Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доказателства за съществуване на духовния свят

Featured Replies

:lol6:

`Ма то докато си жив страданието няма как да се спре бе !

Това е начин на съществуване !

Атрибут , присъщо и неделимо свойство на живота !

Каквото и да усетиш , възприемеш или представиш , то самото е страдание...то пък води до емоции и чувства , (при който го може  :) ) следва мислене...

Все си е страдание ! :)

Абе човек не става въпрос за "освобождаване" буквално от страданието, докато е жив човек. А по скоро да се развие правилно отношение към него и да не се оставя да пречи на съществуването. Това само по себе си е някакво освобождаване, облекчаване, достатъчно за човек докато е жив. Трябва да разбереш страданието, основното и самопричиненото. Има Духовни учения, учат точно това, как докато си жив да успееш да си "осъзнаеш" страданието, а не освободиш. Докато имаш тяло, няма освобождение, затова казват че, само в, и през смъртта може да се освободи, ако има необходимите умения и натрупвания. 

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

`Ма то докато си жив страданието няма как да се спре бе !

Това е начин на съществуване !

Атрибут , присъщо и неделимо свойство на живота !

И сега следва просто да ти повярваме или ...... ? Начин на съществуване казваш - така е, християнството толкова силно е издигнало страданието в култ, че дори не подозираш, колко добре е внедрена тази нагласа в съзнанието ти, но - след като говориш за начин, значи има и други начини, или .... според теб това е единствения възможен?

Само, дето никой не те пита за сърдечните истини. От сто километра си личи, че тези камъни са в градината на бай ти Стефан.

Ако колегите са ти опънали здраво нервите и не си в състояние да схванеш елементарен текст, не е лошо да се замислиш,

хубаво ли е ти да опъваш техните.

Супер Реджеп, ей така те искам. :-)

P.S. Е Реджеп мерси, това наистина е комплимент за мен от твоята уста.  :wors:

Редактирано от konig (преглед на промените)

Духовният свят сам по себе си не съществува. Животът на всеки от нас е възможност да създадем безкрайно множество от светове. Няма как да бъдат намерени доказателства за духовност. Това не е камък, който да бъде намерен. 

Всеки сам създава своето късче "духовност", своята собствена история. Буда е създал своя, Лао Дзъ - неговия си, всеки един от пишещите тук - своя собствен. И всеки един от нас може да преоткрие себе си в света на другия - само така световете ни стават многомерни.

Последният линк дава някаква обща представа .....

Разбира се почти никаква !

Хората (умните) , десетки дебели книги са изписали , а ти искаш с две думи на кръст да ти го кажа......

За това казвам , че е трудно....

Това което в случая съм направил е въз основа на "тежките" книги , да покажа една общодостъпна мисловна схема...и само толкова !

Оказва се обаче , че и това не е толкова лесно за усвояване....

Това е теб което те е довело до това знание, но трябва ли всички сега да четем само дебели "тежки" книги и само така да се измъкнем от страданието, ако беше така, не само ти щеше да твърдиш това. 

Твоето ми прилича малко на, искаш да станеш "корав", имам предвид да направиш мускули и да подобриш физическото си състояние. За това, ти трябва някакъв метод, система, на хранене режим и тренировки. Всичко това си научил, спор няма. Ама най важното, не се прави. Не ходиш на фитнес, със всичкото ти знание, не "спортуваш". Ето тук се провалят много хора, лично съм го виждал, когато дойде моментът на практиката. Надъхани има много, ама истински отдадени, са много малко. Да го правят за чистата полза, а не да парадират. 

В твоя случай, няма как да станеш "корав" без да влезеш във фитнеса, без да хванеш, дъмбелите и тежестите, без да си изпотиш дупето, няма резултат без това. 

За духовното развитие е същото, трябва практика, а най добрата практика е медитацията. Работата в уединение със самия себе си, това си е чиста профилактика на софтуеара, и вслушване в естественото и простото. От там нататък е океан без дъно, но трябва да се навлезе, а не само до кокалчетата, а пък мерим колко е дълбоко морето. 

