Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

Този не особено грамотен и силно емоционален отговор не се нуждае от коментар. Както посочих, не съм ученик на лама Иво. Моите учители са тибетци. Иво има ученици в България и ако те не бяха възпитани и въздържани, тази тема щеше да бъде залята от техни мнения. Срещу твоите клевети щеше да има възражения поне от 20-на човека. А са клевети просто, защото не привеждаш никакви доказателства за твърденията си. Както казвам за n-ти път е много просто - питаш неговите учители. Аз съм общувал с някои от тях и зная мнението им.
Освен това, в началото на темата си позволи да цитираш думите на Шамар Ринпоче като ги представи за свой. Дори не се извини и не си призна. И си позволяваш да правиш забележки, да казваш кой е арогантен и невеж, да даваш оценки. Твоя работа.

Не мога да приема тази покана за танц.

Аз покани не съм отправял. Просто поясних казаното от теб. Наистина няма какво да се коментира и обсъжда.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 16k
  • Прегледи 917,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

Този не особено грамотен и силно емоционален отговор не се нуждае от коментар. Както посочих, не съм ученик на лама Иво. Моите учители са тибетци. Иво има ученици в България и ако те не бяха възпитани и въздържани, тази тема щеше да бъде залята от техни мнения. Срещу твоите клевети щеше да има възражения поне от 20-на човека. А са клевети просто, защото не привеждаш никакви доказателства за твърденията си. Както казвам за n-ти път е много просто - питаш неговите учители. Аз съм общувал с някои от тях и зная мнението им. Освен това, в началото на темата си позволи да цитираш думите на Шамар Ринпоче като ги представи за свой. Дори не се извини и не си призна. И си позволяваш да правиш забележки, да казваш кой е арогантен и невеж, да даваш оценки. Твоя работа. Аз покани не съм отправял. Просто поясних казаното от теб. Наистина няма какво да се коментира и обсъжда.

"ТОЗИ" ще викаш нали се сещаш на кой...&%$#@*&%$$#@%&&*!!!!!! Просто си същия като него и съм сигурен че сте прекарали доста време заедно. Не съм искал това се превърне в обидна дискусия към теб ама ти взе страната на ревностен защитник и е неизбежно да не ти се каже. И да ти се извинявам??? За какво???? Самовлюбен човек само говори тъка! И вместо да слушаш мнението на други за някой по добре си изгради свое, не само да правиш квот ти кажат. Ти докара разговора в тази посока, и се вижда че даже и един агумент нямаш да убориш моето твърдение. Само сухи оправьания. Гледам как се опитваш да ме прекараш през призмата на твоето възприатие и опитнос и как не пасвам в нито еда от твойте представи, което говори че много тясно скроен и не виждаш по далече от носа си. И незнам на кво те учат твйте учители но резултатът е явен. Ма кво се учудвам, напълно нормално. Незабравяй да му кажеш какво съм написал! Аз казах каквото имам и дано повече хора прочетът тези редове и сами си направят изводи, всъшност искрено се надявам да греша за Иво ама за съжаление, не греша.

Редактирано от konig (преглед на промените)

Ай, спри се де. Прояви малко дисциплина, въздържаност и самоконтрол. И се научи да четеш преди да пишеш. В поста си казвам Този не особено грамотен и силно емоционален отговор . Ти ми отговаряш:

Без коментар.

Що се отнася до това, което наричаш твое "твърдение", то е както казах е клевета, освен ако не го докажеш по някакъв начин. Ти не го правиш. Пак ще повторя, защото се правиш на разсеян - позволяваш си да критикуваш учител, който е признат за такъв от своите учители. Тях няма как да критикуваш. Не си разговарял с тях, а аз съм получавал учения от двама от тях и зная мнението им за човека. Какво има повече да се обсъжда? Напиши им писмо и публикувай отговора им тук. Също така, цитираш един много уважаван будистки учител, когото аз високо ценя и на когото държа, и представяш думите му като свой. Ето за това трябваше да се извиниш, но не на мен, а на себе си.

Що се отнася до това да кажа на този, който си се захванал да плюеш тук, какво си писал - не, няма да си правя труда. Това изобщо няма да му направи впечатление и да го заинтересува.

Предлагам да прекратим този разговор - от него не произтича нищо позитивно.

Ай, спри се де. Прояви малко дисциплина, въздържаност и самоконтрол. И се научи да четеш преди да пишеш. В поста си казвам Този не особено грамотен и силно емоционален отговор . Ти ми отговаряш:

Без коментар.

