Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 33 минути, laplandetza написа:

Иначе било метафорично...............копирано от другите древни митове, най-вероятно <ябълката> е като <огъня> на моя брат Прометей, а преди това беше друго, вече забравих ............😀

Много притчи в библията са едно към едно с по-стари митове и легенди от Индия, Шумер и др. Потопът примерно присъства в много по-стари религии. А прообраз на Ной във ведантизма е Ману (Вайвасвату). Но там символизмът е много по-сложен и дълбок. Хубаво е когато пишеш за нещо, да го познаваш, а не да реагираш първосигнално.

преди 32 минути, laplandetza написа:

Бог е Силите на Статуквото- С.С. , т.е Злото, шото оня си иска <ожце> , послушни живи маси , да му участват в експериментите........😀

Ами Бог изгонва Адам и Ева от Еден, което всъщност е в тяхна полза и така добро решение. Невежеството на хората е това, което е превърнало Бог в отмъстително същество вменявайки му неприсъщи за един Бог характеристики. Поради същото невежество и сатаната по-късно е отъждествяван със змия, със звяра от апокалипсиса и др. подобни, въпреки че символиката в тези случаи не визира него. 

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

Много притчи в библията са едно към едно с по-стари митове и легенди от Индия, Шумер и др. Потопът примерно присъства в много по-стари религии. А прообраз на Ной във ведантизма е Ману (Вайвасвату). Но там символизмът е много по-сложен и дълбок. Хубаво е когато пишеш за нещо, да го познаваш, а не да реагираш първосигнално.

В религиите се разчита на първосигнални реакции. Обаче в случая змията-долна твар олицетворява коварство, низост,злото. лъжата и пр., но като се позамисли древния прост християнин- друго няма да открие. Ако се замисли грамотния християнин................ като нищо ябалката е Дар, Ценност и  Някой Абсолют , чорбаджията на градината не ще да споделя със своите създадени от Него <роби>

преди 1 час, laplandetza написа:

В религиите се разчита на първосигнални реакции. Обаче в случая змията-долна твар олицетворява коварство, низост,злото. лъжата и пр., но като се позамисли древния прост християнин- друго няма да открие. Ако се замисли грамотния християнин................ като нищо ябалката е Дар, Ценност и  Някой Абсолют , чорбаджията на градината не ще да споделя със своите създадени от Него <роби>

Чувал ли си примерно за офитите.  или пък за нагите в индийската митология? Също Шеша. Уроборос.

• 1 месец по-късно...

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'ARMENIAN @m.conceicaocoelho ETHIOPIAN ROMAN PHEONICIAN HINDU MESOPOTAMIAN WN BACTRIAN EGYPTIAN 天云宝嘉 天比天龙 JAPANESE'

Хексаграмата,

както и Ин-Ян, Уроборосът, Свастиката, Цветето на живота и т.н., са представяния на херметичните закони на физиката и кодират тороидалната динамика, която генерира целия баланс, движение и живот във Вселената.

Това е вечен архетипен модел, който обяснява Сътворението чрез „Езика на светлината“. Всички философии и научни открития се сливат като взаимосвързана система от наука в светлината на Свещената геометрия и древните херметични аксиоми.

Това е природата на Вселената, науката за времето, пространството, съзнанието, живота и еволюцията.

(Откъс от Следите на историята и археологията и изкуството)

Но също така този знак е наречен Звездата на Давид. Твърди се, че това е бил печатът на Соломон.

Друг е въпросът, защо Соломон е избрал точно този символ.

Давидовата звезда (на иврит: מָגֵן דָּוִד‎ – Маге́н Дави́д, или Щитът на Давид; в идиш се произнася могендо́вид) е широко разпространен древен символ, който от 19 век насам се счита за свързван с еврейската идентичност и юдаизма[1]. Представлява шестолъчна звезда, която от своя страна се получава от налагането на два равностранни триъгълника един върху друг, като горният е завъртян на 180°. Звездата на Давид е изобразена на знамето на държавата Израел.

Съществуват много легенди за произхода и значението на този символ. Една от тях твърди, че войниците на цар Давид носят щитове с тази форма, друга твърди, че това е печатът на цар Соломон[2].

