Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драмата на религиозния перфекционизъм

Featured Replies

Ама ти и познание не знаеш какво е?

Какво е, все пак?

Тролинг-ът е нещо нормално и общоприето в БГ-форумите.

Къде видя колегата да троли? В кой пост?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 282
  • Прегледи 18,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво е, все пак?

Учил си го по философия и по-конкретно гносеология (Теория на Познанието)! ;)

П.П. Саркастично поведение с цел подигравка = trolling

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Тролинг-ът е нещо нормално и общоприето в БГ-форумите. Трудно ще ме учудиш! :D

Не върви, ако не се появи някой голЕм "разбирач", който да се изтъкне, че едва ли не ....другите са някакви простосмъртни сравнение с него. ЕГО-то е голЕма работа! :D

В неговия случай не е обикновен тролинг, а набавяне на narcissistic supply: http://en.wikipedia.org/wiki/Narcissistic_supply  :( 

В неговия случай не е обикновен тролинг, а набавяне на narcissistic supply: http://en.wikipedia.org/wiki/Narcissistic_supply  :( 

Демек, тук е изобразен прототипът на Рам:

Публикувано изображение

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Продължавам да твърдя, че това е напълно погрешно впечатление за този потребител. Той съзнателно създава и подържа подобен образ за себе си и повечето хора му се връзват.

Демек, тук е изобразен прототипът на Рам:

Повече инфо може да бъде намерено при желание в нета и всеки сам да си направи изводите.

Например: http://samvak.tripod.com/npdglance.html или http://www.drjudithorloff.com/Free-Articles/How-To-Deal-With-A-Narcissist.htm

Очевидно винаги е имало подобни "редки" екземпляри, щом и в древногръцката митология са описани. 

Тролинг-ът е нещо нормално и общоприето в БГ-форумите. Трудно ще ме учудиш! :D

ЕГО-то е голЕма работа! :D

Трудно е да... Един трол като мен, вече никого не може да учуди. Жалко е - навремето поне плаших хората. Сега вече ме познават направо от две изречения и никой не му се занимава с тролските грозници и незнайници. Гледам хората си говорят, значи се разбират. Що аз не разбирам това, дето си говорят, не знам.

А може ли да запитам в тролския ми стил - що е това ЕГО? Не че някой отговаря де, но... съдба. Така ще си питам до края на вечността.

Продължавам да твърдя, че това е напълно погрешно впечатление за този потребител. Той съзнателно създава и подържа подобен образ за себе си и повечето хора му се връзват.

шшшшт. Недей говори така, че и теб ще те тролнат и ще се гледаш по огледалата. Ти не разбираш ли че само специалистите раздават диагнози. Защото много разбират... разбират... Няма да се бориш с разбирането - достатъчно е само да прочетеш из нета по линкчета... и всеки сам ще си направи "изводите". Вече тия изводи хората на познанието вече са си ги направили, тъй да знаеш. И внимавай и за теб да не ти поставят. Ще ти излезе име, ще станеш в учебниците образ, по който да учат... децата.

И апропо - само да допълня, че съм симпатяга като се гледам в огледалото. Случва ми се рядко, но пича си личи от прима виста и за миг. Само дето преди време си видях че имам рогца - хубави, разбира се.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

А може ли да запитам в тролския ми стил - що е това ЕГО? Не че някой отговаря де, но... съдба. Така ще си питам до края на вечността.

Този разговор стана много сложен. Отивам да си нагледам виртуалните кокошки, както и реколтата във "Веселата ферма". Една много позитивна, радостна и изпълнена с мъдрост игра, която ми дава истинско познание за живота, Вселената и всичко останало. Още съм на level 4,  но като достигна до level 30, много от екзистенциалните ми питания ще намерят отговор. Така си мисля поне. Всеки има свой път, за да открие смисъла на живота. Аз съм избрал този.

....

"Познание" не знаеш какво е? Сега пък и "Его"?! Много я направи! :D

"Познание" не знаеш какво е.

