Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съзнание и(ли) неосъзнатост?

Featured Replies

защото няма да ми се връзваш... :*

Последно и спирам, че стана късно...

Това е като капката, която дълбае много търпеливо и без да има очаквания. Повтаряш едно и също до безкрайност, защото имаш доверие в просветления потенциал на другия. Не си мислиш, че ще има мигновенен резултат и ако няма просто да теглиш една майна, и продължаваш нататък. Това е същността на състраданието. Не се отказваш, докато има същества в сансара. Количеството на съществата в сансара е константа - безброй. Тъй че няма финал...

Продължвайте...аз само ще наблюдавам докога ще ме обсъждате мен.

Ми, не ти ли е интересно, че се превърна в център на темата?

Мохини си мислеше, че в центъра ще е Рамус, но както винаги - сбърка.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 958
  • Прегледи 61,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
Тъй че няма финал...

Жалко за тези, които не могат да схванат тази твоя елегантност, дори когато и ако топкаш... :go ahead: 

Жалко за тези, които не могат да схванат тази твоя елегантност, дори когато и ако топкаш... :go ahead:

По-важното е, чи ти я схващаш. :yanim:

:basketball3:  :basketball5:   Продължвайте...аз само ще наблюдавам докога ще ме обсъждате мен.

Хайде да не повтарям кои хора, обсъждат идеите, и кои - хората. :weather2:

"Трудно е сред бурени да бъдеш цвете!". Но това опредлено те отличава!

И има кой да го оцени. :cheers:

Ами да - схванах я. Много елегантно ми каза, че не става въпрос за мен. Много елегантно ми каза, че става въпрос за всички същества в сансара. Много елегантно ми каза, че не ми въздейства, а аз съм тази, която преценявам дали съм готова и кога съм готова... и в тази връзка и той подхожда, без да има определени очаквания... или обратно...

Да ти кажа ли още колко неща ми каза в един свой пост...

Само, че аз се опитвам да го разбера... И когато не мога - не го нападам, че той е крив, а се чудя защо аз не го разбирам... И дълбая... както той по мен... както капката по скалата... И нищо лично и лично...

Състраданието като разбиране...

И те така...

Едит - а да... и поне милион пъти казва, че вярва в потенциала ми/ти/ни... Сещаш ли се?! Едва ли!

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

"Трудно е сред бурени да бъдеш цвете!". Но това опредлено те отличава!

И има кой да го оцени. :cheers:

:withballoon2:

http://www.youtube.com/watch?v=skk9vfoUJXc

като казах, че за "топката" това няма никакво значение, имах предвид, че каквото и да се направи, тя го отразява топкайки се според това, което й повелява нивото и личната й защита. Аз съм човек, който борави със условни знания и познания. Разчитам на експеримент, разчитам на знаци.

Само аз ли виждам че всъщност тук фокуса въобще не е за "топката". Всички ние, всяка дума, спрямо което и който и да е - всъщност говори за изговарящия. Ние се опознаваме условно говорейки през условна отправна точка, която в случая е една и я споменаваме. Условна отправна точка. Преди другите говориха за мен - аз бях отправната точка . Всеки изговарящ я използва такава. Просто понякога се получава колективното говорене да използва обща такава. Такава е като заложена е всяка тема, всеки въпрос, всеки отговор, който се обсъжда. Всъщност всеки говорещ за каквото и да е, разказваме себе си. Всеки един. Тук се чете и няма как само аз да го виждам. 

Всяко написано тук разказва написващия го. Той разказва какво чете, как го приема, как възприема, какво вижда... той конструира всичко по време на своя прочит. Думите са символни знаци. Речта е символен израз на нещо. и според конвенция от подател отива до реципиент, и обратно. В написаното, никой не може да събере цялата информация. той я допълва всеки миг, той обобщава, той събира или разделя... но зад всичко това стои всичко онова, което е самия автор. Той е центъра. От него почва и в него се връща всичко.

.......

Ми, не ти ли е интересно, че се превърна в център на темата?

Мохини си мислеше, че в центъра ще е Рамус, но както винаги - сбърка.

Дали въобще трябва да е интересно? И защо на някои е интересно кой ще бъде в центъра, а на други не е?

А, трябва ли? Кой има нужда от това?

На какво равнище ще те интересува това? Дали има център и кой е в него?

Има ли топка или има нужда от това да има топка? Кой има нужда от топка? На какво ниво?

Лека Вечер!

