Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 35 минути, ncl написа:

Ще поживеем, ще умрем, ще видим.

Аз като се уредя да се намърдам между умрелите, нищо няма да видя.
То и ти нищо няма да видиш, но когато ще си умрял това ще е вече без значение.
Ти сега се прекарваш да те е страх от божи съд.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 16 часа, by_chechi написа:

Това е твоята "логика" ...

Всяка логика е логична , но не е ли подкрепена с факти - това не е никаква логика ! :nono:

Хайде пак ! :)(за такива като теб - трябва)

"...Човекът сътвори бог , бог да служи на Човека и осветява пътищата му неведоми..." :nono:

За тази логика факти има на всяка крачка , където и колкото си искаш . За обратното няма :nono:

...успяваш ли нещо да ти се "върже" у главата , или вътре няма никой ? :lol6:

И кой точно и как е сътворил Бога от Библията. Дай факти и доказателства, за които казваш, че имало на всяка крачка. Ще ми бъде интересно да науча. 

преди 16 часа, Shiniasu написа:

Фактът е, че гигантски човекоподобни скелети има открити, но науката мълчи "умно". 

Мъчли разбира се и то  с широко затворена уста , защото трябва да потвърди казаното в Библията, което не е удобно за лъженауката. 

преди 15 часа, Aumi написа:

Да де, защо Бог го е изоставил?

Нали написах. Защото Исус стана грешен, натоварен с нашите грехове, на цялото човечество. И като грешник трябваше да бъде отделен от присъствието на Отец като всеки един грешник. По този начин той плати цента, която ние трябваше да платим- смърт и отделяне от Бог. И от тук идва надеждата за всеки човек за спасение, че след като Исус вече е платил цената, човек само трябва да повярва в Исус и приеме стореното от Него и ще бъде спасен, защото Исус като Божий агнец стана съвършената жертва, която може да премахне греховете на хората.  

Това го твърдите вие!

Но пък аз ти казвам, че всички сме Божии деца! Без значение в кой Бог вярваме или не вярваме. Дори атеистите също са Божии деца.

Не е важно какво твърдим или мислим, а какво мисли и казва Бог.  Защото както вие атеистите твърдите разни неща, така по същия начин други си измислят богове. Казано по друг начин няма разлика между вас,които си измисляте разни идеи и ги следвате и тези , които си измислят разни богове и също следват. 

Църквите са човешки творения. Бог ви е дал свободна воля да си създавате всякакви организации, но не използвайте напразно понятието Бог за вашите користни цели.

Бог не е ваше притежание, нито имате нотариално заверен договор с подписа на Бог, който да удостоверява, че ви е дал това право!

Вярно е, че има хора, които използват вярата в Исус за користни цели и Исус говори за това. И това е основната причина поради, която се говори срещу Бог и църквата, а не , че нямало доказателства за съществуването на Бог. Записано е:

Галатяни 5:13 Защото вие, братя, на свобода бяхте призовани; само не употребявайте свободата си като повод за угаждане на плътта...

Римляни 2:24  ...защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците.

Бог никой не може да го притежава, но може да има има завет с Него и този завет подпечатан с кръвта на Исус. Това е повече от нотариус.

Вие също вярвате в лъжебог, който не е признат от никого за бог освен от шепа чернодрешковци, които на някакъв събор са взели решение да обявят един човек за бог!

А в НЗ също се говори за насилие. Самият Исус казва: Не мир дойдох да положа, а меч!

Лъже бог е този, бог, който не върши нищо, като всички измислени богове включително и Лунния бога на исляма,които носи името Аллах. 

Псалом 115:2 Защо да рекат народите: Где е сега техният Бог?
3 Нашият Бог е на небето; Прави всичко що Му е угодно.
4 Техните идоли са сребро и злато, Направа на човешките ръце.
5 Уста имат, но не говорят; Очи имат, но не виждат;
6 Уши имат, но не чуват; Ноздри имат, но не миришат;
Ръце имат, но не пипат; Нозе имат, но не ходят; Нито издават глас от гърлото си.
8 Подобни на тях ще станат ония, които ги правят, Както и всеки, който уповава на тях.

"Не мир дойдох да положа, а меч!"

Тук не става въпрос за насилие, каквото виждаме, че мюсюлманите прилагат над другите хора, а че ще има случай, която човек повярва в Исус близките му е го изоставят и направят.

