Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 1 час, Śūnyatā написа:

преминал си през един вид катарзис (който не мога да опиша тук по ред причини, така че да бъде разбран) и си осъзнал

Ти затова ли раздуваш - колко си го разбрал 'азът , като илюзия" - понеже си като Буда? :) По ред причини... не можел опише тук... :lol6:Ма тия "причини" са ясни на всеки , вече години. Пернатите и те се изживяват на "Причинници".

Всъщност - пак си е "краставицата на Мадхямика". Глупости на търкалета - много осъзнатия. И само да напомня, че неотемните реалности... са ти колкото разбираш и "нарциса" какво е. Щото това не са ти фантазните виртуални раздувки, на по сутрешно кафе/чай.

Звера в дедовите шорти е само в спомените му.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 1 час, _ramus_ написа:

Ма тия "причини" са ясни на всеки , вече години.

Нищо не ти е ясно. Целия ти живот е сбор от такива мили и не чак толкова мили картинки, които събираш в мозъка си, пляскаш ги тука и се самозаблуждаваш, че много знаеш и много виждаш. 

преди 16 часа, Shiniasu написа:

Човек себе си променя толкова трудно, но пък амбициите да промениш другия са далеч по-големи. Често неосъзнати. 

Спира да желае да се променя. Достига своята еманация. Това най-личи за хора над 75г. След тази възраст болшинството имат двигателни затруднения. 

Какво съм забелязал: Болшинството млади към сегашния момент достигат своята еманация някъде около 18. След което възниква амбицията им да променят възрастните, а не себе си. Там е сблъсъка. 

В основата на всичко зависи от придобитите навици. Те кога се сформират?! 

И друго: Болшинството млади бъркат ината с волята. ;) Волевите действия са едно, а на инат е друго. ;) 

За това и тук на определени съм им простил волните и неволни деяния. ;) 

На много млади ще кажа само това клише: Аз от където се връщам, то Вие и вие на там отивате. Чувайте по-възрастните. Те могат да бъдат като Вас и вас, но Вие и вие като тях не. 

п.п. "Аз знам, че съм образ на клубна напаст, но те дали знаят, че и те са такива?!" 

Комуникацията между младите и по-възрастни определено е "вечна" тема. 

преди 13 часа, Shiniasu написа:

Какво е личният път, ако не модификация на някакъв общ вече утвърден път?

За някои е така. По-лесно от точка А да се стигне до т.Б. Други обаче избират неутвърден път. Последния е свързан с несгоди. 

Нормално е болшинството да избират утвърдения, утъпкан и т.н., но дали утвърденият път е оптимален?! 

Има и друго: За някои това не е път по "земята". ;) 

п.п. Аз какво да направя, че моето "транспортно средство" е въртолет (самолет), а не автомобил?!  :) 

Ето и основната грешка на някои атеисти. Не приемат, че теистите ползват "небесни превозни средства". ;) 

преди 9 часа, _ramus_ написа:

Глупаво. Мнооооого глупаво. Поредното.

Глупаво е защото се опитваш да осмислиш нещо, за което ти липсва директен опит, т.е. не си преживял разпадането на представата за "аз" или "себе си" на съставните й части, нямаш запис в паметта си на процеса на повторното му зареждане или сглобяване. Ти имаш само косвени познания, относно това за което пиша, или че аз-ът е илюзия. 

Както познаваш децата си чрез представата си за тях, така познаваш и другите и това за което пишат, чрез представите си, чрез картинките в главата си, чрез идеите си, които може да са погрешни, глупави, напълно подвеждащи, може и внезапно да изчезнат, когато звънне будилника :D

на 6.02.2021 г. в 20:56, Белгиеца написа:

Такива като теб са милиони по Света.
Проблемът е, че от гледна точка на психологията това са зрителни халюцинации.
А при психиатрите за същото нещо, диагнозата не е много приятна за писане тука.

Някъде 1990 или даже 1991г един жив човек при разговор твърдеше, че му се е появвявала два пъти богородица някъде из родния му край до Дунава.
Аз тогава жестоко му се подиграх и той стана целия червен и повече никога не е разговарял с мене. Но тогава излизахме от дълъг 45 годишен период през който да си открито набожен беше срамно. Мислеха те за глуповат човек и ти се подиграваха яко.