Ами да - схванах я. Много елегантно ми каза, че не става въпрос за мен. Много елегантно ми каза, че става въпрос за всички същества в сансара. Много елегантно ми каза, че не ми въздейства, а аз съм тази, която преценявам дали съм готова и кога съм готова... и в тази връзка и той подхожда, без да има определени очаквания... или обратно...

Да ти кажа ли още колко неща ми каза в един свой пост...

Само, че аз се опитвам да го разбера... И когато не мога - не го нападам, че той е крив, а се чудя защо аз не го разбирам... И дълбая... както той по мен... както капката по скалата... И нищо лично и лично...

Състраданието като разбиране...

И те така...

Всичко идва от нагласите , скъпа.

Ти имаш определени нагласи към него, а той към теб.  

:D Лека нощ!

Всичко идва от нагласите , скъпа.

Като прочетох как тя му написа - "топкай ме" .....  :D

Ако съм на него, ще се тункваме заедно! :D

http://vbox7.com/play:56f1019c

Лека Нощ!

Като прочетох как тя му написа - "топкай ме" .....  :D

Ако съм на него, ще се тункваме заедно! :D

Merryl :

Топкай ме... ;)

Когато стигнеш - ще разбера... защото няма да ми се връзваш... :*

:hush:

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Профанизирането на нещата, които не разбираме е това, което ни прави смешни... не околните. Дано си дадете сметка, че в последните си няколко поста се поставяте в ситуацията, срещу която роптаете непрекъснато...

Радвам се, че приятелката на Скепс е наясно с нещата, защото тази гледна точка въобще не ви минава през ум...

Както и да е... Спирам... аз поне знам кога да спра...

Всяко написано тук разказва написващия го. Той разказва какво чете, как го приема, как възприема, какво вижда... той конструира всичко по време на своя прочит. Думите са символни знаци. Речта е символен израз на нещо. и според конвенция от подател отива до реципиент, и обратно. В написаното, никой не може да събере цялата информация. той я допълва всеки миг, той обобщава, той събира или разделя... но зад всичко това стои всичко онова, което е самия автор. Той е центъра. От него почва и в него се връща всичко.

Да, така е.

Дори пишещият да се опитва да се прави на такъв какъвто не е.

.... Дано си дадете сметка, че в последните си няколко поста се поставяте в ситуацията, срещу която роптаете непрекъснато...

...

Щом се върза да ни отговаряш. По-скоро тебе те поставихме в тази ситуация. И въобще не ти минава през ума, че те из-топкахме.

:basketball5:

Получи си урока и сега знаеш колко е приятно!

Щом се върза да ни отговаряш. По-скоро тебе те поставихме в тази ситуация. И въобще не ти минава през ума, че те из-топкахме.

:basketball5:

Публикувано изображение

И въобще не ти минава през ума, че те из-топкахме.

Ако беше схванал и зрънце от написаното в темата, щеше да разбереш, че единственият човек, който във всичките си постове от вчера се беше обявил против топкането, това бях аз. Макар и принципно. Макар и не като ваша защита, нито като идея за справедливост, а заради начина, по който аз отразявам света.

И да - получих си урока без да са ми нужни топки... Но... Не от вас... И безкрайно далеч от смисъла, който си мислите, че носят иначе кухите за вас думички "научаване на урок"...

Въпросът е, че никой от вас двамата не е получил своя и ще продължите да си мислите, че топкате някого и нещо...

Топкайте си. Не ми пречите. Може някога и да разберете колко всъщност сте смешни...

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

....Този форум определено има нужда от тема "Махленската клюкарница" , където всеки да може да получи просветление дали леля Пена си е простряла на тела сутиена или шапка за близнаци.... :)

Мхм. Нещо искаш да кажеш, предполагам.

След като не се получи с Рамус се търси друга жертва. Е и с Мери няма да стане.

–––––––––––––––––––––––––––

С теб, друже, не мога да се ориентирам. Включваш се само, за да защитиш Ауми от някаква мнима опасност. Няма такава, защото както надълго и широко поясни Рам, тя има много добре отработени защитни механизми за избягване на всякакъв тип емоционален и когнитивен дисонанс. Има няколко (досега съм преброил три) точно определени реакции в подобни ситуации. Според интензитета и продължителността на стимула, реагира по една от тези схеми. Досега не е успяла нещо повече, но вярвам, че и това ще се случи в някакъв момент. Ако не тук, то другаде.

