Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

Ошо е провокативен бунтар, който те изважда от зоната на комфорт, разчупва традиционното мислене. Но същевременно това което казва е толкова ясно и непредубеденият ум, осъзнава, че няма никаква провокация, никаква манипулация, защото това което казва са само факти.

Ошо няма как да те постави в рамки, дори напротив, неговата цел е да разчупи всякакви рамки и догматично мислене.

Не е възможно да си привързан към това което говори Ошо, защото това е самата истина за нещата от живота, такива каквито са.

Няма как да се привържеш нито към светлината, нито към тъмнината, нито към слънцето, нито към цветята, нито към простора. Светът около теб е толкова естествен, че не е нужно никакво усилие, за да виждащ нещата ясно, без никакви излишни наслагвания и заблуди.

Единствено заблудите могат да те поставят в рамка, да те ограничат. Ошо няма как да ограничи когото и да било, нито пък да го постави в някаква рамка, защото той казва истината такава каквато е - без пристрастие и предубеденост.

Ролсовете не са съществени. Може да имаш и хиляда автомобила, и изобщо да не си привързан към тях.
Може да живееш в дворец, но да не си привързан към богатството.

Богатството и вещите са ти нужни, само за да ти носят комфорт.

Разбира се, че на него толкова автомобили не са били нужни.  И дори един му е бил достатъчен, за да се придвижва.

Целта е друга!

https://osholifeandvision.com/timeline-post/the-rolls-royces/

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

Ошо е искал да подчертае, че не е необходимо да си беден, за да си духовен. Той е бил убеден, че докато бедните са идеализирани като добродетелни, бедността никога няма да изчезне.

Собствеността е отвън, духовността е вътре. 

Човешките същества съществуват в четири измерения - физическо, умствено, емоционално и духовно.

Някой може да има здраво тяло, но болен ум. Някой може да е имал превъзходни умствени способности като Стивън Хокинг, но да е в много лошо физическо състояние. Някой може да е физически, както и умствено много силен. Някой може да е физически и психически негоден едновременно.

Възможни са различни комбинации, които не си противоречат.

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Ошо е искал да подчертае, че не е необходимо да си беден, за да си духовен

С излишество? Разумният човек ще се ограничи до необходимото. При толкова бедност и мизерия да имаш 98 коли, пък дори и да не си привързан към тях е... Отделно показността. 

преди 6 минути, 16562 написа:

С излишество? Разумният човек ще се ограничи до необходимото. При толкова бедност и мизерия да имаш 98 коли, пък дори и да не си привързан към тях е... Отделно показността. 

Ясно е цитирано с каква цел е била тази показност, но за съжаление не всеки схваща казаното.

Дори да беше раздал парите за ролсовете на бедните, те нямаше да свършат.

Той, единствен от всички духовни гурута и учители е посочил как трябва да се живее и как може да се намали бедността.

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Ясно е цитирано с каква цел е била тази показност, но за съжаление не всеки схваща казаното.

Дори да беше раздал парите за ролсовете на бедните, те нямаше да свършат.

Той, единствен от всички духовни гурута и учители е посочил как трябва да се живее и как може да се намали бедността.

Както и да е. Всъщност само провокирах рамус и той си показа колко е фалшив в действителност и даже лековерен. Това на Ошо си е точно религиозно учение и то с доста вредни (не провокативни) послания. Това че използва противопоставянето с другите религии като средство за привличане на последователи, посочвайки им уж някаква духовност, нищо не значи. Тези послания за богатството са твърде удобни за евреите, а те май са основните му последователи. И рамус, който уж не следва никого, но се вижда влиянието на Ошо. 

преди 1 час, 16562 написа:

Това на Ошо си е точно религиозно учение и то с доста вредни (не провокативни) послания.

провокираш бабината си трънкина.. :) И понеже няма друго с какво - с поредните си фейкове.

И в провокациите си като с останалото.

преди 1 час, 16562 написа:

но се вижда влиянието на Ошо. 

:lol6:искаш ли да направим експеримент - да проверим кой с какво влияние е... ?

Аз пиша следното и го заявявам напълно отговорно - Ошо е тъпак и е пълен измамник. Сега ми напиши кое от какво влияние друго " се виждало" при рамус - да напиша и относно "влиятелния същото".

И след това - ти ще напишеш напълно отговорно че владиката, владетелите, бог, духа, двете баби Елени са... идиотизми, измислени за лечение на малки, страдащи и травмирани душици... както и че огнената ти йога е измамна художествена книжка... :)

Така де - да "видим влиянията" на едно или друго, привързаността към един или друг, както и влиянието на папагалщините ти из Калдата вече толкова години с демонстрация на манийния си свой образ. :min01:

И понеже няма да го направиш дори и да ти турят нажежено желязо между краката, показвам няколко основни и простички неща... като за пред елементарни ранени душици, намерили си патерички и вживянки колко са летящи, мъдри, добри и духовни. Понеже с духовни игри никой, никъде не е станал духовен, но ти напираш твоя си сън, съставен от харесана готова конфекция като за сакатички... щото няма как да имаш друг начин.

