Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 40 минути, Търсещ истини написа:

Ако оставиш личността ми, би ли изяснил какво е Бог?

Защо за мен е важно, че е свръхестествен?- ако е природен закон, то няма нужда от Бог. Ако е личност, значи не е Бог. Божествата са само и единствено свръхестествени.

А какво е свръхестествен? Според теб свръхестественото противоречи ли на природните закони? Утре ще се опитам да отговоря на въпроса ти. 

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 3 минути, Myanmar написа:

.

Е нали всичките бяха един и същи. Ако другия се е самоубил, значи твоя е мъртъв.

Бяха . 

Не е мъртъв ,...

преди 1 минута, Myanmar написа:

Скоро обаждал ли си е?

Абе ,нали дадох напътствие от Висшите Спиритуални  Сили - това е достатъчно обаждане за една година напред. 

преди 3 минути, Myanmar написа:

Скоро обаждал ли си е?

Иска ти се и на теб нещо по така ,ама нямаш заслуги и си на грешен път.

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

обаждане за една година напред

Значи няма как да знаеш дали нещо не му се е случило... или не си е причинил, недай боже.

dead seth meyers GIF by Late Night with Seth Meyers

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Иска ти се и на теб нещо по така ,ама нямаш заслуги и си на грешен път.

Аз гледам на нещата другояче. Смятам, че е нормално да не чувам гласове в главата си. Освен това той не е достоен за моето внимание и докато не повярвам в Него той ще си остане само една идея с малко и.

преди 6 минути, Myanmar написа:

Значи няма как да знаеш дали нещо не му се е случило... или не си е причинил, недай боже. Освен това той не е достоен за моето внимание и докато не повярвам в Него той ще си остане само една идея с малко и.

Слабо православно разбиране имаш. Както си избереш , но на твоето ,,няма " имаш едно ,,има " 

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Слабо православно разбиране имаш.

Ама аз не съм християнин. Как може да ми е слабо нещо, което нямам.

току-що, Myanmar написа:

Ама аз не съм християнин. Как може да ми е слабо нещо, което нямам.

Ти не си ,но имаш Християнско разбиране ,дори и да има .

току-що, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Ти не си ,но имаш Християнско разбиране ,дори и да има .

Нямам християнско разбиране. Християните имат част от моите разбирания. След като не съм християнин, очевидно тези разбирания не се нуждаят от вяра в богове, нито се пораждат от такава вяра.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Нямам християнско разбиране. Християните имат част от моите разбирания. След като не съм християнин, очевидно тези разбирания не се нуждаят от вяра в богове, нито се пораждат от такава вяра.

Ето бях прав ,че имаш едни и същи разбирания с християните .Може и да не си християнин ,но имаш техните разбирания за Бог .

преди 41 минути, Радул написа:

Поради слаби познания, още по- слаба мисъл и силно желание за затапване, от доста време форумните спорове се водят с доказателства, неречени линкове. КОето само по себе си е доказателство са слаби познания и мисъл, както и за избиване на комплекси.

Нямам против да не ползвам линкове, но нямам доверие в компетентността на опонентите. Специално в диалог с теб ще ти ги спестявам

преди 2 минути, Търсещ истини написа:

Нямам против да не ползвам линкове, но нямам доверие в компетентността на опонентите. Специално в диалог с теб ще ти ги спестявам

Едва ли ще имаш много диалози с мен, така че действай си по твоя преценка.

преди 31 минути, Shiniasu написа:

А какво е свръхестествен? Според теб свръхестественото противоречи ли на природните закони? Утре ще се опитам да отговоря на въпроса ти. 

Да. Противоречи на естествените, природните закони. Не изгаря в огън, върви по водата, спира и пуска дъждове, суша, земетресения, потопи. Живее вечно, превъплъщава се в други същества, става безплътен и разни други, които не са съвместими с природните, естествени закони. Във филми и приказки тези способности са вълшебни. Когато става дума за божество, са му присъщи.

