Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

Ами ако грешката е вярна ко праим ?

Ми нищо - затова и нищо не правиш, освен да си играеш на просветлен капитан и сред форума.

АКО не е вярна - пак нищо не правим и си играеш на същото.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Ми нищо

Е що нищо. Нали уж е "раждане". Или за кучета и котки може, а за прасета не може.

Е***гати заблудения екземпляр дето си

Бог има, но не го търси в думите. Изживей го.

преди 22 минути, Реджеп Иведик написа:

Е***гати заблудения екземпляр дето си

да предположим - а "НЕзаблудените' си играят на духовници и размислители ли...? И наричат това "правене"?

Щото "при котките или мишките' е "САМО РАДОСТ"... или САМО БОЛКА... ? :) Болката е задължителна, Радостта по време на физиологичното "раждане" е пак заради неврохимикали и за да се подпомага размножаването. Въпреки това - радост има твърде рядко - по време на самото раждане. Така е и с "другото раждане"... 

Има и нещо друго важно - за кого - има радост и/или болка. Щото за майчиния организъм и утробата - е едно, за бебето - е съвсем друго и по-малко известно. Според някои това е най-голямата травма в битието на всеки човек и остава за цял живот. Според същите именно по време на раждането, плода за първи път се докосвал до усещането за 'смъртта' и умирането и по този начин природата прави първия си "тест за годност".

Относно психичното "израстване" - нещата са много видими, ясни и съвсем естествени. Като да си качен на парапета преди скок с бънджи - някои "си играят на умиране" още преди да се качат. Други - се разтреперват и преживяват умирането на парапета. но се удържат да не се откажат. Трети - се отказват при кризата с "умирането"... Други - просто скачат...

А при скока с бънджи, все пак си подсигурен, при това "тройно". А психичния скок с "раждането" - няма как, плюс това че "скока е в напълно тъмна дупка, на която символично й казват "заешка". Заради това и шубето толкова напира и се компенсира с фантазьорски лаладжийствания.

В психичен план "скока", наречен 'раждане' си има особености, характеристики... и се пази чрез страхуване. Познай сред форума кое преобладава? Децата, дето дори още не са стигнали до парапета се фантазират "колко е страшно" колко ги боляло, че имало граница и били недоволни. Обаче - фантазират чрез думичките на тия, дето са "скочили" и си присвояват чрез същите думички какви са 'скачачи' и дори - летящи дракони, с огрооооомни крила...

Ти при всички положения си играеш ролята в цирка си. Така, че няма какво да придиряш кое какво било "АКО".

преди 24 минути, Aliya написа:

Бог има, но не го търси в думите

Има го и в баналните клишета - там е "най-сигурно" да го открият.

преди 23 минути, Реджеп Иведик написа:

И така може да се каже.

не думай. Брей - мъгливите дебри на "изживяванията". Че то бог и без това е сред сънищата и Сънуващите (го)

преди 4 часа, kipen написа:

Айй лелийй......тука нещо стана, ама кво ли.....

Ще си позволя директно в полето на цитата да коментирам, с червено кът даскал!

Какво да става ?  Нещо явно съм ти бръкнала директно в амигдалата , за да скочиш и да коментираш Личната си Интерпретация така запъхтяно и емоционално с червен химикал като "даскал" .

Държа да Подчертая , че това е ЛИЧНА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ  върху моят текст !

Сега възниква въпроса обаче , защото обектът , в случаят - Ти - Реагира така емоционално и напористо , с даскалски акцент и наднормено Его върху Аромата на текста ?!

Това , което виждам аз е Конфликт на Интереси !  Къде точно се случва този конфликт ще го оставя на теб да си го намериш сам в постовете след отговорът ти към мен.  Това е Жокер ! Понеже не ти познавам "Духовното творчество " , акцентирам да търсиш конфликта след "филипиката " , която си построил с червен химикал.

Когато четеш 1 текст е нужно да се чете Бавно !  Всеки един текст Ражда Определен Аромат , носи Специфична Енергия и РАЖДА определени Интерпретации и Асоциации , които е Нужно да Разшифроваш Сам !  

За да Изградиш този опит ще трябва да се Спуснеш на определена Дълбочина в себе си .

Ти си се разходил по повърхността , отключил си Е - Нивото и първично си се Изпразнил.

