Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

Явно само линк не е достатъчен и се започват едни свободни интерпретации, които нямат нищо друго за цел освен да утолят необходимостта на автора им да се вживява в ролята на виждащ, разбиращ, адекватен и т.н. Тези поредни нагласации при интерпретирането на чужди думи показват обаче именно неадекватност. Моят живот за разлика от този на изявяващите претенции по-горе е смислен, точно защото смисъла му не е в преходността на явленията, в простото им изживяване, на което е способен всеки червей. Днес в работата си съм се срещнал с достатъчно много хора - българи, поляци, руснаци, украинци, французи, - и съм провел доста повече разговори от всеки от пишещите тук, за да се правят спекулации за някаква неадекватност. Ето по отношение на илюзорността на земния живот от Гампопа. Мога да намеря и от други автори, вкл. от Агни Йога, но не знам дали има смисъл.

Цитат

Човек трябва да знае, че всички видими явления, явяващи се илюзорни, са нереални.

Човек трябва да знае, че умът без независимо съществуване е непостоянен.

Човек трябва да знае,че идеите възникват от взаимната свързаност на причините.

Човек трябва да знае, че тялото и речта, които са смес от четири елемента, са мимолетни.

Човек трябва да знае,че ефектите от миналите действия, от които идват всички страдания, са неизбежни.

Човек трябва да знае, че страданието, явяващо се средство за убеждаване на човека за необходимостта от религиозен живот, е Гуру.

Човек трябва да знае, че привързаността към светските неща прави материалното благоденствие неподходящо за духовно развитие.

Човек трябва да знае, че нещастието, тъй като е средство, водещо към Учението, също е Гуру.

Човек трябва да знае, че никоя от съществу­ващите вещи няма независимо съществуване.

Човек трябва да знае, че всички неща са взаимно зависими.

Човек трябва да добива практически знания за Пътя, вървейки по него и да не бъде като мнозина, които изповядват, но не прилагат религиозната практика.

https://firefightersite.wordpress.com/2015/06/22/гампопа/

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 4 часа, Śūnyatā написа:

Ако приемем съществуването на трайна реалност, влизаме в спирала от фалшиви вярвания.

Това че ти си влизал в некви цикли при обмисляне на някаква концепция не ти дава основание да твърдиш, че това се случва задължително с всички и то по твоя начин.

Още по-малко пък как определи като  "фалшиви" някакви вярвания?!?!:lol6:.... верно не се четеш изобщо кво си писал!

За да има "фалшиви" в тимбата ти, то значи, че има и "истински". Ти ги разбираш "илюзиите", бре. Та и "солидният", който "отрича". Суетаааа! И мазно проповедничество и от двамата какво "трябва". "Светът бил безсмислен", а пък "трябвало" нещо да се прави.... Егаси коконите с претенции. "Будисти", ти дъ видиш.... хитреци.

Даже си сменихте и ролите, като в театър на фльорци. Сега шунятисаният започна да твърди, че някой не го бил разбирал, а пък странният започна с цитати, малоумно вързани с това, което е написал, но традиционно - "друг си правил свободни интерпретации", хахах

Е и такива несъзнавани реакции на "сближаване" и "размяна" има в груповите динамики. Съвсем естествено, ама неосъзнато ги проявихте.

Та когато се желае да се избяга от отговорността за глупостта, която сте списали за "безсмисления свят сам по себе си", а не като ваше отражение в огледалото, какво да стане?!? ....."Всяка лъжа, ражда лъжа" май не сте го запомнили, ако изобщо сте достигали до тоя житейски урок ... така и всеки опит за прикриване на глупости води до предвзетост и лицемерие.

Даже точно тези реакции на заиграване на малоумници, за да прикрият собствената си глупост, са ядрата , около които се формират човешки групи, с поведение на групата като цяло като стадо, Тълпа.

Ама вие сте будист-демагози и "погледът" и изявата ви "крещят", са отправени точно към виртуална тълпа... позьори и циркаджии.

