Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ОШО и неговата философия

Featured Replies

преди 23 минути, Shiniasu написа:

Иначе различните хората и различните религии наричат "духовност" представите си за духовност. Това е човешкото разбиране за духовността, което е ок, стига да води до израстване на хората, до превъзмогване на собствените слабости, до надграждане на всичко положително.

И какво да имаме предвид под ,,превъзмогване на собствените слабости" - цигари ,алкохол ,плътска любов ,влечение към комфорт ,любов - това са все неща ,,дарове от Господа" ,няма смисъл да ги превъзмогваме ,ако тях имаш предвид.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 125,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Писанке, хубаво е понякога да осмисляш цитатите, които постваш.Това е изключително тъпо клише. Ти ако осъждаш кражбата, изнасилванията, убийствата, това означава ли, че си крадлива, насилница и убийца

• Oт един момент нататък Ошо се пристрастява към т.нар. "райски газ", на което се дължи и доброто му настроение през голяма част от времето. Сега, Ауми, пак ще каже, че това е клевета или нещо такова. К

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Аз не използвам сложни думи без преди това да ги обясня. Когато се говори за философия, не е лошо да се знаят следните думи. Тъй като знам, че много хора не ги знаят, винаги преди да ги употребя ги об

Публикувани изображения

преди 31 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

И какво да имаме предвид под ,,превъзмогване на собствените слабости" - цигари ,алкохол ,плътска любов ,влечение към комфорт ,любов - това са все неща ,,дарове от Господа" ,няма смисъл да ги превъзмогваме ,ако тях имаш предвид.

Това са все неща към които можеш да се привържеш и дотук със свободата, колкото и да се залъгваш, че си свободен. Всичко може да се ползва, ако е с мярка и доколкото е полезно. Преценката всеки сам си я прави и си носи последстсвията. Това обаче не пречи да се обсъдят някои неща без желанието за налагане. За мен от изброените, само последното е оправдано.

преди 17 часа, valkiria1 написа:

Само да отбележа до тук,че се говори за духовност, но никой не обясни/поне от негова гледна точка/,какво е това чудо ?

на какво се крепи духовното ?

Темата е друга. Всеки свързва духовността с определени добродетели, които човек би следвало да притежава, за да претендира за духовност. Любов, милосърдие, състрадание, загриженост, вяра, мъдрост и доста други, които няма да изброявам.

Ако се погледне от друг ъгъл духовността е единство, организираност по определени правила (принципи), солидарност, като противоположност на хаоса, самоизолацията от цялото (егоизма) и деградацията.

От трета гледна точка духът е това, което прави материята жива, движеща се и я организира, прави я по-пластична и способна основа чрез която да се прояви.

• Автор
преди 8 часа, Търсещ истини написа:

Защо смятам Ошо за пророк, а не философ?

Когато се разглежда етически проблем, той може да бъде разгледан както от научен, така и от религиозен, а и от делнично- практически ъгъл. Ошо го разглежда от позицията на религиозен пророк. 

Добре е, че поне един човек разсъждава върху думите на Ошо, а не си създава впечатление за него от разни статии писани от трети лица.

Но нека видим дали е възможно да наречем Ошо пророк.

Ето какво означава думата според речниците на българския език.

проро̀к

Значение на думата пророк

мн. пророци, м.
1. Човек, който пророкува.
2. В религията – лице, което говори от името на бога и предвестява бъдещи събития. Пророк Даниил.
прил. пророчески, пророческа, пророческо, мн. пророчески.

Синоними на думата пророк

(същ.) ясновидец, гадател, предсказвач, предсказвател, оракул

..................

Ошо не е нито едно от изброените определения, за да бъде наречен пророк.

..................

Цитат

При него няма логика, а увереност в своите разсъждения

Когато се твърди нещо, е добре човек да се обоснове.

Кое в неговите изказвания няма логика? Може ли цитати?

Цитат

Да, аз ви уча на егоизъм. Никой не ви го е казвал -преди мен. Никой не е имал смелостта да каже такова нещо. И това е така, защото всеки пророк е дълбоко егоистичен - точно това е парадоксът в цялата тази ис­тория.