Бившият бакшиш от Дуп(е)ница е просто опростената парадна форма на народния комплексарски образ. А двамцата с "будисткия" ти колега сте като профил съвсем като него - всеки си намерил личния си театър с който да си парадира свободно сред виртуала. Да, той е съвсем елементарен и първичен актьор и тепърва е открил колко фалшива сила дава личното сънуване. Но по по такова сънуване няма разлика с няколкото манийни подобни като вас артиста сред форума. Пък и колко му е - въображаема публика, свободна игра, предлагаща вживянка... кво му плащаш.

преди 33 минути, _ramus_ написа:

провокираш бабината си трънкина.. :) И понеже няма друго с какво - с поредните си фейкове.

И в провокациите си като с останалото.

Аз получих желания резултат, а ти си фантазирай и пиши каквото си искаш.

преди 16 минути, 16562 написа:

Аз получих желания резултат,

Дааа :) - съвсем като аналогията с "будисткия артист" в неговата тема. И той така "му било достатъчно неговото, защото го удовлетворявало напълно".

Голяма работа е "желания резултат". :) Особено при твоята версия на "обожествената роля на "желанието", главно защото само така пише сред анонимката и другите популистки патерички за бебчовци.

А байдъуей - какво стана с "влиянията, дето се виждали"? Духовният път се оказа че ставал с "влияния" и "привърженици" ли? Обаче пък сред блатото от лични сънища има и далеч по-примитивни примери и "Примерници".

преди 1 час, _ramus_ написа:

Аз пиша следното и го заявявам напълно отговорно - Ошо е тъпак и е пълен измамник

Това не променя факта на влияние. Говори само за лицемерие. 

преди 1 час, _ramus_ написа:

И след това - ти ще напишеш напълно отговорно че владиката, владетелите, бог, духа, двете баби Елени са... идиотизми

Не, няма. Аз не съм лъжец и не отричам влиянието им.

преди 43 минути, 16562 написа:

Не, няма. Аз не съм лъжец и не отричам влиянието им.

Рамус , не се влияе от Ошо а от Ауми щото не му достига до акъла ,че помощите от 500 лева ,които му дава държавата ,защото е болен ,няма да му стигнат да привлече и метачка от махалите ( все пак и те си имат самочувствие , защото едната с извънредните и стажа взема по 1350 чиста пара + осигуровките на всичкото получено около 1700 лева = пенсия след 35 години метене на улици ще и е по висока от доходите на Рамус за шизофрения ), щото и вечер докара нещо от някой закъсалец и тая дето ми се хвали - беше главата на семейството и кметица на нейната улица 😅...

току-що, Anzhel Dimitrov написа:

Рамус , не се влияе от Ошо а от Ауми щото не му достига до акъла ,че помощите от 500 лева ,които му дава държавата ,защото е болен ,няма да му стигнат да привлече и метачка от махалите ( все пак и те си имат самочувствие , защото едната с извънредните и стажа взема по 1350 чиста пара + осигуровките на всичкото получено около 1700 лева = пенсия след 35 години метене на улици ще и е по висока от доходите на Рамус за шизофрения ), щото и вечер докара нещо от някой закъсалец и тая дето ми се хвали - беше главата на семейството и кметица на нейната улица 😅...

Ошо дори не му е идвало на акъла ,че в България метачките имат ,, ашрами " 🤣

преди 5 часа, 16562 написа:

с глас - ли ти "говори"? Може би гласът е "на владиката"?  :)

А кукувиците говорят ли ти или само кукат? Таман да си "поговорите" с колегата, дето е "учен" и ще спасява българската наука.:lol6: И той имал "гласове да чува" бог вече му е отредил мисията да подготвя и раздава "пенсиите за вечността".

Чудесно е че сте в един отбор и той е даже и с математически и счетоводни наклонности - което още повече ви сближава и направо 'сродява". Кофти е само че бог не му е споменал за владиката и висшите сфери, но и той неговия бог не е истински, ами е само от неква "местна гилдия", с ограничен аксес към вселенски възможности. Вземи го светни за истинските вселенски закони - той е изключителен интелигент... и веднага ще загрее, като двигател на трабант.

Чудесни примери за "религиозност и духовност" - през поредните два героични и месиански ника, от изтрещели автори, с поредните им изтрещели идиотизми - всеки неговия си.

