Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 28 минути, dioib написа:

този който повярва в Христос ще бъде спасен. ;) (

От какво ? 

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 5 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

От какво ? 

Невежеството си!

п.п. Когато бях в един хотел в Йерусалим и чух една атеистка да говори, че повярвала в спасението от Христос и зададох същия въпрос. Тя започна да ми декламира неща от евангелие на ... хм ... не помня от кой ... е ... не бе подготвена ... за разлика от мен ... ;) 

преди 34 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

От какво ? 

Не знаеш ли офертата?

Птица вади риба, да я спаси от удавяне!!!

catching bald eagle GIF

в превод на:

преди 1 час, dioib написа:

Пирамиди, Фараони и балъци милиони ... :) Всичко се свежда от коя страна на въдицата стоиш

Който се мине, мине. Докато има балъци, ще има и предлагащи спасение.

преди 2 часа, dioib написа:

Как така ги намираш, при положение, че ти е дадено?! 

Считаш, че е правилно, но определено не е праведно. 

Дадено е, но какво? Мислиш ли, че християнството не е изопачено? А и каквото и да се даде на човек, той трябва да го осмисли сам за да има разбиране. 

Така че всяка една рвлигия може да е полезна за едни и да не е за други в зависимост от тяхното разбиране. . Помисли: щом човекът се развива и религията следва да се развива така, че да отговаря на нуждите му. И в училище е същото - като завършиш един клас преминаваш в следващия. Ако само повтаряш един и същ, няма полза. 

преди 46 минути, Shiniasu написа:

Мислиш ли, че християнството не е изопачено?

Изопачава се след като "Рим" почва да го ползва. ;) До тогава се вижда, че независимо от гоненията се разпространява. ;) 

Та, и тебе ще попитам ... кое християнство?! 

п.п. Само да те попитам: Ти кое предпочиташ: Оригинала или копието?! Помисли ... дали в случая е важен оригинала?! За теб. 

Истината, истините и тяхното търсене

Като юноша съм търсил "просветление", в което да достигна Истината. Надживях го, така че сега предложенията да се отворя към светите тайнства в 21 в. не вършат работа. Щом не е станало в наивната младост, как да стане в критичната зрялост? Мистичното настроение е в някакъв период от личното и обществено развитие. Нещо като закон на Хекел при религиозните увлечения... че онтогенезата е кратко повторение на филогенезата. И както ембрионът е опашат, така и аз съм преживял мистичен етап, който бързо отпадна.

Да се търси "Истината" сега ми се вижда детинско. Смятате ли, че попадналият в нирвана Гаутама е можел да каже отношенията на страните в правоъгълния триъгълник или Платон е можел да определи квадратурата на кръга? Не. Те са имали изживяване на всезнаене. Ама това не е всезнаене, а само изживяване. 

Заради това, търсенето на Истина е абсурдно, както търсене на свръхестествено същество. Може, макар и с много труд, да се търси Истината за ускорението на падащото тяло, Истината за политическия път на Жельо Желев, Истината за произхода на бозайниците. Достигането до такива простички истини си заслужава труда. Пък ако някой каже, че е постигнал Истината, едва ли ще го приемат насериозно в Нобеловия комитет. По- скоро в Карлуково.

Тъй че уважаеми госпожи и господа, дори да се открия съвсем, не може да ме осени нещо, което като лично и социално явление е минало отдавна. 21 век сме... ако не знаете.

преди 15 часа, Търсещ истини написа:

Не е вярно. Съществуват нерелигиозни култури. Значи те са създали ред и взаимоотношения, които не се опират на свръхестествени сили, каквито не са и нужни в човешките дела. На прима виста се сещам за синтоизма...

На български се пише шинтоизъм, който от своя страна е религия - няма да намериш нерелигиозни цивилизации. Единствените опити, от които последиците плащаме и днес, са тези на болшевиките.

п.п. а че отъждествяваш религиите основно и предимно със свръхестественото, е друга грешка, при това доста лекомислена.

