Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 2 часа, M.Николов написа:

А ком, в коя част от библията са тези масови убийства?

Правиш ли разликата между стария завет и новия?

Правя разлика. Но на корицата на книгата пише "БИБЛИЯ" и вътре е и новият и старият завет. Исус пък казал:

Цитат

Да не мислите че аз дойдох да разруша закона или пророците; не дойдох да разруша, но да изпълня.

Освен това, се твърди, че Исус, Светия Дух, и Бог са едно. Та, хем богът е един, хем не е. Последно?

Когато се говори за всичи убийства, описани в Библията - "ама това е в Стария Завет". Че какво като е там? Там друг Бог ли е убивал и заповядвал да се убива?

преди 45 минути, glen написа:

що е грях?

Когато Бог ти заповяда "Не убивай', а след това ти заповяда да убиваш и ти убиеш - това грях ли е или не е?

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 409,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 1 час, glen написа:

тези неща са много дълги за обяснение затова по накратко-всички смъртни грехове са еднакви,дали ще убиеш или ще излъжеш заплатата е смърт,преди нея са болестите!Бог не желае нашата смърт.Той доброволно,без никакъв грях умря и изкупи нашите грехове и само той може да ни ги опрости!не добрината,не нашите дела измиват грехове а покаянието и смирението!ние живееме в Благодатта на Светия Дух и не чрез нашите дела и подвизи се спасяваме а по милост и чрез вяра!въпроса е ако  извършиш нещо зло,не го повтаряй,не се усъвършенствай в него а го осъди и го отречи,покай се за стореното зло,поискай прошка и ако някой също ти поиска прошка-дай,защото ако някой иска прошка за 1 нещо ти искаш Бог всичко да ти се прости!

След като Синът изкупи греховете на онези, които поверваха, и ги опрости, ако те извършат ново беззаконие, Синът пак ли трябва да ги опрощава? И до кога така? Не може ли тъй да има Милост към всички, след като няма праведен ни един?
И какво значи "вяра", след като ап. Йаков казва, че вяра без дела е мъртва!?!
Трети въпрос - опиши въпросната Благодат на Светия Дух?

Ма това не е ли тема за Исляма?

преди 28 минути, A.com написа:

Когато Бог ти заповяда "Не убивай', а след това ти заповяда да убиваш и ти убиеш - това грях ли е или не е?

няма такава заповед да убиваш.

преди 18 минути, rurk написа:

И до кога така?

Кого както заваря, тъй ще го и съдя - каза Господ

преди 8 минути, glen написа:

Това нали са думи на Бог.

Цитат

Други примери, в които Бог "говори" подобни неща и сам можеш да намериш.

Пак да попитам("заповядай" нарочно е в кавички този път): Когато Бог ти заповяда "Не убивай', а след това ти "заповяда" да убиваш и ти убиеш - това грях ли е или не е?

преди 6 минути, glen написа:

Изход 32:27
И рече им: Така говори Господ, Израилевият Бог: Препашете всички меча на бедрото си, минете насам натам от врата на врата през стана, и убийте всеки брата си, и всеки другаря си и всеки ближния си.

преди 14 минути, Aumi написа:

И рече им: Така говори Господ, Израилевият Бог: Препашете всички меча на бедрото си, минете насам натам от врата на врата през стана, и убийте всеки брата си, и всеки другаря си и всеки ближния си.

Според мен има толкова невежи хора описани в Библията, които не разбират кое е написано от дявол и демон и от Истинския Бог.

СУРА КРАВАТА

(АЛ-БАКАРА)

Мединска. Съдържа 286 знамения.

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния

21. О, хора, служете на своя Господ, който е сътворил вас и онези преди вас, за да се предпазите

........................

34. И когато рекохме на ангелите: “Поклонете се на Адам!”, те се поклониха, освен Иблис. Възпротиви се той, възгордя се и стана един от неверниците.

35. И рекохме: “О, Адам, пребивавай с жена си в Рая и яжте оттам в доволство, откъдето пожелаете, но не приближавайте до онова дърво, та да не станете угнетители!”

36. А сатаната ги подмами да се подхлъзнат и ги извади от Рая, където бяха. И казахме: “Напуснете - врагове един на друг! За вас на земята има пребивание и ползване до време.(АДЪТ Е ЗЕМЯТА!!!)

37. И получи Адам слова от своя Господ, и Той прие покаянието му. Той е Приемащия покаянието, Милосърдния.

38. Казахме: “Напуснете оттук всички! И дойде ли при вас напътствие от Мен, за онези, които последват Моето напътствие, не ще има страх и не ще скърбят.

39. А които не вярват и взимат за лъжа Нашите знамения, тези са обитателите на Огъня, там ще пребивават вечно.”

..............

