Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 1 час, realno написа:

Нямам предвид написаното само от Валкирия, а на и на Рамус с общите си приказки. 

Ако аз бях създал исляма щях да бъда важен, но го създал Мохамед. 

Не е съвсем така. Когато посочваш, че Мухамед е потомък на Исмаил с конотацията, че това е нещо негативно, трява да си сигурен в собственото си родословие. Затова е казано "Не съдете...".

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

Имах удоволствието, в търсенето на истини да си изясня как би могло да се докаже несъществуването, ползвайки казуса "Защо няма бог". Същевременно забелязах втвърдяване на позицията на тези, които смятат, че има Бог. Нещата стигнаха до там, че се изтъкна и мнението, че "Няма бог" е сквернословие, оскърбява вярващите. Тъй като, още на времето се солидаризирах с правата на Шарли Ебдо и приех, че "Аз съм Шарли", то смятам подобно втвърдяване за глупава проява на фанатизъм. Смятам още по- твърдо, че нелепите възгледи за вечно и нематериално същество ще се укрепват при опониране, затова оставям темата, вътрешно доволен от това, което научих и решен, че животът показва кои са прави. 

... а пропо, понеже сега в Украйна са Коледни празници, сигурно сте видели как върволица вярващи целуват свети вещи. След 10 дни ще видим дали бог ги е опазил.

преди 3 минути, Търсещ истини написа:

Смятам още по- твърдо, че нелепите възгледи за вечно и нематериално същество ще се укрепват при опониране, затова оставям темата

Т.е. за теб е проблем, че определени възгледи ще укрепнат в опонентите ти, ако ги опонираш? Не е ли това скрито желание да моделираш възгледите на другия?

преди 25 минути, witness написа:

На базата на свидетелството на самите участници в експеримента, после времената се усредняват, доколкото разбрах - те гледат циферблат и светеща точка, която го обикаля за приблизително 3 сек. и засичат къде се е намирала точката, когато са решили да натиснат копчето. Така са засичали момента на "съзнателното намерение". Ами не знам, щом самите учени се отнасят сериозно към тези данни (не към всякакви изводи от тях), значи са ги намислили нещата поне дотам. 

Точно там е проблемът, че експериментът не ми изглежда добре намислен. Как разбират, че решението вече е взето несъзнателно (или подсъзнателно)? Имаме желание да се действа, осъзнаване на желанието, намерение, импулс за действие според намерението.... тези стотни е много лесно да се изгубят. Още повече, че целият модел се усложнява с постоянния мониторинг, който изследваните трябва да си правят. 

преди 5 минути, Търсещ истини написа:

Имах удоволствието, в търсенето на истини да си изясня как би могло да се докаже несъществуването, ползвайки казуса "Защо няма бог". Същевременно забелязах втвърдяване на позицията на тези, които смятат, че има Бог. Нещата стигнаха до там, че се изтъкна и мнението, че "Няма бог" е сквернословие, оскърбява вярващите. Тъй като, още на времето се солидаризирах с правата на Шарли Ебдо и приех, че "Аз съм Шарли", то смятам подобно втвърдяване за глупава проява на фанатизъм. Смятам още по- твърдо, че нелепите възгледи за вечно и нематериално същество ще се укрепват при опониране, затова оставям темата, вътрешно доволен от това, което научих и решен, че животът показва кои са прави. 

... а пропо, понеже сега в Украйна са Коледни празници, сигурно сте видели как върволица вярващи целуват свети вещи. След 10 дни ще видим дали бог ги е опазил.

Това, което говори или върши някой не осквернява никой друг, освен себе си. 

Аз не се солидаризирах с Шарли Ебдо и не съжалявам, защото никой не трябва да се подиграва с религията или вярата на някой друг. Подигравката с нечия религия не е свобода на словото, а злоупотреба със свободата на словото. Но от друга страна никой не бива да убива, защото някой казал нещо лошо или се е подиграл на религията му. Разбирането ми и на Библията е, че съда принадлежи на Бог, а не на човек. 

