Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Знаете ли защо са го посеяли със сол? За да не никне нищо. Да не се засели отново град.

сега, ако и разкажеш историята на Авимелех , рушителят на Исраил , който се появява от самия Исраил и ще се разбере историята за солта и поуката от нея. Иначе сме наясно,че нескопосните ти компилации върху писанията са невежество и предубеденост.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

За да потърся как се доказва влязох в темата "Защо няма бог". Но, гледам и други се интересуват пък от въпроса "Защо има Бог?"

Майстора и Маргарита (Рамус да прощава)

”Сатаната” казва:

— Но ме тревожи следният въпрос: щом няма бог, пита се кой тогава ръководи живота человечески и изобщо целия ред на тази земя?

— Човекът сам си го ръководи — сърдито побърза да отговори Бездомни на този, да си признаем, не твърде ясен въпрос.

— Извинете — меко възрази непознатият, — но за да ръководиш, е необходимо все пак да разполагаш с точен план за известен, що-годе продължителен срок от време. Затова позволете да ви запитам: как може човекът да ръководи нещо, щом не само е лишен от възможността да си предначертае план, та макар и за смехотворно кратък срок — да речем, за около хиляда години, но не може да бъде сигурен дори в собствения си утрешен ден? И наистина — сега неизвестният се обърна към Берлиоз: човек тъкмо се накани да замине за Кисловодск — чужденецът стрелна с присвито зелено око Берлиоз, — на пръв поглед нищо и никаква работа, но и това не може — изведнъж, кой знае защо, вземе, че се подхлъзне и го прегази трамвай! Нима ще кажете, че ТОЙ САМИЯТ СЕ Е РАЗПОРЕДИЛ ТАКА СЪС СЕБЕ СИ? Не е ли по-логично да се мисли, че се е разпоредил някой съвсем друг? — и непознатият се разсмя някак странно.

преди 6 минути, Радул написа:

Да. В Пловдив е църквата, живея близо до нея. Казва се "Свети Дух". Звездата е сложена скоро, след нова година. Затова се изненадах толкова- все пак християнството и юдаизма са различни религии и идва някак нелогично, ако и Иисус да е от Давидовия род.

Казах ти да не се изненадваш. Целия Ватикан е пълен със символите на Тора.Сикстинската капела е изрисувана изцяло с пророците от Стария Завет. Папата даже проповядва върху гроба на евреин.

spacer.png

вдясно там където светят непрекъснато лампите  отдолу се намира гроба на Св. Петър.

Св. Павел никакъв го няма...

spacer.png

преди 14 минути, Радул написа:

вездата е сложена скоро, след нова година.

Много неща се промениха официално след като папа Йоан Павел Втори се извини на Исраел.

преди 9 минути, Sleda написа:

”Сатаната” казва:

Мисля, че не е необходимо да променяме темата на "Има ли Сатана". Доколкото е божество, то не съществува. Художествените образи са СЪЩО митове. Няма проблем да работим с митове. Удовлетворява ме да защитаваме едно художествено произведение (Библията), с друго художествено произведение (Майсторът и Маргарита)

преди 3 минути, Търсещ истини написа:

едно художествено произведение (Библията), с друго художествено произведение (Майсторът и Маргарита)

Тора е историята на Исрил и Иудея. Доказана от  археологията и древните писмени извори. Ти си титуляр на разпространението на фалшива,неточна и невярна информация.

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Казах ти да не се изненадваш. Целия Ватикан е пълен със символите на Тора.Сикстинската капела е изрисувана изцяло с пророците от Стария Завет. Папата даже проповядва върху гроба на евреин.

spacer.png

вдясно там където светят непрекъснато лампите  отдолу се намира гроба на Св. Петър.

Св. Павел никакъв го няма...

spacer.png

Много неща се промениха официално след като папа Йоан Павел Втори се извини на Исраел.

Мда. Което ме подсети, че сегашния папа е немец. Вече почва да си идва логиката. :)

преди 6 минути, Радул написа:

Мда. Което ме подсети, че сегашния папа е немец. Вече почва да си идва логиката. :)

Не. Предишния папа е немец. Франциск е аржентинец. При това йезуит. В момента Ватикана се намира в интересно положение. Има двама папи. При тържествени меси, сегашния папа кани предишния да участва в тях. Предишния Бенедикт XVI се отегли уж по здравословни причини. Истината е обаче ,че той се опита да настъпи сивите кардинали и да си вре носа какво става из Банка Ватикана. Новия папа е послушко. Той се е отдал на пътуване и на проповеди по целия свят. Според мен имитира папата поляк. Но иначе е неуморен. Тука го видяхме на другия ден след като се беше върнал от някакви острови на другия край на света. Изглеждаше уморен, но се държа стоически по време на срещата.

spacer.png

ето ти една църква в Рим с еврейската звезда на фасадата.