Що се отнася до това, което наричаш твое "твърдение", то е както казах е клевета, освен ако не го докажеш по някакъв начин. Ти не го правиш. Пак ще повторя, защото се правиш на разсеян - позволяваш си да критикуваш учител, който е признат за такъв от своите учители. Тях няма как да критикуваш. Не си разговарял с тях, а аз съм получавал учения от двама от тях и зная мнението им за човека. Какво има повече да се обсъжда? Напиши им писмо и публикувай отговора им тук. Също така, цитираш един много уважаван будистки учител, когото аз високо ценя и на когото държа, и представяш думите му като свой. Ето за това трябваше да се извиниш, но не на мен, а на себе си.

Що се отнася до това да кажа на този, който си се захванал да плюеш тук, какво си писал - не, няма да си правя труда. Това изобщо няма да му направи впечатление и да го заинтересува.

Предлагам да прекратим този разговор - от него не произтича нищо позитивно.

Вижсе само, това ли успя да измислиш само? Мойте доказателства са отношението му към мен и лъжите и номерата който ми извъртя, тях няма как да ги докажа тук. А относно неговите учитили, съм сигурен че сега всички биха се дистанцирали от него. Те затова дийдоха по веднъж и повече не, защото го видяха що за стока е. А сега той скъсал всякаква връзка с тази приемственост такаче, нищо будиско няма в него вече. Не че някога е имало въобще в действителност освен на приказки казани от его. Винаги повече е ценил Кастанеда отколкото Будизъм. Сега няма маска на будиски учител скрит зад линията, тогава преди години се вездържан от критики въпреки че ми идваше просто да му счупя врата, и ако не се беше появил пак в прозтранството с новата си концепция сигурно нямаше и да направя това. Но той е тук отново и със безцените учения който са му доверени, ще ми прави бизнес. Това няма да стоя и гледам безучастно, хората трябва да знаят.

Сега там в мМексико ще си намери майстора аз съм сигурен, все някой ще ядоса и там няма да има прошка за него. А и може да си друса там с кактоси колкото си иска на спокойствие да ми се прави на Дон Хуан. Това е което най много му отива и винаги е бил.

P.S. "Ай, спри се де. Прояви малко дисциплина, въздържаност и самоконтрол. И се научи да четеш преди да пишеш. В поста си казвам Този не особено грамотен и силно емоционален отговор."

Ups сори, понеже използвам моб. тел. не видях този коментар, въпреки взичго пак и затова си заслужи @#$%&*+*&%$## :-)

Аз мога да си позволя този лукс защото съм невеж и мие простено и нямам претенций да съм голям изучен будист кати вас в случия теб и Иво.

Мойте доказателства са отношението му към мен и лъжите и номерата който ми извъртя, тях няма как да ги докажа тук.

Ами тогава просто клеветиш. Не знам какво точно се е случило между вас, ако нещо се е случило и не ме интересува. Въпросът е принципен. И го посочих още в поста си, в който цитирах сторфата от "37-те Практики на бодвисатва". Понеже нямаш способността да прецениш дали е един учител е бодхисатва и има реализация, то единственото, което ти остава е да попиташ неговите учители, чийто авторитет е безспорен.

Ученията, които предава сега са Дананг, който е получил лично той и е смешно ти да имаш изисквания как да ги предава. И пак казвам - просто пиши на някой от неговите учители и след като получиш отговор го постни тук. Това е начина да провериш квалификацията на един учител.

Желая ти хубав ден. Поздравявам те с това с надеждата, че след като го повториш 108 пъти ще изпиташ душевен покой и ще се поспреш.

Инак, ако искаш можем да говорим за Дхарма. Тази тема е предназначена за това, а не за лични изповеди.

ПП  И между другото, дори да допуснем, че си прав, от постовете ти няма смисъл. Сам посочи какви са изискванията в чисто финансов план, за да учиш при този учител. Нали се сещаш, че само някой, който му има пълно доверие би се ангажирал да пътува до Мексико и  да прави приношения. Такива хора са малко на брой и твоите постове няма да променят мнението им. За другите опасност няма.

Ами тогава просто клеветиш. Не знам какво точно се е случило между вас, ако нещо се е случило и не ме интересува. Въпросът е принципен. И го посочих още в поста си, в който цитирах сторфата от "37-те Практики на бодвисатва". Ученията, които предава сега са Дананг, който е получил лично той и е смешно ти да имаш изисквания как да ги предава. И пак казвам - просто пиши на някой от неговите учители и след като получиш отговор го постни тук. Това е начина да провериш квалификацията на един учител. Желая ти хубав ден. Поздравявам те с това с надеждата, че след като го повториш 108 пъти ще изпиташ душевен покой и ще се поспреш.

Не се грижи за моя душевен покой, той и тъка или иначе не важен, по важно е вие, той да се правите на важни велики учители. Това е масово явление тук, толкова сте се захласнали по тези "тайни" практики че сте се забравили защо въобще се правят. Бъдещето ще си покаже, кой прав и кой крив.