преди 1 час, Shiniasu написа:

Как разбират, че решението вече е взето несъзнателно (или подсъзнателно)? Имаме желание да се действа, осъзнаване на желанието, намерение, импулс за действие според намерението.... тези стотни е много лесно да се изгубят. Още повече, че целият модел се усложнява с постоянния мониторинг, който изследваните трябва да си правят. 

От ЕЕГ или каквито още уреди са използвали. Проблемът идва от разминаването във времето между нарастването на "бръмченето" в този шум, вълните за някои области в кортекса, отговарящи за тази "готовност за действие" и осъзнаването на решението за действие. И че, както се смята вече доста отдавна, ние живеем пост фактум в миналото що се отнася до съзнателните ни възприятия и реалните стимули. Направен е някакъв извод първоначално, че всъщност нямаме свобода да желаем да реагираме и че съзнателните решения всъщност са само осъзнаване на вече взети такива от мозъка, едва ли не че той само си живее тук някакъв свой живот, и че свободната воля е илюзия. Но че имаме свободата да отменим (но това сигурно изисква други условия) и да не реагираме на "натиска" на мозъка. После правили експерименти дали ветото е възможно, и там имаше "праг на невъзвратимост"  и някакви разминавания с "реалното време" или "реалния живот". Но какво е реално време не смея да се задълбочавам. 

Това с живота не в реално време не е нова идея,  обаче има нещо общо с така наречената "компулсивност на самсара", като се замислиш. Все пак хората, посветени на излизането от нея, са се сблъсквали с проблема от хилядолетия и им е бил известен. Сега техниката е дала възможност да се проверят някои нейни измерения, а те със сигурност са много повече. 

преди 4 часа, Shiniasu написа:

Т.е. за теб е проблем, че определени възгледи ще укрепнат в опонентите ти, ако ги опонираш? Не е ли това скрито желание да моделираш възгледите на другия?

Прав си. Не ми е проблем. Нека се втвърдяват възгледите на вярващите. Също важно е да съществува и моето мнение като алтернатива.

на 5.01.2021 г. в 10:10, _ramus_ написа:

Малииии  :lol6:Ти виждал ли си такъв досега, лично? Щото никой не е виждал, освен на картинки. :)

А иначе по фейковите простори обикалят фотошопски и митологични стъкмистики от години... чрез социалните шушукания, подобно на НЛО и "зелените човечета"... Позовават се едни на други. И само защото е много важно за дадено множество да си намери "доказателства" колко верни неща са писани в библията и старите свещени писания. Няма начин да не са верни, защото са верни. Митове подхранват други митове...

Хора... колко още хилядолетия ще трябва да се израстват наследствата от "пещерния период", се питам? Защо ви е толкова важно да разказвате приказките си и да се уверявате взаимно едни други колко е правилна вярата ви, колко ползи дава, колко вярни, точни, истинни... са някакви книги?

Някои от книгите са нещо като хроники на един народ или дневници на отделни хора, които са описвали какво са видели и чули. 
За фейковите картинки донякъде си прав, но от думите ти личи, че летиш повърхностно над темата.

На база на презряните от тебе "някакви книги" конкретно на пророк Даниил и "Откровение" от Йоан (Апокалипсис) 
съм си оформил някаква представа за някои минали и предстоящи събития.

Цивилизацията се върти около поредица от 7 последователни империи-хегемони, 
след тях ще се създаде осма, световна империя по подобие на една от седемте,
По време на шестата империя започва разгромът на човешката безбожна дяволопоклонна цивилизация
на първо време с войни, болести, глад
Вероятно царуването на седмата империя се прекъсва и от космически катаклизми,
които много ми приличат на разпадане на планетата Сатурн за начало
и разпадане на планетата Юпитер в края.
и влиянието на събитията на Земята, чрез  мегатрусове, затъмняване на Слънцето и Луната, валежи от "град и огън примесен с кръв"
които успешно могат да се изпълнят с преохладен водород от Сатурн,който пропада към Слънцето и Земята преминава през облака.
Изгарят голяма час то дърветата.
(След години, в края на Божия гняв същото се случва и с Юпитер и вали град тежък като талант, какъвто не е бивал никога откакто има хора на Земята)
дъжд от метеорити, нововъзникнали от разпадането на твърдото ядро на Сатурн.
Непоносима жега, която може да е резултат от промяна на орбитата на Земята - приближаването и до Слънцето, 
в следствие на изчезването на единият от големите противовеси, които "теглят" в обратна посока

