Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Не става.

Става, бре човек! С триангулиране. Не е въпрос на "отвъдна логика".

Рамуса, поне 5 пъти се опитва да "изрази" този похват като критикува тези или постулати, които са "противоречащи". А така при негативирането на две противоречащи си, се ражда третото. ...стига "критиката" да се интерпретира като "градивна", а не заяждане.

Ако искаш и "теза-противотеза-синтеза"...но принципът на "осветляването" на трета "точка" извън "основната линия" си го има подробно обяснен в Триангулацията.

Па дали този процес ще се реализира съзнателно като "сънувания" на "ступи", или "рекурсията на матрьошки" е въпрос на индивидуално изживяване, на момент на "прозрение"...или "еврика"...или "ахааааа"...се тая....

Не е нещо необикновено, а си е процеса на съзряване и "трансформация", през които преминава всеки човек...по различен начин(форма и значимост, съпоставено с другите).

И изобщо не е некво "възвишено", "ултра духовно" или некво "изтрещяло религиозно", еле па "розово-нюейджърско"....

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Съставността на относителната истина не му е ясна. Тука колко сме го бухали като маче у дирек.

В крайна сметка, не е сигурно, че не му е ясна, поне според мен.

А и ако ролята, която изиграва във форума Рамус, не я изиграва, то ще стане мазало от "изтрещели", "реални", "мадхямици" и "турбо-фолк-тигрици".... аз за това се отнасям с голямо уважение към него, щото е "чистача" и полага "граница за навлизане" на тоталната простотия....

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 12 минути, kipen написа:

и полага "граница за навлизане" на тоталната простотия....

И тотално фантасмагории измисля ,като например ,че Ауми била учителка по физкултура.

:)  Браво - глупостите на търкалета ги разтегна в толкова бъркани думички...

Защо са ти тия глупости, не знам - говориш си с някой си рамус... дращиш му някакви знаци, които ти изфантазираш...

Започна с:

преди 4 часа, kipen написа:

и съвсем естествено отново "се забиваш" в личността ми...

След като още предишния път казах ясно че личността ти не ме интересува.

Но веднага след това идва абзаца:

МНОГО ДОБРЕ съм установил, че не моята личност представлява интерес за теб,

детински работи... :)  Добре съм, ма не съм добре. Виждам невижданото, идеалното не е онова идеално, а е от другото...

И за да покажеш колко (не)ги разбираш кое ме интересува и ти колко "добре си установил" продължи горното с:

..не моята личност представлява интерес за теб, а моето Себе и "субстанцията му"

И те не ме интересуват. Точно пък тия - въобще. Още повече че с тая заявка показваш колко ги "разбираш тия думички".

Каквото ми беше интересно, ми "написа" че липсва, запълвайки празното с празнословия и бълбукане. С което интереса ми вече е нула, щото отговора на въпроса ми вече е налице. 

Нямаш шанс да си сериозен - просто е и можеше с лекота да си го напишеш, ако си толкова наясно "със твоето себе и субстранцията ти". Вместо да сипеш повторителни оправдания и пак обяснения, пак проблемите са в рамус, в другите, в нещо си, там някъде...

То след като не "можеш да видиш", че отвъд повърхностното съм доста сериозен,

:lol6:Ма... най-сериозния!

Добре че... е скрито "отвъд повърхностното".... Ама мнооооооого дълбоко скрито.

Скица! :)

преди 41 минути, kipen написа:

А и ако ролята, която изиграва във форума Рамус, не я изиграва, то ще стане мазало от "изтрещели", "реални", "мадхямици" и "турбо-фолк-тигрици".... аз за това се отнасям с голямо уважение към него, щото е "чистача" и полага "граница за навлизане" на тоталната простотия....

Сигурен ли си? Щото според мен пишеш пълни глупости. Това че на някого му се позволяват простащините не е негов плюс, а минус на фигурантите дето му ги позволяват. Аз примерно в живота си имам достатъчно проблеми и не желая някой идиот да си прави експерименти с мен във форума. Защото въпросния дето много го уважаваш точно експериментира. Хваща си жертва и търси откъде и как ще поддаде на провокациите му. 

Не знам как можеш да уважаваш човек, който действа съзнателно деструктивно. Дори и да го прави с добри намерение, в което сериозно се съмнявам. 

Пишеш за "изтрещели" и т.н., но си нямаш представа колко знаешщи и търсещи потребители напуснаха този форум именно защото правилата са само фиктивни. Важно е темата да е "гореща", а не качествена. И провокациите водещи до размяна на множество безсмислени мнения са добре дошли. Съответно и провокаторите. Темите, особено в раздел "други", са важни само доколкото носят някакви приходи от реклама. И за някои изживяващи се като много разбиращи от психология всичко това е добре дошло и го използват. И предявяват някакви претенции за ниво точно тук, в деветата глуха. Сигурно тук трябва да сме професионални езотерици или нещо подобно. И да не смее никой да пише по теми в изследване на които не се е отдал изцяло. Ама и това пак по неговите си критерии. 

Пълен цирк. Е, става за общи приказки по темите. То като помислиш, че в езотерика пишат повече атеисти, какво да очакваш. Ама добре че са те, че иначе изтрещелите съвсем ще изтрещят.

преди 1 час, kipen написа:

Рамуса, поне 5 пъти се опитва да "изрази" този похват като критикува тези или постулати, които са "противоречащи".