Значи за мен въпросът е как да събера картофени долари, за да си купя 4-та кокошка. Това познание ми е нужно в момента. То ще ме направи щастлив, позитивен, алтруистичен и ще ме извиси духовно. Може би залитам в посока на перфекционизма, защото всъщност нямам нужда от 4-та кокошка на този етап. Но пък човек винаги трябва да се стреми към съвършенство, според мен.

Значи за мен въпросът е как да събера картофени долари, за да си купя 4-та кокошка. Това познание ми е нужно в момента. То ще ме направи щастлив, позитивен, алтруистичен и ще ме извиси духовно. Може би залитам в посока на перфекционизма, защото всъщност нямам нужда от 4-та кокошка на този етап. Но пък човек винаги трябва да се стреми към съвършенство, според мен.

Щастлив и позитивен - възможно е! Но да те извиси духовно - надали!

"Познание" не знаеш какво е? Сега пък и "Его"?! Много я направи! :D

Не знам, да. Много ми е незнанието явно. Затова питам какво знаете ВИЕ - говорещите за тия думички. Гледам си говорите сякаш всичко знаете. Казвате кое какво е, как е, защо е. Обаче често като попитам за уж толкова прости думички... и спира разговора. Иначе докато чета ангелските ви речи, твърдения и декларации, всичко е светло, ясно, чурулика се с кеф. Гледам как с лекота се раздават "отговори" дори без да има въпроси. С лекота се говори за всичко и всички - значи много знаещ и светъл народ има тука. И аз, трола, веднага идвам - защото в тъмното на моето незнание търся светли знаещи да ги питам за разни думички.

Ето - ти си "ангел", нямаш диплома за висше, важно е за теб да покажеш че тя не е важна ами ти си по-важен от нея.  Ако беше толкова ненужна, що просто не й теглиш една майна на дипломата и да си караш както си я написал - щастлив и доволен, че си намерил истината и пътя си. А ти - пишеш колко е по-добре твоя вариант, че си намерил истината и без дипломата. Горе в думите си, с тролските си очи виждам, че вместо да не ти пука и да кажеш за опита си, за теб е по-важно да докажеш че твоя път е по-правилен от тия - с дупломите. Защото според теб, Правенето и делата са по-важни от дипломираното образование. Ама и "дипломираните" искат да направят същото като теб. И те затова учат и събират дипломи и сертификати и после се цепят да се мерят кой колко книги е прочел. И не само книги - знаеш ли колко лекции, текстове и мъдри мисли са им докоснали очичките. И като ги зачетеш всички тях - и вече си знаещ. От знаещ - и вече "разбиращ" думичките. Ама само думички - само на думички. КАто няма друго, това се превръща в най-важното, във всичко.

Много хора дето очакват да получат доказателства за да противодействат на вътрешната си неувереност и страх, очакват такива официално признати "знаци" - дипломите, социалната работа, благотворителности, отдаване. Някои от тях, дето са мачкани цял живот от себе си и другите, четат за емоционалните уверености и свободи, четат за емоционалните освобождения, както и всякакви книжки, защото авторите се скъсват да им пишат на тях - а те са огромно множество.

Те много се разбират помежду си - давещите се, смачканите, в приказката си. Много са и като си говорят за приказките си, са с идеята че направо говорят едно и също. А така приказката става още по-истинска - защото те резонират едни други - по приказката си, в която те са нищо, те са мачкани, подтискани, унизени. Ужасени от страховете си, безсилни и безпомощни. Един кошмар, който макар и насън, за тях това е живота. Тя и самата приказка има много действия, но най-важното в приказката е да получиш спасение, да излезеш от приказната си дупка и да видиш приказната си свобода. Да видиш приказната духовност, да я усетиш приказно, да се привидиш в множеството готови образи и да се чурулика по форуми колко е ясен и прост света, как е писан в книжките на мъдрите хора и всичко е ясно, светло, истинско... Така е в приказките дето се сънуват.