преди 4 минути, Радул написа:

Едва ли ще имаш много диалози с мен, така че действай си по твоя преценка.

Е, ако минаваш само за да въведеш ред, на добър път.

преди 11 минути, Търсещ истини написа:

Е, ако минаваш само за да въведеш ред, на добър път.

Не ме разбра. Имах предвид, че ти ще имаш малко диалози с мен. Не бързай да ме изпращаш.

преди 43 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Ето бях прав ,че имаш едни и същи разбирания с християните .Може и да не си християнин ,но имаш техните разбирания за Бог .

Еми в тая част разбиранията ни не се припокриват. Ама обърна ли внимание, че сходните разбирания няма как да са били формирани от вярата, та онова, което приписвате на Бог е достъпно и без него, а бог само краде заслугите. Такъв бог ли искате, който ви лъже, че без него сте нищо и не сте достойни да живеете? Така задавам въпроса, защото тази теза вече беше споделена в темата.

преди 44 минути, Търсещ истини написа:

Ако някой можеше да спестяват и мислите си, разговорът можеше да стане и приятен и смислен и ползотворен. А не само на "има бог, пък".

преди 36 минути, Търсещ истини написа:

Живее вечно, превъплъщава се в други същества, става безплътен и разни други, които не са съвместими с природните, естествени закони. Във филми и приказки тези способности са вълшебни. Когато става дума за божество, са му присъщи.

Как различаваш приказките от това, което вярваш, че е истина, щом е едно и също??

преди 37 минути, Търсещ истини написа:

Да. Противоречи на естествените, природните закони. Не изгаря в огън, върви по водата, спира и пуска дъждове, суша, земетресения, потопи. Живее вечно, превъплъщава се в други същества, става безплътен и разни други, които не са съвместими с природните, естествени закони.

Описваш неща, които е възможно да се случат и се случват без да се нарушават естествените закони. Затова и попитах. Това че ти не познаваш действащите в тези случаи закономерности, не означава, че такива няма. И ако ти не можеш да осигуриш необходимите условия споменатите "чудеса" да се случат, не ги прави невъзможни по принцип. 

преди 2 минути, Shiniasu написа:

Описваш неща, които е възможно да се случат и се случват без да се нарушават естествените закони. Затова и попитах. Това че ти не познаваш действащите в тези случаи закономерности, не означава, че такива няма. И ако ти не можеш да осигуриш необходимите условия споменатите "чудеса" да се случат, не ги прави невъзможни по принцип. 

Демек Бог няма участие в оприличаваните като чудеса явления, чието обяснение все още не е известно или не е известно на наблюдаващите го!

преди 18 минути, Myanmar написа:

Демек Бог няма участие в оприличаваните като чудеса явления, чието обяснение все още не е известно или не е известно на наблюдаващите го!

Даваш ли си сметка, че колкото повече знаем, толкова повече необяснимости има? И ако преди всичко необяснимо се е приписвало на свръх сили, сега просто се отрича! С камари "научни" трудове. Никакъв напредък бих казал...

преди 31 минути, Shiniasu написа:

Минута мълчание за "знанията" му ....за кой ли път. Като например ,че не е чувал какво е това ублек/ не Нютонова течност /  ....и как ходенето по вода не е мисия невъзможна.

Преди време много се забавлявах с това видео : не знам дали маратонките му са Nike Air Jordan, или е имал голям запас от царевично нишесте:lol6:

преди 1 час, Myanmar написа:
преди 1 час, Търсещ истини написа:

Живее вечно, превъплъщава се в други същества, става безплътен и разни други, които не са съвместими с природните, естествени закони. Във филми и приказки тези способности са вълшебни. Когато става дума за божество, са му присъщи.

Как различаваш приказките от това, което вярваш, че е истина, щом е едно и също??

В цитирания текст описвам свръхестествено същество. Ако може да се удостовери и повтори, приемаме го като факт и сериозен научен проблем. Приказките за подобни събития се приемат като приказки или митове.