Подобно събитие вече е ставало в човешката история с бившата пета планета Фаетон, сега Астероиден пояс.
На земята има десетки гигантски кратери от метеорити и астероиди , а също и вулкани от това време.

Астероид или лланина с вулкан прави мегацунами в океана и потапя голяма част от световния флот.

Следват и земни бедствия, отравяния на води, поява на неизвестни видове или мутанти на насекоми.
и още много неприятности за голяма част от човечеството.

Едно от вероятните събития е обединение, съюз на Светия престол и Света гора,
представено като дългожадуваното обединение на разделената преди 1000 години Църква,
и този съюз използва авторитета си, за да предложи на света,
като начин за оцеляване, 
модела на една от миналите империи,
смятана и до днес за образец на право, политика, архитектура, шрифт, изкуство и още много човешки постижения и модели за следване и почит.
Мнозинството от човечеството приема и я прави тази империя. - "осмата, която е от седемте"
В условия на бедствия и разрушения са нужни ред , възстановяване на разрушенията и лечение на населението.
Но при дефицит на метали, хартия, нефт за пластмаси (пак поради разрушения от трусоветеи пожарите)
се стига до отхвърляне на всякакви варианти за лични документи и пари върху хартия и дори пластмасови карти, да не говорим за монети.
Остават изобретения като микрочип-имплант, баркод на кожата на челото или на ръката, или нещо от сорта.
А самите документи са в базата данни на световната империя.

На някакъв етап от разгрома на цивилизацията, се връща Господ Йешуа и си поема земното царство.
Връзва дявола за 1000 години. Събира Своите хора в Своя град,
навън вероятно остават част от човечеството, вероятно част от тях са деца невинни, за да бъдат наказвани
и за 1000 години пак се намножава някакво човечество.
После дяволът змей е пуснат за малко 
и събира едни стотици милиони войски на полето Армагедон.
Какво се случва по-нататък, Йоан описва по нататък  в "някаква"-та си книга".

Даниил е пленен евреин служил при вавилонския цар Навуходоносор (Набуко от Верди)
служил е и при персийските царе, които превземат Вавилон.

В книгата си Даниил описва сън на царя, и свои видения, както и обясненията, дадени от присъстващи вестители (гр. ангели).
Сборната картинка от предсказанията в книгата на Даниил е за 4 големи последователни национални империи-хегемони
и период без ясна еднонационална империя-хегемон преди Божието царство (на ГосподЙешуа).

Йоан конкретизира, че периодът след 4 национални империи, описани от Даниил,
ще включва още 3 империи, условно местни, и една световна.

Даниил конкретизира и първите 3 империи, четвъртата все още е била неясно бъдеще за него,
но първите 3 назовава конкретно : Вавилон, Персия, Гърция.

От наше време погледнато, следващата е била Древен Рим
а от наднационалните, но географски местни империи ясно се открояват Католически Папски Рим,
и Обединените Държави на Америка (напишие го в Гугъл преводача от български на английски, ако не се сещаш с кое име са познати в България).
Та, за тези седем империи, присъстващият на видението ангел обяснява на Йоан :
"Седемте глави на звяра са седем царе, петима от които паднаха, шестият сега е (в други преводи "стои", "властва"),
а седмият когато дойде - малко ще постои
А звярът който беше и го няма, но пак ще дойде е осмият, който е от седемте"
Пояснението посочва периода на видението на Йоан в човешката история.
Периодът на 4-те конника на Апокалипсиса - войни, скъпотия, глад, болести и мегасмъртност.