Няма по-благодарна почва от огромно множество с близки един на друг дефицити. И трябва да бъдат спасени - с думички, вместо от самите себе си. И им пишат - стотици такива като тях, пишат, говорят и спасяват милиардите такива като тях. Ако някой не е чел книжките на "стотиците", други почват вдъхновено да разказват на непрочелите своите си версии. Да се доказват една на друга с цитати, да се подкрепят с общи думички, дори говорейки на граматическа форма "НИЕ". И всеки ще спасява давещите се в собствената си приказка. В нея е много важна играта - ако си в дупката и се гърчиш, да го постановиш, да го говориш да го излъчваш. Ако в приказката почва спасението - почваш и това да излъчваш и задължително.

Но не е достатъчно - много важна в приказката е ролята на "спасителя". Тя тая роля се играе от хилядолетия - и не спира да има значение - именно за тия - дето толкова хилядолетия им трябва спасител. Това е най-голямата общочовешка игра. Защото е задължителна и важна роля на общочовешката игра в общочовешката приказка. Щом се играеш на спасител, на благодетел... не си егов. Да си егов сред децата, сънуващи се в дупката си, е образа на звяра, на врага, на причинителя на всичко това. Намериха толкова очаквания образ - от една човешка приказка го нарекоха дявол, от друга - луцифер, от трета - шейтан. Защото трябва общ враг, общ неприятел. В човешките детски приказки когато има неясноти и сенки, много лесно е когато се постанови един официално признат тъмен образ. По него и по неговите мерки, всички останали образи веднага изсветляват и стават видими. Така хората им светва в сънищата им, кое е вярно истинско, светло и важно, истинското и ценното - като се намерят образите дето да са противоположни на тия. Така - двойнственото върши чудесна работа - като не познаваш, почваш с чернобялото, защото така е лесно, така е ясно. В условие на толкова голям дефицит, всичко, което може да промени сънувания АД. Едни измислят наука - щото върши работа да контролират обективната действителност. И вместо да се нагаждат към средата, нагаждат средата към себе си. Други измислили друга версия - тая с бог, щото по един единствен светъл всесилен ... и въобще ИДЕАЛЕН ОБРАЗ се мери всичко останало в приказката. Една истина - и тя е на бог. И всичко това в името на СЕБЕ СИ. Тия също почват да променят средата - по своята си истина.

Себе си - ама в множествено число, НИЕ - и тя средата, горката кво й остава. Средата понякога е и приказката на други сънуващи - тяхната истина, техния спасител... И бой - тяхната мамица. Нашата истина, против тяхната лъжа, незнание, заблуда, невежество... Ако не с война, ако не със смърт - може да е на полето на доказването, че войната може и чрез слово... Всъщност може чрез всичко. Защото тя е навсякъде, след като всички я носим в душите си. И оттам - в приказките ни.

Ама те искат да са единни, искат живота, те са тия, дето живеят. И вечно се спасяват. И все още и още. За тях, понеже са многото, техен е живота, тяхно е човечеството. Те присвояват всичко и всички. Всеки трябва да живее според тях - те са спасители и спасени всичко тяхно е истината... И си е така - но само за тия в общата приказка. Тяхна е истината, техен е света. Толкова са влюбени в тая приказка защото тя е нарицателното за "живота". Разказват си я едни на други, намерили са хиляди обяснения за нея, за стойността й да е живота, да е смисъла... да е всичко. Защото за тях това наистина е така - тя е пътя, истината и живота. Нагласили са всичко по нея и така живеят. Иначе е мрак, иначе няма кол, няма котва по която да се мери един толкова сложен и неясен живот, и неясни стават сенките в него ако няма "мерител". Колкото може по-универсален, толкова по-добре.

Та така - гледам с тролските си очи, как се спасяват хората - някои спасени, почват да спасяват другите давещи се, горящи, смачкани, очукани и треперещи. После - спасените стават спасители. Гледам приказките на страдащите и се чудя откъде толкова много страдащи, като гледам по приказките. От страдащи - се пръкват спасителите от страданията. Спасителите които веднага почват да проповядват "истините" за спасението, за оцеляването, за щастието, за духовността. Тия думички оцветени в приказката имат едно значение... Ама за тях то е всичко. За тях именно това е истината. Който не "скача" по тия истини, значи е глупак, диагностициран, невеж, незнаещ и... трол.

