Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За истинското аз

Featured Replies

току-що, Реджеп Иведик написа:

А злобата струи от теб. По неразбираеми причини.

Не е злоба, а гняв! Не ги бъркай нещата!

А аргументирането ми за проявявания гняв, беше тамън в поста, инфото от които бе подминато и иронизирано от "тарикатчето"!

Гледам за пореден път не те интересува кво съм написал, ама ми даваш оценки! За тва съм "блокирал" "асистентчето", между другото!

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 128,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Само това е начинът - не ги четете и не им отговаряйте! По този начин няма да подхранвате тяхната енергия и няма да бъдете обекти на безкрайните им критики и анализи.

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Каквото сабя покаже. Божи съд. "Безизходни положения няма. От всяко положение има изход, макар и не винаги в желаната посока и непременно встрани от гроба." Богомил Райнов

• Ти откъде разбра? Да не би да си прочел някоя будистка сутра в оригинал та да правиш сравнения?

Публикувани изображения

преди 5 минути, kipen написа:

За тва съм "блокирал" "асистентчето", между другото!

Ти си уникум. 

Параграф 22 чел ли си ? Има един персонаж док Данийка. На него приличаш. Ми той нищо не ти е направил бе, толкоз му е акъла.

преди 49 минути, Aumii написа:

Много си се надрусал, Саунде!

Не се вживявай толкова и не си въобразявай, че си нещо повече от когото и да било, защото личи от километър, че избиваш комплекси!

Ами не е саунда. Да, кипен написа някои неудобни неща, които аз бих спестил. Това му е "грехът". Да, не умее да се прикрива с игрички на чистота и добронамереност. Единствено си мисля, че прекалява с анализите на участниците, които дори и да са до голяма степен верни, не виждам мястото им в темите. Но пък ми е все едно дали ги прави. 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Критикувам неадекватната ти позиция. А злобата струи от теб. По неразбираеми причини. Преди беше по самокритичен.

Къде я видя тази злоба? Причината да мислиш така не е ли всъщност защото кипен понякога защитава рамус? Основен проблем в темите е липсата на търпимост към възгледите на другите. Тази не е изключенуе и никакви маски не могат да прикрият това. А това да се прехвърля негативното отношение към един участник към друг, само защото последният е проявил някакво съгласие с него, за мен е признак на слабост. 

• Автор
преди 1 час, kipen написа:

Не е злоба, а гняв! Не ги бъркай нещата!

А аргументирането ми за проявявания гняв, беше тамън в поста, инфото от които бе подминато и иронизирано от "тарикатчето"!

Гледам за пореден път не те интересува кво съм написал, ама ми даваш оценки! За тва съм "блокирал" "асистентчето", между другото!

Какво си написал може да прочете всеки.

Такъв когнитивен дисонанс се отключи, че направо стана страшно. Знаеш ли, много е весело, докато ти обиждаш убежденията на другите и ги клеветиш, но е много кофти, когато се случи обратното. А аз всъщност дори не съм те обиждал, нали така?

Съвършено абсурдно е да очакваш другите да реагират така, както ти се иска на теб, че и да се сърдиш, като не го направят. Извини ме, че пак ще използвам тази асоциация, но това е типично поведение на малко дете.

преди 27 минути, Shiniasu написа:

Ами не е саунда. Да, кипен написа някои неудобни неща, които аз бих спестил. Това му е "грехът". Да, не умее да се прикрива с игрички на чистота и добронамереност. Единствено си мисля, че прекалява с анализите на участниците, които дори и да са до голяма степен верни, не виждам мястото им в темите. Но пък ми е все едно дали ги прави. 

А аз се чудя дали намесата ти и одобрението ти на съдържанието на "анализите" (леле, на какво викат анализи вече) не се дължи на известните разногласия, които имахме не толкова отдавна. Наистина е безсмислено да продължаваш да ми се сърдиш - пиши си спокойно, няма да ти преча, ако изобщо съм ти пречел по някакъв начин.

преди 26 минути, Соник написа:

А аз се чудя дали намесата ти и одобрението ти на съдържанието на "анализите" (леле, на какво викат анализи вече) не се дължи на известните разногласия, които имахме не толкова отдавна. Наистина е безсмислено да продължаваш да ми се сърдиш - пиши си спокойно, няма да ти преча, ако изобщо съм ти пречел по някакъв начин.