Това , което си Изпразнил е Твоето Съдържание , нямащо нищо общо с идеята на авторката , в случая - мен.

Ако искаш направи един опит - дай текста на 5 човека да го прочетат и да ти споделят личните Интерпретации .

Ще се увериш във разликата на Интерпретиране на всеки един. Простичко е , не е сложно , можеш да го пробваш.

Анализите върху този "опит" си ги остави за теб , това ще ти помогне да преосмислиш "реакцията " си , преди да грабваш червени химикали и да драскаш върху чужди Библии.

На мен не ми пречи това , че искаш да се изживееш като учител , като психолог , като Робинзон Крузо , имаш пълното Право да си Угодиш на Движенията на Подсъзнателният ти психичен двигател.

Обаче , ако наистина искаш нещо да научиш полезно ще трябва да Подходиш Дълбоко в себе си.

Това се случва със Въпроси към самият себе си . Към Личността , която си дошъл да развиваш в настоящата ти отсечка "Живот".

Първият въпрос , който трябва да си зададеш е : Защо Чувствам това в себе си , когато чета този текст.

Кое ме дразни в него ?   Защо , по дяволите ме дразни така ?  Кои са тези нюанси в думичките, словосъчетанието , Аромата на текста , които ми действат по този начин ? Защо подскачам така , когато го чета ? Защо се изпразних с този червен химикал ?

И още един въпрос , този път от мен .

Ако ти изтрия всички книжки , които си чел и "авторитети " , които си Приютил като "познание" за света около теб , Няма ли да останеш "ГОЛ " ? 

Ще има какво да ми споделиш нещо там Отвътре в себе си ? 

Преди всичко останало , обаче прочети пак и предният ми текст и сега - Бавничко ....

Осмисляй , Потискай емоцията , Дишай и пак чети ....Бавничко ...Докато Изкристализира и се Ситуира Сентенцията на текста .

Докато намериш Ядрото ,  Дълбочината и Стройната кратка форма ситуирана във Мащабна картина. 

Няма да стане веднага ....иска се много работа в себе си.  Трънлив е Пътят ... Боде Е-нивото , Очите , Замъгля Погледът ..

Пробвай ..

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Има го и в баналните клишета - там е "най-сигурно" да го открият.

Да така е. Но ти не си толкова умен. Може би е опит за сарказъм.

Всяко едно клише, вероятно има защо да е клише. Затуй му се вика клише. Колкото по банално, навярно толкова по има защо.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Всяко едно клише, вероятно има защо да е клише.

:lol6:Има, има защо - умниците и просветлените им дава възможност да повтарят клишенцата с идеята "колко са дълбоки" и като ги повтарят да се оправдават че "има защо"...

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Но ти не си толкова умен.

Ааа - не съм разбира се. И си правя карма. Всеки не може да е просветлен капитан - да е толкова умен колкото него.

преди 3 часа, _sirena_ написа:

Държа да Подчертая , че това е ЛИЧНА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ  върху моят текст !

А стига бе, верно ли? Добре че си каза, че никой нямаше да разбере... Ако не е лична каква да е? :) И всяка твоя интерпретация... по който и да е текст, е лична твоя интерпретация.

Добре че ти го нашепна ДНК-то, че направо трепеш с това "държа да подчертая". Което, байдъуей, е също популярно клише. Оригиналките и всесенски мъдречки изглежда също ползват клишенца... вероятно заради "аромата им". 

преди 13 часа, Shiniasu написа:

За пореден път проявяваш недобре прикрита агресия замаскирана зад ирония и привидна толерантност. Всъщност и от темите в този раздел се вижда, че всъщност преоблавадат критиките на атеистите към вярващите, осмиванията, обидите и нападките. Но да, лицемерието винаги ще се опита да обърне нещата в своя защита. 

Какво ти лицемерие?! В прав текст бе писано неведнъж, че Бог няма, но някои хора имат нужда от вярата в такъв и си го сътворяват. Смятам, че през 21 в. това е страшно демоде.

А загубата на чувство за хумор е предпоставка за сериозен, дори трагичен или човеконенавистен поглед към несериозни неща.

преди 5 часа, _sirena_ написа:

Първият въпрос , който трябва да си зададеш е : Защо Чувствам това в себе си , когато чета този текст.

