Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 27 минути, realno написа:

Греха съществува, но на повярвалите в Исус и приели го като Господ и Спасител греховете са простени, но тези, които отричат Исус и жертвата му , греховете им остават върху тях. 

Значи на всички вярващи в Христос, които са насилвали и убивали без значение как и колко,  греховете им се опрощават!

Толкова лесно ...като за наивници!

преди 32 минути, realno написа:

Прочети Новия Завет и се огледай около себе си или отвори нета и ще видиш изобилие от неща, които Исус върши

Ти ми посочи какво върши Исус, а не ме препращай да търся информация в нета?

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 28 минути, Aumi написа:
преди 57 минути, realno написа:

Прочети Новия Завет и се огледай около себе си или отвори нета и ще видиш изобилие от неща, които Исус върши

И аз съм любопитен как ще бъде приписана добрата част от реалността на Исус, а не на Саваот, Темида или Банго Васил.

преди 12 часа, Aumi написа:

Значи на всички вярващи в Христос, които са насилвали и убивали без значение как и колко,  греховете им се опрощават!

Толкова лесно ...като за наивници!

Точно така. Когато човек осъзнае своята греховна същност и поиска истинска прошка от Бог, а не престорена, получава прошка от Него, заради Исус, който вече е платил цената за греха му. Няма значение какъв грях си извършил или какъв престъпник си бил. 

Лесно е, защото Исус е платил вече вместо теб за това със собствените си страдания и кръв. Трудното идва след това, когато трябва да устояваш вярата си и праведността, с която те дари Исус. 

Лесно е, но не за наивници, а за повярвали и същевременно е трудно и невъзможно за съмняващи се и невярващи. 

преди 12 часа, Aumi написа:

Няма да ти каза нещо по различно от това, което ще прочетеш в Библията или някой ще разкаже как му е помогнал Исус. 

преди 31 минути, realno написа:

или някой ще разкаже как му е помогнал Исус. 

По същият начин някои могат да ти разкажат как им е помогнал Адонай, Аллах или Кришна.

току-що, Aumi написа:

По същият начин някои могат да ти разкажат как им е помогнал Адонай, Аллах или Кришна.

За Адонай съм съгласен , че може да помогне, защото е едно от имената на Бог на Библията. Но за Аллах и Кришна или някой други измислен и бог няма шанс, защото това ,което може да прави Истинския Бог , никой друг не може. Другите могат само да имитират по някакъв начин Бог, но безуспешно.

преди 7 минути, realno написа:

За Адонай съм съгласен , че може да помогне, защото е едно от имената на Бог на Библията. Но за Аллах

Адонай и Аллах са един и същи Бог.

Сура29, аят 46 -

46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени."

преди 20 часа, Shiniasu написа:

Освен това намерените скелети далеч надхвърлят 2.5 - 3 метра.

Малииии  :lol6:Ти виждал ли си такъв досега, лично? Щото никой не е виждал, освен на картинки. :)

А иначе по фейковите простори обикалят фотошопски и митологични стъкмистики от години... чрез социалните шушукания, подобно на НЛО и "зелените човечета"... Позовават се едни на други. И само защото е много важно за дадено множество да си намери "доказателства" колко верни неща са писани в библията и старите свещени писания. Няма начин да не са верни, защото са верни. Митове подхранват други митове...

Хора... колко още хилядолетия ще трябва да се израстват наследствата от "пещерния период", се питам? Защо ви е толкова важно да разказвате приказките си и да се уверявате взаимно едни други колко е правилна вярата ви, колко ползи дава, колко вярни, точни, истинни... са някакви книги?

преди 20 минути, Aumi написа:

Адонай и Аллах са един и същи Бог.

Сура29, аят 46 -

46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени."

Всеки може да твърди всичко. И аз мога да стъкмя някаква книга и претендирам, че говоря от името на Истинският Бог. Но има един проблем, че ако това,което говоря не е от Бог, Той няма да го потвърди нито с чудеса нито да направи да се сбъдне. Второзаконие 18:22 Когато някой пророк говори от Господното име, и думата му не се сбъдне нито се изпълни, тая дума Господ не е говорил; пророкът я е говорил надменно; да се не боиш от него. 