преди 15 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Нека да ти прикова вниманието на това ,че Ошо - при всичките му богатства ( които задържа за кратко ) е нямал деца - нито едно

Прегледах накратко основите на Ошо- учението. Направих си такива изводи:

• Това не е религия, защото не проповядва свръхестествени сили. Няма бог. Поради това го приемам за учение.
  • Методът е медитация. "Молитвените домове" са места за медитация, а не за отношения със свръхестествено същество.
  • Поученията му са противоречиви. На едно място проповядва едно, на друго- обратното. Това дава възможност за собствен избор на напътствия, така че всички да откриват нещо "ценно" и да го харесват.
  • Адресатът, целевата група са богати и неудовлетворени от правилата. Той не дава нови правила, а руши всички, поради което смятат учението му за деструктивно. 
  • В някакъв смисъл, бидейки еклектично, учението му се схожда и с екзистенциализма- всеки има право на свое търсене и прилагане на лична философия, мироглед, морал. В този смисъл самият автор може да проповядва духовност и да набляга на материалото- той е свободен в избора си. 
  • Целта- да бъдеш "нищо" и да се носиш по вълните удовлетворява интересите на целевата група, която иска да не се чувства отговорна със своето богатство към обществото и да прави всичко за свое удоволствие.Поради това, бива смятан за социопат.
  • Скандализирането, провокирането на обществото, се схожда с цинизма на Диоген, но не и с дрипите му. Пренесено към богатите, то се покрива с идеята, че те могат да правят всичко и не са обвързани със съобразяване с нормите. Свободните прояви на сексуална разюзданост са в същия контекст.
  • Учението на Ошо се схожда и с хедонизма: Прави всичко, което произхожда "от длъбините ти", т.е. нагона, влечението. Насладата във всичките й форми е благо.
  • Една особеност във въвеждането на ред е съществуването на антипода Ма Ананд Шийла. Редом с лозунгите на Ошо за пълна свобода, тя налага деспотична дисциплина. Не бива да се отделят противоречивите приказки от еднозначните дела. А обяснението, че това "провокира" размисли е шарлатанство на гърба на будалите.( "Не ме гледай какво правя, аз "провокирам", слушай какви ги приказвам")
преди 51 минути, Търсещ истини написа:

Прегледах накратко основите на Ошо- учението. Направих си такива изводи:

• Това не е религия, защото не проповядва свръхестествени сили. Няма бог. Поради това го приемам за учение.
  • Методът е медитация. "Молитвените домове" са места за медитация, а не за отношения със свръхестествено същество.
  • Поученията му са противоречиви. На едно място проповядва едно, на друго- обратното. Това дава възможност за собствен избор на напътствия, така че всички да откриват нещо "ценно" и да го харесват.
  • Адресатът, целевата група са богати и неудовлетворени от правилата. Той не дава нови правила, а руши всички, поради което смятат учението му за деструктивно. 
  • В някакъв смисъл, бидейки еклектично, учението му се схожда и с екзистенциализма- всеки има право на свое търсене и прилагане на лична философия, мироглед, морал. В този смисъл самият автор може да проповядва духовност и да набляга на материалото- той е свободен в избора си. 
  • Целта- да бъдеш "нищо" и да се носиш по вълните удовлетворява интересите на целевата група, която иска да не се чувства отговорна със своето богатство към обществото и да прави всичко за свое удоволствие.Поради това, бива смятан за социопат.
  • Скандализирането, провокирането на обществото, се схожда с цинизма на Диоген, но не и с дрипите му. Пренесено към богатите, то се покрива с идеята, че те могат да правят всичко и не са обвързани със съобразяване с нормите. Свободните прояви на сексуална разюзданост са в същия контекст.
  • Учението на Ошо се схожда и с хедонизма: Прави всичко, което произхожда "от длъбините ти", т.е. нагона, влечението. Насладата във всичките й форми е благо.
  • Една особеност във въвеждането на ред е съществуването на антипода Ма Ананд Шийла. Редом с лозунгите на Ошо за пълна свобода, тя налага деспотична дисциплина. Не бива да се отделят противоречивите приказки от еднозначните дела. А обяснението, че това "провокира" размисли е шарлатанство на гърба на будалите.( "Не ме гледай какво правя, аз "провокирам", слушай какви ги приказвам")

Може ли да те попитам , дали вече си ,, Вярващ - в ,, Задгробният Живот " " ?

преди 6 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Може ли да те попитам , дали вече си ,, Вярващ - в ,, Задгробният Живот " " ?

Да, станахте единомишленици и вече е готов да се присъедини към твоята религиозна секта! :lol6:

преди 6 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Рамус , не се влияе от Ошо а от Ауми

Това е най-големият бисер, който Рамус трябва да сложи в колекцията си! :lol6:

преди 11 минути, _Aumi_ написа:

Да, станахте единомишленици и вече е готов да се присъедини към твоята религиозна секта! :lol6:

Това е най-големият бисер, който Рамус трябва да сложи в колекцията си! :lol6:

Мойто е религия - секта е бил Ошо . Моята религия - не взема пари от никого , защото Ние ,, Анжелистите " - помагаме , като отплатата ни е в ,, Задгробният Живот " , защото сме - ,, Служители на Бога " . Аз си получавам отплата за добра служба и още в ,, земният Живот " ....

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Аз си получавам отплата за добра служба и още в ,, земният Живот "

дано да стига за хапчетата,  че много личи изтрещяването като ги спираш - особено като "служител на бога". :lol6:

преди 1 час, _Aumi_ написа:
  преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Рамус , не се влияе от Ошо а от Ауми

е, прав е човека - бог му го е нашепнал това, щото той му е служител. Но вече съм разкрит - Ауми ми е истинския гуру в живота, най-вече щото има пари, щото е щастлива, доволна, успешна, мъдра знаеща и можеща. Пък и житейските й мисии са да спасява гладните негърчета и нещастни дечица от глад, войни и нещастия...