Хм. Моята представа за комуникацията е "Каква информация иска да ми предаде комуникаторът?" Факти, идеи, връзки и определения на нещата и чак тогава възниква въпросът за патоса. Може би в поезията или психотерапията бих се попитал "Защо чувствам това в себе си?", но при четене на коментари във форума наблягам на информативната страна на съобщението, а не на патоса. Често предизвиканите у мен емоции не са послание от автора, а мои оценки за написаното. В т. см. по- важно е Какво иска да ми предаде авторът? А ако изпитвам чувство на гняв или отвращение, то със сигурност не заслужава да се концентрирам върху него

преди 15 часа, Shiniasu написа:

Мислиш ли, че може да го промени?

Да, но изисква време. Стилът му се промени леко. Трябва ли това да ми е целта (Да го променя)?! Не виждам смисъл. О, да, той, чрез провокацията към това ли се стреми (да ни промени нас)?! Защо?!

преди 6 часа, Търсещ истини написа:

Какво ти лицемерие?! В прав текст бе писано неведнъж, че Бог няма, но някои хора имат нужда от вярата в такъв и си го сътворяват. Смятам, че през 21 в. това е страшно демоде.

Та казваш, като не можеш да застреляш вярващите, които явно смяташ като някаква тежест, то поне да си кажеш, какво мислиш за тях. И това с 21-я век просто кърти отвсякъде. Важното е да си в крак с "модата" , казваш. А пък вярващите имали нужда - как може вярващите изобщо да имат нужди. Тива е недопустимо. 

В прав текст бе писано неведнъж, че Бог няма

Една лъжа колкото повече пъти се повтори...

Но и това е мит. Само един път се повтаря. След туй се потретя, почетвъртя, но безбожниците нямат толкоз акъл да се усетят

А загубата на чувство за хумор е предпоставка за сериозен, дори трагичен или човеконенавистен поглед към несериозни неща.

Да, така е - вярващите са човеконенавистници. Освен че са ненужни и демоде, те постоянно натякват на атеистите, че атеизма им служи като патерица и без него са си просто едни тъпи мизерници (поне в сравнение с тях самите). 

преди 11 минути, Shiniasu написа:

Да, така е - вярващите са човеконенавистници. Освен че са ненужни и демоде, те постоянно натякват на атеистите, че атеизма им служи като патерица и без него са си просто едни тъпи мизерници (поне в сравнение с тях самите). 

Вярване и не вярване възникват зависимо. 

На гроба на Ницше пишело

"Ницше умря"

Сега, въпросът за милиони е, Бог ли е написал това, или некой зевзек с черно чувство за хумор.

преди 3 часа, dioib :cat написа:

Да, но изисква време. Стилът му се промени леко. Трябва ли това да ми е целта (Да го променя)?! Не виждам смисъл. О, да, той, чрез провокацията към това ли се стреми (да ни промени нас)?! Защо?!

Прочети му внимателно написаното от вчера. Написа (волно или неволно) много за себе си. Аз нямам намерение да коментирам написаното. 

А промени се случват. Те всъщност са неизбежни във времето. Но аз поне не пиша с нагласата да променя нещо в някого конкретно. Може пишейки да съм повлиял на мякого в една или друга посока. Кой знае. Това не ми е самоцел обаче. 

преди 23 минути, Реджеп Иведик написа:

Една лъжа колкото повече пъти се повтори...

Но и това е мит. Само един път се повтаря. След туй се потретя, почетвъртя, но безбожниците нямат толкоз акъл да се усетят

Абе то е заблудда, не лъжа. Той си вярва в правотата, ама много настоятелно. 

преди 1 час, Shiniasu написа:

просто едни тъпи мизерници

Мизерията се пише сама. Съвсем сама. Провокациите са само насочени към криенето и маската... Бог - служи за същото, както и "не-бог", както и безкрайни вариации на патерички и завеси за криене.

Хватката да се идентифицираш с "вярващите" и да го играеш защитник, е изключително нескопосана. Само ти кълвеш на тая стръв, при това самоотвержено и повторяемо. Толкова елементарни провокации те изваждат от духовните ти маски. И това не се е променило с нищо през годините сред форума. 

