Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

не е добо за човек да се подиграва натези неща!

аз не се подигравам

подигравка е всичко, което сте Му турили в устата

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 178,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

аз не се подигравам

подигравка е всичко, което сте Му турили в устата

БОГ не е като вас и не гледа сеири.

Нали нечестивецът си помисли, че БОГ е като него.

18. Който вярва в Него, не бива съден, а който не вярва, е вече осъден, задето не е повярвал в името на Единородния Син Божий.

10. Който вярва в Сина Божий, има свидетелството в себе си; който не вярва в Бога, прави Го лъжец, защото не е повярвал в свидетелството, с което е свидетелствувал Бог за Своя Син.

православната Библия е вярна, ако не вярвате на Библията не вярвате на Словото Божие.

примера с Ваджраяна и измислената книга Бардо Тодьол за преживяванията на "нещото" след смъртта е доста показателен. За мен това е чисто суеверие не базиращо се на никакви факти

Примери и факти колкото щеш и то не легенди от миналото, а събития от настоящето, които са документирани, както и личен опит, колкото и да е повърхностен. Само че това е последното нещо, за което бих тръгнал да споря и да доказвам. Прекалено съкровенни са нещата, за да ги споделям, а и не би имало полза, тъй като не виждам кой тук би се ангажирал сериозно с тези практики. При всички случаи не е сериозно да даваш оценки на Ваджраяна след като никога не си я практикувал и нямаш никакво понятие от нея. Все едно, аз да давам оценки на устройството на американските разузнавателни спътници. :D

Ма, карай. Това е форум и всеки може да си пише, каквото му хрумне без това да има някакви последствия върху когото и каквото и да било. Тези, които иамт връзка с Тхеравада, Дзен или Ваджраяна ще се срещнат с тези традиции и ще ги практикуват, без значение какво е писано в този форум. Тези, които нямат няма да проявят интерес към написаното тук. С други думи, и за едните, и за другите всичките ни писаници са без значение. Те могат да имат някакво значение само за общуването между нас, защото истински заинтересуваната аудитория от четенето тук сме само няколкото човека, които пишем тук. Дано се изразих ясно...

...

Все едно, аз да давам оценки на устройството на американските разузнавателни спътници. Публикувано изображение

...

Пффф. Не си ни питал - не сме ти дали подробна и изчерпателна оценка за устройството на американските разузнавателни спътници!

Пффф. Не си ни питал - не сме ти дали подробна и изчерпателна оценка за устройството на американските разузнавателни спътници!

Ще взема да пусна такава тема. Знам, че ще ми дадете компетентна оценка, но после сигурно ще трябва да ме убиете. :ohmy:

Ще взема да пусна такава тема. Знам, че ще ми дадете компетентна оценка, но после сигурно ще трябва да ме убиете. Публикувано изображение

Ами! Няма да те убиваме, ще гъделичкаме до смърт най-много. Ма ти не се плаши. Само ни питай - сичко щи шепнем на уше...

Сигурен ли си, че това е отговора на въпроса (въпросите), който зададох?Чета те и виждам единствано липса на основателност. Не познаваш учението на Буда, такова каквото го разкрива пали-канона.

Пак познатата дилема, да доказвам нещо което не твърдя че съществува. Хуморески без край. Не съм видял някъде да показваш познания по Пали Канона, нито цитати в подкрепа на тезата ти. Единственото което доказваш е тотална обърканост и смесване без никаква система на различни учения, микс ала rurk в който си вярваш само ти. Пали канона отрича съществуването на вечна и неунищожима душа, ако твърдиш противното ти трябва да го докажеш. Ако няма вечна и неизменна душа, то прераждането изобщо не ти е гарантирано или неизбежно.

Това е форум и всеки може да си пише, каквото му хрумне без това да има някакви последствия върху когото и каквото и да било. Тези, които имат връзка с Тхеравада, Дзен или Ваджраяна ще се срещнат с тези традиции и ще ги практикуват, без значение какво е писано в този форум. Тези, които нямат няма да проявят интерес към написаното тук. С други думи, и за едните, и за другите всичките ни писаници са без значение. Те могат да имат някакво значение само за общуването между нас, защото истински заинтересуваната аудитория от четенето тук сме само няколкото човека, които пишем тук. Дано се изразих ясно...

