Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 8 минути, васил козарев написа:

Ама ти как искаш някой да ти обясни кога е възникнала речта? Тогава е имало магнитофони и са се записвали сигурно. 

Създаване на нови породи за 20 години не може да отрече, защото е документирано.

Промяна в черепа за 50 000 години - не мое да бъде haha.png

Това се нарича избирателна глупост.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 262,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 1 минута, васил козарев написа:

Ама ти как искаш някой да ти обясни кога е възникнала речта? Тогава е имало магнитофони и са се записвали сигурно. 

Това е глупав отговор. Трябваше да го премълчиш, за да не издадеш и останалото. Понеже дрънкаш за еволюция би следвало да си наясно ,че според  еволюционната теория  ,човешката говорна реч е еволюционен процес. Мисля,че вече ти казаха тук, че не само си невежа в науката , но и не умееш да боравиш с факти,които можеш с един клик да намериш. Във всеки един учебник по биология има предположения, кога се е появила човешката реч и всички са различни.  Но всички учени  признават,че мненията им са в сферата на предположенията. След като те не са наясно,е съвсем нормалното заключение,че и ти няма как да го знаеш. Единственото предполагаемо нещо беше,че поне познаваш подпорите на теорията ,която поддържаш.

преди 7 минути, васил козарев написа:

Най-лесният отговор на сложни въпроси е  "Бог го направи". Та, така Бог е за хора, които не искат или не могат да си блъскат главите със сложни проблеми. 

Остави Адонай на мира. Аз вярвам в него, не ти. Твоята опора трябва да е еволюционната теория, а там основния метод на изследване и доказателство е метода на радиометричното датиране. Сега разбирам,че и за него не знаеш. Иначе щеше да ми отовориш как точно определи кога е живял и кой е общия прародител на човека и маймуната.Предполагах ,че освен великите учени и ти си се препотил няколко пъти над тоя метод, за да си толкова наперен. При всички положения ,дори на теб/ без  повтарящите се подмятанията на доста участници тук / да ти стана ясно,че не разбираш нищо от това, за което спориш.Някога хрумвало ли ти е да спреш в подходящия момент.

преди 5 минути, васил козарев написа:

Науката може да ви направи свободни, но предпочитате да стоите при онези, които ви възприемат като овце. 

Много хора искат да са роби, защото са слаби и не могат да поемат отговорност за собствения си живот.

116040760_3101607069876280_541592175443330567_n.jpg

преди 9 минути, васил козарев написа:

Само да вметна, че устройствата, от които пишете не са създадени от някакъв антропоморфен бог, а ми от хора, следващи научния метод, законите на физиката и пр.

Няма нужда да вмяташ нещо, което никой не е оспорвал. Изглеждаш повече от глупаво. Все пак човекът е венеца на Твореца.

-------------------------------

ако имаш някакви съмнения уверявам те,че и пералната машина не е създадена от Адонай.

Айде леки сънища и тежко поумняване. За разлика от вярването това е волеви процес, който изисква системни усилия.

преди 1 час, васил козарев написа:

Кучето произлиза от ВЪЛКА, душко сладичка. Кучето е одомошавен вълк. 

Разбира се. Това също е  одомошавен вълк. Според експертното ти мнение.

pekinez.jpg

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Това е глупав отговор. Трябваше да го премълчиш, за да не издадеш и останалото. Понеже дрънкаш за еволюция би следвало да си наясно ,че според  еволюционната теория  ,човешката говорна реч е еволюционен процес. Мисля,че вече ти казаха тук, че не само си невежа в науката , но и не умееш да боравиш с факти,които можеш с един клик да намериш. Във всеки един учебник по биология има предположения, кога се е появила човешката реч и всички са различни.  Но всички учени  признават,че мненията им са в сферата на предположенията. След като те не са наясно,е съвсем нормалното заключение,че и ти няма как да го знаеш. Единственото предполагаемо нещо беше,че поне познаваш подпорите на теорията ,която поддържаш.

