Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 23 минути, Śūnyatā написа:

Обидата не е аргумент в спора. Още повече, че Рамус ни е натренирал да не му се обиждаме :D

Безсилието и отслбналия разум си личат. 

Спри се да ме предизвикваш с малоумия ! :nono:

Гладът примерно също не си го виждал ! Защо тогава се храниш ? :angry:

Чакай сега и аз да те нахраня

****** ****** ******! Това е Истина ! :nono: 

П.П.За екипа , за всеки случай - според г-на това не е обида , а е негова фикция , за което аз отговорност не нося . :nono:

Редактирано от darkterminal
Излишна грубост (преглед на промените)

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 8 минути, by_chechi написа:

Гладът примерно също не си го виждал ! Защо тогава се храниш ? :angry:

Като пиша възприятие, нямам предвид само зрението. Гладът се чувства чрез възприятието, затова се храним, за да премахнем неприятното чувство, което наричаме глад. Бог не можеш да го видиш, не можеш и да го усетиш. Ако някой свързва някои усещания с идеята за бог, от това не следва, че тези усещания са Бог, а че той фиктивно си въобразява, защото няма представа дори. 

преди 33 минути, Śūnyatā написа:

Бог не можеш да го видиш, не можеш и да го усетиш

Така е ! Защото това , което масово се мисли за Бог в религиозен смисъл , е фикция , измислица - такова нещо няма .

За този Бог не се знае , няма достъп за мислене , поради което е Немислимо ! Може само да се Вярва !

А за съжаление на това мнозинство , вярването не е мислене !:nono:

...............

Но това че ти нямаш възприятие за Идеи (за Бог и не само) , и не ги усещаш не е фикция .

Основната причина , на първо място е - отсъствие на понятия , които дават възможност за възприятие на идеи......и още много друго .

Иначе казано , клинична картина - слабоумие !

преди 1 час, dioib написа:

Така сме някои при положение, че Бог ни е шеф.

Не, за тези, които ползват служебни автомобили, те не са техни и всеки един момент могат да останат и без тях.

Бог е единствен шеф, само на тези, които не признават други авторитети и посредници, освен Него! :)

преди 1 час, Śūnyatā написа:

. Бог не можеш да го видиш, не можеш и да го усетиш. 

Може ,но се случва рядко. На мен лично няколко пъти ми се е случвало да Го видя ( във форма като слънцето ) ,и да го усетя във женската му форма като астрална проекция. От тогава Господ Бог не е фикция ,поне лично за мен. За вас другите дето нито сте Го виждали ,нито сте Го усещали е нормално да е фикция ,особенно когато се появи нотка на ревност. Но добрите дела са ви малко.

Дорийн Върчу и Нийл Доналд Уолш пък постоянно общуват с Божества и Бога .

https://www.edna.bg/svobodno-vreme/zemniiat-poslanik-na-angelite-neli-konuej-angelite-ni-podavat-znaci-postoianno-4648391

преди 2 часа, Aumi написа:

Не, за тези, които ползват служебни автомобили, те не са техни и всеки един момент могат да останат и без тях.

Бог е единствен шеф, само на тези, които не признават други авторитети и посредници, освен Него! :)

То така, все някога ще останем без въпросния така или иначе, но тогава пък неговия син са на вози. ;)

:)

п.п. Пука, че ми дреми, че някои си мислят, че са с връзки при него. :)

преди 5 часа, by_chechi написа:

Но това че ти нямаш възприятие за Идеи (за Бог и не само) , и не ги усещаш не е фикция .

Основната причина , на първо място е - отсъствие на понятия , които дават възможност за възприятие на идеи......и още много друго .

Според будизма, фикция и метафизика е всичко, което не е възприемано по някакъв начин от сетивата, техниката, научен експеримент или емпиричен метод. Опитът е единственият източник на познание. Следователно Бог не съществува. 

Някои казват, че щом има творение, трябва да има и творец. Те бъркат в първоначалното допускане, че светът е творение, това не е доказано. 

преди 18 часа, Aumi написа:

След като Бог е 

Никога не е съществувало дори и най-малко божество никъде из вселената.
Заблудила си се.

