Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религиите днес

Featured Replies

на 28.08.2016 г. в 20:25, Aumi написа:

Мисля, че няма как да се обясни нещо на човек, който не разбира какво му говориш.

Но за да опростя нещата, за да разбереш по-лесно какво искам да кажа, ще попитам пак - къде са изчезнали изброените от мен богове?

Това са различните имена на един и същи Бог. Оставяйки настрана древногръцките и древноримски навици, да обожествяват всичко що мърда...

• Отговори 690
  • Прегледи 58,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мохини
    мохини

Тук мненията ни се разминават лекинко, но не е беда. Моите убеждения в това отношение са базирани на източната мъдрост и се придържам към нея. Няма значение "богат" ли си или "беден", ако не си привър

• Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Само дето снимката там също е аватар - тоест не е снимка на автора. Линкът ти води към страница, списвана от Юлиан Митев - журналист и изскуствовед.Това му рускоезичния блог.  Ако си беше направил т

Публикувани изображения

преди 5 часа, язе написа:

Оставяйки настрана древногръцките и древноримски навици, да обожествяват всичко що мърда...

Баш всичко - не.

• 3 години по-късно...
на ‎26‎.‎6‎.‎2013‎ г. в 10:22, Aumi написа:

Как мислите - светът днес има ли нужда от религии?

Религията е като BIOS. Всеки човек я получава от своите родители, а ако са го "изхвърлели", то я получава от приемните такива или от обществото в което се е родил.

Образно казано, то човек получава някаква и дали я осъзнава или не, то в последствие може да я поднови, но не и да изтрие. По-важно в случая е неговото съзнание, т.е. своеобразната OS, която ще съгради в себе си.

От друга страна ДНК-то му е уникално (образно казано "Хардуера"). С това де факто той разполага, но същото е пак плод на някаква религия. В тоя смисъл, да, възможно е собствената ни религия да отиде в историята или изобщо да не попадне в нея, или пък да се продължи в бъдещето. Всичко зависи от човек, т.е. как ще успее чрез съзнателния си живот да остане или не, да продължи или не, изповядваната от него религия. Под каква форма ще е, т.е. дали материална, духовна или и двете, то само и единствено от човек зависи.

Кратко: Светът има нужда от религии!

Който твърди, че няма нужда е лъжец. Дори самия Атеизъм е вид религия. Религията е наследствена вяра в нещо, а който не вярва, то де факто се самозалъгва, а този който твърди, че не вярва - лъже.

преди 5 часа, Anjel Dimitrov написа:

Религиите са един опиум(знам го от личен опит,защото бях се поддал на този опиум,но се отървах ,но гледам много хора са опиянени )но в последно време все по-малко хора се подлагат на този опиум.

Не всички религии са опиум, т.е. те опияняват до безсъвестност. ;) В основата е твоята съвест, твоята човечност и най-вече да си себе си, а не да не си себе си.

Да, има много заблудени хора, но защо да им обръщаме внимание, а?!

Определено в 99.99%-та не можем да помогнем, но остава 0,01% където можем. ;) В действителност и това ни е достатъчно, е, някой може да помогнат и в по-голям процент, но това е друга тема. По-важното е да обръщаме внимание на тези хора които са онеправдани, а как се разбира, че даден човек е такъв е друга тема.

• Автор
преди 49 минути, ДИоNД написа:

Религията е като BIOS. Всеки човек я получава от своите родители, а ако са го "изхвърлели", то я получава от приемните такива или от обществото в което се е родил.

Образно казано, то човек получава някаква и дали я осъзнава или не, то в последствие може да я поднови, но не и да изтрие. По-важно в случая е неговото съзнание, т.е. своеобразната OS, която ще съгради в себе си.

Религиите винаги са имали за цел, да въведат ред и морал в обществото.

Друг е въпросът днес, при тези многонационални общества, дали човек трябва да бъде последовател на определена религия, тъй-като все повече става смесване на хора от различни раси, етноси и религии, и децата трудно биха определили към коя религия искат да принадлежат, освен ако мозъците им не биват промити от този от семейството, който има по-голямо влияние върху детето.