Пък и брака й е щастлив, явно и секса направо кърти, щото съпругът й я слуша...

Как такава жена да не ми е истинския духовен идол... Чакам да организира духовна школа в Пловдив и съм първи сред първите й последователи.

на 24.07.2024 г. в 3:24, Anzhel Dimitrov написа:

Нека да ти прикова вниманието на това ,че Ошо - при всичките му богатства ( които задържа за кратко ) е нямал деца - нито едно . И ,какво може да си помисли човек ? Защото зададох въпроса на двама младежи - ,, Какво ще си помислите за човек с 91 Ролс Ройси и в пикът на богатството си е имал 200 милиона , и в крайна сметка не е оставил поколение ? "

Да, много е важно такива като теб да се плодят и множат и да пълнят земята ... особено ако после чакат помощи от държавата за отглеждане на тези поколения!

на 23.07.2024 г. в 9:49, Anzhel Dimitrov написа:

Докато аз се стремя да ги заплодя и след това , ако може да ходят някъде по - надалечко от мен да си гледат децата

Ето защо Ошо е бил за пълен контрол над раждаемостта и против безразборното плодене и множене на човечеството:

КОНТРОЛЪТ НА РАЖДАЕМОСТТА трябва да бъде абсолютен, с медицински съвети, които да решават от колко нови хора имаме нужда всяка година. Така че само някои хора трябва да раждат деца и това трябва да бъде направено чрез изкуствено осеменяване, така че може да има научна комбинация от най-добрият сперматозоид с най-добрата яйцеклетка.

Населението трябва да се намали, ако човек иска да има, да има своето достойнство, чест, своето право на живот.

Досега човечеството е живяло на принципа на случайното раждане. Сега науката направи възможно да се предпазим от това и генното инженерство ще стане най-важната наука за бъдещето.

Точно както имаме кръвни банки, всяка болница трябва да има банки за сперма. И може да бъде толкова лесно да имате банка за яйцеклетки, колкото и банка за сперма.

Всеки, който се интересува от деца, може да отиде и да даде спермата си в научната лаборатория, а лабораторията трябва да реши коя жена ще бъде майка на вашето дете. Не е необходимо да е вашата съпруга; в него няма връзка.

Вие обичате жена си, жена ви ви обича, но това не означава да поемете риска да натоварите земята с осакатено, сляпо дете - вие нямате право да обречете детето на такова съществуване.

Защо поемате такъв безотговорен товар върху себе си и върху цялото човечество?

Ако родиш дете, което е сакато или умствено изостанало, тогава то ще роди други деца. Така идиотите винаги са мнозинство в света.

Всички религии ще ми се противопоставят -- няма значение, цял живот съм се противопоставял -- но моето предложение е всеки мъж, който иска деца, да дари спермата си на болница и медицински научен съвет трябва да изработи , за тези сперматозоиди и яйцеклетките на жената какви са възможностите.

В тези един милион сперматозоиди може да има велики учени като Алберт Айнщайн, велики музиканти като Йехуди Менухин, велики танцьори като Нижински, велики философи като Фридрих Ницше, велики писатели като Фьодор Достоевски. Те могат да бъдат избрани и бащата и майката могат да изберат каквото искат. Когато можете да изберете страхотните диаманти, защо да изберете цветните камъни? И когато можеш да избираш, защо да си случаен?

Те могат да изберат, ако искат, човек като Хенри Форд, който ще направи възможно най-голямото богатство. Парите са изкуство, както всяко друго нещо; има свои собствени гении. Не може всеки да бъде Хенри Форд!

Ако искате детето ви да бъде Гаутама Буда, тогава трябва да видите, според генетичния анализ, кой сперматозоид има потенциала да бъде мистик. Спермата трябва да бъде инжектирана, така че не е нужно да се състезава с всякакви другари в тълпата.

А за родителите, тъй като детето не се ражда чрез секс, сексът се превръща в чисто забавление. Не носи никаква отговорност, никаква опасност.

Осеменяването е единственият научен начин да се създаде най-доброто дете.

Не знаете какво носите в гените си; не знаеш какъв е твоят потенциал, какво дете ще родиш. Обичаш жената; няма лошо.. Любовта трябва да е абсолютно достъпна за вас; това е твое право по рождение. Вие обичате жената, но не е необходимо всяка жена да бъде майка. Не е нужно всеки мъж да бъде баща.

Ако едно дете се роди сляпо или осакатено, ако едно дете се роди глухо, нямо и ние не можем да направим нищо... Само защото животът не трябва да се унищожава, това дете ще трябва да страда - поради вашата глупава идея - седемдесет години, осемдесет години. Защо да създаваме ненужно страдание? 

Ако наистина обичате детето, няма да искате то да живее седемдесетгодишен живот в мизерия, страдание, болест, старост. Така че дори и да се роди дете, ако то не е в състояние да се радва на живота напълно с всички сетива, здраво,.