преди 30 минути, Белгиеца написа:

Заблудила си се.

Това, че нещо не съществува за теб, не означава, че не съществува изобщо!

А след като ти харесва да вярваш в несъществуването на нещо, и то не липсва в живота ти - вярввай си!

Нямам нито намерение, нито нужда, да доказвам съществуването на този, който е сътворил света и всичко в него.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Да не бъркаш вселената с къщата ти и двора?

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Опитът е единственият източник на познание. Следователно Бог не съществува. 

Опитът е винаги индивидуален. Повечето хора обаче нямат изживяване и на просветление. Така че преди да дийде собственият опит, трябва да опитаме да се възползваме от чуждия. Някои хора имат опит във връзката си с Бог, втори виждат невидими за други хора неща, трети имат пророчески способности и т.н. Разумно ли е да правим заключения само възоснова на личния си опит? 

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Заблудила си се.

Щото не си бил във Валхала, затова пишеш неверни неща. 

Гладът най- напред не е субект, че да се прави някаква аналогия с Бог - сетне, че гладът е съвсем реално състояние на организма, което най- малкото изпитваме, а не измислица, която да подлежи на вярване/ отричане. А измислиците от своя страна се характеризират най- вече с обстоятелството, че виреят единствено в умовете на хората т.е. нямат отражение в заобикалящата ни среда, тъкмо за това са измислици, а не явление от действителността.

преди 25 минути, Shiniasu написа:

Така че преди да дийде собственият опит, трябва да опитаме да се възползваме от чуждия. Някои хора имат опит във връзката си с Бог, втори виждат невидими за други хора неща, трети имат пророчески способности и т.н. Разумно ли е да правим заключения само възоснова на личния си опит?

Разумно е, защото иначе лесно ще те излъжат и ще станеш жертва на мошеници. 

преди 4 минути, Śūnyatā написа:

Разумно е, защото иначе лесно ще те излъжат и ще станеш жертва на мошеници. 

Като те излъжат няколко пъти и ще се научиш да си по-разумен, когато се доверяваш. Ако се страхуваш да не те излъжат, няма да се научиш да различаваш истинското от лъжовното. 

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Като те излъжат няколко пъти и ще се научиш да си по-разумен, когато се доверяваш. Ако се страхуваш да не те излъжат, няма да се научиш да различаваш истинското от лъжовното. 

Като гледам как сте се научили да не се доверявате, вярващите в Бог... Опитвате се да лъжете и другите, както и вие сте заблудили. Това е масова халюцинация. 

Какъв ти е критерия за различаване на истинското от лъжовното? Това е сериозен въпрос. 

преди 21 минути, Śūnyatā написа:

Като гледам как сте се научили да не се доверявате, вярващите в Бог.

Май не четеш внимателно, когато отговаряш. Виж какво написах аз: да се доверяваме разумно, и виж какво ми приписваш ти: да не се доверяваме. 

преди 25 минути, Śūnyatā написа:

Опитвате се да лъжете и другите, както и вие сте заблудили. Това е масова халюцинация. 

А ти сигурен ли си в това, което пишеш и можеш ли да се обосновеш? 

преди 29 минути, Śūnyatā написа:

Какъв ти е критерия за различаване на истинското от лъжовното? Това е сериозен въпрос. 

Критерият зависи от конкретния случай. Но също така е възможно в някой случай и да не намеря подходящ отговор. Истинското от лъжовното разграничавам доколкото мога разчитайки на опит, знания, логика, разбирания, ценности и интуиция. Умишлено пропускам вярата, защото тя самата се основава на същите неща. 

преди 20 минути, Shiniasu написа:

Май не четеш внимателно, когато отговаряш.

Май друг не чете внимателно - при това редовно ти се случва.

преди 6 часа, ncl написа:

Да не бъркаш вселената с къщата ти и двора?