Така е - трол съм си. Гледам се по огледалата, щото "НИЕ"-то имат в приказката "истина" и за мен самия. Те ме познават, те ме знаят кой съм. Въобще всичко, само и само ПРИКАЗКАТА НИКОГА ДА НЕ СПИРА. И да стане ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ. В нея страданието е първото, после идва спасението и спасителя разкрива истината и почва да спасява другите сънуващи. ИСТИНАТА...

Та така - няколко пъти попитах дори и наглия въпрос - за "ИСТИНАТА". Ама така - понеже приказката върви, въпросите ми минават и заминават. Остава ми да се гледам в огледалото (си) и да се кефя колко съм велик - поне да угодя на приказката, щом хората ме познават и са ми дали образ - поне да се вживея. Щом са го казали толкова мъдри и умни... и толкова много - значи ще я намеря някога и тяхната истина. ИСТИНА...

Истина... дааа... Всъщност що е това "ИСТИНА" !!! :devil2:

Щастлив и позитивен - възможно е! Но да те извиси духовно - надали!

Има безценно съкровище в един обявен за луд човек.

Едно време, на Изток, във всеки един манастир или ашрам са си имали по един луд.

За да го наблюдават монасите, да наблюдават очите му... Докато и техните очи не се превърнат в прозорци, докато не изпаднат и не се пуснат от обществото така, както само един луд човек изпада... Но това е аскетична практика и е за хора, които действително искат да скъсат всички светски връзки, за да намерят освобождение. Такива хора не участват по форуми.

Тези, които участват във форуми, имат друг мотив.

Мда. Право куме в очи, както казват. Във връзка със спасителите и спасяваните се сетих за един диалог между Миларепа и негов ученик. Звучи така:

"Можем ли да се отдадем на активен живот, ако се каже, че е от полза за другите същества?"

Миларепа отговори:

"Ако няма привързаност към себични цели, можете, но това е трудно. Онези, които са пълни със светски желания, не могат да направят нищо, за да помогнат на другите. Те не могат да помогнат даже на себе си. Все едно човек отнасян от течението, да се опитва да спаси другите. Никой не може да направи каквото и да било за чувстващите същества, без първо да е постигнал директно прозрение в реалността (има се предвид 1-то бодхисатва бхуми, при което има пряко постигане на пустотата на явленията и ума - бел.моя). Все едно слепци да водят слепци. Човек рискува да бъде отнесен от желанията. Тъй като пространството е безгранично и чувстващите същества безброй, винаги ще имаш възможността да помагаш на другите, когато станеш способен да го правиш. Дотогава развивайте бодхичита (стремеж към Просветление в полза на всички същества - бел.моя), докато практикувате Дхарма."

(преводът е на Иво и Бени от "Животът на Миларепа", издателство "Шамбала")

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

След поста на Рамус и горните думи, просто няма какво да се добави. Който може ще разбере, а който не може - няма.

Рамус , тъкмо ти пък не си никакъв трол и не можеш да бъдеш (ако това те тревожи)!

Най-малкото защото задаваш въпроси и търсиш техния отговор - нещо най-присъщо на човека .

Но от писаното от тебе се вижда , че си стигнал до някаква граница (без да уточняваме нейното измерение) , която не можеш да преодолееш и това те "вбесява" и те "разпада" на съставните ти части . Няма място за тревога ! Това е естествено състояние поради мястото до което си стигнал ( както самият ти знаеш , усвояването на ново знание е безкрайно ) и няма нищо необичайно в това .

Дошло е време да спреш и да започнеш да се "събираш" в едно цяло , т.е. временно да спреш психоанализа и със същата страст и упорство да се заемеш с психосинтез , а това вече беше посочено.

Иначе изпадаш в ситуацията на Буридановото магаре!