Вижда се с кого се сравнява и цитира авторът- с пророците. Ще се обадя, ако намеря цитиране и коментар на учен.

Това, че говори за пророците, че са били егоистични, съвсем не означава, че той счита себе си за пророк.

А защо ги счита за егоистични, със сигурност има обяснение, което трябва да се цитира.

Просто той е избрал една целева група към която са насочени проповедите му. Не се стреми към всеобщи разсъждения, а да изработи етика за тази група. Лично аз не виждам нищо необичайно в това да проповядва сред богатите и да организира тяхната етична система. Религиозните дейци са гледали да са около властващите, защото като влияят на тях, влияят на цялото общество.

Ошо използва преобладаващо притчи, което е присъщо на проповедниците, а не на учените, те използват термини и обосновават съжденията си с логическа връзка с други термини

Ошо няма системен поглед към нещата, все пак е проповядвал през 20 в. Той отрича наличието на връзки и отношения между хората, което е сериозен научен пропуск, но е допустимо при проповедта.

Това, че той е изнасял своите беседи или проповядвал /ако искаш така да го наречеш/, пред санясини, повечето от които са били богати, съвсем не означава, че неговите слова са отправени само към богатите, или че той се опитва по някакъв начин да създаде някаква етична система само за богати хора. 
Човек, който непредубедено прочете неговите беседи или книги, ще разбере, че нещата които казва той са универсални истини. Абсолютно заблуждаващо е, че тези истини са отправени само към хора с пари , към хора от някаква определена група.

Знае ли някой какво означава "човешки род" и дали някъде съществува нещо от рода на "общество"? Всичко това са само думи. Съществува единствено индивидът.

Когато се цитира само едно изречение, може би не може да се схване контекста на казаното.

Ошо винаги издига индивидуалността на пиедестал. Само човек познал своята най-дъблока същност, само цялостният човек е индивидуалист, а не част от тълпата.

"Творчеството е най-големият бунт в съществуванието. Ако искаш да твориш, трябва да се освободиш от цялото си формиране, инак
творчеството ти няма да бъде нищо друго освен допиране, ще е просто едно индигово копие. Можеш да твориш само ако си индивидуалност, но не и ако си част от психологията на тълпата.
Колективният ум е най-нисшият ум на света - дори и така наречените идиоти стоят по-високо от колективната идиотия. Но колективността си има и своите примамки: тя уважава, почита тези хора, които настояват, че Кколективният ум е единственият правилен път.
Аз се стремя да унищожа колективния ум и да направя всеки индивид свободен.

Всъщност човечеството ще се роди истински едва в деня, когато индивидуалността бъде уважавана в нейния бунт."

преди 11 часа, Aumi написа:

Неадекватно е да се сравнява човекоубиецът на милиони Хитлер с духовния учител Ошо, който е против всяко насилие и убийства.

Аз не сравнявах тях. Правех аналогия на твоите разсъждения, че аз примерно не му вярвам само защото не съм чел книги на Ошо. Това е твоята логика, но виждам, че сама се отричаш от нея. А Хитлер също се е борел за един по хубав свят. Няма как да увлечеш милиони души, ако те не вярва в същото. Но самата вяра в това не те прави добър или постъпките ти правилни. Ти ми хвалеше Ошо като голямата работа, защото имал много последователи. Е, Хитлер е имал повече. Хитлер е по-голямата работа от твоя човек. И е бил по-богат. По твоите материални критерии Ошо не може да стъпи на малкия пръст на Хитлер.

преди 11 часа, Aumi написа:

Но щом толкова настояваш да ги сравняваш, дай цитати от Хитлер, да видим какво е писал и какви допирни точки може да има между двамата.

Хитлер е създал революция в социалната политика далеч преди "цивилизованите" му европейски комшии. Ако толкова държиш мога да ти прехвърля доста материал за размисъл, изразяващ се в човешкото отношение на Хитлер към бедните, към майките, към децата.

Даже първата пенсия в света е дело на немците.