Друго, за което говори, че вярващите ще бъдат нападани и мразени, защото следват Исус.Това не го ли виждаш във форума? Да не би Исус да поставя мир между нас и вас атеистите? 

И от трета страна "меча" е преобраз на Божието слово.

И четвърто, виж как Исус беше мразен, не защото вършеше зло, а защото говореше истината, а другите не я приемаха. 

преди 9 часа, Търсещ истини написа:

Пример за това, че "душата" е човешко творение.

Един от поводите, за възникване на идеята за душа и отвъдно е появата на починали роднини в сънищата ни.

Това не е вярно. 

Това е обяснимо със спонтанно припомняне по време на сън на образи, имена, връзки с хора. Дали ще възпроизведе спонтанно тъщата или баба, това е въпрос на случайност. Само че ако е починала тъщата, нещата стават страховити. 

Това е възможно (въпреки че не го споделям), но то по никакъв начин не подкрепя твърдението от по-горе.

Основното на което искам да наблегна е, че се сънуват роднини за които знаем. Не се сънува пра- пра баба, за която не са ни казали. По- скоро ще сънуваме "духът" на Рамбо или на Тутанкамон, отколкото на тази неизвестна баба, защото в съзнанието ни няма никаква памет за нея. За вярващите в рай и душа не възниква въпросът, защо тя или някой друг от предтечите ни не се интересуват от нас, а само тези, които познаваме. Защо тази, вероятно мила пра- пра баба е толкова безразлична към нас и близките ни и не се е явявала на никого? 

Е, аз днес сънувах напълно непозната жена. И често ми се случва да сънувам непознати хора. Това само по себе си не означава нищо. Разбира се, че ще сънуваме неща, които по някакъв начин кореспондират с психиката ни. Не знам защо това трябва да е аргумент срещу съществуването на задгробен живот.

Аз съм сънувал едната си баба десетина пъти и нямам спомен да съм сънувал другите (пра)баби и (пра)дядовци, които помня. И защо изобщо трябва това да означава, че тя ме посещава насън? И пак завършваш с типичното заключение направено на базата на собствените ти предположения и допускания. Заключения обаче е редно да се правят на базата на по-сериозно изследване на проблемите и на възможностите около тях.

преди 15 часа, kipen написа:

Ауми, стига бре човек! За това кой трябва да си доказва твърденията имаше поне 2 страници спор!

А, самото формулиране на въпроса "Защо няма Бог" говори само по себе си, че в темата ще преобладават тези, базирани на научни разработки, които подкрепят твърдението!

За религиозните фундаменталисти или просто вярващите, които искат да си защитават Вярата в Бог, без да търпят критика си има тема "Защо има Бог"...според мен...

Според "разумната" логика на атеистите ако по пясъка на  плажа или по  снега има стъпки на човек, там човек не е минавал,защото не са го виждали със собствените си очи, нито са ги пипнали или говорили с него. Браво . Наистина се облягате на своя разум и на нищо друго. 😅

преди 11 часа, Търсещ истини написа:

Можеше да отговориш за размерите и пропорциите. ... ако искаш. Любопитно е.

В нета е пълно с материали за подобни находки. Дори и да има фалшиви измежду тях, то за доста от тях няма основание това да се допусне. Отделно, че и в Библията, и в други религии и митологии се споменават раси от гиганти съществували преди потопа. Размерите варират от десет метра, до около четири метра в най-масовия случай, до 2.5-3. Отделно има и находки на сечива отговарящи на тези гигантски размери. 

ИМАМ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА РАЗУМНИТЕ АТЕИСТИ, КОИТО СЕ ОБЛЯГАТ ЕДИНСТВЕНА НА СВОЯ РАЗУМ. ВИДЯХМЕ, ЧЕ НАЙ -" РАЗУМНО" ОТХВЪРЛЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА ИСПОЛИНИТЕ, ЗА КОИТО ПИШЕ САМО В БИБЛИЯТА, НО СЕГА ИМ ПРЕДЛАГАМ ДРУГО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО И ПО ТОЗИ НАЧИН ДА ДОКАЖАТ, ЧЕ БИБЛИЯТА БЪРКА И Е ПЪЛНА С МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ.  ЕТО

Исус Навин 10: 12 Тогава говори Исус Господу, в деня когато Господ предаде аморейците на израилтяните, като рече пред очите на Израиля: Застани, слънце, над Гаваон, И ти, луно, над долината Еалон.

