Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доказателства за съществуване на духовния свят

Featured Replies

)

И не само това. Още и властването е служене, и служенето е властване. Всичко е такова, каквото изглежда и не е такова, каквото изглежда.

Няма точка, която да е център на правата. И всички точки са център на правата. Когато една точка е център на правата, всички останали не са център на правата. Това е вярно и е грешно, но е вярно и грешно, че е вярно и грешно, и това е и не е пустотата.

Всеки служи по начин, който той разбира като служене. Някои разбират служенето като властване. Други служат на хората, като ги отърват от вещите им. Трети като ги отърват от живота им. Извинявам се за цинизма.

Пустотата има смисъл и няма смисъл. Смисълът е, че всеки мож да си живее както намери за добре, а може и да реши, че това, което до сега е мислел, че е добре, не е добре, и да продължи да живее, както намери за добре, само, че вече това, което е добре, не е добре и е добре, но и това е вярно и не е вярно.

Ти разбира се , за отправна точка ,за вектор , за лъч (на просветление :) ) не си и чувал . :)

Твоето фенерче на обратно свети....! :)

Амаан от абстракции никому не нужни , без смислени и без съдържание !

Не ти ли писна всеки пост една и съща тъпотия да дъвчеш ?

Атеросклероза ще хванеш.....ами да не е и заразно !

Пий сода каустик да се прочистиш ! 

https://www.kaldata.com/forums/topic/242882-есе-по-философия/?view=findpost&p=3173052

Нищо не си прихванал...поне за теб хранех някакви надежди !

Напротив ! От само себе си се подразбира , че от твоите "върховни прозрения" (и будистките също) нищо не разбирам... :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

усилено се повтаря за пореден път проста инстинктивна реакция. И понеже колегите тук всички са много духовни, много знаещи, много можещи, толкова начетени, мислещи и чувстващи...

Значи реакцията - "за безсмислието, никому ненужно, без съдържание..."

Интересно, продължава синдрома "ад попули" - социалния инстинкт тук е като кожа за някои хора и нямат дори идея какво правят и защо. И като накипи и се почва говоренето в множественото число и използването на говорене от "името на всички"...

И още нещо - за медитацията тук именно проличават тия, дето само я подозират... за които тя е средство за нещо си - я фантазии, я изчиствания от объркани мисли,  освобождения, блаженстване... или за острие към заучените полета на пустотата и просветленията. Всъщност - който квото го сърби - тя медитацията, както всичко друго е обикновено чес'ало.

Душиците свикнали всичко да ползват, да чакат да научат, да намерят, за да си комбинират, да им е интересно, или да се подредят и да си говорят повторенията си... и те се напрягат да "медитират". Страхотни висини - медитативни. И пропаданията, и въздиганията - богати плодове на изключителни медитатори.

Освен духовността, тва физиката, тва логика, тва философия, тва познаване... наред със световната политика, спорта... а сега - и медитации - нищо не е по силите да спре въздигналите се буди, даоси, дзенисти, брахманисти и прочие просветлени същества... Народния политикан от близкото минало, се замени с всичколог, а кръчмата за изяви - с форуми.

Пък... карат, карат - по речитатива... и като се намери начин да се възпрат - и се изпростява до обикновена селяндурщина и лиготии. Появява се един език, и една хапливост и мизерия, от които и исус веднага би се закопал сам в гроб, и то с лице надолу - да не гледа и след смъртта си тия човешки тъжни явления, за които се говори че той се жертвал на кръста... Горкия!!!

Изключителни благи маски, много поучаващи, много дефиниращи и много знаещи, ама като паднат - отдолу е налице обикновена чалга. Тук-там лайк, тук-там нещо да се понапише...

Обаче нищо не спира духовните говорения, по всички теми. Тук, колеги, ако се влезе по филмите на всеки говорещ, е върха на духовността, на просветлението, на всички науки и познания.

Дълбок поклон - аз съм един щастливец. Да поканим и други сред нас - да са свидетели на това изключително явление - поне малко за износ да остане, за хората - и те да докоснат тук тия висини...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

....

Като констатация , условно да кажем - добре !

И какво от това ?

Какво е твоето предложение в условията на тази тема (форум ) ?

Защото ако не си същото като всички останали , какво дириш тук ?

Има си специализирани сайтове , ама за там ти "миришат краката" и на момента ще те изхвърлят като кирливо коте...

Така , че по-кротко с божествеността си да съдиш "от високо"....

Ще питаш , аз не правя ли същото ?

Ами не !

Ти рушиш основите , пък аз посочвам местата за ново надграждане......

