Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 5 минути, realno написа:

И двете.

Йоан 10:18 Никой не Ми го отнема, но Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам, и имам право пак да го взема. Тая заповед получих от Отца Си.

Защо тогава се моли на Бог - горещо и със сълзи на очите,  да го отмине тази чаша/участ/?

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 52 минути, васил козарев написа:

Ма, много просто - чрез изстиване /отдаване на енергия/. Аз мога да го обясня това, обаче ти не можеш да обясниш как Бог създаде светлината. Нито да го докажеш.  

В Библията се пишат фантасмагории, даващи примитивни обяснения за света, на тогавашните глуповати люде. Библията днес нищо не обяснява. 

Далеч  по-"логично" е Бог да е създал Света и хората по него. И да се крие и бяга, като мишка от котка. Съгласен. 

Не, няма липсващи звена. Липсващите звена си ги измисляте миряните, че да си настроите вярванията към реалността. Казах ти нещо за познавателното ти противоречие. 

Науката е в контраст с Бога, по отношение на реалността и нейното възникване. Науката борави с факти и наблюдения, както и с измервания, религията го кара алабаланизми. 

Измислицата е опровергана от доста време, вярващите в тази измислица, са с елементарно мислене, не можещо да възприеме свят без Създател. 

Целта на Библията не е  да доказва и обяснява научни твърдения, а да информира. Тя не е учебник. Фокуса й е съвсем друг, но го пропускате. 

Но след като повдигна въпроса, покажи един доказан и сигурен факт за еволюция, който не може да се обори. 

преди 10 минути, васил козарев написа:

А евангелието на Йоан е писано десетилетия след разпването, така че не може да е свидетелство, за каквото и да било. 

Интересно, овцете толкова страстно да защитават пастиря си и рибите- рибаря си. .... изглажда им харесва сделката- все пак иска от тях само 10% срещу слово- скърцане на врата, защото в Евангелието е казано

Аз съм вратата; през Мене ако влезе някой, ще бъде спасен, и ще влиза, и ще излиза, и паша ще намира.

преди 15 минути, realno написа:

И двете.

Йоан 10:18 Никой не Ми го отнема, но Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам, и имам право пак да го взема. Тая заповед получих от Отца Си.

и двете, ама не е
изпълнява заповед 
саможертва не се прави по заповед

Цитат

Но след като повдигна въпроса, покажи един доказан и сигурен факт за еволюция, който не може да се обори.

Увеличаването на ръста и издължаването на черепа при хората, през последните 200 години. 

Цитат

Целта на Библията не е  да доказва и обяснява научни твърдения, а да информира. Тя не е учебник. Фокуса й е съвсем друг, но го пропускате. 

Тоест, Библията информира грешно. Сиреч, е вестник Правда на Античния свят. 

преди 1 час, realno написа:

Мисля, че трябва да обърнеш повече внимание и да провериш въпроса: има ли живот след смъртта, защото ако има такъв живот, все някой го е създал и присъства там макар да твърдиш, че нематериално не може да съхранява информация или да влияе на материалното. 

Мисля да не проверявам дали има и какво би било АКО има. Доверявам се на разума- както няма живот след финала на компютърната ми памет, на обичното ми коте, така няма и за пра- баба и пра-пра- баба. Няма ги нито телесно, нито в спомените ни. Нула. Зеро.

преди 2 минути, Aumi написа:

Защо тогава се моли на Бог - горещо и със сълзи на очите,  да го отмине тази чаша/участ/?

Защото освен , че 100% Бог, Той е 100% човек и осъзнава какъв ужас Го очаква след няколко часа. Но най - големите му мъки не са само физически, но  и духовни, защото в един момент ще трябва да бъде изоставен и отделен от Отец си, защото ще понесе греховете ни т.е. ще стане грешник за да можем ние станем ние праведни.  А всеки, грешник е отделен от Бог. Исус не желае да бъде изоставен и отделен от Отец си. Затова се моли да го отмине тази чаша и затова е под голямо напрежение и капилярите на челото му се пукат и започва да капе кръв.

преди 1 час, васил козарев написа:

Ма, много просто - чрез изстиване /отдаване на енергия/. Аз мога да го обясня това, обаче ти не можеш да обясниш как Бог създаде светлината. Нито да го докажеш.  

Я пак го повтори за да може всички да се посмеем.Ще постигнеш ред от хаос чрез изстиване.Браво, браво това се нарича наукопоклонство.

Безрезервна вяра в нелепици приписвани на науката.Какво ще изстива, когато хаос е липсата на движение или по-точно липса на потенциална разлика, която да доведе до движение.

преди 1 минута, badr написа:

Я пак го повтори за да може всички да се посмеем.Ще постигнеш ред от хаос чрез изстиване.Браво, браво това се нарича наукопоклонство.

Безрезервна вяра в нелепици приписвани на науката.Какво ще изстива, когато хаос е липсата на движение или по-точно липса на потенциална разлика, която да доведе до движение.

Може малко да си прикриваш невежеството, особено, когато е придружено от ad hominem.  Хаос е липса на движение?! Тоест, когато в стаята няма никой, ни човек, ни котка, ни хлебарка, има Хаос (Ентропия)? 

Ти си направо за Нобелова награда, понеже Физиката досега смяташе, че движението спира при -273 C . Ама, какво ли разбира Физиката. 

преди 5 минути, Търсещ истини написа:

Мисля да не проверявам дали има и какво би било АКО има. Доверявам се на разума- както няма живот след финала на компютърната ми памет, на обичното ми коте, така няма и за пра- баба и пра-пра- баба. Няма ги нито телесно, нито в спомените ни. Нула. Зеро.

