Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 19 минути, realno написа:

Бог ни е направил със свободна воля. 

Ако имахме свободна воля никой нямаше да иска да умира. Християнството е възникнало като средство с което да се низвергне тиранията на съдбата. Но с предопределението не са могли да се справят, нито ап.Павел, нито Св.Августин. Те пак са го включили в доктрината си, защото не са могли да избегнат божието всеведение, което логически произтича от вменените му атрибути като вечен, извънвременен и тн. Просто са направили предопределението двойствено, на едни да е предопределен рай, а на други ад. Учението на Калвин.

В християнството има много сбъркани неща, ще спомена само и безумната догма за първородния грях.

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 11 минути, Śūnyatā написа:

Но с предопределението не са могли да се справят, нито ап.Павел,

за споменатия апостол тя е била придобивка,която с дълготъпение е изчакал!и я е придобил по достоен начин въпреки че винаги е смятал че е най недостойния между човеците!

Цитат

Венеров стоеше в ъгъла.
Стоеше и нервно стискаше зъби
Стискаше и в стаята се чуваше как те скърцат.
Скърцаше и гледаше как агентите преравят всичко скъпо за него.
Гледаше и му се искаше да ги удуши със собствените си ръце.
Искаше, но ръцете му бяха обездвижени, а до него стоеше агент и го гледаше.
Гледаше го, докато други двама се ровеха в нещата му из тайната квартира.

Венеров изръмжа полугласно. В стаята бяха четирима агенти. Един го пазеше, два ровеха в опит да открият скривалищата му и един, явно началникът, се беше подпрял на вратата и чакаше.

- Дали не ме изпитват силите на светлината? – помисли си той. - Напълно е възможно да са те и да ми правят проверка, колко съм стабилен!

Венеров заби поглед в гърбовете на агентите. Всички бяха с еднакви костюми и шапки, явно шити по калъп.

- Ватници, определено ватници – помисли си Венеров. Само те могат да са толкова небрежни. Един американски агент би се погнусил да е облечен еднакво с друг.

Венеров вече беше сигурен, че ако разкъса костюмите им, отдолу щяха да се покажат моряшки фланелки с надписи RUSSIA. Ватниците бяха толкова глупави, че дори собствени тениски не могат да си направят, та купуват китайски. „Ех, ако бяха агенти на силите на светлината, под костюмите шити по поръчка, щяха да носят копринено бельо...“
И докато се беше размечтал - изтръпна. Един от агентите се приближаваше до тайното скривалище.
- Нищо няма да намерят тия низши същества, успокои се той. Какъв мозък можеш да очакваш от сибирски мечки.
Но не, агентът май намери тайният отключващ механизъм. Да, намери го – кошмар!
Агентът извади омазненият пакет, разгъна го и вдигна шишето с надпис П-18.
Венеров понечи да се нахвърли върху тях, но агентът и усмирителната риза го спряха.
- Това да не е някаква отрова? – поинтересува се шефът на екипа от вратата.
Единият агент отвори бутилката и леко помириса.

- Хехе! Отрова е! – каза санитарят. Пърцуца, реколта 2018 година! – продължи да се хили той.
- Друго май – няма. - каза първият санитар.
- Тръгвайте тогава!

Санитарите бавно се изнизаха през вратата. Последен остана шефът. Той погледна Венеров и бавно поклати глава

- Венеров, Венеров... Пийте ги тия хапчета, Венеров – каза лекарят и бавно затвори вратата на стаята в психиатрията след себе си.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Пий с мярка, че на стари години намаляват рязко нервните клетки и ще започне да бие на кухо ;)

5a95ab41c290f__.jpg.96d6bdfb0f9d62647f5decbbed471c58.jpg

преди 7 часа, realno написа:

....

Ти първо намери някой, който да възкръсне от мъртвите, пък после цитирай от Лука.

преди 20 часа, rurk написа:

Богът в Исляма е същия, който е в Юдаизма и в Християнството.

Това е Богът на Авраам (Ибрахим), Исаак (Исхак), Йаков (Якуб), Йосиф (Юсуф)... 

