Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

Няма? И кой го решава? Чии живот? По принцип? Твоят? Моят? За кого няма смисъл? Твоят за тебе? Моят за тебе? Ти за себе си? Не виждаш смисъл в себе си? А ако някой вижда смисъл в теб? Не би дискутирал смисъла на живота, ако не беше жив. Тогава нямаше да има смисъл да се дискутира. Все тая ще ти е. Жив си и те интересува. Намираш смисъл в това да се питаш. Значи не си на два метра под земята.

преди 44 минути, Реджеп Иведик написа:

Няма смисъл и има смисъл, но и това е вярно и не е вярно

Това почва да се изтърква, човек. Защо не пробваш да размишляваш като чичо Пенчо, мъдрецът от Мировяне. След всяко негово интервю седя пред телевизора с отворена уста, а в главата ми се чува едно: "бжжжжжжжжжжжжж". Прекарвам дни и седмици в мисъл над едно-единствено изречение. Може би него трябва да питаме за смисъла на живота. Аз залагам, че ще забие един шамар на репортера, който го пита, след което той ще придобие сатори и с бегла усмивка на лице ще се оттегли. От света. :D

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 258k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

след което той ще придобие сатори

Репортера нали ?

Щото Пената просветлението го е измислил 

Или просветлението го е измислило за да учи хората на ум и разум

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Репортера нали ?

Щото Пената просветлението го е измислил 

Или просветлението го е измислило

Да, да, репортера. Не уточних. Сатори на саторито си е направо чичо Пенчо. Господ здраве още дълго време да му дава... :)

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

на 8.06.2017 г. в 11:12, _sirena_ написа:

Вълците са Силни , защото са Осъзнати . 

Убежденията им ги крепят по "стълбичката" и затова не им е толкова Болезнено да съжителстват  със Самотата.

не спирам да се удивлявам на глупостите възникващи от хора с дефицити... Толкова глупости... и толкова дефицити. И толкова нужни на дефицитните да се изиграят на пълни, силни, мъдри, мислещи...

Толкова ли е трудно човек да си намери "мястото", да се опознае и да се приеме - такъв съм, това е положението, това ми е мястото, работя и давам от себе си за развитието си... Но не - застанало всяко гущерче пред огледалото и напряга всички сили да изглежда вселенски дракон, само по това как му излгежда дракона на него и подобните му...

Та по форумите и социала навсякъде комплексарщината поражда тия болезнени театри, сред които всяка малка мравка се е научила да се играе на вселенски учител... и настояа кое и колко знаела, колко можела, по това кви думички се е научила да реди имитирайки.

А празнотата - как да я скриеш, като е навсякъде, дори и сред думичките. Но не и за очичките на мравката взрени в самомагията, която си е спретнала за сънуване пред огледалото си... НО.. явно и това става като "смисъл на живота"...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Мравче, вероятно от притеснението става все по-зле имитацията в играта на говорителката на ДНК-то.

Стегни се, че издиша ролята... Не се отдавай на импровизации, още не си толкова добра актриса и не се усещаш как гафиш.

Сигурно,,, но няма да ти изглежда така ако спреш да се лигавиш. Но пък от друга страна - защо да спираш да се излагаш - по бебешки. Карай си както си можеш.

А можеш ли да ми посочиш някой , който не е мравка за теб ? 

Въпрос, точно като за мравка... нали виждаш - МАРЧЕ и МРАВЧЕ - много са близо за изговаряне... 

Самия ти въпрос издава коя си отвътре, а не каква си за някой си рамус... Не е важно каква си за някого и според някой си. Работата - че това ти е отвътре-то. Още не можеш да общуваш с тия, дето не са мравки, нямаш идея какво да кажеш, нямаш какво да им кажеш... И това е - защото нямаш идея коя си отвътре... затуй... ги няма и съответните думички и начини...

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Въпрос, точно като за мравка... нали виждаш - МАРЧЕ и МРАВЧЕ - много са близо за изговаряне... 

Самия ти въпрос издава коя си отвътре, а не каква си за някой си рамус... Не е важно каква си за някого и според някой си. Работата - че това ти е отвътре-то. Още не можеш да общуваш с тия, дето не са мравки, нямаш идея какво да кажеш, нямаш какво да им кажеш... И това е - защото нямаш идея коя си отвътре... затуй... ги няма и съответните думички и начини...

Аха ! Значи не можеш да отговориш на елементарен въпрос.

Срам ли те е ? 

Защо е това бягство от въпросчето , така невинно ? 

отговорих - просто нямаш очички - поредния пример си е. Нямаш никакъв шанс да ме въвлечеш в игрите си - тук има други дечица да се вързват.

Сменяй памперсите и залъгалките и не се се увличай в театъра твърде. Не че нещо... но от драматична роля на мъдрец, става весела смешка на клоун и имитацията пропада.

Кое от всичко не Разбра ?

Многократно споделих , че за мен кой как ме Възприема няма никакво значение .

След като няма никаква "атракция" , смяташ ли , че ме вълнуват подскачанията на някакъв рамус ? 

Който на всичкото отгоре се държи и неадекватно , създавайки ми "психични портрети" ? 

Никой не се интересува от празни думи, на празни хора. Такива ги има навсякъде и вече е омръзнало дори и на тях самите.