Даже и не ме опровергахте за "сутта"-та... па може и да не съм прав в интерпретациите и превода ми?!?! ....на  пуснатата като линк точно от комуникиращият в "безсмисления свят" с чужденци. Позьор, дето вижда позьорщина у другите, мухахаха.

П.п. Историята се повтаря като фарс, стренджърче! Така пусна като интро и статия за "критиката", която замазваше, че не си я чел, а пък аз не я бях "разбрал". Малоумна работа...отново...нищо неочаквано от теб. .....И по темата, разбира се....

преди 43 минути, kipen написа:

... 

То като пуснеш въображението си по инерция, май за каквото се сетиш, това ще ми припишеш. "Обосновано" и подкрепено с "доказателства" разбира се. 

Ех, неизживяни блянове, за поставяне на диагнози. 

Ей, самовлюбен позьор! Темата не е за теб и кво си фантазираш, че ти се "приписва". Пак потъна в личното, и за пореден път разиграваш "ощипаната госпожица", дето се "врътка с финес", вживявайки се на "жертва", на която и "поставят диагнози".....и все едно "ни лук яла, ни лук мирисала". ...Още малко и Ауми ...

"Точно" по темата, разбира се....както споменах в края на предния ми пост, пък и се оказа точна прогноза и за последващия ти пост.

И имаш претенции, че не се пише по темата?!?! Наглец...и производното - хитрец ...

преди 1 час, kipen написа:

Та когато се желае да се избяга от отговорността за глупостта, която сте списали за "безсмисления свят сам по себе си", а не като ваше отражение в огледалото, какво да стане?!?

Нещо по линкната ти Sutta имаш ли да напишеш?   .....или в тоя "безсмислен свят" "най-важно" е че някой ти "приписва", пък няма значение ти самият кви ги "ръсиш", още по-малко пък темата?!? 

...бавиш се с цитати от "агни"-то...

преди 5 минути, kipen написа:

Ей, самовлюбен позьор! Темата не е за теб и кво си фантазираш, че ти се "приписва". Пак потъна в личното, и за пореден път разиграваш "ощипаната госпожица",

Вярно ли съм потънал в личното? И го пишеш след поредния просташки анализ... Наглост до безобразие. Темата не е за мен - да. Но ти усещаш ли се изобщо, че не е и за анализите ти върху участниците? Или ти си нещо специално. Добре, че е другия психар, че да се подкрепяте взаимно. Пълни некадърници откъм способности за безпристрастен анализ и без грам способност да комуникирате с хора с различна позиция. С две думи: самовлюбени егоисти. Ама те комплексите не им трябва специална тема да си ги избивате. Навсякъде можв. 

преди 11 часа, Just a Stranger написа:

Моят живот за разлика от този на изявяващите претенции по-горе е смислен

:lol6:Даааа - на декларации и анонимки си смислен, мъдър, знаещ, познавач, практик, смислен живот - духовен и възвишен!

Ей така са виртуалните анонимни духовници ... Егати духовна комплексарщина дето грухти през няколкто никчета.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ако човек не се изпаряваше като росата на Адашино, ако не се разсейваше във въздуха като дима над Торибеяма, а оставаше завинаги на света, как нещата биха изгубили силата си да ни трогват! Най-ценното в живота е неговата преходност. 

Йошида Кениа 14в. Япония

Пролетният ветрец

посипа главата ми с цвят.

Какво да искам още?

Śūnyatā

преди 20 часа, Śūnyatā написа:

Най-ценното в живота е неговата преходност.

