Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 10 минути, ncl написа:

То защото от Хегел не е мръднал света и на милиметър...

Ами, ако на нас като индивиди ни е нужно едно Време, за да се случи промяна, то на Обществото му е нужно много повече Време...а на Цивилизацията ни ..... преди време доста се чудех що има мерни единици за време - "Еони"(около 2000г.), а па то имало и Прецесия(над 21 хилядолетия, едно завъртане в кръг на оста на въртене на Земята).....

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 34 минути, kipen написа:

С човек, който "вярва в бог" не е задължително да не може да се води конструктивен разговор!

Чувал съм, че имало такива, ама са като извънземните - никой не ги е виждал. Тук пишат няколко души, които вярват в Бог. Те не искат да напишат откъде го знаят, защото нещата ще опрат до "едни хора са го написали" и се оказва, че превъзнасянето на текстове се крепи на вярата върху един-двама души, а не върху вярата в богове.

Лудниците са пълни с шизофреници, които се кълнат, че сам Бог им диктува какво да правят. И вярващите много добре го знаят и не искат да водят такъв разговор с мен, защото знаят, че вярата им много вероятно е една голяма заблуда.

Както сметнах тези дни, вероятно в тази тема, която и вяра да изповядваш, излиза, че по същото време няколко милиарда души страстно си вярват и страшно грешат в своя бог.

Това са двете очевидни истини, които исках да илюстрирам.

ПП: А псевдоотговора, който получих, с думи, които не съществуват в българските речници... айде моля ти се, нямаше такова падение. И за "превод" попитах, но мълчанието развя бяло знаме. И с тези хора ще водиш разговор? Че те сами знаят, че вече са го изгубили!

over it monday GIF by Michelle Porucznik

преди 1 минута, Myanmar написа:

Лудниците са пълни с шизофреници, които се кълнат, че сам Бог им диктува какво да правят.

Това не е вярно. Такива са може би около 1% от тях.

преди 4 минути, ncl написа:

Това не е вярно. Такива са може би около 1% от тях.

В моя град има такива, които си говорят по улиците. Лудниците не могат да ги поберат.

През 2004, Световната Здравна Организация е установила, че над 26 милиона души страдат от шизофрения.

А Исус или някой от пишещите Библията стотици години след събитията, даже не е нужно да са болни. Който не е лъгал през живота си, пръв да хвърли камъка.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Чувал съм, че имало такива, ама са като извънземните - никой не ги е виждал.

Аз вярвам в БОГ! Не мисля, че водим неконструктивен разговор! Разногласията, както съм си установявал, се дължат на това с какво е "заредил" всеки самостоятелно думата "БОГ"!

преди 4 минути, Myanmar написа:

Това са двете очевидни истини, които исках да илюстрирам.

Проблемите в изясняването на това се дължат на подхода ти! Един фанатизиран религиозен последовател, колкото повече му обясняваш нещо, което не може да разбере, толкова повече се "вдигат пси защитите му" и толкова по-малко би могъл да те разбере за какво говориш! Така не му помагаш, а и той не може да ти помогне, дори и да иска! Т.е. качеството на комуникация отива на "куково лето"!

преди 12 минути, ncl написа:

Ами след Хегел е Киркегор. После Сартр, Камю и Ясперс. Има развитие.

А кога ли ще се "разбере" на по-широко обществено ниво Хайдегер?!? А?....мечтииииии....  или па фашистът Юлиус Евола, при тая "препоръчителна" самоцензура, налагана на индивидите в съвремието ни.... 

току-що, kipen написа:

Аз вярвам в БОГ! Не мисля, че водим неконструктивен разговор!

Вероятно защото според теб конструктивен разговор означава да защитаваш вярата си. Опитах да влея малко кръв в темата, но с толкова много вода нещата се размиват.

преди 5 минути, Myanmar написа:

През 2004, Световната Здравна Организация е установила, че над 26 милиона души страдат от шизофрения.