Духовният свят сам по себе си не съществува. Животът на всеки от нас е възможност да създадем безкрайно множество от светове. Няма как да бъдат намерени доказателства за духовност. Това не е камък, който да бъде намерен. 

Всеки сам създава своето късче "духовност", своята собствена история. Буда е създал своя, Лао Дзъ - неговия си, всеки един от пишещите тук - своя собствен. И всеки един от нас може да преоткрие себе си в света на другия - само така световете ни стават многомерни.

Така е, само по себе си нищо не съществува и никой не съществува. Може би е по добре да се каже, че само по себе си всичко

съществува и всеки съществува, защото горното твърдение е объркало дори и Хегел, бих могъл и да го докажа, ако не ме мързеше да

ровя из "Науката логика". А може би не е по добре, защото истината сама се пази и независимо какви умности или глупости пишем,

всеки сам си се просветлява, когато му дойде времето, ако дойде въобще.

по скоро да се развие правилно отношение към него и да не се оставя да пречи на съществуването. Това само по себе си е някакво освобождаване

Според теб какво съм писал в четвъртия пост (дето съм ти ги наредил там , ако си го чел и разбрал , разбира се !) , че съм го подчертал и начернил на нов ред даже .....?

"... Разумът може да вземе връх над Емоциите , а пък двете заедно надделяват инстинктите ...!

Питаш за метода ?

Създавай си мисловни връзки !

Ама то с нирвана не става !  :) 

Оооох ! С непосилна задача съм се захванал.....

Дето Б.Б. казва :" Матреала...!"    :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Според теб какво съм писал в четвъртия пост (дето съм ти ги наредил там , ако си го чел и разбрал , разбира се !)?

"... Разумът може да вземе връх над Емоциите , а пък двете заедно надделяват инстинктите ...!

Оооох ! С непосилна задача съм се захванал.....   :)

Прочетох много точно, но това каква практика е? Как се изпълнява, как да го постигна това? 

Няма нищо зад тези думи, свободно е за всякакви интерпретации, нищо конкретно не ми казва нито това, нито ти. Дай някакво смислено и практично обяснение. Не си губи търпението, повярвай ми и на мен ми коства усилие. Ще се справиш. Не се давай. :-)

А може би не е по добре, защото истината сама се пази 

След като истината бъде създадена от някого, идва понякога и нуждата да бъде опазена. А понякога и не идва, тъй като човек продължава да създава. В акта по създаването е и намирането ( на ключа от бараката) :hush:

Баси, най-после се намери някой да пише по темата. най-после нещо различно от "краставицата", че оакаха света с псевдо-будисткия им кючек.

Стефане, не виждаш ли къв е материала бе човек. Те, дето не могат да се понасят и се караха сто пъти на други места, че нито могат, нито им е възможно да се четат помежду си, скачат в глутница, щото им е интересно и се усещат силни зад анонимките си. Скачат петлетата. Нито четат, нито ще те разберат. Те си имат рецитации, нямат млъкване. Това са хора, дето иначе претендират за мълчание, за съзерцание, за медитация и пустота. :)

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Ох целя отбор сме се събрали, явно става интересно. Почват менталните MMA патаклами. :-) 

След като истината бъде създадена от някого, идва понякога и нуждата да бъде опазена. А понякога и не идва, тъй като човек продължава да създава. В акта по създаването е и намирането ( на ключа от бараката) :hush:

Ако приемем, че корена на дървото е единството и абсолютната истина, а в листата са многото различаващи се една от друга истини, то

какво да кажем за информацията, която постъпва от листата в корена, и обратно, от корена в листата.

Баси, най-после се намери някой да пише по темата. най-после нещо различно от "краставицата", че оакаха света с псевдо-будисткия им кючек.