След като няма да провериш информацията за живот след смъртта, поне си смени ника на "Бягащ от истината". Не е разумно да пренебрегва факти и да говориш за разум. Но това си е твой проблем. 

преди 6 минути, realno написа:

Защото освен , че 100% Бог, Той е 100% човек и осъзнава какъв ужас Го очаква след няколко часа. Но най - големите му мъки не са само физически, но  и духовни, защото в един момент ще трябва да бъде изоставен и отделен от Отец си, защото ще понесе греховете ни т.е. ще стане грешник за да можем ние станем ние праведни.  А всеки, грешник е отделен от Бог. Исус не желае да бъде изоставен и отделен от Отец си. Затова се моли да го отмине тази чаша и затова е под голямо напрежение и капилярите на челото му се пукат и започва да капе кръв.

Евалла, 100% + 100% = едно цяло. 

преди 7 минути, realno написа:

това е проповед
няма нищо такова в библията

преди 3 минути, badr написа:

хаос е липсата на движение или по-точно липса на потенциална разлика, която да доведе до движение.

Чувал бях за хаотичното движение на частиците според Браун, но за неподвижен хаос не съм си помислял. Нещо като мочур? като кал? ледена буца?

А, аз бях останал с впечатление, че когато стане масово сбиване в заведение, е налице Хаос, пък то било ред. Ти да видиш. 

И тия нелепици ги четем в технически ориентиран форум! 

преди 3 минути, realno написа:

След като няма да провериш информацията за живот след смъртта, поне си смени ника на "Бягащ от истината". Не е разумно да пренебрегва факти и да говориш за разум. Но това си е твой проблем. 

Нали знаеш, че Библията започва да пише за живот след смъртта след Вавилонския плен? Обяснявам си го с това, че евреите са спазвали законите, но животът им не е вървял. Тогава раби им е обяснил, че ще получат обещаното, ама на оня сват.

преди 1 час, васил козарев написа:

Не, няма липсващи звена. Липсващите звена си ги измисляте миряните, че да си настроите вярванията към реалността. Казах ти нещо за познавателното ти противоречие. 

Има, има, ама то това се открива с търсене, а не с повтаряне на наизустени удобни думички. 

преди 13 минути, васил козарев написа:

Увеличаването на ръста и издължаването на черепа при хората, през последните 200 години. 

Тоест, Библията информира грешно. Сиреч, е вестник Правда на Античния свят. 

За пореден път грешиш. Това не е еволюция и изменчивост според ..... Дарвин. Еволюция е когато един вид преминава в друг. Например птичка да стане кон. 

Между другото във връзка с ковод-19 учените не говорят за еволюция, а за мутация и изменчивост при вируса. Попитай ги същите учени, защо не прилагат същия критерий и при човека или други живи същества. Отговора е, че еволюцията не е наука, а идеология. А вие сте й се вързали, защото отговаря на вашите желания да няма Бог и Творец.

преди 13 минути, Търсещ истини написа:

Какъв ужас Го очаква след няколко часа?

Прочети в Библията. Няма да те оскверни. 

току-що, Shiniasu написа:

Има, има, ама то това се открива с търсене, а не с повтаряне на наизустени удобни думички. 

Човекът и маймуната имат общ прародител, но човек не е произлязъл от маймуна. С търсене и четене, че и със сложна функция, като мисленето, ще откриеш, какво аджеба казва теорията за еволюцията. И то, не е за междинни звена. 

Ама чукча писател, не читател. 

преди 8 минути, васил козарев написа:

Евалла, 100% + 100% = едно цяло. 

Виждаш ли как сам достигана до извода. Исус казва аз и Отец едно сме. 

преди 8 минути, дpъндю написа:

това е проповед
няма нищо такова в библията

Учението на Библията е, че Исус и Отец са едно. Все едно да откъснеш ръката си и да кажеш, че това е проповед и няма да почувстваш болка. 

преди 1 минута, realno написа:

вашите желания да няма Бог и Творец.

вярвам в твореца и неговият син, но не по начина диктуван от католическа, православна, протестанска и още една камара църкви 

преди 5 минути, realno написа:

За пореден път грешиш. Това не е еволюция и изменчивост според ..... Дарвин. Еволюция е когато един вид преминава в друг. Например птичка да стане кон. 

Прочети в Библията. Няма да те оскверни. 

Алооу, от Дарвиново време до сега, теорията за Еволюцията е притърпяла изменения. Това да не ти е Библията с Бог каза така, и точка. 

Птичка няма да стане кон, това е поредното религиозна тъпня, дело на когнитивния дисонанс, целяща да подкрепи вярата на индивида. 

Другарю, еволюцията е непрестанен процес, извършващ се с мутации всяка секунда.

Науката не борави с идеологии. Виж, сега, всяка религия е точно това. 

преди 2 минути, realno написа:

Учението на Библията е, че Исус и Отец са едно. Все едно да откъснеш ръката си и да кажеш, че това е проповед и няма да почувстваш болка. 

това се отнася за всеки баща и син

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Моето обяснение е, че тази измислица има градивно социално значение. Как да не бъде подкрепена религия която препоръчва да си плащате редовно данъците "кесаревото- кесарю" и "всекиму, който има, ще се даде и преумножи, а от оногова, който няма, ще се отнеме и това, що има"

Едно време не са имали нужда от религии за да си събират данъците. Използвали са други средства. 

преди 1 минута, дpъндю написа:

това се отнася за всеки баща и син

хайде стига с тоя сексисъм!

Защо син, а не дъщеря?! :whist: :lipstick:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.