• 3 седмици по-късно...
на 24.03.2024 г. в 21:17, _Aumi_ написа:

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'ARMENIAN @m.conceicaocoelho ETHIOPIAN ROMAN PHEONICIAN HINDU MESOPOTAMIAN WN BACTRIAN EGYPTIAN 天云宝嘉 天比天龙 JAPANESE'

Хексаграмата,

както и Ин-Ян, Уроборосът, Свастиката, Цветето на живота и т.н., са представяния на херметичните закони на физиката и кодират тороидалната динамика, която генерира целия баланс, движение и живот във Вселената.

Това е вечен архетипен модел, който обяснява Сътворението чрез „Езика на светлината“. Всички философии и научни открития се сливат като взаимосвързана система от наука в светлината на Свещената геометрия и древните херметични аксиоми.

Това е природата на Вселената, науката за времето, пространството, съзнанието, живота и еволюцията.

(Откъс от Следите на историята и археологията и изкуството)

Но също така този знак е наречен Звездата на Давид. Твърди се, че това е бил печатът на Соломон.

Друг е въпросът, защо Соломон е избрал точно този символ.

Давидовата звезда (на иврит: מָגֵן דָּוִד‎ – Маге́н Дави́д, или Щитът на Давид; в идиш се произнася могендо́вид) е широко разпространен древен символ, който от 19 век насам се счита за свързван с еврейската идентичност и юдаизма[1]. Представлява шестолъчна звезда, която от своя страна се получава от налагането на два равностранни триъгълника един върху друг, като горният е завъртян на 180°. Звездата на Давид е изобразена на знамето на държавата Израел.

Съществуват много легенди за произхода и значението на този символ. Една от тях твърди, че войниците на цар Давид носят щитове с тази форма, друга твърди, че това е печатът на цар Соломон[2].

Епа глей сега , на евреите им трябвало най - богатия , за пример. Демек ако станеш евреин може да станеш много богат. Е хората всеки иска различно нещо . Някои са бедни , ама добре си живеят.

преди 42 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Някои са бедни , ама добре си живеят.

Бедните също имат желания свързани с пари. Въпреки че повечето религии заклеймяват парите като зло, парите могат да бъдат от голяма полза за всеки.

на 15.04.2024 г. в 8:08, _Aumi_ написа:

Бедните също имат желания свързани с пари. Въпреки че повечето религии заклеймяват парите като зло, парите могат да бъдат от голяма полза за всеки.

Парите са катализатор. Като си беден = полагаш труд! 

Друг е въпроса, че на някои е по-сгодно да са бедни, болни и нещастни. 

НО, има и такива, т.е. те не са бедни, а са постоянно недоволни и упрекват другите за техните несгоди. 

• 3 месеца по-късно...

РАЗЛИКА МЕЖДУ РЕЛИГИЯ И ДУХОВНОСТ:

▪ Религията не е само една, има стотици.

▪Духовността е една.

▪Религията е за тези, които спят.

▪Духовността е за тези, които са будни.

▪Религията е за тези, които имат нужда някой да им казва какво да правят и искат да бъдат напътствани.

▪Духовността е за тези, които обръщат внимание на вътрешния си глас.

▪Религията има набор от догматични правила.

▪Духовността те кани да разсъждаваш над всичко, да се съмняваш във всичко.

▪ Религията заплашва и плаши.

▪Духовността дава вътрешен мир.

▪Религията говори за грях и вина.

▪Духовността казва: "учи се от грешката."

▪Религията потиска всичко и често е фалшива.

▪Духовността надминава всичко, тя те приближава до твоята истина!

▪Религията не толерира въпроси.

▪Духовността поставя под въпрос всичко.

▪Религията е човешка, тя е организация с правила на хората.

▪Духовността е Божествена, без човешки правила.

▪Религията е причина за разделенията.

▪Духовността обединява.

▪Религията следва заповедите на свещена книга.

▪Духовността търси святото във всички книги.

▪Религията се храни със страха.

▪Духовността се храни с доверие и вяра.

▪Религията храни егото.

▪Духовността кара да го надскочиш.

- Пиер Теяр дьо Шарден

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

РАЗЛИКА МЕЖДУ РЕЛИГИЯ И ДУХОВНОСТ:

▪ Религията не е само една, има стотици.

▪Духовността е една.

