Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 11 минути, valkiria1 написа:

Ханука не е религиозен празник в смисъла на Великден. Тя е в памет на историческа  победна битка на Макабеите/Хасмонеите/ над властта на Селевкидите в Иудея.

Важна ми е почти колкото Великденския заек.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 262,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 9 минути, васил козарев написа:

И от този дисонанс между бедността на миряните и разгула на клира, възниква въпросът: "Ако Бог е всемогъщ и всеблаг, защо позволява...." 

Чието следствие в теологията е теодицеята с безкрайното си скодоумие да оправдава Бог, на хиляди, хиляди страници празни приказки.... 

Теодицеята е проблем само на онези религии в които някакъв бог е само добър и раздава захарни петлета за щяло е нещяло. Адонай никога не е в едната или другата крайност. Не знам защо обобщаваш нещата, освен, ако изобщо не си наясно с религиите.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Важна ми е почти колкото Великденския заек.

е, тогава защо го правиш на въпрос в два поста ? Аз например, не си спомням изобщо някога да съм те питала в какво вярваш. Просто не ми е важно и няма значение.

преди 8 минути, васил козарев написа:

"Ако Бог е всемогъщ и всеблаг, защо позволява...." 

Ако се търси причина винаги може да се намери. Но най-лошата реклама на религиите винаги са били техните носители. Който иска да е язвителен цирей, нека приеме религията ѝ. Желаещи?

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Е, разбира се ,че между човека и животното има разлика.

Ама каква е си нямаш представа. А дори се трансплантират органи от прасета на хора: https://seen.bg/article/5-kakvo/31-transplantatsiyata-na-organi-ot-praseta-veche-e-vazmozhna

Например не можем да се кръстосваме междувидово, което ни прави репродуктивно изолирани.

Това ни прави само различни видове. Ама тези термини нищо не ти говорят.

"репродуктивно изолирани" били haha.png

преди 8 минути, васил козарев написа:

Пак ти задавам въпроса: допускаш ли, че може не Адонай да е създал света и човека? 

Няма да ме разбереш. Все пак си произлязъл от маймуна и говориш нечленоразделно.

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Като си отговориш на въпроса ,какво е сътворил Адонай ще разбереш ,защо е глупав въпроса ти. 

Първа задача на една заблуда е да забрани да се съмняваш в тази заблуда и да ти забрани други, в които да вярваш, пък ако ще били те и богове. Трябваше да го знаеш Козарев, тея работи като закони са им татуирани на челата, че са им слаби ангелите и ако не са писани закони ще се сурнат в канавката, изгубили правия път.

преди 11 минути, васил козарев написа:

Валкирия се е вкопчила в абсурдните си вярвания, че Бог (Адонай) е създал света и човека и отрича Еволицията, въпреки всички факти и доказателства. Това е когнитивен дисонанс или познавателно противоречие. 

Кратко и ясно затапване. Ще те разберат ли? Чакай haha.png

Теодицеята е проблем само на онези религии в които някакъв бог е само добър и раздава захарни петлета за щяло е нещяло.

Не извъртай. Твоя бог ви съсипва от наказания, но все с причина. Той е справедлив в своя гняв. Значи не прави нищо лошо, само възстановява правдата, баланса, равновесието или както му казвате, когато не знаете защо сте такъв проклет народ и всички ви мразят.

преди 1 минута, васил козарев написа:

А ти си грозна и миришеш. 

Никой не може да се противопостави на толкова силна вяра.

Което е само вяра, ако изобщо разбираш какво означава това.:lol6:

преди 12 минути, valkiria1 написа:

е, тогава защо го правиш на въпрос в два поста ?

Доказах ти, че необорването на факт от Еволюционната теория не е аргумент за валидността на този "факт". Проблеми с логиката ли имаш?

Впрочем, аз съм минал през периоди, в които съм се придържал към езотериката, мисълта можела всички и вяра в Бог. Отхвърлих всички тези щуротии. Само Разумът може да те отведе до Истината, в това число истинската духовност върви ръка за ръка с Разума. Иначе, не е никак духовно нещо, което те вкарва в лъжи и заблуди. 

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Няма да ме разбереш.

