Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

преди 22 минути, Just a Stranger написа:

Това, което е в обхвата на науката може лесно да бъде научено.

:lol6:Ох, миличкия... Ми дааа - малко уики, малко популярна чалга - и ето ти го "обхвата на науката"... Поради което мадхямика бръсне сливи, обяснява какво е явлението ДЪГА, некви "облаци", изкуствен интелект...

Ти поради същото "лесно е да се научи" си нямаш елементарно ниво... То и "лесното" е само загуба на време. Къде-къде е по-предизвикателно да учиш от анонимките и духовните същества...

преди 22 минути, Just a Stranger написа:

И все пак великите учени са велики, защото имат натрупвания и от предходни животи.

Освен това - ето защо "мислите им са извън тях"... :lol6:Като се преродят в друг живот - мислите им ги очакват на "същото място" и те ги продължават...

Но пък това дава и смешно обяснение защо "ти не си станал още ВЕЛИК учен" - просто защото още "нямаш достатъчно натрупвания от преходни животи". С това могат да се обяснят и други... явления из темата и раздела... :)

Циркът е там където няколкото фантазни клоуни се вживяват и са избрали калдата за манеж..

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 12 минути, kipen написа:

Тотална "МАНДЖА С ГРОЗДЕ",

Ами не е. Да в сборникът от сутри (дигха никая) попадат доста такива, като някои са по-стойностни от други. В някои аз поне виждам неточности, но това не бива да ги омаловажава. Изобщо са ми непонятни тези крайни оценки и тази твоята горе, и тези, които масово излива рамус. В тях не виждам нищо добро; нищо даващо възможност да се достигне до по-добро познаване на материята, а само лично отношение, неподплатено с нищо. 

Сега, рамусе, ако можеш да ми обясниш за кво го подхвана стрейнджъра, би ми било интересно в какво ще се изрази мотивацията ти?!?

Неговото включване, за пореден пък е като гротескна апликация върху темата. За кво му "сипваш сол" в раната, дето сам си я нанася с включването му?

Кво пречи да обясниш защо

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Няма как на "подсъзнателно ниво" да е налице "усещане",

Да обясниш, че условието да има "посъзнание", "подсъзнателно ниво"(или както се използва вече "лично несъзнавано") е да има и "праг на осъзнаване"(subliminal threshold). И че това по подразбиране изключва психическата функция "усещане", щото не е сведена до съзнателните нива в съзнанието, т.е. до субекта.

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

а само лично отношение, неподплатено с нищо. 

Аз не претендирам да съм "будистки проповедник", за да "подплатявам", "да пълня" с мои интерпретации за будизма. Отбелязвам специфики, които са ми направили впечатление в цитирани текстове...и то и моята интерпретация може да бъде "насипана със сол", като си я препрочитам.

Това, че на някой му е силно желанието всички "да откриват" това дето той "вижда", не означава, че други са длъжни да "пълнят". Резонанс при придърпване на килимчето към моя си двор - нема ка да се получи.

преди 5 минути, kipen написа:

ще се изрази мотивацията ти?!?

той няма никакво значение и не ме интересува като личност. Въпросът е че спомага за контраста. Сам се натриса, заради това го ползвам. Ако не е той, ще ползвам друг, друго...

И че това по подразбиране изключва психическата функция "усещане", щото не е сведена до съзнателните нива в съзнанието, т.е. до субекта.

по това имам несъгласие. УСЕЩАНЕТО не е психична функция. В такава се превръща ВЪЗПРИЯТИЕТО и по-нататъшното интерпретиране, обработка и комбиниране на сигналите.

Дал съм линкове, има още много и различни. Материята е много широка, и за да се отсее до адекватен синтез може би не е лесна работа. Затова предлагам да не избързваме с генералните извеждания, защото стават израз на частни случаи.

преди 17 минути, kipen написа:

Ей, бадърчо! Хубаво е, че си показвал, че имаш развито "чувство за хумор"....чи иначе на "безвкусните" подмятания от стрейнджъра

Нещо много се мобилизирахте точно тези, които са с най-негативно влияние из темите и реално нищо по тях не пишат. 