Ами постъпи като едно истинско , а не искуствено измислено магаре...

Ако това не те устройва постъпи като мен - един маймун (преливащ от мъдрост  :D ) изправен пред два банана....хич и няма да му мисля....ако са три още по-добре ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Мда. Право куме в очи, както казват. Във връзка със спасителите и спасяваните се сетих за един диалог между Миларепа и негов ученик. Звучи така:

"Можем ли да се отдадем на активен живот, ако се каже, че е от полза за другите същества?"

Миларепа отговори:

"Ако няма привързаност към себични цели, можете, но това е трудно. Онези, които са пълни със светски желания, не могат да направят нищо, за да помогнат на другите. Те не могат да помогнат даже на себе си. Все едно човек отнасян от течението, да се опитва да спаси другите. Никой не може да направи каквото и да било за чувстващите същества, без първо да е постигнал директно прозрение в реалността (има се предвид 1-то бодхисатва бхуми, при което има пряко постигане на пустотата на явленията и ума - бел.моя). Все едно слепци да водят слепци. Човек рискува да бъде отнесен от желанията. Тъй като пространството е безгранично и чувстващите същества безброй, винаги ще имаш възможността да помагаш на другите, когато станеш способен да го правиш. Дотогава развивайте бодхичита (стремеж към Просветление в полза на всички същества - бел.моя), докато практикувате Дхарма."

(преводът е на Иво и Бени от "Животът на Миларепа", издателство "Шамбала")

След поста на Рамус и горните думи, просто няма какво да се добави. Който може ще разбере, а който не може - няма.

Първото и най-важно нещо е човек да помогне на себе си.

Дам. Горното явно остана неразбрано. Дадох го, защото се отнася до един от въпросите, които засяга Рамус, а очевидно са малко тези, които ще си направят труда да прочетат целия му пост и то внимателно.

Но от писаното от тебе се вижда , че си стигнал до някаква граница (без да уточняваме нейното измерение) , която не можеш да преодолееш и това те "вбесява" и те "разпада" на съставните ти части .

:lol6: Просто не е истина... :offtopic_s:

Така си е. Той е дълбоко фрустриран и депремиран. Трябва да му се помогне и да бъде спасен! Рам, братко, потърпи още малко докато вземем решение кой е най-подходящия спасител за теб.

Скепсис: След поста на Рамус и горните думи, просто няма какво да се добави. Който може ще разбере, а който не може - няма.

Гледам, че се опитваш да защитаваш нещо, което не се нуждае от защита?! Интересно. Имаш колебания... във вярата си или в знанието си?

Помисли защо го правиш.

Щом въпросният потребител "ни провокира", би трябвало сам да може да понася с достойнство ответните провокации. Иначе да не се ебава с гаргите, щом не може да лети.  :)

П.П. И понеже не възнамерявам да го снабдявам с още внимание, а той точно това търси дори и негативно да е, щото е пак по-добре от никакво, това е последният ми коментар за този потребител. Нямам нищо против неговото участие, светът е шарен и има нужда и от такива прояви на творението. Служат за контраст и разграничение на "правилно" от "неправилно". :cool:

Дошло е време да спреш и да започнеш да се "събираш" в едно цяло , т.е. временно да спреш психоанализа и със същата страст и упорство да се заемеш с психосинтез , а това вече беше посочено.

Крайно време да спре с анализа и да мине към синтеза, но явно е магаре-метафизик, а не магаре-диалектик. :D

Дам. Горното явно остана неразбрано. Дадох го, защото се отнася до един от въпросите, които засяга Рамус, а очевидно са малко тези, които ще си направят труда да прочетат целия му пост и то внимателно.

:lol6: Просто не е истина... :offtopic_s:

Така си е. Той е дълбоко фрустриран и депремиран. Трябва да му се помогне и да бъде спасен! Рам, братко, потърпи още малко докато вземем решение кой е най-подходящия спасител за теб.

Да, наистина Рам трябва да се спаси от себе си, или от илюзиите на егото и ума си. И единственият спасител, се намира вътре в него.