За мен е без значение, че опитваш да играеш жертва. Не ти се сърдя, но както вече споменах, подобно долно поведение ме отвращава. Има кой да те съди - това не е моя работа и не ме интересува. Провокациите ти се изтъркаха и вече нямат ефект.

• Автор
преди 21 минути, Shiniasu написа:

За мен е без значение, че опитваш да играеш жертва. Не ти се сърдя, но както вече споменах, подобно долно поведение ме отвращава. Има кой да те съди - това не е моя работа и не ме интересува. Провокациите ти се изтъркаха и вече нямат ефект.

Да, личи си, че изобщо не ми се сърдиш, само се отвращаваш - доста силни думи. Да те призова веднъж по изключение да си честен пред самия себе си?

Знаеш ли, това, че някой се съгласява със скъпоценните ти възгледи не означава, че ти прави услуга, както и ако някой не се съгласява с тях, не означава, че има нещо против теб или ти наврежда. Ако смяташ, че е безопасно и безобидно да клеветиш учението на Буда, то това си е твоя работа.

Толерантността не се изразява в това човек да се съгласява с всичко да не би някой да се засегне, а в това да се разгледа внимателно чуждото мнение и да се посочи какво според нас не е правилно и то съвсем конкретно, включително съответните източници. Мисля, че съм бил достатъчно коректен в това отношение. (махнах края, защото все пак бих предпочел да не се сърдиш - ако щеш вярвай)

преди 6 часа, Shiniasu написа:

Единствено си мисля, че прекалява с анализите на участниците

Кой бе. Какви анализи. Декларира лично отношение.

Има един друг, на който никой не може да му се опре в прекаляването с анализите. 

преди 10 часа, kipen написа:

Не е злоба, а гняв!

Не разбрах кое по-точно провокира такъв гняв у теб?

преди 10 часа, kipen написа:

положително въздействие

Само ако темата се разглежда в този аспект: Истинското аз на Соник ... което му е проблем относно неговата религиозна същност. Може би затова е пуснал темата ... защото има проблем с истинското си аз ... Примерно ... 

Всеки от нас си има някаква душичка, но дали тя е духовна или приета наготово духовност може да се разбере единствено с допира до други. 

Само, че какво се наблюдава: Автора на темата си стои пред собственото си огледало и не приема да се огледа през духовността на другите. За него другите духовности (било то и примитивни) са криви и не дават истинското му аз. Не е нарцис обаче. 

В действителност неговата егоистична цел е постигната. По-важното за него е, че се говори за Соник. 

Друго е дали моята егоистична цел е да е положителна спрямо някой или изобщо към форума. 

Реално мнозина пречупват през своето съзнание моя егоизъм. Той е само и единствено да получавам информация. НО, за да получа информация, то трябва да дам преди това. До колко тази информация е истинска или не, то другия няма как да разбере. В следствие на което се отчита някакво въздействие на моя образ върху другите, но дали са положителни или отрицателни, то в случая другите участници могат да оценят. 

п.п. Благодаря за комплимента. Не това ми е целта обаче! Не съм тук да оказвам положително или отрицателно въздействие, а само да се информирам какви са тенденциите в мрежата, а защо "само" тук си позволявам да давам коментари и мнения, а не и на други места, то определено си остава ваше незнание. 

Успех!

преди 13 минути, Aumii написа:

Не разбрах кое по-точно породи такъв гняв у теб?

Цитат

Психолозите днес разглеждат гнева като първична, но естествена емоционална реакция на хората, която се оказва съществена за оцеляването.

Определено не е свързана с религиозни неща .... 

В него има насъбрано чувство, че някой посяга над нещо ценно спрямо неговата религиозна същност. 

Примерно: Соник опетнява будизма. 

преди 13 минути, dioib написа:

Примерно: Соник опетнява будизма.

Това е клевета!

Първо, ти изобщо не си наясно с идеологията на Будизма. Второ, Соник по никакъв начин не опетнява Будизма.

Когато клеветиш, следва да посочиш с какво точно даденото лице опетнява Будизма!