Там е работата че и с твоите е така. Вече по-горе посочих с примери и че всеки коментар са налице. Когато емоционалните и чувствени тръпки минат някакво ниво, в думите не остава нищичко сериозно и цялата работа се превръща в цирк.

Намерил си с кой да коментираш "изтрещелите" - та той самият, завалията, е един от тях. Комичното и папагалското се борят за надмощие и се менкат по темите за путинизма, политиката, революциите и просветлението и средния п(р)ъ(с)т. И като го хване лигнята и няма спирка... Тук е цяла агитка от нарамили репертоара си за палячовщини и... юруш на маслините. Това е вече години... и толкова ще си продължи докато ги има авторите.

Изглежда силно заразно, защото като дойде някой нов... и постепенно пада на същото ниво... Щото простака си личи и сам се пише, като с това:

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

сигура не е вдянал за какво иде реч и защо аджеба е манджа с грозде донякъде.

Тука колко сме го бухали като маче у дирек.

Капитана на кораб... на нивото на пиян и просташки юнга... :) Като го поклати кораба няколко месеца и после идва да клати капитанския си... по форуми. И така - до другия курс... 

Форума като ... заместител на какво ли не. Но най-вече - на имитационни детски забавления "да си поиграем на възрастни щото гледай кво прочетох, кво видях, кво научих, кво съм си назубрил да си папагаля, щот ме кефи на къв се изживявам". Няма тема в която някой да има потенциал и да го разгърне... Нито един... В замяна на това - иначе всеки е супер сериозен (под повърхността) и само дето останалите не го забелязвали, на него не му се занимавало, било скучно, другите му пречили... 

Махленските и битови простотии и разтягания на любими локуми - ето това е "модата" и няма тема с която да не са се заиграли на "виж ме какъв съм умник и колко ги разбирам работите"

преди 24 минути, Shiniasu написа:

колко знаешщи и търсещи потребители напуснаха този форум именно защото правилата са само фиктивни.

Докато си караш по рецитацията да запитам виртуално (щото така или иначе не четеш),  "знаещите и търсещите потребители" напуснаха... а ти - от кои си?

Щото, вероятно си доста сериозен иначе... ама понеже "форума, рамус, няма смисъл...  и други от същия обяснително-оправдателен порядък.

Понеже темите трябвало да са "горещи", а не сериозни, ти специално подкара няколко теми... и в тях направо се разцепи от сериозност? Да ти напомня ли че започна тема, която беше сгрешена още в заглавието си, при това генерално, с промяна на автор на цитата... Отгоре на всичко - "теб защо трябва да ти пука" , допълнено с емоционални негативни полюции - поредните и разбира се - духовни, нравствени и морални... та дрънкат.

преди 19 минути, _ramus_ написа:

С което интереса ми вече е нула, щото отговора на въпроса ми вече е налице. 

Ми ОК! Не виждам "проблем" в това, та да емоционализираш... ..."защитно"...  ...скица:wow: .... и да исках да съм сериозен - епа нема вече и да съм:crying10:

Така или иначе освен критика нито си споменал някаква представа, щото само ти си "виждал външната форма", нито пък има някой да "разбере" неизказаното ти , освен "хората с високите постижения, които са недостъпни за тъпунгери" ....нито пък демонстрираш нещо освен подобие на социопатия.

Явно от позиция "на силата" си изискваш и "изстискваш" информация, дето само ти и някакви "идеални хора", дето не може да се срещнат във форуми, си "разбирате".... и предпочиташ да си си в "изолираната от плебса" позиция, до която другите трябва да градят мостове, иначе ще се разочароваш... същински Сун Дзъ, бреее (ако искаш да спечелиш война - гледай да е на познат за теб терен)

Та нали животът е един....явно ти и тези, които "разбират" нямате нищо общо с "плебса" и животът Ви ще протече извън посредствеността .... там нейде ... сред "изключителните" дето не са оставили нищо "разбираемо"... в самотата на собствените си "разбирания". Някъде по "стъпълата на Стълбата" на Смирненски.

В крайна сметка всеки се чувства добре "в черупката си"! ....и сам си избира, в повечето случаи - несъзнателно, с какво да се идентифицира...

....ама не всички проявяват амбицията да "пилят на главата" на всеки несъгласен с техния идеал....това го правят най-вече религиозните фанатици, но мотивацията им идва от мисловен модел "отвъд" прозаичната агресивност на налагането на собственото им мнение....Вярването, че са абсолютно прави има "дава криле" да се самопоставят над другите и да преодоляват социалните "задръжки" в непрестанната агресивна критика...па била тя и пасивно-агресивната форма на "добре си, ама ще се оправиш, щото не знаеш това, което не мога да ти обясня, но вярвам, че е истина".... и науката е основана на вяра....и в науката е пълно с научни "фундаменталисти", ама съ фундаментални, докат не се сменят парадигмите....но пък какъв патос само в изказа им и "боравенето" с размахания среден п(р)ъ(с)т.

И другата крайна сметка :  все пак подфорумът е за религия, мистика и езотерика, а не за практически решения по социални проблеми на индивидите.

Цялата ти критична теза се гради на "това не става, онова е папагаляне"....а вече се уточни, поне според мен, че Вярата не се доказва с разумни аргументи....