Спри се Велики Разрушителю !

Кажи с какво да заменим старото дето вече не става . Разкрий нови територии...

"След нас и Потоп ! " не е добре сторено....

Аде сега... да повторя заключителната част - дълбок поклон.

Няма нищо за насаждане, щото нито има почва, нито има кво да се сложи в нея. То квото има вече е насадено - плодовете са налице.

нали съм форумен призрак - някакви си буквички на някакъв си фон.

Дори и от кайсия не съм падал, но като съм свидетел на вече "падналия", жадувам и аз да реализирам този скок във вечността. Само ако може без да следва "ракията" или там пълнежите на мъдрост от разните чаши.

Маймунките ме гледат от разни картинки. Тук-там и зелени човечета. Щях да напиша че е като в зоопарк, но е просто обикновена човешка витрина.... на живота и живеещите в нея.

Маймунките също така винаги настояват клон да имат. На клон да са хванати. ако им е омръзнал, или завехнал един, да хванат друг. важното е да се държат за нещо - ако се пуснат - отдолу е смъртта и наднича и дебне отвсякъде.

=================

Ще си позволя дори да бъда напълно откровен. Може някой опита и той същото - без маските си на едно или друго. Без да се държи за измислените клони с които му е идеята че хвърчи и е над нещата.

Но това, което се вижда зад витрините и шарените балони, са обикновени хора, бягащи от призраците си. Зад всяка маска всъщност наднича страха, наднича болката, надничат разни преминати неща, понякога отчаяние, понякога спомени, огромни липси, на моменти огромна болезнена самота и празнота... или всичко накуп.

Това да намериш подслон сред някоя форма на идеология, е разбираемо.

Да покриеш болката и страха, паметовите записи и изживяванията, с готов заучен образ, който просто да те приюти в себе си, Да виждаш същото и около себе си, да го виждаш и усещаш масово...

Подслон - навсякъде където се предлага в матрицата, защото е масово търсенето.

Не е критика, нито ирония, нито подигравка...

Това го носи всеки от нас. Но никой не говори за него. Никъде не се говори - смята се инстинктивно че когато някой говори за страха, е слаб. Че показва на другите уязвимост. Инстинктивно това е било неадекватно в минали времена - защото даваш знак на останалите в стадото, че имаш слабост и с нея няма да оцелееш дълго.

Тук да се говори че някой има огромни празноти в себе си - се смята за забранено. Дори скрити зад завесите на анонимността и виртуала, никой не смее да разкрие лицето си. Но дори и зад маската то наднича. То говори през буквичките, то напира да излезе на светло. А се кара на инерцията от ужаса, свързан с това.

Колеги, в това няма нищо духовно. Доказателствата и доказването, както и заучения до навичност, автоматизъм е само за прикритие.

Духовността изисква първо един човек да се открие към себе си. Духовността е път, един човек да намери куража да се открие и към другите. Съвсем ясно е колко са големи бариерите пред това. Но всъщност това е началото на духовното. Някъде... в началото на пътя.

Разбираема е мимикрията. Защото отдолу е сложно, трудно. Не осъждам никого, нито ми е работа. Но колеги - когато някой играе на засилка към тази обикновена първа крачка... към ДУХ-а, каква духовност може да разиграе, освен в театъра.

Колеги, може да съм всякакъв и да нося целия негативизъм на който сте способни да излъчите. Нито е помогнал някому, нито би могъл - това са инстинкти. Не се сърдя на никого, нито се обиждам, нито се дразня. Но това не е начина за никого - това просто се самоподдържа но се връща към вас самите. А имате толкова от него, че вместо за защита, каквото му е инстинктивното предназначение, става отрова. Вместо защита и съхранение - става убийствено и деструктивно.

Имало е време, мигове, моменти, в които това скриване в сенките от живота и смъртта, са били спасителни. Имало е от всичко - тук хората всъщност показват зад маските си, че са преживели много сложни и трудни неща, много рани и болка. Въпроса е - че като се крият същите "тия неща",  никога не се дава възможност да се излезе от тях. Духовните или каквито и други маски НЕ ПОМАГАТ на никого.

Поне възможност си дайте!

Не заради мен, не заради някого - мисля си че всяко същество, което претендира за разум, поне може да опита да си даде възможност да се изчисти - не с медитации и вяра колеги. Тия са заместители и се ползват само заради страх от едно обикновено и честно човешко разкриване.

Обикновено и честно... Просто защото си мисля... че едно разумно същество поне това заслужава. Пред вселената и пред себе си.