Мои разсъждения:Горивото поддържа горенето, отдавайки енергията си. Аллах не е създал хората за това, но Илбис ги заблуждава и използва. Аллах спасява тези, които се уповават на Него, а другите продължават да си горят. Това е енергийно-вампирският принцип описан в Корана. Правоверните спират да бъдат ощетявани, спират да се страхуват и да бъдат угнетявани. Защото страхът изчерпва енергията, разбира се.

Oт свещения Коран, Сура 21. Ал-Анбиа

98. [О, неверници], вие и това, на което служите вместо на Аллах, сте горивото на Ада. В него ще влезете.

99. Ако тези бяха богове, те нямаше да влязат в него. Всички там ще пребивават вечно.

100. В него ще стенат и не ще чуват.

101. А тези, които са получили най-доброто обещание от Нас, те оттам ще бъдат отдалечени.

102. Не ще чуват от него дори шумолене. В това, което са желали, те ще пребивават вечно.

103. И най-големият ужас не ще ги наскърби. И ангелите ще ги посрещат: “Това е вашият Ден, който ви е обещан.”

.....................

Мои разсъждения:Когато чуеш най-доброто обещание от Аллах, биваш отдалечен от Ада. Тъй като в описанието на Рая в Корана няма ужас, който да те наскърбява, разбирам това отдалечаване ,ужаса и скръбта по време на земния живот. Ада е и на земята, а неверниците са горивото на Ада.

51. Аз-Зарийат (Отвяващите)

(АЗ-ЗАРИЙАТ)

Меканска. Съдържа 60 знамения.

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

56. Сътворих Аз джиновете и хората единствено за да Ми служат.

57. Не искам от тях препитание и не искам да Ме хранят.

58. Аллах! Той е Даващия препитанието, Владетеля на силата, Всемогъщия.

............

Мои разсъждения:Храната е необходимото гориво за човешкия организъм. Аллах няма нужда да се храни от хората. Следователно в Ада след като неверниците са гориво, те са храната на Иблис. Батерийките на сатаната...

Йоан 8:44
Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай
човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

1 Йоаново 3:15
Всеки, който мрази брата си, е
човекоубиец; и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот.

Йоан 14:30
Аз няма вече много да говоря с вас, защото иде князът на [този] свят. Той няма нищо в Мене;

Йоан 16:11
а за съдба, защото князът на тоя свят е осъден.

2. СУРА КРАВАТА (АЛ-БАКАРА)

87.И дадохме на Муса Писанието,  и подир него изпратихме един след друг пратениците,  и дадохме на Иса, сина на Мариам, ясните знаци, и го подкрепихме със Светия дух.  Нима не ви обземаше надменност всеки път,  щом пратеник ви донасяше онова, което душите ви не желаят? И някои отрекохте, а други убивате.

88.И казаха:  “Сърцата ни са под ключ.”  Да,  Аллах ги е проклел заради тяхното неверие. Те малко вярват.

89.И щом при тях дойде от Аллах Книгата, потвърждаваща онова, което е у тях а още отпреди бяха молили за помощ срещу неверниците,    и щом при тях дойде онова,  което  [вече]  знаеха,  не повярваха в него.  Проклятието на Аллах е над неверниците.

преди 3 часа, A.com написа:

Освен това, се твърди, че Исус, Светия Дух, и Бог са едно. Та, хем богът е един, хем не е. Последно?

Ето, усещаш, че има някои противоречия между действията на бога от стария завет и действията на бога от новия завет.

преди 2 часа, A.com написа:

преди 2 часа, Aumi написа:

Aumi,нали го коментирахме преди време!

Библията е духовна книга,а не на плътта!когато я четем трябва да я разбираме духовно,тя е писана под диктовката на Светия Дух!също така,когато смятаме че сме я разбрали е необходимо да си сравниме познанията със Светите Отци,за да се убедиме дали нашето знание е истинско!тези въпроси и много други наистина са смущаващи!под този текст,който даваш,но първо трябва да прочетеш цялата глава трябва да разбираме жестокостта на Бога в духовен смисъл така-

свещениците убиват не хора а отсичат от разума си свойственото и скъпото на плътта, смятайки, че на онези, които трябва да бъдат слуги на Единствения и Премъдрия, подобава да станат чужди на всичко, което е имало начало.

и затова ние трябва да убием брата, а не човека, а брата на душата,да отделим добродетелта и божественото от любострастното и смъртното,да убием не съседа, а сборището на усещанията…

....................................
ако пък разсъждаваме по плът може да се каже и така-всяка конституция,колкото и да е добра или закон е придружена и от наказателен кодекс!за да разбереме жестокостта на наказанията, трябва да разбереме и жестокостта на греха. в Библията греха е описан като разпространяващ се толкова бързо, колкото гангрената.по някакъв начин живеещите в древността трябваше да видят сериозността на греха и начините на наказание за грях!
аз вярвам, че Бог позволи жестокостта на това наказание, за да може хората да видят жестоката цена, която Той трябваше да плати по късно с най-унизителната смърт. Неговата смърт не беше по-хуманна или по-човешка от убийството с камъни в древността.