Остави Адонай на мира. Аз вярвам в него, не ти. Твоята опора трябва да е еволюционната теория, а там основния метод на изследване и доказателство е метода на радиометричното датиране. Сега разбирам,че и за него не знаеш. Иначе щеше да ми отовориш как точно определи кога е живял и кой е общия прародител на човека и маймуната.Предполагах ,че освен великите учени и ти си се препотил няколко пъти над тоя метод, за да си толкова наперен. При всички положения ,дори на теб/ без  повтарящите се подмятанията на доста участници тук / да ти стана ясно,че не разбираш нищо от това, за което спориш.Някога хрумвало ли ти е да спреш в подходящия момент.

Пак един тон глупости написа. И определено не знаеш, какво означава факт, арт-ефакт, данни, доказателства и т.н. Какви такива за "говорна реч"? Ти, очакваш да има направен запис вероятно, за да ти бъде даден отговор на абсурдния въпрос. 

Именно за това е думата, че вярваш, сляпо вкопчена във вярата си, като удавник за сламка, и не можеш да приемеш очевидните факти. Значи, при кучетата се обособяват нови породи, с течение на времето физически се променят, обаче, при човека е нимислимо физическо и интелектуално изменение за 50-100 000 години. Ето, това е откровена глупост. И при това, пишеш тези абсурди, от устройство, работещо, следвайки физичните закони, създадено от хора, следващи научния метод. Не от Адонай, не от светците и пророците, а хора следващи обективната реалност. А именно изучаването на обективната реалност, не ни дава никакви факти, че светът и човека, са създадени от божество. 

току-що, valkiria1 написа:

Разбира се. Това също е  одомошавен вълк. Според експертното ти мнение.

pekinez.jpg

Това е изкуствено селектирана порода, душичко религиозна. 

Когато ти липсват системни знания, за разлика от сляпа вяра в басни, е най-умното решение, да не показваш високите нива на собствената си глупост. 

преди 7 минути, valkiria1 написа:

Няма нужда да вмяташ нещо, което никой не е оспорвал. Изглеждаш повече от глупаво. Все пак човекът е венеца на Твореца.

-------------------------------

ако имаш някакви съмнения уверявам те,че и пералната машина не е създадена от Адонай.

Нали Бог е създал света и всичко в него, значи и пералнята и чорапите, с които си обута, е създал. 

И каква е тази пристрастност у Адонай, че едно животно да е венеца на неговия труд? 

За да не се мъчиш, ще ти отговоря - Бог е човешко творение и според ЧОВЕКЪТ света и всичко в него, е антропоцентрично. 

преди 12 минути, васил козарев написа:

Именно за това е думата, че вярваш, сляпо вкопчена във вярата си, като удавник за сламка, и не можеш да приемеш очевидните факти. Значи, при кучетата се обособяват нови породи, с течение на времето физически се променят, обаче, при човека е нимислимо физическо и интелектуално изменение за 50-100 000 години. Ето, това е откровена глупост. И при това, пишеш тези абсурди, от устройство, работещо, следвайки физичните закони, създадено от хора, следващи научния метод. Не от Адонай, не от светците и пророците, а хора следващи обективната реалност. А именно изучаването на обективната реалност, не ни дава никакви факти, че светът и човека, са създадени от божество. 

Е, надяваме се на експертното ти мнение, как се е променял интелектуално човека за тия  50-10000 хиляди години? Предполага се да ни дадеш сравнителен материал.  Преди това за трети път да попитам, как ги доказваш тия 50-100000 години ?

Праотеца общ  не е ли на милиони години от нас ? Тях как доказваш? 

Понеже пълниш постовете си с брак, незабелязано е останало за теб,че аз никъде не съм отрекла науката като фактор. Ти разбира се нямаш нищо общо с нея, затова и  не забелязваш.

Недостоверна е еволюционната теория, но това не значи ,че отхвърлям науката.Еволюционната теория противоречи на науката и на основни нейни закони.  Отхвърлям псевдоучените като Хекел, който беше най-голямото "доказателство" за поставилия си етикет на разбирач Мианмар.

преди 14 минути, васил козарев написа:

А именно изучаването на обективната реалност, не ни дава никакви факти, че светът и човека, са създадени от божество. 

Е хайде, стига си се шматкал в чудене какво да пишеш. Дай да видим ,какви са доказателствата ти ,че човек е минал през еволюция ?

---------------------

както разбра, фейк рисунките  на Хекел отпадат.