Освен това, когато проучим произхода на едната и другата религия ще установим, че Аллах е Лунния бог на арабите, а Бога на Библията е Истинския Бог от създанието на света и между тях няма нищо общо, освен някакво твърдение на лъжепророк. Дори в Библията пише за Лунния бог и отношението на Истинския Бог към него. 

Но в темата за исляма коментирахме на дълго и на широка тази тема. 

на 2.01.2021 г. в 20:29, Търсещ истини написа:

Нали знаеш, че Библията започва да пише за живот след смъртта след Вавилонския плен? Обяснявам си го с това, че евреите са спазвали законите, но животът им не е вървял. Тогава раби им е обяснил, че ще получат обещаното, ама на оня сват.

Не е вярно. 

Битие 5:24 И Енох ходи по Бога и не се намираше вече, защото Бог го взе.

Къде го все Бог, ако няма живот след смъртта? 

Йов 19:26 И, като изтлее след кожата ми това тяло, Пак вън от плътта си ще видя Бога:

Това е в синхрон и с учението на Новия завет. Как Йов ще Го види, ако няма друг живот? Йов е живял преди Авраам. 

4 Царе 2:1 И когато Господ щеше да възнесе Илия на небето с вихрушка, Илия отиде с Елисея от Галгал.

4 Царе 2:11 И докато те още ходеха и се разговаряха, ето огнена колесница и огнени коне, които ги разделиха един от друг; и Илия възлезе с вихрушка на небето.

Къде го отведоха "огнените колесници" ако няма друг живот? 

Матей 22:32 "Аз съм Бог Авраамов, Бог Исааков и Бог Яковов?" Той не е Бог на мъртвите, а на живите.

Щом като има Бог има и вечен живот.

Ако няма живот след смъртта и всичко свършва до гроба, защо Бог ще си прави труда да ни спасява от греха? Какъв е смисъла от морала? Просто щяхме да бъдем като животните и всичко произтичащо от това. 

Аман от проповедници и пастори, с ъкъл и мироглед, еквивалентен на размера на протона. Вероятно "размера има значение" :)

преди 1 час, realno написа:

Щом като има Бог има и вечен живот.

Ми няма бог, нито има вечен живот, защото нищо в живота не е вечно. Не само в Животът - изменчивостта и преходността е лесно за наблюдение и извеждане качество на всичко в нас и около нас.

Още повече че е напълно логично, щом в приказката 'бог го бил сътворил', значи че животът няма как да е бил вечен, щом му е положено "начало". А пък самата схема на това е толкова наивна и детинска, че въобще не ми се занимава да коментирам подобни нелепости. А факта че същите се ползват за самозаблудите на някого си и това му върши работа... е показателно за нивото на същия.

И сред всичко това никаква фикция за 'бог' няма никакво значение, освен за тия, които си я измислят за да й придадат значение.

Бог сътворява тяло от пръст и вдъхва в него живот от своя. Ако животът имаше начало и край, то вече щеше да е свършил имайки предвид безчислеността на отминалите еони.

Животът е движение, един от аспектите на което е промяната. Така че не е коректно животът да се портивопоставя на промяната. Тези разсъждения с които будистите много обичат да спекулират, че ако нещо се променя, то не е вечно, се отнасят до формата, до конкретното проявление. Универсалното никога не се променя, а само се проявява частично според конкретните условия. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Малииии  :lol6:Ти виждал ли си такъв досега, лично? Щото никой не е виждал, освен на картинки. :)

А иначе по фейковите простори обикалят фотошопски и митологични стъкмистики от години...

И щом е пълно с фейкове значи нещо не съществува? Или точно обратното. Един-два скалъпени фейка могат да компрометират десетки истински находки. Когато има наличен прецедент е лесно да се сведе всичко до него и да си затвори човек очите за останалото. Пък че в някакви си суеверни писания пишело за Даити, Данави, Йотуни, Циклопи и др., те в миналото хората от нямане какво да правят са обичали да си фантазират.  