преди 5 минути, Aumii написа:

Това е клевета!

Тогава ме докладвай .... Не ме бави!!!

Хипотеза е това. 

п.п. Няма как да докажеш, че клеветя някой. Отново знаех каква ще е твоята реакция. Лесно се поддаваш на манипулация .... 

п.п.2. Щеше да е клевета, ако аз изповядвах будизма!!!

преди 12 минути, dioib написа:

п.п.2. Щеше да е клевета, ако аз изповядвах будизма!!!

И тъй-като си християнин, ще ти цитирам Библията:

Матей 7

1 Не съдете, за да не бъдете съдени.

2 Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.

преди 8 часа, Соник написа:

Да, личи си, че изобщо не ми се сърдиш,

Това е единственото, което ще прочета, защото е предостатъчно. Продължаваш да вменяваш лъжите си (да лъжи са защото сам знаеш, че констатацията ти е невярна и провокативна). Но така правиш лоша услуга на будизма и на гуруто ти. Тях злепоставяш. И себе си в очите на разумния и интелигентен човек. Но щом желаеш да се държиш по този начин, продължавай си - дори и да не приемам поведението ти като правилно, все пак приемам правото ти да решаваш сам за себе си, дори и решението да е вредно за всички. 

преди 47 минути, Aumii написа:

Това е клевета!

Да предположим, че е клевета, въпреки че и запознати с будизма му го казано. За мен лично е важно дали едно твърдение е вярно, а не дали е будистко или небудистко. Ти обаче реагирайки чисто емоционално, хвърляйки се да защитаваш "онеправданите" (включително и с горните думи) дали оценяваш ситуацията правилно? И ти и реджепа сте напълно потънали в емоциите и предубежденията си. И всеки, който мисли по друг начин" за вас е "злият". Визирам най-вече кипен, когото обвинихте в какво ли не, само защото има обратното мнение на вашето за участника превърнал се в център на внимание. Това търпимост ли е? Безпристрастност ли е? В света не всичко е каквото ни се харесва, а за да се постигне правилно отношение към това, което не приемаме, първо трябва да го разберем. Не да отхвърляме и да се противопоставяме първосигнално. Последното не е от полза нито за мира, нито за войната. 

преди 12 минути, Shiniasu написа:

Да предположим, че е клевета, въпреки че и запознати с будизма му го казано. За мен лично е важно дали едно твърдение е вярно, а не дали е будистко или небудистко. Ти обаче реагирайки чисто емоционално, хвърляйки се да защитаваш "онеправданите" (включително и с горните думи) дали оценяваш ситуацията правилно? И ти и реджепа сте напълно потънали в емоциите и предубежденията си. И всеки, който мисли по друг начин" за вас е "злият". Визирам най-вече кипен, когото обвинихте в какво ли не, само защото има обратното мнение на вашето за участника превърнал се в център на внимание. Това търпимост ли е? Безпристрастност ли е? В света не всичко е каквото ни се харесва, а за да се постигне правилно отношение към това, което не приемаме, първо трябва да го разберем. Не да отхвърляме и да се противопоставяме първосигнално. Последното не е от полза нито за мира, нито за войната. 

Напротив, абсолютно безпристрастно и неемоционално реагирам.

Соник е поставил тема в която най-добронамерено споделя своите разбирания и свързаните с темата идеи на Будизма.

Не виждам защо вие реагирате толкова емоционално и нападателно. Ако не ви харесват нещата които пише, и не одобрявате неговите представи, сте напълно свободни да не пишете в темата. Но не разбирам с какво той толкова ви провокира, че няколко човека започнахте вкупом да го нападате и обиждате.

Това, че не сте съгласни с неговите вярвания и идеи, или с идеите на Будизма, не ви дава право да го клеветите и нападате!

Не разбирам защо е тази гневна реакция и нападателност у някои участници тук. Никой никого не задължава да приема и вярва в идеологиите и вярванията на другите. Всички сме свободни да споделяме лично мнение, но това не ни дава право да клеветим, обиждаме и квалифицираме останалите участници, както някои непрекъснато го правят. Изглежда тези хора, са много нещастни и няма къде другаде да излеят гнева и злобата си и във форумите изливат цялата си негативност, с която са препълнени.