преди 10 часа, valkiria1 написа:

Дойде да ни се накараш, колко е объркана парично- ценностната ни система

Къде прочете такива неща? Парите са си нещо страхотно. Робуването им е нещо, от което не остава време за живеене. Аз нямам проблем да си богата като Ауми, до момента в който ми заявиш, че знаеш и можеш повече от мен само защото си сърбала от сребърна лъжичка.

Днес има изобилие от качествена храна и който може си я позволява.

Ти не живееш в България. Аз си направих експеримент да търся чиста храна и ударих на камък. За вкусна ептен.

Пък ти разправяй,че си ял качествена храна. Азотноторовите ви заводи   са бълвали  продукция

Защо си мислиш, че сме купували торове? Торове се ползват за бедни почви. Това не е твоята пустиня, тук е България.

До ден днешен си пръскате продукцията с препарати против вредители.

Естествено. И тези хора имаха сред най-дългия живот на планетата. А другояче ли те си искаше?

Но за да има мир и да се успокоиш приемаме,че твоята баба е духовно развита личност, защото е живяла бедно, ти защото си живял без ток и си нямал телефон си се издигнал духовно.

Валкирия, понякога някой много прост пише от твоя профил. Може и ти да си тази простата. От цялата работа, където май се засегна от това, че парите не те бутат с един гърди пред мен, и тъпите въпроси как оправдавам духовността си с липсата на телефон, на теб ти убегна нещо фундаментално. За мен духовността изобщо не е ценност и не смятам себе си за духовен. Аз не съм заплаха за твоята духовност. Аз не вярвам в наличието на души и призраци. И пак може да те е яд цял живот, че по твоите критерии за духовност аз може и да те изпреварвам. Не ми е било за цел, даже го написах, не е било самоцел, ама ти не четеш, а само се хвърли да защитаваш рехавата си духовност. Жалка си в такива моменти.

ПП: haha.png

преди 2 часа, Aumi написа:

...

Усетих, че не ми е мястото в тази тема. Благодаря, че обърнахте внимание на написаното от мен. Пожелавам ви добра дискусия.

Т.и.

• Автор
преди 1 час, Myanmar написа:

ПП: haha.png

Тези огромни емотикони, които обичаш да използваш толкова често, когато се чувстваш безсилен, въпреки думите, с които се опитваш да замаскираш своето безсилие, говорят много за твоята душевност и духовност! :lol6:

преди 16 минути, Търсещ истини написа:

Усетих, че не ми е мястото в тази тема. Благодаря, че обърнахте внимание на написаното от мен. Пожелавам ви добра дискусия.

Т.и.

Не знам въз основа на какво се породи това усещане, но можехме да поразсъждаваме върху думите на ОШО, за да установим кое е истина и кое лъжа в тях.

преди 13 часа, Търсещ истини написа:

Просто той е избрал една целева група към която са насочени проповедите му.

Всеки "месия" си гони целевата група. Христос, макар да е живял във времена, в които е бъкало от самозванци пророци, защото е било изхранващ бизнес, нещо като изродите в Индия в наши дни, е заел една голяма ниша - бедните, обещавайки им... богатства, ако станат още по-бедни. И т.к. бедните са били мнозинство, повлякла е крак тази секта, та чак император се принудил да я обяви за официална религия. Ако един извънземен следи историята на планетата, ще се пръсне от смях от този парадокс haha.png

Ама богатите не са толкова прости, та изобретили Църквата и макар да нямат контрол над това какво масата ще вярва, наложили на кого ще плаща за тази вяра. И до ден днешен Егото води слабите волево хора по нанадолнището на вери във фантазии, само и само да изпитат, че са нещо повече, специално, избрано или богопомазано. Парадоксът е, че понякога цената за това е тяхната душа, в чисто религиозен план. Те продават себе си за да се превърнат в лесно разпознаваем, смилаем продукт. Нещо като "още една тухла в стената". А симптомите за синдром на месията, неоправдано високото самочувствие и откъсване от реалността стават все по-противни. Най-наглите фанатици обясняват презрението и насмешката (haha.png) на останалите с неразбиране и липса на духовност. Останалите се смеят, защото са глупави и непросветени. Нищо, че самите вярващи нищо не знаят, а само си вярват.