Не се грижи за моя душевен покой

Обета на бодхисатва е свързан именно с такъв тип загриженост, ако не знаеш. ;)

по важно е вие, той да се правите на важни велики учители.

"Вие", "той"... Някъде да съм казвал, че съм учител? Дори да съм намеквал нещо подобно?

Бъдещето ще си покаже, кой прав и кой крив.

Разбира се.

Ще позволиш ли един въпрос. Каза, че си получавал учения в Индия и Европа. Защо не попиташ някои от тези, при които учиш (ако има такива) дали поведението ти е в хармония с Дхарма?

Обета на бодхисатва е свързан именно с такъв тип загриженост, ако не знаеш. ;) "Вие", "той"... Някъде да съм казвал, че съм учител? Дори да съм намеквал нещо подобно? Разбира се.

Ти за бодхисатва ли се имаш???? Мане , само "тихо" мога да кажа. И кат гледам как си се загрижил, мане мане. Виж не искам да го обръщам на личен спор с теб, сигорен съм че всъщност си много готин пич. Ама малко от малко се съобразявай когато използваш тези термини. Така обезмисляш тяхното значение. Ок? И внимавай да не си създадеш будиски "АЗ" щот тва е отровата която унищожава Будизма, точно такива самовъзхвалену учители дават лош пример и отблъскват хората от това безцено знание и мъдрост. И те съветвам преди да започнеш да се занимаваш с Ваджраяна да по практикуваш Хинаяна, това е чистото и първоначално учение на самият историчеся и Будда зада може в последствие да разбереш Ваджраяна. Това е много важно, затова не идват учители тук, защото хората искат учения като Махамудра, Бардо Дзок Чен а пък не знаят и не могат 10 мин. шамата медитация да направят. Кво да им се преподава на такива. И да се внимава да се практикува без да се вкопчваш в метода, то е само сал с който преминаваш до другия бряг. Такаче и тва можеш да кажеш на твоя безценен Гуру и приател Иво от мен. И мерси за мантрата, аз и без твоето разрешение я практикувам. Много би ми било интересно да ва видя какви практици сте, в действителнос и колко силна и задълбочена е практикта ти или само си дървен философ. :-) P.S. И самия факт че ти въобще не разбра от каква гледна точка произлиза моята критика и какво цели, ми става ясно много. Сам си виж собствените ти пристрастия, замърсявания и заблуди, отдадети се уникална възможност да се огледаш и свириш Дарма чесовника.

Ти за бодхисатва ли се имаш

Всеки, който даде Обет на бодхисатва е бодхисатва, т.е. следва пътя на бодхисатва (Парамитияна или Махаяна). Това не означава, че има някаква реализация или осъзнаване. Аз нямам. Сега по-ясно ли е.

И те съветвам преди да започнеш да се занимаваш с Ваджраяна да по практикуваш Хинаяна, това е чистото и първоначално учение на самият историчеся и Будда зада може в последствие да разбереш Ваджраяна.

Благодаря за съветите, но аз имам учители и те имат грижата за това какво да уча и практикувам.

Това е много важно, затова не идват учители тук, защото хората искат учения като Махамудра, Бардо Дзок Чен а пък не знаят и не могат 10 мин. шамата медитация да направят. Кво да им се преподава на такива.

Причината да не идват учители не е тази, която посочваш. Шамата е една от основните ми практики, ако това има някакво значение. Между другото, аз се сещам за един конкретен учител, който често посещава нашата страна и преподава Махамудра, без да преподава шамата. Но да не се отклоняваме.

Такаче и тва можеш да кажеш на твоя безценен Гуру и приател Иво от мен.  

Както казах Иво не ми е учител. Имал съм възможността да уча при него, но не съм го направил. Моите учители преподават новите тантри (сарма), а не Дзог чен. Ако толкова държиш да му кажеш нещо, пиши му. Аз с предавания на анонимни послания не се занимавам.

И мерси за мантрата, аз и без твоето разрешение я практикувам.

За тази мантра не е нужен лунг, както е добре известно. Радвам се, че я практикуваш.

Всеки, който даде Обет на бодхисатва е бодхисатва, т.е. следва пътя на бодхисатва (Парамитияна или Махаяна). Това не означава, че има някаква реализация или осъзнаване. Аз нямам. Сега по-ясно ли е.   Благодаря за съветите, но аз имам учители и те имат грижата за това какво да уча и практикувам.   Причината да не идват учители не е тази, която посочваш. Шамата е една от основните ми практики, ако това има някакво значение.   Както казах Иво не ми е учител. Имал съм възможността да уча при него, но не съм го направил. Моите учители преподават новите тантри (сарма), а не Дзог чен. Ако толкова държиш да му кажеш нещо, пиши му. Аз с предавания на анонимни послания не се занимавам.   За тази мантра не е нужен лунг, както е добре известно. Радвам се, че я практикуваш.