Ислямът не само признават съществуването на Иисус Христос (Иса), а го счита за един от тримата пророци говорили с Елоах (Аллах).

Това е и обаче една от основните причини за конфронтация между Исляма и Християнството - възгледа за Иса.

Според Исляма той не е Син Божи, не е "Словото дошло в плът".

Друга основна причина е Исмаил.

Третата основна причина е фактора Мохамед.

Сега, основния въпрос е след като в Исляма признават Иисус/Иса, дали признават и неговото Възкресение и неговото Възнесение.

Този въпрос стои за всички хора.

Вярвате ли, че Христос Възкръсна от мъртвите?

Най-важното уточнение, че Богът е един и същ.
Важно, за да не се режат глави.

преди 2 часа, rurk написа:

Най-важното уточнение, че Богът е един и същ.
Важно, за да не се режат глави.

Не е един същ и затова се режат глави.

преди 18 минути, realno написа:

Не е един същ и затова се режат глави.

А чий Бог позволява рязането на глави - вашият или техният?

Само поради невежество хората не знаят, че Богът е един и същ.

"Сура Кравата

130. А кой друг се отвръщаше от вярата на Ибрахим, освен онзи, който е безразсъден за себе си? Него [Ибрахим] Ние  избрахме в земния живот, а в

отвъдния той е от праведниците.

131. Когато неговият Господ му рече: “Отдай се!” той рече: “Отдадох се на Господа на световете.”

132. И завеща това Ибрахим на синовете си, [а също] и Якуб: “О, мои синове, Аллах избра вашата религия умирайте само отдадени!”

133. Нима бяхте свидетели, когато смъртта се приближи до Якуб и той рече на своите синове: “На какво ще служите след мен?” Рекоха: “Ще служим на твоя Бог и на Бога на твоите предци Ибрахим и Исмаил, и Исхак на Единствения Бог, и Нему  ще бъдем отдадени.”

134. Те са общност, вече отминала. Тяхно е онова, което са придобили, и ваше е онова, което вие сте придобили. И не ще бъдете питани какво те са извършили.

135. И рекоха: “Станете юдеи или християни и ще тръгнете по правия път!” Кажи: “Не, ние следваме вярата на Ибрахим, правоверния, а той не бе от съдружаващите.”

136. Кажете: “Вярваме в Аллах и в низпосланото на нас, и в низпосланото на Ибрахим и Исмаил, и Исхак, и Якуб, и родовете [му], и в дареното на Муса и на Иса, и в дареното на пророците от техния Господ. Разлика не правим между никого от тях и на Него сме отдадени.”

137. И ако бяха повярвали в същото, в което и вие повярвахте, щяха да се напътят. Но ако са се отметнали, те са в раздор и Аллах ще ти е достатъчен срещу тях. Той е Всечуващия, Всезнаещия."

Това е просто един цитат, а Свещения Коран е пълен с такива.
Ма хората не четат, нито са запознати с Писанията, пък камо ли да имат разбиране в дълбочина.
Те са мързеливи, нетрамотни, даже ограничени и тяхната собствена карма е тяхната ограниченост.

За тях задължително ще има разлики. Иначе, по кой друг начин, ще си режат главите и ще изживяват страдание?!

преди 13 минути, rurk написа:

Само поради невежество хората не знаят, че Богът е един и същ.

Този аргумент съм развенчал отдавна. По цял свят милиарди хора вярват и са вярвали в различни богове и отричали богове от други религии и религиозни течения. Очевидно вярващите само в един/един набор от взаимноизключващите се богове може да са прави, а всички останали кълнящи се в правота са бунаци.

преди 16 минути, rurk написа:

Ма хората не четат, нито са запознати с Писанията, пък камо ли да имат разбиране в дълбочина.

И колкото по-назад във времето вървим, колкото повече неграмотност, неразбиране за света и откровена глупост откриваме, толкова по-широка употреба в живота им има вярата в богове. Съвпадение? Надали.