Ако знаем всичко за спермата и яйцеклетката, тогава не само популацията може да бъде намалена, но и качеството на хората може да се увеличи стократно.  Светът може да бъде пълен с гении от всякакъв вид;  и това може да бъде наш избор. В миналото те са били просто случайности, съвпадения. Но в бъдеще можем да го направим сигурно.

Можем да напълним цялата земя с гении, талантливи хора, здрави хора.

Престъпниците могат да бъдат избегнати -- политиците могат да бъдат избегнати, свещениците могат да бъдат избегнати, убийците могат да бъдат избегнати, изнасилвачите могат да бъдат избегнати, насилниците могат да бъдат избегнати. Или ако имат някакво специално качество в себе си, тяхната генетична програма може да бъде променена. Тяхното насилие може да бъде премахнато, вместо да се учат хората да не бъдат насилници, да не бъдат крадци, да не бъдат престъпници.

В бъдеще също ще бъде възможно да се избегне напълно старостта.

Човек може да продължи да живее млад до точката на смъртта.

Научното изчисление е, че сегашното човешко тяло е в състояние да живее най-малко триста години -- само правилната храна, правилните медицински грижи, правилната екологична среда и хората могат да живеят триста години.

Не мога да си представя какви съкровища ще бъдат разкрити, ако Гаутама Буда може да живее триста години, Алберт Айнщайн може да живее триста години, Бертран Ръсел може да живее триста години. Досега начинът, по който сме живели, е чиста загуба. Хората, които са обучени, образовани, културни, остаряват и умират на седемдесет години. И нови посетители, абсолютно необразовани, варвари, продължават да идват от утробите.

Това не е много научен начин за подреждане на света. Сега караме хората да се пенсионират и това са хората, които знаят. И тогава трябва да наемете хора, които нищо не знаят. Животът на мъжете трябва да бъде удължен и контролът върху раждаемостта трябва да бъде по-строг. Дете трябва да се роди само когато сме готови да позволим на един Бертран Ръсел да напусне света. И има всички възможности да се намери заместник, защото можем да разчетем цялата програма в гените, всички възможности – дали той ще бъде художник с качеството на Пикасо или ще бъде поет на гения на Рабиндранат Тагор. , колко ще живее, дали ще е здрав или болен.

Така че аз съм абсолютно за методите за контрол на раждаемостта и генното инженерство в ръцете на международна академия на науките.

Но съм наясно, че почти всички ще се противопоставят на генното инженерство. Бих искал да ви напомня, че всяко развитие, всяка еволюционна стъпка в живота на човечеството в началото е била противопоставена като „срещу природата“.

Всяко ново нещо се противопоставя.

Например, в Индия контролът върху раждаемостта се противопоставя на всички религиозни лидери с аргумента, че не е естествен.

Идеята ми е проста - че трябва да има световна академия от учени с различни отдели: генетиката ще бъде най-важният отдел. А на учените трябва да се вярва – няма друг начин.

- ОШО

преди 8 часа, _Aumi_ написа:

Да, много е важно такива като теб да се плодят и множат и да пълнят земята ... особено ако после чакат помощи от държавата за отглеждане на тези поколения!

Не чакам помощи - аз давам помощи .

преди 6 часа, _Aumi_ написа:

Ето защо Ошо е бил за пълен контрол над раждаемостта и против безразборното плодене и множене на човечеството:

КОНТРОЛЪТ НА РАЖДАЕМОСТТА трябва да бъде абсолютен, с медицински съвети, които да решават от колко нови хора имаме нужда всяка година. Така че само някои хора трябва да раждат деца и това трябва да бъде направено чрез изкуствено осеменяване, така че може да има научна комбинация от най-добрият сперматозоид с най-добрата яйцеклетка.

Населението трябва да се намали, ако човек иска да има, да има своето достойнство, чест, своето право на живот.

Досега човечеството е живяло на принципа на случайното раждане. Сега науката направи възможно да се предпазим от това и генното инженерство ще стане най-важната наука за бъдещето.

Точно както имаме кръвни банки, всяка болница трябва да има банки за сперма. И може да бъде толкова лесно да имате банка за яйцеклетки, колкото и банка за сперма.

Всеки, който се интересува от деца, може да отиде и да даде спермата си в научната лаборатория, а лабораторията трябва да реши коя жена ще бъде майка на вашето дете. Не е необходимо да е вашата съпруга; в него няма връзка.

Вие обичате жена си, жена ви ви обича, но това не означава да поемете риска да натоварите земята с осакатено, сляпо дете - вие нямате право да обречете детето на такова съществуване.

Защо поемате такъв безотговорен товар върху себе си и върху цялото човечество?

Ако родиш дете, което е сакато или умствено изостанало, тогава то ще роди други деца. Така идиотите винаги са мнозинство в света.

Всички религии ще ми се противопоставят -- няма значение, цял живот съм се противопоставял -- но моето предложение е всеки мъж, който иска деца, да дари спермата си на болница и медицински научен съвет трябва да изработи , за тези сперматозоиди и яйцеклетките на жената какви са възможностите.