Седмата империя допускам, че ще е някой от "новите варвари" от Евразия,
засега кандидатите са 2, но са доста добри приятели и съюзници.
Вече живяхме в соц. лагер, не е изключено скоро да се повтори, за кратко. 

Написах ти всичко това, защото не ми се занимава да те убеждавам с артефакти и мега следи по Земята и в Слънчевата система
от истинската им история. Ако си заинтересован, ще си ги намериш сам. Гугъл е способен работяга, ако знаеш как да питаш.

Като допълнителна литература съм ползвал не само библейски археологии и истории на църквата,
но и книги на атеисти като Ханс Йоахим Цилмер "Грешките в историята на Земята", "Грешката на Дарвин", "Лъжата за еволюцията"
също и "Тайната история на човешката цивилизация" от Марсел Кремо, която успешно доказва обратното на тезата на автора си
за милиони години на човешкия вид.
Обяснението го дава Цилмер и свежда историята на цивилизацията до не повече от 10 - 12 000 години,
но в катастрофични условия на астероидни попадения, мегацунамита и вулкани,
 а не в спокойни условия на плавно утаяване на пластове,
както е недовидял Дарвин, като е нямал самолети и спътници, дори само да обиколи и види повече места.

Предлагам ти сега да не ме убеждаваш в обратното, 
както и аз не се опитвам да променя разбиранията ти в момента.

Надеждата ми е да запомниш моите обосновани предположения, в които не съм докрай сигурен,ѝ
просто на такова ми приличат нещата, символичните образи в споменатите "някакви книги"
и ако започнат да се сбъдват едно след друго, да поразмишляваш дали си бил прав,
дали вярата ти е била правилна. (Атеизмът също е вяра, в която богът, творецат, създателят е природата, вселената и други от сорта)

Такива работи ... 
Мир на вас !

За по-сигурно разбиране ще обобщя имената на импариите-хегемони в своето си време :
1. Вавилон (Нововавилонско царство)
2. Персия
3. Древна Гърция с най-известен преставител Александър Македонски,
но и целият елинистичен свят в далечните околности по земи и морета
4. Древен Рим
5. Католически Рим
6. САЩ
7. РФ, или КНР, или двете заедно, или БРИКС или по-широка коалиция

Никоя от другите известни империи не е постигала неоспорима хегемония
нито Поднебесната, нито Чингиз Хан, нито Османската, нито Британската, Испанската, Холандската, Португалската или която и да било.

А зад привидното противостоене на СССР срещу САЩ,
все пак се криеше приемане на Бретън-Уудската система от 1944 г. с основна резервна валута - щатският долар. 
Западният лагер от съюзници на САЩ си беше по-силен и победи временно.

Но 30 години по-късно се вижда, че както в края на "Матрицата", Нео е проникнал в агент Смит
и умирайки, го е повредил необратимо ...

Последния пример от наши дни - демократите действаха съвсем като болшевики ...

преди 19 минути, Недко написа:

За по-сигурно разбиране ще обобщя имената на импариите-хегемони в своето си време :
1. Вавилон (Нововавилонско царство)
2. Персия
3. Древна Гърция с най-известен преставител Александър Македонски,
но и целият елинистичен свят в далечните околности по земи и морета
4. Древен Рим
5. Католически Рим
6. САЩ
7. РФ, или КНР, или двете заедно, или БРИКС или по-широка коалиция

За съжаление, поради късогледство, пророците не са визирали империята на Чингис хан, нито Османската, но хайде,

преди 1 минута, Търсещ истини написа:

За съжаление, поради късогледство, пророците не са визирали империята на Чингис хан, нито Османската, но хайде,

Тези 7 империи си предават щафетата като централна линия, червена нишка в културата на цивилизацията. Военна, политическа, културна и още някаква хегемония,
която почти всички наоколо следват и признават в следващите времена.

Наскоро гледах сериал за османския султански двор. Бях изненадан, че и те са копирали много от обичаите и визията на европейските католически държави.