Ох как веднага си потърси утеха с една мазна четка. :-)

Стефане, не виждаш ли къв е материала бе човек. Те, дето не могат да се понасят и се караха сто пъти на други места, че нито могат, нито им е възможно да се четат помежду си, скачат в глутница, щото им е интересно и се усещат силни зад анонимките си. Скачат петлетата. Нито четат, нито ще те разберат. Те си имат рецитации, нямат млъкване. Това са хора, дето иначе претендират за мълчание, за съзерцание, за медитация и пустота. :)

Според психопрофила, който сме ти изготвили дружно, би следвало да те радва, че си успял да изнервиш дори и хора занимаващи се

с будизъм. Не се ли радваш, че можеш да изнервиш и камък, а може би и мъртвец да вдигнеш от ковчега, за да ти отвърне на неспирните

заяждания.

Ох целя отбор сме се събрали, явно става интересно. Почват менталните MMA патаклами. :-) 

Аз се предавам, в конкуренция с ramus..., ще загубя само ако започна, предпочитам да свърша нещо полезно или просто да си почивам. Да си сяда на трона, само негов си е...

tl18-4a3de.jpg

Ти човекът със най дългите и досадни постове писани от някой ли ще ни говориш, ти си лошия материал в случая. Нямаш даже и достойнство, наритан със свита опашка в дупето и пак лаеш и джафкаш, нали знаеш че това го правят най големите помиари. 

Ох как веднага си потърси утеха с една мазна четка. :-)

Какво се оказа сега. Май великия индивидуалист започна да си търси приятели, защото самотен се чувства сам. А да си сам е страшно.

Не е като за индивидуалисти.

Много будистки коментари. Браво. Един през друг, Изключително духовни миризми. Малкия със скърцащия биберон, и той научил думичката астрал и се почва скърцането и с нея.

И много войнсвени, благи, мили, добри... Един през друг, все по-...

Колко долу може да се изпростее още... дори реджи,... просветления и той не издържа и се разкри чалгарията отсякъде. Просветлена чалга, с будистки уклон. Къде останаха бодхидхарма и великите логици... Горкичките - поне стават за дъвки в чалготеката. :)

Но това не е още върха на простотията. Още може.

Иначе са победители отсякъде. Ма душици, в това състезание вие винаги сте първенци - най-от най... само отбран духовен чалга матрял

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Какво се оказа сега. Май великия индивидуалист започна да си търси приятели, защото самотен се чувства сам. А да си сам е страшно.

Не е като за индивидуалисти.

Реджеп, почваш все повече да ме кефиш. :-)

Начин на съществуване казваш .....според теб това е единствения възможен?

Има и друг начин !

Може като отсечен пън да съществуваш..... :)

Става дума за живото !

По друг начин съществува неживото.....там страдание няма .

Прочетох много точно, но това каква практика е? Как се изпълнява, как да го постигна това? 

Няма нищо зад тези думи, свободно е за всякакви интерпретации, нищо конкретно не ми казва нито това, нито ти. Дай някакво смислено и практично обяснение. Не си губи търпението, повярвай ми и на мен ми коства усилие. Ще се справиш. Не се давай. :-)

Много бързаш и малко мислиш ...

Пък на мен време ми трябва да си дооформям постовете .

Темата не е от лесните , с прости реплики , дуплики ....каквито "майстори" тук дал Бог !

Да се върнем на поста - таман го дописвах предусещайки твоите затруднения :

" Питаш за метода ?

Ама то с нирвана не става !   :) ...."

Нови мисловни връзки не знаеш ли как да си създаваш ?  :)

И това го пише в 4-тия пост !

Само да има кой да чете и разбира.....!

Много будистки коментари. Браво. Един през друг, Изключително духовни миризми. Малкия със скърцащия биберон, и той научил думичката астрал и се почва скърцането и с нея.

И много войнсвени, благи, мили, добри... Един през друг, все по-...

Астрал си е лично твоя глупост, не ми я преписвай да ме цапаш. Ти си този дето ги дрънка тия, аз само та бъзикам.

" Питаш за метода ?

Ама то с нирвана не става !   :) ...."

КАК? Моля те отговори ми, как си създаваш мисловните връзки?

Не мисля че правиш правилно дописвайки и редактирайки постовете ти, моля да си ги измисляш в цял вариант и така да ги предлагаш за четене. 