преди 4 часа, glen написа:

Кого както заваря, тъй ще го и съдя - каза Господ

Значи ако те завири непокаял се убиец, ще те съди като такъв, а ако те завари като покаял се убиец, няма да те съди и ще ти прости?

Е, ако това ти е достатчно, дерзай!

преди 3 часа, M.Николов написа:

Ето, усещаш, че има някои противоречия между действията на бога от стария завет и действията на бога от новия завет.

Аз усещам, ама други се правят, че не усещат или наистина не усещат и твърдят, че противоречия нямало.

преди 3 часа, glen написа:

също така,когато смятаме че сме я разбрали е необходимо да си сравниме познанията със Светите Отци,за да се убедиме дали нашето знание е истинско

А защо въобще да я чета и да се опитвам да я разбера, след като ще се наложи да си сравянвам познанията със Светите Отци? Щом като тяхното познание е истинско направо ще прочета какво са написали те. Така ще имам правилното познание.

и затова ние трябва да убием брата, а не човека, а брата на душата,да отделим добродетелта и божественото от любострастното и смъртното,да убием не съседа, а сборището на усещанията…

В крайна сметка, кого са убили онези с мечовете - братята си(реални хора) или нещо друго. Светите отци какво казват по въпроса? Защото тук пише за паднали(да го разбирам ли като убити) мъже:

Цитат

И Левиевите синове направиха според думата на Мойсей и в този ден паднаха около три хиляди мъже от народа.

Това си е чисто убийство на хора. Нищо духовно няма в него. А може и да има де. Събрали се Левиевите синове и погубили 3000 мъже.

Господ "пуснал" потопа, защото, с няколко изключения, всички били грешни -дории бебетата родени предния или в същия ден. Жената на Лот станала на сол, защото... Първородните деца в Египет умрели, зщаото...

Цитат
Кажи им: Заклевам се в живота Си, казва Господ, навярно ще направя на вас така, както вие говорихте в ушите Ми; space.gif

29 труповете ви ще паднат в тая пустиня; и от преброените между вас, колкото сте на брой от двадесет години и нагоре, които сте роптали против Мене,

32 А вашите трупове ще паднат в тая пустиня. space.gif
33 И децата ви ще скитат по пустинята четиридесет години, и ще теглят поради вашите блудствувания, докато се изпоядат труповете ви в пустинята.
Цитат
32 Когато израилтяните бяха в пустинята, намериха един човек, който събираше дърва в съботен ден. space.gif
33 И ония, които го намериха като събираше дърва, доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество. space.gif
34 И туриха го под стража, понеже не беше още изявено що трябваше да сторят с него. space.gif
35 И Господ каза на Моисея: Човекът непременно трябва да се умъртви; цялото общество да го убие с камъни вън от стана. space.gif
36 И тъй, цялото общество го изведе вън от стана и го уби с камъни, та умря, според както Господ заповяда на Моисея.
Цитат

Тогава Господ рече на Моисея: Хвани всичките първенци на людете и обеси ги за Господа пред слънцето, за да се отвърне от Израиля Господният яростен гняв.

И така до над 2 000 000 "духовно" убити.

Кой казваше, че господ не е нареждал убийства? Цифрите са си цифри.

в Библията греха е описан като разпространяващ се толкова бързо, колкото гангрената.по някакъв начин живеещите в древността трябваше да видят сериозността на греха и начините на наказание за грях!

Тогава изрази като "Бог обича всички, всеопрощаващ е, милостив, търпелив" и т.н. са си чиста проба лицемерие. Ако забелязваш Бог не казва "Покайте се и ще ви простя". Издават се директни заповеди за убийства.

аз вярвам, че Бог позволи жестокостта на това наказание, за да може хората да видят жестоката цена, която Той трябваше да плати по късно с най-унизителната смърт. Неговата смърт не беше по-хуманна или по-човешка от убийството с камъни в древността.

Това ми прилича на "Чакайте да ви накажа сега, защото след Н на брой години и аз ще умра за вас". Хем знае какво ще се случи, хем знае защо се случва, хем позвоялва да се случи.

преди 9 часа, M.Николов написа:

Значи, искаш да кажеш, че в Стария завет се говори за един Бог, а в Новия - за друг?!

преди 9 часа, glen написа:

по някакъв начин живеещите в древността трябваше да видят сериозността на греха и начините на наказание за грях!