Нима пред всичко това, може да бъде огромна пречка един толкова обикновен, първосигнален, навичен и инстинктивен страх... нали за съзнание и осъзнатост става дума?

Затова, завършва д-р Голбек, следващия път, когато се сблъскате с Интернет трол, помнете, че:

1) Троловете са хора с много объркано съзнание и

2) Вашето страдание им доставя удоволствие, така че най-доброто, което можете да направите, е да ги игнорирате.

Аде сега... да повторя заключителната част - дълбок поклон.

Няма нищо за насаждане, щото нито има почва, нито има кво да се сложи в нея. То квото има вече е насадено - плодовете са налице...

(това дето изтрих от поста ти 5 пари не струва...когото и да питаш...)

Ами ти дори не си опитал !

Опитай де ! Предложи нащо в замяна...! :)

Като толкова много ти се иска да се правиш на Рама - Бог твори и създава , а не разваля....

Ако ли пък се имаш за Всемирния Потоп , той поставя ново начало !

Къде е твоето начало и това което следва след него ?

Освен Нищо , какво друго предлагаш ? :)

Започни примерно така :

" В началото беше Словото . И Словото беше Бог..." или пък " В началото беше Големият Взрив..."...

Добре ! Или пък така :

" В началото беше Нищо ...." , ама след това какво ?....

Че да те разберат хората , ако въобще има какво да ти се разбира.... :)

И един поздрав от мен (текста подхожда :) ) :

https://www.youtube.com/watch?v=b2AM9zD67YU

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Дълбок поклон - аз съм един щастливец. Да поканим и други сред нас - да са свидетели на това изключително явление - поне малко за износ да остане, за хората - и те да докоснат тук тия висини...

Пич, имам чувството че пишеш за себе си. Не знам как по точно би могъл да те опише някой. Ама нормално ти се знаеш най-добре. Интересно ми е индиректното ти говорене, това признак на "просветление" ли е? Смях.

За медитацията няма как да кажеш и най малкото, защото не си и опитвал. А иначе, и ти си ги заучил много угодно фразичките и уж преживяното. Ето тук няма как да симулираш и прпагандираш, няма личен опит, нула. Но са, и си, само на интелектуално ниво. Когато се опълчиш срещу себе си, и се опиташ да опитомиш този дето драска тук и се прай на голям, ми се обади. Иначе си само думи, нищо не е изпитано. Даже и усилие не си направил да се овладееш или дисциплинираш. Даже липсва всякакво самосъснаване, ама не на концепции, а на ниво истинско преживяване. ти сам със самия себе си. Даже не си разбрал кое прави един човек истински "практикуващ". Ама не от "практиките" (тази толкова модерна дума, всеки прай някви "практики") а от истинска работа, упорита и плод на съобразяване.

Дървен философ драскач, на никой не нужен и напълно безсмислен, породено от дълбоко нещастие и ревност, от мен да го знаеш.

Нямаш просто, на какво да научиш, нито мен, а мисля и нито някои друг.  _ramus_

Айде бе _ramus_, ще пишеш ли нещо, че ще ходя на плаж на Градина, на централния плаж.  :lol6:

Аматьор. :-)

Ето ги - 3 примера от обикновената човешка витрина - всеки толкова добре се е изписал, че няма никаква нужда от коментар. Никаква нужда - всеки пост е автопортрет.

И духовността - като маска на ей това.

Създавам прост контекст, сред който да засекат готовите съшити реплики, заучените положения и имитации...

И под заученото - ето го прикритото. Как да го скриеш, освен с маските на благи думи, цитати, репликации. Ама като и те не вървят - и блесва това в целия си блясък.

Ето ги - 3 примера от обикновената човешка витрина - всеки толкова добре се е изписал, че няма никаква нужда от коментар. Никаква нужда - всеки пост е автопортрет.

И духовността - като маска на ей това.

Създавам прост контекст, сред който да засекат готовите съшити реплики, заучените положения и имитации...

И под заученото - ето го прикритото. Как да го скриеш, освен с маските на благи думи, цитати, репликации. Ама като и те не вървят - и блесва това в целия си блясък.

Толкова си елементарен че, нищо друго не можеш да измислиш. Въобще не можеш да мислиш извън "астралния" ти свят! Палячо!

айде, вече - не се ли изака достатъчно. Акай, повръщай, додето свърши, че мирише доста.

Много имаш отвътре да изкарваш...

духовно, духовно... ама като напъне отвътре, баси духовността. :)

миличкия, толкова много гняв, толкова агресия, че да има как да се пръсне хълк.

Ти смени аватарите, също като маските. Пък то - шаренията и да я смениш, отвътре нали се вижда кво изкарваш.