▪Религията е за тези, които спят.

▪Духовността е за тези, които са будни.

▪Религията е за тези, които имат нужда някой да им казва какво да правят и искат да бъдат напътствани.

▪Духовността е за тези, които обръщат внимание на вътрешния си глас.

▪Религията има набор от догматични правила.

▪Духовността те кани да разсъждаваш над всичко, да се съмняваш във всичко.

▪ Религията заплашва и плаши.

▪Духовността дава вътрешен мир.

▪Религията говори за грях и вина.

▪Духовността казва: "учи се от грешката."

▪Религията потиска всичко и често е фалшива.

▪Духовността надминава всичко, тя те приближава до твоята истина!

▪Религията не толерира въпроси.

▪Духовността поставя под въпрос всичко.

▪Религията е човешка, тя е организация с правила на хората.

▪Духовността е Божествена, без човешки правила.

▪Религията е причина за разделенията.

▪Духовността обединява.

▪Религията следва заповедите на свещена книга.

▪Духовността търси святото във всички книги.

▪Религията се храни със страха.

▪Духовността се храни с доверие и вяра.

▪Религията храни егото.

▪Духовността кара да го надскочиш.

- Пиер Теяр дьо Шарден

Сложно се е изразил този Пиер . 

Духовност - вяра в ,, Задгробният Живот " .

Религия - ,, Обяснение на Задгробният Живот " и ,, Инструкция за по - добър Живот ( обяснение за по - голяма ,,.пенсия." за ,, Вечността " ) в Задгробният Живот " . 

Духовност без религия не върви ! ...

Духовността е навсякъде. В религията също има духовност и то съвсем не малко. На мен това противопоставяне между двете ми е трудно да приема, въпреки че каго цяло го разбирам. Който смята религията за ограничение, нека не се ограничава с нея. Но отричането може да се окаже още по-голямо самоограничаване. Духовността е и в, и извън религиите. 

Духовността в основата, в същността си, е един бунт. Тя не е конформизъм, тя не е принадлежност към някаква организация, общество, църква, защото принадлежността се поражда от страх – а духовността е свобода. Страшно е да си сам. Човек обича да принадлежи – към нация, църква, общество, защото, когато принадлежиш към тълпата, ти забравяш своята самота. Тя не изчезва, но ти забравяш за нея. Ти се самозалъгваш, създаваш около себе си сън, сякаш не си сам. Все пак ти си оставаш сам, това е само някакво упойващо средство.

Духовността не е упойващо средство. Тя не те прави несъзнателен, тя ти дава осъзнаване. А осъзнаването е бунтовно. Когато се осъзнаеш, ти не можеш да принадлежиш към никакво общество, към никаква нация, към никаква църква, защото когато се осъзнаеш, ти ставаш съзнателен за строгата красота на самотата. Ти ставаш съзнателен за музиката, която непрестанно звучи вътре в твоята душа… но ти никога не си си позволявал да бъдеш сам, за да я чуеш, да бъдеш в хармония с нея, да бъдеш едно с нея.

Духовността е нещо между индивида и самото битие. 

Така наречените религии, организираните религии, са утешения. Те те утешават, прикриват раните ти. Те не те трогват, не те повикват и не те призовават. 
Ходенето на църква е като смазка. То помага, помага в социален смисъл; то е една формалност. Ако я изпълняваш, ставаш порядъчен. Това е все едно да станеш член на ротарианския клуб – внушава респект, помага. Ставаш член на някаква църква – това също помага. Ставаш член на някаква религия – и това също помага. Хората те смятат за религиозен.

Когато хората те мислят за религиозен, можеш по-лесно да ги лъжеш. Когато си се обвил с мантията на религиозността, имаш в себе си едно мощно оръжие. Твоята религия е за теб утешение . Фактически тя е политика, дипломация – част от твоята борба за oцеляване, част от твоята амбиция, част от цялата политика на егото. Тя е политика на силата.

- ОШО

Хората търсят една или друга религия, защото тя отговаря на някакна тяхна потребност. Кой съм аз, че да настоявам къде е по-удачно да потърсят отговори и къде не? Духовността не е ли да приема и уважа решението им? Това си е техния път, техните разбирания, и може би най-доброто за тях конкретно в момента. 