преди 29 минути, Shiniasu написа:

И щом е пълно с фейкове значи нещо не съществува

Не се измъквай от конкретния въпрос с тия общи оправдания, Ши. :)  За толкова много дядо Коледа също "си съществува", още повече че фейковете относно Същия са направо социално договорени ползи от лъжа. Не илюзия, а лъжа - нали се сещаш разликата между двете...

Няма нито един случай на "намерен гигант", а глупостта на фейка от "много над тия размери" - издава че не си се занимавал особено с физика и биомеханика... Може би защото тия ги подозираш че са фрагмент от някаква "съвременна митология", която няма шанс пред "предпочетените ( или библейски) версии" на същото.

Фейковете със снимчици и ползването им за митологията на Митоманите са отдавна проследени и компрометирани и без всякакво основание да са нещо сериозно. Разглеждал съм лично въпросните летящи снимки от виртуала - някои от тях са направени в обява за състезание по "сполучливост" на колажи, други - съвсем нескопосани, дори само с внимателен поглед си личи фалшификата. А ползването им за подходяща фасада и материал за митоманите в 'окултизма' си е вече доста показателно за нивото на същите. както и очевидността на извода "колко е ниска критичността при възприемането, когато се касае за сходства и привиждане на ползи"

Доста от твоите еквилибристики в темата са напълно компрометирани, но за общи приказки, сред празни теми и разискващи - сигурно стават. Не съм се занимавал досега да ти пиша за анализа им, главно защото в контекста сред който ги ползваш са и тия, на които ги пишеш. 

преди 29 минути, Shiniasu написа:

те в миналото хората от нямане какво да правят са обичали да си фантазират.  

фантазират и "хората в сегашното", които си нямат идея за него. Така, че не е от "нямане какво да правят" - всъщност правят точно това - фантазират. :)

Ти правиш същото, Ши. Понякога си откровен... понякога не смееш - вероятно е трудна работа, нали?

преди 1 час, _ramus_ написа:

Аман от проповедници и пастори, с ъкъл и мироглед, еквивалентен на размера на протона. Вероятно "размера има значение" :)

Ми няма бог, нито има вечен живот, защото нищо в живота не е вечно. Не само в Животът - изменчивостта и преходността е лесно за наблюдение и извеждане качество на всичко в нас и около нас.

Още повече че е напълно логично, щом в приказката 'бог го бил сътворил', значи че животът няма как да е бил вечен, щом му е положено "начало". А пък самата схема на това е толкова наивна и детинска, че въобще не ми се занимава да коментирам подобни нелепости. А факта че същите се ползват за самозаблудите на някого си и това му върши работа... е показателно за нивото на същия.

И сред всичко това никаква фикция за 'бог' няма никакво значение, освен за тия, които си я измислят за да й придадат значение.

Не  е важно колко ти е голям мозъка, как го ползваш. 

От къде знаеш, че няма Бог? И ти ли си на принципа на "разумните" атеисти, които когато не виждате нещо, означава, че го няма? По - какъв начин стигна тоя извод за Бог при положение, че за да стигнеш до истината, независимо каква е тя е необходимо да си безпристрастен и непредубеден, а точно това ти липсва. Нито вярващите, нито невярващите могат да докажат съществуването или несъществуването на Бог поради простата причина, че никой никога не Го е виждал. За Неговото съществуване или не може да се съди единствено и само по косвени доказателства.  И къде е проблема? Проблема е там, че проявявате различни критерии при използването и приемането на косвените доказателства при един или друг случай. В някои случаи ги приемате без да се замисляте, а в друг случай никога не са достатъчно убедителни и не са достатъчни.

Нищо в живота не е вечно, Библията също го твърди, но след смъртта има вечен живот. 

току-що, realno написа:

Нищо в живота не е вечно, ... но след смъртта има вечен живот

а точно преди него:

току-що, realno написа:

В някои случаи ги приемате без да се замисляте

Та - ти щото се "замисли" ли? :) Ей такива глупости редиш във всяка твоя проповед. Сред тия в евангелската ти църква сигурно върши работа, щото им е толкова ъкъла, а и те са там не заради ъкъл, а заради ползи в друго. 