13 И слънцето застана и луната се спря, Догдето мъздовъздадоха людете на неприятелите си. Това не е ли записано в Книгата на Праведния? Слънцето застана всред небето, и не побърза да дойде почти цял ден.
14 Такъв ден не е имало ни по-напред ни после, щото така да послуша Господ човешки глас; защото Господ воюваше за Израиля,

ИМАТЕ ПРЕКРАСНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ БИБЛИЯТА, ЧЕ ЗАПИСАНОТО НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО И ЧЕ БИБЛИЯТА  ГРЕШИ. МОЖЕ ДА ПОТЪРСИТЕ ИНФОРМАЦИЯ, КЪДЕТО СИ ПОЖЕЛАЕТЕ,  ДОРИ И  В КОРАНА, ЗА КОЙТО СЕ КАЗВА, ЧЕ Е ДИКТУВАН ДИРЕКТНО ОТ БОГ И Е БИЛ НАПИСАН, ЗАЩОТО БИБЛИЯТА БИЛА НЕВЯРНА.

СЕГА Е ВАШЕТО ВРЕМЕ. ВЯРВАМ ВЪВ ВАШИЯ РАЗУМ. 

преди 1 час, realno написа:

ИМАТЕ ПРЕКРАСНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ БИБЛИЯТА, ЧЕ ЗАПИСАНОТО НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО

Както бе споменато, не може да се докаже, несъществуването и неслучването. Освен текста, не давате други доказателства за случилото се, така че оставете тези приказки за вероющите.

Споменавам, че и у Ботев "Слънцето спряло сърдито пече". Ето и един текст от песен на Уайт снейк, който твърди обратното на Иисус Навин, че чудото нямало  да се повтори. Не настоявам да ги разобличавате, защото художествените текстове и митовете са красиви с метафорите си.

Цитат

Всяко място, на което отида,
Изглежда толкова странно.
Без твоята любов скъпа,скъпа,
Нещата се промениха.
След като си отиде
Слънцето спря да свети,
От градския съвет
До границата на страната

Литературоведът Н. Георгиев обяснява влиянието върху читателя на подобно "чудо"

Цитат

Изразът "слънцето спря", "слънцето, спряло, пече" сам по себе си внушава нещо злокобно - внушавал го е на старите гърци, внушава го и на съвременния читател.

По повод гигантите

вж. Two_Kashmir_giants,_and_their_exhibitor,

преди 1 час, realno написа:

ОТХВЪРЛЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА ИСПОЛИНИТЕ, ЗА КОИТО ПИШЕ САМО В БИБЛИЯТА,

дали не сте ограничен, та вярвате, че САМО Библията пише за тях? Омир разказва за Одисей и Циклоп, няма да продължавам. Цитираните размери- 2.5- 3 м. достатъчно съответстват на едри човекоподобни. 

Цитат

Гигантският опитекус достиг до височина от 3м. и тегло до 550кг. Счита се, че тези великани са изчезнали преди около 100 000 години, което значи че са съществували по едно и също време с първите хора. За щастие опитекусът е бил вегетарианец.

Науката документира

Цитат

Гигантизъм е състояние, което се характеризира с прекомерен растеж, а височината е значително над средното ниво. При хората това е причинено от увеличена продукция на растежния хормон. В детството височината е между 2.13 m и 2.72 m. 

А иначе преувеличенията на художественото пресъздаване в Библията и филмите за Годзила и Кинг Конг не са чужди на човешкия ум от най- древни времена.

За мисионерите

Както споменах, аз съм толерантен атеист, който оценява ролята на религията за изясняване на света сред част от дезадаптираните хора. Не се намесвам в темата "Защо има Бог", защото не искам да преча на тези, на които вярата помага.

Мисионерите, в нашия случай realno, се опитват да променят смисъла на темата "Защо няма бог" и да "докажат", че протестантството е единственото правилно обяснение на света. (Смятам, че е протестантски мисионер, защото не ползва Библията на БПЦ).

Намирам за уместни и добре обосновани отговорите на Зенон Кошидовски в книгите му, където се обясняват "божествени чудеса" с реални, природни факти. 