Преди 1986г съм влизал в 2 софийски църкви на християнски неправославни секти толерирани от комунягите. Членове от тези църкви са ме канили да ги посетя. И в една трета ме кани един, ама не ми се ходеше. Познавах и един член на друга четвърта църква, този последния ми познайник на два пъти ми е помогнал много. Първия път ми намери помещение на партера точно зад университета, да си водя студентки там да се гушкаме. А вторият път, просто заради него останах още 20 минути пред едно кафене и ... ми се усмихна щастието. Ако не се беше появил той тогава и си бях тръгнал по-рано, леле не ми се мисли на какво дередже съм щял да съм сега.
Абе направо си е за вярване, че твоят човек ми го е пратил този помагач.
Ама на, твоят човек не иска да дойде тука да се запознаеме, страни от мене, крие ми се.
И сега излиза че на тебе ти се появява, а на мене ми помага тайно.
Няма справедливост на тоя свят, аз го пренебрегвам а той ми помагал разбираш ли.
Брей това евреите са странни птици !
Абе тоя да не е би-секси нещо и да се влюбил в мене от небето та така да се грижи за добруването ми ?
Ха ха ха ... де да знаеш, случват се всякакви работи на тази планета.

Ама май е по-вероятно някоя от гръцките богини да си ме е харесала, щото си имах гадже гъркиня като млад и тя да бди над мене и да ме закриля. 

Който го е срам от Бога в този живот ,Бог ще го е срам от срамуващия се  в отвъдното. Това е изпитание , което малко хора преодоляват.

преди 7 часа, dioib написа:

Спира да желае да се променя.

Не е само до желанието. Да, в определен момент човек се свиква със себе си и се примирява с достигнатото. Моделите, към които е привикнал са станали прекалено силни, а и опитът за промяна изглежда сякаш не си струва вече. Но дори и преди това, човек може да не разпознае като проблемна една или друга своя черта. За него тя може да е ок - необходима и на мястото си. Но дори и осъзнаването, че един проблем е проблем, пак не означава, че той може да бъде решен лесно. В случая с характера ни, това са модели изграждани утвърждавани в течение на години (за мен и от предходни животи). А промяната изисква също толкова усилия, колкото са били вложени в навика. Разбира се, когато промяната се осъществява съзнателно, това прави нещата по-лесни. За разлика от навиците, които са се утвърдили не дотам съзнателно, разбирането и осъзнатостта правят усилията ни по промяната им далеч по-ефективни.

преди 22 минути, Shiniasu написа:

Но дори и преди това, човек може да не разпознае като проблемна една или друга своя черта.

Проблемна на кой?! На човечеството или група хора?!

Явно не си комуникирал с малоумни хора. Същите смяташ, че могат да се променят ли?! Да разпознаят, че са с проблем ли?!

Принципно обществото има проблем с индивидите, а не индивида с обществото. Индивида или се приобщава (влиза в "общия коловоз") - изгражда се като обществена личност или не.

За коя проблематична черта говориш?!

Един вярващ човек тръгва от това, че той е несъвършен. Смирява се с това, а не примирява. Идва някой и му казва, че това му е лоша черта ... :) О, трябва да не реагира ли въпросния вярващ, защото такава била културата ... За каква култура идва реч?!

преди 10 минути, dioib написа:

Проблемна на кой?! На човечеството или група хора?!

Говоря по принцип. Кой какво ще осъзнае като проблем си зависи от него - от ценностите му, от възгледите му и от интелекта. 

преди 1 минута, Shiniasu написа:

Говоря по принцип. Кой какво ще осъзнае като проблем си зависи от него - от ценностите му, от възгледите му и от интелекта. 

По принцип се знае, но извън по принцип има един по-висш принцип. ;) Ти си или човек или не. ;) Постъпваш по човешки спрямо човек, но спрямо животно?! Какво?! Мнозина хора са с животински или "тревни" нрави ... и какво ... остава само едно: психика срещу психика и/или физика срещу физика. ;)

Реално кое отличава човек от животното?! Определено не е разума.

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

когато звънне будилника

Фулиш... вери фулиш. Продължаваш да глупотевиш отново и отново, без да се досещаш вече трети коментар подред. Как да се досети папагала :)

Заявяваш условие спрямо някой друг, отгоре на всичко - като обяснение, без да си даваш сметка че ти също НЕ попадаш в условността, която сам заявяваш като... нещо си.

По този начин твърдителността почива на противоречивост на постановката и... :) е просто обикновено папагалско изхвърляне. Нито се усещаш, нито ти е възможно... Глупостта няма как да се скрие зад ирония или палячовщини, дори и будистки да са. А пък - с последните става жалко.

преди 20 часа, _ramus_ написа:

Фулиш... вери фулиш.