Ти си продължавай да бориш "илюзиите" на другите...аз поне виждам нещо градивно в това - "страничната гледна точка"...пък била тя и на материалиста дето разиграва театъра и се "оплаква", че явно е някакъв болен "идеалист" щом не може да разбере що се "роят тъпунгерите"....  

преди 1 час, kipen написа:

Ако искаш и "теза-противотеза-синтеза"

Във философски смисъл това е различно от триангулация. Макар, че и двете биха могли да се използват за "обяснение" на преживяно откровение.

При триангулацията изобщо не излизаме от рационалното. Докато "теза антитеза синтеза" е еквивалентно на "за истината не се спори с рационални аргументи".  Това са евриките. Евриката се използва за обяснение на преживяното, но е вид обяснение. Има и други обяснения, като триангулация, безкрайна рекурсия (стек оувърфлоу) и много други.

При преживяване на откровение не откриваш нищо, в смисъл никакво обяснимо нещо.

Евриката, откривателството, е своего рода нагаждане на интуицията, или може би е по правилно да се каже обогатяване (разширяване) на интуицията.

Преживяването на просветление не е баш еврика. То е еврика, доколкото става изведнъж. 

То е преживяване, което позволява на преживелия го, рахат да се съмнява не само в в шепота на интуицията, но и в крясъка на логиката. Разбира се и това е опит за обяснение. Не може да се обясни необяснимото.

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

При преживяване на откровение не откриваш нищо, в смисъл никакво обяснимо нещо.

Но това, което последва като "ънзипване" на компресираните смисли "дава" много" обяснения на наблюдавани като история процеси, случвания. Стига да можеш да "поддържаш" по-обхватна възпроизводима паметово представа за запаметената ти историята на съзнателното ти съществуване.

Верно, че така се "изпада" и в много големи илюзии, ама па е супер разтърсващо, независимо, че "възрастната" теза е, че се реализира "разреждане на емоционални заряди", в повечето случаи - заслуга на самия човек.

Все пак дори е да е един живота и да няма съзнателно съществуване "отвъд" физическата смърт, то животът ми си го живея аз самият. Пък "изказватели" на социалните норми и граници за "приличното" и "изключителното" доста....с кол дъ ги ринеш....

преди 19 минути, kipen написа:

все пак подфорумът е за религия, мистика и езотерика, а не за практически решения по социални проблеми на индивидите.

Липсата на практически решения и многобройните социални проблеми на индивидите са онова, което пълнят и този подфорум... ( и който и било друг). Всеки коментар прозират позите, заради ползите. И всеки се е напънал, щото го напъва отвътре "неговото".

И като е за религия, та какво, нали зад всичко прозира автора, за каквото и да пише, сред който и да е раздел или форум.  Пък всеки си имал черупка някаква си - да си я има, но като пише тук по този начин си показва колко му е счупена черупчицата и къде му издиша. Хем показва, хем я бори, хем я брани. Вероятно на това му казваш "норма". Всъщност - да.

Разбира се - социопат съм. Социото като това... чудесно е че съм му "пат".

преди 19 минути, kipen написа:

а вече се уточни, поне според мен, че Вярата не се доказва с разумни аргументи....

:) Наистина ли - та целият религиозен, политически или ала-балически раздел на калдата трещи именно от вярващи, които си играят да се доказват с "разумни аргументи". Те това е цялата битка - да си намерят нужните стъкмистики и да излязнат на воля да си ги менкат и мерят. Ти самият правиш същото и когато ти предлагам да не бъдеш така и да покажеш друго, ако имаш какво - се вижда какво следва и докъде го докара.

преди 10 минути, _ramus_ написа:

Липсата на практически решения и многобройните социални проблеми на индивидите са онова, което пълнят и този подфорум... ( и който и било друг). Всеки коментар прозират позите, заради ползите. И всеки се е напънал, щото го напъва отвътре "неговото".

Е,и! Какво пречи да го "погледнеш" като задоволяване на исконната нужда от споделяне! Що требе да е в негативна конотация?

Не всеки е "супермен" и може да устои стоически на "трънливия път" по себенадмогването при различните "смъквания на люспите на кромида"....

Хората имат нужда от контакти....без контакти за кво социално учене, за къв цивилизован живот да говорим?!? Да вземем да се "отречем" и от цивилизацията?!? кът некой суетници по "Дискавъри", дето се снимат във филмчета, че са извън нетя....

Пък всеки си имал черупка някаква си - да си я има, но като пише тук по този начин си показва колко му е счупена черупчицата и къде му издиша.

Перфекционизмът вече споменах, че точи бая сила....и  на ерекцията се отразява.....едно от формите му е и неприемането на недостатъците на околните....

за сметка на това пък позитивнато е, че подпомага самоизолацията....стига да си достатъчно надарен и продуктивен, де .... иначе "мижи кьорчо, да те лъжа"

:) Наистина ли - та целият религиозен, политически или ала-балически раздел на калдата трещи именно от вярващи, които си играят да се доказват с "разумни аргументи". Те това е цялата битка - да си намерят нужните стъкмистики и да излязнат на воля да си ги менкат и мерят. Ти самият правиш същото и когато ти предлагам да не бъдеш така и да покажеш друго, ако имаш какво - се вижда какво следва и докъде го докара.

АМи да! От това имам нужда - това правя! Споменах ти вече, че от не всяка върба става свирка! Не ме товари с очаквания, щото само ще изпитваш още гняв, че не се водя по волята ти.