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Духовността в основата, в същността си, е един бунт. Тя не е конформизъм, тя не е принадлежност към някаква организация, общество, църква, защото принадлежността се поражда от страх – а духовността е свобода. Страшно е да си сам. Човек обича да принадлежи – към нация, църква, общество, защото, когато принадлежиш към тълпата, ти забравяш своята самота. Тя не изчезва, но ти забравяш за нея. Ти се самозалъгваш, създаваш около себе си сън, сякаш не си сам. Все пак ти си оставаш сам, това е само някакво упойващо средство.

Духовността не е упойващо средство. Тя не те прави несъзнателен, тя ти дава осъзнаване. А осъзнаването е бунтовно. Когато се осъзнаеш, ти не можеш да принадлежиш към никакво общество, към никаква нация, към никаква църква, защото когато се осъзнаеш, ти ставаш съзнателен за строгата красота на самотата. Ти ставаш съзнателен за музиката, която непрестанно звучи вътре в твоята душа… но ти никога не си си позволявал да бъдеш сам, за да я чуеш, да бъдеш в хармония с нея, да бъдеш едно с нея.

Духовността е нещо между индивида и самото битие. 

Така наречените религии, организираните религии, са утешения. Те те утешават, прикриват раните ти. Те не те трогват, не те повикват и не те призовават. 
Ходенето на църква е като смазка. То помага, помага в социален смисъл; то е една формалност. Ако я изпълняваш, ставаш порядъчен. Това е все едно да станеш член на ротарианския клуб – внушава респект, помага. Ставаш член на някаква църква – това също помага. Ставаш член на някаква религия – и това също помага. Хората те смятат за религиозен.

Когато хората те мислят за религиозен, можеш по-лесно да ги лъжеш. Когато си се обвил с мантията на религиозността, имаш в себе си едно мощно оръжие. Твоята религия е за теб утешение . Фактически тя е политика, дипломация – част от твоята борба за oцеляване, част от твоята амбиция, част от цялата политика на егото. Тя е политика на силата.

- ОШО

Ауми - светът е така устроен , че един мъжки индивид винаги показва някакво превъзходство - и жените сами му се натискат . Няма нужда да правя ашрам  в ,който да се строявам в редичка с другите мъже и да се надявам да ме изберат ( просто - не съм глупак , а гений ) - моят ашрам го ръководя чрез интернет ( Ю Тюб , Социални мрежи , X.COM ... ) . Разликата между - Ошо и мен - се изразява в това ,че - Ошо е искал колекция от Ролс Ройси , подарени му от жени - Докато аз се стремя да ги заплодя и след това , ако може да ходят някъде по - надалечко от мен да си гледат децата и нищо не искам от тях ( ни пари ,ни подаръци )  освен да обгрижват децата с любов  , да ги възпитават да си учат и да се грижат за физиката си и менталната подготовка . Планът - ,, Тайният Харем " го задействах още в 7- ми клас ( по между другото първият ,, Харем " го спретнах в 4- ти клас ) , защото ходих до патентно бюро да патентовам една измишльотина ( която ми я откраднаха , след като посетих патентно бюро ) но се сблъсках с глупостта на системата ,но само надникнах през ключалката ( стори ми се глупава и тъпа тази система измислена от кроманьонци . Иначе добре пазена в тайна ) . Нито заобиколих , нито прескочих , нито търсех тайни проходи , нито корумпирах - просто изградих нов свят ( Моят свят - основан на плана ,, Тайният Харем на Anzhel Dimitrov - Michelanzhelo " ) за всеобща изненада Бог възнаграждава - Мен за другите не знам , май не ги възнаграждава много . Моят Свят е,,  тайно - обществен " и такива като Ошо,  Дънов , и секакви там тапаци ,които претендират за титлата - Любимец на Жените " ми се струват аматьори - правят някакви глупави опити да оскубят жените , и то по някакви пошли , прозрачни начини - недостойни дори за третокласници , а на жените трябва да се дава , да се дава , и пак да се дава ( какво му трябва на един мъж  ? - пералня , матрак , карта за боен клуб , нещо флагман с  ,, Pro " в името и една заплата - пък една умна жена все ще намери начин да превърне желанията си в реалност ) , всичко - любов , цветя , мили думи , поезия , защита , помощ с възпитанието на децата .... . 