Любимото ми. Тя има пропуски в образованието, обаче ти няма да може да я разбереш haha.png

А фактите са, че е обратното - хора с пропуски в образованието, запълнени с "щото така рече бог", е по-вероятно да не разберат, когато някой им говори за знание.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Никой не може да се противопостави на толкова силна вяра.

Което е само вяра, ако изобщо разбираш какво означава това.:lol6:

Не е вяра. Застаряващите хора се сбръчкват и вече не са красиви, както в младостта си. Освен това и имат ухание на нещо старо. Значи, е логическа констатация. 

преди 6 минути, васил козарев написа:

А ти си грозна и миришеш. 

И е гейка.

За баща ѝ ще говоря по-късно, да не я съкруша веднага, че тя ме помисли да ниска топка, а е толкова ниска, че трябва да се навеждам за нея за да я плесна.

преди 6 минути, васил козарев написа:

Иначе, не е никак духовно нещо, което те вкарва в лъжи и заблуди. 

Едни използват вярата за да станат по-добри хора. Други ползват вярата си за всичко друго, но не и да станат по-добри хора. Това уродливо подобие на човек е срам за религията си. Но тя се гордее с нея и я ползва за щит.

преди 5 минути, Myanmar написа:

Първа задача на една заблуда е да забрани да се съмняваш в тази заблуда и да ти забрани други, в които да вярваш, пък ако ще били те и богове.

Никога нищо не съм забранявала. Даже щедро предоставих възможност , малкия хобит да докаже твърдението си, но той даде заден.

преди 14 минути, Myanmar написа:

Ама каква е си нямаш представа. А дори се трансплантират органи от прасета на хора: https://seen.bg/article/5-kakvo/31-transplantatsiyata-na-organi-ot-praseta-veche-e-vazmozhna

Излагаш се с този аргумент. Дрънчиш на тенеке.Става въпрос за съвсем друго нещо. Ако, ми покажеш потомство на човек и свиня,тогава може и да звучиш сериозно. "Говорим" за невъзможност за междувидово кръстосване между човек и животно. Биологично това е най-сигурно доказания от науката начин за различаване на отделните видове и видовете двойници. Ако имат близка белтъчна и генетична близост двата вида ,защо тогава не могат да се кръстосват и да дават продовито поколение?И за да не си голословен дай пример за преодоляна репродуктивна бариера между човек и животно ?

преди 29 минути, Myanmar написа:

Дарвин никога не е твърдял, че човекът е произлязъл от маймуна. Но пък хората, които критикуват еволюционната теория с този аргумент са по-близо до приматите, отколкото до хуманоидите.

Зависи как ще дефинираш "маймуна". Да, ясно е, че не става въпрос за съвременните видове маймуни, но все пак става въпрос за животински вид. "Маймуна" е преди всичко останало животно. Общият прародител, също е вид животно според постулиращите го. Така че е напълно в реда на нещата това нещо ако го има да го определим като маймуна. Ще задам въпрос: съвременните маймуни еволюирали ли са по отношение на общия прародител? Добре е да се отговори както за човекоподобните маймуни, така и за по-нисшите видове. 

преди 5 минути, васил козарев написа:

Не е вяра. Застаряващите хора се сбръчкват и вече не са красиви, както в младостта си. Освен това и имат ухание на нещо старо. Значи, е логическа констатация. 

Започват да миришат на Ада. Когато тялото започне да разлага собствените си протеини, се отделя сяра - мирисът на развалени яйца. Спаружени и вкиснати, както може да се наблюдава опитно в тази тема.

преди 21 минути, Myanmar написа:

Това ни прави само различни видове. Ама тези термини нищо не ти говорят.

"репродуктивно изолирани" били haha.png

Готова съм да си взема думите назад, ако ми покажеш твое потомство от кое да е животно на земята.

Никога нищо не съм забранявала.

Ти си никоя в твоя живот. Приела си друг да е главният герой в живота ти и безпрекословно да спазваш стотиците му закони. Отречи, ако можеш.

преди 14 минути, Myanmar написа:

Кратко и ясно затапване. Ще те разберат ли? Чакай haha.png

абе какво затапване. Три пъти го приканвам да ме обори, той твърде,че понеже не е автора не може:lol6:

Никога нищо не съм забранявала. Даже щедро предоставих възможност , малкия хобит да докаже твърдението си, но той даде заден.