Напълно ясно в този случай.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

БОГ не е като вас и не гледа сеири.

Нали нечестивецът си помисли, че БОГ е като него.

18. Който вярва в Него, не бива съден, а който не вярва, е вече осъден, задето не е повярвал в името на Единородния Син Божий.

10. Който вярва в Сина Божий, има свидетелството в себе си; който не вярва в Бога, прави Го лъжец, защото не е повярвал в свидетелството, с което е свидетелствувал Бог за Своя Син.

православната Библия е вярна, ако не вярвате на Библията не вярвате на Словото Божие.

аз съм Дете на Бог и съм част от Него

но не съм част от театъра на рогатия - ако тъй не е ти да видиш ко ша стане мани мани

Напълно ясно в този случай.

Тогава нека минам без излишни нападки.

А и сам знаеш, че подходът на Буда е съвсем различен. Той е обиколил всички учители в Индия по негово време като най-известните са били Рамапутра и Калама. Научил е всичко от тях и едва тогава е дал оценка.

Тогава нека минам без излишни нападки.

А и сам знаеш, че подходът на Буда е съвсем различен. Той е обиколил всички учители в Индия по негово време като най-известните са били Рамапутра и Калама. Научил е всичко от тях и едва тогава е дал оценка.

Без нападки може, не е трудно. Но виж, приятелю, няма как да знаем какъв е бил подхода на Буда преди 2500 години, нито да твърдим нещо със сигурност от тази епоха. Буда е давал насоки, чрез които ние сами да достигнем до освобождението, той дори не е заръчвал да се съставя Пали Канона, нито е утвърждавал благодатни приемствености препредавани чрез гуру, да не говорим за организирана религия каквато я виждаме сега, тъй като по този начин неизбежно ще се попадне в клопката на догматизма и оттам проблемите и кавгите са неизбежни... Но това не е много по темата за прераждането, за което така наречените "доказателства" за съществуването на една и съща личност през различни животи са много рехави и не могат ясно да се разграничат от сън, халюцинация или автохипноза.

"Любознателната Беси", Марк Твен:

Малката Беси скоро ще навърши три годинки. Чудесно момиченце е тя, не е палавница, не е лекомислена; замислена, вглъбена в себе си, тя обича да размишлява ту над едно, ту над друго и постоянно пита „защо?“, мъчейки се да разбере какво става в този свят. Веднъж тя попита:— Мамичко, защо навсякъде има толкова болки, страдания и скръб? Защо е всичко това?Това не беше сложен въпрос и майка й, без да се за мисли, отвърна:— За наше благо, дете мое. В своята изключителна мъдрост Бог ни изпраща всички тези изпитания, за да ни посочи пътя на истината, да ни направи по-добри.— Значи, той изпраща страданията?— Да.— Всички страдания ли, мамичко?— Разбира се, детето ми. Нищо не става без негова воля. Но той ни изпраща страдания, изпълнен с любов към нас и от желание да ни направи по-добри.— Чудно нещо, мамичко.— Чудно ли? Какво говориш? На мен това не ми се вижда чудно. И не знам някой, на когото да се вижда чудно. Аз мисля, че така трябва да бъде, че това е милосърдно и мъдро.— А кой пръв е започнал да мисли така, мамичко? Ти ли?— Не, миличко, така са ме научили.— Кой те е научил така, мамичко?— Вече не помня. Сигурно моята майка или свещеникът. Във всеки случай всички знаят, че това е правилно.— А на мен ми се струва чудно, мамичко. Кажи ми, бог ли изпрати тифус на Били Норис?— Да.— А защо?— Как защо. За да му посочи пътя на истината, за да направи от него добро момче.— Но той умря от тифуса, мамичко. Той вече не може да стане добро момче!— О, вярно. Е, значи, бог е имал някаква друга цел. Във всеки случай това е била някаква мъдра цел.— Все пак, каква е била тази цел, мамичко?— Ти задаваш прекалено много въпроси. Възможно е бог да е искал да прати изпитание на родителите на Били.— Но това е нечестно, мамичко! Ако бог е искал да прати изпитание на родителите на Били, тогава защо уби Били?— Не зная. Мога само да ти кажа, че неговата цел е била мъдра и милосърдна.— Каква е тая цел, мамичко?— Той е искал… искал е да накаже родителите на Били. Те може би са сторили грях и той ги наказва за това.— Но умря все пак Били, мамичко! Нима това е справедливо?— Разбира се, че е справедливо. Бог не върши нищо, което да е лошо или несправедливо. Сега ти не можеш да разбереш това, но когато пораснеш, ще ти стане ясно, че всичко, което бог върши, е мъдро и справедливо.Пауза.— Мамичко, ами бог ли събори покрива върху човека, който изнасяше от къщата болната бабка, когато стана пожар?— Да, миличко. Почакай! Не питай защо! Не мога да ти отговоря. Аз знам само едно: той е направил това или за да посочи на някого пътя на истината, или за да му покаже своето могъщество.— А когато онзи, пияният, удари с вила детето у мисис Уелч…— Това съвсем не е твоя работа! В същност бог може би е искал да прати изпитание на това детенце, да му посочи пътя на истината.— Мамичко, мистър Бърджис казва, че милиони и милиони малки същества ни нападат и ни причиняват болести като холера, тифус и хиляди други. Мамичко, бог ли изпраща тези същества?— Разбира се, миличко, разбира се. Как иначе?— А защо ги изпраща?— За да ни посочи пътя на истината. Казах ти го вече хиляда пъти.— Но това е ужасно жестоко, мамичко! Това е глупаво! Ако аз…— Млъкни сега, млъкни! Искаш ли да ни удари гръм?— Мамичко, миналата седмица върху камбанарията падна гръм и черквата изгоря. Дали бог е искал да посочи на черквата пътя на истината?— (Уморено.) Не зная, възможно е.— Но тогава мълнията уби една свиня, която в нищо не беше виновна. Дали бог е искал да посочи на тази свиня пътя на истината, мамичко?— Мила моя, струва ми се, че е време да се поразходиш. Я иди да си поиграеш малко.— Представи си, мамичко! Мистър Холистър казва, че всяка птица, всяка риба, всяка жаба или попова лъжичка, всяко живо същество има враг, изпратен му от провидението, за да го яде, преследва, мъчи, убива, да му пие кръвта, да му посочва пътя на истината, за да стане праведно и добродетелно. Вярно ли е това, мамичко? Питам те, защо мистър Холистър се смееше, когато казваше това.— Този Холистър е безобразник и аз ти забранявам да слушаш какво говори той.— Но защо, мамичко, той разказва толкова интересно и, струва ми се, старае се да бъде праведен. Той казваше, че осите ловят паяците и ги замъкват в своите подземни къщички — живи паяци, мамичко! — и там, под земята, те се мятат много дни, а гладните мънички оси им късат крачетата, гризат им коремчетата, за да станат паяците праведни и набожни и да отправят възхвали на бога за неговата неизразима доброта. Според мен мистър Холистър е добър човек, просто чудесен. Когато го попитах той би ли се държал така с паяците, той каза: „Да ме вземат дяволите, ако постъпя така!“, а после каза: Мамичко, лошо ли ти е? Ще изтичам да извикам някого на помощ. Нима може да се седи в града при такъв пек?"

аз съм Дете на Бог и съм част от Него

но не съм част от театъра на рогатия - ако тъй не е ти да видиш ко ша стане мани мани

вероятно говориш за некой бог на кон-тики или титикака!Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Гленчик, двете стрелкини яко те обстрелват, но безуспешно. Не те ловят теб техните стрели.  ;)

Гленчик, двете стрелкини яко те обстрелват, но безуспешно. Не те ловят теб техните стрели.  Публикувано изображение

да те кажа чесно,снощи едната ме порази от засада!!!Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

вероятно говориш за некой бог на кон-тики или титикака!Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

тез богове не ги познавам

не че не ми е симпатичен Хейердал

Гленчик, двете стрелкини яко те обстрелват, но безуспешно. Не те ловят теб техните стрели.  ;)

Бог го пази.

