Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 18 минути, by_chechi написа:

На него е нужно - да се прави на "супер-свръх" , за маскировка . Това обаче минава само на подобните нему ! :)(как да не сложиш поне усмивка?)

Значи просто ако се съглася с теб ще станеш вълшебно прав във всичките си отговори?

Хаха нали това и аз казвам - Да, "количеството води до ново качество" -> нарича се заблуда.

преди 26 минути, by_chechi написа:

Това обаче минава само на подобните нему !

Именно. Това е основната идея - събери достатъчно кухи лейки и вече може да си плямпаш квото искаш и да си вечно прав и щастлив :ph34r:

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 258k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 14 минути, Любомир Ико написа:

Хаха нали това и аз казвам - Да, "количеството води до ново качество" -> нарича се заблуда.

Ти навярно никога не си и помирисвал ракия ! Кой кого заблуждава ...? :lol6:

Пробвай ! Просто е...! И най-простия го знае - и на теория , и на практика !  :lol6:

преди 3 часа, by_chechi написа:

Количеството води до ново качество

Айде стига вече с тия философски глупости и учени шаблони - няма ли някой да ги израсне тия... Не че Стефане, ти е възможно. А и няма вече за кога... пък и няма да става цирка на "знам, мога, щот съм опитен... да ви науча на правилните работи, докато се правя на шут и си шляпам емотикончета "ахахахааааааааа". Едни се смеят до емотиконите... други се смеем - но след тях...

Щото милиард глупци нямат нищо общо с никой разумен човек. Милиард слепци, нямат общо с никой виждащ... Нещо повече - милиардът от резонансни ги прави още по-... еднакво слепи... и няма как от това да се "появи" някой зрящ, само защото тия били "маса" и като станела "критична"... Ама не става - ето и Любо не пие ракия (примерно). И рамус не пие, нито я мирише - последното ми е най-отвратително - миризмата на концентриран етилов... или пък метилов... пълна отврат ми е. Какво да правим с "критичната маса", която помирисва и си порка. Защо да не докара на рамус да си "мирише" на воля... какво щастие, как съм се разминал с този рай, този океан от разум, идващ от алкохолните изцепки... Като ви зачитам или си говоря с "алкохолните" направо е за ожалване това, което виждам... За какво въобще се правите на толкова отворени... и толкова ли ви е нужно, баси...

Принципните положения имат периметър за валидност. За какво се надуваш да учиш някого, след като ти самия нямаш идея за границите на валидност на един или друг принцип, изваден чрез обобщения. И какво като го е написал някой, какво като е валидирал сред контекстни условности - я напиши като си толкова ербап - коя е границата отвъд която принципа "количеството води до качество" вече не е валиден?

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 1 час, _ramus_ написа:

.....

Що бе този , как ти беше името ? И ти ли ракия не си помирисвал ? :lol6:

Хайде , на теб че за много по-умен се имаш , да ти дам по-сложен пример :

Като си "поиграеш" с топлосъдържанието , водата има 4 качествени степени....

Дали ги знаеш , дали си ги чувал ! В окото ви с кол ли да бръкна , че да прогледнете с другото ?......

Още по-сложен пример няма да ти давам - недостъпно ти е за мислене ! Първо простите неща - пробвай с ракията ....:lol6:

Па побърборкай си , дрънкай си като ултра модерна , свръх тенекия - може пък и да ти олекне.....:)

На мен нито ми пречиш , нито имаш какво да дадеш . Можеш само от мен да вземаш....ама и това не можеш , сложно ти идва вземането....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

на 6.06.2017 г. в 20:39, Мо_хи_ни написа:

Ша поумнеете и вий, ша одъртеете и ша разберете, мили деца, че не всичко се върти около секса. Но дотогава, защо да не се върти, щом е нужна точка на завъртане, всяка точка е подходяща. 

Извинявам се за подекъснелия отговор, ама ... не съм вапълно съгласен! Ей ма на...

Поодърдях, не съм поумнял (с годините човек не се променя - просто му личи все повече) и пак до секса опират нещата. Ама като казвам „секс“ не говоря за онези физически и емоционални гимнастики, а за основното значевие на думата „sex“ - „пол“ (не е McCartney)

преди 11 минути, by_chechi написа:

Що бе този , как ти беше името ? И ти ли ракия не си помирисвал ? :lol6:

То.. и аз, не съм помирисвал ракия...
Ама.. ако рече да са върни тая, дето съм я изпил - викайте направо Гражданска защита!!!