виж какво пич,ти нали искаше всичко около теб от реалността да  бъдело с траен характер (така било според будизма), а  пък  сега пишеш обратната глупост  - "Най-ценното в живота е неговата преходност.", ако обичаш избери  си една от двете глупости и нека тя да ти е мотото в  живота . Сега малко пояснение защо - "Най-ценното в живота е неговата преходност." това е велика глупост, ами защото като  живота е преходен значи че един ден  ще се умира и как така това  че  се умира  за някой си ставало най-великата ценност за него, ай бегай от тук аман от простащини във фолклорния  бит на хората

• Автор

Агресивните и изпълнени с ненавист реакции показват, че главата на пишещия ги е пълна с лъжливи фантазии от които той не може да се откаже. Вярата в съществуването на нещо трайно или вечна душа е признак за замърсен ум. 

Посмотрите на свое тело —

Окрашенная кукла, бедная игрушка

Сочлененных частей, готовых к краху,

Больная и страдающая вещь

С головой, полной ложных фантазий.

Дхаммапада

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Вярата в съществуването на нещо трайно или вечна душа е признак за замърсен ум. 

ще дам един пример за нещо трайно в околната действителност, това е пространството или както се нарича космоса, вселена, понеже някой знае ли как да се манипулира пространството или някой да накара пространството да изчезне някак си, значи вече си имаме едно нещо което е с траен характер и това е точно наобратно на твърденията на будизма че всичко било с нетраен характер .......

един друг пример за трайно явление, това са черните дупки (нищо че не съществуват реално) понеже първо имаме звезда после как беше след 5-15 милиарда години ставаше на жълто джудже, после на неутронна звезда и накрая звездата се превръщаше в черна дупка с постоянна много голяма гравитация, все това са непроменими свойства черна дупка с голяма гравитация ......

един пример защо не ни трябва нещо или всичко в живота ни да е с траен характер, да речем че аз съм в космоса и се изсера както се нося така в него и какво ще имаме, ами лайно което се носи в космоса и то наистина не е с траен характер понеже от студа или други неща ще се разпадне или ще изчезне да същствува като такова нещо, е добре но аз съм човек и смятам че ако се отърва веднъж и завинаги от лайната който произвежда човешкото тяло ще бъде най-добре за мен, така че пак будизма с мерака си всичко да бъдело трайно (там била истината) почва да духа супата яко , ама толкова яко като гъз драйфъщ диария от фекалии в космоса.....

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Вярата в съществуването на нещо трайно или вечна душа е признак за замърсен ум. 

Вярата в НЕсъществуването на нещо НЕтрайно, ... е признак на замърсен от вярвания ум.

Нищо че не знаеш какво значи УМ, но пък четеш от учения какво било, кое е замърсено, коя вяра на какво била признак...

Няма никаква разлика между едно или друго вярване, в нечий ум. Дали са замърсяващи - става ясно при "изчистването". Но една вяра не се изчиства като се замести с друга, относно друго, или отрицанието на първото.

Фанатизмът е просто обобщение на отношението на даден субект спрямо една или друга своя фикция, фантазия... до  вкопчване и обсебване от нея. Ако една фантазия спре да върши тази роля за него - избира друга - пак вкопчване и обсебване от нея.

Не идеите или фантазиите са проблемът на фанатика - това е просто опит на дадена разпадаща се психика да се закрепи и да имитира "стабилност". Щетите - нямат значение, фикциите, последиците - също...

И най-вече - няма как защитаваща се психика да се възприеме адекватно. От нейната переспектива задължително тя си е "ОК" и всичко в нея си е "нормално", правилно, важно и единствено вярно. 

Това е също задължителна част от защитните сработвания, за да се спре психичния и личностния разпад - като се скрият дисонансите и се създаде фантазна среда в която те да липсват. Оттам идва реакцията на "вдъхновителност", идва нахъсаността,упоритостта - нищо че са заблуди.

Кой го интересува кое, какво е, как е, защо е - ако се оцелява и ако въпросните не носят "спасение"? Няма и защо да го интересува - първо и преди всичко е оцеляването и съхранението... Ако не беше така вярвания никога нямаше да има, защото нямаше да имат значение и стойност да носят полза...

• Автор
преди 20 часа, _ramus_ написа:

... Вярата в НЕсъществуването на нещо НЕтрайно, ... е признак на замърсен от вярвания ум.