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Според повечето религии да си духовен означава да посещаваш храмове и да купуваш религиозни предмети и четива.

Ти ще ме застреляш. Още ли опитваш да си пробуташ сатанизма, за който задължително трябва да се купуват свещи и да се палят църкви.

създадох ,,Анжелизъма" ,за да обясня някои работи около Господ и отвъдното и то на добра воля

Послъга тука малко. Правеше го срещу заплащане и пускаше оферти. Не беше на добра воля.

Духовен според мен е да правиш добро ,и да се въздържаш от зло

Само да ти припомня, че според твоя будализъм няколко от смъртните грехове, и по-конкретно носещите кеф неморални неща, ти ги броиш за позволени и неосъдителни.

А това ,че много сте чели свещени текстове  и се правите ,че ги разбирате няма да ви донесе уважение и благоразположението от Господ. 

Това е омагьосания кръг на глупците. Колкото повече религиозни бълнувания четат, толкова повече от тях научават и толкова повече от живота си пропиляват. И толкова по-трудно е да признаят, че са се занимавали с глупости, защото ще трябва да признаят пред себе си, че са прахосали силите и времето си на халос. Затова още по-силно се държат за заблудите си и още по-ожесточено се бият за тях. Цената се превръща от съзнаването за пропилян следобед до смисъла или по-скоро безсмислеността на съществуването им.

преди 4 часа, Aumi написа:

Добре е, че поне един човек разсъждава върху думите на Ошо, а не си създава впечатление за него от разни статии писани от трети лица.

Как ще ме привлечеш да чета думи на Ошо? С какво е по-добро учението му от това на Анжел?

преди 1 час, Aumi написа:

Тези огромни емотикони, които обичаш да използваш толкова често, когато се чувстваш безсилен, въпреки думите, с които се опитваш да замаскираш своето безсилие, говорят много за твоята душевност и духовност! :lol6:

Размера те ококорва нещо, но аз винаги съм търсил качеството, не размера. Такива са емотиконите, не съм избрал да са такъв размер. Усети се.

И недуховни хора да ми говорят за чуждото безсилие... айде няма нужда.

преди 13 часа, Myanmar написа:

Послъга тука малко. Правеше го срещу заплащане и пускаше оферти. Не беше на добра воля.

Не беше ,Но сега е. Просто поисках някои неща да ги получа още в земния живот ,но каквото съм изживял изживял ,отлагам големите си желания за след смъртта ,защото в земния живот ,за да придобиеш голямо богатство трябва да се отдалечиш от Господ и от Рая както е направил Ошо,което не ми се нрави.

преди 14 часа, Myanmar написа:

Ти ще ме застреляш. Още ли опитваш да си пробуташ сатанизма, за който задължително трябва да се купуват свещи и да се палят църкви.

Само да ти припомня, че според твоя будализъм няколко от смъртните грехове, и по-конкретно носещите кеф неморални неща, ти ги броиш за позволени и неосъдителни.

Не е сатанизъм ,и свещи да се купуват е по желание ,а за палене на църкви изобщо не проповядвам.

Кои ,?изброй ми за да ти обясня .

преди 14 часа, Myanmar написа:

Всеки "месия" си гони целевата група. Христос, макар да е живял във времена, в които е бъкало от самозванци пророци, защото е било изхранващ бизнес, нещо като изродите в Индия в наши дни, е заел една голяма ниша - бедните, обещавайки им... богатства, ако станат още по-бедни. И т.к. бедните са били мнозинство, повлякла е крак тази секта, та чак император се принудил да я обяви за официална религия. Ако един извънземен следи историята на планетата, ще се пръсне от смях от този парадокс haha.png

Това е омагьосания кръг на глупците. Колкото повече религиозни бълнувания четат, толкова повече от тях научават и толкова повече от живота си пропиляват. И толкова по-трудно е да признаят, че са се занимавали с глупости, защото ще трябва да признаят пред себе си, че са прахосали силите и времето си на халос. Затова още по-силно се държат за заблудите си и още по-ожесточено се бият за тях. Цената се превръща от съзнаването за пропилян следобед до смисъла или по-скоро безсмислеността на съществуването им.