Като се има предвид факта, че откакто съществува Човечеството, са се сменили толкова много религии и вярвания в различни богове, би могло да се очаква в бъдеще и днешните религии един ден да отпаднат, да изчезнат и на тяхно място да се появят нови.

преди 38 минути, Aumi написа:

Като се има предвид факта, че откакто съществува Човечеството, са се сменили толкова много религии и вярвания в различни богове, би могло да се очаква в бъдеще и днешните религии един ден да отпаднат, да изчезнат и на тяхно място да се появят нови.

Първо: Правя разлика между духовност и религии.

Всяка религия която отрича "светата троица", т.е. по модерно му - Общество, Човек, Личност, е лъжовна.

От друга страна в определена религия винаги ще остане фундаменталния въпрос, т.е. личността която се е отдала, дала обет и т.н., че ще служи само и единствено на Бог трябва да остави и свой, някакъв, отпечатък от ДНК-то си в бъдеще. Това обаче е божа работа и де факто клира не е меродавен.

Духовността се е съхранила във вековете и може да се каже, че вече се сформират и модерни метоси. Дали определени дялове от божия рай в който живеем ще се ползват от дадена религия или пък ще се ползват от наследници на определена личност е друг въпрос. Той е регламентиран в светския свят. Де факто, светския свят в момента се явява регулатор на религиите и всяка една от тях трябва да се съобразява с по-общото - светът е за всички, а не за избрани!!!

Всяка религия, която е стъпила на агресивния начин на превземане на чужди дялове е нежелана, защото все пак светът е краен и много лесно може да бъде унищожен от хора които не вярват, че има бъдеще, а някакъв утопичен задгробен живот.

Задгробен живот няма! Има вечност! Всеки който не вярва във вечността, то той е въпросния лъжец, наречен образно - Сатаната. Да, лукавостта е модерна, но не тя е водеща в развитието на човечеството. ;) Блажени ще са вярващите! Амин - Образно казано - ще царуват след апокалипсиса ... ;) 

• Автор
преди 11 минути, ДИоNД написа:

От друга страна в определена религия винаги ще остане фундаменталния въпрос, т.е. личността която се е отдала, дала обет и т.н., че ще служи само и единствено на Бог трябва да остави и свой, някакъв, отпечатък от ДНК-то си в бъдеще

Какво искаш да кажеш, с това, че личността която е дала обет да служи на Бог, трябва да остави някакъв свой ДНК отпечатък?

Каква връзка има генетиката с вярата, и как различните вярвания биха могли да оставят генетичен отпечатък?

преди 39 минути, Aumi написа:

Какво искаш да кажеш, с това, че личността която е дала обет да служи на Бог, трябва да остави някакъв свой ДНК отпечатък?

Каква връзка има генетиката с вярата, и как различните вярвания биха могли да оставят генетичен отпечатък?

Тези мисли са в следствие на ефекта "Двама Папи". ;) - Интересен казус в католицизмът.

Липсата на личности за съхраняване на католицизмът в определени дялове от този свят до какво довежда, т.е. даден Папа, който е дал обед на примирение не се е смирил ... мда ... има нещо гнило в католицизмът, но явно техния клир е в вид разкол ... Това обаче е във вреда на по-общото .... т.е. на християнството ... е ... все пак съм християнин по вид на поведение и няма начин въпросната случка да не ме засяга...

Реално, даването на обет е вътре в човека, а дали ще го изповядва или не, зависи от личността, а се вижда, че консерватизма пречи и де факто католицизмът си показа "рогата" ... мда ... после се чудим, защо вярващи в друго успяват да се настаняват в дялове които не са за тях...