преди 7 минути, jhoro написа:

То.. и аз, не съм помирисвал ракия...
Ама.. ако рече да са върни тая, дето съм я изпил - викайте направо Гражданска защита!!!

То , аз за това непрекъснато повтарям : " Много мъдрост се съдържа в бутилка с ракия ! " . Ама млади-зелени , като диви петлета подхвъркват - де им е акъла ? :lol6:

преди 7 минути, by_chechi написа:

Ама млади-зелени , като диви петлета подхвъркват - де им е акъла ? :lol6:

Май се получава, като вица за военните - дето били на занятие, когато Господ раздавал акъла!

Акъла е тук - тях ги няма!!!

преди 7 минути, jhoro написа:

Май се получава, като вица за военните - дето били на занятие, когато Господ раздавал акъла!

Акъла е тук - тях ги няма!!!

Те са тук ! Акъла им го няма...! :lol6:

преди 1 час, by_chechi написа:

Кой кого заблуждава ...? 

Хаха!  Ти щом и собствените си думи не можеш да признаеш - явно сам - сам си се заблуждаваш.

"количеството води до ново качество" -> нарича се заблуда.

Къде тук виждаш противоречие с твоите твърдения?

Събери достатъчно кухи лейки и на края ще плуваш в правотата си. Друг синоним - пияници.

6362107465498851161347944076_o-ACADEMIC-

Така започва да изглежда масата с ракийката и мезето за най-просветените.

Не случайно пияниците винаги питат - Нали "се уважаваме". Това е проверката за количеството у другия за да може успешно да се изпълни програмата за "новото качество".

За съжаление количеството винаги трябва да се долива, защото и малък спад в количеството винаги се отразява много на "новото качеството".

Ала тук нищо не говориш за "старото качество" - на сутринта, но сигурно това е твърде лична тема. Бих ти препоръчал да се запознаеш и с по-модерните методи за блаженство и "ново качество" тъй като има субстанции - количеството от които ще те заведат до съвсем нови недостижими иначе качества.

Ама сигурни си непълнолетен за малко манатарки с тая суха ракия.

Много глупости тук не само повръщаното на Рамус!

преди 1 час, _ramus_ написа:

Айде стига вече с тия философски глупости и учени шаблони

Хомосексуалист и меките китки по пианото! Какво искаш да ти дам?

Търсиш мъже по интернет?

преди 2 часа, by_chechi написа:

Що бе този , как ти беше името

ам уважавам ли тъ... кайсиевата говори достатъчно вместо теб.

преди 1 час, by_chechi написа:

Много мъдрост се съдържа в бутилка с ракия !

Най-голямата - де що има ракиджии, направо са вселенски мъдреци.дето раждат и тия бисери - с "качествените степени" :)

преди 2 часа, by_chechi написа:

Като си "поиграеш" с топлосъдържанието , водата има 4 качествени степени....

Топлосъдържание... И "качествени степени"... И това е примера за превръщане на количество в качество... :)

Голяма мъдрост в тая кайсиева, ей!!! А пушенето тютюнец ли е... или нещо "по-така"... че тия емотикони, нещо... голям смях пада. Верно голям смях става, но омръзва - с повторенията...

на 6/6/2017 в 20:16, _sirena_ написа:

Така , така .. Това , което плува в подсъзнанието , но етичните "норми" не позволяват да се Изведе навън е , че 

"Всичко се върти около секса " във всичките му Форми и Проявления. :D

Това някакво желание да сведеш всичко до един единствен принцип на който ти да си господар ли е?

:emoji_natur-16:

преди 6 часа, Любомир Ико написа:

докато в действителност може да потискаме възможността да видим неща/системи - наистина различни и не-общи.

Никога не е било проблем да се вижда различното или да си различен сред различни, защото различността създава отворено, толеранто пространство, когато не е плод на суета или преструвка, а на автентично вътрешно съдържание. Стимулирането и изграждането на което започва още в детството, с възпитанието.