Въпроси , Въпроси , Въпроси ...

Транзакция на Имагинерна Структура  

---------------------------------------------------

Някога задавали ли сте си въпроса - дали не сте пристрастени към Виртуалното Енергийно поле ?

Всяка една Същност Създава своята Картина на Света на база Ниво на Съзнание !

Всички практики , опити , знания , които е Извел от настоящото му Прераждане са Собственото му Отражение 

и Рисуват Персоналната му "картинка " за Света около него !

Накратко , всеки един от вас Възприема този Свят - Различно и Различно преминават отенъците 

през неговата призма ..като се опитват да се слеят в общите социални канали .

Интереса , който Вдъхновява е всъщност Стремежа да се "презентира" от базата на потенциала , който притежава ,

специфичните му качества , изградени от Пребиваването му Тук на Земята , от Изборът му на Усвоените Уроци и Знания .

Всичко това е "закономерно " . Но някои нямат кой знае каква "база" .

Не им остава нищо друго , освен да ползват "полуфабрикати" .. лесно е - Модели Има ! Живеем в Социално общество .

И така Неусетно започват да Създават една Имагинерна Структура , стъпила Смело върху Имитация и подражание 

на Желания Обект.

В така създадената Структура , индивида започва да се Изживява като Личността , чийто качества , харизма или там каквото е харесал .

И това му създава едни Прекрасни Усещания и емоции .. които му "пълнят" "записи " в собственото му Ниско Статично Ниво и те 

Оживяват в него и го Променят Ментално .. 

Дотук добре .

Но има една сериозна Значителна Подробност :

Това се Превръща в Зависимост !

Става като дрога за "потребителя" ..

Вътрешните им  Потребности неизменно започват да се интегрират към Определения Обект и изместват 

реалния им Свят към изкуствената Виртуалност ! 

И картинката започва да се 'валидира" сама към Имагинерното Пространство и да ги завлича все по-Дълбоко .

Вибрациите са много Силни и е трудно да им се Устои !

Къде се "намества " обаче "проблема" ?

Спецификата и Динамиката на тези процеси , които протичат във тях , като чувства , емоции , изживявания 

Те Рефлектират понякога като Изкривени Реакции към онези Обекти , "населяващи' Реалния им Свят .

Не всеки Притежава Стабилността и Устойчивостта да Уравновеси двата паралелни свята .

Схемите са Концептуални !

Бягат от самота , бягат от сиво безвремие , бягат от проблеми от лично естество , бягат от "болки" разни , 

бягат от скука , бягат от спомени .. а се "стоварват " във Виртуална Зависимост , със абстиненция и прилежащите й пристъпи .

Клин - Клин Избива , но последният Винаги остава ...

Добрата Новина е , че все пак Могат да Усвоят някои Уроци - Дистанционно ! 

Лошата , че могат да се появят непреодолими 'изкривявания" от непрекъснатия престой .

Някъде по средата неориентирано стои Душа , която има Избор да Избира .. 

...............................

Кое е толкова трудно да се Осъзнае , че това са си едни чисто човешки Потребности !

"Опитомени " сте във Социален Коловоз -  Тук се Развивате , тук Израствате , Тук Еволюирате ! 

Същността пристига в това Измерение във ФН / физически НОСИТЕЛ  и започва развитие в една Условна , Обща , Социална База ! 

В тази социална база  Личността започва да изгражда своя Потенциал и Възможности , започва Търсенето на "Кутията на Пандора " .

Информацията постъпва във Личността от това , което вече е залегнало в тази 'Духовна База " !

Оттук започва и СВЕРЯВАНЕТО  , вътре в СЕБЕ СИ ! Доколко То може да бъде РАЗПОЗНАТО и Приютено като лична Истина ! 

Едни приютяват едно - други друго !  Това няма смисъл от доказване , нали ? Вижда се с просто око ! Стига да имаш Очи и да Осъзнаеш.

Поради несходство и различните  парадигми , човек получава известна доза Несигурност.  По това си личат и онези , които нямат

стабилната Опора и са приели сляпо , онова , което им изглежда най- правдоподобно . Поради същата причина те идват и по форумите разни да "Сверят" часовника си . 

Онова , което не могат да Осъзнаят е , че няма как да го сверят .... Защото всеки ще си свири неговите ритми и ще пледира да е прав .

Пътят на Мъдреца е САМОТЕН !   Защото е Сам в Него !  Няма общи Учения и Пътища в Еволюцията !

Един ще те облича с неговите "учения " , друг ще те съблича с личните си твърдения - Нужно ли ви е ? 

Смисълът е само да си начешеш потребностите .  И да си направиш "социалната разходка " , Както и да се ИЗЖИВЕЕШ  , да запълниш 

една огромна празнина вътре там някъде ...

Това е , простичко е ...

Всичко , което искате да Узнаете е във ВАС !   Вътре ...Отключете си го и го надградете ...

Нямате нужда от нечие одобрение или съгласие .

Колкото повече потъвате в чужди учения и "духовни открития " се отдалечавате от вашата Собствена Библия.

Всичко с Времето си ... Библията се Отключва сама , когато се появят определените Условия .

преди 5 часа, kipen написа:

Хората имат нужда от контакти...

Айде стига лиготии и детински обяснения. Какви контакти - със себеподобни ли, от детската градина? Имат нужди, да... и си го показват. Те нуждите чудесно служат за лакмус кой, кой е - и по изфантазирането и по обясненията и по папагаленето и избора на лични сценарии в цирковите номера.