Е

Недостоверна е еволюционната теория, но това не значи ,че отхвърлям науката.Еволюционната теория противоречи на науката и на основни нейни закони.  Отхвърлям псевдоучените като Хекел, който беше най-голямото "доказателство" за поставилия си етикет на разбирач Мианмар.

Абсолютна глупост. Човешкият прогрес през последните 1000 години подкрепят еволюцията. Дори и в социалния ѝ аспект. Социалните строеве не се сменят изведнъж, ами бавно и постепенно, чрез количествени и качествени натрупвания еволюират. Дори днешният капитализъм не е като този от преди 50-100 години. Но промяната е бавна и постепенна и не може да се сложи точно определена граница. За разлика от Божията промисъл. 

Е хайде, стига си се шматкал в чудене какво да пишеш. Дай да видим ,какви са доказателствата ти ,че човек е минал през еволюция ?

---------------------

както разбра, фейк рисунките  на Хекел отпадат.

Например хилядите фосили открити по света. За разлика от божието сътворение. 

Когнитивен дисонанс. Никога няма да признаеш, че грешиш, защото сляпо търсиш сламка, колкото и нелепа да е, подкрепяща собственото ти вярване. 

преди 37 минути, васил козарев написа:

За да не се мъчиш, ще ти отговоря -

Не се мъча.Мъченичество има само при християните. Евреите не са глупави. Това спестява неудобството да вися почти всеки ден и да паля свещи за някой пореден мъченик

преди 37 минути, васил козарев написа:

Бог е човешко творение и според ЧОВЕКЪТ света и всичко в него, е антропоцентрично. 

Аз никога не се старая да разбирам всеки идиот, който ми пресече пътя.Уморително е,понеже са много. Само се питам,теб какво те е дерт, аз в какво вярвам? Или това е поредния път в който се опитваш да ги избегнеш с неща, които не съм те питала нито съм ти искала мнението дали ги одобряваш.

преди 13 минути, васил козарев написа:

Абсолютна глупост. Човешкият прогрес през последните 1000 години подкрепят еволюцията.

а доказателства, няма ли да преведеш или ще дрънкаш?

преди 13 минути, васил козарев написа:

Например хилядите фосили открити по света. За разлика от божието сътворение. 

я дай пример за такива фосили ? къде вкаменелостите на дърветата пресичат вертикално два или повече пласта ? И как така днешните водни зведи и охльови  приличат на онези преди ? 50 млн години? Разбираш ли какво те питам ?

преди 10 минути, васил козарев написа:

Когнитивен дисонанс. Никога няма да признаеш, че грешиш, защото сляпо търсиш сламка, колкото и нелепа да е, подкрепяща собственото ти вярване. 

зарежи тия простотии,задавам ти не религиозни въпроси, а такива свързани с наука. Обаче ти като не разбираш какво те питам, как ще докажеш ,че изобщо си в час и  с някакви научни аргументи да обориш религиозната ми главица.

току-що, васил козарев написа:

Да. Всички религиозни писаници от древността до днес. 

Остави сега тия приказки. "Бий" с научни аргументи. Чакай да изброя, повече от 10 мои въпроса чакат научното ти обяснения.

преди 8 минути, valkiria1 написа:

Не се мъча.Мъченичество има само при християните. Евреите не са глупави. Това спестява неудобството да вися почти всеки ден и да паля свещи за някой пореден мъченик

Аз никога не се старая да разбирам всеки идиот, който ме пресече пътя. Само се питам,теб какво те е дерт, аз в какво вярвам? Или това е поредния път в който се опитваш да ги избегнеш с неща, които не съм те питала нито съм ти искала мнението дали ги одобряваш.

Точно ти ни убеждаваш във валидността на фантазиите, в които вярваш, чрез ирационални, ирелевантни твърдения. 

Цитат

доказателства, няма ли да преведеш или ще дрънкаш?

Компютърът, който ползваш или телевизора в дома ти, го доказват. Прогресът се дължи на еволюция, дори в техниката. Не ги е създал Бог. Бог никога нищо не е създал, защото ТОЙ е СЪЗДАДЕН. 

преди 3 минути, valkiria1 написа:

зарежи тия простотии,задавам ти не религиозни въпроси, а такива свързани с наука. Обаче ти като не разбираш какво те питам, как ще докажеш ,че изобщо си в час и  с някакви научни аргументи да обориш религиозната ми главица.