Подтискането на различността е характерно за по-слабо развитите общества, но ако човек се разходи на север, то ще установи доста любопитни различности. Не знам дали имаш впечатления от живота в Скандинавието или други северни държави?

преди 14 часа, by_chechi написа:

Като за теб и подобни - това :

"...

Евангелските блаженства

(Мат. 5:3)

Блажени бедните духом, защото тяхно е царството небесно.

Блажени плачещите, защото те ще се утешат.

Блажени кротките, защото те ще наследят земята.

Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят.

Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилувани.

Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.

Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии.

Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството небесно.

Блажени сте вие, когато ви похулят и изгонят, и кажат против вас лъжовно каква и да е лоша дума заради Мене...."

...все е потребности - Лакомия . Достатъчно е , даже е много...:cheers:

(емотикончето като "Амин!" го разбирай!:lol6:)

Далееече си от Моята Библия....!:)

Ти ме вЪрна у първи клас бе , Чечи :(

Ами каквото такова .. Здрав "землянин" си ти .

Другите взеха да прекрачват вече към 4-то Измерение , ти се моташ около чашата с кайсиевата и философстваш с цигарата . :)

Хубавото е , че няма къде да "изпаднеш" , още  неколко "завоя " ще направиш на планетката и така ... 

Тази Библия докато я "Изковеш" , още много кайсиева ще е нужно да изпиеш .:clown:

преди 39 минути, Любомир Ико написа:

Това някакво желание да сведеш всичко до един единствен принцип на който ти да си господар ли е?

:emoji_natur-16:

И таз добра ... Що за Въображение имаш за мен ? :)

Просто Панацеята за Хармоничният Път , Път във Благодат и Баланс са именно Любовта и Секса .

Любовта е Основният Двигател. 

Тя Задвижва , Тя Лекува , Тя Мотивира , Тя те Пренарежда ..

Нямаш ли я - Чувстваш Празнота и Пустота , които те стимулират да "ровиш" за облекчение , Смисъл , Удобна система , която да разсее

и измести Фокусът от "дупката" , която подтиска Същността в Дисбаланс и нездравословен режим .

И се почват едни Духовни търсения в Учения и практики , уповавания в религии , някои се плъзгат по надолнището в самозаблуди , 

че от "това " няма повече какво да загубят , други решават , че са намерили "кутията на Пандора" , други се "зомбират" в Коловоза и 

чакат да им свърши "земното Време " , като между другото философстват по форуми и седенки , други си поставят некви материални цели 

и Пътуват упорито към тях , защото в тях виждат " убиване " на иначе Досадното Пребиване на тази планета и така ..

Всеки ден работен се сблъсквам с определен бр. Същности .

85% смятат Животът си за адски скучен и монотонен - Сив !

Въпреки , че имат наследници , въпреки , че нямат кой знае какви материални проблеми и ангажименти към кредити , които да ги

ограничават в "рамки" .

70 % са на антидепресанти или се поддържат с по-леки форми на алтернативната медицина .

Разговаряйки с тях се опитвам да намеря "общият ключ" , макар да го прозирам , но все пак ..Ровя ..Търся ..

Само около 15 % са Абсолютно наясно , че са Празни , защото не са Удовлетворени в Любовта и Секса .

30-35 % обвиняват партньора си , че не се чувстват Пълноценни и щастливи .

20% споделят , че не знаят защо се чувстват така , нямат причина , а са депресирани . 

Причината просто не е Видима ! Дълбоко заровена е . Сами са ! 

Ако и ти започнеш да изследваш този Феномен съм сигурна , че ще стигнеш до същата статистика .

Е ? 

Основният Ключ на всички тези за Вратата на Състояние на Щастие е Любовта и Секса .:clown:

Проблемът е , че Няма Заместител за тази "Дупка".

Илюзията може да Изобрети временно Убежище , ама по някое време и това Рухва .. И пак стартира фрустрацията .

Религиите и Ученията са просто Плацебо-Ефект . Да е по-щадящ Пътят , да не се забиват толкова Безпощадно тръните и да не кърви .

Това е ..

Иначе нямам цели във Водещи Роли ..  Не искам господарски костюм ... Не ме Привлича ..