На руски език има много филми и научно-популярни клипове от телевизии и блогъре, че т.нар. татаро-монголска империя също се е пропила с руски обичаи и е влязла в същото русло. За изчезването и има принос и вероятно падане на астероид в Северния ледовит океан, от който се е разплискала познатата днес Вечна замръзналост в северните части на Русия.

Огромно присъствие има в света на паметниците от тези империи - дори и само най-явните като Римското право, гръцката и римската архитектура и скулптура, римският шрифт, цифри, календар, живописта на Ренесанса,  организацията на държавата и още много други запомнящи се и разпространени практики ...

преди 12 минути, Търсещ истини написа:

Ами те пророците винаги са предсказвали  съдбата на Исраил и Иудея. Освен това в Библията пише ,че последния пророк е Малахия ,наричан "печат на пророците" и времената на живота му са други. Сигурно затова не е проракувал и за Кубрат и Аспарух.

Обаче ти откъде да знаеш ?!

преди 1 час, Недко написа:

На база на презряните от тебе "някакви книги" конкретно на пророк Даниил и "Откровение" от Йоан (Апокалипсис) 
съм си оформил някаква представа за някои минали и предстоящи събития.

Вие можете да си съставяте и "оформяте" всякакви представи. Минали или предстоящи - за личните фантасмагории няма граници. И в темата състезанията кой колко фантазии и представности си бил създал - е нещо като "надпревара" и наддумване.

"Гледах тоя филм, четох тая книга... оформих си тия или ония представи". :) Филмите драги, както и популярните книги, клипчета, свободни текстове... нямат никаква фактологична стойност, защото авторите  не носят никаква отговорност за съдържанието, което предлагат. Всеки от тях си гони своите си цели и ползи, според неговите си представности. Специално видео и писменото съдържание толкова е напъпливо по всички социални простори, защото е все повече достъпно - и за потребители... и за "автори".

Вие тук с тия представности също не носите никаква отговорност, освен личната си постановка от самозаблуди, представни "основания" и някакви стъкмистики чрез подобия, аналогии и сходства.

Предположително - четейки поредните лични фантазни сглобки - смятате че това е "мнение", че е ваше, че са налице 'ваши открития". В писаното дори личи и вече формирани убеждения, вече и отстояването им... Долавяте ли подобията с играта на всички останали? :) А, пардон - ма всички сме били хора... Горе колежката правилно отбеляза - човеците си имаме особености, нужди, потребности, социални тежнения... 

Лаладжийството е вече нещо като стил в състезанията за личните манифестации ... и най-важното - няма никъде и по никакъв начин иниструмент за фийдбек, за регулатор, за носене на отговорност... Вероятно това също е потребност. :)

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Също важно е да съществува и моето мнение като алтернатива.

ами...то Рамус, го е написал най-добре....

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Лаладжийството е вече нещо като стил в състезанията за личните манифестации ... и най-важното - няма никъде и по никакъв начин иниструмент за фийдбек, за регулатор, за носене на отговорност... Вероятно това също е потребност. :)

Ами... ти нали го написа - човещинки. :)

Не пиша никъде "божинки"... предполагам че се досещаш защо? В мое лице срещаш един "нечовешки" и пропаднал безбожник... Ама... от най-пропадналите.

Тук сред колегите бях нещастник, зло, егоист, пъпновзрян... и още вероятно стотици нарицателни... Няма по-пропаднал тип от рамус. И е чудесен пример докъде може да доведе тази лудост - да си безверник.

Няма лошо да плашите децата с нея - да видят и никога "да не повтарят". :lol6:

преди 11 минути, _ramus_ написа:

Вие можете да си съставяте и "оформяте" всякакви представи. Минали или предстоящи - за личните фантасмагории няма граници. И в темата състезанията кой колко фантазии и представности си бил създал - е нещо като "надпревара" и наддумване.

преди 6 минути, _ramus_ написа:

Тук сред колегите бях нещастник, зло... и още вероятно стотици нарицателни... няма по-пропаднал тип от рамус. И е чудесен пример докъде може да доведе тази лудост - да си безверник.