В тези един милион сперматозоиди може да има велики учени като Алберт Айнщайн, велики музиканти като Йехуди Менухин, велики танцьори като Нижински, велики философи като Фридрих Ницше, велики писатели като Фьодор Достоевски. Те могат да бъдат избрани и бащата и майката могат да изберат каквото искат. Когато можете да изберете страхотните диаманти, защо да изберете цветните камъни? И когато можеш да избираш, защо да си случаен?

Те могат да изберат, ако искат, човек като Хенри Форд, който ще направи възможно най-голямото богатство. Парите са изкуство, както всяко друго нещо; има свои собствени гении. Не може всеки да бъде Хенри Форд!

Ако искате детето ви да бъде Гаутама Буда, тогава трябва да видите, според генетичния анализ, кой сперматозоид има потенциала да бъде мистик. Спермата трябва да бъде инжектирана, така че не е нужно да се състезава с всякакви другари в тълпата.

А за родителите, тъй като детето не се ражда чрез секс, сексът се превръща в чисто забавление. Не носи никаква отговорност, никаква опасност.

Осеменяването е единственият научен начин да се създаде най-доброто дете.

Не знаете какво носите в гените си; не знаеш какъв е твоят потенциал, какво дете ще родиш. Обичаш жената; няма лошо.. Любовта трябва да е абсолютно достъпна за вас; това е твое право по рождение. Вие обичате жената, но не е необходимо всяка жена да бъде майка. Не е нужно всеки мъж да бъде баща.

Ако едно дете се роди сляпо или осакатено, ако едно дете се роди глухо, нямо и ние не можем да направим нищо... Само защото животът не трябва да се унищожава, това дете ще трябва да страда - поради вашата глупава идея - седемдесет години, осемдесет години. Защо да създаваме ненужно страдание? 

Ако наистина обичате детето, няма да искате то да живее седемдесетгодишен живот в мизерия, страдание, болест, старост. Така че дори и да се роди дете, ако то не е в състояние да се радва на живота напълно с всички сетива, здраво,.

Ако знаем всичко за спермата и яйцеклетката, тогава не само популацията може да бъде намалена, но и качеството на хората може да се увеличи стократно.  Светът може да бъде пълен с гении от всякакъв вид;  и това може да бъде наш избор. В миналото те са били просто случайности, съвпадения. Но в бъдеще можем да го направим сигурно.

Можем да напълним цялата земя с гении, талантливи хора, здрави хора.

Престъпниците могат да бъдат избегнати -- политиците могат да бъдат избегнати, свещениците могат да бъдат избегнати, убийците могат да бъдат избегнати, изнасилвачите могат да бъдат избегнати, насилниците могат да бъдат избегнати. Или ако имат някакво специално качество в себе си, тяхната генетична програма може да бъде променена. Тяхното насилие може да бъде премахнато, вместо да се учат хората да не бъдат насилници, да не бъдат крадци, да не бъдат престъпници.

В бъдеще също ще бъде възможно да се избегне напълно старостта.

Човек може да продължи да живее млад до точката на смъртта.

Научното изчисление е, че сегашното човешко тяло е в състояние да живее най-малко триста години -- само правилната храна, правилните медицински грижи, правилната екологична среда и хората могат да живеят триста години.

Не мога да си представя какви съкровища ще бъдат разкрити, ако Гаутама Буда може да живее триста години, Алберт Айнщайн може да живее триста години, Бертран Ръсел може да живее триста години. Досега начинът, по който сме живели, е чиста загуба. Хората, които са обучени, образовани, културни, остаряват и умират на седемдесет години. И нови посетители, абсолютно необразовани, варвари, продължават да идват от утробите.

Това не е много научен начин за подреждане на света. Сега караме хората да се пенсионират и това са хората, които знаят. И тогава трябва да наемете хора, които нищо не знаят. Животът на мъжете трябва да бъде удължен и контролът върху раждаемостта трябва да бъде по-строг. Дете трябва да се роди само когато сме готови да позволим на един Бертран Ръсел да напусне света. И има всички възможности да се намери заместник, защото можем да разчетем цялата програма в гените, всички възможности – дали той ще бъде художник с качеството на Пикасо или ще бъде поет на гения на Рабиндранат Тагор. , колко ще живее, дали ще е здрав или болен.

Така че аз съм абсолютно за методите за контрол на раждаемостта и генното инженерство в ръцете на международна академия на науките.

Но съм наясно, че почти всички ще се противопоставят на генното инженерство. Бих искал да ви напомня, че всяко развитие, всяка еволюционна стъпка в живота на човечеството в началото е била противопоставена като „срещу природата“.

Всяко ново нещо се противопоставя.

Например, в Индия контролът върху раждаемостта се противопоставя на всички религиозни лидери с аргумента, че не е естествен.

Идеята ми е проста - че трябва да има световна академия от учени с различни отдели: генетиката ще бъде най-важният отдел. А на учените трябва да се вярва – няма друг начин.