Цитат

• Gdy słońce było bogiem (1956)
    Когато слънцето беше бог. Превод от полски Методи Методиев. 1968, 380 с.
    Когато слънцето беше бог. Варна: Георги Бакалов, 1977, 344 с.
  • Królestwo złotych łez (1960)
    Царството на златните сълзи. Варна: Георги Бакалов, 1967, 480 с.
  • Opowieści biblijne (1963)
    Библейски сказания. София: Отечествен фронт, 1968, 404 с.
    Библейски сказания. София: Наука и изкуство, 1980, 396 с.
  • Opowieści ewangelistów (1979)
    Евангелски сказания. Превод от полски Ангелина Дичева. София: Наука и изкуство, 1982, 376 с.
    Евангелски сказания. София: Сиела, 2016, 436 с.

Бих сметнал за тактично, ако realno доказва съществуването на Бог в съответната тема. Разбира се, че има право да мисионерства за своята църква, но нека сам прецени, дали ако някой влезе по време на служба при тях и крещи, че няма Бог, ще бъде приет като човек с право на свободно изразяване.

По повод протестанското мисионерстване в българските православни земи, ще спомена какво отговорил бащата на изтъкнатия Симеон Радев

- Ако живея праведно като православен, ще вляза ли в рая?
- Да
- Тогава защо да си сменям вярата?

Ако realno принадлежи към друга деноминация, а аз неправилно съм го причислил към протестантите, моля да се изяви. Според Евангелието Бог ще го подкрепи, да не се страхува.

преди 2 часа, realno написа:

Според "разумната" логика на атеистите

Оценки за чуждата логика се дават, когато си достигнал до поне елементарно ниво в твоята, което да води до изказване на разумни мнения! Ти определено си религиозен фанатик! .... а и май не "се облягаш само на своя разум"...некаде отвъд иде "шепота"....от полето на неразумните чувства... 

Вече ти казаха по повод предишен твой нефелен опит за проектиране на собствените логически недостатъци върху чужди мнения, че "това е твоята логика"! Ама "шило в торба не стои"! 

Па и не си единствения тук, който интерпретира погрешно чуждите "думички", решава напълно безкритично, че това дето си е помислил е това, което наистина казва другия човек....а па напанагон дори и най-нагло и посредствено си изказва собствения бъркоч, сякаш е неква "висша инстанция"!!!

Болни мозъцииии!!!!!

преди 17 часа, ncl написа:

Нали бог е измислица?! Каква е тогава целта на темата?

Първото е твърдение, което от една рационална гледна на човек, изцяло отдаден на скептицизма, е самата истина! И то при положение, че взема предвид значението на "Бог", споделяно от религиозните фанатици и някой други религиозни последователи, които антропоморфизират представата за "Бог"!

Целта на темата, според мен, е комуникация и споделяне на тенденциозни мнения, за да може всеки да си вземе по нещо "чуждо", над което евентуално да размишлява! Ако му е възможно! (или ако види некво практично приложение)

И това, пак според мен, е за разумните пишещи!

За неразумните, целта на темата е единствено "бойно поле", в което да воюват в опитите си да докажат правотата на убежденията си.

преди 34 минути, ncl написа:

Според мен целта на темата е да покаже колко тъпи са вярващите и колко са умни тези, които не вярват.

Целта на участието в темите е вярващите в нещо си , общувайки с другите да утвърдят в себе си собствената си Вяра .

Защото добре е известно , че винаги има и още нещо ,което по един или друг начин смущава ! 

Тук примерно (и много други) няма измислици - всичко е истинско , неща които никак не се "вързват" с традиционните религии - кацнал на едно облаче и се забавлява от кал да си прави човечета.....:) :

Това би следвало да наведе всеки здравословно вярващ (атеистите също са вярващи , дори и да не го знаят) на мисълта , че всичко което е във вид на религия , се отнася преди всичко за човешката психика . И само по себе си няма много общо със средата която обитаваме....

И след това да преразгледат нещата в светлината на обществено-историческите отношения ....:nono:

Вярно е , че тази умствена дейност не е шапка за всяка глава ! :nono:

преди 24 минути, ncl написа:

Според мен целта на темата е да покаже колко тъпи са вярващите и колко са умни тези, които не вярват.

Това може и да е била(но според мен не) първоначалната цел на учредителя й, ама темата се развива от всички пишещи!

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Както бе споменато, не може да се докаже, несъществуването и неслучването. Освен текста, не давате други доказателства за случилото се, така че оставете тези приказки за вероющите.