Нови мисловни връзки не знаеш ли как да си създаваш ?  :)

НЕ.  Кажи ми, открехни ме.

КАК? Моля те отговори ми, как си създаваш мисловните връзки?

НЕ.  Кажи ми, открехни ме.

В конкретния случай чрез попълване на празнините с нови знания и труд (страдание :)

за тяхното осмисляне !

...Ама ти и това ли не знаеш ?!!!..... :lol6:

П.П. За днес стига ! Даже е много.... :)

В конкретния случай чрез попълване на празнините с нови знания и труд за тяхното осмисляне !

...Ама ти и това ли не знаеш ?!!!..... :lol6:

Аха, имаш предвид да се хвана сега и да почна да се тъпча с интелектуално знание, на всичко отгоре което съм сега? Едва ли това е правилното за мен, късно е за нещо които по една и друга причина не са се случили. Друго ми трябва.

И ти в крайна сметка казваш, че трябва да учи човек? Това ли е твоята рецепта, с това ли искаш да бориш религии и идеологии?

Не че ученето не е правилно, напротив. Хората учат всякакви неща, ежедневно, не само от дебели книги. 

Но има и друго знание за учене, знанието от опита, него не можеш да прочетеш от книгите. Знанието да се научиш на "жива" осъзнатост, която да знае как да борави с това, научено (мъртво, затворено в дими на книга) знание. 

Иначе примери много на хора с по две висши образования и на 45 още живеят при мама и тати, знание много ама дупето не могат да си избършат сами и оправят в живота. Предпочитам да съм глупав, простоват, но осъзнат колкото мога повече, и да не съм като тези индивиди.Така че се надявам да разбереш от къде какво ти казвам че се учи,.

• Автор

Ведите и различните религии утвърждават, че смъртта не е край на съществуването, а просто душата оставя грубото физическо тяло, което не може повече да изпълнява важни жизнени функции. Душата, т.е. индивидуалното съзнание, което се намира в тялото, не зависи от състоянието на тялото, но преживява всички телесни и умствени усещания.

Тялото е временно и продължителността на живота му, съгласно Ведите, се определя още по времена зачатието. Тази продължителност не може да се промени по желание на човека, но може да се промени от Бог, който е причината за всички неща. Известни са немалко случаи, когато искрените молитви са връщали умиращия към живота, дори и от „оня свят“, дори и при най-песимистичните прогнози.

Душата, за разлика от тялото, е вечна: тя не може да умре, макар процесът на отделяне от тялото да се възприема като умиране. Това става заради силното отъждествяване с физическото тяло и неосъзнаването на себе си като душа (съзнание). Затова през живота си човек трябва да получава знания за своята духовна природа и да се занимава с духовни практики, постигайки своята истинска нематериална същност – това ще му помогне в часа на отделяне от преходната физическа обвивка, която е станала вече непригодна за живот в този свят. В момента на смъртта човек може да промени много бъдещата си съдба, и ако знае това, то следва да го направи. Затова и ще поговорим.

Какво е това смърт и защо е необходима

Както човек сменя старите дрипи с нови дрехи, така и душата получава нови материални тела в замяна на старите и безполезните. Този процес във Ведите се нарича реинкарнация – превъплъщение на индивидуалното съзнание (душа).

Материалният свят, в който живеем, е своего рода училище, което има точно определена цел. В това училище всеки минава всички необходими занятия до последния изпит и успешното завършване на обучението. Понякога ние „настъпваме една и съща мотика”, но в края на краищата си научаваме урока, правим си правилните изводи и продължаваме напред. (към следващата мотика regular_smile.gif). Можем да наречем Бог главен учител или директор на това училище, на когото се подчиняват всички хора и обстоятелства, които ни учат явно или неявно по време на живота ни. Целият ни живот всъщност е училище, а смъртта – последният изпит. Така, живот след живот, ние получаваме нови тела и съответното обучение, необходимо да разберем в края на краищата истинския смисъл на живота и да се върнем в родния духовен свят (у дома при Бог), където няма раждане и смърт, старост и болести, където цари вечно щастие, любов и осъзнатост.