Не знам. Шунята цитира една сутра с някои разсъждения, но никой от вас не ги коментира. Шунята и аз го направихме. И тук не става въпрос дали разсъжденията ни ще са безгрешни, доколко ще са правилни, дали всички ще са на едно мнение и т.н. Важното е, че е налично желание за дискусия и за развитие. Ти и Бадр с какво се включихте? А, да, ти с анализ на участниците (за кой ли път), а Бадр с чувсво за хумор. Когато трябва да се правите на психо-анализатори, сте първи. Този бил такъв, онзи - онакъв. ... Хайде, рамус го прави умишлено, защото така си запълва вътрешните дефицити. Ама вие двамата дето му се вързвате - вие защо сте такива глупаци?

преди 30 минути, kipen написа:

Интелектуалният елит не само, че ТРЯБВА да занимава плебса със сложни казуси

Заради това и рамус и Бадр няма да коментират нищичко от това. :)

не е възможно някой си да занимава друг, при задаването на "елит и плебс". Няма покритие относно сходства и разликите са качествени. Разбирам чудесно Бадр и съм съгласен в голяма степен, макар аз самият да ползвам друга гледна точка.

току-що, Just a Stranger написа:

Шунята и аз го направихме.

:lol6:Дааа - написано е, вижда се кой "какво е направил".

Папагаленето, глупостите и делюзиите също минават за "коментиране" и само сред миражите някой си имал желание и се "развивал".

преди 2 минути, _ramus_ написа:

В такава се превръща ВЪЗПРИЯТИЕТО и по-нататъшното интерпретиране, обработка и комбиниране на сигналите.

Ок! От действителното постъпване на сигнала до "усещането" има време. Съгласен съм, че генерализирането на обширно поле до малко като обем обяснение е не само трудно, но и изккуство. Ама все се почва от некъде в процесите на социално учене и предаване на информация от по-запознати към по-невежи. Така се променя и "атмосферата" от "лаене" до по-поносимо "пощипване". Пък и е по-приятно четенето на темата от преминаващи като мен.

А и спокойно можеш да направиш доста по-разбираеми съпоставки между будиските идеи за управлението на "вътрешните потоци" и съвременното "звучене" на тази проблематика. Верно, че  е много дразнещо очеизвадното, поне за мен, неразбиране на шунятисания за кво пишеш...и поднасянето ти на съвременните интерпретации за същността на динамиката на "вътрешните процеси" в комбинация с наследеното в обществото от будизма(извън "религията будизъм", което поне според мен е гаси безвкусицата). Ама той толко си може - да е религиозник. Това му е нивото на вътрешно съзряване.....и е съвсем естествена съпротивата му. Ама тя темата, това че той е автора, не означава, че е негова. И други четем.

преди 15 минути, kipen написа:

Сега, рамусе, ако можеш да ми обясниш за кво го подхвана стрейнджъра

Помисли сам. 

Ще ти помогна малко. Ти последните мнения защо ги написа? С каква цел? С каква мотивация? Интересува ли те темата в която в момента участваш? Какво написа по нея? Хайде излез поне малко от тази своя свръх-пристрастност (не, не преувеличавам). 

преди 20 минути, kipen написа:

Аз не претендирам да съм "будистки проповедник", за да "подплатявам", "да пълня" с мои интерпретации за будизма. Отбелязвам специфики, които са ми направили впечатление в цитирани текстове...и то и моята интерпретация може да бъде "насипана със сол", като си я препрочитам.

Ти си жалък егоист, като рамус. Там е работата, че никой не претендира да е будистки проповедник. Но някои участници имат желание да коментират по темата, докато други само търсят повод да задоволят емоционалната си жажда. Да, точно емоционална е, колкото и да се правят на неемоционални. 

преди 3 минути, kipen написа:

Така се променя и "атмосферата" от "лаене" до по-поносимо "пощипване".

Това го написах към рамус, ама ти е по-належащо да го вземеш предвид. Че само "лаеш", а па после - рамусът бил "зъл". Лаеш като зло куче:

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

тези, които са с най-негативно влияние из темите и реално нищо по тях не пишат. 