Нали не съм виждал колко си сериозен "под повърхността"... :) Направо ме заслепи... със сериозност... то блестене, с 20к лумена, направо... 

И... айде стига вече с въртене около оправданията и обясненията че ще се изтощиш, пък и няма смисъл - ама никакъв. Полети свободно, изпусни напрежението... хората... рамус-смотаняка, социопата... и ала-бала - вече е ясно. Зациклянето няма да го направи по-ясно.

преди 3 часа, _sirena_ написа:

Транзакция на Имагинерна Структура  

вселенската ви кака пак е изпусналата времето за хапчетата и пак замириса на вселенско изхождане. Те да се види добре пример за изтрещяване. :) 

Кирен - това ли са себеподобните бре? И тя търси, горката. Просто й писва от темичките за леките свалки и идва да се изходи "духовно", щото... защо пък да не "накърми" и тая тема с божественото си "млекце"... Само чакащи да има... :lol6:

А между другото - кака ви също е "сериозна"... някъде под повърхността. Ама мнооооооооого надълбоко - почти до дъното на Марианската падина.

И гледам автора на музиката в клипчето - Я куро... я не - но кой да каже? :lol6:Поне сеир има, да се посмее човек... от сериозно изтрещелите.

преди 13 часа, _ramus_ написа:

Айде стига лиготии и детински обяснения. Какви контакти - със себеподобни ли, от детската градина? Имат нужди, да... и си го показват. Те нуждите чудесно служат за лакмус кой, кой е - и по изфантазирането и по обясненията и по папагаленето и избора на лични сценарии в цирковите номера.

Нали не съм виждал колко си сериозен "под повърхността"... :) Направо ме заслепи... със сериозност... то блестене, с 20к лумена, направо... 

И... айде стига вече с въртене около оправданията и обясненията че ще се изтощиш, пък и няма смисъл - ама никакъв. Полети свободно, изпусни напрежението... хората... рамус-смотаняка, социопата... и ала-бала - вече е ясно. Зациклянето няма да го направи по-ясно.

вселенската ви кака пак е изпусналата времето за хапчетата и пак замириса на вселенско изхождане. Те да се види добре пример за изтрещяване. :) 

Кирен - това ли са себеподобните бре? И тя търси, горката. Просто й писва от темичките за леките свалки и идва да се изходи "духовно", щото... защо пък да не "накърми" и тая тема с божественото си "млекце"... Само чакащи да има... :lol6:

А между другото - кака ви също е "сериозна"... някъде под повърхността. Ама мнооооооооого надълбоко - почти до дъното на Марианската падина.

И гледам автора на музиката в клипчето - Я куро... я не - но кой да каже? :lol6:Поне сеир има, да се посмее човек... от сериозно изтрещелите.

Чакаш ме тиии ...Чакаш ме като Манна Небесна да те "накърмя " с Познание ...:D

Между другото ела в темичката за "леките свалки" , която четеш с интерес  , да те науча да се Забавляваш. 

Нямаш полза от пашкула , в който си се зарил и в който си въобразяваш , че седиш на дървено тронче с картонена коронка .

Когато "Пораснеш"  и станеш "Висок" ще Осъзнаеш , че можеш да скачаш от едното в другото с Лекота на птица.

Вкарай си Егото в задният джоб - пречи ти да виждаш табелите и знаците.  :weather2: 

на 20.03.2021 г. в 20:58, by_chechi написа:

Новата религия 

Забележи .... това идва от миналия век .... Дали ще се видоизмени "Извънземни" в "Информационно поле" е без значение... ;) 

В действителност това си е "теория на струните" ... НО, без "теория на фракталите" и "теория на усукването" си остава наука, а не религия ... ;) 

Основното в религията е безусловната вяра в Бог (Твореца на този свят, а не вселената ... ) 

Да, известни са ми видове "разработки" с направлението науката и религията отново да се "обединят" ... Само, че към момента научните среди са 'окупирали" познанието и отричат всяко нещо което не подлежи на доказателство. (Веднага и сега искат да се докаже) ... :) 

Известно е, че през изминалия век технологиите са напреднали (имаше акселерация), но самото съзнание не е помръднало от ерата преди близо 200 години. 

Към момента се наблюдава не "раждането" на ново съзнание, а "обличане' на старо съзнание в нови тела. Да, има и хора със свое самосъзнание, но последните се отричат. 

Принципно в Библията (в новия зает) това е описано. = (Ще се появят множество лъже пророци ...) Във време разделно, във време на откровения живеем и реално всеки който не е откровен се съмнява в другия ... 

Откровенията не са "празни думи. Те или са плот на искреност или не. До колко всеки е искрен?! До колко те плашат, че ако си такъв ще бъдещ отритнат, игнориран, анатемосан и прочие?! 

Да, в ерата на лицемерието сме, а определени нечистоплътни хора с пошли мисли "задушават" наивниците. НО, не е проблем да си наивен, но поне в нещо трябва да вярваш. Е, ако липсва вяра в нещо, то какво?! 

Ето, примерно, аз вярвам в Бог, а тези които считат, че няма, в какво вярват? Отгоре на това не са искрени, не споделят (не са откровени..), а само отричат други вярвания ... 

