Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 1 минута, _ramus_ написа:

И?

Дуалността е само повърхността и е похват, а не крайна цел.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Ко ?

парада на опростачването се вижда чудесно именно с елементите на изразяване и поредните простотии, дето ги ръсиш. Неспособен си дори на елементарно ниво в това, за което става въпрос. Търсиш си фразички, на които да се гепиш, но това няма да промени "фона отвътре" и няма как да го прикриваш - дори с лиготии и битови клишенца. 

преди 5 минути, Радул написа:

Дуалността е само повърхността и е похват

И?  На какво точно е похват, след като е 'само на повърхността'? 

преди 3 минути, _ramus_ написа:

И?  На какво точно е похват, след като е 'само на повърхността'? 

На разказа. Насочва вниманието в дадена посока, за да не си губиш времето с философии, а да прочетеш шибания разказ.

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Ма не го изстрелват на черешата

Мдаа - не го. Докато някои са се качили на "просветлената череша" ... че дори и това им е фалш.

преди 6 минути, Радул написа:

а да прочетеш шибания разказ.

И... например ти, точно тук - какво разказа? За да се налага да ползваш "чернобял похват"?

Както и друг въпрос - защо е толкова важно в разказа да има чернобяла картинка и именно това да "привличало" "четачите"

Иначе на "аз съм цветен с много богата палитра (направо HDR, с 5 плюса), но като пиша сред форума ползвам чернобели картинки - заради читателите и "другите авери от корпуса за доставка на кеф". Ма иначе всички сме цветни и шарени... Но пък кефа е чернобял... и що да не си "разказим" с измислици и лиготийки, заяждания и форумни забавления за 'чернобели"

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Мдаа - не го. Докато някои са се качили на "просветлената череша" ... че дори и това им е фалш.

И... например ти, точно тук - какво разказа? За да се налага да ползваш "чернобял похват"?

Както и друг въпрос - защо е толкова важно в разказа да има чернобяла картинка и именно това да "привличало" "четачите"

Иначе на "аз съм цветен с много богата палитра (направо HDR, с 5 плюса), но като пиша сред форума ползвам чернобели картинки - заради читателите и "другите авери от корпуса за доставка на кеф"./

Задаваш въпрос и си отговаряш. Нямам какво да добавя.

преди 6 минути, Радул написа:

Нямам какво да добавя.

разбира се, че няма. :) Чернобялото е на "има и няма" ( отгоре на всичко - в примера е дори без наличие на "сиво" ) .

Иначе - зададох ти въпрос, но не точно ти отговори на въпроса. Аз предложих само вариант на обобщение, срещащо се масово сред форума, сред което и ти самия участваш непрекъснато... Но не и "отговор" на въпроса ми. Няма ли да се пробваш - цветен отговор, а не чернобял... Нали било само похват - майсторите имат много похвати, та ти имаш ли други?

Аз предложих само вариант на обобщение, срещащо се масово сред форума, сред което и ти самия участваш непрекъснато...

Да разбирам ли, че ти се цепиш от колектива ?

преди 2 минути, _ramus_ написа:

разбира се, че няма. :) Чернобялото е на "има и няма".

Иначе - зададох ти въпрос, но не точно ти отговори на въпроса. Аз предложих само вариант на обобщение, срещащо се масово сред форума, сред което и ти самия участваш непрекъснато... Но не и "отговор" на въпроса ми. Няма ли да се пробваш - цветен отговор, а не чернобял... Нали било само похват - майсторите имат много похвати, та ти имаш ли други?

Майсторите имат много инструменти, похватите не са чак толкова много. А какво разказах ли? Разказах, че в коктейлите от химия, литература, фантастика и мистика, каквато е същността на форумната психология, антипода на любовта е омразата, а не страха.

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Да разбирам ли, че ти се цепиш от колектива ?

питаш ли?

Че лиготиите ти се множат... дори и без карма и качения на просветлената череша.

преди 1 минута, Радул написа:

антипода на любовта е омразата, а не страха.

а някъде извън "форумната чернобяла психология" - как е?

А между другото - "омразата" чувство ли е, емоция ли е, реакция ли е, преживяване ли е, отношение ли е... и някъде в нея дали няма "страхуване"

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Подсказвам ти 

сладки ли са лиготийските черешки? Да не си опънал някоя 'цигарка", нещо - така и така не трупаш карма и около теб всичко е 'просветлено', но чернобяло...

А между другото - "омразата" чувство ли е, емоция ли е, реакция ли е, преживяване ли е, отношение ли е... и някъде в нея дали няма "страхуване"

Пак омазахме фактите и възможностите. И да, може някъде в нея да има и страхуване. Може! То теоретично всичко може. Обаче измислили теорията за относителността, та да ограничи щетите от всичко моженето.

преди 22 минути, Радул написа:

И да, може някъде в нея да има и страхуване. Може! То теоретично всичко може.