, а пък нито ти, нито шунатния, демонстрирахте, че сте разбрали какво написа рамуса и че е ТОЧНО ПО ТЕМАТА....та и Ви дава сглобените му съпоставки със съвременните достижения за вътрешната психодинамика, минати през неговата интерпретационна призма.

преди 7 минути, Just a Stranger написа:

Помисли сам. 

Ще ти помогна малко.

Е помогнах ти със старничната ми, вероятно стрейнджърска за теб, оценка. Спри да леаш, щото каквото повикало, такова се обадило. За това допринасяш ти, а не тези, които по некое време не ти издържат на тъпите провокации.... и наместо да ги подпомагаш ти все към твоите филми драпаш.

преди 34 минути, kipen написа:

Това, че на някой му е силно желанието всички "да откриват" това дето той "вижда", не означава, че други са длъжни да "пълнят". Резонанс при придърпване на килимчето към моя си двор - нема ка да се получи.

Ами ето го поредното твърдение, което е напълно безпочвено. Но ти си изградил тази представа и каквото и да стане няма да я пуснеш. Това би означавало да признаеш, че си сгрешил, а ти няма да си го позволиш. Никого не убеждавам в написаното и почти винаги аз съм този, който при размяна на реплики първи прекратява участието си. Но това на теб няма да ти направи впечатление. Кога съм повтарял едно и също твърдение до безкрайност, като някои дето ги защитаваш, водещи се от принципа, че една лъжа повторена сто пъти започва да се възприема като истина? Отговарям на едно и също максимум два-три пъти и то всеки следващ път гледам да добавя нещо ново или да представя нещата от малко по-различен ъгъл. 

И ще те помоля, ако си решил да продължаваш да ме анализираш, отвори отделна тема за това. Тази тема е за будизъм. 

преди 19 минути, Just a Stranger написа:

търсят повод да задоволят емоционалната си жажда

Вече сипеш трета директна обидна квалификация - след глупак, простак, сега идва "жалък егоист"...

Много духовни са излиянията ти, те са съвсем НЕемоционални, и са точно "по темата". :)

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

Но ти си ......

Това би означавало да....., а ти няма .....

Но това на теб няма ....

И ще те помоля, ако си решил да продължаваш да ме анализираш, отвори отделна тема за това. Тази тема е за будизъм. 

???? Започваш да ме анализираш, а пък молиш аз да не го правя?!?!? При положение, че не съм те "анализирал" изобщо, а ти написах какво да не правиш, за да може да допринасяш за темата, а не да досаждаш?!?

Алооо.... и после пък да изискваш да  си споделя разсъжденията по смислите, дето мога да видя в неква Сута!

Това е идентично с това да определиш поведението на рамуса като демонстрация на "елитарност" и да искаш да има градивна комуникация. И човекът го написа към мен, ама ти не можеш да "прочетеш" липсата на уважение към труда му, която е доловил. И после той е "злият"?!? Еееее то бива, ама тва....

Значи другите са "зли", стремят се да се покажат, да демонстрират че са "елит" и значи си е напълно "правилно" да нямат чувства, да нямат ранимост като нормални човешки същества. Те си го "заслужават" това отношение, щото "нараняват"......ама кой нараняват?.....раздулото се его, основано като обем на илюзията за висока стойност на знанията.

Его-игричките за борби за надмощие и социално позициониране са само заигравки със социални роли, които могат единствено да отклоняват вниманието от съществено случващото се в живота на човека.

Ето ти едно моя интерпретация и извеждане от суттата, в която некъв си блесд уан му задава подвеждащи въпроси неквъв цар на светлите божества(което не знам дали изобщо има нещо общо като постановка с будизма) 

Един човек открито си признаха целта на участието си в темите. Дали някой ще забележи къде и как. Жалко е, че един човек прави от три раздела във форума цирк. Добре, оставям ви. И преди си знаех, че съм контраст, даже вчера го написах. Човекът е тръгнал да мачка неверницити (всъщност вярващите) и да избива комплекси без оглед на последствията. Е Бадр девиците ще си ги гледа през крив макарон, но пък нека се надява докато се мисли за много праведен. 