Хората просто се надяват ,един ден след смъртта им да приключат с мъките един път за винаги и искат един по - хубав живот - вечно - и търсят информация за това ,,как да да си го осигурят?"  ,затова четат  . Рафтовете са са пълни с религиозна литература ,която се рекламира и те се увличат .А нещата са много прости ,,Прави добро и не прави зло" .Всяко добро те води към Рая и ти подсигурява допълнително щастие за отвъдното ,а всяко зло ти подсигурява мъки в отвъдното.

Ошо е имал 97 Ролс Ройса и много диамантени часовници ,в същото време няма почти нито едно направено добро,а дори измами на стойност 40 000 000 долара ,и вие сте последователи на такъв човек.Я се осъзнайте навреме.

• Автор
преди 5 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

За пореден път повтарям: Вместо да си правите труда да четете съмнителни и платени статии, да четете книгите  на самият Ошо!

Не знам, защо си правите труда да търсите информация за него.

Ами четете и слушайте беседи в които говори самият той, и тогава си съставете мнение!

Но колко по-лесно е да се вярва на клюки, клеветнически и интригантски статии!

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Ошо е имал 97 Ролс Ройса и много диамантени часовници ,в същото време няма почти нито едно направено добро

Той е направил толкова добро, колкото вие и за сто живота едва ли ще направите!

Цитат

,а дори измами на стойност 40 000 000 долара ,и вие сте последователи на такъв човек.Я се осъзнайте навреме.

Откъде ги измисляте тези измами?!

преди 5 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Ошо е "дете на цветята", хипар, който проповядва кефа на макс с наркотици и безразборен секс, наместо традиционния здрав разум за последствията от наркотиците, болестите и инвестиране в бъдещето. На снимките виждам "последователи", т.е. наркоманчета, които искат да не им казват наркоманчета, а последователи на мъдро учение, на брой по-малък от протестиращи на Орлов мост в полунощ.

В наши дни, модите и охолството на отегчени домакини, е събудило тази екзотична мания по гонене на млади момчета. Цялата тая глупост е облечена в някакъв ореол, сякаш не е тривиалната философия на сладострастието от памтивека.

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Не беше ,Но сега е.

Не беше я. За отбрани близки хора беше, за приятели, за нам си какви, за според "дарението". Лепта искаше, членски внос, туй-онуй. Не ти се вързаха. Ама ако бяха потекли реки от пари дали щеше да се откажеш от този бизнес план?

Не е сатанизъм

Само ти обратното на християнството не му викаш сатанизъм. Аз бих казал, че проповядвайки отричането на Библията си самия Антихрист.

Хората просто се надяват ,един ден след смъртта им да приключат с мъките един път за винаги и искат един по - хубав живот

Могат да се надяват на богове. А на земята парите им ги вземат други хора.

Да се надяваш е едно, да сключваш сделки за отвъден живот и да плащаш индулгенции, това не може да се припише на плановете на съвършено същество.

А нещата са много прости ,,Прави добро и не прави зло"

Изобщо не са прости, не знам защо все повтаряш това. Няма добро и зло, това са морални и религиозни абстракции. За теб може да е добро да вземаш наркотици и да изневеряваш, за други не е добро.

Затова дадох Хитлер за пример. Пътят към Ада е осеян с добри намерения.

Ошо е имал 97 Ролс Ройса и много диамантени часовници ,в същото време няма почти нито едно направено добро,а дори измами на стойност 40 000 000 долара ,и вие сте последователи на такъв човек.Я се осъзнайте навреме.

Връщаме се на изконната истина, че за да стане един човек много богат е нужно много други хора да станат бедни. Ауми му се възхищава за това.

преди 26 минути, Aumi написа:

Той е направил толкова добро, колкото вие и за сто живота едва ли ще направите!