Принципно духовността никога не се е стремяла за някаква материална ценност, т.е. било то материална или ДНК ... Дали даден отпечатък от ДНК ще се предаде в бъдеще е божа работа, от която явно католицизмът не разбира, и следователно трябва да разбере своята греховност ... да се смири, че не той е меродавен, а само и единствено в истинското учение на Исус Христос, което не подлежи на други тълкования... Кратко: Личността която се отдава на Бог, трябва да излезе изцяло от светския живот, а както се вижда, то оттеглилият се Папа не го прави - това за мен е върховно грехопадение ...

Да избереш Бог може да е във всеки един момент, а дали си оставил ДНК-а отпечатък е без значение за духовността. Да се смята, че тези които са оставели свое ДНК не са способни на върховна духовност е грешно. Ето къде е разковничето на несъвършенството на Католицизмът - Не прощават!!! Прошката е върховното тайнство от което не разбират католиците!  

• Автор
преди 33 минути, ДИоNД написа:

Тези мисли са в следствие на ефекта "Двама Папи". ;) - Интересен казус в католицизмът.

Липсата на личности за съхраняване на католицизмът в определени дялове от този свят до какво довежда, т.е. даден Папа, който е дал обед на примирение не се е смирил ... мда ... има нещо гнило в католицизмът, но явно техния клир е в вид разкол ... Това обаче е във вреда на по-общото .... т.е. на християнството ... е ... все пак съм християнин по вид на поведение и няма начин въпросната случка да не ме засяга...

Реално, даването на обет е вътре в човека, а дали ще го изповядва или не, зависи от личността, а се вижда, че консерватизма пречи и де факто католицизмът си показа "рогата" ... мда ... после се чудим, защо вярващи в друго успяват да се настаняват в дялове които не са за тях...

Принципно духовността никога не се е стремяла за някаква материална ценност, т.е. било то материална или ДНК ... Дали даден отпечатък от ДНК ще се предаде в бъдеще е божа работа, от която явно католицизмът не разбира, и следователно трябва да разбере своята греховност ... да се смири, че не той е меродавен, а само и единствено в истинското учение на Исус Христос, което не подлежи на други тълкования... Кратко: Личността която се отдава на Бог, трябва да излезе изцяло от светския живот, а както се вижда, то оттеглилият се Папа не го прави - това за мен е върховно грехопадение ...

Да избереш Бог може да е във всеки един момент, а дали си оставил ДНК-а отпечатък е без значение за духовността. Да се смята, че тези които са оставели свое ДНК не са способни на върховна духовност е грешно. Ето къде е разковничето на несъвършенството на Католицизмът - Не прощават!!! Прошката е върховното тайнство от което не разбират католиците!  

Не виждам разлика в това дали ще си православен, католик или реформатор.

Не разбрах как вярата ти в някаква доктрина или следването на някакво течение от дадена религия, би повлияло на твоето ДНК.

Но...както и да е. Разбрах, че искаше да изтъкнеш, че твоята вяра е по права от тази на католиците !:whist: Или поне така си въобразяваш!

преди 38 минути, Aumi написа:

Не разбрах как вярата ти в някаква доктрина или следването на някакво течение от дадена религия, би повлияло на твоето ДНК.

Но...както и да е. Разбрах, че искаше да изтъкнеш, че твоята вяра е по права от тази на католиците !:whist: Или поне така си въобразяваш!

Първо: Далеч съм вече от това да си въобразявам ... :) 

Образно казано, към момента моето въображение е насочено само и единствено към едно мое детско желание .... не мечта, не някаква химера от миналото ми, а към просто обикновено детско желание да реализирам едно мое минало детско откровение - обичта ми към Балкана и удоволствието да споделям моето битие с дивите животни и природата около тях...

Що се касае за някакъв вид доктрина в православието, то явно не си разбрала какво е да си православен... няма лошо ...