Яяясно... аз попаднах случайно на тази тема, като превъртах и търсех друга тема за софтуер.

Помислих си, че може да имаш полза в бъдеще, ако ти подаря малко неизвестна за тебе информация, предварително,
с надеждата да ти помогне да оцелееш, да живееш и други такива надежди ...

Предлагам да "следим мача, филма ..." или каквото има да става по-нататък, пък ще стане ясно дали ти говориш вярно или аз.
Аз имам друга работа  и нямам възможност повече да си губя времето тук.

Някои от книгите са нещо като хроники на един народ или дневници на отделни хора, които са описвали какво са видели и чули. 

И така - какво ли би било в едно... фантастично 'бъдеще' в което някой "чете" нещо, на някого, който бил "описвал какво бил видял и прочел в калдата".

Интересно - какъв материал би бил това - каква информационна стойност, какъв разрез на епохата, на човешкия плебс, на народните простори от битовизмите до претенциите за "алтернативни мнения"... :) 

Всяко писано слово съдържа и изразява автора си, има цели, носи изражения на потребности... Дали колективни, дали лични... И всяко такова съдържа своя субективен елемент, с неговите присъщи особености, ограничения и закономерности.

Предлагам ти сега да не ме убеждаваш в обратното, 
както и аз не се опитвам да променя разбиранията ти в момента.

Надеждата ми е да запомниш моите обосновани предположения, в които не съм докрай сигурен,ѝ
просто на такова ми приличат нещата, символичните образи в споменатите "някакви книги"
и ако започнат да се сбъдват едно след друго, да поразмишляваш дали си бил прав,
дали вярата ти е била правилна.

Никой не може да предположи какво може да се случи за такива големи периоди от време, за които говорите.

Съвременните "пророци" не можаха да пророкуват пандемията в която се намира светът в момента, да не говорим за по-дълги периоди от време.

След като ви харесват вашите предположения - вярвайте си в тях, но не разбирам защо настоявате някой да ги запомни, защото тук не става въпрос за нещо за което може да се говори с категоричност.

преди 13 минути, Недко написа:

Помислих си, че може да имаш полза в бъдеще, ако ти подаря малко неизвестна за тебе информация

айде моля... :) Това "мислене" ли се нарича... вече? 

Стига вече с тия изцепки, че тия 'подаръци' направо ме просълзиха. Няма такъв форум на друго място. Всеки тук е божествен алтруист, свят човек, духовен наставник...  няма такива информации, просто.

Но не сте оригинален - тук имате пряка конкуренция от една летяща на метла вселенска учителка и извисено духовно същество от висшите измерения... И тя "подарява информации"... не от друго - от любящо сърце... :lol6:докато списва по розовите страници на "гепи ме".

Цирка си върви, но понякога публиката въобще не аплаузва... То вече всички са объркани кой е клоуна и кой е зрител на сценките - толкова са се омешили ролите.

На някакъв етап от разгрома на цивилизацията, се връща Господ Йешуа и си поема земното царство.
Връзва дявола за 1000 години.

Е, той веднъж вече е дошъл и е показал на какво е способен.

Нито е вързал дявола тогава, нито е могъл да спаси дори себе си от смъртта!

Но вие го чакайте .... това скоро може да е след няколко еона години....

Откровение 22:12: Ето, ида скоро; и у Мен е наградата, която давам, да отплатя на всеки според каквито са делата му.

преди 2 часа, Недко написа:

Тези 7 империи си предават щафетата като централна линия, червена нишка в културата на цивилизацията. Военна, политическа, културна и още някаква хегемония,

По- скоро ограниченост на авторите. Вероятно в китайските хроники изобщо не е споменат Йерусалим, както и в еврейските не се споменава Пекин. А мюсюлманската империя от Тадж Махал до Алхамбра не е за пренебрегване. 

преди 15 часа, Aumi написа:

Е, той веднъж вече е дошъл и е показал на какво е способен.