Да следваш път и вече да си, са две много различни неща. Такаче мери си приказките, и като нямаш реализация и собствено мнение по добре не се изказвай неподготвен. И вместо сляпо да следваш учителитети по добре по скоро да разбереш каква роля играят те в личностното развитие. Те са по скоро показатили накъде да върви човек и къде да търси. И това докато разбереш че ти сам си си учител и започнеш да си бъдеш сам гуру. Ма явно ти не си на този етап още от твоето развитие. Причината да не идват учители е че няма умове тук стремящи се само и единствено към просветление, и използват методите им за личностно облаготетелстване, успокоение, успешен бизнес и щаслива плътска любов, и т.н. И се вкопчват в тях и в метдите им. Казах това да кажеш на Иво, защото видях личностното ти пристрастие към него и със сигурност ще му докладваш! И както виждам не използваш вече "лама" когато говориш за него. Малко смекчи тона и разбра какво искам да ти кажа. И дали човек практикува правилно се разбира само и единствено по резултатът, как и какъв е животът му в сегащният момент, по положението си сега можеш да разбереш какъв си бил в предишни животи и какви тенденций си си докарал и по това какво правиш сега ще опередели бъдещето ти развите. P.S. виждам как умело избираш на кое да отговориш и на кое не, май само на което ти утърва. Колко типично.

Да следваш път и вече да си, са две много различни неща. Такаче мери си приказките, и като нямаш реализация и собствено мнение по добре не се изказвай неподготвен.

Доста нахално и невъзпитано се държиш. В горното повтаряш това, което казах аз. Очевидно за теб е естествено да представяш чужди мнения за свои.

Казах това да кажеш на Иво, защото видях личностното ти пристрастие към него и със сигурност ще му докладваш!  

Имаш някаква съвършенно погрешна представа както за лама Иво, така и за мен. Трябва да съм откачен, за да тръгна да обсъждам с него твоите неаргументирани писания. Той също трябва да е откачен, за да им обърне внимание.

И вместо сляпо да следваш учителитети по добре по скоро да разбереш каква роля играят те в личностното развитие. Те са по скоро показатили накъде да върви човек и къде да търси. И това докато разбереш че ти сам си си учител и започнеш да си бъдеш сам гуру. Ма явно ти не си на този етап още от твоето развитие.  

Виждам, че сега започна да даваш оценки на практиката и да ми даваш съвети. Благодаря. Както казах, това е грижа на учителите ми. От друга страна, не мога да те спра. Щом ти доставя удоволствие - продължавай.

P.S. виждам как умело избираш на кое да отговориш и на кое не, май само на което ти утърва. Колко типично.

Ти си този, който избягваш да отговаряш на въпроси, а не аз. Все пак, ако съм пропуснал да отговоря на някакъв твой въпрос, моля, задай го пак.

Доста нахално и невъзпитано се държиш. В горното повтаряш това, което казах аз. Очевидно за теб е естествено да представяш чужди мнения за свои.   Имаш някаква съвършенно погрешна представа както за лама Иво, така и за мен. Трябва да съм откачен, за да тръгна да обсъждам с него твоите неаргументирани писания. Той също трябва да е откачен, за да им обърне внимание.   Виждам, че сега започна да даваш оценки на практиката и да ми даваш съвети. Благодаря. Както казах, това е грижа на учителите ми. От друга страна, не мога да те спра. Щом ти доставя удоволствие - продължавай.   Ти си този, който избягваш да отговаряш на въпроси, а не аз. Все пак, ако съм пропуснал да отговоря на някакъв твой въпрос, моля, задай го пак.

Виждам почваш да се държиш като невина жертва, типична защитна реакция на накарнено Его и Аз, ама ти си този който почна да се прави на велик и да ми казва кво да правя че и мантри ма даде чак за успокоение. На теб нямам намерение да казвам каквото и да било, нито те познавам нито ме интересуваш. Всичко което чу от мен за теб е чиста реакция но твоето поведение. И не спираш да защитаваш ревностно, пак гледам "лама" Иво. Това не беше и не е твоя работа да го приемаш лично. Тук си личи колко обиден се почувства от негово име. Това не беше оценка а впечатление, господинчо! И ще си цитирам каквото си искам и както си искам. Ти место да гледаш какво цитирам по добре да се беше заслушал в смисала който предава. Смятам да не продължавам да обсъждам с теб повече, казах каквото имах. Надявам се и да си си извлякал поука от казаното до тук, и извлечеш необходимите изводи. Не да ми се чувстваш като убидена примадона. Тъка пожелавам успех на всички тръгнали по пътя на просветлението, и да имат здравия разум и мъдрост да следват чист духовен път, независимо от трудностите който са неизбежни от себеични хора и учители. ( поразбира се кого имам предвид) НЕКА ВСИЧКИ СЪЩЕСТВА БЪДАТ ЩАСЛИВИ

Виждам почваш да се държиш като невина жертва

Това пък от къде ти хрумна - нямам идея. Не си спомням някога в живота си да съм се държал по този начин. Нито пък в този разговор.