Я виж изречението с подчертаното отново - сега като говорител на бог, да опиташ да пораз-съждаваш... Но той бог... горкичкият, не се е напъвал много за доста от 'вречените " в него. Но пък важното е, че те се изживяват на "спасени" и щом се изживяват, значи че "него го имало'.

Интересно - с "чорапеното чудовище" е доста сходно, но те не са фантазьори, а логични, истинни, правилни и виждащи ясно.

преди 5 часа, realno написа:

Битие 5:24 И Енох ходи по Бога и не се намираше вече, защото Бог го взе.

Къде го все Бог, ако няма живот след смъртта? 

Мисля, че профанизирате. Казано е "Взе го", значи "взе го". Не пише "Взе го за живот". Интерпретирате със свои думи. А имате ли права от автора? 

Бог го взе и точка. Ама къде, как, защо? Това е тайнство, което не Ви е дадено да научите. Скрито е от вас и нямате право да казвате какво бил имал пред-вид Богът, сякаш знаете нещата пред-и да си ги споделил с Мойсей и този да ги е документирал.

От такива менте- тълмачи се стига до такива ситуации: 

В едно северозападно село имало студентска бригада и вечерите студентите пеели една позната песен, откъс от която е 

"Забравил шута ранга свой,
залюбил своята кралица"

Група селяни отишли при попа, като най-интелигентен в селото, и го питат.
- Дядо попе, какво е това шутаранга, дето тоя забравил да го люби и започнал с кралицата?
Попът помислил, помислил, почесал се по брадата и казал.
- Вижте какво чеда божии. На нас не ни е дадено да разберем всичко на тоя свят. Ето и аз чета в светото писание "и беше с мене (и ме пази) в пътя, по който ходих.".Битие 35:3  Ама как ибеше, де ибеше, кого ибеше с него. Не знаем. Поне добре, че ги е пазил. 

преди 4 часа, Shiniasu написа:

Един-два скалъпени фейка могат да компрометират десетки истински находки.

Интересна бе датата, когато уж щели да разкрият нещата от Смитсоновия... Първоначално е 2015, като статията от 2014, после е 2020. ... и тишина. 

Интересното в коментарите на статията от линка (Сайт на "онзи Институт"-паралелния, няма, а от там и нещо пряко от него) е, че се насочват към това, че костите са на цветнокожи и за това Смитсоновия ги е унищожил. Минават в идеологическа и антирасистка посока. Така че историята е служила за друго, а не за научен факт.

П.П. Съжалявам, че смятам статията за компрометирана, но опитни ни учат да търсим достоверност на прочетеното в интернет по различни начини, да не се доверяваме на всичко написано.

преди 23 часа, valkiria1 написа:

Защото само васанският цар Ог беше останал от оцелелите от исполините; ето, леглото му беше желязно легло; не е ли то в Рава на амонците? Дължината му беше девет лакътя, и широчината му четири лакътя, според лакътя на мъж.)

Най-известният рафаим от Библията обаче е Голиат, който е победен от Давид.

А колко е един лакът? Защото има вариации, но повечето клонят към  50-52 сантиметра. Значи девет лакътя излизат около 4,50-4,70 метра. Или Ог вероятно е бил висок малко над 4 метра. А Голиат според това трябва да е бил висок 3,20-3,40 метра.

преди 3 часа, realno написа:

От къде знаеш, че няма Бог?

Не, че знаем, но на цели 72 стр. се мъчим да отговорим на въпроса "Защо няма бог". За всичко има причина (защо), а за Бог няма. Не е ли смущаващо? Дали пък като няма причина и основание да не съществува?

преди 15 минути, Търсещ истини написа:

Мисля, че профанизирате. Казано е "Взе го", значи "взе го". Не пише "Взе го за живот". Интерпретирате със свои думи. А имате ли права от автора? 

Бог го взе и точка. Ама къде, как, защо? Това е тайнство, което не Ви е дадено да научите. Скрито е от вас и нямате право да казвате какво бил имал пред-вид Богът, сякаш знаете нещата пред-и да си ги споделил с Мойсей и този да ги е документирал.