Да, може да се разглежда християнството като вид доктрина, но въпросното в основата, е бъдещето, т.е. стъпва на свободния избор, а не на канон, който отрича наличието на друга законност. Духовния живот на един човек е свързан с личностната проява или изява в светския живот или не, а този който е дал обет за служба на върховната любов към Бог, то той вече е в избрания от него дял от този рай в който живеем. Уви, там достъпът на жени е забранен. Там е територията на Дева Мария. ;) 

Кратко: Лесно се избира, но трудно се смирява човек. Тези които са се смирили, то едва ли се срещат в известната ни цивилизация. Там обикновени хора, т.е. миряни не виреят, защото духовността им е на ниско ниво. Няма лошо да си духовно беден човек, за да не живееш поне малко щастливо в този прекрасен божи свят, а дали го съхраняваш, т.е. оставаш свой някакъв материален, било то и ДНК-а, облик е без значение за истински израсналия православен. За православния човек е по-важно да не позволява светът да се превърне "бунище" на други вероизповедания. Той съхранява едно единствено нещо - Вярата в бъдещето! Той се оттегля от светския живот и за него е без значение ареала, защото знае, че светът е Божествен. Не се стреми да го подобри, а чака момента на страшния съд, за да изчисти, за да спаси този свят. При него няма религия, т.е. вяра в наследството, а само честа и достойнството да запази дела на православната църква. Той не прави разлика между пол, раса и т.н., а изповядва само и единствено върховната Любов, а не абсолютната или безусловната ...

Да, трудно се разбира тази Любов, а и за миряните, тя, е някак си плътска... но, това е до време .... ;) 

Развесели ме като счете, че изповядвам някаква доктрина ... :) Ех, да, допускам, че греша в моята си доктрина, но тя в случая е без значение ... :)

Благодаря ти!

Успех!!!

п.п. Все пак да не забравяме, че властващите в "Рим" са подлагали на гонения християните... и де факто, те са тези които са разпънали Христос .... може да прощаваме, но не и да забравяме този факт!!! А, що се касае на "избраните" родове, хм ... те пък да не забравят, че са пазители ... ;) НО, само и единствено пазители, а не творци ... ;) 

• Автор
преди 22 часа, ДИоNД написа:

Що се касае за някакъв вид доктрина в православието, то явно не си разбрала какво е да си православен... няма лошо ...

След като се определяш като православен, следва, че си приел доктрините на православието.

Най-интересното е, че уж се мислите за свободни, но пък самото ви идентифициране с опредена религия или течение от нея, веднага ви поставя в рамка, от която не можете да излезете.

Цитат

Тези които са се смирили

Цитат

За православния човек е по-важно да не позволява светът да се превърне "бунище" на други вероизповедания

Дотук с твоето смирение и толерантност спрямо останалите християнски деноминации или хората от други религии и различно от твоето мислене!

Цитат

Духовния живот на един човек е свързан с личностната проява или изява в светския живот или не, а този който е дал обет за служба на върховната любов към Бог, то той вече е в избрания от него дял от този рай в който живеем. Уви, там достъпът на жени е забранен. Там е територията на Дева Мария. ;) 

Не само, че не си смирен и не си толерантен към различните деноминации и религии, но дори си и женомразец!

Каква е тази любов към Бога за която говориш, след като нямаш любов към ближния и към жените, и им забраняваш достъпа до Божият Рай!

преди 2 часа, Aumi написа:

След като се определяш като православен, следва, че си приел доктрините на православието.

Най-интересното е, че уж се мислите за свободни, но пък самото ви идентифициране с опредена религия или течение от нея, веднага ви поставя в рамка, от която не можете да излезете.

И Вие сте поклонник, даже яростен боец, на религия – веганството.

Един е Господ и името му е Веган!

преди 6 часа, Aumi написа:

Не само, че не си смирен и не си толерантен към различните деноминации и религии, но дори си и женомразец!

:) 

Да плача или да се смея, туй е въпроса при тези Ваши умозаключение. Ползвам определен набор в предходното изречение, защото Вие ползвате клишето женомразец.

...

Какво да кажа, хм ... или пък да тръгна да Ви разубеждавам в неправилния Ви подход било то към мен или изобщо какво Ви е отношението към мъжете!? Уви имате си своите предразсъдъци и едва ли аз съм този който ще успее да ги махне.