Как сме попаднали в този свят и защо страдаме

Ведитесравняват материалното творение с обител на страданията, и казват, че истинско щастие няма на този свят. Това е лесно да се разбере, оглеждайки своя живот и разбирайки, че истинското щастие така и не се е появило досега, въпреки многото усилия. Именно затова човек чувства дълбока неудовлетвореност в душата си, която понякога се заглушава от някое временно удоволствие. Душата може напълно да бъде удовлетворена само в духовния свят, където тя напълно ще осъзнае, че е неотделима частичка от Боги затова служи с любов на Него и другите Негови частички - също такива вечни души. В царството на Бога душата е пълна хармония и изпитва истинско удовлетворение и щастие.

Веднъж пожелала да поживее само за себе си (изключително за свое собствено наслаждение „извън Бога”), душата получава такава възможност и попада в материалния свят, където може да опитва безкрайно да постигне щастие. Изживявайки много животи и напълно разочаровано от неосъществимата идея да постигне щастие, индивидуалното съзнание (душа) губи всякакъв интерес към материалния свят, който вечно залъгва с красиви обещания, а дава само временни удоволствия, страданияи болезнена смяна на материални тела.

Разочарованата от материалния свят душа започва да се интересува от духовни теми: философия, езотерика, различни практики и религии. Намирайки отговорите на своите въпроси, човек разбира какво трябва да прави, за да се върне у дома, в духовния свят, при Бог, където всичко емного по-красиво, интересно и приятно, където цари вечно щастие и няма страдания.

...

Живот след смъртта

Излизайки от мъртвото тяло, ако душата не е влязла в ярката светлина, тя се оказва в непознати условия и необичайно състояние. Ако човек до този момент не се е занимавал с духовни практики и не знае, че той е вечна душа и какво да прави без грубото тяло, новата реалност го зашеметява и плаши. Той започва да се мята с ужас по познатите места, опитва се да говори на близките си, които не го виждат и не го чуват, опитва се отново да влезе в тялото си, което не оживява. Затова, по тази причина е най-добре да се изгори тялото, както правят в Индия, иначе душата още дълго може да остане около гроба като привидение, привързано към тялото.

Ако човек не е бил подготвен за смъртта, в първите 3-4 дни след оставяне на тялото той може да се намира в ужас и да не обръща внимание на наставленията (при това той обикновено вижда сияние, възприема различните енергии). Тогава само молитвите могат да му помогнат.

Четири дни, седейки до празното легло или пред фотографията му, трябва да му повтаряте периодично: „Не се притеснявай, успокой се! Забрави за всичко на Земята. Постоянно мисли за Бог, моли се и зови Господ по Име – така ще стигнеш до Неговото Царство“.

Благоприятно е в стаята на умрелия, до леглото му или около фотографията му денонощно да звучи духовна музика с подходящи молитви и мантри или записи на молитви на искрен свещеник или свят човек. Душата често се връща на мястото, към което е силно привързана, тя ще чуе тези молитви и ще се очиства благодарение на тези духовни вибрации. Записите трябва да звучат 49 дена, не много силно, но думите на молитвите да се чуват отчетливо.

Какво е това „фино тяло“ и по какво то се различава от душата

Напускайки умиращото тяло, душата излиза от него в така нареченото фино тяло. Но душата и финото тяло са две съвсем различни неща.

Описание и свойства на финото тяло:

1. Финото тяло се състои от фини материални енергии и външно е копие на физическото (грубото) тяло. Усещането на финото тяло е същото както и привичното ни физическо тяло.

2. Душата във финото тяло вижда, чува и има и другите привични възприятия.

3. Финото тяло също има тегло (малко) и то се подчинява на закона за гравитацията. В отпуснато състояние бавно се спуска на земята.

4. То може да се разтяга или да приема други форми. При отпускане се връща във формата на привичното физическо тяло.

5. Има малка плътност. Душата във фино тяло може да преминава през стени и всякакви други препятствия (прецежда се през материалните частици на материята). Единственото препятствие е електромагнитното поле.