Благите образи, дето се представят тук, са просто театър от маски. Смешният парадокс, че маските си говорят в договорен театър как те не били маски, а са мадхямици, духовници, мъдреци и просветлени, защитници и благи нравствени души... Дори си менкат ролите чрез чужди думички и папагалски повторения - най-често клишета. маската не може да има "опитност". Тя е фиктивна защитна стратегия и е твърде плитка за да се очаква от нея дълбочина. Има и маниашки случаи на цял живот отдаден на маски, че те си присвояват битието на даден човешки субект.

Бълбукането и глупостите с "духовен привкус" докарват елементарни детински изживявания, но с тях не се решава никой основен проблем по израстването - нещо повече, блокира се.

Никой не харесва и бяга от сянката си, защото "маймунката" така повелява през инстинктите. Което и да се избере да служи за да крие или бяга от мизерията, все някога се пропуква и мизерията (маймунката) лъсва с голотата си. Лъсва точно такава, каквато е била скрита. Всяко разкриване я прави уязвима, тя затова "се крие в тъмното".

Тук още не е в пълния си блясък, но открехването по принцип е достатъчно за да разкаже колко скрито чака някой да го разкрива, нищо че е шубелийска работа. Благите фрази и фантазиите за "променя се" няма как да скрият 'онова зад завесата'. Него някой трябва да го промени и израсне, а не да го крие. Но не му стиска, пък духовните сънища са сладка хапка за сънуване и самозаблуди.

Никой, никога не е навлизал в просторите на ДУХА, със скрита маймунка в себе си. Няма как това да се случи и има елементарни основания за същото.

Детински защитки като "ДА, знам" са индикатор на чакаща несвършена работа, отлагана и прикривана. Докато в личностен план са налични проблеми... духовното остава само територия за сладки приказки и детско театро. Това и се играе тук, по темите и заради това толкова подскачате когато някой не го играе по маймунски.

преди 22 минути, _ramus_ написа:

Мизерията се пише сама.

Както се и очакваше, потвърждението на думите ми не закъсня. Типичното надменно елитарно мислене, стремящо се да контролира и управлява дори и това, което не му е работата. 

преди 17 часа, _ramus_ написа:

Не ти прави чест че с елементарни оправдания си като  ученик без домашно, на открит урок. Вместо да се спреш, да се овладееш и стабилизираш когнитивно... караш по инерцията. И какво? , ГОРДОСТ? - никога.

А тук при по-внимателен анализ може да се забележи посланието "подчини ми се", т.е. да спра инерцията и да действам според желанията на господаря. И разбира се под прикритието, че той най-добре знае какво трябва да правят подчинените му.

преди 14 минути, Shiniasu написа:

Както се и очакваше, потвърждението на думите ми не закъсня.

разбира се :) всичко написано и всеки изписан само те потвърждава - дори в очакванията ти.

Духовно, мнооого духовно! Но е нескопосан театър и вече си открехнал. Сега идва ред на замазването и новото нагаждане на дежурната маска.

Дали писането за някого е елитарно... зависи от Четящия го, а не от написаното. За едни може да е неразбираемо, за други, на друго ниво - елементарно. Но реакцията по прочита добре фиксира "прочитащия". Сам си го прави.

Мизерията се пише сама. Съвсем сама. Маските, дето я крият - също. Духовното сънуване не може да бъде оправдание за чакаща несвършена работа, макар да е чудесно за маските.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Прочети му внимателно написаното от вчера.

Обърнах някакво внимание.

Разочарованието му е в повече. Явно тук е с някакви очаквания, които не получава.

Не бих казал, че агресивността му се е увеличила или намалила. Да, видоизменила се е, но счита, че е "активният".

За него нещата се свеждат до: Акция и реакция, но отрича, че реално неговите постове са реакция, а не акция. ;)

Това не е споделяне, а способ на самосъхранение на неговото изградено възрастово Его. = Характерно за "старите моми" .... :)

п.п. Разликата между "стар ерген" и "стара мома" е: Първият е "сприхав", а втората е "злобна". О, да, признава, че е в патова ситуация спрямо социума. Него това го удовлетворява = паритета. Вижда, че губи позицията си и драматизира. Не е в състояние да разбере информацията.