Е, оставям ви да се правите на велики психо-анализатори.

А ти, ако искаш още си разигравай ролята на ощипана госпожица, дето е същевременно и борец за правда. ...томно по темата, ти дъ видиш.

преди 1 час, kipen написа:

доста по-разбираеми съпоставки между будиските идеи за управлението на "вътрешните потоци" и съвременното "звучене" на тази проблематика.

Не познавам в дълбочина будистките похвати, защото няма как. Говоря за наистина сериозна дълбочина, в темата такова ниво никъде не е засягано.

Не съм будист, а и тия дето се наричат "будисти" и в предлаганото на запад не е налично нищо от сериозните дълбочини, които ме интересуват. Съдя и сравнявам само познавателно, като все пак от гледна точка на практиката и опита ми (които не са с етикета "будистки") намирам доста сходства ( и разлики)  относно самите проблеми и похватите и векторите им за решения.

Човешките същества, и преди хилядолетия, и сега, имат множество от общи положения относно психиката и битието си. За пример ще дам нещо просто и елементарно - в плочки и разчитането им от древните цивилизации, в светските си аспекти отново са описани ревност, нещастие, желания, забрани, правила... Каквото и пред пещерите е било проблем, сега продължава да бъде.

Възниквал е в мен въпросът - Защо това продължава да е така. Защо сред огромната маса от човешки същества не се наблюдава изменение сред основните фундаменти на битието и екзистенцията продължава да им се ръководи и задава от съвсем прозаични и елементарни явления, които за тях са граница на вселената им. А има други - за които това не е така, макар и да са твърде редки.

Ясно е, че по принцип хората сме много различни. Някои различия са дефинируеми, други са израз на сложни наслагвания, които не е възможно да се вземат всички предвид.

Различни хора, макар и твърде редки, са стигали до зрелостта да вникват в проблемите и да са способни на вглеждане и синтез на такова ниво. И всичко това - само за да забележат и дефинират самият проблем. Аз го наричам накратко ПОТОК НА ПРЕЖИВЯВАНИЯ. Преди повече от 15 години за първи път "докоснах" значимостта на този казус. Точната думичка е "ДОКОСНАХ"... и за първи път почувствах колко е огромен залога и защо голяма част от следите на малцината редки хора, са толкова предпазливи и "прозрачни"...

Това е огромна и много сложна тема. Няма как да си дам сметка за нивото на всеки четящ, за да спазя адекватност в обмена спрямо него. Така или иначе по различни теми, където "светне лампичката" списвам, на парче. Може би е нарядко, но това не е симпозиум. Там е налице договорка, нагласа, подбор на хора с ниво, а това спомага за адекватността и избора на ниво в комуникация...

=============

Само като маркиране и общи и принципни положения:

Преди да се поеме курс към прекратяване Потока на ПРЕЖИВЯВАНИЯТА (ПП) е нужно да се запознае всеки с тяхната стойност, значение, смисъл, цели, механизми на пораждане.

В най-общ смисъл - прекратяването на потока е вид "личностно харакири". Не е възможно да се прекрати само защото някой вярвал в нещо, защото вярванията са част от същите потоци.

не е възможно да се спре потока, чрез елементи и комбинации родени от самия поток - това е проблем поради несъответствие. Подобно на "с мисъл не може да се прекрати мислене", както и с "чувство не се спира чувстването". Ръководещо и управляващо начало, се реализира с "поне едно ниво по-високо от това, върху което ще се приложи управлението".

Налични са два принципни подхода. Единият - е радикален, включва радикални средства и рисковете от "деструкция на личността" и последващата дезинтеграция на психичния свят, са много високи. Лекичко съм се запознавал с похватите в този подход - това "не е моето", макар да са налични и ценни идеи и оставени следи от опити...

вторият - аналогично на "ЛАМ РИМ" - стъпка по стъпка. Тук вече започват огромните разнообразия от подходи, заради съществените разлики във възможностите, даденостите, степента на зрялост и готовност за изменения. Разликите в социална макросреда, личностна микросреда, преминаване през първите етапи след раждането, през всеки етап посока зрелост и блокажите от несполучили отработвания до стоп в развитието.