И не спираш да защитаваш ревностно, пак гледам "лама" Иво. Това не беше и не е твоя работа да го приемаш лично. Тук си личи колко обиден се почувства от негово име.  

По-горе посочих в кои случаи ползвам тази титла. Повтарям - когато едно лице е признато и упълномощено да предава Ваджраяна от своите учители, то е Ваджраяна-учител и следва да бъде наричано "лама". Ти твърдиш, че Иво не е, доколкото схващам. Не даваш никакви доказателства, обаче. Следователно, просто клеветиш. Аз казах, че съм получавал учения от негови учители и зная мнението им за него. Тъй че нещата са ясни. Ако ще привеждаш някакви смислени аргументи, направи го. Инак си е просто спам.

И не приемам нищо лично. Всъщност, изобщо не ме интересува с какво си се заел. Ти започна този разговор с въпрос "Какво мислите за...?" Аз ти отговорих. После ти каза мнението си. Трябваше да спреш до там. Явно не можеш. Ако си решил да извършваш някаква лична вендета, то мястото не е тук.

И ще си цитирам каквото си искам и както си искам. Ти место да гледаш какво цитирам по добре да се беше заслушал в смисала който предава.  

Рабира се, че можеш да пишеш каквото си искаш. Просто е меко казано некоректно да цитираш думи на Шамар Ринпоче извадени от контекста, и то като ги представяш за свой собствени.

НЕКА ВСИЧКИ СЪЩЕСТВА БЪДАТ ЩАСЛИВИ

Нека! Нека също така, ако е възможно да бъдат грамотни, макар че това не е толкова важно.

Скептико, искрено се надявам типове като този да не са типичните будисти, вие сте един файтон хора,но  не стига това ами този направи такава антиреклама на будизма, че затрива бая години усилия.

Често привържениците на дадена религия или идеология са най-силния аргумент против нея.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Това пък от къде ти хрумна - нямам идея. Не си спомням някога в живота си да съм се държал по този начин. Нито пък в този разговор. По-горе посочих в кои случаи ползвам тази титла. Повтарям - когато едно лице е признато и упълномощено да предава Ваджраяна от своите учители, то е Ваджраяна-учител и следва да бъде наричано "лама". Ти твърдиш, че Иво не е, доколкото схващам. Не даваш никакви доказателства, обаче. Следователно, просто клеветиш. Аз казах, че съм получавал учения от негови учители и зная мнението им за него. Тъй че нещата са ясни. Ако ще привеждаш някакви смислени аргументи, направи го. Инак си е просто спам. И не приемам нищо лично. Всъщност, изобщо не ме интересува с какво си се заел. Ти започна този разговор с въпрос "Какво мислите за...?" Аз ти отговорих. После ти каза мнението си. Трябваше да спреш до там. Явно не можеш. Ако си решил да извършваш някаква лична вендета, то мястото не е тук. Рабира се, че можеш да пишеш каквото си искаш. Просто е меко казано некоректно да цитираш думи на Шамар Ринпоче извадени от контекста, и то като ги представяш за свой собствени. Нека! Нека също така, ако е възможно да бъдат грамотни, макар че това не е толкова важно.

Нямах намерение пак да ти се обяснявам, но просто не мога да не коментирам това което ти казваш, господин Бодхисатва. Виждам че и на грамотност почна да убиждаш, точно тъка се прави когато човек е истинсака Бодхисатва, като теб. Давай пример, продължавай. Ти можеш ли да спазваш без да си дал обет? Какво ще бъдеш без твойте учитили? Къде ще намериш сигурност? Толкова ли ти е трудно да бъдеш нормален човек държащ на човешките цености, че ти трябва учител и обет, и чак тогава да започнеш да ги спазваш? Ти с Будизъм защо се занимаваш, защтото е модерно ли? Или от личностно убеждение? Ма май ти самия не знаеш. (Отново лочно впечатление, чувствам се длъжен да пояснявам всичко което казвам) Никога никакъв техт не съм използвал за свой, обясних вече от къде и как и защо. Ма ако знаех че си толкова дребнав щях да се постаря да намеря източника. И пак пропусна смисъла който се прадава от този цитат. Дори самият факт че се спусна в такава дискусия ми е ясно къв си. И че си много далеч още от идиала който си представящ че въплащаваш. P.S. И за твое сведение пиша от мобилния си телефон и правописни грешки са неизбежни. Виж само колко си повърхностен, и по какви плитки критерий осъждаш хората. Какво мога да ти кажа повече, нямам думи.