Гледай си работата. Мен не ме издирват от ФБР и не съм съсипал толкова животи, колкото твоя сектант. В списъка от жертвите му вписвам и теб.

• Автор
преди 25 минути, Myanmar написа:

Гледай си работата. Мен не ме издирват от ФБР и не съм съсипал толкова животи, колкото твоя сектант. В списъка от жертвите му вписвам и теб.

Ако и ти успееш да събереш по 10 хиляди човека да слушат с часове беседите ти. Ако успееш да построиш град като рай в пустинята на Америка. Ако пред хиляди хора дошли да те слушат, непрекъснато говориш против всички религии и политици, и теб ще те обявят за терорист и ще те арестуват!

преди 19 часа, Myanmar написа:

Ама богатите не са толкова прости, та изобретили Църквата и макар да нямат контрол над това какво масата ще вярва, наложили на кого ще плаща за тази вяра

Ми не са прости!
Евреите са създали трилогията от аврамитски религии и въпреки че и трите имат едно начало, те са решили че ако ги разделят и настройват една срещу друга, винаги ще печелят повече.

Това е древен похват, който днес се използва в много бизнеси и в политиката.
Създаваш конкурентна фирма, но всъщност ти стоиш зад тази уж конкуретна фирма, или партия.

Погледнете колко се печели от тези религии, хиляди години след тяхното основаване.

В Йерусалим, Ватикана и Мека, потокът е непрекъснат. Така че - евалла им на фарисеите!

преди 10 минути, Aumi написа:

Ако успееш да построиш град като рай в пустинята

И ти се самозабрави като Бойко Борисов. И той неуморно строи магистрали, детски градини, мостове...

По снимките съдя, че ги строи с ножица.

преди 18 минути, Myanmar написа:

Ошо е "дете на цветята", хипар, който проповядва кефа на макс с наркотици и безразборен секс, наместо традиционния здрав разум за последствията от наркотиците, болестите и инвестиране в бъдещето. На снимките виждам "последователи", т.е. наркоманчета, които искат да не им казват наркоманчета, а последователи на мъдро учение, на брой по-малък от протестиращи на Орлов мост в полунощ.

В наши дни, модите и охолството на отегчени домакини, е събудило тази екзотична мания по гонене на млади момчета. Цялата тая глупост е облечена в някакъв ореол, сякаш не е тривиалната философия на сладострастието от памтивека.

Не беше я. За отбрани близки хора беше, за приятели, за нам си какви, за според "дарението". Лепта искаше, членски внос, туй-онуй. Не ти се вързаха. Ама ако бяха потекли реки от пари дали щеше да се откажеш от този бизнес план?

Само ти обратното на християнството не му викаш сатанизъм. Аз бих казал, че проповядвайки отричането на Библията си самия Антихрист.

Могат да се надяват на богове. А на земята парите им ги вземат други хора.

Да се надяваш е едно, да сключваш сделки за отвъден живот и да плащаш индулгенции, това не може да се припише на плановете на съвършено същество.

Изобщо не са прости, не знам защо все повтаряш това. Няма добро и зло, това са морални и религиозни абстракции. За теб може да е добро да вземаш наркотици и да изневеряваш, за други не е добро.

Затова дадох Хитлер за пример. Пътят към Ада е осеян с добри намерения.

Връщаме се на изконната истина, че за да стане един човек много богат е нужно много други хора да станат бедни. Ауми му се възхищава за това.

Интересно.

Интересно.

Аз се отказах от дарение на стойност 10 000 лева и други по- малки. Сега за сега се остава само свидетелствата ,че има ,,Господ ,Ад и Рай " защото съм ги видял и усетил.За моралните устои не ми се говори.

Антихристи много и филми има даже ,че Исус Христос не е съществувал.

Истината е ,че само Господ е истината, а в Анжелизъма съм разяснил какво е Господ .

Плащането на индулгенции е измислица на религиите и аз съм против индулгенциите,защото са си пълна измама.Ако си лош човек ще ходиш в Ада и точка.И никаква индулгенция не може да те спаси.

Е вярно ,че не са прости.