Не, нищо не бъркам с моите 6 антени подслушвам вселената за извънземни по таен атеистичен проект. И няма божества и няма бе, барем едно да го бяхме сгащили да му направим дисекция и помогнем на науката , ама нямааааа ...
Дай нещо акъл как да го примамиме някое младо и неопитно божество да се хване у капана. Може и някое младо дяволче ако знаеш как, поне от нещо да има за дисекция и анализи.
Па като гушна после една нобелова награда за особен принос към науката, ще ти дам пари да си купиш 2 нови компютъра, един за тебе и един за брат ти.

преди 8 часа, sound написа:

Май друг не чете внимателно - при това редовно ти се случва.

Похвално е, че се опитваш да мислиш. Все някога това ще даде резултат. 

преди 8 часа, Shiniasu написа:

Критерият зависи от конкретния случай. Но също така е възможно в някой случай и да не намеря подходящ отговор. Истинското от лъжовното разграничавам доколкото мога разчитайки на опит, знания, логика, разбирания, ценности и интуиция. Умишлено пропускам вярата, защото тя самата се основава на същите неща. 

Това не е отговор. Дай пример. 

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Отново отсъствие на понятия ! :)

Поради което не е възможно мислене ...:nono:

Единствената мярка за Истина е Практиката - сравнява съответствието между мисловния модел и действителността.....

Мярката (метър , грам , секунда....примерна мярка) сама по себе си не е критерий....

https://bg.wikipedia.org/wiki/Критерий

Критерият е средство за избор . Не е средство за установяване на Истина !  

Критерият се определя според наличностите , и се решава (избира) според потребностите . 

Три основни критерия :

1. Да загубим най-малко .

2. Да спечелим най-много .

3. В допустими отклонения . 

Въз основа на тези три критерия , за всеки конкретен случай се разработва , специфичен за него нов критерии....Стратегия , тактика...

........... и т.н. ........

заб. : Подчертаното и почерненото са все понятия , с които следва обстойно да се запознаете (и много други) . Едва след това , чрез понятията можете да мислите......:nono:

Иначе " Мууу , бау-бау , кряк-кряк , куткудяк..." - тук , между кавичките , разбрахте ли какво пише ?!!!:lol6:

преди 22 минути, by_chechi написа:

Единствената мярка за Истина е Практиката - сравнява съответствието между мисловния модел и действителността.....

Ти изобщо четеш ли цитираното или пускаш само стари зсписи? Нали това пиша, че нещо което не може да се проилюстрира не бива да се допуска в мисловния модел и да се правят изводи, въз основа погрешното, невъзможното да се онагледи с пример предложение. 

преди 17 минути, Śūnyatā написа:

Ти изобщо четеш ли цитираното или пускаш само стари зсписи?

Има нужда ! :) Казано е - повторението е майка на знанието....разбирането е друго нещо . :nono:

Това , че ползвам твоя пост (съгласен съм с този ти пост) е само повод . Не е насочен лично и това следва да се разбира .

Поста се чете от всички . 

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Не, нищо не бъркам с моите 6 антени подслушвам вселената за извънземни по таен атеистичен проект. И няма божества и няма бе, барем едно да го бяхме сгащили да му направим дисекция и помогнем на науката , ама нямааааа ...
Дай нещо акъл как да го примамиме някое младо и неопитно божество да се хване у капана. Може и някое младо дяволче ако знаеш как, поне от нещо да има за дисекция и анализи.
Па като гушна после една нобелова награда за особен принос към науката, ще ти дам пари да си купиш 2 нови компютъра, един за тебе и един за брат ти.

Личи си, че считаш вярващите за по-тъпи от теб. Ако има такъв начин, защо да оставя ти да вземеш милиона за научен принос?!

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Отговор си е - съвсем точен и ясен. За мен Бог не е фикция, защото знам за себе си какво е, как е възможно да съществува и разбирам необходимостта да съществува. Това обаче е базирано на моите знания, на моята способност за разбиране, на моя опит... Няма как да изложа цялата си система от възгледи за да мога така да дам пример със себе си, а и много неща няма да разбереш. Това, което мога да направя и съм правил тук във форума, е да излагам различни детайли от възгледите си в някакъв контекст свързан с темите. Засягал съм въпроса, как разбирам Бог - не на едно място и изцяло разбира се, а само това, което съм счел за необходимо в конкретния случай.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.