Нито една сутра, освен индиректно в диамантената, не се намеква за това че "личността ще умре". Че пътят през трансформациите е вид "смърт"... Ако го направи директно би задал 'спирачки' така или иначе. И тия, които разбират до такова ниво - също не го правят, според мен - по същата причина.

От друга страна - според мен е важно да се обръща внимание. Преди всичко - защото навремето достъпа до подходяща информация е бил строго регулиран, особено в рамките на една школа, манастир... И риска да се 'докосне' погрешка инфо, знание - което да не е адекватно спрямо обучаемия, е сведен до минимум.

Обаче - в днешно време такъв контрол по съответствие вече не е наличен. Всякакви хора се преживяват на всякакви адепти, бъркочът от информации е огромен, защото информацията вече е навсякъде и е лесно достъпна. Обаче... неразборията е все така налице и се зададоха нови "спирачки" и капани пред неподготвените и фантазиращите...

Основната форма на днешната масова заблуда, представлява замяната на едни преживявания, с други, като подбора е според това "кое носи полза". Понеже "ПОЛЗА и ВРЕДА" са изключително разтегливи понятия - бъркотията е навсякъде и всеки си привижда неговото като "истина". Точно на това е отражение и темата тук, раздела... дори и форума.

Ето защо смятам че е важно да се посочва за огромния риск пред фантазьорите и духовните дечица, защото това е аналогично на игра на малко дете със спусък на ядрена бомба... Но пък, може и да е парадоксално, но така или иначе - незрели хора не са способни да "преминат границата", а да си играят на въображаеми "граници и преминавания"...

---------

Общият вектор е първоначално към първата стъпка - подготвяне на самата личност, чрез постепенна трансформация на основните нейни стожери и фундаменти, чрез които същата се инициализира и идентифицира. В будизма се ползва нивото на което е всеки в дадената културна и географска среда. На други места - се ползва същото, защото е естествена част от изходното положение от което се започва.

Относно  будизма:

Всички основни предметни и образни задавания в будистката приказка - са част от мащабна конструкция на която да се постановят общи положения, за най-многото хора. Но заблудният елемент в будизма идва от езиковите и абстрактни ограничения, които са естествени между културите. Дори в рамките на самата култура са налични огромни разлики в елементите на интерпретация.

Проблемите са огромни, но в общи линии основна пречка за адекватността на текстовете са голямото им разнообразие, роенето на школи и последователи според избор на водеща конвенция "коя е правилната интерпретация". Фактор е опитите през хилядолетията всеки изживяващ се за авторитет да се пробва да обяснява и интерпретира някаква основна същност. Огромния брой тълкувания на едно основно и същностно ядро - само по себе си показва че летвата му е толкова високо, че всеки опит да се сведе до нивото на плебса, неграмотността и незрелостта - го обрича до нивото на лъжа.

--

За първите подготвителни "стъпки" огромно значение има относно опознаването на самата личност - по принцип. След това - опознаването на собствената личност, нейната тъкан, основни нишки, конструкция, фундаменти, надграждания, защити, динамика, процеси, структура... Възпитават се качества като самонаблюдение и самоанализ, които са израз на вътрешни ментални рефлексии и възникнали от тях все по-голям набор от обратни връзки...

В някаква "евентуална точка" , в някакъв етап... идва момента на един екзистенциален избор. Искам да ме има ли, или ще направя стъпката към някакъв свят, в който "няма да ме има" Обзора на досегашните нива е вече наситен и спира да е "особено интересен". Така постепенно се изяснява "къде е границата" и интереса "какво има отвъд" възниква в "някакъв момент"...

Заедно с въпроса "какво е оттатък тази граница" възникват и съпротивите, които имат чисто защитни и регулационни функции. защото "ОТТАТЪК границата" не може да премине никой... Това е словесен парадокс, но неговата енигма е в самите думички и детайла.