Публиката вече не е тая, като от времето на майка ти. От много роли на празни актьори вече сцената е наситена от подобни сценарии и скуката е пълна.

Ми тя Скуката си Живее в теб .

Аз ли да дойда да ти направя веселото ? 

Приеми хората , пусни ги да те Разгледат .. Не всички са "празни мравки " .

Каквото и да значи това . :rolleyes:

на 6/8/2017 в 11:12, _sirena_ написа:

Обратното е . 

Идеите са Създадени от Същности !

Идеите си Плуват в същият този Коловоз , в който са Създадени.

Същността , понеже се Развива в този Коловоз , наситен с Идеи , създадени от други , преди тях и ги Разглежда . 

Това си е Нормален , Стандартен процес.

Разглеждайки ги , Същността Разпознава сходните "параметри ' с вътрешният си Ресурс и "картина" и ПРИЮТЯВА в себе си 

някои от тях за Свои .

Същността ДЪРПА Идеята в себе си , а не Идеята .

Това което създава всички тези базови идеи и производните им - за любовта, за честта, за властта, за войната, за социума, за смисъла и прочие.

Казваш че сме ние - и да, така изглежда. Но е все едно да кажеш че чешмата създава вода.

Това което създава идеите е нещо толкова дълбоко в нас - самия корен на съществуването ни. Толкова е "впито" в нас - че е напълно органично. Ние нямаме контрол над тези неща. Самата ти казваш -  Няма Заместител за тази "Дупка". 

Метафора е естествено - "Идеите ни притежават а не ние тях" - но не съвсем.

Тези основи могат да бъдат разглеждани даже като Бог. Както ти правиш може би - с "любовта".

на 6/8/2017 в 11:12, _sirena_ написа:

Важното е да Продължаваш да "Играеш" .

И да не смяташ , че си на "безсмислена екскурзия " на тази "планетка" .

И да смятам и да не смятам... Сметките са просто суета. Чакам поръчката.

:emoji_natur-16:

преди 8 минути, Любомир Ико написа:

Това което създава всички тези базови идеи и производните им - за любовта, за честта, за властта, за войната, за социума, за смисъла и прочие.

Казваш че сме ние - и да, така изглежда. Но е все едно да кажеш че чешмата създава вода.

Това което създава идеите е нещо толкова дълбоко в нас - самия корен на съществуването ни. Толкова е "впито" в нас - че е напълно органично. Ние нямаме контрол над тези неща. Самата ти казваш -  Няма Заместител за тази "Дупка". 

Метафора е естествено - "Идеите ни притежават а не ние тях" - но не съвсем.

Тези основи могат да бъдат разглеждани даже като Бог. Както ти правиш може би - с "любовта".

И да смятам и да не смятам... Сметките са просто суета. Чакам поръчката.

:emoji_natur-16:

Някак е ..нелепо да правя "разрез и анализ " на собствените си Откровения ..

Ами колкото си "уловил" - толкова .

:weather2:

преди 4 часа, _sirena_ написа:

Някак е ..нелепо да правя "разрез и анализ " на собствените си Откровения ..

Нелепо - е единствената адекватна думичка - анализ и дисекция ти не си в състояние да правиш въобще. То дисекцията не е само в операционната и на масата в моргата :)

Поради същото отпада напълно и "Откровения". По тоя въпрос вече стана на въпрос по други теми - дори идея нямаш що е откровеност (с изключение на снимките, вероятно и там, в ония сайтове, макар че са пак с пози), особено пък тая - докрай... Така, че - горното са само гевезлъци. Все още има хора дето ти се връзват да те взимат насериозно по думичките, които просто си редиш по сценария. Ама нищо - ще им омръзнат повторенията и на тях. 

преди 5 часа, Любомир Ико написа:

Чакам поръчката.

Нарисувай ме музикално .

преди 9 минути, _ramus_ написа:

Нелепо - е единствената адекватна думичка - анализ и дисекция ти не си в състояние да правиш въобще. То дисекцията не е само в операционната и на масата в моргата :)

Поради същото отпада напълно и "Откровения". По тоя въпрос вече стана на въпрос по други теми - дори идея нямаш що е откровеност (с изключение на снимките, вероятно и там, в ония сайтове, макар че са пак с пози), особено пък тая - докрай... Така, че - горното са само гевезлъци. Все още има хора дето ти се връзват да те взимат насериозно по думичките, които просто си редиш по сценария. Ама нищо - ще им омръзнат повторенията и на тях. 

Ревнуваш.

Какво искаш да направя за теб ?

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Токата и фуга

Много ми е любопитно как бих изглеждала музикално в нечии очи . 

преди 39 минути, _sirena_ написа:

Ревнуваш.

Какво искаш да направя за теб ?

Пиши му по-дълги постове...... ! :D

преди 5 минути, by_chechi написа:

Пиши му по-дълги постове...... ! :D

Ще му образувам "травма" , ако започна да печатам Свитъци .

Затова - Нежно , Обрано , колкото да му задоволя потребностите да се потрие в Сирена .

преди 57 минути, _sirena_ написа:

Нарисувай ме музикално .

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:

Ужас ! Да се махаш с тази чалга ... :angry22:

Аууу пак вдигнах 40 градуса :weather4:

Как можа да ми пуснеш тази музикална мизерия бе ... :angry:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.