6. Финото тяло може да движи предмети във физическия свят (полтъргайст).

7. Финото  тяло може да стане видимо при някои условия, а също може да вижда фините тела на други същества (например ние насън пътешестваме във финото тяло).

8. Финото тяло е свързано с грубото тяло с така наречената сребърна нишка, която в момента на смъртта се скъсва.

9. Финото тяло е подложено на влиянието на електричеството и може да бъде поразено с ток.

10. Преместването или изменението на финото тяло се управлява от мисълта и това става със скоростта на мисълта.

Самата душа е чисто съзнание, което е нематериално и вечно, а финото тяло – това е материална временна обвивка, която обгръща душата, обуславя я, ограничава я. Физическото тяло е още по-груба обвивка на финото тяло, то ограничава още повече. Финото тяло не съществува само за себе си (както и физическото), то живее и действа само благодарение на присъствието на душата. Финото тяло само за себе си нищо не осъзнава, то е просто временна ограничаваща обвивка за осъзнаващата душа. Финото тяло се променя с времето, а душата е неизменна. Ако душата замине в духовния свят, то това тя прави без упоменатите тела, в чист вид, като чисто съзнание. Ако на душата й е съдено да получи отново тяло в материалния свят, финото й тяло остава с нея. Душата не може да умре, а финото тяло – може; то просто „се разтваря“, когато душата се връща към Бога. Докато душата се намира в материалния свят, тя винаги пребивава във финото тяло, чрез което и възприема случващото се. Във финото тяло се съхранява опитът от миналото и всички неосъществени мечти, благодарение на които душата получава едно или друго грубо тяло в бъдеще, с което да си реализира останалите желания. Ако не са останали материални желания, няма какво повече да удържи душата в материалния свят.

...

Завръщане на душата в духовния свят

Във Ведите се казва, че ако човек в момента на смъртта призовава Бог по Име, всичките му грехове изгарят и той попада в духовния свят. Обаче сложното е там, че поради многото си грехове човек изпитва толкова големи страдания в момента на смъртта, че неговият ум е смутен и затова трудно съобразява, а това пречи да се съсредоточи и да си спомни, че трябва да призовава Бога. Освен това, ако човек е атеист, той просто не вярва във всичко това, затова може дори да не се опитва и така той губи толкова драгоценния шанс да се избави от колелото на преражданията и смъртта. Затова неговите роднини, близки и присъстващи при смъртта хора трябва всячески да се стараят да помогнат на умиращия да съобрази да призовава Бога. Ако им се удаде да помогнат на душата да се върне към Бог, те в края на живота си също се връщат в духовния свят.

В зависимост от произнесените в момента на смъртта Имена на Бога, човек попада в една или друга част на духовния свят. Божието Царство, духовният свят, е разнообразен, той се състои от безброй духовни планети, всяка от които е неповторима и уникална. Душата попада там, където я тегли сърцето и, в зависимост от произнесените Имена на Бога, получава възможност вечно да живее с Бога (проявен в един или друг Образ съгласно Името) и други чисти души, в любов, мир и вечно блаженство.

http://www.spiralata.net/kratce/index.php/samopoznanieto-pat-kam-prosvetlenieto/1366-pro-svet101

Извинявай, но въобще не мога да се съглася с това. Има нещо вярно, но е умешено със много езотерика и мистика.

Първо да уточним, за кой Бог става въпрос? Да знам кой да призовавам

Второ, как да го призовавам? С молитва, мантра, медитация?

Трето, понятието "Душа" както е използвано тук, не ми изглежда правилно. Каква Душа, къде е?

Четвърто, представата да "Духовен свят", представен като нещо, място, и нещо подобно, много ми мирише на "сладка приказка".

И мога още да посоча, много ми е интересно, що за хора приемат това за вярно, нещо което няма как да бъде проверено и просто трябва да се приеме и вярва. И как може един здрав разум да не се усъмни в това. Не че критикувам, просото си задавам такъв въпрос.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.