Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания - част ІІ

Featured Replies

и Дух Светий!Отец, Син и Дух Свети - е Троица единосъщна и неразделна!да се вярва само в Отца е по еврейски,ако се вярва в Отца и Сина е нищо,но в Отец, Син и Дух Свети това е вече съвършенния Бог,който се открива постепенно още от стария завет и най-пълно в светото евангелие!един ден ние също трябва да бъдеме сьучастници в това единство!

Йоан14-20. В него ден ще разберете вие, че Аз съм в Моя Отец, и вие сте в Мене, и Аз във вас.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

и Дух Светий!Отец, Син и Дух Свети - е Троица единосъщна и неразделна!да се вярва само в Отца е по еврейски,ако се вярва в Отца и Сина е нищо,но в Отец, Син и Дух Свети това е вече съвършенния Бог,който се открива постепенно още от стария завет и най-пълно в светото евангелие!един ден ние също трябва да бъдеме сьучастници в това единство!

Йоан14-20. В него ден ще разберете вие, че Аз съм в Моя Отец, и вие сте в Мене, и Аз във вас.

Това е казано метафорично.

Всички духовни учители казват подобни неща. А гурутата от Изтока също казват, че без тях не можеш да стигнеш до Бог.

Какво лошо има ако се вярва по еврейски ? Нима евреите не са хора ?!

Защо трябва да има посредници между нас и Бог ?

Когато Исус казва Аз и Отец  едно сме ,това не значи че той е Бог. Защото всеки един човек може да стигне до състоянието да стане Едно с Бога.

драга valkiria,

За напразно смеещите се е казано: „Горко вам, които се смеете сега, защото ще се наскърбите и разплачете" Сама прецени дали смехът ти има основание. За всеки случай направи справка в Словото.

Прочетете още веднъж притчата за блудния син,как я разбирате?

Думата християнин се използва три пъти в Новия Завет (Деяния 11:26; Деяния 26:28; I Петрово 4:16). Последователите на Исус Христос за първи път са наречени “християни” в Антиохия (Деяния 11:26), защото поведението им, делата и думите им били подобни на Христовото поведение,дела и думи , това се случва след човешкия съд над Бога и последвалото Богоубийство!

драги глен;

ще ме умориш от смях.ами;че половината ви библия  е написана от еврейските пророци бре душа забавна.вярвате и чакате евреин да дойде да ви спаси.пък тоя евреин ;както е писано в библията идва за изгубените от израилевия род.за останалите и дума няма.що не намерихте по свят пример да го следвате;ами опряхте до евреин :P сега;като сте се насадили на тоя хал;така ви се пада :tongue2: :tongue2: :tongue2:

:yanim:  :giggle1:

айде де.... и кой бог е убит?

Този, който е във всеки от нас и който трябва да възкръсне.

Такъв е сценарият на мистерията.

Думата християнин се използва три пъти в Новия Завет (Деяния 11:26; Деяния 26:28; I Петрово 4:16). Последователите на Исус Христос за първи път са наречени “християни” в Антиохия (Деяния 11:26), защото поведението им, делата и думите им били подобни на Христовото поведение,дела и думи , това се случва след човешкия съд над Бога и последвалото Богоубийство!

А Йешуа бен Йосеф, християнин ли е бил, или Християнството е възникнало след неговата смърт ?

Този, който е във всеки от нас и който трябва да възкръсне.

Такъв е сценарият на мистерията.

Това метафора ли е ? Предполагам, че и Възкресението е метафора...защото се говори , че Исус е отишъл в Индия, след така нареченото Възкресение.