преди 1 час, Aumii написа:

И тъй-като си християнин, ще ти цитирам Библията:

Матей 7

1 Не съдете, за да не бъдете съдени.

2 Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.

И защо да се страхувам от въпросния съд?! И къде виждаш, че раздавам присъди?! :) 

Не бъди убедена, че се движа по канони. Прави разлика между хипотеза, констатация и присъда. 

И друго: Не всичко извън канона е против канона!!! По какъв начин не зачитам свободния избор на някой?! 

преди 6 минути, dioib написа:

И защо да се страхувам от въпросния съд?! И къде виждаш, че раздавам присъди?! :) 

Не бъди убедена, че се движа по канони. Прави разлика между хипотеза, констатация и присъда. 

И друго: Не всичко извън канона е против канона!!! По какъв начин не зачитам свободния избор на някой?! 

Законът на Карма действа без да се интересува от вярванията на никого!

Така че, без значение, дали да вярваш или не вярваш, и дали се страхуваш или не страхуваш, всичко се трупа и един ден се връща!

преди 18 минути, Aumii написа:

най-добронамерено споделя своите разбирания

ОК, но го свързва с будизма. От друга страна има и други будисти, които не споделят неговите разбирания за въпросния "аз" и от горе на това автора не чува други мнения извън неговата си представа за истинското аз. 

Тук не говоря дали аз съм разбрал какво е истинското аз в будизма, а противопоставяне на две (или няколко) коренно различни течения в будизма и всеки страничен мироглед по отношение на истинското аз се отхвърля. Губи се обективността в темата. Става еднопосочна линия водеща до спор: Истинското аз на Соник будист ли е?! 

ОК, аз през "втората" си религия го "разклатих", за да си изясня за себе си истинското аз на Соник, а не истинското аз в будизма, но то е до колкото е свързано с моите интереси по отношение на индивидите в социалните им контакти и начина им да изразяват своята индивидуалност, а не показват някаква интерпретация на истинското аз в будизма. 

преди 13 минути, Aumii написа:

Така че, без значение, дали да вярваш или не вярваш, и дали се страхуваш или не страхуваш, всичко се трупа и един ден се връща!

:) Доволно съм "напълнен" с какво ли не и определено не очаквам да ми се връща. :) 

За сметка на това мога още да давам. :) А и да додавам ... :) 

Не очаквам нищо, а правя нещо!!! То дали носи на друг карма или не, то си зависи от него. Аз какво да направя, че някои са "колекционери" на негативна карма ... :) Имат пълната воля да я трансформират в положителна, а защо не го правят?! О, нещо духовността им издиша и чувстват безпомощност, Защо?! Нима не съУ мявът чрез своята мъдростта да я трансформират в своя позитивна карма?! :) 

преди 39 минути, Aumii написа:

Соник е поставил тема в която най-добронамерено споделя своите разбирания и свързаните с темата идеи на Будизма.

Ттова е наполовина вярно. Обърни внимание на реакциите му на несъгласните с него и споделящите различно (дори и малко по-различно) мнение. Уж добронамерено, уж възпитано, но всъщност настоятелно и нетърпящ възражения, налага своето и опитва да прекърши всички пречещи му. Ти може да не забелязваш (а и не искаш да забележиш) прикритата му агресия, но тя е налице. 

преди 49 минути, Aumii написа:

Не виждам защо вие реагирате толкова емоционално и нападателно.

Точно така - не виждаш, защотл не искаш. Вече си сформирала отношението си и трудно ще го промениш,защото си пристрастна. Естествено ние сме лошитв, а вие - добрите. А проблемът не може да е другаде освен там, където ти вече си решила, че е. Това се нарича предубеденост. 

преди 1 час, Shiniasu написа:

Да предположим, че е клевета

Ааа, да сме предположили.

Логиката ти е като на мравката, дето трябвало да прецени, дали да назначи щуреца за цигулар в оркестъра.

Обиколила гората и де кого питала, все го хвалели, че бил най добрия цигулар на света. Накрая уморена и отчаяна, мравката срещнала гаден и слузест червей, с уши пълни със слуз и тотално глух. Попитала го по глухонямски, да каже за щуреца.