преди 10 часа, kipen написа:

Според мен, без предварителен процес на изменение на културата не може да има промяна в господстващата религиозна доктрина....

Може - действали са с мечове за целта.

преди 7 часа, Търсещ истини написа:

Като юноша съм търсил "просветление", в което да достигна Истината.

Интересно е, че аз когато бях юноша не търсех истината, а как да го направя или поправя. Именно това ме е тикало. бил съм любопитен, да изнамеря необходимите неща, за да стане. Чак като е ставало съм проумявал каква е истината за нещото. 

В последствие установих, че това моето се казвало анализ. По на татък, след като се запознах и с друг вид литература, а не само техническа осъзнах, че ако се занимаваш с търсене на истината, то цял живот ще я издирваш, но определено не ще направиш нищо друго. 

Затова и от един филм копирах едно поведение: Седнах и си написах какво аз желая. После едно по едно започнах да ги отмятам. Постигнах ги, т.е. отметнах всички неща които бях написал. 

Реално, за да разбереш истината, то ти не трябва да я търсиш, а да я изживееш. Стоейки извън нещото, то не придобиваш обективност. 

Дълъг се получи увода ... Та ... 

Не се ли потопиш в божественото, не го ли видиш Бог как е около нас, в нас и т.н. то определено не ще може да повярваш в него. Самото отричане е признак, че не ти е необходим. Реално разглеждаш Бог и божественото като нещо непотребно за теб. Не намираш смисъл в него. Теб те вълнуват други неща. В това няма нищо лошо, но да тръгнеш да убеждаваш вярващ в Бог, че го няма е глупост. Всеки атеист прагматик въобще не ще се занимава с някаква си религия. Тези атеисти които по някакъв начин са сред вярващите и са глашатаи в "Няма Бог" реално се опитват да наложат своето над другия. 

Да, тези които са религиозни, то за тях е важно контакта с колебаещи се атеисти, защото чрез изучаване на техните схващания за този свят могат да намерят необходимите аргументи в свето писание и привлекат атеист в своята религия. О, да по-висшите не очакват желание за изкачване в йерархията на религия, но им са необходими "помагачи". По-важно за тях е благото на религиозната им общност. Един атеист лесно се управлява. ;) Лесно става слуга на религиозен човек, защото не вярва в Бог. 

Доволно сред познатите ми са атеисти и определено не ме смятат за религиозен, независимо, че съм вярващ човек. ;) Доволно са споделяли неща. По този начин, без да се налага да търся истината съм я узнавал, защото са знаели, че не ще злоупотребя с истината. 

С времето се научих да "обличам" истината с неразбираеми символики и само определен кръг от хора могат да "дешифрират" същата. 

п.п. Истината е "опасно" нещо. Попадне ли в неподходящи "ръце" може да направи поразия.

преди 9 часа, insec написа:
преди 19 часа, kipen написа:

Според мен, без предварителен процес на изменение на културата не може да има промяна в господстващата религиозна доктрина....

Може - действали са с мечове за целта.

"Действането с мечове" е налагането на един тип култура над друг..

.... с "мечове" има култура, чийто продукт примерно е религиозното "местоположение" - "Валхала"!

А "религиозни местоположения" има във всяка религия....разликата обаче между религиите е как са обособени.

.... дали се базират на устно предаване и ритуали през поколенията, което си е чисто разрастнал се култ, но без писмен запис... е едно.(имаме комплексен пренос на чувство+мисъл)

....а дали е вече записано систематизиране на мисловни концепти е друго!(само пренос на записана мисъл)

Най-малкото има разлика в културата и достиженията на обществата с подобна култура - степента на развитие на писменото слово.( но и показател за социално дистанциране между индивидите)