Има правило: За да получиш информация, то първо трябва да дадеш информация. Той не дава информация, а диктува някаква информация. Забележи любимата му дума = "когнитивност" с която натъртва вид компетентност. :)

Да, през моя "крив макарон", психологията е религията на миналия век. С нея, тъй както в миналото, дадена религията се е ползвала за управление на масите. Той счита себе си за "вещ" във въпросната. (Или едва ли не от клира...) Нямам намерение да давам на практикуващ професионалист в тази област, за да му постави диагноза. Дали е патологичен случай?! Не мисля.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

А промени се случват. Те всъщност са неизбежни във времето.

Да, промени се случват. НО, същите, достигат до фаза наситеност (плътност). Колкото повече се подава информация, то човек не става по информиран, а се образува "утайка", която някаква информация вдига (размътва съзнанието).

За атеиста е важено съзнанието, докато за вярващия съвестта. Махни съзнанието на другия и той ще разкрие своята си същност.

Чрез съзнанието човек може да прикрива своята същност, но по този начин заличава личното, което от друга стана означава, че не е личност и следователно не е честен спрямо другия. Дава му "програма" написана от неизвестен източник.

Някъде да виждаш в неговите постове аргументи?! Аз поне не виждам, но за сметка на това изисква такива. Защо?!

преди 10 часа, _ramus_ написа:

:lol6:Има, има защо - умниците и просветлените им дава възможност да повтарят клишенцата с идеята "колко са дълбоки" и като ги повтарят да се оправдават че "има защо"...

Ааа - не съм разбира се. И си правя карма. Всеки не може да е просветлен капитан - да е толкова умен колкото него.

А стига бе, верно ли? Добре че си каза, че никой нямаше да разбере... Ако не е лична каква да е? :) И всяка твоя интерпретация... по който и да е текст, е лична твоя интерпретация.

Добре че ти го нашепна ДНК-то, че направо трепеш с това "държа да подчертая". Което, байдъуей, е също популярно клише. Оригиналките и всесенски мъдречки изглежда също ползват клишенца... вероятно заради "аромата им". 

Spoiler

публикувано 3 юни 2019

Сега и кратък Превод към Идейните Послания на маестро Рамус : 

.....................................................................................................................

Вие нямате Мнение ! Не можете да имате Мнение ! Кой сте вие , че да имате какво да е мнение ?!? 

Вие сте един мравуняк със сухи теоретични знания и заемки от чужди култури ,  убеждения , религии и социални концепции !

Даже приказките ви са постни !  Думичките , с който ми плетете тука безсмилици разни и тях сте ги откраднали от някъде ! 

ПРИЗНАЙТЕ СИ ! 

Нямате си нищо Вааше , крадете изразите нагоре - надолу и ми се правите на индивидуалисти ! 

На личности ми се правите !  Мислите си , че съществувате ! СРАМОТА.

Яяя , от коя приказка сте вий >  да, да точно вий ?  "БЕЛГИЕЦ СА НАРЕКЪЛ ".

Вие сте толкова отчаян , пред факта за ниското си съществуване , че сте хукнал в белгия да търсите помощ за неугледната си мизерия.

Ето , вие сте от приказка за пепеляшка ! Веднага ви Познах !!! Ясна ми е и интеграцията ви и безпътността ви и калпака и потурите ви познавам !

Какво си мислите Вий , а ? Ходите ми се трансформирате тук от приказка в приказка , от сцена в сцена , цирковите артисти , само и само да осъществявате някакъв там социален обмен и взаимодействие !

Вие една книга не сте прочели през живота си !  Винету , чел ли си я ? Не си ! Личи си !

Разбирате от бойни изкуства , колкото аз разбирам от музика ! Не може да имам комуникация с вас ! Не може !

Нямате нито тези , нито умения , нито доказателства , нито шаблони , за да седите на една маса с мен.

Ето е тази другата говорителка и тя -  Принцеска и чудо - на Еднорог качена и обикаля галактиките ! Срамота !

Аз не моа !  Щото не мога ? Ми щото съм си оперирал гърлото ...аа такова - Въображението ! 

За какво ми е ? А ? За какво ? 

Да ходя да обикалям по разни измерения и да правя секс ?  Абсурд , начи !

Аз съм успешен и без секс и без измерения и бес вселенки и ДНК  разни ! 

Имам си бюро със 38 шаблона и 3 книги ! Вие книги виждали ли сте ? Не сте ! Личи ви .