Нямало е как хората от Стария завет да видят и предвидят какво ще се случи години по късно в Новия завет.
Това "виждаш" ти, четейки Библията.

преди 19 часа, rurk написа:

Не става въпрос, че Бог убива. Това е ясно

Става дума, че има заповед "Не убивай!", а след това, особено във Второзаконие, е пълно с препоръки да се убива.

Човече, няма да станеш по-категоричен, ако "болтваш" текстовете и ако променяш големината на шрифта.
:-)
Тези, които са в Христа, да, но ти не си в Христа и не ходиш по Духа, затова и си грешен, и когато дойде Съда, ще разбереш.
Писах ти за белезите. При теб няма такива. Нито изцеляваш с ръкополагане, нито ако нещо отровно изпиеш, оставаш невредим, нито гониш бесове, нито... проговаряш чужди езици, без преди това да си ги изучавал.
Има и много други белези.
Изпълването със Светия Дух е много характерен процес.
Човек обаче първо бива да мине двете Кръщения, което не може да се случи преди да се е Покаял искрено.
Гледайки те, без да искам да те обиждам, виждам нищо повече от поредния ентусиазиран сектант, а вервай ми, аз съм виждал много сектанти и с много сектанти съм учил в университета. :-)

Обясних, че заповедите са дадени на хора. Бог е суверен. Той има право да дава живот или да отнеме, иначе не би бил Бог. Знаеш ли , че по  времето когато Бог заповядваше на евреите да убият народите, които живееха в Ханаанската зема, са били идолопоклонници, които са извършвали ужасни грехове. Освен сексуалните такива, на идолите са пренасяли хора и дори децата си?  Разбира се, че Бог имал право  да накаже както пожелае и с когото пожелае.  Но за греховете си са плащали не само езическите народи, но и собствения му народ. В пустинята от змии са били убити до колкото си спомням около 200 000 евреи за един ден. Когато са влезнали в обещаната земя поради непокорство, Бог е използвал други народи да ги накажат. Сега е време на милост, но ще дойде време когато Бог отново ще накаже със смърт, но вече цялата земя, с огън, за неверието и греховете й. Това е Бог. да не говори прди това и за потопа. Писано е; следствието на греха е смърт. Който иска да избегне смъртта има само един начини аз го обясних. 

Относно ходенето  в Духа е писано отново в библията, но ти как разбираш дали някой ходи в Духа без да го познаваш, незнам. Но със сигурност не е ходене в духа да вземаш функциите на Бог и отсъждаш кой как ходи. Писано е : Не съдете, за да не бъдете съдени.

Относно изгонването на бесове и други чудеса , ставали са и чрез мен. Може някога и отрова да съм изпивал и Бог да не опазил, но незнам.

преди 6 часа, A.com написа:

Господ "пуснал" потопа, защото, с няколко изключения, всички били грешни -дории бебетата родени предния или в същия ден. Жената на Лот станала на сол, защото... Първородните деца в Египет умрели, зщаото...

И така до над 2 000 000 "духовно" убити.

Кой казваше, че господ не е нареждал убийства?

Издават се директни заповеди за убийства.

Хем знае какво ще се случи, хем знае защо се случва, хем позвоялва да се случи.

16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?

17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.

18 Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове.

19 Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън.

20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.

Матей гл.7

Ако съществува Всемогъщ и Всезнаещ Бог, всяко зло е пред-видяно и допуснато от него. Доктрината за първородния грях е създадена, за да се оправдае смъртта на човеците и смъртта на Христос, защото без тази доктрина смъртта ни е напълно безсмислена.

Проблемът е следния: Ние ли сме виновни за това, че Адам и Ева са съгрешили и за това, че Всемогъщия Бог не се е справил с някакъв си паднал ангел и е допуснал да падне в злото цялото му творение. Е, решение винаги може да се намери - един хубав Армагедон.

Много зло е извършено в името на Бог. Ако осъзнаем правилно мъдростта в думите на Матей, трябва да се откажем от концепцията за един непознаваем Бог, който служи като оправдание на много хора да извършват злини, от свое име и името на една вътрешночерепна представа, която е плъзнала като ментален вирус из хората . Да вземем съдбата си и отговорността за действията си в свои ръце, стремейки се да бъдем добри един с друг. За това не ни трябват Библии и "свещени" писания. Ако плода е добър, а Бог милостив и разумен, би трябвало да ни прости този дребен факт (на фона на Всемогъщество Му), че не вярваме (понеже нямаме основание) в Неговото съществуване и сме игнорирали всички "свещени" писания като доказано опасни и нестабилни.

Следователно, трябва да отсечем от корен, в умовете си, концепцията за съществуването на един непознаваем и зловреден Бог. За да се раждат добри плодове.