А какво не е глупаво, спрямо системата ти на мислене?

на 9.02.2021 г. в 11:47, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Който го е срам от Бога в този живот ,Бог ще го е срам от срамуващия се  в отвъдното. 

Няма нито божества нито отвъдно, след смърта нищо не продължава да живее от твоето тяло.

преди 8 минути, ncl написа:

Предпочитам да вярвам, че смъртта е край само за тялото.

Никой не ти пречи да си вярваш в задгробен живот, аз само ви бъзикам че сте се поувлекли по илюзии.
Ти мюсюлманин ли беше ?

преди 44 минути, ncl написа:

Няма как да знаеш дали е илюзия или не. Не съм мюсюлманин.

Няма за тебе, а за мене има начин. 
Нормален човек като прочете много книги учебници по лечение на психични заболявания и му става ясно , че и религиозното вярване е като психичните заболявания, подлежи на лечение ако има кой да го плати.

Ти от коя вяра или секта си ?

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Няма нито божества нито отвъдно, след смърта нищо не продължава да живее от твоето тяло.

Умът продължава и то с много тела,ако си заслужил де ,но за атеист като теб една проекция се очертава.

преди 2 часа, ncl написа:

Няма как да знаеш дали е илюзия или не. Не съм мюсюлманин.

Мани го Белгиеца ,той е стандартен атеист ,който си мисли ,че всичко свършва в гроба. Не вярва ,че всичко започва точно тогава ,,Каквото си посял ,това и ще жънеш " и то сеитбата е човешкия живот а жъненето и ползите от ожънатото  - за цяла вечност - свидетели ,че има рай и вечност и  Господ сме много . 

Using Phenomena for Fun

Enjoy a visit to the phenomenal world!
Have a human experience — the most fascinating of all experiences.
Now you, too, can experience carnal love, unjustified rage, bad faith. You, too, can know boredom, ennui, angst, accidie.
Thrill to the experience of your «life» slowly draining away! Feel the inevitable «death», which you «know» to be a plunge into pure "nothingness".
Live a life of contradictions! Have a wife and lust for other women; possess them and never know satisfaction.
Have children — and feel anxiety, love, hate.
Learn how to be concerned about possessions! Worry about your job; identify yourself with what you own.
Feel cowardice!
Derange your senses with drugs!
Live the waking sleep of mortality, lit with uneasy flashes of "something else".
Experience the poignancy of wanting a "better life", and striving for it, and never achieving it.
Be swayed by external and internal stimuli. Be a passive receptor who is acted upon by forces beyond his control.
Have convictions, beliefs, likes and dislikes — for no rational reason!
Feel the intoxication of faith! Thrill to the passion of religion! Apply now!
No Angels under the age of 20,000 years will be allowed into the phenomenal world without written permission from God.

Robert Sheckley

преди 9 часа, Белгиеца написа:

подлежи на лечение ако има кой да го плати.

Чуек ... много неща нямало в Белгия ... :) 

Тука в България във всяка поликлиника си има психиатър. ;) 

Психолозите принципно вършат друга работа ... правят подбор на кадри. ;) 

Нещо определено има гнило в Белгия, но определено не е зелето ... :) 

преди 2 часа, dioib написа:

Тука в България във всяка поликлиника си има психиатър.  

Психолозите принципно вършат друга работа ... правят подбор на кадри.

Лекуването от заблуди не става с лекарства, психиатрите бидейки доктори предпочитат на работата лекото, да ти драсне една рецепта и да му се махаш от главата.
Продължителната психотерапия целяща да те излекува от илюзиите ти, щя я прави главно психолог, евентуално в екип с психиатър, ако трябва да ти дава оня хапове да ти намали тревожността.
И на психоложката трябва някой да ѝ плаща консултациите, здравната каса няма да плати нищо.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Лекуването от заблуди

Тъй ... ясно ... ти си по заблудите, а Рамус по самозаблудите ... това вече го изяснихме ... :) 

преди 12 часа, Белгиеца написа:

....религиозното вярване е като психичните заболявания, подлежи на лечение....

Религиозното вярване е потребност ........както е потребен чук за да забиваш гвоздеи.....не е заболяване !

Става психическо заболяване , когато с чука се удряш по пръстите и продължаваш да го правиш .....

Наличието на можество от религии показва , че всяко религиозно вярване ограничава....

Малко са тези които си сменят религията . Трябва да се случи голямо разочарование......

Мнозина са готови да умрат и умират за религията си....:nono:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.