- ОШО

Естествения подбор си е свършил работата при мен - оставил съм голямо поколение наследници - като ,майките , и да ми дават пари - не приемам - казвам им да си ги пазят за тях и за децата ( още навремето ходих в банки за възпроизводство и вземах само пари за цигари за няколко дни - другото за майките да си гледат децата  . ) , защото така ме възпитаваха. Ама върши работа дарвиновата теория - Най добрия - го харесват най - добрите , и така - те ти ново поколение - високо интелигентни и здрави деца - някои вече професионалисти в научни и здравни дисциплини - вече и внучета имам . Ама не разбирате ,, що е то служител на Бога ? " - няма и да разберете за ,, Божията промисъл " нямате си и ни най малка представа - ,, какво е да помагаш на хората " ? " и в замяна Бог да те възнаграждава , ....

преди 6 часа, Търсещ истини написа:

Не.

Не мога да те попитам , или не вярваш в Задгробният Живот ? Или и двете ? 😅 Стана ми весело - но все пак си добър събеседник . 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Естествения подбор си е свършил работата при мен - оставил съм голямо поколение наследници

точно при теб не си е свършил работата, щото си поръсил дефектните си гени от които е изтрещяването. Но те майките да са мислили,  макар че... те такива "майки" няма как да "мислят".

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

високо интелигентни и здрави деца - някои вече професионалисти в научни и здравни дисциплини

ми даааа - като "бащицата си"... :lol6:

оставил съм голямо поколение наследници

на 23.07.2024 г. в 9:49, Anzhel Dimitrov написа:
Цитат

Докато аз се стремя да ги заплодя и след това ако може да ходят някъде по - надалечко от мен да си гледат децата

Да, затова планетата е пълна с безотговорни дебили. Защото много хора като теб нацвъкват отрочета и най-безотговорно ги оставят на улицата или в ръцете на майките им, а те се предполага, че са също толкова безотговорни като теб. И планетата се препълва с излишни и безотговорни същества висящи на грижите на държавите. Като че ли някой е длъжен да се грижи за безотговорността и наглостта на някои хора цвъкащи навсякъде семето си като първобитни същества.

Не очаквах, че точно ти ще схванеш за какво говори Ошо, но неговите пророчески думи са започнали да се изпълняват и някой ден, ще станат реалност.

Разработена е технология, която позволява създаването на лабораторно отгледани бебета. Създателите се надяват, че технологията ще започне да се използва масово в целия свят в рамките на следващите 10-15 години. Родителите ще могат да наблюдават растежа и развитието на детето си през прозрачна утроба, както и да следят здравето му чрез приложение на смартфона си. С помощта на първата в света "изкуствена утроба" те ще могат да персонализират ръста, силата и интелигентността на своето бъдещо поколение.

преди 9 минути, _Aumi_ написа:

затова планетата е пълна с безотговорни дебили.

ти не го разбираш - той "помага на майките"... Така му е обяснил бог да прави - да помага. :lol6:

Сред виртуала всеки елементарник си е направил "лично филмче" сред което да се вживее на свой любим образ. А когато елементарника е и простак... то и филмчето е дебилно отсякъде. И остава парадността и шарада...

Настойчивите повторения и настоявания са единствената възможност да си играят филмите през виртуала като пъпчиви подрастващи геймъри, дето се вживяват още в комикси.

Особено когато им е много важно да се изживеят на различни, на интересни, да привлекат внимание -  един с "будистко филмче", другия - с "духовно", трети - с астрално, четвърта - вселенската истина през моята ДНК..., пети - бог ми каза да помагам и да оправям разни майки, докато ги уреждам за пенсия сред вечността"...

Всички ги знаем кои са - толкова години едни и същи настойчиви повторения щото филма им е единственото с което си живуркат като "избор на герой" сред калдата. А някои от тях - избор на тайния им житейски филм.

Не мога да те попитам , или не вярваш в Задгробният Живот ? Или и двете ? 😅 Стана ми весело - но все пак си добър събеседник . 

Благодаря за комплимента.

Хи-хи. Щом отговарям, значи първото може. :)

По въпроса с бога, писал съм и другаде, ние сме с него, ако съществува, в паралелни вселени. Той не се бърка в моите работи и аз не се бъркам в неговите. Нямаме допирна точка.

В задгробен живот не само не вярвам, но и не намирам никакви случаи в реалността. Особените състояния на психиката си обяснявам с дейността на самата психика, просто не ми е нужно друго обяснение.

По отношение "духовността", която е централен въпрос на темата, бях писал, но ще се повторя. Уви, нищо не се е променило за да имам ново мнение.
Идеята за "духовност" възниква с идеята за дух, различен от тялото. Християнството развива стремежа към духовност за достигане на такова състояние на духа, та той да получи вечен живот отвъд.

След Просвещението, под духовност започва да се разбира склонност към "духовна дейност", т.е. култура, изкуство, работа с ума, а не с ръцете. Цяла класа- интелигенцията започва да израства духовно, да борави със знания и представи, да твори, т.е. да създава неща с които остава относително по- трайно в паметта на хората. Така вместо да отиде душа в отвъдното, остават продуктите на "душата", т.е. психиката тук, сред хората. 