Защото при обществата, базирани на култувете има пренос на традиции, но всяко поколение (на принципа на "разваления телефон") си предава водещата интерпретация на основния култ(а така се формира и основния мит, който силата на самите хора в обществото превръща в стожер), около който се обединява обществото(племето, родът, народът). Така се получава някаква необособена в "точни граници" религия - система от убеждения. А тази система от убеждения (съобразно принципите, залегнали в теория на информацията), се разраства като обем и сложност чрез нови и нови интерпретации на отделни членове или групи в обществото. Така пък се оформя една представителна и достатъчно сложна система от убеждения, която пресдставлява и господстващата религия, а всичко друго като интерпретации, което не е прието да "допълни" наложеното вече систематизиране на познанието бива "отлъчено"...често като ефект това е водело до отделяне на общности и така пък са се пръквали във времето отделни народи.(за това основа, на която историците и археолозите правят изследванията си е "движението" във времето и местоположението на основните култове, времето и мястото на проява на основния мит, по което кръстосано с битът и генетичните особености, могат да проследяват развитието на дадени култури....а не религии)

...

преди 2 часа, dioib написа:

п.п. Истината е "опасно" нещо. Попадне ли в неподходящи "ръце" може да направи поразия.

Може "да направи поразия", ама първо в собствената тимба!

Ти си прекрасен пример за това! Както и будистчето!

Както и всички посредствени интерпретатори на многослоестата откъм достъпни смисли информация от религиозни писания, изявяващи собствената си суетност в "ролята" на "проповедници"! .... а всъщност болни манипулатори, стремящи се да "заразят" повече със "своето" и така, по неосъзнаван и (но интуитивно подсказван) за самите тях начин, да "изкарат на повърхността" вътрешните се конфликти..

А па тва "интуитивното подсказване" ...уж "божествено проникновение", ама "тюрлю гювеч"... изобщо неразличена Манията за величие и полярната й мания за самонараняване, оформящи комплекса за непълноценност, зад които стои неразпознавания (поради липса на кураж да "разкъсаш себе си") егоизъм.

Ква "любов" има в разделението на "вярващи" и " атеисти", бре!?! И многократното словесно "подчертаване" на "атеисти"?! ...елементарен, опит за манипулативно внушаване и превръщане на "атеист" в нарицателно за "пропаднал"!!!....тарикати, брее...и на фона на "пропадналите атеисти" да излезне, че хитреците с "дрешки на вярващи" са обратното на "пропаднали", демек "въздигнати"....еййй...не е важно кво шляфотиш, важното е да си верваш( с Ш, а не Щ....)

Кретенски истории, нефелни опити за "разделяне и завладяване" на душите на "заблудени след внушаването им на непълноценност" хора.

Това е ползотворен за обществото похват за "въдворяване" в устоите на "по-висока" култура, на по-простите хора, които подпомагат обществото с труда си, но предимно с физическия. С интелектуалният могат само да вредят, поради ниското качество на разсъжденията им... за тва се е пръкнала фразата "пази боже, сляпо да прогледа"...

Ама подобни "развявания" на "проповеднически байряци" в тоз форум е нелепо, освен ако тотално не си "изпушил" и несъзнаването на манията ти за величие, да "замъглява очите" и да си мислиш, че тука сички са идиоти...

преди 4 минути, kipen написа:

Ама подобни "развявания" на "проповеднически байряци" в тоз форум е нелепо, освен ако тотално не си "изпушил" и несъзнаването на манията ти за величие, да "замъглява очите" и да си мислиш, че тука сички са идиоти...

То и ти разделяш нещата ... след като считаш че считам всички за идиоти. 

НО, определено нямаше да се застоя в тоя форум. 

Наблюдението ми, че в него има два лагера: "Привърженици на Матрицата и на Идиокрация" и оприличавайки ме на трол и ред други нецензурни неща ме вдъхнови да изследвам този форум. 

Покрай даваните мнения по тема и желанието на множество да спорят, то с мой начин на развяване на "байряк" дадох власт на троловете. Нормално е и привържениците на Матрицата и на Идиокацията да са недоволни. 

Аз ли правя другите идиоти или правя така да се чувстват идиоти?! Защото само идиот ще тръгне да спори с мен ... ;) 

Този който не е идиот ще подмине и не ще отправи реплика. По-културния отстъпва. ;) Аз съм си изградил образ на простак и т.н. То в тоя случай кой ми обръща внимание на глупостите?! 