тез богове не ги познавам

не че не ми е симпатичен Хейердал

добре,кажи нещо за твоя бог да видиме къде грешиме?дотука разбрах че некакъв лиглъо който едвам ви чака да умрете за да ви върне обратно по трасето с прераждане!през това време ходите по врачки да се усъвършенствате!

добре,кажи нещо за твоя бог да видиме къде грешиме?дотука разбрах че некакъв лиглъо който едвам ви чака да умрете за да ви върне обратно по трасето с прераждане!през това време ходите по врачки да се усъвършенствате!

И що да е лигльо? :lol6:

Много ясно. Щот не ви държи изкъсо. Публикувано изображение

Баща ни е обича ни ти ко искаш

то и ти по трасето минаваш ама още не можеш да нацелиш педалите

Пак познатата дилема, да доказвам нещо което не твърдя че съществува. Хуморески без край. Не съм видял някъде да показваш познания по Пали Канона, нито цитати в подкрепа на тезата ти. Единственото което доказваш е тотална обърканост и смесване без никаква система на различни учения, микс ала rurk в който си вярваш само ти. Пали канона отрича съществуването на вечна и неунищожима душа, ако твърдиш противното ти трябва да го докажеш. Ако няма вечна и неизменна душа, то прераждането изобщо не ти е гарантирано или неизбежно.Напълно ясно в този случай.

Сякаш говоря с невменяем... :-) Честно да ти кажа тъй изглеждаш в очите ми. Въобще като четеш, излизаш ли от предрасъдъците?Никога не съм твърдял, запомни го добре, че съществува "вечна и неунищожима душа". Това показва колко четеш, как и какво от прочечетеното възприемаш адекватно. :-) Нито пък съм твърдял, че Будизма държи този възглед.Не цитирам, защото ще трябва да превеждам, а нито имам времето, нито имам желанието. Всеки, кото познава пали-канона, ти не си от тези, би видял, че всичко, което пиша е съгласно с него (визирам възгледа в Теравада), което в последствие посочвам като аналогия на други учения и традиции.Прераждането ти е сигурно, като и на всеки друг, на всяко друго същество, което не постигне* окончателно просветление. Абсолютно е сигурно.Та ти попитах как ти би нарекъл онова*, което се преражда? И как според теб го нарича Шакямуни?Два прости въпроса, на които ти не отговори, защото нямаш отговор.Шикалкавенето явно ти е присъщо. Знания по пали-канона нямаш, пък камо ли опитност. :-). Това е истината.Въобразил си си, че си будист, но не само това.

Много ясно. Щот не ви държи изкъсо. :mad:

Да, в сравние с неговия...

7 В утеснението си призовах Господа, И към Бога мой викнах; И от храма Си Той чу гласа ми, И викането ми стигна в ушите Му. 8 Тогаз се поклати и потресе земята; Основите на небето се разлюляха И поклатиха се, защото се разгневи Той. 9 Дим се издигаше из ноздрите Му, И огън из устата Му поглъщаше; Въглища се разпалиха от Него. 10 Той сведе небето и слезе, И мрак бе под нозете Му. 11 Възседна на херувими и летя, И яви се на ветрени крила. 12 Положи за скиния около Си тъмнината. Събраните води, гъстите въздушни облаци. 13 От святкането пред Него Огнени въглища се разпалиха.

И що да е лигльо? Публикувано изображение

не позволявай да те застигне писаното-

тимотей 2-3

6. женуря, претоварени с грехове и обзети от различни похоти, -

7. женуря, които всякога се учат и никога не могат да стигнат до познание на истината.

не позволявай да те застигне писаното-

тимотей 2-36. женуря, претоварени с грехове и обзети от различни похоти, -7. женуря, които всякога се учат и никога не могат да стигнат до познание на истината.

Глен, кефиш! Фен съм ти. :lighter:  

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.