преди 6 часа, Inana.. написа:

Лей си глупостите, не ми пречиш. Ако си пиеш навреме хапченцата може да намалиш делюзиите и да спреш да лееш розово-духовните си изцепки из форума, като се фантазираш на вселенската "пчеличка Мая".

Уважаеми християни,

Случи ми се едно противно събеседване с проклети атеисти, твърдящи, че Бог няма. Едни злонамерени блудници или блудни злонамереници, които твърдят, че у хората остава потребност от вяра и надежда, в един по- голям, най вероятно родител, който ги обича безусловно и независимо, че понякога се е случвало да ги накаже, но ги води в правия и справедлив път. Този образ на родителя в детските очички бил оставал у възрастния като олицетворение на нещо божествено и го съпътства като пътна тояжка, с която се подпира или брани от псета в жизнения си път.

Естествено, аз им отвърнах, че това е субективно преживяване и те никога няма да се докоснат до подобна екстатичност или екстазност. Те никога няма да разберат цялостното усещане за допир до Всеобщата душа и всемира. Може да не съм бил много убедителен, защото ме попитаха дали си пия редовно хапчетата, нещо, което няма никакво отношение към темата. 

Аз отреагирах в защита, като им казах, че тия хиляда страници в Библията и Корана не може да бъдат измислени от юдеите, а още повече от безписмения Мохамед, без Божия подкрепа, а те, бидейки коварни ме поласкаха, че писмената Библия и Корана са наистина велики творения на човека, които имат своето място в културата. Обаче били писани в продължение на поколения. Щях да им навра в носовете, че Корана има ясен автор- Мохамед, но като християнин не ми беше работа, нито пък бях сигурен, че не е оформен и записан по- късно. За Евангелията съм сигурен и не повдигах въпроса.

Тези мръсни атеисти смятат, че вярващите са хора, които не могат да постъпват по свой разум и воля, а се нуждаят, подобно патерица от чужд авторитет, като имат предвид Божия. Не отговорих нищо, защото и децата знаят, че Бог ни води в пътя ни и ако хирургът е направил успешния разрез или операция, това не е плод на неговото образование и опитност, а защото Бог му е водил ръката. Един атеист се подхилкваше и тихо спомена, как сина му мастурбирал и попита мръснишки невинно дали Бог е водил и тогава ръката му. Поради невежеството си в религиозни спорове си замълчах, защото не зная кога Бог води ръката на хирурга и чикиджията.

Мили християни. Зная, че вие бихте им отговорили аргументирано, не като мен, но моето смирение ме прави скромен и податлив на влияние от всички страни. Признавам си, че понякога си мисля, че Бог е универсален обяснителен принцип на необяснимото, т.е, че ако нещо не можеш да си обясниш, сложи Бог и ще ти олекне, вече няма да ти пука, че е необяснимо. Само дето не мога да си обясня, защо непрекъснато се появяват, а съществуват и от дълги години учения, които толкова се различават от християнството. Това ще е нещо, което, други смятат за по- реалистично. Явно те смятат християнството за нещо, което не е върховно и подлежи на ревизия или направо за отхвърляне. Анатема за такива.

Горното ви донасям, за да прочетете за моите страсти и терзания. Прочее в други ден отбелязваме годишнината от влизането на Иисус в Йерусалим и последвалите страсти Христови. Дали ако ползвам върба вместо палма ще намекна нещо като "когато върбата роди круши"? Много въпроси ме терзаят, дано при вас не е така.

преди 8 часа, Търсещ истини написа:

Уважаеми християни,

Случи ми се едно противно събеседване с проклети атеисти, твърдящи,...

...... 

....Много въпроси ме терзаят, дано при вас не е така.

:yanim:Много е добро. Това е нов за мен похват,  в писането. Как не съм се сетил за него... :)

Той, въпросният ИСУС, как не се е сетил да остави "великденски празници" на миряните в негова чест. Сред сушата на пустинните райони - само върби са расли, а всяка година гледам как добродушните и благородни християни късат масово люляци, цветя и опустошават върбови дървета... в името на "празника" си. После около храмовете кошовете за боклук са препълнени с растителните трупове от "празнуващите" и с пожелания за здраве, живот и благочестие...

Храмът бил "последното убежище" за болни, гладни, нещастни, отчаяни хора... които това им било единственият път към утеха и "спасение"... (цитирам по смисъл думи на свещеник) В някакъв смисъл - имат право... Църквата - като психиатрия и психотерапия, едновременно. През вековете е имало смисъл... гледам че и сега върви... но малко по инерция. Работата е винаги в ползите - ползите и за самата 'църква' разбира се. :)  Сделката няма как да е само от една страна - иначе не е сделка.

преди 9 часа, Търсещ истини написа:

Уважаеми християни,

Случи ми се едно противно събеседване с проклети атеисти, твърдящи, че Бог няма. Едни злонамерени блудници или блудни злонамереници, които твърдят, че у хората остава потребност от вяра и надежда, в един по- голям, най вероятно родител, който ги обича безусловно и независимо, че понякога се е случвало да ги накаже, но ги води в правия и справедлив път. Този образ на родителя в детските очички бил оставал у възрастния като олицетворение на нещо божествено и го съпътства като пътна тояжка, с която се подпира или брани от псета в жизнения си път.