Що се отнася до психологическия момент, който ти бъркаш с аргумент за истинност, най-просто би било да преведа примера с дядо Коледа. Децата много четат за него, интересуват се, както сам пишеш, разказват им за него, молят му се за играчки, очакват от него да изпълни кармата им, биват по-послушни и дори се въвличат в доброволно самобичуване за да получат неговата благодат и възнаграждение в края на цикъла. Техните мечти, надежди и религиозно-сакрални въжделения материализират белобрадия старец. Той е техният идол и ако го има на опаковка за шоколад, ще си го купят.

И сега ще ти задам въпрос, на който със сигурност няма да ми отговориш, защото съм се убедил, че религиозните фанатици не коментират неща, които ги оборват: Дядо Коледа съществува ли?

- Приемаш ли Аллах и Мохамед за негов пророк?
- Не!
- На дръвника!

Разбира се, аз убивам безплатно! Да, не обещавам бърза смърт, даже често изтезавам...
:-)
Например вадя червата през малка дупка от корема.
Ми то от както съм инквизитор, си знам, че страданието пречиства.
С ножа, през гръкляна, небцето, та до хипоталамуса, през "турското гнездо". Така главата е нанизана подобно на мънисто. Ако е по-дълъг ножа (може с копие, забито с две ръце), може да излезе през короната.

Ма толкова бързо за който има късмет.
Иначе режа на части. Често ги храня със собствените им меса. Понякога без топлинна обработка. Понякога ги обработвам преди да ги отрежа.

преди 13 минути, аm-аm написа:

Дядо Коледа съществува ли?

Разбира се! :)

Примерно, знам как се стига до Асеновград. :-)
А това е добра дестинация!

преди 3 минути, rurk написа:

Примерно, знам как се стига до Асеновград. :-)
А това е добра дестинация!

Да не би да се каниш да ставаш поп в някоя от многобройните църкви там, или в Бачковския манастир?

преди 10 минути, rurk написа:

- Приемаш ли Аллах и Мохамед за негов пророк?
- Не!
- На дръвника!

Разбира се, аз убивам безплатно! Да, не обещавам бърза смърт, даже често изтезавам...
:-)
Например вадя червата през малка дупка от корема.
Ми то от както съм инквизитор, си знам, че страданието пречиства.
С ножа, през гръкляна, небцето, та до хипоталамуса, през "турското гнездо". Така главата е нанизана подобно на мънисто. Ако е по-дълъг ножа (може с копие, забито с две ръце), може да излезе през короната.

Ма толкова бързо за който има късмет.
Иначе режа на части. Често ги храня със собствените им меса. Понякога без топлинна обработка. Понякога ги обработвам преди да ги отрежа.

Ко станА сега. В предния пост - един бил бог. Сега обясняваш, че твоя бог с други имена е лъжлив бог, в който принудата е фактор за избора.

преди 2 минути, Aumi написа:

Да не би да се каниш да ставаш поп в някоя от многобройните църкви там, или в Бачковския манастир?

Не, но съм чувал, че има прасета, та може да се разходя за някое свинско погребение.
Понякога прасетата се мислят за хора... Заблуди, какво да правиш.

:-)))

А може просто да си потърся пижама...

преди 5 минути, Aumi написа:

Разбира се! :)

Бях сигурен, че няма да ми отговориш на въпроса. Изби го на майтап, защото истината ти боде в очите. Цялата ти безусловна вяра, всеотдайност и смисъла на живота се гради на нещо, което просто може да е човешка фантазия. А шанса да си прав е вероятно 1:100, ако допуснем, че съществуват богове. Ако не съществуват - шанса да си прав можеш ли да посочиш колко е в проценти?

току-що, rurk написа:

Не, но съм чувал, че има прасета, та може да се разходя за някое свинско погребение.

:-)))

Е, тогава не си хаби бисерите за прасетата.:snowballfight:

Няма, направо за пижама.
Ма се чудя дали сам да не я скроя, на място.
Пижамата.
Абе дали не правят пижами от свинска кожа, чудя се! Не че ме интересуват модните тенденции. Мога и сам да одера прасе, дори и да е изправено на два крака.
А някои прасета ги знам поименно.