"Санта Кроче"

spacer.png

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Не. Предишния папа е немец. Франциск е аржентинец. При това йезуит. В момента Ватикана се намира в интересно положение. Има двама папи. При тържествени меси, сегашния папа кани предишния да участва в тях. Предишния Бенедикт XVI се отегли уж по здравословни причини. Истината е обаче ,че той се опита да настъпи сивите кардинали и да си вре носа какво става из Банка Ватикана. Новия папа е послушко. Той се е отдал на пътуване и на проповеди по целия свят. Според мен имитира папата поляк. Но иначе е неуморен. Тука го видяхме на другия ден след като се беше върнал от някакви острови на другия край на света. Изглеждаше уморен, но се държа стоически по време на срещата.

spacer.png

ето ти една църква в Рим с еврейската звезда на фасадата.

"Санта Кроче"

spacer.png

Вярно, да. За Бенедикт говорех. Пак избяга логиката.

преди 9 минути, Радул написа:

Вярно, да. За Бенедикт говорех. Пак избяга логиката.

Както казва Реджепа логика и логика не едно и също нещо.

Логично е да се превъзнася Св. Павел като бащица на християнството. Нелогично е всичко свързано с него да е  е изтикано  в периферни църкви  и то едната от тях е по Вия Апия. ..на километри от Ватикан. Историята е показала отдавна ,че не са се дишали един  друг ,но католиците даже правят скрити намеци затова.

преди 2 часа, valkiria1 написа:

.След това принася в жертва приготвените животни. В знак натова,че е чул молитвата  и приел приношенията Адонай изпраща от небето  огън. 

Ужасяващи са описанията на жертвоприношенията в СЗ (за Тора, не знам, не съм чела). Как на Адонай му харесвала миризмата на кладите с изгорени жертвени животни и точно как искал да бъдат умъртвени... добре, че няма човешки жертвоприношения. И това на всяка втора страница. Наистина ли и това е част от историята ни на Израел? Документирана?

преди 6 минути, Sleda написа:

Ужасяващи са описанията на жертвоприношенията в СЗ (за Тора, не знам, не съм чела). Как на Адонай му харесвала миризмата на кладите с изгорени жертвени животни и точно как искал да бъдат умъртвени... добре, че няма човешки жертвоприношения. И това на всяка втора страница. Наистина ли и това е част от историята ни на Израел? Документирана?

Нали затова Каин убива брат си...

преди 4 минути, Sleda написа:

ами естествено ,че е имало жертвоприношения. Какво му е чудното???

И днес умъртвяват прасета и агнета в името на Исус, но това не ви прави впечатление...видях една дузина агънца в Бачковския манастир преди време...дето се вика блееха жално. Щяха да ги заколят и изядат монасите..те на кой бог служеха да ми припомниш...

преди 29 минути, valkiria1 написа:

Както казва Реджепа логика и логика не едно и също нещо.

То и символи и символи не са едно и също. Едно е символ, друго е Баш Символа.

преди 2 минути, valkiria1 написа:

ами естествено ,че е имало жертвоприношения. Какво му е чудното???

И днес умъртвяват прасета и агнета в името на Исус, но това не ви прави впечатление...видях една дузина агънца в Бачковския манастир преди време...дето се вика блееха жално. Щяха да ги заколят и изядат монасите..те на кой бог служеха да ми припомниш...

В името на Исус нищо не умъртвяваме. Боядисваме яйца. Агнетата се умъртвяват в името на Свети Георги, а прасетата на Дядо Коледа.

преди 3 минути, Радул написа:

Нали затова Каин убива брат си...

сега, не че нещо, ама Адам, Хава, Каин и Авел не са евреи....но пък Каин получава наказанието си

преди 8 минути, Радул написа:

В името на Исус нищо не умъртвяваме. Боядисваме яйца. Агнетата се умъртвяват в името на Свети Георги, а прасетата на Дядо Коледа.

Викаш в храма и Иисус и дядо Коледа... сега ,монасите на кой служат..на Иисус или на дядо Коледа  ?

Гледай сега ,какво  пише в У-кито, да не кажеш ,че пак лъжа  или източника е недостоверен.

"Рождество Христово, също Коледа, Божик или Божич, е един от най-големите християнски празници. На него християните честват раждането на Сина Божий Иисус Христос."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Рождество_Христово

преди 12 минути, Радул написа:

В тая градация, кой символ кой е ?

преди 3 минути, valkiria1 написа:

сега, не че нещо, ама Адам, Хава, Каин и Авел не са евреи....но пък Каин получава наказанието си

Ама Господ си е същия. В този ред на мисли, Адам и Ева имали само синове. Ама то... и дъщеря да са имали, как са се пръкнали следващите поколения, които вече са евреи?

преди 5 минути, Радул написа:

Ама Господ си е същия. В този ред на мисли, Адам и Ева имали само синове. Ама то... и дъщеря да са имали, как са се пръкнали следващите поколения, които вече са евреи?