Кратко: Отидете на Атон и определено ще приема, че съм женомразец, т.е. даже ще приема, че сте ми направили комплимент, а не че сте подходили по модерно му - срещу хейт - реакция хейт ... Само не разбрах къде намерихте в мен омраза ... Живота е такъв, т.е. има хищници и плячки, а за да счетете, че по с мои думи съм Ви заплашил, то определено доста наивно мислите ... Нищо лично било то към Вас или Вашия пол ... Мъжете не сме опасни. ;) 

Друго което, то направете поне малко разлика между общо приети вероизповедания плод на религия, и други плод на атеистичните учения и/или светски течения.

Примерно: На всички футболни запалянковци аз им викам, че са религия, т.е. изповядват футбола.

преди 3 часа, Мих. Люз. написа:

религия – веганството.

Да, от една гледна точка въпросното е религия.

преди 6 часа, Aumi написа:

Дотук с твоето смирение и толерантност спрямо останалите християнски деноминации или хората от други религии и различно от твоето мислене!

Кротко изповядващия си "друговерник"  който се съобразява с хармонията било то на природата, на бита около нас и т.н. и най вече на културата, са ми безразлични, т.е. до толкова, че спазват определено поведение на тяхно смирение, но да толерирам агресията или пък с нихилизма с която определени "друговерници" подхождат, то няма как да стане. Да, в определен момент "махам" своето смирение, защото не съм от клира.

Цитат

:offtopic_s:

Питат един поп защо е пребил даден човек, а той:

- Ами, той ме удари от дясно, обърнах се да ме удари и от ляво, удари ме, но в библията след това не пише нищо и като го почнах, та така - пребих го...

Кратко: Не съм от хората които обръщат и другата страна, за да ме ударят. ;) Дали е грях, не знам, но знам, че бог е милостив, т.е. знам как да си изповядвам греховете и пред кой.

Не е лошо, че сте атеист или просто, че не изповядвате приетата от мен "Доктрина" (Макар че според моите виждания това са вид канони, а не доктрина...). Другото което е, че аз съм обикновен мирянин, а не някой който е положил вид тайнство, и де факто ми е "позволено" до известна степен, т.е. това, че съзнателно нарушавам определени канони е вид допустима греховност. Няма безгрешни хора. В случая на всички Ваши коментари на мои цитати има определена доза истина, но тя е в следствие на Ваше неразбиране по отношение на християнството и едва ли аз съм човека който може да Ви въведе в определено изповедание на християнското учение.

Кратко: Да тръгна, да Ви обяснявам защо определени тайнства не са за жени, то с Вашите предразсъдъци ще се получи един доста битов спор в който Вие ще мислите, че аз мразя жените, а пък аз ще мисля, че Вие мразите мъжете ... Определено не съм човек който ще толерира някаква форма на омраза и не ще позволя да излъчвате такава поднесена по този начин, т.е. че аз мразя ... Грешите драга, но Ви прощавам ... гледам го от веселата страна, т.е. че се опитвате да флиртувате с мен ... :) 

Успех!  

на 14.01.2020 г. в 9:07, ДИоNД написа:

този който е дал обет за служба на върховната любов към Бог, то той вече е в избрания от него дял от този рай в който живеем. Уви, там достъпът на жени е забранен.

Ами не е. Има и девически манастири.

преди 12 минути, ДИоNД написа:

Кратко: Отидете на Атон

Ами и ти се опитай да влезеш в някой девически манастир. Успех!!!

преди 3 минути, Shiniasu написа:

Ами не е. Има и девически манастири.

Ами и ти се опитай да влезеш в някой девически манастир. Успех!!!

Да, знам, че има "девически", но точно в Атон ... хм ...