... Дали са замърсяващи - става ясно при "изчистването". 

... Фанатизмът е просто обобщение на отношението на даден субект спрямо една или друга своя фикция, фантазия... до  вкопчване и обсебване от нея. 

... Кой го интересува кое, какво е, как е, защо е - ако се оцелява и ако въпросните не носят "спасение"? Няма и защо да го интересува - първо и преди всичко е оцеляването и съхранението... Ако не беше така вярвания никога нямаше да има, защото нямаше да имат значение и стойност да носят полза...

Няма смисъл да коментирам и да се защитавам от лъжливи фантазии, затова само ще ги посоча в поста ти. Това, че мислиш написаното за абсолютна истина не го прави такова. 

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

Това, че мислиш написаното за абсолютна истина

душко, пак си изакал сред темата моментното си състояние. :)

Никъде не съм написал "абсолютна истина". А ще се сетиш ли как стигна до това че "го мисля" (- написаното за абсолютна истина)?  :)

Фантазиите, драги... дотам водят и вече не различаваш кое си фантазираш и кое е отвъд фантазното. Характерно е за психичния ти профил, но и никога няма да схванеш...

Ако щеш дори и себе си да излъжеш за медитациите - ще си остане поредната лъжа някъде сред въображаемия "мадхямик"... Не си виновен - просто по-умен няма как да станеш.

• Автор
преди 15 минути, _ramus_ написа:

Фантазиите, драги... дотам водят и вече не различаваш кое си фантазираш и кое е отвъд фантазното. 

Да не би да твърдиш, че си отвъд фантазното и коментарите ти не са израз на субективните ти илюзии? Всичко което пишеш е относителната истина на едно призрачно същество в един призрачен свят на илюзорни видения и ментални конструкти. Затова ти се привиждат лъжи у другите и че ти си много умен. Някак не личи сред спама, негативните емоции и обидите на лична основа, които ръсиш, които нямат нищо общо с темата. Ако това означава да си умен - мерси. 

преди 24 минути, Śūnyatā написа:

Ако това означава да си умен - мерси.

душко, защо си мислиш че някой го интересуват личните ти мерки, теглилки, етикети и изхвърляния, сред фантазиите ти.

Някъде си дълбоко потънал сред измислицата си и вярата в едно или друго можеш да си я фантазираш като "истина". Никой не го интересува твоят свят и въображаемите ти напъни да ползваш форума за рефлексия на "героя ти". А това че наричаш тия си постановки "будизъм"... е просто комично.

Не можеш да разбереш, просто няколкото душици не сте способни да излизате от главите си... И става нещо като "изгубени в превода".

преди 26 минути, Śūnyatā написа:

ти не са израз на субективните ти илюзии

за мен това не е проблем. Проблем е за фантазьорите, които играят сценката как провиждат отвъд илюзиите си. Сещаш ли се кои са? :)

годините на упорити повторения, с цел лично внушение и презатвърждаване... само и само да не те повлече пак "кривото, дето те дърпа".

Не знам на кого си мислиш че ги играеш тия наивизми... Пред теб си - със сигурност и се заблуждаваш че минава. И дотам.

• Автор
преди 1 час, _ramus_ написа:

за мен това не е проблем. Проблем е за фантазьорите, които играят сценката как провиждат отвъд илюзиите си. Сещаш ли се кои са? :)

Никога не съм твърдял че съм просветлен и провиждам отвъд илюзиите. Сега кой лъже? За мен е достатъчно да не приемам илюзиите за трайна реалност, да страдам и да се разочаровам, когато те се разпадат. Или както пише дзен будиста Кодо Саваки:

Поэтому это ни что иное, как доказательство ясного ума, когда ты видишь твои иллюзии как иллюзии. Кроме этого нет иллюзий, которые надо было бы уничтожать, и нет истины, к которой надо было бы стремиться.

Или както пише дзен будиста

и какво като го пише?