Не за друго,,  Тайният Харем " , но аз съм учен и понякога ми трябва спокойствие за да помагам на науката ....

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

светът е така устроен , че един мъжки индивид винаги показва някакво превъзходство - и жените сами му се натискат .

айде без тия показни и неграмотни мачовщини. Бог така ли ти обясни как са при него "нещата сред вечността"? :)

И без това глупостите и наивизмите които снасяш са предостатъчни, сега се пробваш да се пъчиш и на "мъжки индивид"...

Разликата между - Ошо и мен

е голяма колкото няколко вселени. Всъщност - няма никаква прилика освен сред мачовските ти напъни.

но аз съм учен и понякога ми трябва спокойствие за да помагам на науката ....

най-после - един истински духовен и светнат п14 да й помогне на тая наука, ей... !!! :lol6:Мисля че при това положение вече трябва да сме спокойни всички в огромния напредък на "тая наука".

Падение в случая просто няма - изтрещяването не е от сега и кукувиците здраво напират да кукат. Няма начин да не се чуе ехото им и сред форума.

Странно как някой уж непримирим към популизмите, тихичко премълча горните от Ошо. Ама да, те религиозните са нисшите, фантазиращите си и недораслите, но пък рамус и Ошо са от друга вселена. Те отдавна са преминали отвъд тези тъпи човешки наивизми.

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Разликата между - Ошо и мен - се изразява в това ,че

- Ошо е ИМАЛ колекция от Ролс Ройси

Когато ти успееш да имаш 98 Ролс Ройса, плюс един-два ашрама, с големината на неговите, плюс още над 300 книги с беседи и хиляди лекции, тогава поне малко ще достигнеш нивото на ОШО. 

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

един мъжки индивид винаги показва някакво превъзходство - и жените сами му се натискат

Това не е никакво превъзходство, защото и при животните има мъжки индивиди, които са желани от женските. Особено подходящо е сравнението на мъжките индивиди от човешкия вид с най-близките му генетично - маймуните, при които сексът е безразборен и за него не се иска никакъв разум.

преди 8 минути, Търсещ истини написа:

Как се свързва с духовност?

Пречи ли богатството на духовността?

преди 7 минути, _Aumi_ написа:

Пречи ли богатството на духовността?

Не. Но дали се свързва с духовност?

преди 45 минути, _Aumi_ написа:

Когато ти успееш да имаш 98 Ролс Ройса, ....тогава поне малко ще достигнеш нивото на ОШО

преди 5 минути, Търсещ истини написа:

Не. Но дали се свързва с духовност?

Конкретно при Ошо - да.

Духовността и мъдростта, са му донесли тези ролсове.

Те са принадлежали на неговия ашрам, били са от дарения от негови последователи, но не това е най-важното при него. Той ги е купил, за да провокира обществото. В случая, всички се взират в ролсовете, те ги шокират, както и теб са те шокирали, както и въпросният съфорумец. Шокират, защото са скъпи. Шокират, защото религиите са против богатството и парите, а как така един човек говорещ за духовност и религии, може да има 98 от най-скъпите автомобили! Та нали всички религии заклеймяват богатството ... като че ли самият Дявол стои зад него.

преди 4 часа, 16562 написа:

тихичко премълча горните от Ошо.

Кои са популизмите на Ошо?

преди 4 часа, 16562 написа:

но пък рамус и Ошо са от друга вселена.

Да, понякога между хората стоят цели вселени от различия.

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Той ги е купил, за да провокира обществото. В случая, всички се взират в ролсовете, те ги шокират, както и теб са те шокирали, както и въпросният съфорумец. Шокират, защото са скъпи. Шокират, защото религиите са против богатството и парите, а как така един човек говорещ за духовност и религии, може да има 98 от най-скъпите автомобили! Та нали всички религии заклеймяват богатството ... като че ли самият Дявол стои зад него.

А-ха.

преди 8 часа, 16562 написа:

но пък рамус и Ошо са от друга вселена.

може най-после и да дораснеш и да вденеш, че в твоята вселена... е просто " в твоята вселена" и винаги е 'друга вселена" спрямо всеки друг.