А, влизал съм в девически манастири ... но това е друга тема .... вярно в килия сам с монахиня не съм бил ... :) 

И на теб успех с "девиците" ... :) 

• Автор
преди 3 часа, ДИоNД написа:

Кратко: Отидете на Атон и определено ще приема, че съм женомразец, т.е. даже ще приема, че сте ми направили комплимент, а не че сте подходили по модерно му - срещу хейт - реакция хейт ... Само не разбрах къде намерихте в мен омраза ... Живота е такъв, т.е. има хищници и плячки, а за да счетете, че по с мои думи съм Ви заплашил, то определено доста наивно мислите ... Нищо лично било то към Вас или Вашия пол ... Мъжете не сме опасни. ;) 

Препоръчвам ти, ти да идеш на Атон, след като ти харесва само мъжката компания!

Ти много ясно заяви, че според теб, достъпът до Рая за жени е забранен.

преди 3 часа, ДИоNД написа:

Кратко: Да тръгна, да Ви обяснявам защо определени тайнства не са за жени, то с Вашите предразсъдъци ще се получи един доста битов спор в който Вие ще мислите, че аз мразя жените, а пък аз ще мисля, че Вие мразите мъжете ... Определено не съм човек който ще толерира някаква форма на омраза и не ще позволя да излъчвате такава поднесена по този начин, т.е. че аз мразя ...

Успех!  

Изобщо не ме интересуват никакви тайнства, измислени от чернодрешкоци. След като ти харесват, изпълвай ума си с тях.

Достатъчно беше, че разбрах позицията ти спрямо жените.

Цитат

решите драга, но Ви прощавам ... гледам го от веселата страна, т.е. че се опитвате да флиртувате с мен ... :) 

Тъпо и смешно е, да възприемаш като флирт това, че една жена е писала под поста ти в някой форум.

Или пък да си мечтаеш, че някой може да флиртува с теб по този начин.

Изобщо не харесвам дълги словоизлияния и не ги чета, особено пък когато нищо не казват въпреки многото използвани думи.

преди 25 минути, Aumi написа:

Тъпо и смешно е, да възприемаш като флирт това, че една жена е писала под поста ти в някой форум.

Тези които вярват че са грешни - греховни копнежи проецират. Но Бог ще прости и на децата на Сатаната, ако се разкаят, понеже е безкрайно милостив. Добра стратегия, ако кувертите за трапезата в рая не бяха ограничени...

преди 12 часа, Aumi написа:

Каква е тази любов към Бога за която говориш, след като нямаш любов към ближния и към жените, и им забраняваш достъпа до Божият Рай!

Да,  въобразили са си ,че така ще постигнат нещо и ще се възнесат нанякъде без жени. Жената и мъжа са едно единно цяло и се допълват както Ин и Ян. Мъж без жена е едно нищо.

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Но Бог ще прости и на децата на Сатаната, ако се разкаят, понеже е безкрайно милостив.

Кои са тези деца на Сатаната моля. Има ли за какво точно трябва да се разкайват пред един, толкова  милостив Бог , който ни гори от 2500г . за Вещерство.Залива ни с потопи , а неговите последователи се сипят като рояк мухи само в мъжки съобщности и култове в които на жени е забранил да стъпват. Не е добре това мъж да стои без жена. Жена без мъж не може да постигне удовлетворение от живота в пълният  потенциал.А тези мъжки клубове игнорират основата на живота и сътворението опресирайки  жената тук на Земята. С очаквания един ден там в Рая да им  я поднесат на поднос в вид на 28 бр.малолетнички девици. Доста странна логика, важаща не само за деноминацията на Исляма.Нито един от Аврамическите култове не припознава правото на жената да съществува и да диша нормално и свободно освен функционално за разплод. Убийствата на жени от религиозни бележат връх за  всички времена.Всички тези мъжки съобщества са представлявани само от мъже  мъжки институции.Като започнат да узурпоират най светлите празници направо ми се повдига от техните позлатени каски и спиритуална гнусотия.Макар  всички от тях  правят мили очи нито една от тях не ни позволява на нас Жените, създателки  на живота в този свят дори да говорим.Камо ли да встъпваме в роля да напътстваме, както примерно прави един Вселенски Поп, раздавайки го  пастир на стадото. Все едно има хал хабер какво е да родиш. Жените сме низвергнати и сатанизирани то е ясно много отдавна. Религията има една функция тази на буцата черен катран в кацата с чист мед. Не може да сатанизираш секса.Не може да сатанизираш жената и сътворението си. Ако го правиш не си на верният път.