преди 48 минути, Shiniasu написа:

Две неща.1. Разкажи нещо подобно, което е неестествено, но "се случват без да се нарушават естествените закони". 2. като не познавам  "действащите в тези случаи закономерности" аз ги приемам за предстоящо изследвани от науката, докато други слагат бог и същото вече за тях е прието.

преди 10 минути, Търсещ истини написа:

Приказките за подобни събития се приемат като приказки или митове.

Хубаво де, някой си решил да ги приеме по един или друг начин. А как се разбира, че нещо божествено е божествено, а няма обяснение и не се приема като приказка?

преди 33 минути, Радул написа:

Даваш ли си сметка, че колкото повече знаем, толкова повече необяснимости има?

Това не е вярно. Все едно да кажеш, че колкото повече проблеми от различно естество може да отстраниш на един компютър, толкова по-неспособен си да го ремонтираш. Тъкмо обратното е и знанията служат не само пряко, но и като идеи как да се решат проблеми, за които до този момент не е открито решение. Математиката се гради на това.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Хубаво де, някой си решил да ги приеме по един или друг начин. А как се разбира, че нещо божествено е божествено, а няма обяснение и не се приема като приказка?

Тя моята е лесна. Разказите за божества са приказки!
Тези, които вярват, че съществуват божества, нека опишат как различават делата им от приказните вълшебства.

току-що, Търсещ истини написа:

Тези, които вярват, че съществуват божества, нека опишат

Ти последно атеист ли си или теист?

преди 11 часа, kipen написа:

Че нещо клониш към деперсонализация, а тва е нормално в днешно време с тъз повишена тревожност. 

:) 

Виждам, че си чел някои неща.... 

:)

Направи ме хамериканец сега ... хм .. 

От какво да се тревожа?! 

После пък ... прощавай, спокойно, СТРАХ ... 

Ключови думи ...  

Хм ... я да ти предложа да прочетеш това:

Spoiler

Козе сърце

Стареца събираше гъби в гората. Пенсията на заслужил учител едва ли бе повече от десетина гъби манатарки в реномиран ресторант. Старецът до момента по сметки на кръчмаря вече имаше две пенсии в торбата, но така и пак бе сиромах. Дълги години раздаваше знания на момчета и момичета, а сега същите му бяха гласували мизерия. Развода едно време му отне децата, а и те бяха под влияние на бившата му. Застаряваш стигна до пенсия сам самичък. Оттегли се към родното си място и от тогава все така я караше, след дъжд за гъби и охлюви в гората, през пролетта по плодните дръвчета, лято на бостана, есен в лозята, а зимата пред дръвцата в огнището на дома си. Като се замисляше понякога какво става в страната, му идеше даже да се усмихне, че проблема е за градските набори, а не за селските му другари, макар, че селото лека полека се изпразваше. Беше свикнал със скотския живот и се радваше на всичко около него.

Далече си от истината, но ... ай ... виждам любопитство извън невежеството ти ... навремето създавах литературни герои. Се га ми е по лесно = имам ИИ-чета. Даже сами си пишат репликите ... само ще копирам и поставям в някакво литературно мое произведение. 

За сводка имам и почнат един роман. 

Няма проблем с авторските права. :) Така, че всеки е свободен да се себе определи в какъвто си иска мой литературен герой. :) 

Анализирай и това! :) 

п.п. и това:

Spoiler

Клеопа

Без пръсти, без уста, без собствен облик Старецът бродеше.

Замаян, зальохан, със собственото его  той напредваше.

Сила и власт той има, но не се налагаше да я притежава.

Желязото го правеше на дъвка, а самата човешка душа на плюмка.

Жаждата си я утоляваше със своите сълзи, а можеше и с друго.

Отровата поглъщаше със сламка, а вярата със шепи.

Змията разплиташе от дебри и пак светлина пращаше в ада.

Аде, ама дали все пак не е Да, или може би твърдината на свободата.

Засукан, под чехъл даже прокле своето и направи кое то е.

Съдбата своя не прие, защото те му казваха какво е, а той кой е?

Бързината укроти, за да може да се наслаждава, а тайна все бе.