Само дето "бюрократите" там, дето "тичкат спрямо" политическата, "конюктурна пръчка" няма и да изкажат мнението за зависимостта на психичното здраве на индивидите в обществото и качеството и резултатите от системата на управление, базирана на "силовото" форма "Господар-роб"!

Така както и нашти не смеят да опишат зависимостта между качеството на живот на българите, здравния им статус, и степента на поразяване на корона вируса! Щото ще се окаже, че не си управляваме качествено страната! Цели 30 години деградация!

преди 6 минути, kipen написа:

Един фанатизиран религиозен последовател,

Е, колко по-нежно? Казах, че ще спра да изобличавам логическите грешки, да възвърне малко самочувствие; питам "искаш ли да участваме в една игра"; задавам въпрос по лъжичка на ден. То дете да е да го направи. Истината е, че отсрещната страна НЕ ИСКА да участва в конструктивен разговор. Конструктивния разговор би бил разрушителен за паянтовите основи на будализма, който в тази тема кърти мивки.

И Валкирия, която е назубрила свещени книги, кляка като стигнем до там и я правя за смях. Затова ме игнорира и не отговаря на никакви мои въпроси. Лайкнах стотици нейни постове, израз на доверието и доброжелателността ми към нея. Питах я нещо и настана мълчанието на агнетата. Трябва да се реформира представата за вярата, защото водещото чувство в нея не е любовта, а страха. Ама як СТРАХ!

преди 4 минути, Myanmar написа:

Вероятно защото според теб конструктивен разговор означава да защитаваш вярата си.

Виждаш ли! Отново предубеденост! 

За мен конструктивен разговор е да си споделяме елементи от мирогледа ни, а не да се съревноваваме в "правилността" на възгледите ни!

току-що, kipen написа:

Отново предубеденост! 

Написах "вероятно". Каква предубеденост видя!?

Като виждам, че не можеш да различиш конструктивен от неконструктивен разговор, търся обяснение в това и се убеждавам от реакцията ти, че правилно съм предположил.

преди 2 минути, kipen написа:

За мен конструктивен разговор е да си споделяме елементи от мирогледа ни

haha.png Поне беше честен да напишеш "За мен". И за набожните в този форум света е същото - той не е това, което е, а е това, които им се иска. И те спорят, не защото имат основания, а защото разбиранията им са такива. А това не е конструктивен разговор. Даже не е разговор. Това е задънена улица.

току-що, Myanmar написа:

Написах "вероятно". Каква предубеденост видя!?

Предубедеността е, че допускаш нещо за някой, при положение, че е ясно що-годе, че допускането ти е неоснователно! Съответно е продиктувано от липсата на доверие, но не си и длъжен да се доверяваш на всеки! Даже за качествени постижения в науката е задължителен скепсиса!

Едно е сигурно , ние вложихме толкова много усилия  в тази илюзия , толкова много човешки животи са пропиляни в защитата на тази лъжа и въпреки всичко не получихме абсолютно нищо насреща.Сега е време всички вярващи в бог да си признаят че той е само фантазия и да се отрекат от празнословието на което техните религиозни пастири са ги учили толкова дълго.
Братья Карамазовы Есть ли Бог - YouTube

преди 3 минути, Myanmar написа:

Е, колко по-нежно? Казах, че ще спра да изобличавам логическите грешки, да възвърне малко самочувствие; питам "искаш ли да участваме в една игра"; задавам въпрос по лъжичка на ден. То дете да е да го направи. Истината е, че отсрещната страна НЕ ИСКА да участва в конструктивен разговор. Конструктивния разговор би бил разрушителен за паянтовите основи на будализма, който в тази тема кърти мивки.

И Валкирия, която е назубрила свещени книги, кляка като стигнем до там и я правя за смях. Затова ме игнорира и не отговаря на никакви мои отговори. Лайкнах стотици нейни постове, израз на доверието и доброжелателността ми към нея. Питах я нещо и настана мълчанието на агнетата. Трябва да се реформира представата за вярата, защото водещото чувство в нея не е любовта, а страха. Ама як СТРАХ!