хич не е "теоретично"...  нито е до 'можене'. Тия вървят когато някой не е компетентен - с предполагания, може би, да допуснем, теоретично... А можеше и да прочетеш, но е по-лесно с клишенцето за 'омразата като антипод на любовта" , замаскирани като 'замазване на факти и възможности'.

Така се прикрива безпомощността... Иначе всички са мъдри, просветлени, цветни ХДР-ри, многознаещи, можещи... но на сладки раздумки на по "кефче".

преди 31 минути, Радул написа:

А какво разказах ли? Разказах, че в коктейлите от химия, литература, фантастика и мистика, каквато е същността на форумната психология, антипода на любовта е омразата, а не страха.

Всъщност изказа собствената ти интерпретация за мотивацията за писане на пишещите във форума! "Осредни данните" и даде оценка, дето не е представителна за друго освен, за да отрази собственотото ти впечатление. Всеки действа в "черно-бял" режим, когато се "сблъска" първоначално с голямо количество данни. Съвсем стереотипен подход е! Но последствие, при по-обстоен анализ "излизат и нюансите" и евентуално "може" и да се види, че "нещата са в некъв баланс" с уклон в дадена посока, издаващ тенденциите на развитието на изследваното "множество".

преди 17 минути, Радул написа:
преди 29 минути, _ramus_ написа:

Пак омазахме фактите и възможностите. И да, може някъде в нея да има и страхуване. Може! То теоретично всичко може. Обаче измислили теорията за относителността, та да ограничи щетите от всичко моженето.

И съвсем естествено умозаключението, че "омазахме фактите с възможностите". Ами нормално е, когато си с нагласата, че антипода на любовта е омразата и това е "отразено представително" във форума.

Не е факт, че хората пишат от омраза....това е просто интерпретация. А че "възможностите" във форума не са единствено такива, също е въпрос на лична интерпретация. Ако не може да се види, че има и други "възможности"(други типове взаимоотношения, които могат да се реализират), това не означава, че няма такива "възможности". Просто всеки допринася с "нещо" към "общото"(темата), всеки си "излива"(показва, демонстрира) по нещо в "казана".

преди 31 минути, kipen написа:

Всъщност изказа собствената ти интерпретация за мотивацията за писане на пишещите във форума! "Осредни данните" и даде оценка, дето не е представителна за друго освен, за да отрази собственотото ти впечатление. Всеки действа в "черно-бял" режим, когато се "сблъска" първоначално с голямо количество данни. Съвсем стереотипен подход е! Но последствие, при по-обстоен анализ "излизат и нюансите" и евентуално "може" и да се види, че "нещата са в некъв баланс" с уклон в дадена посока, издаващ тенденциите на развитието на изследваното "множество".

И съвсем естествено умозаключението, че "омазахме фактите с възможностите". Ами нормално е, когато си с нагласата, че антипода на любовта е омразата и това е "отразено представително" във форума.

Не е факт, че хората пишат от омраза....това е просто интерпретация. А че "възможностите" във форума не са единствено такива, също е въпрос на лична интерпретация. Ако не може да се види, че има и други "възможности"(други типове взаимоотношения, които могат да се реализират), това не означава, че няма такива "възможности". Просто всеки допринася с "нещо" към "общото"(темата), всеки си "излива"(показва, демонстрира) по нещо в "казана".

Всъщност, говорехме за антиподи или полярности, както ти ги наричаш. И ако си спомняш, този разговор го започна ти. Аз само поправих полярностите. Всъщност дори само една от тях. Направих го защото, щеше да доведе до много дървена философия, не за друго.

И между другото ! Стана ясно , че Личните интрепретации са налице.Ама само когато нас не ни касаят.
Сирена ясно го обясни , ама когато става въпрос за нея не са интерпретации , а диагнози . Когато става въпрос за друг са лични интерпретации. Много избирателно.
Типичен защитен рефлекс !
Ама иначе сме мноо отворени . не падаме по гръб и сме Джони Браво по форумите..

преди 53 минути, Радул написа:

Сирена ясно го обясни

:) Ма няма по-ясно... Освен вселенска говорителка е и ЯСНО-обяснителка.

Защо си играете на глупости, не мога да разбера? Толкова ли е голямо безсилието и само на границата на несериозността, лиготията и кеф-плямпането да се стои?

Защо ви е този консенсус при положение че всички много добре знаете че кака ви, капитана, мадхямика, автомайстора и купчината от ролеви палячовци, заиграващи се с едно или друго?

Или консенсуса е именно заради това - нека всички си играем любимите избрани роли, щом това ни е кефа?

Отгоре на всичкото - щом някой почва да се дъни и потъва, при сигнал почва да се оправдава, да недоволства, да си измисля врагове, причини, дразнители... от рода "така се рушат дускусиите". Та какви дискусии, след като договорената лъжа е в основата на тая елементарна форма на псевдокомуникация?

Претенции за интелигентност и имитацията й - насипно, на килотон... Обаче имитацията винаги е възможна само донякъде и след това - безсилието лъсва с пълна сила. Това не пречи да се замаскира с измишльотини за "хиляди причини" и всичките са "някъде там, в някой си друг".