Скептико, искрено се надявам типове като този да не са типичните будисти, вие сте един файтон хора,но  не стига това ами този направи такава антиреклама на будизма, че затрива бая години усилия.

Често привържениците на дадена религия или идеология са най-силния аргумент против нея.

Toчен си както винаги. За Иво искам да кажа на повечето, които не знаят, че това е един от четиримата спасители, които преди няколко години измъкнаха едни пишман-пещерняци от "Духлата". Имената на другите са Деян Илиев, Мария Златкова и Димитър Ангелов. Иво конкретно спаси живота на сина на т. нар. ръководител на експедицията, който дава интервю в началото и обяснява как синът му се бил справил много добре и бил мъжкар. През това време момчето е в линейка и в тежко състояние. От цялата работа, реклама си направи Тиквата Бойко, а имената на истинските спасители са известни само на хората, които са участвали в спасителната операция или които се занимават със спелеология и други такива неща. И понеже, все пак, нищо не се губи безследно - освен разказите на спасените, които няма да поствам тук, има и един телевизионен репортаж, в който Иво може да бъде видян към края. Който иска да го види и сам да си създаде впечатление за него, както и за това момче, което го плюе тук. Така ще стане ясна и моята позиция. Ако не тръгне от първия път рестартирайте и би трябвало да тръгне.Репортажът е  ТУК

Toчен си както винаги. За Иво искам да кажа на повечето, които не знаят, че това е един от четиримата спасители, които преди няколко години измъкнаха едни пишман-пещерняци от "Духлата". Иво конкретно спаси живота на сина на т. нар. ръководител на експедицията, който дава интервю в началото и обяснява как синът му се бил справил много добре. През това време момчето е в линейка и в тежко състояние. От цялата работа, реклама си направи Тиквата Бойко, а имената на истинските спасители са известни само на хората, които са участвали в спасителната операция или които се занимават със спелеология и други такива неща. И понеже, все пак, нищо не се губи безследно - освен разказите на спасените, които няма да поствам тук, има и един телевизионен репортаж, в който Иво може да бъде видян към края. Който иска да го види и сам да си създаде впечатление за него, както и за това момче, което го плюе тук. Така ще стане ясна и моята позиция. Ако не тръгне от първия път рестартирайте и би трябвало да тръгне.Репортажът е  ТУК

Да това действително даказва всичко за Иво, като чили само той спасява хора. И какво общо има това с ролята му в момента, почертавам в монта на учител??? Там е разликата господа, вие сте "будисти " а аз не. Аз съм човек който използва будисткия метод. И анти рекламата се прави от тези който се наричат Бодхисатви, лами, и т.н. и продават Будизъм и духовност а всъшност не виждат собствената си заблуда.

Да това действително даказва всичко за Иво, като чили само той спасява хора.

Ми ти, приятелю, на колко хора си спасил живота и то като рискуваш своя? Би ли споделил. А че не познаваш Дхарма и не я практикуваш стана ясно след първите ти няколко поста.

Аз съм човек който използва будисткия метод.

Кой по-точно? Би ли посочил текст, в който Буда или друг учител да насърчава публичното оклеветяване на някого.

Перво само спасили човешки животи ли могад да бъдат будисти, аз не, ти спасявал ли си човешки живот като си тръгнал да ми задаваш такъв въпрос? И просто изполването да думи като "Дхарма" толкова много и безмислено, опорочава тяхното значание и смисъл. Аз такава "Дхарма" като теб със сигурност не практикувам. Може да не съм спасявал човешки живот но знам да го ценя, и "тя" не се практикува само при учител и седнал с крастосани крака. А в ежедневието там където има най много нухда. И в усновата си и едно от значенията и, е чисто човешка доброта присъща на всеки човешки индивид, тя не нито будиска нито христиенска или каквато и да било, те е чисто човешка. И нямам проблем да съм в сврата на ада, заради това което казвам, аз и без това от там идвам, защото там има хора който наистина имат нухда от нея, а не само на богаташи (който си копуват учения, като си мислят че това щте ги освободи от страданията и натрупаната лоша карма) в сверите на боговете, самозабрави ли се от блаженство. Тъкаче така наречените тук Будисти, Лами, Бохисатви, са чисти измишлотини. И някой хора трябва много добре да обмислят деиствията си, зада не се срещнем там, в ада. Защото там не е забавно, знам от личен опит.