ОТТАТЪК ГРАНИЦАТА не може да премине "НЯКОЙ". Не можеш да преминеш границата като "някой". Първо се променя "някой" чрез внимателно насочване и управление на идентификацията. Деперсонализацията е неизбежна, през нея може да премине само добре подготвен субект, с достатъчно отработени и опитни възможности и натрупвания.

И т.н.

Ето - аз съм в такъв момент... Изборът вече е направен... но и съпротивата си я бива. И добре че е тя... :) Работя си моето, твърде "бавно" се променят събитията, но не стават подробностите с писане, особено в такива теми. Който има достатъчна мотивация и сериозност, мога да разкрия всеки детайл в живо общуване, чрез бърз и пъргав обмен - ако въобще за него би било интересно.  Но така с този тромав начин на изразяване... трудно е да се извеждат комплексни концепции чрез последователно-линейни изразни средства. Ползването на символизъм и абстрактни похвати в словото и речта са твърде ограничени по роля откъм адекватност без достатъчна степен на обратна връзка.

преди 46 минути, Just a Stranger написа:

Добре, оставям ви.

след всички глупости, които снесе по темата - си просто невежа напаст.

Няма как да направиш по-голям подарък, в която и да е тема, освен да замълчиш. Нищетата и невежеството и без това извират отвсякъде и глашатаите им са мравки в мравуняк.

преди 15 минути, _ramus_ написа:

ОТТАТЪК ГРАНИЦАТА не може да премине "НЯКОЙ". Не можеш да преминеш границата като "някой". Първо се променя "някой" чрез внимателно насочване и управление на идентификацията. Деперсонализацията е неизбежна, през нея може да премине само добре подготвен субект, с достатъчно отработени и опитни възможности и натрупвания.

Това е основното предизвикателство, което ми е правило впечатление, че никой вярващ в "преражданията" не може да осмисли подобаващо с разбиране. Най-кратичко изразено е - Ако има "прераждане" какво се "преражда"?

Доста хора зациклят в това, а е съвсем логично, че не е този "някой", който е старателно градената представа за себето на човекът през живота му. И хоп - "циклаж".....а пък когато аз съм задал споменатата кратка формулировка - мигновено се променя начина, отношението им към мен. ....и до там с обмена на "екзистенциални мисли"....стига се до "левски-цееска", колко да има пълнеж на "празнотата":lol6:  ...

Не знам доколко ще ти е интересно след това ти споменаване:

преди 22 минути, _ramus_ написа:

Нито една сутра, освен индиректно в диамантената, не се намеква за това че "личността ще умре". Че пътят през трансформациите е вид "смърт"... Ако го направи директно би задал 'спирачки' така или иначе.

, но се сещам за един цитат от Николай Райнов:

"Когато скорпионът се усети уловен, сам си забива жилото в своето тяло. И умира - самоволно. И тази смърт не носи скръб. И няма лъжа в нея, защото е волна смърт. Бъдете такива!
Ала на малцина е съдено да бъдат уловени. И щом не са, отровата на жилото им ще стане вода. И не ще умрат, защото е рано. А беда е - рано да загинеш.
"

Цитирал съм го на един познат от Пловдив, дето има издателска къща и му хареса(каквото и да означава това - негова си работа)

преди 24 минути, _ramus_ написа:

И т.н.

Ето - аз съм в такъв момент.

Според мен, "смъртите" са много в живота ни, а количеството им е реципрочно на нивото на зрелост, щото бележат всеки край на етап, съпровождан от интензивна "трансформация". Процеси, на които им казвам "микро-катарзиси".

Аналогиите вероятно са нещо чудесно. Но са малко прибързани, поне според мен, още повече че и двамата сме наясно че са "набързо"

Досега допълвах и редактирах текста си. Може би е полезно ако пак зачетеш, вместо да пишеш реакциите си.

Разбира се - това е само 'според мен'. Всеки е с чувството че "си знае"...