И това лицемерие да се правиш на 'вярващ" и защитник на вярващите и религиите... ти е изпято и банално парче, вече омръзнало на всички. Лицемерието е, че всъщност играеш тая защитна игра именно заради себе си и личната ти приказка.

А между другото - бая пъти си пробвал и сред форума да обясниш на някой "религиозен" какъв си огнен йогин... и така и за десетилетие никой не ти се е вързал. НИКОЙ !!! А ти се вживяваш на "защитник". :)

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Духовността и мъдростта, са му донесли тези ролсове.

отново си написала куп от недоумици и фейкове. Духовността и мъдростта не носят нищо никому, най-малкото "ролсове". И фиксацията в "ролсовете" не е на Ошо, защото като е дошло времето... просто ги е зарязал, както ги е и получил - без привързаност, без блясък, без драми или домогване.

Историята с тия коли може да се зачете от по-сериозни хора, на които им е интересно и не я преразказвай толкова наивно и надъхано, щото така става една популистка и оправдателна боза.

преди 4 часа, _Aumi_ написа:

Когато ти успееш да имаш 98 Ролс Ройса, плюс един-два ашрама, с големината на неговите, плюс още над 300 книги с беседи и хиляди лекции, тогава поне малко ще достигнеш нивото на ОШО. 

Това не е никакво превъзходство, защото и при животните има мъжки индивиди, които са желани от женските. Особено подходящо е сравнението на мъжките индивиди от човешкия вид с най-близките му генетично - маймуните, при които сексът е безразборен и за него не се иска никакъв разум.

Е , както казах - аз съм човек на науката . Завършил и работя ,, Биотехнологии " в полза на човечеството . А философските тъпизми дето ги ръсите Ошо и последователите му - предизвикват само съжаление у мен . Ама не си прочела че Ошо завършва живота си като просяк , щото Американското правителство на САЩ му конфискуват всичко и го екстрадират от САЩ - царството на Ошо е продължило 5 - 6 години , и книгите за които - ти говориш са преписани  от други философи - докато аз в научните ми трудове правя нови стандарти ....

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

си прочела че Ошо завършва живота си като просяк , щото Американското правителство на САЩ му конфискуват всичко и го екстрадират от САЩ - царството на Ошо е продължило 5 - 6 години , и книгите за които - ти говориш са преписани  от други философи - докато аз в научните ми трудове правя нови стандарти ....

да, да - освен това налъмите цъфтят само през зимата, докато слоновете летят на юг, свирейки в небето в духови оркестри...

Биотехнологиите можеш да ги "завършиш" само някъде сред сaмотната стаичка с надпис "00", където при силен напън си срещнал бог и хилядите останали лъжи и тъпни, които изписа сред калдата толкова години.

Да не забравиш "анжелизма" и остатъците от опитите ти за пиянски клипчета в тубата да ги поръсиш в същата тази "самотна стаичка". И ти пожелавам - в нея да си "без силни напъни" - заради "новите стандарти"... :) и работата на "професионален инструктор и мотиватор"

Поредният спамър сред раздела - понеже е и религиозен и духовен... чрез "приносът му към науката и човечеството"... като "биотехнолог". "Маски долу" - се пее в едно модерно поп-парче.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

- понеже е и религиозен и духовен... чрез "приносът му към науката и човечеството"... като "биотехнолог". "Маски долу" - се пее в едно модерно поп-парче.

Благодаря , за поздрава ! Кое е парчето ?

преди 5 часа, Търсещ истини написа:

А-ха.

Мани я - тая веганка нищо не разбира . Нека да ти прикова вниманието на това ,че Ошо - при всичките му богатства ( които задържа за кратко ) е нямал деца - нито едно . И ,какво може да си помисли човек ? Защото зададох въпроса на двама младежи - ,, Какво ще си помислите за човек с 91 Ролс Ройси и в пикът на богатството си е имал 200 милиона , и в крайна сметка не е оставил поколение ? " - те се позачудиха и се почват едни размисли и аз им отговорих - Пълен тъпак ! - те се съгласиха веднага с отговорът ми . 

Те това е избрала веганката Ауми - да е последователка на ,, Пълен тъпак " ... Ама сигурно е прекалила със слънчевото хранене , или е получила разтройство от фотоните с ,които се храни 😅

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.