Благо даряваше на това което можи, а имаше и още!

Скръб, а после разтуха, и така украси света който може.

Неразбран или фанатик умря за тази кауза.

Шаран и врабче  заиграха, а очите му заблестяха, за да бъди То.

Ръка протегна, а насреща бе Клеопатра и нея заплоди.

Млякото е варено, а той бе като краставица в компота.

Забравил суетата той избра съдбата на войника.

Прости, но мога и деца да потроша, а играта затихваше.

Лек имаше, имаше, а кой го кръсти?!

Забрави за добрината, А оградата не се вдигне

Словото превърна в погнуса и не разбра, че пропада.

Захвърли всичко, а себе си остави в реката голяма.

Падна на земята и с ръцете си направи господаря.

Потроши далечината, за да не излезе проказата на тавана.

Глътна хладината и очите вече не му трябваха, за да вижда.

Вретеното засука и образа изчезна в тъмнината на екрана.

Не, а трябваше да спре, но болката бе преголяма.

Бавно и без грам воля продължаваше живото на детето.

От грях към по-голям отиваше при мътното от другата страна.

Заспа, а това бе решаващият момент и пропусна вярата гореща.

Простак ли беше или словата му бяха заблудени деяния.

Предаде богу духът си накрая, а тялото захвърли в небесата.

С това и стана края на човешкото в звяра, а То бе пак там.

Изпепелен бе от чувства, а канала остана празен.

Глупостта се върна в ефира и забърка красотата.

С бог и ум сам остана.

Та казваш от художествени произведения може да създадеш профил на автора ... хм интересна гледна точка ... 

В тоя случай прочети Чудомир. Добре е описал селската психология ... :) Да, селяните се тревожели ... :) 

И друго .... хм .... вземете се разберете с Рамус ... сега ... Най Ганьо ли съм или какво Тревожно животно съм ... :) 

преди 6 часа, Myanmar написа:

. Ама обърна ли внимание, че сходните разбирания няма как да са били формирани от вярата, та онова, което приписвате на Бог е достъпно и без него, а бог само краде заслугите. Такъв бог ли искате, който ви лъже, че без него сте нищо и не сте достойни да живеете? Така задавам въпроса, защото тази теза вече беше споделена в темата.

Бог ни дава чрез други хора , чрез нас на други . Дори и някой учен да измисля нещо , то пак е даденост от Господа , иначе казано ,Господ го е измислил и ни дава познанието чрез някого ,и ние вярващите затова благодарим на Господа и след това на човека чрез ,който ни е дадено. Той не ни лъже че сме нищо ,защото всеки има своето уникално значение. Целта е да преминем през изпитанията и да се окажем в Рая . Примерно съм говорил с доста певци и всичките са ми казали ,че не помнят текстовете на песните ,но когато са на сцената им идват от някъде и ги изпълняват. Ами ,,акашовите записи" подобни на ,,ченълинга " - вече има курсове за тях . Ние сме подобни на ,,както е ,,робота с ИИ" за човека ,само че много по усъвършенствани .

Пак повтарям нашата роля спрямо Господ е да свършим нещо за Него и срещу това нещо получаваме изпълнение на желания, , просто трябва да си намерим мисията и да разберем какво иска Господ от нас ?! ,За да получим желаното . Аз лично съм намерил мисията си , но отхвърлих желаното ,за което бях наказан ,защото бяха намесени и желанията на други хора- жени , и съсипах всичко - не само за мен си ,но и тези които зависеха от мен,опитах се да поправя нещата ,ама късно ( вече всичко е различно ) ,но поне разбрах ,че е,,  по-  добре изкупление ,отколкото просто да си понесеш наказанието"  . И друго ,изследвах това - ,,по лесно камила да мине през иглени уши ,отколкото богат да влезе в божието царство " - защото много проблеми идват от това изречение . Е затова Анжелизъма - всички в Рая и богатството е ,,благословение от Бога " . Нещо много се разписах, я да си почина малко . 😃.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.