въобще - кефа и компенсационни фантазии стоят в основата на повечето участници и след като си осигуряват между някои от тях взаимен договор "всеки да си го играе, а в замяна да бъде публика на нечия друга игра". И така се изреждат - сред сделката...

И... нищо. Палячовски игри и папагалски повторения. Щото игрите все пак - не блестят с никакви висоти, най-малкото защото все пак са игри... И зад всички тях стои обикновена маймунка...

преди 4 минути, _ramus_ написа:

:) Ма няма по-ясно... Освен вселенска говорителка е и ЯСНО-обяснителка.

Защо си играете на глупости, не мога да разбера? Толкова ли е голямо безсилието и само на границата на несериозността, лиготията и кеф-плямпането да се стои?

Защо ви е този консенсус при положение че всички много добре знаете че кака ви, капитана, мадхямика, автомайстора и купчината от ролеви палячовци, заиграващи се с едно или друго?

Или консенсуса е именно заради това - нека всички си играем любимите избрани роли, щом това ни е кефа?

Отгоре на всичкото - щом някой почва да се дъни и потъва, при сигнал почва да се оправдава, да недоволства, да си измисля врагове, причини, дразнители... от рода "така се рушат дускусиите". Та какви дискусии, след като договорената лъжа е в основата на тая елементарна форма на псевдокомуникация?

Спомене ли се Сирена и Рамчо веднага изригва!  :)

Но ти цитираш не само първото изречение, а и "онова, след него".

Доста удобно си спести прочита на "другото". Иначе безсилието се пробваш да го маскираш зад малко думи или удобни завъртулки и форумни трикчета от на Цицерон времето.

Вселенската розова кака, с многото никове е символ на изтрещяването сред виртуала - чиста форма, като сълза. също символизира колко е тачена форумната сделка от деца в детска градина, с претенции и игрички колко са "духовни, герои и философи". Дет що имаше Напъници, всички  се изредиха да се изнасилват какви са житейски размислители, че чак и сред вселената, отвъдното, духовете и духовните работи.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Но ти цитираш не само първото изречение, а и "онова, след него".

Доста удобно си спести прочита на "другото".

Удобно си спестявам излишните усилия, да. Прав си.

преди 4 минути, Радул написа:

Удобно си спестявам излишните усилия, да.

РАзбира се. :)  Банални и детински оправдания... Не е по сценария, не е по играта, не е по форумната сделка за палячовския цирк. Друго са си ежбите и дребните момчешки и момичешки заяждания, закачки и празнословене...

преди 4 минути, _ramus_ написа:

РАзбира се. :)  Банални и детински оправдания... Не е по сценария, не е по играта, не е по форумната сделка за палячовския цирк. Друго са си ежбите и дребните момчешки и момичешки заяждания, закачки и празнословене...

И да добавя , че реакциите на кипен и рамус към точно определен потребител Сирена са абсолютно идентични !  Въпроса е "защо" и оставям това за размисъл. Както и защо кипен отговаря вместо рамус и обратното. Както и защо са идентични и похватите и изразният маниер и т.н.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Аз поне, за да се стигне до неква нефелна форма на консенсус!

преди 1 час, _ramus_ написа:

Защо ви е този консенсус

За да не се нервя излишно, тъй като видях, че няма да се разберем с Радула.

Още със самото му "защитаване" на "антиподи са любовта-омразата" ми стана ясно колко "дълбоко" може да се "вгледа"....

А пък след това

преди 1 час, Радул написа:

И да добавя , че реакциите на кипен и рамус към точно определен потребител Сирена са абсолютно идентични !

Вече ми е ясна и "картинката Радул" - "рицаря на бялата роза" беше готино детско филмче....

Язък, че изказа едно качествено предложение, даващо възможност да "спрем" с анализите - аз, с отказа от такива - той. (Всеки да си прочете шибания му разказ, без да си държим гарес един другиму). За кво му трябваше да дописва поста, дето му го лайкнах?!?!? (и последствие се съгласих, че е Неделя, Цветница, а някой си имат и именяци в семействата)....типичен пример, когато Разума се прояви, но неразумното желание да си разиграеш ролята( на рицаря) води до "пропадане" ..... а па после ... омразата била характерна за "форумната психология", но "рицарите"(щото не е само един тука) не допринасят за ограничаването на "възможностите".....

Те за тва предпочитам псевдоконсенсус....наместо да се впускам във "водовъртежите" на чуждите "филми"!

п.п. бай дъ уей, Рамусе, и Дон Цеци и Радул поне ми прочитат ника така, както съм го написал и както отразява името ми по лична карта....странно ми е просто....щото понекога и аз действам просто - Киро ми е името и съм добавил от фамилията.... не знам как видя Рен-а ... ма и нема значение....идентично безсмислено ще е като да обяснявам защо ни съвпаднаха позициите за патологичното пропадане/въздигане на съфорумничката с много лица...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.