Screenshot_25 (2).jpg

преди 8 часа, Aumi написа:

Ти много ясно заяви, че според теб, достъпът до Рая за жени е забранен.

Не бъркай Рая с някакво местоположение на тази земя. Няма смисъл да ревнуваш, че мъжете са си "приватизирали" някакво късче и са го нарекли - Рай, т.е. място където да няма жени и могат да се концентрират върху една любов, която не ще разбереш, т.е. освен плътската има и друга. 

Достатъчно беше, че разбрах позицията ти спрямо жените.

Изобщо не си разбрала. Само си въобразяваш.

Изобщо не си мечтая за флирт. :) 

Кратко: Нормално е да живееш с предразсъдъци.

Твърде лично приемаш дискусиите ...  

Бъди щастлива!

• Автор
преди 4 часа, ДИоNД написа:

Не бъркай Рая с някакво местоположение на тази земя. Няма смисъл да ревнуваш, че мъжете са си "приватизирали" някакво късче и са го нарекли - Рай, т.е. място където да няма жени и могат да се концентрират върху една любов, която не ще разбереш, т.е. освен плътската има и друга. 

Няма за какво да ревнувам, че някои мъже с комплекси, са измислили в болните си мозъци някакво кътче наречено Рай, в което стотици девственици ще им поднасят мед и мляко,. И докато в реалния живот отбягват или мразят жените като виновници за несгодите им, то в сънищата си отново бленуват за жени с които ще бъдат наградени в Рая.

Съжалявам, но всеки трябва да търси вината в себе си, а не да я прехвърля върху цялото женско съсловие.

преди 7 минути, Aumi написа:

Съжалявам, но всеки трябва да търси вината в себе си, а не да я прехвърля върху цялото женско съсловие.

Каква вина те гони?!

Не си била там и правиш основни грешки какви хора има там.

Да, повечето които са само послушници са там заради някакви свои проблеми в светския живот, но определено не чувстват вина, а по-скоро търсят спасение, т.е. вместо да ходят на почивка на някакви модни дестинации, отиват там да се разтоварят от натрупаната негативна енергия от ежедневието си.

Да се твърди, че въпросните мразят жените е най-малко признак на твое невежество, а не на правилна гледна точка към мъжете които не могат да получат някакъв вид обич от жена.

Всеки пол си има своите отговорности, но да мислиш, че мъжете сме виновни за това, че не ни давате, то малко явно не схващаш, че не това е важно за нас.

Както казва жена ми, то ние мъжете сме си себе достатъчни, но една жена не може да бъде, защото нейната физиология е по-различна от мъжката и ако в младостта си една жена се лишава от определени неща, то на определена възраст започва да ходи по доктори, но уви вече е късно .... Това тя го е разбрала от една матрона, а не от някой поп или мъж ....

Не виждам и смисъл да ти споделям и определени неща споделени от монахини .... защото може би и там ще намериш някаква омраза, но тоя път към мъжете ...

Ще прощаваш, но явно ти следваш някаква религия, която определено стъпва на грешни доктрини, но умело я прикриваш, за да не покажеш колко си неграмотна по отношение да духовността ...

Няма лошо човек да е неграмотен в тази област, но да считаш, че всички които са - са някакви омразни същества е най-малкото признак на ниска твоя култура.

• Автор
преди 8 минути, ДИоNД написа:

Не си била там и правиш основни грешки какви хора има там.

О, да, не съм била ТАМ, защото това е част от фантазиите ти.

Цитат

Да се твърди, че въпросните мразят жените е най-малко признак на твое невежество, а не на правилна гледна точка към мъжете които не могат да получат някакъв вид обич от жена.

Всеки заслужил мъж, получава достатъчно обич от жената.