Ми ти, приятелю, на колко хора си спасил живота и то като рискуваш своя? Би ли споделил. А че не познаваш Дхарма и не я практикуваш стана ясно след първите ти няколко поста. Кой по-точно? Би ли посочил текст, в който Буда или друг учител да насърчава публичното оклеветяване на някого.

Ти само на текстове ли вявваш? Ти въобще свързал ли си се с човешката си природа, заслишал ли си се какво ти казва тя? Когато го направиш няма да имаш нужда от текстове а просто ще знаеш. Това което учи Будизмът, не сляпо вярване в текстове и учитили. Ти след кати "Бодхисатва" трябва отдавна да си разбрал това. И Иво си заслужава всяка критика, той сам си натрупа тази карма. Аз основно критикувам ролята му на учител, не лично нековата личност.

И Иво си заслужава всяка критика, той сам си натрупа тази карма. Аз основно критикувам ролята му на учител, не лично нековата личност.

Toзи, който създава негативна карма си ти. Това е очевидно. Ти не критикуваш, а просто клеветиш. Би ли споделил, все пак, от кои учители си получавал учения, защото твърдиш, че си получавал. Не ми е известно да има учители, които да учат учениците си на подобно поведение. И не бягай пак от въпроса. И опитай, все пак, да пишеш малко по-грамотно, нищо, че пишеш от телефон.

Toзи, който създава негативна карма си ти. Това е очевидно. Ти не критикуваш, а просто клеветиш. Би ли споделил, все пак, от кои учители си получавал учения, защото твърдиш, че си получавал. Не ми е известно да има учители, които да учат учениците си на подобно поведение. И не бягай пак от въпроса. И опитай, все пак, да пишеш малко по-грамотно, нищо, че пишеш от телефон.

На теб лично няма намерения да давам никакви обяснения, какво и от кого съм получил. Нали без това ме кордиса за ученик на Лама Нидал, без да съм. Виждам че ти още мачкаш информацията на чисто интелектуално ниво и въобще не си стигнал на ниво възприятие. Това със сигурност е чист Будизъм. И както ти казах не ме страх от натрупване на негативна карма, колкото и да се опитваш да ме "уплашиш" с това. И имам правото да критикувам, псевдо учители и хора който "продават" Будизъм и духовност, което прави Иво в момента. Това е в името на бъдещи хора който се занимават с него, нека да знаят и другата страна на менетата, а не само както той я представя. И самия факт че ти въоще не разбираш и малка част от това което казвам и всячески се опитваш да ме убедиш, колкло не сам прав, пък ти и Иво сте, мо говори повеч отколкото то можеш да кажеш.

Нали без това ме кордиса за ученик на Лама Нидал, без да съм.

Ами, надявам се, че не си, но има няколко странни съвпадения. Първо. Цитираш статия на Шамар Ринпоче, която се разпространява в ДП и Бодхи Пат (без да посочваш автора). Както писах, в Бодхи Пат не практикуваш, инак щяхме да се познаваме. Второ. Изписваш Оле Нидал с титлата "Лама" и то с главна буква. Тези, които не са негови ученици у нас, обикновенно го наричат просто Оле Нидал. Трето. Много си необразован в Дхарма. Има хора от бившата група на лама Джампа, които не харесват Иво, но те не биха започнали да пишат такива неща по форуми, защото познават ученията достатъчно добре, за да знаят, че подобно поведение е недопустимо. Четвърто. Малко след като споменах името на Оле Нидал се появи негов ученик, който даде линк към документи отнасящи се до квалификацията на този учител. Разбира се, неговото поведение беше любезно и възпитано. Все пак, съвпадението е странно. Както и да е.

Нека обобщим, какво се случи. Ти се появи тук, оплю един учител, без да привеждаш никакви доказателства за твърденията си, не отговори на въпросите ми какво и при кого практикуваш, и изобщо се изложи във всяко отношение. Ефектът, който постигна по този начин е обратен на първоначалната ти цел. Дано да си даваш сметка за това, да се успокоиш и да се спреш.