Споменавам, че и у Ботев "Слънцето спряло сърдито пече". Ето и един текст от песен на Уайт снейк, който твърди обратното на Иисус Навин, че чудото нямало  да се повтори. Не настоявам да ги разобличавате, защото художествените текстове и митовете са красиви с метафорите си.

Литературоведът Н. Георгиев обяснява влиянието върху читателя на подобно "чудо"

По повод гигантите

вж. Two_Kashmir_giants,_and_their_exhibitor,

дали не сте ограничен, та вярвате, че САМО Библията пише за тях? Омир разказва за Одисей и Циклоп, няма да продължавам. Цитираните размери- 2.5- 3 м. достатъчно съответстват на едри човекоподобни. 

Заболяването Гигантизъм, срещано днес, вероятно и преди,  няма нищо общо с Исполините от древността.   

Освен това размерите на исполините са били по - големи. Съвременните гинати днес ако можеха да застанат до исполин, биха били ниски като дребния на снимката, че дори и много повече повече.  Зависи от възрастта на исполина. 

преди 1 час, Търсещ истини написа:

По повод гигантите

По повод на гигантите, написаното от теб нагледно демонстрира как удобно си нагласяваш информацията така, че да се напасне на вече възприетия от теб светоглед. Гигантизмът е изключение и не е сериозно да се дава като обяснение там където се говори за раси от великани. Освен това намерените скелети далеч надхвърлят 2.5 - 3 метра.

преди 3 часа, ncl написа:

Преди потопа или след него?

Би трябвало да е преди. Използват се два термина, които май не са идентични - нефилим и рефаим. За след това се говори за потомци на въпросните. Общо взето информацията в Библията е доста оскъдна. 

преди 12 минути, Shiniasu написа:

как удобно си нагласяваш информацията

Много си пасва нали! :) няма вътрешни противоречия, съответства на научните изводи. Аве, удобно нагласено. :) 

преди 18 минути, realno написа:

Освен това размерите на исполините са били по - големи.

Дай линк за изследваните кости. Не го смятай за нахално. Ако има доказателство извън Книгата, трябва да го знаеш.

Ако няма, не се безпокой, аз не съм питал и за кости и череп от Циклопа и археологически находки на кентаври и титани. Не питам и за джуджетата на Дядо Мраз. Снежанка малко повече ме интересува, имам хубави спомени с една.

преди 6 минути, Търсещ истини написа:

Много си пасва нали! :) няма вътрешни противоречия, съответства на научните изводи. Аве, удобно нагласено. :) 

https://petel.bg/SASHH-priznaha--Unishhozhihme-hilyadi-skeleti-na-giganti--za-da-ne-promenim-ofitsialnata-istoriya__94383

Ами то такава научност никъде няма.

преди 1 час, Shiniasu написа:

Само ще спомена, че институтът AIAA e American Institute of Aeronautics and Astronautics, а Бургаският вестник е високо научен и отговорен, та не би пуснал фалшифка.

Ще търся снимките от къде са после.

преди 24 минути, Търсещ истини написа:

Само ще спомена, че институтът AIAA e American Institute of Aeronautics and Astronautics, а Бургаският вестник е високо научен и отговорен, та не би пуснал фалшифка.

Ще търся снимките от къде са после.

https://worldnewsdailyreport.com/smithsonian-admits-to-destruction-of-thousands-of-giant-human-skeletons-in-early-1900s/comment-page-1/

Това не е от бургаски вестник. 

А институтът е: American Institution of Alternative Archeology (AIAA)

bd3b282795fdcf3932dc5d29a94717d1.jpg

преди 8 часа, realno написа:

Нали написах. Защото Исус стана грешен, натоварен с нашите грехове, на цялото човечество. И като грешник трябваше да бъде отделен от присъствието на Отец като всеки един грешник. По този начин той плати цента, която ние трябваше да платим- смърт и отделяне от Бог. И от тук идва надеждата за всеки човек за спасение, че след като Исус вече е платил цената, човек само трябва да повярва в Исус и приеме стореното от Него и ще бъде спасен, защото Исус като Божий агнец стана съвършената жертва, която може да премахне греховете на хората.  

Да, но както виждаме, две хиляди години след смъртта му, и след като толкова хора са повярвали в него, грехът продължава да си съществува и никой не е спасен.