Конкретно ме подбуди разговорът за 93-те ролса на Ошо, понеже не се вмества в моите представи за духовност. Нито е изкуство, нито култура, обаче е Информация, която винаги ще се свързва с него, наравно с произведенията му. Наистина е интересно.

преди 15 часа, Търсещ истини написа:

Благодаря за комплимента.

Хи-хи. Щом отговарям, значи първото може. :)

По въпроса с бога, писал съм и другаде, ние сме с него, ако съществува, в паралелни вселени. Той не се бърка в моите работи и аз не се бъркам в неговите. Нямаме допирна точка.

В задгробен живот не само не вярвам, но и не намирам никакви случаи в реалността. Особените състояния на психиката си обяснявам с дейността на самата психика, просто не ми е нужно друго обяснение.

По отношение "духовността", която е централен въпрос на темата, бях писал, но ще се повторя. Уви, нищо не се е променило за да имам ново мнение.
Идеята за "духовност" възниква с идеята за дух, различен от тялото. Християнството развива стремежа към духовност за достигане на такова състояние на духа, та той да получи вечен живот отвъд.

Еее ,как иначе - когато някой покаже някакъв разум , гледам да го поощря , за да продължава в същият дух . Защото иначе ще се останат , веган и психо - спамерите , а те досаждат , както виждаш - те не водят дискусии а гледат да си правят ветърки на устите 😅.

👍.

Имаме / имаш - допирни точки , от гледна точка на получаването на ,, наказания " и ,, награди " - всеки получава според делата си .

Случаите на доказателства за висшият разум - наречен Бог , са много . Прост пример е това че добрите хора живеят с една идея по - добре от лошите . Психиката е предимно наследство от генетична информация от родителите ти - с твое лично развитие се развиваш и ,когато оставиш и ти поколение то вече още по развито . За ,, Задгробният Живот " съм установил ,че болшинството - само допускат че има ,, Задгробен Живот " - което е разбираемо , защото трудно е да обясниш какво има отвъд океана без да можеш да представиш ,, физически доказателства " ( това като пример преди Колумб и Марко Поло ) . ....

Сега пак ще се повторя за да не си губиш времето ,и ще се повтарям колкото трябва - само и само да не се занимавате с глупости : В    Задгробният Живот - има всичко докъдето ти стига ,, фантазията " - ако си живял като ,, добър човек " - фантазиите и мечтите ще ти се осъществят до една . - И в този контекст - още в ,, Земният Живот " може чрез ,, силата на фантазията " да се разхождаш ,, до Отвъдното и обратно " ( случвало ми се - даже , скътавах от работа понякога , но установих ,че земният път е по - важен , и в един момент ,, Задгробният Живот " ми стана малко интересен в сравнение със ,, Земният Живот " .) , и Бога --- ,, Възнаграждава " и ,, Наказва " - според делата -- така е и в ,, Задгробният Живот " ( Той не помага , защото всичко за човешкият индивид - зависи от самият него и ,, делата на индивида " ( независимо от кой пол е 😅. ) . Един път родил се ,, човекът " вече не умира защото ще продължи пътят си за винаги ( а това означава вечно -  без край ) . - Това е всичко ,което трябва да знаеш за ,, Божията промисъл " - другото са откровени глупости ( Поне англичаните се забавляват като са регистрирали религия ,, Star Wars " . Забвлявай се и ти - Както виждаш и аз имах религия и ,, гадателски системи " и ,, черни магии '" развалях 😅😅😅🤣🤣🤣🤣. ) ... Проклятията и Благословиите - доста често хващат - но се и връщат доста често . ... 

С това се изчерпва работата ми в този раздел от форума - ,,, kaldata.com " и изобщо с всичко свързано с Божията промисъл .....

преди 17 часа, _Aumi_ написа:
  на 23.07.2024 г. в 9:49, Anzhel Dimitrov написа:

Да, затова планетата е пълна с безотговорни дебили. Защото много хора като теб нацвъкват отрочета и най-безотговорно ги оставят на улицата или в ръцете на майките им, а те се предполага, че са също толкова безотговорни като теб. И планетата се препълва с излишни и безотговорни същества висящи на грижите на държавите. Като че ли някой е длъжен да се грижи за безотговорността и наглостта на някои хора цвъкащи навсякъде семето си като първобитни същества.

Не очаквах, че точно ти ще схванеш за какво говори Ошо, но неговите пророчески думи са започнали да се изпълняват и някой ден, ще станат реалност.

Разработена е технология, която позволява създаването на лабораторно отгледани бебета. Създателите се надяват, че технологията ще започне да се използва масово в целия свят в рамките на следващите 10-15 години. Родителите ще могат да наблюдават растежа и развитието на детето си през прозрачна утроба, както и да следят здравето му чрез приложение на смартфона си. С помощта на първата в света "изкуствена утроба" те ще могат да персонализират ръста, силата и интелигентността на своето бъдещо поколение.

По класическият начин е по - благородно , и се създава по - здрава връзка между майката и детето ....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.