––––––––––––––––––––––––––––

Темата е за самоосъзнаването. Самоосъзнаване може да има само, когато човек може да мине през тези защитни механизми.

....Този форум определено има нужда от тема "Махленската клюкарница"

Ами, оспамихме темата на Рамус, особено с включването на рицаря на доброто, който понеже не успя да измисли друго реши по джентълменски да създаде една любовна интрига. Бедно въображение, имат някои колеги. Според тях в основата на всяко мнение трябва да има лично отношение, т.е. ако съм съгласен с Рам, то е защото едва ли не си падам по него. Ако съм съгласен с Мери или Нел, то е защото изпитваме привличане. Само че, има и различно ниво на функциониране от това, което тези колеги познават. На това ниво човек е загрижен в еднаква степен и за Мери, и за Ауми, без да се води от симпатии и антипатии, без да има предпочитания.

Мой приятел казваше , че най-добре се мисли сутрин в тоалетната - сам , със събути гащи и гол г`з , напъваш и каквото от където излезе.....

Мисълта ми беше за свалянето на защитите.Навярно ще се съгласите , че това няма как да се случи на площада.За това нека да уважаваме тези защити , каквито и да са те..... т.е. необходимо е по-сериозно отношение.   :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Мисълта ми беше за свалянето на защитите.Навярно ще се съгласите , че това няма как да се случи на площада...   :)

Не. Имено "на площада" и ако имаш шанс някой да те "бутне".

Когато говорим за неадекватност на теория към практика - ето , това е то ! 

Кой е този да го видим , който ще го стори? И от какъв зор (потребност)?

Ако това е просветление - благодаря , ама няма нужда ! Тези теории си ги дръжте за вас!  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Мхм. Нещо искаш да кажеш, предполагам.

След като не се получи с Рамус се търси друга жертва. Е и с Мери няма да стане.

–––––––––––––––––––––––––––

С теб, друже, не мога да се ориентирам. Включваш се само, за да защитиш Ауми от някаква мнима опасност. Няма такава, защото както надълго и широко поясни Рам, тя има много добре отработени защитни механизми за избягване на всякакъв тип емоционален и когнитивен дисонанс. Има няколко (досега съм преброил три) точно определени реакции в подобни ситуации. Според интензитета и продължителността на стимула, реагира по една от тези схеми. Досега не е успяла нещо повече, но вярвам, че и това ще се случи в някакъв момент. Ако не тук, то другаде.

––––––––––––––––––––––––––––

Темата е за самоосъзнаването. Самоосъзнаване може да има само, когато човек може да мине през тези защитни механизми.

Ами, оспамихме темата на Рамус, особено с включването на рицаря на доброто, който понеже не успя да измисли друго реши по джентълменски да създаде една любовна интрига. Бедно въображение, имат някои колеги. Според тях в основата на всяко мнение трябва да има лично отношение, т.е. ако съм съгласен с Рам, то е защото едва ли не си падам по него. Ако съм съгласен с Мери или Нел, то е защото изпитваме привличане. Само че, има и различно ниво на функциониране от това, което тези колеги познават. На това ниво човек е загрижен в еднаква степен и за Мери, и за Ауми, без да се води от симпатии и антипатии, без да има предпочитания.

Публикувано изображение

Кой е този да го видим , който ще го стори?

"Бутне", "тласне" - това нали е ясно, че са метафори.

–––––––––––––––––––––––––

Точно за това спорихме с автора на темата, който за съжаление няма да се включва следващите дни, защото е на турне извън страната. Според него е възможно, когато у човек възникне т.нар. саморефлексия (която е не просто психично състояние, а и по-особена невронна конфигурация в мозъка) това да се прави самостоятелно. Това е така в известен смисъл, но само до един момент. Пък и повечето хора нямат нужната дисциплина и трезвост, за да го правят самички. 

Ауми, това е един от трите типа реакции, за които писах по-горе. Цитат от Ошо или картинка.

Между другото, отговорът на въпроса ти в темата за Сирия е Обама, т.е. колегата визираше Президента на САЩ.

Точно!

Но пък стигнахме до един интересен феномен на съзнанието - справедливостта. И кой как я "измерва"?!

Радостта на мравките, че са победили слона е само до момента, в който той реши да си вдигне крака. Ако реши, разбира се.

Ауми! Дали махленските подмятания са някакъв вид... хм... духовност, морал, етика? ;)

За мен не са. Затова и винаги се усмихвам когато чуя(прочета) някой да се ерчи колко е "морален и етичен".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.