Естествено, аз им отвърнах, че това е субективно преживяване и те никога няма да се докоснат до подобна екстатичност или екстазност. Те никога няма да разберат цялостното усещане за допир до Всеобщата душа и всемира. Може да не съм бил много убедителен, защото ме попитаха дали си пия редовно хапчетата, нещо, което няма никакво отношение към темата. 

Аз отреагирах в защита, като им казах, че тия хиляда страници в Библията и Корана не може да бъдат измислени от юдеите, а още повече от безписмения Мохамед, без Божия подкрепа, а те, бидейки коварни ме поласкаха, че писмената Библия и Корана са наистина велики творения на човека, които имат своето място в културата. Обаче били писани в продължение на поколения. Щях да им навра в носовете, че Корана има ясен автор- Мохамед, но като християнин не ми беше работа, нито пък бях сигурен, че не е оформен и записан по- късно. За Евангелията съм сигурен и не повдигах въпроса.

Тези мръсни атеисти смятат, че вярващите са хора, които не могат да постъпват по свой разум и воля, а се нуждаят, подобно патерица от чужд авторитет, като имат предвид Божия. Не отговорих нищо, защото и децата знаят, че Бог ни води в пътя ни и ако хирургът е направил успешния разрез или операция, това не е плод на неговото образование и опитност, а защото Бог му е водил ръката. Един атеист се подхилкваше и тихо спомена, как сина му мастурбирал и попита мръснишки невинно дали Бог е водил и тогава ръката му. Поради невежеството си в религиозни спорове си замълчах, защото не зная кога Бог води ръката на хирурга и чикиджията.

Мили християни. Зная, че вие бихте им отговорили аргументирано, не като мен, но моето смирение ме прави скромен и податлив на влияние от всички страни. Признавам си, че понякога си мисля, че Бог е универсален обяснителен принцип на необяснимото, т.е, че ако нещо не можеш да си обясниш, сложи Бог и ще ти олекне, вече няма да ти пука, че е необяснимо. Само дето не мога да си обясня, защо непрекъснато се появяват, а съществуват и от дълги години учения, които толкова се различават от християнството. Това ще е нещо, което, други смятат за по- реалистично. Явно те смятат християнството за нещо, което не е върховно и подлежи на ревизия или направо за отхвърляне. Анатема за такива.

Горното ви донасям, за да прочетете за моите страсти и терзания. Прочее в други ден отбелязваме годишнината от влизането на Иисус в Йерусалим и последвалите страсти Христови. Дали ако ползвам върба вместо палма ще намекна нещо като "когато върбата роди круши"? Много въпроси ме терзаят, дано при вас не е така.

За пореден път проявяваш недобре прикрита агресия замаскирана зад ирония и привидна толерантност. Всъщност и от темите в този раздел се вижда, че всъщност преоблавадат критиките на атеистите към вярващите, осмиванията, обидите и нападките. Но да, лицемерието винаги ще се опита да обърне нещата в своя защита. Е, на Рамус му се хареса. Браво, юнак. Свърши му мръсната работа, без да те е карал.

преди 46 минути, Shiniasu написа:

проявяваш недобре прикрита агресия

а защо да не е фашизъм... или направо човекоядство... :lol6:Няма по-агресивен от "търсача", въобще...

Разбира се можеш да си го преразкажеш както ти харесва, но начина по който пишеш че интепретираш... чудесно се описваш кой си и къде са ти 'свещеностите'.

А по начина по който "подскачаш негативно' и защитно - си личи личната ти филмова роля и важността й за теб. И заради това точно на тия 'противопоставяния' ти се пука черупчицата и си отиват всички 'граници и правила' на интелигентността при общуването.

Всъщност - живеем сред времена на атеизъм, но и на вярващи. Последните са си просто задължителна част от социалния народен пейзаж. Дали в едно, дали в друго... но препирнята относно това в какво, кое се вярва, няма нищо общо със същностния въпрос ЗАЩО.

Всеки надпира че неговото вярване е истина, а вярванията на другите - заблуда. Маймунските игри по това са сякаш вечни и е пример как, докъде и доколко вярването като психичен процес е израз на първосигнални потребности и в началото на всеки живот се поставят неговите стъпки.

И ако за първи стъпки това е все пак обяснимо и естествено... то тия първи стъпки... за масата от хора си остават "цял живот" в невъзможност да го преодолеят. А всяка житейска екзистенция е низ от човешки отражения... напук на личните вярвания. :) И се налага да си ги наглася, да ги пази, да бори чужди...

Или вярванията стават основния център и ядро около което да се върти психичния глобус... И уж "възрастните" си остават просто деца, с неизраснатото и блокирано в себе си. И се обричат да циклят, докато си измислят какво било кармата, как се прераждали, защо и колко било важно за "човешкото развитие" и някакви си вселенски въжделения.

За разлика от отминали времена, сега никой, никого не е изнасилил да приеме вярвания, които са му "противосъщностни". Но вярващите си продължават техните си верски игри, на които са основани личностите им (идентичности и идентификации) Докато не се преживее и преодолее това... нищо същностно няма да се промени в човешкото вътрешно развитие.

Отгоре на всичко - това е само много малка стъпка ( от нещо като "първите" ) А точно тази стъпка... преодоляването й се поставя с едно "мъничко", но значително човешко умение - способността и опита да се осъмниш... осъзнато, практично, внимателно, сериозно и задълбочено... Умението да намираш кое и какви са 'предпоставките' за едно или друго човешко производно... което иначе вярващите никога не биха дори допуснали да "размислят"...