Скалата го е казал: Убил простака, не го мъчи. 

п.п. Не е проблем, че съм прост, а че другия не може да докаже, че е по-умен. Кой е идиота в случая?! На мен не представлява проблем да съм идиот ... но кой комуникира с идиоти?!  

преди 3 минути, dioib написа:

Защото само идиот ще тръгне да спори с мен ..

Напълно си прав от егоцентричната гледна точка, в която се е загнездил нездровословния ти егоизъм(нездравословен за хората около теб, които се заблуждават, че може да проявиш разум и отвъд стремежа ти за собствено добруване)....вече подчертах несъзнавания егоизъм у "нефелните проповедници"...

А ти, идиоте, не спираш да доказваш с поведението си, че проявяваш подобни личностни качества

преди 8 минути, dioib написа:

То и ти разделяш нещата ... след като считаш че считам всички за идиоти. 

Как реши какво аз считам...еле па точно за теб...

Написах, че полярността на манията за величие е манията за самонараняване, ама не четеш с разум, а с чувство...луднатико...

Един път, на "по-дълбоко" ниво, сам си обуславяш да се възприемаш като жертва(самонараняване) поради самовъзвеличаване на "постиженията" ти( мания за величие) и така сътворяваш интерпретацията, че имам нещо против теб...която, ако се вържа ще "ме вкара в твоя садо-мазо филм".

Втори път, на вече "по-повърхностно" ниво, възприемаш всичко "лично", а не вникваш какво пише друг... така вече изобщо си "резваш възможността" за по-голяма съзнателност за мотивацията ти, и вътрешните "садо-мазо" предпоставки "изникват" на съзнателно ниво под формата на търсене на конфликт, ама от другия, а не че ти го предизвикваш във взаимаотношението...и ако другия не е съзнателен ма така мое да го "повлечеш у собственото ти блато", че после да се чуди що "се чувства като изцеден" (някой хора кът не познават този тип комуникация и са "родили" инфантилния термин "енергиен вампиризъм")...

Просто за пореден път сам ще си "докажеш", че "съдбата ти е в самотата", ама така и нема вникнеш в самопораждането, поредното самовъзпроизвеждане на вътрешния ти конфликт....

П.п. "платих си цената откъм време и енергия" за изказаното от мен по отношение на теб...как искаш си го възприемай!...но вече ми отиде при "асистентчето"... и шъ тъ игнорирам с твоите егоистични "придърпвания" към излишни съревновавания...

на 6.09.2010 г. в 20:35, some_spirit написа:

защо темата е кръстена "Защо няма Бог", никъде не съм писал такова нещо или обратното че го има.

Да, самото заглавие на темата е тъпо!

Няма как да се твърди нещо, за което няма доказатество, че е истина. 

Твърдението, че няма Бог, трябва да е подкрепено с факти. А такива факти няма!

преди 1 час, kipen написа:

егоцентричната гледна точка

Е те на такова "животно" не бяха ме оприличавали ... :) Няма проблем ... слагай и ти нови етикети на образа ми тук ... :) 

Човек който няма гледна точка, но му се внедрява, защото трябва да се характеризира ... не може така .... без характеристика ... :) 

Характеристика от някой "специалист" ... :) 

Да видим до къде ще достигне творчеството ти на човек който може да дава характеристики ... :) 

Колко специални хора имало ... мда ... :) Та, да допрочета все пак и твоята характеристика ... :) 

преди 1 час, kipen написа:

вникваш какво пише друг...

Пише свои разбирания. На въпросните споделям своите. И?! 

Мислиш, че другите не подхождат с егоизъм ли?! Хм ... ако е така, то кой лъже?! 

Нормално е всеки да си гледа от своето Его. Общо Его няма!!! 

В случая е свободен форум, а не специализиран. Дадена е възможност на всеки да представи своето его, а не личност. 

Кой го приема лично?! И защо мислиш, че аз съм личност?! 