Остави сега тия приказки. "Бий" с научни аргументи. Чакай да изброя, повече от 10 мои въпроса чакат научното ти обяснения.

Аз ли не те разбирам, или ти си търсиш причини, с които да оправдаеш собствената си вяра в нещо имагинерно. 

Човек като създател на техниката, непрекъснато я усъвършенства и подобрява, и това е еволюция. На базата на по-прости предходни образци, възникват по-модерните и по-сложни съвременни образци. Или този процес не работи в природата и при човека? Каквото и да прави човекът следва природата и законите на физиката, всичко е в тези рамки, и щом това, що е създадено от човек търпи еволюция, значи, сам той еволюира и е еволюирал. 

В създаването на компютърът, с който пишеш, е впрегнато човешкото познание, а не се е появил от нищото, в готов вариант, нали така? 

А сложно създание като човек, със съзнание, интелект и емоции, се е появило току така, за един ден, от глина? Логически абсурд. И в този абсурд вярваш и никога няма да се откажеш, защото отказваш да приемеш всички факти, които сочат опакото. 

преди 42 минути, васил козарев написа:

Точно ти ни убеждаваш във валидността на фантазиите, в които вярваш, чрез ирационални, ирелевантни твърдения. 

Да обобщя:Какво не можеш

1 Не преведе нито едно доказателство за еволюцията на човека

2 Не знаеш,  и не можеш да докажеш милионите години на еволюция

3 Не познаваш метода на радиометричното датиране

4 Не знаеш какво представлява радиокарбоновия метод

5 Не знаеш какво означава индекс на вкаменелостите

6 Не разбираш същността на мутацията и я посочваш като прогресивен еволюционен модел, което меко казано е глупост.

7   Не можеш да докажеш общия произход на човека и маймуната, точно от позицията на двата метода, които споменах.

8 Не можеш да защитиш и докажеш еволюционната теория от научна гледна точка.

9 Не можеш да построиш нито едно изречение в което да изложиш някаква смислена позиция, подкрепена с научни доводи и факти.Препускаш  като кон в няколко посоки наведнъж, без ясна цел какво точно искаш да докажеш и да обориш опонента аргументирано.

Мисля,че това ти е достатъчно от мен. Както виждам и други са попълнили листа с "качествата" ти ,  в които няма качество.Съгласна съм с мнозинството.

Какво можеш-нищо, което да представлява интерес и да докаже някакава макар и минимална  тежест на осведомен, поне в някаква степен участник в диспут.Празно и безмислено скачане и закачане с думи,чието значение не разбираш и не можеш да ги приложиш адекватно към дискусията.

Тук му е мястото да си зададеш въпроса, защо виждаш противоречия в неща, които са плод само на твоето неразбиране какво те питам ?!

Quo vadis stultus Ignoramus?!?!!!!!!!!!!

:D

Изброили си всичко, което ти не можеш да направиш. Защото вярваш в глупости. Бог, с всичките му имена, е измишльотина и залъгалка за идиоти. 

Човек е дело на ЕВОЛЮЦИЯ, не на художествен герой. 

Лека нощ и приятно сънуване на Рая, Светците, Пророците и цялата сурлия от фантастични животни. 

преди 4 часа, васил козарев написа:

Човекът като създател на техниката, непрекъснато я усъвършенства и подобрява, и това е еволюция. На базата на по-прости предходни образци, възникват по-модерните и по-сложни съвременни образци. Или този процес не работи в природата и при човека? Каквото и да прави човекът следва природата и законите на физиката, всичко е в тези рамки, и щом това, що е създадено от човек търпи еволюция, значи, сам той еволюира и е еволюирал. 

Еволюира, еволюира разбира се. Но тук малко си се олял, “извинете френския ми”, както казват американците.  😃 Бог, когото според теб човекът е създал, няма нищо общо с природата (на тази земя, нали така...), още по-малко пък със законите на физиката и ВСИЧКОТО, което е в тези рамки. Кой кого е създал, не е много ясно. 😃

преди 8 часа, Myanmar написа:

С маймуните има общо само твоя род. Поентвам ти, че в Еволюционната теория няма и намек човек да е произлязъл от маймуни.