Това ще е интересно да се види как правиш Валкирия за смях. :) Що се отнася до вярата, аз не бих говорил за неща, които не разбирам...

преди 1 минута, kipen написа:

Предубедеността е, че допускаш нещо за някой

Предубеденост е предварителната убеденост.

Допускането няма как да е предубеденост.

Кажи, този диалог имаше ли смисъл? Та ти не познаваш значението на български думи, които ползваш! Масово явление е сред пишещите тук, затова вярвам, че неграмотността е в основата на будализма.

преди 1 минута, Milkydead написа:

Едно е сигурно , ние вложихме толкова много усилия  в тази илюзия , толкова много човешки животи са пропиляни в защитата на тази лъжа и въпреки всичко не получихме абсолютно нищо насреща.Сега е време всички вярващи в бог да си признаят че той е само фантазия и да се отрекат от празнословието на което техните религиозни пастири са ги учили толкова дълго.Братья Карамазовы Есть ли Бог - YouTube

Кои сте вие? Смешници...

преди 6 минути, Myanmar написа:

водещото чувство в нея не е любовта, а страха. Ама як СТРАХ!

Е за тва съм с двете ръце "ЗА"!!! 

Ама за съжаление, на моите мечти да видя една реформирана религиозна система, противостои ТЪЛПАТА! Когато се "сблъскаш" с Тълпата, както е случая с "множеството шизофренни, религиозни последователи", там позицията на Любовта, поне аз така го виждам, "издиша отсекаде"! За контрола на Тълпата се изисква Сила, а Силата си "поддържа" чрез Страх!

Друг е въпросът защо се докарваме до Тълпа, а не до Граждански общество!

преди 1 минута, Milkydead написа:

Сега е време всички вярващи в бог да си признаят че той е само фантазия и да се отрекат от празнословието

всички явления, които са необясними се свързват с Бог
дори неверник като мен признава, че има нещо ...някъде

преди 5 минути, ncl написа:

Това ще е интересно да се види как правиш Валкирия за смях. :)

Ами в другата религиозна актуална тема, с Козарев, я хванахме, в 3-4 лъжи, може би още още 1-2 манипулации, за има-няма 10-тина страници. Не съм си водил статистика. После опита да замаже и се гърчеше, но нямаше как да отрече написаното от нея.

И... пак спря да говори с мен haha.png Страх лозе пази.

Не може да уважавам човек, който се гаври със слабите си опоненти, а силните игнорира. В това няма достойнство, нито чест.

преди 5 минути, ncl написа:

Що се отнася до вярата, аз не бих говорил за неща, които не разбирам...

Ако това можеше да влезе в силата, 99% от наричащите се вярващи щяха да спрат да се наричат вярващи, защото нищо не разбират от вяра.

А вярата не е с авторски права и всеки може да вярва. Да се заблуждаваш в богове - ето това е за избрани!

преди 4 минути, дpъндю написа:

дори неверник като мен признава, че има нещо ...някъде

Вярваш, ама не знаеш в какво. Добре дошъл в клуба.

Моя грешка. Разбира се, когато казвам вяра, имам предвид вярата в Бог.

А Валкирия е умна жена. Разбрала е, че няма смисъл да се занимава...

преди 8 минути, ncl написа:

Кои сте вие? Смешници...

Достоевски.

преди 1 минута, ncl написа:

Моя грешка. Разбира се, когато казвам вяра, имам предвид вярата в Бог.

Не се разбира. Това е предубеденост.

преди 3 минути, Myanmar написа:

Предубеденост е предварителната убеденост.

Допускането няма как да е предубеденост.

Допускането е защото има предварителна убеденост, че има нещо, което не отговаря на очакването!

Ама докат "се пързаляш" само по "повърхността" на съзнателните възприятия за мотивацията ти (основанията ти за оценки), то и "зад" твоето "допускане" няма да откриваш и липсата на доверие спрямо хората като цяло. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.