Ето ти отговора в Новия Завет в книгата Евреи. Нали няма да кажеш, че автора на Евангелието също "профанизира"?  

Евреи 11:5 С вяра Енох бе преселен, за да не види смърт, и не се намираше, защото Бог го пресели; понеже преди неговото преселване беше засвидетелствувано за него, че е бил угоден на Бога.

И същата глава завършва: Евреи 11: 40 "защото за нас Бог промисли нещо по-добро."

Кое това по - добро от живота на земята, ако не вечния живот след смъртта? 

преди 8 минути, realno написа:

Кое това по - добро от живота на земята

Не забравяйте, че Едем е на земята: 14. Името на третата река е Хидекел (Тигър): тя тече пред Асирия.
Четвъртата река е Ефрат.

преди 8 минути, realno написа:

Кое това по - добро от живота на земята

Здравето и щастливият живот на земята

преди 8 минути, Търсещ истини написа:

Не, че знаем, но на цели 72 стр. се мъчим да отговорим на въпроса "Защо няма бог". За всичко има причина (защо), а за Бог няма. Не е ли смущаващо? Дали пък като няма причина и основание да не съществува?

И за цели 72 страници не можахте да дадете нито един логичен и убедителен  отговор на въпроса "защо няма бог?". Това преминава и през Библията, а за сега Библията никой не я е опровергал или да каже, че тя заблуждава. Това много лесно може да се направи примерно с исляма, но Библията е най - голямото доказателство, че има Бог и той държи на словото си и че то е истина. Ако Библията казва истината, това означава, че сте в опасност като противници на Бога, който я е написал и държи на нея. 

преди 3 минути, realno написа:

И за цели 72 страници не можахте да дадете нито един логичен и убедителен  отговор на въпроса "защо няма бог?". Това преминава и през Библията, а за сега Библията никой не я е опровергал или да каже, че тя заблуждава. Това много лесно може да се направи примерно с исляма, но Библията е най - голямото доказателство, че има Бог и той държи на словото си и че то е истина. Ако Библията казва истината, това означава, че сте в опасност като противници на Бога, който я е написал и държи на нея. 

Наистина срещаме трудности

Вярващи в Бог се месят

Темата се ползва за развлечение

Отвличаме се по странични теми

Не ни стигат възможности да разобличим една вяра от преди хилядолетия

и мн. др.

преди 6 минути, Търсещ истини написа:

.Не забравяйте, че Едем е на земята: 14. Името на третата река е Хидекел (Тигър): тя тече пред Асирия.
Четвъртата река е Ефрат.

Какво общо има Едем с грабването на Енох на небето?

Надявам, че си осъзнал, че грешиш за вечния живот в Библията и че това е тема от първата книга. 

преди 9 минути, Търсещ истини написа:

Здравето и щастливият живот на земята

Кой казва, че здравето и щастието не са важни? Но и те са временни. И лошото и доброто са временни, но има нещо повече и това. За вярващите в Исус ще имат здраве и щастие вечно, а за другите вечни мъки. Това учи Библията. 

преди 2 минути, realno написа:

Надявам, че си осъзнал, че грешиш за вечния живот в Библията и че това е тема от първата книга. 

Напротив. Твърдя, че след Вавилонския плен се появява небесен рай на който бива въздадено според делата.

преди 4 минути, Търсещ истини написа:

Наистина срещаме трудности

Вярващи в Бог се месят

Темата се ползва за развлечение

Отвличаме се по странични теми

Не ни стигат възможности да разобличим една вяра от преди хилядолетия

и мн. др.

Съжалявам се, че ви развалихме раздумката. :wink12:

преди 7 минути, realno написа:

За вярващите в Исус ще имат здраве и щастие вечно, а за другите вечни мъки. Това учи Библията. 

Ами, добре. Пожелавам ви го с искреност. Т.И.

Прочее, според реалността, сетивата и усещанията са телесни. Няма какво да направи, та душите да усетят болща, да усещат Дантеви мъки.

Извод: Страданията и щастието на душите нямат обективна основа.

Това е ненадеждно осмисляне на живота от хората- душата и нейните "страсти", е плод на човешката психика.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.