Искам да бъда Водена със затворени очи и да Вярвам , че ме Води Достойният да го Направи .. :shy11: 

Много сладко е да бъдеш - Водена ... 

Омръзна ми само аз да водя .. :(

Всички искат само да ги Водя ..  И аз ги водя донякъде и ги оставям .. Какво да правя ? :(

Да няма да ги правя крале ? :clown:

преди 3 часа, _sirena_ написа:

Нямаш ли я - Чувстваш Празнота и Пустота , които те стимулират да "ровиш" за облекчение , Смисъл , Удобна система , която да разсее и измести Фокусът от "дупката" , която подтиска Същността в Дисбаланс

Не хората имат идея - а идеята има хора.

А любовта притежава доста хора.

Недоволството също притежава доста хора.

преди 4 часа, _sirena_ написа:

Причината просто не е Видима ! Дълбоко заровена е . Сами са ! 

Любовта може само да придружава някой в самотата му, не да го избави от нея.

Самотата е страшна само за овцете, не и за вълците.

Но чакай? аз съм дълбоко счупен, какво ли зная хаха

9e28c4f84d5e48ca6ab46b08115333b2.jpg

преди 20 часа, by_chechi написа:

Има ли нужда от други примери ?

Не, няма.

Нямам проблем да живея и без да имам обяснения за всичко, на всяка цена. Обясненията могат и да задушават - те са като полезни рецепти, на които им липсва най-основната съставка - душата. 

преди 20 часа, _ramus_ написа:

Онзи, който задава въпроси, има значение дали отговорите го интересуват и са цел, дали играта на 'питане" или просто му е нужно и търси изход от страха...

Само това ли са възможните мотиви?

преди 8 часа, _sirena_ написа:

Иначе нямам цели във Водещи Роли ..  Не искам господарски костюм ... Не ме Привлича ..

Искам да бъда Водена със затворени очи и да Вярвам , че ме Води Достойният да го Направи .. :shy11: 

Много сладко е да бъдеш - Водена ... 

Омръзна ми само аз да водя .. :(

Всички искат само да ги Водя ..  И аз ги водя донякъде и ги оставям .. Какво да правя ? :(

Да няма да ги правя крале ?

води за да бъдеш воден ...

ХОРАта споделят  и несъзнателно те водят към проблемите си- депресията си 

те имат всичко

в депресия са защото са задоволени

стигнали са върха на възможностите си

трябва някой да им открие светът за нови неща.

които се намират в квадрата на незнанието им че съществува  нещо друго за което не са подозирали- да им стане интересно .

защо искаш някой да те води

защото човек иска това което няма .

преди 4 часа, Любомир Ико написа:

Не хората имат идея - а идеята има хора.

А любовта притежава доста хора.

Недоволството също притежава доста хора.

Любовта може само да придружава някой в самотата му, не да го избави от нея.

Но чакай? аз съм дълбоко счупен, какво ли зная хаха

9e28c4f84d5e48ca6ab46b08115333b2.jpg

Обратното е . 

Идеите са Създадени от Същности !

Идеите си Плуват в същият този Коловоз , в който са Създадени.

Същността , понеже се Развива в този Коловоз , наситен с Идеи , създадени от други , преди тях и ги Разглежда . 

Това си е Нормален , Стандартен процес.

Разглеждайки ги , Същността Разпознава сходните "параметри ' с вътрешният си Ресурс и "картина" и ПРИЮТЯВА в себе си 

някои от тях за Свои .

Същността ДЪРПА Идеята в себе си , а не Идеята .

Без Същност , която да бъде като Реципиент , Идеята просто си ВИСИ  в Пространството .

Пример рисувам :

Религия е Създадена . Написана е Идеята . Живее си Независимо от Същностите .

Същности се Раждат , въвличат ги в Идеята , Но дали ще я Приютят е вече Избор на Същността .

И кой в каква Идея ще Припознае собственият си Избор , също е Воля на Избор.

Любовта може само да придружава някой в самотата му, не да го избави от нея

Това са Спомените за Любовта .

Придружават СПОМЕНИТЕ за Любовта .

Не могат да Избавят именно защото са Спомени , а не настояща Взаимовръзка.

Но това също е Илюзия , превързваща "раните" .

Ако Любовта е "СЕГА" , Самота Липсва.