преди 7 часа, realno написа:

Лъже бог е този, бог, който не върши нищо, като всички измислени богове „

А Исус какво върши?

преди 32 минути, Shiniasu написа:

институтът е: American Institution of Alternative Archeology (AIAA)

Благодаря за уточнението и препратката. С уважение за коректно подадения източник. :friends1:

преди 5 часа, Shiniasu написа:

Би трябвало да е преди. Използват се два термина, които май не са идентични - нефилим и рефаим. За след това се говори за потомци на въпросните. Общо взето информацията в Библията е доста оскъдна. 

Не са идентични защото са две различни неща.  Нефилим са падналиге ангели / сред тях е и Сатан-в превод да бъда противник/.Нефилим първоначално са наричани синове Божий /Божийте синове- бней /х/а-ело/х/им-Битие 6:

4 В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже.

Падналите ангели са наричани така преди да почнат да влизат при човешките дъщери . Срещу думата на иврит /х/а-нефилим/падналите/ в българския превод се среща исполините. Те стават бащи на деца от "дъщерите на човеците".Земните жени раждат силни и прочути старовременни мъже., които са наречени в иврит аншей /х/а-шем-буквално "хора на името", превеждано като Божий синове. Това довежда до потопа, защото на земята се умножава безчестието. Сатан също е паднал ангел.

Рефаимите са споменати като народ ,който е живеел в Ханаан и Моав  по времето на патриарха Авраам. В Библията те се споменават още под други различни имена,което може да доведе до объркване,че става въпрос за други народи. Размерите на рафаимите са споменати на някои места-

Второзаконие :

11 (Защото само васанският цар Ог беше останал от оцелелите от исполините; ето, леглото му беше желязно легло; не е ли то в Рава на амонците? Дължината му беше девет лакътя, и широчината му четири лакътя, според лакътя на мъж.)

Най-известният рафаим от Библията обаче е Голиат, който е победен от Давид.

Рефаимите могат да бъдат отъждествявани с исполините, но не и с нефилимите, които имат божествен произход.

преди 4 часа, Търсещ истини написа:

Много си пасва нали! :)

още ли разсмиваш аудиторията със смешки от рода на това,че имаш някакво знание върху темите,които се разискват в този раздел ?

преди 1 час, Aumi написа:

Да, но както виждаме, две хиляди години след смъртта му, и след като толкова хора са повярвали в него, грехът продължава да си съществува и никой не е спасен.

ами то преди това не е ясно дали е приета жертвата му. Поне аз не съм прочела това никъде?!

преди 2 часа, Aumi написа:

Греха съществува, но на повярвалите в Исус и приели го като Господ и Спасител греховете са простени, но тези, които отричат Исус и жертвата му , греховете им остават върху тях. 

преди 2 часа, Aumi написа:

А Исус какво върши?

Прочети Новия Завет и се огледай около себе си или отвори нета и ще видиш изобилие от неща, които Исус върши. После потърси същата информация и за другите религии и като видиш разликата ще си направиш изводите. 

преди 1 час, valkiria1 написа:

Падналите ангели са наричани така преди да почнат да влизат при човешките дъщери . Срещу думата на иврит /х/а-нефилим/падналите/ в българския превод се среща исполините. Те стават бащи на деца от "дъщерите на човеците".Земните жени раждат силни и прочути старовременни мъже., които са наречени в иврит аншей /х/а-шем-буквално "хора на името", превеждано като Божий синове. Това довежда до потопа, защото на земята се умножава безчестието. Сатан също е паднал ангел.

След еони време, през друга епоха на друга Земя, след друг потоп, паднали човеци, които тогава ще бъдат “човеко-ангели” ще стават бащи на децата на горилките, които тогава ще бъдат “животно-човеци”. Какво ли ще пише в тогавашната Библия?   :giggle1:

преди 3 минути, Sleda написа:

След еони време, през друга епоха на друга Земя, след друг потоп, паднали човеци, които тогава ще бъдат “човеко-ангели” ще стават бащи на децата на горилките, които тогава ще бъдат животно-човеци. Какво ли ще пише в тогавашната Библия?   :giggle1:

Ти пък ,къде се отнесе .Човека още се чуди тази Библия на сърце или на разум да я сложи.

Затова тоя ти пост ще го отнесем  към параграфа с пророчествата.:tongue2:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.