има ;как да няма..ти си непрестанен извор на забава драги глен.толкова ти се радвам за доброто настроение което ми създаваш.защото това което е писано в библията е от евреи..и като как не вярвате в тях ;как пък вярвате в библията.и като как не разбирате ;че иешу никога през живота си не е бил християнин;даже не е знаел какво значи това :whist:

пп какво да му коментирам на лука дето всъщност бил клеопа..той е прозелит..с духовен наставник измислилия християнството друг отцепник павел савел .те са язва в иудаизма

:handshake:

къде се говори? :)

Открит е гробът на Исус

Публикувано изображение

Американската археоложка Сюзан Мери Олсън вярва, че е открила

гроба на Исус Христос в Кашмир. Тя изследва ислямския храм "Розабал" в лятната

столица на Кашмир Сринагар, където мюсюлманите смятат, че е погребан техният

светец Юса Асаф. Според една научна теза в Сринагар е историческият гроб на Исус

Христос, който след възкресението си дълги години е митарствал из Далечния изток

и е бил познат под името Юсу Асаф. Други учени предполагат, че Исус е живял в

Индия или като юноша, или по-късно вече като "Учител", придружен от следовниците

си. Най-атрактивна е тезата, че е преживял разпъването на кръста и е намерил

последно убежище в Кашмир. Един от застъпниците на тази теория е Ерих фон

Деникен - нещо, което едва ли ще учуди някого.

Ето че сега Сюзан Мери Олсън поиска разрешение за ексхумация на

Христос, за да подложи костите му на генен тест.

Преди време Олсън разрови костите на Божата майка в Пакистан

заедно с местните археолози Ахмад Хасан Дани и Сайда Рахман. Според тримата

гробът на Мария се намира в храма на хълма Мюре, известна туристическа спирка в

щата Пенджаб. ДНК-то на Светата дева вече е установено. Ако успее да получи

разрешение за ексхумацията на Христос, археоложката от Ню Йорк ще сравни генните

изследвания на двата скелета и "ще докаже или отхвърли завинаги теорията, че

Мария и синът й са погребани в тези земи". Управата на храма "Розабал" засега се

съпротивлява енергично срещу разкопаването на гроба, защото това означава да се

оскверни светилището.

Но това не е всичко. Сюзан Олсън вярва, че в Кашмир се намира

"библейското гробище". Освен тленните останки на Мария и Исус тя предполага, че

в Бандипур, Северен Кашмир, е погребан Мойсей, а в Сринагар почива Соломон.

http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=347&aid=8397

това е добре,ще изчакаме да сравнят гените !а в това библейско гробище освен Мойсей дали не лежи и Давид?така ще разбереме дали Иисус е от неговия род!а вие щом не вярвате защо използвате думи като-Исус Христос,разпъването на кръста,възкръснал ,Божата майка?

това е добре,ще изчакаме да сравнят гените !а в това библейско гробище освен Мойсей дали не лежи и Давид?така ще разбереме дали Иисус е от неговия род!а вие щом не вярвате защо използвате думи като-Исус Христос,разпъването на кръста,възкръснал ,Божата майка?

Всеки е свободен да обсъжда всичко което му е интересно. Задължително ли е да вярвам, че някой човек е бог, само защото някоя религия го представя като такъв ? Тогава би трябвало да вярвам и на останалите религии и техните богове.

ааа ;ама тази олсън много вярва милата.на мен ми е много интересно тоя днк тест...коя ще е родствената  база за сравнение ???

И на мен също... :tongue2:

балами :tongue2:

недей да хващаш вяра на всичко дето четеш. щом си се хванала за шлифера на господ ;дръж се за него.няма гроб тоя иешу/бил на йосиф ариматейски/ освен това няма и тяло негово намерено..пише го черно на бяло в библията.така;че тая археоложка едва ли е намерила неговото тяло в негов гроб .освен това не ми е известно да има живи потомци на иешу -освен свидетелството на един друг  дето го държи за шлифера :tongue2: така ;че днк няма как да бъде установено.разбира се отпада варианта да бъде сравнението  със мощите на йоан созополски..едно защото   неговия откривател  започва да говори само ако е на половин бутилка уиски..та вяра на такива не трябва да се има.второ не се доказа;че  мощите са на йоан..та версията да установяваме днк  поставяйки за основа това което имаме останало от тоя му  братовчед също не е сериозно.

скъпа балами прочети библията ..необходимо е ;някак си ще изглеждаш по убедителна в диалога. :tongue2:

Разбрах те, скъпа. :cheers:

• 4 месеца по-късно...

http://www.youtube.com/watch?v=OSV3f8q2ag8&feature=youtu.be

Елеазар Хараш 02.07.2013 (Окултната Библия,Юда)
  • 4 седмици по-късно...