преди 1 минута, rurk написа:

Типичната омраза към друговерците, на които се гради "вярата". Това е най-противната част в религиозността - под покривалото на свещеното дават израз най-долните страсти човешки. Обаче иначе сте позитивни пичове. Само дето всички, които не вярват в приказките ви, няма да се преродят, били са ви слуги в предишните си животи, те са низши, глупави, неТрамотни, както пишеш, ограничени... абе нищо хубаво не ги чака и те самите не са стока. Обаче си го мислите докато повтаряте Ом и това не мърси чистите ви чакри, задръстени от злоба и надменност.

преди 2 минути, rurk написа:

Мога и сам да одера прасе, дори и да е изправено на два крака.

Поезия!

преди 6 минути, аm-аm написа:

Ко станА сега. В предния пост - един бил бог. Сега обясняваш, че твоя бог с други имена е лъжлив бог, в който принудата е фактор за избора.

Не, просто знам, че който не приеме Исляма, ще умре, а който не се отдаде на Юдейския Бог, ще бъде ликвидиран.
Ти си един от бъдещите трупове. :-)
Нищо странно.

току-що, аm-аm написа:

Бях сигурен, че няма да ми отговориш на въпроса. Изби го на майтап, защото истината ти боде в очите. Цялата ти безусловна вяра, всеотдайност и смисъла на живота се гради на нещо, което просто може да е човешка фантазия. А шанса да си прав е вероятно 1:100, ако допуснем, че съществуват богове. Ако не съществуват - шанса да си прав можеш ли да посочиш колко е в проценти?

Не, не е майтап.
Дядо Коледа съществува за тези които вярват в него.
И той наистина съществува по Коледа, навсякъде по света и носи подаръци на децата.
Милиони хора чакат подаръци от него и вярват в него.

Друг е въпросът, че след като изчезне нашата Цивилизация, заедно с нея ще изчезне и Дядо Коледа и боговете и религиите, които са творения на тази цивилизация, по същият начин както са изчезнали боговете от предишните цивилизации. Което означава, че те са проекции, създадени от умовете на хората от днешната цивилизация.

Но пък с изчезването на тази цивилизация, светът няма да изчезне. Така че Първоизточникът на света ще си остане. Не знам дали ме разбра.

преди 3 минути, аm-аm написа:

Типичната омраза към друговерците, на които се гради "вярата". Това е най-противната част в религиозността - под покривалото на свещеното дават израз най-долните страсти човешки. Обаче иначе сте позитивни пичове. Само дето всички, които не вярват в приказките ви, няма да се преродят, били са ви слуги в предишните си животи, те са низши, глупави, неТрамотни, както пишеш, ограничени... абе нищо хубаво не ги чака и те самите не са стока. Обаче си го мислите докато повтаряте Ом и това не мърси чистите ви чакри, задръстени от злоба и надменност.

Поезия!

Аз нямам Бог, нито съм безбожник.
Писах ти, убивам безплатно. :-))
Можа да убия и будист, и хиндуист, и мюсюлманин, и християннин, и юдейн, и атеист, и.
Колко му е?!
Що не?

преди 3 минути, rurk написа:

Няма, направо за пижама.
Ма се чудя дали сам да не я скроя, на място.
Пижамата.
Абе дали не правят пижами от свинска кожа, чудя се! Не че ме интересуват модните тенденции. Мога и сам да одера прасе, дори и да е изправено на два крака.

А не знам, нещо се бъркаш май. Някой може да те е изпързалял.
По-добре иди на Пампорово на ски. :toboggan::ski7:

преди 1 минута, rurk написа:

Не, просто знам, че който не приеме Исляма, ще умре, а който не се отдаде на Юдейския Бог, ще бъде ликвидиран.

Е то така е при тебе бе! Няма да се преродиш, ако не си послушен. В християнството ще те измъчват в Ада, вместо да куфееш в Рая. В скандинавските вярвания - Валхалла предлага девици и пиячка на корем, също както и Рая на мюсюлманите. С какво твоя избор е по-смислен от останалите?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.