заблудата ЩО Е МЕДИТАЦИЯ е спрямо нуждаещия се от едно или друго. Също така е и със смисъла на 'думичката СМЪРТ'... както и с други думички

Това го написах към рамус, ама ти е по-належащо да го вземеш предвид. Че само "лаеш", а па после - рамусът бил "зъл". Лаеш като зло куче:

Рамус не се спира да обижда от години, без значение дали му отговарям или не, но пък аз съм лаел. Това е избирателно четене твоето. Че и като зло куче. Леле колко зъл става човек, когато не приема обидите на другите, не им ръкопляска, а се опитва да изложи по-различна гледна точка. 

А ти, ако искаш още си разигравай ролята на ощипана госпожица, дето е същевременно и борец за правда. ...томно по темата, ти дъ видиш.

А, добре. Аз съм фанатик, малоумник, комплексар, зло псе. Благодаря ти за градивната критика и извинявай, ако съм се обидил. 

Тъп македонец

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Разбира се - това е само 'според мен'. Всеки е с чувството че "си знае"...

Напълно си прав. И за тебе и за мене... и за "набързото".

Също и за смисъла на "думичката СМЪРТ", че всеки борави с производното на собствените си интерпретации.

п.п. за концепция за "същинската смърт" съм започвал да чета в превод на некъв старогермански апокриф, ама спрях. Не ми се споделя защо. Но пък мога да споделя, че възникването на мисъл за смърт винаги е съпровождано и с мисли за "изход". Както искаш си го интерпретирай, но поне се абстрахирай от това, че аз съм го написал предното.

п.п.2 виж стрейнджъра, ако требе да мине през "смъртта на личността" то ще е като взрив на супернова, че бая матриял за горене е наТРУПал.:lol6:

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Добре, оставям ви.

Излъга! :)

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

А, добре.

Тъп македонец

Докога "духовните" простащини дето извират от едни и същи никове, ще заливат темите?

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Докога "духовните" простащини дето извират от едни и същи никове, ще заливат темите?

Докато агнито е насочено към чуждите дворове, ами не изпепели неговия с наТРУПаните боклуци.

Ей, няма да се спрете. Ако бях до вас сигурно щяхте да ме претрепете. Някаква безжалостност виждам. Някакво желание злият гад да бъде смачкан, унизен, докаран до безпомощност защото не ви ръкопляска, че си позволява и да ви репликира, защото си позволява да е различен. Но пък и в този случай успявате да се изкарате добричките жертви на агресора. Колко човешко за съжаление.

Аз да съм се погтледнал. Че вие поне веднъж успяхте ли да се погледнете. Нещо успя ли да достигне до съзнанието ви или там няма място за нищо повече.

преди 45 минути, Just a Stranger написа:

Ей, няма да се спрете. Ако бях до вас сигурно щяхте да ме претрепете. Някаква безжалостност виждам. Някакво желание злият гад да бъде смачкан, унизен, докаран до безпомощност защото не ви ръкопляска, че си позволява и да ви репликира, защото си позволява да е различен.

То мазохистичните фантазии могат и до "кожени колани" и "вериги" да стигнат.

Ама поне питай дали с рамус сме навити да ти доставим това удоволствие, при което да се чувстваш унизен, за да си компенсираш нещо от ...подсъзнание-то. Щото "претрепването" и "да се държи безжалостно" в некой клубове фигурират в ценоразписа им, а аз поне не работя в такъв....за рамус не знам:lol6:

преди 39 минути, kipen написа:

чувстваш унизен

Няма нужда от условие - Унизеният вече го носи в душичката си. Затова го и фантазира, че 'другите са виновни'.

Малко ми е досадно вече да се занимавам със самосакатили се лилипути и джудженца.

преди 39 минути, kipen написа:

за рамус не знам

И аз не знам, но според някои филми от сутрин до вечер се разхождам с кожен панталон, камшик и чакам някой да го закача на белезниците и да го "порицая".

След тази ми роля през нощта съм зъл и злобен комплексар и бездуховен егоист - сред други филмчета, на някакви малки душици. Те, милите, са със заблудата, че каквото е в главиците им това е света.

Парадоксът и веселата част в това е, че сред филмчетата им са точно "будисти и духовни посланици", дето се развиват, дето искат да стигне "до съзнанието на неуките" техните важни, мъдри и значими съждения, извеждания, знания...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.