Можете ли да ми разясните разликите на преводите на Библията. Кой превод е най-актуален - "Ревизиран", "Новият завет: съвременен превод", или "Верен"? 

• 3 месеца по-късно...

Дарктерминал, Симтех е прав. Обективната истина от последна инстанция е субективна истина и може да бъде намерена само чрез самостоятелно мислене основано на собствените възприятия, тъй като единствено самостоятелното мислене води до себепознание. Опознаването на света и себеопознаването е едно и също нещо, а именно опознаването на собствената субективна истина.

Хм... "прав" е "кривчо" :D .

И сега как да кажем, че е прав като дори и коментарите му по Библията са плод не на неговото четене и осмисляне на книгата, а са плод на решението му да не я чете, но да дава "компетентно" мнение. Да не говорим, че цялата му фабула е също изградена върху чужд опит, постижения, знания и т.н. Такава "правост" аз определено не мога да приема.

Кака, ти там четеш пожелателно :) Къде в изложеният от теб цитат пише, че са създадени едновременно и равноправни. Тази малка проспекция, е пробно разгледана в следващите глави, където еднозначно ясно е посочено съвсем друго ;)

Там пише за Адам Кадмон, кака, и ти не че не го знаеш... :D  пък и онези 223 гени, които ни отличават от другите огранизми и от шимпанзетата(най-вече :D ), ги имаме и жените и мъжете... вие сега за едно ребро спор правите :P

Мъже! Какво да ви прави човек, освен да ви обича, ми кажи... :*

аах,лейди Натали :) ..да не разваляме магията..Дарко е тук..нека се драка :tongue2: ,в туй му е чара.

Да, да... :D

Редактирано от Нел (преглед на промените)

...Там пише за Адам Кадмон, кака, и ти не че не го знаеш... :D...

Преброй Кака, колко пъти се срещна думицата "Кадмон" в Танах, Септуагинта, Вулгата (или друга някоя Библия) и тогава ще си говорим :)

Дарктерминал, Симтех е прав. Обективната истина от последна инстанция е субективна истина и може да бъде намерена само чрез самостоятелно мислене основано на собствените възприятия, тъй като единствено самостоятелното мислене води до себепознание. Опознаването на света и себеопознаването е едно и също нещо, а именно опознаването на собствената субективна истина.

Почитаеми Реджепе, през седмия месец на този календар се очакват прозрения, но с истините бликащи от обективно-субективният ти оксиморон, ти надмина очакванията и за единадесетият месец. Присъщо за хората е да се учим от другите още от най-ранната им детска възраст. Изпървом, просто и неосъзнато повтарят, а с нарастване на възрастта и способността им за възприятие, започват и да осъзнават - всеки според мярката на аналитичните си способности и дълбочината на тезауруса си. Количеството и качеството на възприетото, нямат свойството да влияят на обективните истини. С други думи - независимо какво усеща субекта, топнал си пръста в тенджера с вода, то тя при налягане от 1 Bar ще кипне при температура от 100 градуса по температурната скала на Целзий. Независимо какво вижда субекта около себе си, обективна истина е, че ентропията неумолимо расте. Също така независимо от възприятията на субекта за мекотата на водата, ако падне по гръб от 10 метра в басейна, няма да намери чекръкчия да му нагласи всичките потрошени кости. Собствената/субективната истина тук не играе, последствията ще са съвсем обективни. За това човек е изработил механизъм за усвояване на чужди знания, също така е изработил механизми за отделяне на обективните от субективните истини. Субект неспособен да възприема знанията изхождащи от други субекти е обречен на твърде ограничено развитие със всичките произтичащи от това последствия.

...онова говедо Павел,той има заслуга за това положение.макар,че ако трябва да му търсим точно на него компромат,то за една Текла, да споменем и отива на кино,тоя лицемер религиозен. :tongue2:...

Той, този Павел, същност казват бил Савел или както му викали по домашно му Шаул. С това име не ще да се е взел от6 нийде...