преди 12 минути, realno написа:

Обясних, че заповедите са дадени на хора. Бог е суверен. Той има право да дава живот или да отнеме, иначе не би бил Бог. Знаеш ли , че по  времето когато Бог заповядваше на евреите да убият народите, които живееха в Ханаанската зема, са били идолопоклонници, които са извършвали ужасни грехове. Освен сексуалните такива, на идолите са пренасяли хора и дори децата си?  Разбира се, че Бог имал право  да накаже както пожелае и с когото пожелае.  Но за греховете си са плащали не само езическите народи, но и собствения му народ. В пустинята от змии са били убити до колкото си спомням около 200 000 евреи за един ден. Когато са влезнали в обещаната земя поради непокорство, Бог е използвал други народи да ги накажат. Сега е време на милост, но ще дойде време когато Бог отново ще накаже със смърт, но вече цялата земя, с огън, за неверието и греховете й. Това е Бог. да не говори прди това и за потопа. Писано е; следствието на греха е смърт. Който иска да избегне смъртта има само един начини аз го обясних. 

Относно ходенето  в Духа е писано отново в библията, но ти как разбираш дали някой ходи в Духа без да го познаваш, незнам. Но със сигурност не е ходене в духа да вземаш функциите на Бог и отсъждаш кой как ходи. Писано е : Не съдете, за да не бъдете съдени.

Относно изгонването на бесове и други чудеса , ставали са и чрез мен. Може някога и отрова да съм изпивал и Бог да не опазил, но незнам.

Не разбираш дори какво ти се пише. Ако ти не разбираш съвсем елементарни неща - какво ти пишаш в някакъв форум; ако ти нямаш способността да поумееш това, не можеш да имаш и проумяване на Писанията, нито може да имаш проумяване на каквото и да е.
Защото проумяването идва от Бога.

Съвсем други неща те питах, а не, че Бог наказва.

А относно у кой е Светия Дух и у кой не е, това много лесно се доказва, според белезите на вярата, които ти посочих.
Срещаме се и показваш как говориш чужди езици, без да си ги изучавал когато и да било.
Или, може за доказателство да изцелиш болен, произволно посочен.

Или смъртоносно нещо, ако приемеш, и не умреш от него.
Но за да не сме крайни с отровота, защото ще ми пукнеш в ръцете, в опит да си докажеш лъжите, то има достатъчно психодиспансери. Отиваме в някой от тях и нека чрез Светия Дух, щом тръдиш че е у теб, да изгониш бесове.
Проста работа.

Яков 5

14 Болен ли е някой от вас? нека повика църковните презвитери, и нека се помолят над него и го помажат с масло в Господното име.

space.gif
15 И молитвата, която е с вяра, ще избави страдалеца, Господ ще го привдигне, и, ако е извършил грехове, ще му се простят. space.gif
16 И тъй, изповядайте един на друг греховете си, и молете се един за друг, за да оздравеете. Голяма сила има усърдната молитва на праведния. space.gif
17 Илия беше човек със същото естество като нас; и помоли се усърдно да не вали дъжд, и не валя дъжд на земята три години и шест месеца; space.gif
18 и пак се помоли и небето даде дъжд, и земята произведе плода си.

преди 21 часа, A.com написа:

Да обявиш нещо за остаряло и да го забраниш са... нали се сещаш, не е едно и също, ама хич.

Къде точно Исус забранява старите обичаи - обрязването, почитането на събота и т.н.? Къде е казал "не се обрязвайте", "не почитайте съботния ден"? Тук ли?

След като старите обичаи нито са забранени, нито отменени - ти как си позволяваш да не ги спазваш?

Брей. Бог как само е помогнал на брата на Яков. Много избирателен този бог. Все реазбойници,лъжци и т.н. са му избранниците.

Във форума има тема за това що за хора са били част от главните персоанжи в библията. Намери я,  прочети я. След като Бог не ни отхвърля, а ни помага - защо в Библията можеш да прочтеш за смъртта на над 2 000 000 души? Включително и от собствения му народ.Гледай какво разбиране и каква помощ струи:

Я кажина колко места в Библията пише "Не убивай", на колко места Бог забранява убийството и на колко места Бог заповядва да се убива? Една от божийте заповеди е "Не убивай", а в Библията е описана смъртта на над 2 000 000 (два милиона) души.

Имаш интерент - порови се и открий кой евангелист от кого е преписвал.

Вобще, има одстаъчно теми само в този форум, в които са ти посочени само малка част от всичките противоречия. Ако не искаш да ги видиш - проблемът е твой, не на някого другиго.

"Да не мислите че аз дойдох да разруша закона или пророците; не дойдох да разруша, но да изпълня." 

Отговори ми на въпроса, като е дошъл да ги излълни, защо ги нарушава? Ако е трябвало  да жертваме още животни за греховете си, защо е трябвало той да умре?