И по нивата на всяко от тия - си личи докъде си...

Ами да, отново опит да се изкара едно мнение не такова, каквото е, да се представи като крайност. Агресията става фашизъм и човекоядство. Да, много обективно. Но така е. Търсещият върши мръсната работа на едно влечуго, а то се възползва и го защитава. Гледайки изцяло собствения си интерес. А "зрителите" вероятно се забавляват. 

преди 10 часа, Търсещ истини написа:

се е случвало да ги накаже

Принципно Бог е милостив. Той не наказва и определено е "хирург" по отношение на душата. ;)

Да, илюзията, че друг те наказва съществува. Но, до колко човек следва "пътеките на Бог"?! А при положение, че го отрича?!

И, да, всеки отклонил се от тях ще се сблъска с трудности. Малцина могат да живеят сред трудности.

Всеки от нас има уникалното: Да следва лесното или трудното.

преди 1 минута, Shiniasu написа:

Ами да, отново опит да се изкара едно мнение не такова, каквото е, да се представи като крайност.

Стига си пробутвал собствените си отражения сред чужди писания. Не вървиш - не вървятт и претенциите ти и изживяванията ти да си адвокат на "вярващите" и колко са важни, ценни, нужни и онеправдани.

Тия номера са изтъркани и систематично проваляш личния си образ, който толкова упорито проповядваш сред целия форум, особено "духовния раздел".

Още от преди години при теб най-ясно си личи силата на когнитивните ти дисонанси и ролята им да те "бутат" повтаряемо надолу, по стъпбището към интелигентността . Няма друг толкова повторяемо и толкова контрастно който да губи с лекота "интелигентното си лице" само при точно определени сигнали, на които той кълве като гладен шаран на царевица. Писах ти го толкова пъти, обясних ти го - губиш всичките си качества, допълнени с отработени имитации и подражания относно "духовното ти представление". Така компрометираш и малкото ценни моменти, в които можеш да си разрешиш да си "свободно интелигентен".

Всички верски противопоставяния са ти препъни-камък. Няма как да се измъкнеш от това че ти ги навирам в лицето и това ще продължи. Ще бягаш, ще неглижираш, ще ме бориш, обиждаш или реагираш като орангутан, както и спрямо всеки друг, но това е положението.

Говориш за избори, без самия ти да можеш да ги направиш в полза на Сапиенса, някъде в себе си. А това е жалко. И само заради автоматизмите и атавизмите... Чакаш някой си... нещо си... за да пораснеш. Коменсираш това чакане с фантазии относно "вселената каква била и какви възможности имал всеки за да се развива"... Ти гърмиш от всичко това... Просто ти, самия. Пишеш си го, оставяш си го - чудесно. Автентичен си, но те е страх. Каква духовност, след като те е страх относно теб си да направиш поне малки крачки... Поне това!

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Всички верски противопоставяния са ти препъни-камък. Няма как да се измъкнеш от това че ти ги навирам в лицето и това ще продължи.

Да, знам. А само в това си мнение си написал толкова глупости, наред с попаденията; толкова предположения и бленувания, разбира се неподкрепени от нищо. Те не целята само верски противопоставяния. Ти всъщност не знаеш какво искаш. Вероятно си си избрал един тип реакция, която смяташ за приемлива, един вид краен резултат и всичко останало е неприемливо. Ти си човек без бъдеще.

преди 1 час, _ramus_ написа:

добродушните и благородни християни късат масово люляци, цветя и опустошават върбови дървета...

:) Добродушни казваш .... :) Интересно как разпознаваш добродушието ... :) О, да ... ти понеже си съвършен във въпросното ... :)

Всеки който има градина знае: Ако не се погрижиш за градината, то вече не ще е градина. Но я кажи гражданино ти какво добро си сторил на прости хора?! О, да .... хулиш ги и мислиш, че им правиш добро?! Егати добродушието притежаваш ... :) А уж си с претенция, че си интелигентен ... :)

Научи се да говориш човешки. О, забравих, че си ИИ .... ми информирай ги ония които са те програмирали, че тоя твой интерфейс не го разбират хората. :) Да си го поправят. Един софтуер трябва да се ползва по интуиция, а не да придобива човек по-особени нестандартни навици, щото оня твой Гл.програмист се мисли за велик ... :)

току-що, dioib :cat написа:

:) Добродушни казваш .... :) Интересно как разпознаваш добродушието ... :) О, да ... ти понеже си съвършен във въпросното ... :)

Той е един най-обикновен провокатор. Не, всъщност вероятно провокирането се е превърнало в страст без която не може. Забелязваш ли поведението му във форума? Едно и също от години. Мислиш ли, че може да го промени? Това е по-силно от него, вече. 

Аз също изпитвам необходимост да споделям.  В обкръжението си няма хора, с които подобни теми изобщо да бъдат засегнати. И да, получават се конфликти в хода на темите. Ама тоя ги търси съвсем умишлено. Може и да си е намерил някакво оправдание за пред себе си. Сигурно си го е намерил. Част от проблемите, които вижда в останалите пишещи са действително налице, но когато се настоява за нещо повече освен посочването им (и то ненатрапчиво), се преминават някои граници, които не би трябвало да се преминават от интелигентните хора. Всеки сам трябва да осъществи нужните промени в себе си и ако не приема когато другите му посочват грешките му, значи още не е готов за въпросната промяна.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.