Не мога да кажа дали пътя към ада е послан с добри намерения.

Да така е но всеки си знае и след като отиде в отвъдното ще си носи последствията от неправилното разпределение на придобитото.

Това пък е за Ауми.

преди 11 минути, Aumi написа:

Ако пред хиляди хора дошли да те слушат

То в Индия това е един блок. Стига си го превъзнасяла. За оргии с наркотици е лесно да събереш хора. Да ти имам стандартите.

преди 14 минути, Aumi написа:

че ако ги разделят и настройват една срещу друга, винаги ще печелят повече

Брей, голяма работа били това евреите.

• Автор
преди 5 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Да така е но всеки си знае и след като отиде в отвъдното ще си носи последствията от неправилното разпределение на придобитото.

Това пък е за Ауми.

Ауми плаща толкова данъци месечно, колкото ти за една година труд не можеш да спечелиш!

Така че, ти Ауми не я мисли! 

преди 20 минути, Aumi написа:

В Йерусалим, Ватикана и Мека, потокът е непрекъснат. Така че - евалла им на фарисеите!

Айде, айде, ще им зацелуваш краката.

Йерусалим - 3,5 млн. годишно.

Ватикана - 6 млн.

Мека - 12 млн.

Дисниленд - 15 млн.

Лас Вегас - 42,5 млн.

преди 1 минута, Aumi написа:

Ауми плаща толкова данъци месечно, колкото ти за една година труд не можеш да спечелиш!

Изобщо не ме интересува колко данъци плащаш. Това не показва колко си успешна, нито колко струваш. То и сред проститутките има евтини и скъпи, но са един дол дренки.

• Автор
преди 8 минути, Myanmar написа:

То в Индия това е един блок. Стига си го превъзнасяла. За оргии с наркотици е лесно да събереш хора. Да ти имам стандартите.

Брей, голяма работа били това евреите.

Ошо винаги е бил против наркотиците!

Но на вас ви е много по-лесно да прочетете една клеветническа статия, платена от традиционните религиозни секти, отколкото да прочетете нещо истинско от него!

Цитат

Да ти имам стандартите.

А аз не желая да имам вашите стандарти! 😆

преди 22 минути, Aumi написа:

Погледнете колко се печели от тези религии, хиляди години след тяхното основаване.

Глупаци винаги ще има. Но това не е причина да стана един от тях. Такива неща могат да привлекат теб - някой, който вероятно скучае и има излишни пари за харчене. Твое право си е да ги харчиш както сметнеш за добре, но останалите, които не са на твоя акъл, не са по-глупави от теб, запомни това.

току-що, Aumi написа:

Ошо винаги е бил против наркотиците!

Ново 20 haha.png

преди 12 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Аз се отказах от дарение на стойност 10 000 лева и други по- малки.

Ако е истина защо се отказа? Нещо насреща поискаха ли ти?

• Автор
преди 3 минути, Myanmar написа:

Айде, айде, ще им зацелуваш краката.

Йерусалим - 3,5 млн. годишно.

Ватикана - 6 млн.

Мека - 12 млн.

Дисниленд - 15 млн.

Лас Вегас - 42,5 млн.

..

Само че, пропускаш, че освен Мека, Ватикана и Йерусалим, има още милиони храмове и места за поклонение.

преди 13 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Истината е ,че само Господ е истината, а в Анжелизъма съм разяснил какво е Господ .

Как така Господ? Не твърдеше ли, че богът на големите религии - Аллах и прочие са едно и също и че няма значение в чий храм ще влезеш, все се молят на бога, който ти познаваш?

• Автор
преди 5 минути, Myanmar написа:

Изобщо не ме интересува колко данъци плащаш.

Това беше отправено към Анжел.

Само че, пропускаш, че освен Мека, Ватикана и Йерусалим, има още милиони храмове и места за поклонение.

Не го забравям, просто не разбирам защо го пишеш. Има и милиони места, на които хората също се покланят, чак до колене. Кръчми им казват. И какво от това?

Това беше отправено към Анжел.

Според Ошо ти си по-човек, защото плащаш повече данъци ли?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.