– Кой, щуреца ли ма, започнал червея. - Туй е най безполезния некадърник, който съм срещал в гората. Не е способен на нищо. Само манипулира горските твари, не знам какво му харесват. Влязъл е на всички под кожата и ги разиграва както си иска.

Мравката се зарадвала и окрилена и с чиста съвест се върнала в мравуняка, за да откаже на щуреца мястото на цигулар в оркестъра.

Ааа, да сме предположили.

Какво, трябва непременно да се съглася ли? А ако не, ставам от лошите. 

Логиката ти е като на мравката, дето трябвало да прецени, дали да назначи щуреца за цигулар в оркестъра.

Логиката си я изписах вече. Ни от аналогията, която даваш, оставам с впечатление, че това, което си разбрал и което всъщност е от вдинствено значение за теб е, че моята логика не съвпада с твоята. Ами ок. 

• Автор
преди 3 часа, Shiniasu написа:

Това е единственото, което ще прочета, защото е предостатъчно. Продължаваш да вменяваш лъжите си (да лъжи са защото сам знаеш, че констатацията ти е невярна и провокативна). Но така правиш лоша услуга на будизма и на гуруто ти. Тях злепоставяш. И себе си в очите на разумния и интелигентен човек. Но щом желаеш да се държиш по този начин, продължавай си - дори и да не приемам поведението ти като правилно, все пак приемам правото ти да решаваш сам за себе си, дори и решението да е вредно за всички. 

Може би да се прочетеш пак, като се поуспокоиш, че правиш точно онова, в което ме обвиняваш мен.

преди 3 часа, Shiniasu написа:

Да предположим, че е клевета, въпреки че и запознати с будизма му го казано. За мен лично е важно дали едно твърдение е вярно, а не дали е будистко или небудистко. Ти обаче реагирайки чисто емоционално, хвърляйки се да защитаваш "онеправданите" (включително и с горните думи) дали оценяваш ситуацията правилно? И ти и реджепа сте напълно потънали в емоциите и предубежденията си.

Започваш с лъжа, продължаваш с лъжа и завършваш с лъжа. Не те ли е срам?

Тези, които се чувстват засегнати от мен, защото съм им казал истината, са безпристрастни и без предубеждения, а останалите са пристрастни и емоционални - шантава работа.

преди 21 минути, Соник написа:

Може би да се прочетеш пак, като се поуспокоиш, че правиш точно онова, в което ме обвиняваш мен.

Добре. Като се успокоя повече от сега, няма да пропусна. Благодаря, че ми показа, а и на всички останали, колко съм неспокоен и неспособен на трезва преценка. 

преди 34 минути, Соник написа:

Тези, които се чувстват засегнати от мен, защото съм им казал истината, са безпристрастни и без предубеждения, а останалите са пристрастни и емоционални - шантава работа.

Тя е в твоята глава. :) И как точно мен ще ме убедиш, че си казал истината? О, трябва да се запозная с будизма, иначе не ще разбера истината. :) 

След като не можеш с прости свои думи да обясниш истината и другия да разпознае откровеността ти, то се личи до колко ползвайки мъдрости от будизма си оформил истинското си аз. Сам твърдеше, че то е фалшиво, а това определено не е искреност. След като не е искреност, то означава, че не казваш истината, а приравняваш своята истина към някакъв Буда непонятен на другите будисти. 

Не съм тук, за да си "купувам" будист. :) Според моето истинско аз единия (по-точно "нетвоето" (фалшиво) аз) изтъква по-будиски :) аргументи.

п.п. Въобще изключваш друг освен определен "твой" кръг да е прозрял и/или по-прозрял (да проявява по-вярна преценка) по отношение на твоето истинско аз. :)  

Малко по темата .

Истинското аз се отключва с погълнатия алкохол . Човек за да си покаже истинското аз трябва леко да подпийне . Абсолютните трезвеници ,никога не показват истинското си аз. Повечето трезвеници дори не познават истинското си аз ,иначе казано не се познават и никой не може да ги опознае .

Не казвам ,че трезвениците са лицемери спрямо себе си  ,но без алкохол няма истинско аз ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.