Ето го ключа: Твое и на други незнание, защо изграждам по тоя начин образа си тук?! Започвате да гадаете, но не знаете....   

преди 42 минути, Aumi написа:

По същия начин няма и факти, че има ... 

Всеки споделя свои доводи защо няма и защо има. 

п.п. Това, че в дадена книга пише, че има не го прави факт. 

Факта е следния: Има хора които вярват в него и такива които не вярват в него. Останалото е кой е по по най велик ... 

Нека да видим фактите първо. Само, че факт = пише го в една книга не е факт. ;) 

п.п. Някой е направил тази тема в противовес на друга тема "Защо има Бог". Тук повече се коментира отколкото в другата. 

Човека направил тази тема се кефи, че неговата тема се посещава, а другата не. :) 

преди 45 минути, dioib написа:

В случая е свободен форум, а не специализиран. Дадена е възможност на всеки да представи своето его, а не личност. 

В неосъзнавания си див егоизъм няма как да "видиш" по друг "начин" форума, освен като възможност за представяне на егото ти! А не примерно - "да си видиш егото" ...

....и отново (псих.защити на) самовлюбено, нарцистично "изливане" на собственото ти его, но не и осъзнаване кви глупости дрънкаш често

преди 49 минути, dioib написа:

Твое и на други незнание, защо изграждам по тоя начин образа си тук?! Започвате да гадаете, но не знаете....

Кой го боли ти кво "изграждаш" и как си "играеш на криеница от теб си"?!?! ....па и другите били "незнаещи" за твоите "игрички" с личното ти несъзнавано...

Аз поне не гадая - аз го виждам у теб, а па вече ти написах - както искаш си го ползвай! 

Проблемът, за който писах е, че има доста като теб, самовлюбени идиоти, дето поддържат тези, водещи до некачествено разделение.... 

Дори и заглавието на темата, ако беше леко по-различно, нямаше да се стигне до наличните полемики....или поне тезите на по-разумните щяха да са различни...на неосъзнато фанатичните религиозни последователи "песента" щеше да си е същата, щото се основава на повтаряне...

преди 1 час, Aumi написа:

Наистина, ако темата се казваше "Защо няма ... нужда от ... Бог", щеще да е по-различно!

преди 1 час, dioib написа:

По същия начин няма и факти, че има ... 

Това е поредният оксиморон - вярващ православен християнин, да твърди, че няма факти, че има Бог?!:lol6:

Факт е, че "оазиса насред пустинята" е мираж, ако това го вижда само един човек от едно местоположение. Това е факт!

....ако го виждат много хора заедно, но от едно местоположение...е масова психоза.Това също е факт!....  ...а този факт може да е следствие и на прекрасен трик на Дейвид Блейн или Копърфийлд...

Поради тези факти в научния подход е прието, че една хипотеза може да стане теория, когато е потвърдена при многократни опити("поглеждане от различни местоположения")...в науката няма "забрани" да се "гледа", а изисквания за резумен "поглед" на "гледащия"....това го няма като изискване в религиите и за това сред религиозните последователи има доста "фантазьори". Дори и сред религията, в която не се оперира с понятието "Бог", а със "съзнание".

А "търсенето на факти за Бог" е несъстоятелно от научна гледна точка. Особено при точните науки. Виж за психологията е страхотен ресурс за изследване...и има доста направени изследвания в тази насока, които фанатични религиозни последователи никога няма да могат да разберат, поради дисонирането.

За последен път ще повторя мнението ми, че проблемът в темата е смисъла на понятието "Бог", което се влага от участниците в темата!

Според мен, колкото повече разум, толкова по-малко посредствено е разбирането на понятието "Бог".

преди 3 часа, Aumi написа:

Какво му е тъпото на заглавието? Тъпо е нещата, които не ти изнасят да наричаш тъпи.

В темата съм сложил. Образовай се.

Няма как да се твърди нещо, за което няма доказатество, че е истина

Права си, няма как да се твърди, че съществува Бог, за който няма доказателство, че е истина. Върви сега в темата "Защо има бог" и там напиши, че заглавието е тъпо.