еее, ами следва историята за Ной, после за неговите синове Сим, Хам и Иафет. После от Сим ще дойде Тара , от него ще дойде Авраам , от него и Сара ще дойде Исаак , той ще стане баща на Иаков и неговите 12 сина ще станат родоначалниците на 12-те колена исраилеви...

преди 38 минути, TruthSeeker написа:

чителят Петър Дънов Беинса Дуно

Петър Дънов е обучаван  за  евангелски пастор в Семинарията „Дрю” в град Медисън, щата Ню Джърси. Като препоръчан от български  методистки църковни и училищни  институции, той получава лична протекция от президента на духовната семинария пред властите за да получи виза за Америка. Протекции получава и да запише Богословския университет в  град Бостън.Има присъдена религиозна степен "преподобен". Проповедник е в методистки църкви. Готвен е за проповедническа дейност в България.Не е долюбван от православната църква в България , поради религиозни различия с методистката църква . Разочаровани остават и методистите, понеже Дънов се отплесва към окултните науки. В един момент от живота си започва да се мисли за прероден Иисус.

Иначе , Ауми е права...ти просто си пействаш готовите проповеди. Скука.

----------------------------

Между другото има тема  специално за Дънов. Защо не си изнесеш там проповедите за него.

преди 5 часа, valkiria1 написа:

Nonsence     😃

преди 6 часа, Sleda написа:

Много си симпатична!

Освен, че пишеш от няколко ника, имам чувството, че от този ник, пишат различни хора! :wub: :sunglasses:

преди 8 часа, Радул написа:

все пак християнството и юдаизма са различни религии и идва някак нелогично, ако и Иисус да е от Давидовия род.

Християнството, е основано върху Стария Завет и е неразривно свързано с Юдаизма.

А и како се набляга на твърдението, че Исус е от Давидовият род, какво учудващо има, че се ползва зваздата на Давид върху хрисиянски храмове?!

преди 1 час, Aumi написа:

Много си симпатична!

Освен, че пишеш от няколко ника, имам чувството, че от този ник, пишат различни хора! :wub: :sunglasses:

Аумче, имаш нова рокля!  😃

преди 12 часа, Радул написа:

Имам въпрос. Какво обяснение може да се даде, ако в основата на кръста, на покрива на католическа църква, свети Давидовата (еврейска) звезда??

Снимката не е много хубава, но все пак дава някаква представа.

20210110_181138-crop.jpg

Загатва за родословието на Исус. Според старозаветните пророчествата, Месията трябва да бъде от Давидовия род. 

преди 2 часа, Aumi написа:

Много си симпатична!

Християнството, е основано върху Стария Завет и е неразривно свързано с Юдаизма.

А и како се набляга на твърдението, че Исус е от Давидовият род, какво учудващо има, че се ползва зваздата на Давид върху хрисиянски храмове?!

В християнството се набляга на твърдението, че Исус е Бог! Също и на твърдението, че това е единствената права вяра, християнската църква е единствената Божия църква. В този смисъл, да видиш звездата върху християнски храм е същото , като да видиш кръст върху джамия.

преди 11 часа, kipen написа:

А па ти...кат изобщо нямаш чувство за такт...еле па уважение към опонента в спора щом му натрисаш твои описания като негови характеристики....разгледа ли внимателно ква е основната разлика между стария и новия завет, бре?!?

Описваш с думи и християнството и исляма като обществени религии, базирани на книги, а не на есенцията на религиозните писания като послания от разумни хора към разумни през поколенията!

Ма то, нормално, бре!!! Щом се дисоциираш от разумните хора сред атеистите, значи има некъв друг вид разум..... и като притежаващ такъв, явно се идентифицираш! Ама нещо май тоз разум ти "говори" само кой става и кой не, а нищо не казва за теб самия, що толко си падаш по разделението!

Аз поне, не знам! Но и на мен ми е странно що има гръмоотводи по църкви и синагоги!

Всяка религия се базира на написаното в свещените им писания, а не на това какво върши или говори някой. И когато се сравнява една религия с друга се четат писанията, а не кой какво казва. В случая Дънов заимства от Библията, а не обратното т.е. критерия е Библията, а не Дънов. Такива като Дънов има много, но като Библията няма друга. Не Дънов или някой друг е критерий за божие слово, а Библията. Всяко казан нещо от който  да било се претегля през записаното е Книга на книгите. 

преди 9 минути, Радул написа:

В християнството се набляга на твърдението, че Исус е Бог! Също и на твърдението, че това е единствената права вяра, християнската църква е единствената Божия църква. В този смисъл, да видиш звездата върху християнски храм е същото , като да видиш кръст върху джамия.

Най-добре е да попиташ в самата църква, където си видял тази звезда, защо е сложена.

Иначе този символ не се използва само от юдеите.

10-500x300.jpg

Ето ти келтски кръст с хексаграма-шестолъчна звезда.

Тук можеш да прочетеш повече:

https://gostclub.com/xeksagramma-shestolchna-zvezda/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.