Какво като пускаш тонове чуждици из темата какво да означават - че ти си като "тоя или оня авторитетен будист ли"?

И да ги списваш чуждиците, и да не - по-умен няма да станеш.

За мен е достатъчно

Душко, всичките тия напъни са именно за да не се "разпаднеш" от това дето го носиш още от малък.

Игрите с илюзиите са ти изписани по цялата история на темата и няма смисъл да се правиш на тапичка и да ме нарича "лъжец" тоя, дето се е оакал да лъже из цялата тема. Тоя, дето чете текст на рамус, но си прочита каквото му диктуват вътрешните гласчета от пещерата в която живее.

Да ти припомня ли лъжата за последното ти "оттегляне за медитация..." от темата, "няма да пиша", в допълнение само след няколко часа - "медитирах, хапнах, прочетох пак кой какво е писал и излизам на разходка". .. :)

Това са ти "будизмите", дечко. Превърнал си се в обикновен говорител и изразител на една лична фикция в която си вкопчен и я защитаваш, утвърждаваш, щото проектираш в нея личната ти патеричка и това се повтаря толкова години  сред Калдата.

Будизъм - като заместител на системни емоционални дефицити и мачкане в детството и вдъхновително разиграване на сценки на "спасение" от негативизмите и нещастието, тревогите и гнева... И шарада на това "колко добър човек вече съм станал и вече се докарвам до нравствен и етичен образ" - за какъвто мечтае всяко мачкано дете. 

И как - ми с чуждиците на тоя или оня "велик будист" и хилядите готови думички и подборки за целите на личната заблуда "колко си добър, мъдър и спокоен". Тоя писал това, другия - друго... като че ли има някакво значение, след като ти си потънал и ги ползваш чуждиците за заемки.

А пък и "братчето ти по ъкъл" написа великата си истина - че вярата всъщност била за мъдрите, дето за да не си губили времето и силите усвоявали готовия опит на мъдрите, великите, умните, добрите... Ей така - наготово, за да не се мъчат миличките. :) Велики послания се изакват от едни и същи никове, за да получат дозичката си фалш като рефлексия от монитора.

• Автор
преди 8 часа, _ramus_ написа:

Да ти припомня ли лъжата за последното ти "оттегляне за медитация..." от темата, "няма да пиша", в допълнение само след няколко часа - "медитирах, хапнах, прочетох пак кой какво е писал и излизам на разходка". .. :)

Не медитирам с часове, а на сесии от 10-20 мин. с приложението към което дадох линк. Те са ми достатъчни за да изчистя, отпусна и съсредоточа ума си. Всичко беше както го написах. Очевидно лъжливите фантазии се прескачат в главата ти една през друга. 

Не медитирам с часове, а на сесии от 10-20 мин. с приложението към което дадох линк. Те са ми достатъчни...

Медитация... на сесии 10-20 мин, с приложение... :) Що не го обясни това на Далай Лама или пък  на Кодо Саваки - че да има някакво основание да им папагалиш думичките. 

Душица... но пък - вече будист, щото това му е "достатъчно" за светския калдатски театър.

преди 15 часа, Śūnyatā написа:

За мен е достатъчно да не приемам илюзиите за трайна реалност, да страдам и да се разочаровам, когато те се разпадат.

Разбира се... :)

Достатъчно е да НЕ приемаш едни илюзии, а да се фанатизираш в други... защото по принцип 'това ти е достатъчно'... Важно е да не са "погрешните", а правилните - които да гарантират че "няма да се разочароваш"... Като че илюзиите се правят от някой, идват до теб насила и вредят на добрият човечец да е щастлив, спокоен, благ и мъдър...