Това, че някой не е получил, говори само, че неговите липси са породени от някакви причини, които се крият в самият него.

преди 52 минути, Aumi написа:

О, да, не съм била ТАМ, защото това е част от фантазиите ти.

Първо: Не фантазирам.

Второ: Не ме интересува реалната личност която стои зад този твой ник.

Трето: Този имидж който си изградила под въпросния ник е пълна скръб.

Четвърто: твърде лично и сериозно приемаш този си имидж и може би ти фантазираш, че си де факто което е той.

Пето: Определено не си фантазирам, че имидж с наименование Aumi би се толерирал в Атон.

Шесто: Не се безпокоя за какъв имидж съм се изградил, изграждам или ще до изграждам в този форум.

Седмо: Говорим принципно, но не по принцип.

Осмо: Едва ли може да схванеш поне малко моите принципи по които споделям определена информация тук.

Девето: Не всяка информация в интернет е меродавна.

Десето: Това с какво се занимава в момента моето въображение ни на йота не касае форума, интернет обществото и дори моите близки хора.

Ето къде грешиш, т.е. съдиш за човек по това което говори, споделя, а де факто не знаеш какво прави. Във твоето въображение е някаква твоя фантазия и си мислиш, че правя нещо което е в пряк ущърб било на теб или на жените като цяло.

Нещо параноично гледаш на изявата ми под този ми имидж ... мда ... но, това изобщо не е основание за страха от това, че не аз съм фантазьор, а ти ....

Ти си фантазирай на спокойствие и позволи да знам само аз дали това което споделям е плод на моя фантазия или плод на информация какво де факто се крие под твоя ник, т.е. не ме касае ни на йота твоята личност, нито пък какъв имидж изграждаш тук.

Лек ден!

• Автор

Не мисли, че мен ме интересува твоята личност.

Тук просто споделяме мисли, и няма защо толкова да се палиш и да приемаш нещата лично.

Не очаквах, че единственият рай, който съществува за теб, може да бъде Атон, въпреки, че го спомена в разговора преди това.

Място на което са забранени дори и животните от женски пол, не може да бъде никакъв Рай. Раят е душевно състояние и начин на живот в цялост и пълнота, която може да бъде възможна само между свещен съюз между мъжа и жената. Дори и в Библията се казва, че Бог е създал мъжа и жената като две половини на едно цяло. Така че, всякакви опити да се разруши този съюз и да се отрече ролята на жената в целостта на мъжа и важната роля, която тя играе в неговият живот, са противоестествени.

Повечето съвременни религии заклеймяват жената, но заклеймявайки нея, те заклеймяват живота, защото жената е носител на живота.

Дори и твоите чернодрешковци, избягали от света, са родени от жени. И страхът от жената и от любовта, както и техните лични драми и слабости, в които виновница е жената, са ги запратили на остров, в който дори животни от женски пол са нежелани, защото инстинктивно женският пол е свързан със секса. А когато се заклейми нещо толкова естествено, в опит да се потиснат инстинктите дадени от природата, се стига само до психично болни мозъци и извращения!

преди 45 минути, Aumi написа:

Дори и в Библията се казва, че Бог е създал мъжа и жената като две половини на едно цяло.

Не съм против идеята в удебеленото от мен, но не подлъгвай с това си твърдение незапознатите с въпроса.

В Библията, книга Битие, пък и в целия Стар и Нов завет, не е като да е баш точно така ;)

• Автор
преди 7 часа, Мих. Люз. написа:

Не съм против идеята в удебеленото от мен, но не подлъгвай с това си твърдение незапознатите с въпроса.

В Библията, книга Битие, пък и в целия Стар и Нов завет, не е като да е баш точно така ;)

Дай да видим колко си запознат по въпроса:

Битие 1:27
И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

Битие 5:2
създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха създадени.

Битие 2:24
Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът.

Матей 19:5
"Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?"

Матей 19:6
Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва.

Марк 10:8
и двамата ще бъдат, една плът; така че не са вече двама, а една плът.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.