Римляни 3:20 Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха.

Галатяни 3:10 Защото всички, които се облягат на дела, изисквани от закона, са под клетва, понеже е писано: "Проклет всеки, който не постоянствува да изпълнява всичко писано в книгата на закона".

преди 4 минути, rurk написа:

Не разбираш дори какво ти се пише. Ако ти не разбираш съвсем елементарни неща - какво ти пишаш в някакъв форум; ако ти нямаш способността да поумееш това, не можеш да имаш и проумяване на Писанията, нито може да имаш проумяване на каквото и да е.
Защото проумяването идва от Бога.

Ще ти стане ясно, то което съм  написал, когато се концентрираш върху един Бог, и  Го опознаеш, а не върху всички божества и техните свещени книги, които четеш и вярваш. 

преди 5 минути, realno написа:

"Да не мислите че аз дойдох да разруша закона или пророците; не дойдох да разруша, но да изпълня." 

Отговори ми на въпроса, като е дошъл да ги излълни, защо ги нарушава? Ако е трябвало  да жертваме още животни за греховете си, защо е трябвало той да умре?

Защо си мислиш, че го нарушава?
Напротив, Йехошуа изпълни абсолютно точно СЗ, до йот.

Ще помоля Модераторите да премястят всички мнения, които не са свързани с темата, в подходяща такава.

току-що, rurk написа:

Защо си мислиш, че го нарушава?
Напротив, Йехошуа изпълни абсолютно точно СЗ, до йот.

Ще помоля Модераторите да премястят всички мнения, които не са свързани с темата, в подходяща такава.

Разбира се , че ги изпълнява, но не според разбиранията на евреите, защото те бяха ги изопачили.

преди 9 минути, realno написа:

Ще ти стане ясно, то което съм  написал, когато се концентрираш върху един Бог, и  Го опознаеш, а не върху всички божества и техните свещени книги, които четеш и вярваш. 

Там е работата, че ти не разбираш какво те питат и какво ти се пише.
Колко човека трябва да ти напишат едно и също и ти да не го схванеш?

току-що, realno написа:

Разбира се , че ги изпълнява, но не според разбиранията на евреите, защото те бяха ги изопачили.

Глупчо, апостолите също са евреи!
Само фанатик може да слага такива общи знаменатели!

преди 1 минута, rurk написа:

Там е работата, че ти не разбираш какво те питат и какво ти се пише.
Колко човека трябва да ти напишат едно и също и ти да не го схванеш?

Глупчо, апостолите също са евреи!
Само фанатик може да слага такива общи знаменатели!

Но новозаветни.

Преди да бъдат призвани от Йехошуа, те си бяха по Стария Завет, и евреи.
А той ги избра, защото:

Йоан 1

47 Исус видя Натанаила да дохожда към Него, и казва за него: Ето истински израилтянин, у когото няма лукавщина.

48 Натанаил му каза: Отгде ме познаваш? Исус в отговор му рече: Преди да те повика Филип, видях те като беше под смоковницата.

49 Натанаил му отговори: Учителю, Ти си Божи Син, Ти си Израилев цар.

50 Исус в отговор му каза: Понеже ти рекох видях те под смоковницата, вярваш ли? Повече от това ще видиш.

51 И рече му: Истина, истина ви казвам, [Отсега] ще видите небето отворено, и Божиите ангели да възлизат и слизат над Човешкия Син.

Въобще Новият Завет е нещо, което ти неясно, ако има нещо ясно за теб...
Разбиранията ти са мъгливи.

Матей 26:28
Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

Марк 14:24
И рече им: Това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за мнозина.

Лука 22:20
Така взе и чашата подир вечерята, и рече: Тази чаша е новият завет в Моята кръв, която за вас се пролива.

1 Коринтяни 11:25
Така взе и чашата след вечерята и рече: Тая чаша е новият завет в Моята кръв; това правете всеки път, когато пиете, за Мое възпоминание.

Евреи 12:24
при Исуса, Посредника на новия завет, и при поръсената кръв, която говори по-добри неща от Авеловата.

До преди това всички са били и са старозаветни!

Но ти не говориш за старозаветни и новозаветни, а обобщи дирктно с думата "евреи", а сега, понеже яко се обърка, щото си фанатик и сектант, гледаш да се измазулиш, на вместо да си в Правдата, ставаш лукав, чедо на сатана.
Не си искрен!

Който няма общо с Кръвта Христова, то си остава вехт.
Даже нещо повече, той може да е още във Вавилон, а може даже да е в Содом и Гомор.
Защото всички тези места и събития, са и метафора на състояния. Хем са места и събития, действителни, хем са метафора на състояния на душата.
При някои душата е в рова ( Гроба, Пъкала, Шеол).