Добре де знаем че сме произлезли от прасетата, спри да го натякваш.

преди 8 часа, Myanmar написа:

Ти не знаеш. Това са две различни неща. Затова всичко край теб е "Бог за белите полета".

Вие двамата сте като от детската градина. От един момент нататък, когато няма какво да добавите, започвате повторения до безкрай. В случая дори не знаеш на какво да се позовеш за да подкрепиш твърдението си. Другият поне спомена за някакви гравитационни вълни, които уж били засечени. Да, много е вероятно да има такива, но това засвга е само хипотеза - за мен най-логичната, но недоказана. Как нещо може да е обяснено без да е известен носителят му. Примерно електричеството е поток от електрически заредени частици, известен е носителят на заряда. А при гравитацията какво се знае? Че има привличане, но не и защо. 

преди 8 часа, васил козарев написа:

Понеже висш разум няма, няма и дееволюция. 

Има, има. И доказателствата са очеизбодни. Погледни си снимките като бебе и честно си отговори, не си ли бил много по- хубав отколкото си сега.

преди 40 минути, Shiniasu написа:

Вие двамата сте като от детската градина. От един момент нататък, когато няма какво да добавите, започвате повторения до безкрай. В случая дори не знаеш на какво да се позовеш за да подкрепиш твърдението си. Другият поне спомена за някакви гравитационни вълни, които уж били засечени. Да, много е вероятно да има такива, но това засвга е само хипотеза - за мен най-логичната, но недоказана. Как нещо може да е обяснено без да е известен носителят му. Примерно електричеството е поток от електрически заредени частици, известен е носителят на заряда. А при гравитацията какво се знае? Че има привличане, но не и защо. 

:masquerade2:

Чул-недочул, цирка да си върви. Темата става все по-забавна. Особено обвиненията в детинство от хора, възприемащи сътворението като дело на божество. Не че нещо, ама... 

https://nauka.offnews.bg/news/Fizika_14/Revoliutciia-vav-fizikata-Gravitatcionnite-valni-sashtestvuvat-video_37180.html

Цитат

За първи път учените са наблюдавали вълни в тъканта на пространство-времето, наречени гравитационни вълни, стигнали до нас от катаклизъм в далечната Вселена

"Много е вероятно да има такива", "е само хипотеза" вика.  

преди 9 часа, васил козарев написа:

Пак един тон глупости написа. И определено не знаеш, какво означава факт, арт-ефакт, данни, доказателства и т.н. Какви такива за "говорна реч"? Ти, очакваш да има направен запис вероятно, за да ти бъде даден отговор на абсурдния въпрос. 

Доказателството би могло да бъде анатомично, примерно по формата на черепа и на вратните прешлени да се отсъди дали такава конструкция би могла да произведе членоразделна реч. 

Нали Бог е създал света и всичко в него, значи и пералнята и чорапите, с които си обута, е създал. 

За кой ли път ти казах че обобщаваш, но кой ли да чуе. И обобщенията ти стават от тъпи все по-тъпи. Хайде вземи се стегни, че вече ме отегчаваш с некомпетентността си. От тук пишещите само един или двама са християни, но ти отнасяш всички към християнската религия. Научил си една две реплики, но не може във всяка ситуация да минеш само с тях. 

За да не се мъчиш, ще ти отговоря - Бог е човешко творение и според ЧОВЕКЪТ света и всичко в него, е антропоцентрично. 

Поредното клише. Нали си наясно, че с него връщаш разговора в началната позиция и че то не е никакъв аргумент, а какво остава да е някакво доказателство. Ама иначе думата "доказателство" я спомена десетина пъти - ей така, защото си я чувал някъде.

Ха, намерил кой да говори за некомпетентност. И не че нещо, ама не аз трябва да доказвам нещо, за което има хиляди доказателства, а този който твърди че Еволюцията е измислица трябва да доказва нелепите си твърдения. Аз за наличие на божество не прочетох нищо. Обаче, религиозните глави, дето вярван на сляпо, искали някой нещо да им доказва. 

Не, човек не е сътворен от кал. 

Не, не съществува Бог. 

Не, няма Ад. 

И най-главното, дали ще водите праведен живот, няма значение, след като няма Ад и Рай. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.