Нещат тукашните мами да те гушкат, да ти кажат благи и розови думички, като заместител на погалването. Могат, ама не искат.

Кофти е само за духовното, ама то и без това го няма никакво, освен на думички. Ама и с тях едва го докарваш на рецитация.

Къв будизъм си рецитираш с всичката тая помия отвътре бе човек. И тука няколкото докачени... дето на думички дори и за медитации бълнуват, та покои някакви... Какви са тия неща, като се гледа какво ви излиза отвътре бе хора. На кого ги пързаляте тия фантазии - та те дори между вас си не вървят. 

айде, вече - не се ли изака достатъчно. Акай, повръщай, додето свърши, че мирише доста.

Много имаш отвътре да изкарваш...

духовно, духовно... ама като напъне отвътре, баси духовността. :)

миличкия, толкова много гняв, толкова агресия, че да има как да се пръсне хълк.

Ти смени аватарите, също като маските. Пък то - шаренията и да я смениш, отвътре нали се вижда кво изкарваш.

Нещат тукашните мами да те гушкат, да ти кажат благи и розови думички, като заместител на погалването. Могат, ама не искат.

Кофти е само за духовното, ама то и без това го няма никакво, освен на думички. Ама и с тях едва го докарваш на рецитация.

Къв будизъм си рецитираш с всичката тая помия отвътре бе човек. И тука няколкото докачени... дето на думички дори и за медитации бълнуват, та покои някакви... Какви са тия неща, като се гледа какво ви излиза отвътре бе хора. На кого ги пързаляте тия фантазии - та те дори между вас си не вървят. 

Ето ви го големиш _ramus_, елементарен. толкова си изтъкан от представи че чак на мен си смешен. Виж се само до къде си паднал, да се разправяш с мен. По голям знак от това за теб, не виждам. Аз моята работа си я свърших, всеки вече сам да си вади изводите, а ти си този дето не върви, време е да го приемеш и преглътнеш.

Дано си видял поне снимката от профила, да знаеш.

Редактирано от konig (преглед на промените)

Виж се само до къде си паднал, да се разправяш с мен.

Бе мога да падна навсякъде. Въпроса е че и да падна, пак ще стана. Докато... там, "долу", дето живеят "прави" няма как, няма и накъде, освен да похвърчат на крилете на фантазното.

А иначе снимката - голям смях. Типичен гларус, наперчен, със селфи - кифла в мъжки вариант. И хълк ти беше по мярка. Душица!

Давай сега - акай да излиза че като се вижда много има изкарваш от тая зелена помия. Все си мисля че ще ти поолекне малко, ама знам ли.

Бе мога да падна навсякъде. Въпроса е че и да падна, пак ще стана. Докато... там, "долу", дето живеят "прави" няма как, няма и накъде, освен да похвърчат на крилете на фантазното.

А иначе снимката - голям смях. Типичен гларус, наперчен, със селфи - кифла в мъжки вариант. И хълк ти беше по мярка. Душица!

Давай сега - акай да излиза че като се вижда много има изкарваш от тая зелена помия. Все си мисля че ще ти поолекне малко, ама знам ли.

Много си изпростял тази вечер, май са ти в повече алкохолните напитки или стимулантите. Голямо просветление лъха и от теб, духовност, ма страшна работа. Видя се колко малко ти трябва, да си покажеш и ти простотията. Аз се убедих в което бях сигурен, а ти? :-)

Войнстващия сатанизъм е модерно течение с много последовтели, явно и в БГ, които го възприемат за духовно учение, покланят се на Духа на хаоса и са против Демиурга, всички религии и цялото творение като цяло.

ооо, и другия има да изкарва от будистката двойка. То и без това двамината се лайквате отдавна, направо с толкова знаци може и да си легнете заедно, само да се разберете кой кой ще е във връзката, да няма бърканици. :)

Давай, давай, като ще има да излиза от "зеленичкото", дето мирише - доста ограниченко бе човек, няма ли широта, свобода. Много тесен изказа, думичките - все към една посока напират. Пак последователи, пак духовни учения, хаоса, сатаната, демиурга, творенията. То квото е текло по църквите пак ще тече. Ама вече я няма инквизицията. Че тя иначе за ангелска минаваше и гореше сатанински творения. А тя самата... е каквито и последователите си. 

Още се стискаш - отвори душата да се лее всичката кал отвътре - и без това бая събрано има, давай на юруш, с "ура"...