Преброй Кака, колко пъти се срещна думицата "Кадмон" в Танах, Септуагинта, Вулгата (или друга някоя Библия) и тогава ще си говорим :) 

Не мога да броя, кака(знаеш това) :D Имам и основателни причини за неможенето, между които е и незнанието на езика, на който е написана в оригинал Библията. Затова и приемам аксиоматично твърденията на кабалистите за андрогина, тъй като това обяснява защо в 1 и 2 глава от Битие, Бог създава два пъти човека.

Предвид фактите, че и у манихеите се говори съществуването на небесния човек - Енаша кадмая, у мандейците - Габра кадмая, то за скромната ми личност е напълно достатъчно, за да го приеме като истина(засега) :D

Да споменавам ли и, че съм върл противник на писаната и неписана война между половете?

принципно в християнската религия,правата на жените са много окастрени,жената е поставена на колене и обявено  во веки,че тя трябва да бъде подчинена на мъжа..онова говедо Павел,той има заслуга за това положение.макар,че ако трябва да му търсим точно на него компромат,то за една Текла, да споменем и отива на кино,тоя лицемер религиозен. :tongue2:

Савел... ех! Дали е само той виновен?

Едва ли.

Но се сетих за Самсон и Далила... една от най-поучителните легенди, създадени от човечеството...

...либофната история е само начин да се запомни по добре.иначе има и друга конспирация при шимшон и това е  сянката на идолопоклонството ,която е държала исраилевите колена дълго време ...и поуката е в края на повествованието..когато рухват колоните на филистимския храм и това не е победа на шимшон ,а на адонай над дагон :wink12:

Освен тези, има и още поуки, Валка.

Инфантилността на страстите (например). Разрушаващата им сила(все пак споменавам Самсон в разговора за жените и мъжете и как са отразени половете в Библията)

Само на пръв поглед легендата е незабравима любовна история.

Няма  привилегирован  пол!  Двата  пола  са  напълно  равнопоставени  и  са  създадени  да  се  допълват  взаимно!  За  да  се  допълват,  обаче  те  са  създадени  различни,  няма  да  се  спирам  на  различията,  ще  отбележа  само  че  приликите са  много  по-малко  от  разликите  и  ако  и  двата  пола  се  придържат  към  биологичното  и  социалното  си  предназначение  няма  да  има  никакви  проблеми!  

Сега  какво  наблюдаваме,  мъжете,  мъже  ли  са,  а  жените  жени  ли  са?

• 2 месеца по-късно...

някой знае ли защо Бог сътвори човека?

Бог сътвори човека по свой образ и подобие, и го сътвори, защото иска да сме като Него.

:)

ЗащоБог  е  посадил  дървото  на  знанието  и  дървото  на  живота,  само  и  само  да  има  какво  да  забранява  ли? 

Мила  ми  Валкирия, 

Всеки твой  пост  цели  единствено  да  ми  създаде  комплекс  за  малоценност  -  поне  аз  виждам  така  нещата,  или  бъркам? Това  не  може  да  ме  засегне  по  простата  причина,  че  всичко  което  съм  като  духовна  осъзнатост  не  е  от  прочетени  книжки,  а  от  практика  и  директен  контакт  с  ирационалното!!  Това  ти  го  казвам,  с  цел  да  се  опиташ  да  разбереш  другия,  а  не  да  изпълваш  постовете  си  с  ирония! 

А  библията  я  познавам  по-добре  от  теб!

Редактирано от октим (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Добротата, съчувствието и стремежа да помагаш на другите са общочовешки ценности, които са се появили с появата на хората като такива, много преди появата на християнството, исляма и т.н.

Абсолютно. Точно в този смисъл бе и първият ми пост, в който написах, че религиите са дошли като отговор на хората на екзистенциални въпроси, за които са нямали обяснения, а едва по-късно са били използвани като база за изграждане на правила за поведение в обществото.

Четох една хипотеза за произхода на религията, в която се казва, че всяка религия изхожда от предпоставката, че човешкия живот не е такъв, какъвто трябва да бъде и човек трябва да намери правилния път. След това вече всяка религия сочи различен път, който счита за правилен.

А всъщност имаме един единствен живот, при това прекалено кратък, за да го прекараме в търсене на пътя, който в крайна сметка може да не е наш. 

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.