Да, наистина Рам трябва да се спаси от себе си, или от илюзиите на егото и ума си. И единственият спасител, се намира вътре в него.

Добре де. Наистина ли не виждате колко е смешно всичко това? Прочете ли поста на Рам? Не, нали? Прочете думите на Мила, но и тях уж разбра, а продължаваш да пишеш същите неща. Принципно, до 1-то бодхисатва бхуми, ако ползваме будистката систематика, всички сме на приблизително еин и същи хал. Има разлики, разбира се, но те не са кой знае колко дълбоки.

Не знам, да. Много ми е незнанието явно. Затова питам какво знаете ВИЕ - говорещите за тия думички. Гледам си говорите сякаш всичко знаете. Казвате кое какво е, как е, защо е. Обаче често като попитам за уж толкова прости думички... и спира разговора. Иначе докато чета ангелските ви речи, твърдения и декларации, всичко е светло, ясно, чурулика се с кеф. Гледам как с лекота се раздават "отговори" дори без да има въпроси. С лекота се говори за всичко и всички - значи много знаещ и светъл народ има тука. И аз, трола, веднага идвам - защото в тъмното на моето незнание търся светли знаещи да ги питам за разни думички.

.....

Понятията се учат в средното, след 8-ми клас, в часовете по философия. Освен това някои от нас, навярно и в университета са имали семестриални изпити, та за твоите "велики" въпроси има тонове литература, достъпна във всяка прилична библиотека и винаги при желание и време можеш да се информираш. Да, нищо не е сигурно на 100%: дали това което го пише в книгите е така или не е, но да не забравяме че философията не е математика и няма леми и теореми.

Ето - ти си "ангел", нямаш диплома за висше, важно е за теб да покажеш че тя не е важна ами ти си по-важен от нея.  Ако беше толкова ненужна, що просто не й теглиш една майна на дипломата и да си караш както си я написал - щастлив и доволен, че си намерил истината и пътя си. А ти - пишеш колко е по-добре твоя вариант, че си намерил истината и без дипломата. Горе в думите си, с тролските си очи виждам, че вместо да не ти пука и да кажеш за опита си, за теб е по-важно да докажеш че твоя път е по-правилен от тия - с дупломите. Защото според теб, Правенето и делата са по-важни от дипломираното образование. Ама и "дипломираните" искат да направят същото като теб. И те затова учат и събират дипломи и сертификати и после се цепят да се мерят кой колко книги е прочел. И не само книги - знаеш ли колко лекции, текстове и мъдри мисли са им докоснали очичките. И като ги зачетеш всички тях - и вече си знаещ. От знаещ - и вече "разбиращ" думичките. Ама само думички - само на думички. КАто няма друго, това се превръща в най-важното, във всичко.

Кой ти каза, че нямам диплома? Или провокираш с въпросче за да ти кажа по какво? - Няма да стане.

Именно защото имам опит, знам че висшето е пълен т*шак. Още първи курс, като изкарах 4 или 5 части /вече не помня/, висша математика и до ден днешен се чудя за какво ми са? Приех, че може би е за да ни научат да разсъждаваме по друг начин или евентуално ако се наложи да изчислим някаква зависимост. Прекрасното е, че досега не съм я използвал.

Аналогично, мога да коментирам и за други материи и за други специалности колко много излишни неща се изучават, засметка на други които биха били по-полезни в съответната област. Зубренето и изкарването на отлични оценки, не те прави "просветен" в съответната област. Лично познавам отличници, дето наизустяват всичко, изпяват го за оценката и след седмица-две - нищо не помнят. Специалност се учи с разбиране и със сърце, тоест нещата трябва да ти са ясни и да те влече, плюс много много практика, другото са някакви правила за получаване на оценка/и.