Достатъчно ти е - и да изливаш подборките си от чуждици и чрез тях се вживяваш колко си "будист", какви са "будистките истини" и как ги разбираш нещата... нямаш нито един адекватен опит със свои думи да напишеш любимата ти мантра, на която се вживяваш като 'мадхямик'...  И чуждиците идват като патеричка, нищо че преводите и интерпретациите са по-зле от любителски, а най-важното е ... че "това е достатъчно"

Важното е "какво ти е достатъчно", защото по него чудесно се описваш. Общата култура, при положение че си завършил учебно заведение с техническа насоченост, е на ниво 3 клас. Но в замяна на това се имитираш на философ и размислител... А в училище защо въобще не научи що е явлението ДЪГА, какво се наричат "облачни технологии", какво значи виртуалност, реалност, ум, разум, воля, смисъл, стойност...?

Няма и защо да ги учиш, нито осмисляш... защото се изписваш "какво ти е достатъчно"... От гледна точка на тия, които цитираш и ги ползваш за патеричка и вживителните си театри - е мизерия. Но пък - "това ти е достатъчно"...

да изчистя, отпусна и съсредоточа ума си

аха... после пак, и пак - бая замърсен, напрегнат и разсеян трябва да е "твоя ум" без нужните дозички "дрога".

"медитацията" - като хапченце...

Темата, "чайчетата сутрин", блога и хилядите повторения - заради същата "цел".

Будист... отсякъде! :)

• Автор
на 8.04.2022 г. в 0:55, _ramus_ написа:

Велики послания се изакват от едни и същи никове, за да получат дозичката си фалш като рефлексия от монитора.

Така описваш състоянието на собствения си ум, а не ума на другите. 

преди 59 минути, Śūnyatā написа:

Така описваш състоянието на собствения си ум, а не ума на другите. 

Иначе си наясно какво значи УМ ли? :)

Или какво точно е УМ според Лама или Саваки?

Като наливаш сред темата фантазиите и заемките си чий "ум" точно описваш с цялото си участие сред форума?

• Автор
преди 13 минути, _ramus_ написа:

Иначе си наясно какво значи УМ ли? :)

Човешкият ум е непостижим за съзнанието поради своята сложност. Не измислен и уред, който да обхване и анализира всички елементи и процеси в тази конструкция. 

Но умът може да се контролира. На най-повърхностно ниво, който не може да контролира речта си, не бива да се заблуждава, че контролира своя ум. 

Умът няма възможност да прави добро на всеки, но има възможност да не причинява зло на никой.

преди 7 минути, Śūnyatā написа:

Човешкият ум е непостижим за съзнанието поради своята сложност.

А съзнанието - то УМ ли е, от УМа ли е, или е от "друго"?

:lol6:Няма ли да напишеш нещо смислено, отвъд клишенцата и заемките с които фантазно екзистенцираш? Поне веднъж се изнасили... някак си.

Искаш ли да кажеш че с горните си напъни обясни какво е УМ? Щото така е вече толкова години - УМ и СЪЗНАНИЕ се дъвчат в безсилието и невъзможността да си признаеш - "не знам какво значат, но имам смътни догадки и предположения"...

Но пък ги използваш със завиден хъс и повторяемост само и само да играеш ролята си на будист, но и не какъв да е - да обясняваш на други що е будизъм, какво трябвало, кое било важно и кои са "безспорните истини"... Ти, дето иначе "мен ми е достатъчно..."...

• Автор
преди 34 минути, _ramus_ написа:

А съзнанието - то УМ ли е, от УМа ли е, или е от "друго"?

Има пет вида съзнание: зрително, слухово, обонятелно, вкусово и тактилно. Умът реагира със закъснение на информацията от съзнанието, но и двете са взаимносвързани. От състоянието на ума зависи интерпретацията на информацията постъпваща от петте съзнания.

преди 34 минути, _ramus_ написа:

Ти, дето иначе "мен ми е достатъчно..."...

Намерил съм покой на ума. Не пиша в 1-2 часа нощем коментари, а блежено си спя :)

Веднъж попитали Буда:

- Какво е наказанието за грешника, ако той не се преражда в ада?

- Наказанието е в това омерзително състояние на ума, в което той пребивава до смъртта си. То и е ада. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.