Какво е Кръвта Христова не ти е ясно и нямаш нищо общо с Нея! Ето защо не си новозаветен.

преди 11 минути, rurk написа:

Преди да бъдат призвани от Йехошуа, те си бяха по Стария Завет, и евреи.
А той ги избра, защото:

Йоан 1

47 Исус видя Натанаила да дохожда към Него, и казва за него: Ето истински израилтянин, у когото няма лукавщина.

48 Натанаил му каза: Отгде ме познаваш? Исус в отговор му рече: Преди да те повика Филип, видях те като беше под смоковницата.

49 Натанаил му отговори: Учителю, Ти си Божи Син, Ти си Израилев цар.

50 Исус в отговор му каза: Понеже ти рекох видях те под смоковницата, вярваш ли? Повече от това ще видиш.

51 И рече му: Истина, истина ви казвам, [Отсега] ще видите небето отворено, и Божиите ангели да възлизат и слизат над Човешкия Син.

Въобще Новият Завет е нещо, което ти неясно, ако има нещо ясно за теб...
Разбиранията ти са мъгливи.

Матей 26:28
Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

Марк 14:24
И рече им: Това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за мнозина.

Лука 22:20
Така взе и чашата подир вечерята, и рече: Тази чаша е новият завет в Моята кръв, която за вас се пролива.

1 Коринтяни 11:25
Така взе и чашата след вечерята и рече: Тая чаша е новият завет в Моята кръв; това правете всеки път, когато пиете, за Мое възпоминание.

Евреи 12:24
при Исуса, Посредника на новия завет, и при поръсената кръв, която говори по-добри неща от Авеловата.

До преди това всички са били и са старозаветни!

Но ти не говориш за старозаветни и новозаветни, а обобщи дирктно с думата "евреи", а сега, понеже яко се обърка, щото си фанатик и сектант, гледаш да се измазулиш, на вместо да си в Правдата, ставаш лукав, чедо на сатана.
Не си искрен!

Който няма общо с Кръвта Христова, то си остава вехт.
Даже нещо повече, той може да е още във Вавилон, а може даже да е в Содом и Гомор.
Защото всички тези места и събития, са и метафора на състояния. Хем са места и събития, действителни, хем са метафора на състояния на душата.
При някои душата е в рова ( Гроба, Пъкала, Шеол).

Йоан 5:18 Затова юдеите искаха още повече да го убият; защото не само нарушаваше съботата, но и правеше Бога Свой Отец, и така правеше Себе Си равен на Бога.

Йоан 9:16 Затова някои от фарисеите казваха: Този човек не е от Бога, защото не пази съботата. А други казваха: Как може грешен човек да върши такива знамения? И възникна раздор по между им.

Ето за тези евреи говоря.  Ако нещо не ти харесва критикувай Новия Завет. В очите на тези евреите, Исус нарушаваше съботата, но Исус им каза: Марк 2:27 И каза им: Съботата е направена за човека, а не човек за съботата;

Закона за съботата беше изопачен до толкова, че забраняваха изцеленията на хора. 

преди 2 минути, realno написа:
Йоан 5:18 Затова юдеите искаха още повече да го убият; защото не само нарушаваше съботата, но и правеше Бога Свой Отец, и така правеше Себе Си равен на Бога.

Йоан 9:16 Затова някои от фарисеите казваха: Този човек не е от Бога, защото не пази съботата. А други казваха: Как може грешен човек да върши такива знамения? И възникна раздор по между им.

Ето за тези евреи говоря.  Ако нещо не ти харесва критикувай Новия Завет. В очите на тези евреите, Исус нарушаваше съботата, но Исус им каза: Марк 2:27 И каза им: Съботата е направена за човека, а не човек за съботата;

Закона за съботата беше изопачен до толкова, че забраняваха изцеленията на хора. 

Ще продължа в съответната тема, щото тази не е за тези неща.

Не само писанията на пишещите в тази тема не за за 'тая тема'.

Но е странно как се упражнявате над 2-3ма, с идеята че "не можели да четат", не разбирали, не били дорасли... :)

Тия, дето се опитват да убедят някого че не разбира... те "разбират ли"?

А точно един и същ човек преди това написа че "нямало смисъл да се подкопава вярата на някого чрез усъмняване в същото" (цитирам по смисъл, че не ми се рови назад в темата).

Ей така - като мине известно време в писанията на всеки един и забравя какво е писал самия той... и главата му си играе със самия "него".

Живее се с вяра, когато не е възможно да се живее със съмнение. И тия... дето настояват за съмнението на някого - те самите също са вярващи. както и атеистите също са религиозни. Критерия Вярваш ли в бог - не е критерий дали вярваш, а дали вярваш в точно определен обект за вярване. Обектите за вярване могат да са всякакви, но вярването е общото между тях. Именно това е разковничето.