По отношение на никнейма моята скромна личност във всеки форум е под различен никнейм, тъй като не се олицетворявам с псевдоним, както ти твърдиш в изказванията си. Имам колеги от този форум, дето ме знаят в още 2 форума и във всичките 3 съм с различен никнейм. Макар че от този сайт познавам лично специалисти, които са запазили никнейма си и с него са известни в цял Свят. Това е нещо нормално за хората занимаващи се с IT-технологии ....и именно незнанието ти, води до тази прекрасна "мозъчна пръдня", която имаме честа да прочетем.

От по-горе споменатото става ясно, че много си се объркал в преценката си по отношение на мен, затова не се опитвай да ми правиш анализ, защото не можеш! ;)

Ама те искат да са единни, искат живота, те са тия, дето живеят. И вечно се спасяват. И все още и още. За тях, понеже са многото, техен е живота, тяхно е човечеството. Те присвояват всичко и всички. Всеки трябва да живее според тях - те са спасители и спасени всичко тяхно е истината... И си е така - но само за тия в общата приказка. Тяхна е истината, техен е света. Толкова са влюбени в тая приказка защото тя е нарицателното за "живота". Разказват си я едни на други, намерили са хиляди обяснения за нея, за стойността й да е живота, да е смисъла... да е всичко. Защото за тях това наистина е така - тя е пътя, истината и живота. Нагласили са всичко по нея и така живеят. Иначе е мрак, иначе няма кол, няма котва по която да се мери един толкова сложен и неясен живот, и неясни стават сенките в него ако няма "мерител". Колкото може по-универсален, толкова по-добре.

Та така - гледам с тролските си очи, как се спасяват хората - някои спасени, почват да спасяват другите давещи се, горящи, смачкани, очукани и треперещи. После - спасените стават спасители. Гледам приказките на страдащите и се чудя откъде толкова много страдащи, като гледам по приказките. От страдащи - се пръкват спасителите от страданията. Спасителите които веднага почват да проповядват "истините" за спасението, за оцеляването, за щастието, за духовността. Тия думички оцветени в приказката имат едно значение... Ама за тях то е всичко. За тях именно това е истината. Който не "скача" по тия истини, значи е глупак, диагностициран, невеж, незнаещ и... трол.

Един високо извисен човек, посветил живота си на духовно израстване и усъвършенстване, търсещ познанието във всички области, НИКОГА няма да си позволи да изтъкне колко е напред и колко незнаещи са останалите! Като гледам как ги класифицираш на бавно развиващи и какви ли не (чел съм и други теми), ти си много далеч от духовното. Истинският духовник ...или духовен учител, учи с делата си, с мъдростта си, а не като ругае и се сравнява с останалите. Това го правят комплексарите със свръхЕго и определено отвръщение към живота. И понеже имаш и наглостта да правиш анализи, сега аз ще ти направя:

Използваш: мрак, кол, страдание, спасение, давещи се, толкова сложен и неясен живот, сенки и прочие...

Депресията е кофти заболяване, особено през лятото.

Останалите глупости, няма да ти ги цитирам, защото филма в който участваш и явно се опитваш и мен да вкараш, се е превърнал в сериал с много епизоди! :D

Добре де. Наистина ли не виждате колко е смешно всичко това? Прочете ли поста на Рам? Не, нали? Прочете думите на Мила, но и тях уж разбра, а продължаваш да пишеш същите неща. Принципно, до 1-то бодхисатва бхуми, ако ползваме будистката систематика, всички сме на приблизително еин и същи хал. Има разлики, разбира се, но те не са кой знае колко дълбоки.

Ако не го бях прочела, нямаше да го коментирам.

В постовете на Рамус виждам най-вече надменност, егоцентризъм и нарцисизъм.

Осъзнатият човек не се мисли за богът-слънце и не подценява останалите същества. Той няма пристрастия и умът му не е обусловен. А Рам непрекъснато дели и разграничава себе си - като висше същество, от всички останали - като низши същества.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

СКЕП.

Не виждаш ли че съм важен щото съм мерило - по мен, неправилния, с диагнозите, търсещия внимание, търсещия добра дума... по мен, лудия, дето да служи за паж, за шут. По мен ще се мерят истинските хора. Нещо като обесения, дето по него се гледа какво става с непослушничките. Вижте трола и гледайте колко нещастен е моя живот, дето само питам, нищо не знам, не познавам, не мисля... Ето такива ще станете ако не сънувате подходящата приказка, по правилния начин, с точните образи.