Ами, надявам се, че не си, но има няколко странни съвпадения. Първо. Цитираш статия на Шамар Ринпоче, която се разпространява в ДП и Бодхи Пат (без да посочваш автора). Както писах, в Бодхи Пат не практикуваш, инак щяхме да се познаваме. Второ. Изписваш Оле Нидал с титлата "Лама" и то с главна буква. Тези, които не са негови ученици у нас, обикновенно го наричат просто Оле Нидал. Трето. Много си необразован в Дхарма. Има хора от бившата група на лама Джампа, които не харесват Иво, но те не биха започнали да пишат такива неща по форуми, защото познават ученията достатъчно добре, за да знаят, че подобно поведение е недопустимо. Четвърто. Малко след като споменах името на Оле Нидал се появи негов ученик, който даде линк към документи отнасящи се до квалификацията на този учител. Разбира се, неговото поведение беше любезно и възпитано. Все пак, съвпадението е странно. Както и да е. Нека обобщим, какво се случи. Ти се появи тук, оплю един учител, без да привеждаш никакви доказателства за твърденията си, не отговори на въпросите ми какво и при кого практикуваш, и изобщо се изложи във всяко отношение. Ефектът, който постигна по този начин е обратен на първоначалната ти цел. Дано да си даваш сметка за това, да се успокоиш и да се спреш.

Как само обобщи, да прав си за всичко. Ти си просветления аз съм невежия. И ти ги разбираш повече от всеки, който има собствено мнение и не пасва на твоето. Пак много типично, добре си се научил от Иво. Давай така. От мен толкова, малко да съм успял да пробудя в някой, дори да си помисли по въпроса, мисията изпънена. Поздрави на Иво от мен. Адиос: -)

Не се притеснявай. Можеш да спиш спокойно. Направи всичко, което беше по силите ти, за да разочароваш хората от Дхарма. Както казваш, мисията е изпълнена.

Ако трябва да перефразирам Наполеон Бонапарт: Невежия има едно предимство пред знаещия - винаги е доволен от себе си.

Не се притеснявай. Можеш да спиш спокойно. Направи всичко, което беше по силите ти, за да разочароваш хората от Дхарма. Както казваш, мисията е изпълнена. Ако трябва да перефразирам Наполеон Бонапарт: Невежия има едно предимство пред знаещия - винаги е доволен от себе си.

Исках много и аз да обобщя ма като видях колко неща има още веднъж да ти казвам който така и неразбра поради собствените ти пристрастия се отказах. Да ме обвиняваш че съм разочаровал хора от Д........а, (не искам да използвам тази дума повече в такъв разговор), е меко казано глупаво. Ти май трябваше да знаеш вече че "тя" е неоптнима и един истински последовател никога не може да се разочарова от нея. Не съм Будиста който ти се представяш да бъдеш, нямам и учителите който ти претендираш да имаш, никога несъм критикувал Будизъм и Д......а. а само исках да изкажа мнението си, и по конкретни причини който по една или друга причина не искам да разкривам публично. Поради малкото респект който ми е останал. Но ти ми направи голяма услуга хвърляйлки масло в огъня (което показва колко ти е акъла), и така казах повече истини от колкото исках първоначално. И по този начин, направи меча услуга на Иво. Ако си беше замълчал в началото и дипломатично беше успокойл напрежението можеше да не се стигне до тук. Ама ако знах че ще попадна на Пи Ар агента на Иво, щях да се подготвя по добре, поне да съм пред комп а не на моб. тел. Ти вместо да висиш по цял ден пред компа и се правиш на голям Будист, земи си намери приателка или приател, там квот та кефи (защото ми звучиш малко гай) или седни да попрактикуваш малко. И не ми се прави на остроумен да ми цитираш Наполеон. И да се криеш за фустите на учители и да нямаш собствено мнение ми е ясно къв си. И въбще не съм нито от ДП, нито ученик на Лама Нидал, наричам го тъка от чисто уважение което той много повече заслужава от този Иво. И съмият факт че въоще ме кордиса в такава представа допълнително показа, колко си поверхностен. И да беше отговор поне на половината въпроси и мнения който ди зададах, ма интектлектчето толкова ти позволява май само. И така още веднъж ще се оптам да приклуча щот отделих повече време от необходимо да се занимавам да ти обяснявам ще кажа, пазете се от шарлатани и "магосници" както сега вече се нарича Иво. Дарма не се продава и не се използва за манипулация, тя се дава само на посветени хора, и е за благото на всички. Това е завещал историческият Будда на човечеството. Не вярвайте на такива неизпробвани методи и магоснически заклинания това са пълни измами за контрол върху вас и вашите финанси. Проучвайте и знейате точно какво търсите, и никой не е получил просветление с даването на пари. Пазете се от хора който се наручат Бодхисатви Лами, превъплащения и аватари на просветени същества. Ох има толкова много неща който искам да кажа но най вече, доверявайте се на вътрешния си глас само, всички качества който ви се обещават са вече във вас, открийте вашата Будда природа и я направете ваша същност и така бъдете в полза и помощ на другите. Това е истината, всичко друго е лъжа и измама. Успех на всички и бъдете мъдри. От мен толкова. :-) P.S. покорегирах малко грешките, защото пак ще ме нахокат че съм неграмотен, и все пак за което се извинявам. :-)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.