@Aumi , обръщам те и към теб, след като страхливците Валкирия и Ишиацу треперят някъде спотаени, напиши какво ти дава вярата/религията, в положителен аспект. Следва само хора, които страдат от избора си да са толкова предпазливи, с условности и неми когато ги попиташ нещо толкова просто, на което иначе са посветили целия си живот.

Примерно на един бегач целта му е да печели турнири, слава, пари, да чупи рекорди. Това нито е тайна, нито би се запънал да си го каже.

преди 1 час, Aumi написа:

Това е поредният оксиморон - вярващ православен християнин, да твърди, че няма факти, че има Бог?!:lol6:

Ти факти ли си събрала? Айде, позволявам ти да пишеш в тази тема, вместо в правилната, и да ни ги предоставиш!!! Все пак ще си първата в историята на човечеството, кой съм аз да издребнявам, че не си нацелила правилната тема???

преди 16 часа, Търсещ истини написа:

Истината, истините и тяхното търсене

Да се търси "Истината" сега ми се вижда детинско. 

Ами ти не я търси . За всеки случай живей праведно ( без да лъжеш ,крадеш ,изнасилваш и т.н.т.) ,прави добро ,колкото можеш ( нахрани гладен, дай подслон на нуждаещи се  ,давай цигари ако ти поискат дари за някаква добра кауза и т.н.т.), да живееш праведно не означава да се лишаваш от удоволствия( пиене на алкохол, с.кс, шопинг за глезотийки и т.н.т.). 

Всъщност не мога да дам физически доказателства ,че има Господ ( тези дето могат ги крият) ,но мога да кажа на 100 от 100 % ,че има Господ и вечност ( че ние сме вечни) ,защото имам лична опитност ( която предизвиках с годините). И аз съм имал съмнения някога преди ,че има Господ но направих нужното да получа доказателства ,че Го има ,и моето е уредено - след смъртта Рай ( пиячка ,игри ,с..с ,шопинги и т.н.т.). Сега в земния живот съм проповедник ,но тук не е Рая ,и за един проповедник като мен няма шанс да стана богат ,защото мислите ми са в проповядването а не в парите ,а и интелигентността ми е стандартна ,но бях насочил всички усилия да достигна Господ и Го достигнах ,въпреки ,че пропуснах да мисля за пари 💰💸 , и сега съм обикновен проповедник . 

Абе това е , моето послание към невярващите ,,, живейте праведно за всеки случай" ,защото преди да повярвам аз живеех праведно за всеки случай и имаше време в ,което и аз се лутах между атеизма и вярата.

Като прочета, че някой търси щастието си или истината, и разбирам, че ги е изгубил преди това.

преди 3 минути, Myanmar написа:

Като прочета, че някой търси щастието си или истината, и разбирам, че ги е изгубил преди това.

Не, бе, чул съм да разправят, че ги има. Търсене на иманяр. При това без карта. :) 

Абе хора ,светът е изпълнен с удоволствия за всеки ( с..с, игри ,шопинг ,интернет ,пиячка ). Не мога да ви разбера ,как не откривате щастието?!

преди 42 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Абе хора ,светът е изпълнен с удоволствия за всеки ( с..с, игри ,шопинг ,интернет ,пиячка ). Не мога да ви разбера ,как не откривате щастието?!

Човекът е единственото същество, което може да се чувства самотно сред 7 млрд. себеподобни.

преди 3 часа, kipen написа:

"да си видиш егото" ...

Цялото това мое Его го е оформило тук присъстващи потребители. То изобщо няма нищо общо с моето Его. 

Спокойно може да правиш дисекция на образа ми тук и на глупостите които съм "сътворил". 

Виждаш пси ... защитни механизми, хм ... :) в голяма заблуда си ... но как да е ... 

За разлика от опредени индивиди, то аз тук не се изявявам. 

Забравяш една подробност драга. Живял съм по време на социализма. И не зачиташ друг оксиморон комунист-християнин. ;) Те са по различни от капиталист-християните ... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.