Намерих си подходящата роля, подходящата маска - да бъда възприеман.

Много знаещите "ВИЕ" им се покланям и ги възхвалявам, благославям, възхищавам... Те ме знаят кой съм. Има цитати за мен, вече са ме знаели от дълбока древност, има толкова хора от духовните книжки, дето знаят кой съм аз, от духовните писания... и знаещите, дето ги спрягат. Много знаещи... много виждащи. Особено жени - изключителни, духовни, разбиращи де що мъж - ма той душицата гола къде е тръгнал пред всевиждащия взор на тия светици, познавачки и духовни владетелки на духовно познание. Важното е че имат всички отговори - въпросите им са само реторични, веднага могат да сложат на място всеки дето им разваля приказката в която те са можещите, знаещите, пишещите и спасителките. Важното е че те са у дома си. ДА, и духовността е тяхната, и истината - пак. Всичко е тяхно, приказки, знания, книжки, филмчета... целия нет е техен... Мен ми остава само някаква си смешна и жалка роля - да гледат по мен кое и доколко може да пропадне от светлия свят, да ме изучават в цитатите си относно диагнозите.

Ама и на това ще се примиря. Като помисля - кво му е лошото. Троля си, питам си... Иначе приказката върви и сънуващите си карат по нея. За тях тя си е ПЪТЯ, ИСТИНАТА и ЖИВОТА.

А иначе - драми - дори в перфекционистите... дори и в религиозните.

А най-веселото е, че в приказката на ВИЕ, има специален раздел от писания, в които има точна дефиниция и описания на СВЕТИЯ ЧОВЕК, на осъзнаващия, на истинския, на духовния - какъв трябва да бъде, какъв трябва да е, какво трябва да говори, да пише, да прави... Има толкова подробна рисунка... Възхитен съм.

Един високо извисен човек, посветил живота си на духовно израстване и усъвършенстване, търсещ познанието във всички области, НИКОГА няма да си позволи да изтъкне колко е напред и колко незнаещи са останалите! Като гледам как ги класифицираш на бавно развиващи и какви ли не (чел съм и други теми), ти си много далеч от духовното. Истинският духовник ...или духовен учител, учи с делата си, с мъдростта си, а не като ругае и се сравнява с останалите. Това го правят комплексарите със свръхЕго и определено отвръщение към живота. И понеже имаш и наглостта да правиш анализи, сега аз ще ти направя:

Използваш: мрак, кол, страдание, спасение, давещи се, толкова сложен и неясен живот, сенки и прочие...

Депресията е кофти заболяване, особено през лятото.

:wors:  :handshake:  :champagne1:

:no-no:  Меpило ??? :lol6:

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

А Рам непрекъснато дели и разграничава себе си - като висше същество, от всички останали - като нисши същества.

Разбирам. Създава такова впечатление, наистина.

Продължавам да твърдя, обаче, че то е погрешно. Не го казвам, защото имам някаква емоционална привързаност към неговата особа. Просто съм общувал с него неформално и впечатленията ми са съвсем други. Това не означава, че имаме съгласие по всички въпроси. Напротив, за много неща сме на съвсем противоположни мнения. Както и да е. Не съм му адвокат, нито говорител. Не съм и съдник на никого. Интересно е, обаче, да се наблюдава психодинамиката на групата. Рамус прие да играе ролята на антагониста, на лошия, на трола, на нарциса, на шута и веднага всички му се нахвърлиха с най-добри намерения, разбира се. За какъв пък се мисли този, че да твърди, че е различен? Я, марш обратно в стадото! Пък като не ще, то тогава ще си го отнесе по един или друг начин.

:no-no:  Меpило ??? :lol6:

Имено. Девиация, отклонение от нормата. Не мерило за това какви да сме, а какви да не сме. Нали това казвате в последните си постове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.