Излагаш се с този аргумент. Дрънчиш на тенеке.Става въпрос за съвсем друго нещо. Ако, ми покажеш потомство на човек и свиня,тогава може и да звучиш сериозно. "Говорим" за невъзможност за междувидово кръстосване между човек и животно. Биологично това е най-сигурно доказания от науката начин за различаване на отделните видове и видовете двойници. Ако имат близка белтъчна и генетична близост двата вида ,защо тогава не могат да се кръстосват и да дават продовито поколение?И за да не си голословен дай пример за преодоляна репродуктивна бариера между човек и животно ?

То е доказано бе, бабет. Затова е ТЕОРИЯ. Теория в науката е система, която стъпва на фактически и експерементално доказани хипотези. Това не е "теория" в гражданското ѝ значение. 

Ще доказвам нещо доказано, на религиозна фанатичка във форум. Прекалено голяма важност си придаваш. 

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Ако, ми покажеш потомство на човек и свиня,тогава може и да звучиш сериозно.

Фактът, че искаш такова нещо е несериозен. Искаш хората да могат да се чифтосват с прасета и жаби и тогава ще повярваш, че няма бог. Да ти имам детския акъл. В смисъл, пази боже да ти имам детския акъл.

Цитат

Излагаш се с този аргумент. Дрънчиш на тенеке.Става въпрос за съвсем друго нещо. Ако, ми покажеш потомство на човек и свиня,тогава може и да звучиш сериозно. "Говорим" за невъзможност за междувидово кръстосване между човек и животно. Биологично това е най-сигурно доказания от науката начин за различаване на отделните видове и видовете двойници. Ако имат близка белтъчна и генетична близост двата вида ,защо тогава не могат да се кръстосват и да дават продовито поколение?И за да не си голословен дай пример за преодоляна репродуктивна бариера между човек и животно ?

То и маймуна и кон не могат да се размножат. Значи и те са създадени от Адонай. Лъжат ни с тази Еволюция!!!!!!!!!!!!

преди 2 минути, Myanmar написа:

Фактът, че искаш такова нещо е несериозен. Искаш хората да могат да се чифтосват с прасета и жаби и тогава ще повярваш, че няма бог. Да ти имам детския акъл. В смисъл, пази боже да ти имам детския акъл.

Не е даже детски. Извратено съзнание е това. 

преди 8 минути, valkiria1 написа:

"Говорим" за невъзможност за междувидово кръстосване между човек и животно. Биологично това е най-сигурно доказания от науката начин за различаване на отделните видове и видовете двойници.

Хайде не се напъвай да звучи по научному, че се получават такива смешни изцепки haha.png ДНК обяснява Еволюционното дърво, а не че човек е създаден от кал.

Evolution%20Tree%20of%20Life%200282.jpg

преди 8 минути, valkiria1 написа:

И за да не си голословен дай пример за преодоляна репродуктивна бариера между човек и животно ?

Баща ти и маймуните.

преди 37 минути, васил козарев написа:

Какво да обяснява? И има ли нужда? 

Клирът се вижда като "пастир", наставляващ "духовното стадо"... Значи миряните не могат да достигнат до спасението на душите си /има ли нужда изобщо???/,

Да, но ако кажеш на някой, че е тъпа овца и затова трябва да ти се подчинява, това не би довело до доброволно подчинение. Опитай да отговориш на "елементарния" въпрос без отговорът ти да изглежда като за елементарни хора. 

преди 3 минути, Myanmar написа:

Е как несериозно. Нали изискваш факти? Или те са обективнисамо тогава ,когато са казани от теб? Илии ти като хобита се пускаш в дискусия само с два три примера,които изобщо не кореспондират с дебата. Каплан е еволюционист, и точно той дебело подчертава ,че произходът на половете и половото размножаване е е дно от най-големите открития на еволюцията, тъй като чрез него е възможно значително по-бързо да се премине от един вид в друг и появата на по-висши биологични видове. В този смисъл как изобщо издържа твърдението ,че човека и животните са си близки видове ,след като те не създават потомство помежду си. Затова вместо да изпадаш до ниво нищонезнаене по добре замълчи, ако не можеш да ни покажеш нагледно, какво се получава от смесването на генетичната информация между човек и животно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.