Нито е вързал дявола тогава, нито е могъл да спаси дори себе си от смъртта!

Но вие го чакайте .... това скоро може да е след няколко еона години....

Откровение 22:12: Ето, ида скоро; и у Мен е наградата, която давам, да отплатя на всеки според каквито са делата му.

Запомни хубаво този стих. 

Но за някои, от пишещите Исус може да "дойде" и утре. 

"Клетка" (жива клетка)

от Уикипедия, свободната енциклопедия

https://bg.wikipedia.org/wiki/Клетка

Дезоксирибонуклеинова киселина

https://bg.wikipedia.org/wiki/Дезоксирибонуклеинова_киселина

Рибонуклеинова киселина
https://bg.wikipedia.org/wiki/Рибонуклеинова_киселина

Протеин, още белтък или белтъчина
https://bg.wikipedia.org/wiki/Протеин

Клетъчната мембрана
https://bg.wikipedia.org/wiki/Клетъчна_мембрана

Цитоскелет
https://bg.wikipedia.org/wiki/Цитоскелет

Клетъчни органели
https://bg.wikipedia.org/wiki/Клетъчни_органели

Интересно ще ми е да видя някакво свидетелство, от процеса на създаването на тези обекти, всичките едновременно, за да сработят процесите на хранене, копиране, делене и т.н. та чак до развитие, мутации, и еволюция.
Или се пише с главна буква ... Св. Еволюция ? 

Изброих само някои от най-известните структури в живата клетка. За по-любопитните, в общата статия има споменати още много елементи с линкове към дълги и кратки статии. 
Та, интересно ми е, как, в какви условия е възникнала първата такава сложна система на име "жива клетка",
пък дори и в най-най-най-най-простия и вариант ...

Вчера по една от телевизиите даваха за възникването на живота. Та според последните мнения на учените животът е възникнал в космоса и от там е пренесен на Земята.

преди 50 минути, Недко написа:

Та, интересно ми е, как, в какви условия е възникнала първата такава сложна система на име "жива клетка",
пък дори и в най-най-най-най-простия и вариант ...

Напълно заслужен интерес. Учени с висока квалификация от много страни се мъчат да го разгадаят. За по- обикновени хора можеш да сложиш "Сътворено от Бог" и ще ти стане ясно. 

По същия начин може да постъпваш и с други неясни неща. Прим. за Квантовата механика. Дори учените да знаят отговора, когато ни го кажат, пак няма да го разберем. Затова, слагай "Сътворено от Бога" и си живей спокойно.

преди 3 минути, Търсещ истини написа:

Напълно заслужен интерес. Учени с висока квалификация от много страни се мъчат да го разгадаят. За по- обикновени хора можеш да сложиш "Сътворено от Бог" и ще ти стане ясно. 

По същия начин може да постъпваш и с други неясни неща. Прим. за Квантовата механика. Дори учените да знаят отговора, когато ни го кажат, пак няма да го разберем. Затова, слагай "Сътворено от Бога" и си живей спокойно.

И какъв отговор са дали учените? Времето, което науката дава от предполагаемия "голям взрив" е твърде малко за да възникне каквото и да е подобие на живот. Нищожният шанс, който съществува да се зароди животът случайно, може да се покрие само допускайки вечно съществуване на вселената назад във времето. Но учените дават на вселената  13,7 милиарда години, което е крайно недостатъчно, колкото и дълго да ни изглажда. В случая примерно будистите приемайки, че съществуването няма начало, имат основание да твърдят, че вселената може да се развие и без необходимостта от абсолютно разумно същество. 

преди 47 минути, ncl написа:

Вчера по една от телевизиите даваха за възникването на живота. Та според последните мнения на учените животът е възникнал в космоса и от там е пренесен на Земята.

Ами то или ще е възникнал на Земята или няма да е възникнал на Земята. За трета алтернатива не се сещам. Само не става ясно според въпросните учени това пренасяне естествено ли е или изкуствено.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.