Елементарни основни положения не са ясни за онова, което се случва в главата на всеки един от пишещите. но претенциите за "вярност', убедеността за правилност е именно вярата, пък е налице некомпетентност.

Най-смешното от всичко е играта с "аз знам", а всъщност внимателният задълбочен самоанализ стига до разковничето че не го знам, ми го вярвам. Вярвам го - защото имам потребност... и че това е лесния, бързия и инстинктивен начин да решавам вътрешните си противоречения, които възникват само заради това че съм жив. И това е причината религиозния аспект на всеки човек да сработва още от раждането си, защото е еволюционно зададен. Зададен, в началото. А иначе някои имат претенциите да говорят за 'развитие'.

Порастващите хора - тия, дето са решили вътрешните си противоречия и отработили задръжките, доживяват до "етапа на съмнението", следващия етап - и то отпада, защото когато съмнението свърши работата си да разгради и трансформира "повярваното", вече самоотпадат и двете. Не е възможно да се издържи, ако съмняващия се не е съзрял достатъчно. Ако на вярващ се отнеме вярата му, чрез насилие или каквито и да са външни средства, това е повече от убийство - защото задава "вътрешно разделение и психично ... нещо като "разцепване".

Ползването на интелигентни средства за всяване на съмнение във вярването на който и да е човешки субект, е гавра с интелекта. На тоя, дето инициира същото - е гавра със самия него си. Гавра, защото той самия се опитва да реши вътрешните си противоречия именно с утвърждение на собствените си убеждения, като се подпира на играта между вярването и съмнението на другия...

Утвърждението е начина вярващия да затвърди собствените си непрекъснато клатещи се устои. Повторенията на основните доводи, сугестирани да бъдат опори на определено вярване, е нужно непрекъснато да се подновяват. Заради това са написани 'книги' по въпроса - защото написаното е лесно да се препрочита непрекъснато, защото идеята е че е неизменно. А живота е изменчив, хората са изменчиви и в тази изменчивост те са бомбандирани от непрекъснати противоречия, които психично им създават изживяване на смут, тревога и объркване. А тия - довеждат до страх. Многото страхуване - е "смърт" за психичното... А в психичното има стари дялове, които не правят разлика между изживяването на страдание от порязване или ампутация... и оставане без вяра. За тях - се стартират едни и същи сигнали, едни и същи невронни мрежи участват и се разиграва вътрешно по един и същи механизъм.

Вярването има нужда от човешки атрибути и механизми, защото е инстинктивно и се основава на първосигнални генетично заложени положения. За да оцеляваме през етапите си. А не всеки етап да се изживява като "вечен", краен окончателен и абсолютен... Онзи, който настоява за вечност и за "крайно разбиране", за божествености, за вселявания... още не е доживял дори да докосне съзряването на етапа в който самият той е.  И същия... е още "дете".

Хубаво нещо са утвържденията... но може би малко съмнение в леенето на толкова щедри уверености - колкото се леят от няколко човека тук... би имало и леко приземяващ ефект. От друга страна - същите човека, живеят толкова в главите си, че отдавна вече нямат идея какво, кое и как да "излезнат" от психичния си сън, сред който се сънуват. А иначе - "чета, цитирам, зная..., вижте ме колко разбирам, ти четеш, ама не разбираш...".

А елементарната клопка за 'четенето"... е онова, заради което се "колите"... Да четеш - не значи да 'разбираш'. Всички могат да четат едно и също нещо... и всеки си разбира неговото си. Опита за решение на тоя елементарен казус - е да се повярва в точно определена "интерпретация" на написаното. Битката е точно определена интерпретация да стане водеща, да я приемат достатъчен на брой хора. За тази цел същата се оформя, изгражда, конструира и нагажда... И тя започва да замества написаното... и накрая всички забравят написаното - такова, каквото то е без каквито и да са негови интерпретации...

14. СУРА ИБРАХИМ (ИБРАХИМ)

27.Аллах укрепва вярващите с непоколебимо слово и в земния живот, и в отвъдния. И оставя Аллах угнетителите в заблуда. Аллах прави, каквото пожелае.

Исая 26:3
Ще опазиш в съвършен мир Непоколебимия ум, Защото на Тебе уповава.

Евреи 12:28:

За това, понеже приимаме царство, което се не колебае, требва да имаме благодатта чрез която да служим Богу благоприятно с почест и благоговение;

/Цариградски/

48. СУРА ПОБЕДАТА (АЛ-ФАТХ)

4.Той е,  Който низпосла спокойствие в сърцата на вярващите,  за да подсили тяхната вяра. На Аллах принадлежат войнствата и на небесата, и на земята. Аллах е всезнаещ, премъдър.

Яков 1

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.