От духовното вече виждаш че нищо не остана, паднаха маските, имитациите на благите думи не стават вече да се криеш зад тях, пък едва да се сдържаш. Сега е дошъл момента и за двама ви - давай колкото можеш. Някой предлагал ли ти е досега напълно безусловно да изливаш каквото стискаш отвътре... Ето - ако трябва и сатанист ще стана, ако поискаш и опашка и рогца ще сложа. :devil2:

И виж - твоя "харесан" в как е по-напред с материала - точен и пълен цитат :

"ко ста е пич, нещо искаш да ми кажеш ли? Давай е, аре казвай каквото имаш да казваш?

Има още да изкарва и той... Ама "будизъм", ейййй - тва практики, тва мъдрости, тва цитати, поучения, послания... Изцяло сте в покоя, празнотата, пустотата... направо пусти отсякъде :)

Покоя и пустотата не се постигат с писане по форуми. Покоя и пустотата не се постигат чрез общуване с болни мозъци. Тук някои четем и коментираме различни практики за постигане на покоя и пустотата. Единици са тези които го могат и то не постоянно, поради ред причини, и тези единици си личат, а на тези които оплюват съзнателно всеки човешки опит за самоосъвършенстване и достигане на истинско знание водещо до абсолютната безгранична свобода - нямам какво да кажа. Всеки с кармата си.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

....................

рЕмус, много си прост. А то бива бива ама твоето е просто жалка пародия! Колкото и каквито компромати да се опитваш да извадиш да омаскариш някой и се изкараш "голям;" разбирач и отворко, нищо не променя този факт. Да си триеш и редактираш постовете по 100 пъти, пак нищо не значи. И без това никои не те чете вече, изветрял и издухан си, приеми го. И претенциите за някакво знание и разбиране, на каквото и да било от теб, вземи си ги заври някъде, щото не ти вършат никаква работа. Един обикновен палячо си изтъкан от всичките негативи на подобен индивид, иначе си с най големите претенции тук. Нищо нямаш истинско, пълен жум си. Злобееш и беснееш и се пукаш от яд, на света на хората и на това че ти си толкова нещастен. 

Редактирано от konig (преглед на промените)

добре, добре... браво на будистката двойка.

Много съм ядосан, злобен, пукам от яд, нещастен... баси... ще го приема :)

Ще приема и сатанинското, дето "завиждам на човешкото усъвършенстване и всячески му преча". :):devil2:

Въобще сичко приемам, квото кажете.

Дотук добре, само дето много повторения има. Много беден репертоара нещо.

Още може, колеги. Нали искате свобода, нали сте освободени - ето мегдан, напълно доброволен, безопасен. Нека каишката падне... СЕГА!

-----

Не знаех че демонстрацията на недорасъл, било "компромат". Че и било "омаскаряване". :)

Дори не си способен да застанеш зад думите си, след като си ги изакал от гняв и прекален тестостерон. И това ти е за втори път. Сигурно още може.

....................

Не можеш да поправиш казаното и направеното от теб, каквото и както се опитваш да изкараш. Сам се огледай в собствените си думи и тогава ми говори за "гняв". 

цитат : "ко ста е пич, нещо искаш да ми кажеш ли? Давай е, аре казвай каквото имаш да казваш?

"Не можеш да поправиш казаното и направеното от теб, каквото и както се опитваш да изкараш. Сам се огледай в собствените си думи и тогава ми говори за "гняв".

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Те хората сами се пишат, всичко си пишат. Дори нямат идея колко точно...

"Не спори с глупака - убий го!" (Из мотото на един друг наш колега)

Не можеш да поправиш казаното и направеното от теб...

Да, никой не може да отмени последствията от действията и думите си, едни идват, други вече са тук, това е кармата. 

"Не можеш да поправиш казаното и направеното от теб, каквото и както се опитваш да изкараш. Сам се огледай в собствените си думи и тогава ми говори за "гняв".

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Те хората сами се пишат, всичко си пишат. Дори нямат идея колко точно...

Така да уточня че явно бавно загряваш. След като ми пишеш така индиректно, сметнах че те е срам евентуално, публично да се обърнеш към мен, няма проблем, ок е. Ти си публична фигура не можеш да си позволиш да си го развалиш имиджа. И затова предложих вариянт на лична, ако там се чувстваш по конфортно, а и да не занимаваме цялата аудитория. Ама явно толкова ти стиска и на лична, като няма публика, не си много силен. 

Какво повече да ти се каже, то няма някой тук дето да не те оплю, и пак като чи ли, летен дъждец. И ти си, си написал всичко, питай някои дали е останало нещо, никой не интересуващо за теб, което не си написал? Едва ли. :-)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.