Защото плуваш в Пълноценност.

Освен , ако не бъркаш Любовта с други "производни ".

Много Същности живеят в Болка и Разочарования от последиците на "други производни" .

Смятат , че това е била Любовта и Тя , Никак , ама Никак не е била Благосклонна към Тях .

Разочарованието ги е тласнало към Недоволството и 'абдикирането" от тази "Идея" .

Голям процент са именно в тази "категория" .

Разочарованието им е Вплетено в Мелодията , която Излъчват.

Стига да имаш Сетивата да Улавяш .

Сетивата и Интензитета им , Параметрите на Възприятия са Право Пропорционални на Нивото , в което ти е Статуса.

Вълците са Силни , защото са Осъзнати . 

Убежденията им ги крепят по "стълбичката" и затова не им е толкова Болезнено да съжителстват  със Самотата.

................................

Счупен , Счупен .. Колко да си Счупен? :)

Всеки смята личната си "чупливост и болка " за Дълбока .

Както то това , че след като е намерил "начин и път " да я Овладява / донякъде / , значи е "пораснал и закоравял". :)

Това също е Илюзия .. ама Ползотворна .

Крепи "Основата" на скелето.

Общо взето Всичко е Холограми и как ще си "Изиграеш" Нивото , зависи от Теб и Изборът и Волята ти. 

Любовта ще се "Включи" някъде по ПЪТЯТ .

Обаче , за да не те заблуждавам ... Може да е и след като Приключиш .."Програмата и Нивото".. :)

Ама това са подробности сега .. 

Важното е да Продължаваш да "Играеш" .

И да не смяташ , че си на "безсмислена екскурзия " на тази "планетка" .

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

води за да бъдеш воден ...

ХОРАта споделят  и несъзнателно те водят към проблемите си- депресията си 

те имат всичко

в депресия са защото са задоволени

стигнали са върха на възможностите си

трябва някой да им открие светът за нови неща.

които се намират в квадрата на незнанието им че съществува  нещо друго за което не са подозирали- да им стане интересно .

защо искаш някой да те води

защото човек иска това което няма .

Имаше една песен : "Имаш Всичко на Светаааа , ала Мене нямаш" :D

Та така .. със Пределите на "възможностите " , които смятат , че са достигнали .. 

Да не споменаваме , че Често срещана Заблуда е , че се е стигнал някакъв Предел , па то се оказва Просто Блокировка  поради Вътрешна 

Затлаченост и Невъзможност да се Продължи - Напред .

И тогава се рисуват като "аутсайдери" и започват да се възприемат като Уникално "Презрели" .. :)

Примери Бол.

..............................

"защото човек иска това което няма" 

Разбира се !

Ако Живеех според този "копнеж" , нямаше да ме "занимава" и нямаше да го Излъчвам навсякъде . :)

Бива те .. в простата Логика .

P.S

Аватарът ти е в идейна Несъвместимост със корицата и създава оценка на кич .

Това ..мимоходом така отбелязвам .. :clown:

пффф тва е модерния Св. Георги 

ако беше в днешно време тъй щеше да изглежда- старомодна си :P 

и драконът умря да живеее св Георги

и тези точки където ги спомена бях такъв когато бях 23-25 годишен

но ме мислеха за темерут и за самонадеян  и надут .

преди 9 часа, Yvan Sergeev написа:

пффф тва е модерния Св. Георги 

ако беше в днешно време тъй щеше да изглежда- старомодна си :P 

и драконът умря да живеее св Георги

и тези точки където ги спомена бях такъв когато бях 23-25 годишен

но ме мислеха за темерут и за самонадеян  и надут .

И реши да го играеш "зевзек " ? 

Някой ден , когато се умориш да "играеш" , че Осъзнаеш , че е най-Удобно и Сладко да Подаваш Натуралният си Образ на Света .

натуралният ми образ  го виждат като игра.  ко да ги правиш параноици.

не можеш им угодиш нали така "сирена"

преди 33 минути, Реджеп Иведик написа:

Няма смисъл и има смисъл, но и това е вярно и не е вярно

Препоръка :

Ако искаш да намериш работа на блондинка за цял ден, напиши на един лист от двете страни "Обърни от другата страна!"....:laughing4:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.