И вие , разни приказни герои сте тръгнали да ме занимавате тука с вашите смешни приказки и интерпретации , пробутвайки ги за мнение ? 

Вие Мнение НЯМАТЕ ! иЗПАДНАЛИ СТЕ от всички аспекти на Сътворението ! На толкова ниско ниво сте , че даже не разбирате на какъв език говоря !

Така ще е , като не сте чели "винету" ..

Затова не ми противоречете , щото кат грабна 3, 24, 26 шаблон и ще ви извадя от дискусията като домати с колците.

Ама -Ха. 

Ще ви чета тука текстовите без никакъв аналитичен поглед и смисъл !! Да ми губите време сте дошли и да ме пипате по мантията !

Като мравуняк сте ме наобиколили тука и ми подавате увредените си от безсмислие писания , наричайки го "комуникация " .

Комуникация НЯМА И НЯМА И ДА ИМА ! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ?

На индийски ли да ви го изпея , а ? 

Нямате нито табелки , нито етикети , нито форми и искате да ми изразявате становище !

Откъде ще го изкопаете , а ?  Винету , чели ли сте ? НЕ ! 

Ами , ето ..няма откъде !  

Така , че вземайте си бурканчетата и се потапяйте вътре. С рамус ще разговаряте като пораснете.

Като имате отражение за субекта и да бъде лично и подплатено с опит и персонална идея и фактическо онагледяване !

Не да ми излизате от филмите си и приказките си и да ми суфлирате чужди библии и учения !

Срамота.  Още като ви видя заглавията , ааа такова - никовете и сте ми ясни колко сте обременени от социалните системи и корективи !

Мен ме е учила науката ! Помагаха ми и най-добрите психиатри - в такава школа ме развиха ! Къде сте Вий , къде съм ас .

Айде всеки да се прибира в бурканчето си , ааа такова ...във приказката си или филма беше .. 

Уморен съм от подскоци на дребни човечета , забравили да се приберат от където са излезли.

Алоуууу , публиката ..Да не заспахте , бе ? ...  Аз излизам , къде са ви аплаузите ....

Пак най-дървената публика ми се падна ... ей няма оправия , ей ... 

Пляскайте - слизам от сцената .... Всички , всички ... ей оня господин там на 3-ят ред даже не си е свалил шапката и цялата ми реч така изслуша !

Бе , тва младите - невъзпитана работа бе ... Една книга не са прочели !  За винету да не говорим. 

преди 4 минути, dioib :cat написа:

Чрез съзнанието човек може да прикрива своята същност, но по този начин заличава личното, което от друга стана означава, че не е личност и следователно не е честен спрямо другия. Дава му "програма" написана от неизвестен източник.

Някъде да виждаш в неговите постове аргументи?! Аз поне не виждам, но за сметка на това изисква такива. Защо?!

Тай всъщност се опитва да води борба със стереотипите. Така че "програма" е написана с цел да предизвика вътрешен конфликт и да компрометира програмата, която всеки вече е изградил в себе си. И тук моята позиция се разминава доста от неговата. За мен програмата може да бъде полезна и то доста. Трудно може да се каже, кое и кога вече става ненужно и смятам, че това всеки сам следва да си преценя. Това непрекъснато желание да се подлагат възгледите под съмнение за мен е крайност, както вчера споменах. 

преди 9 часа, Търсещ истини написа:

Хм. Моята представа за комуникацията е "Каква информация иска да ми предаде комуникаторът?"

преди 9 часа, Търсещ истини написа:

Често предизвиканите у мен емоции не са послание от автора, а мои оценки за написаното. В т. см. по- важно е Какво иска да ми предаде авторът? А ако изпитвам чувство на гняв или отвращение, то със сигурност не заслужава да се концентрирам върху него

... и пак някъде там стигаме до въпросите ... 

преди 42 минути, _ramus_ написа:

Дали писането за някого е елитарно... зависи от Четящия го, а не от написаното. За едни може да е неразбираемо, за други, на друго ниво - елементарно. Но реакцията по прочита добре фиксира "прочитащия". Сам си го прави

:biggrin: Дооообре !  Научил си го , а Проумя ли го Дълбоко ? 

преди 30 минути, Shiniasu написа:

Това непрекъснато желание да се подлагат възгледите под съмнение за мен е крайност

Възгледите принципно са като алгоритмите. Доволно възгледи са се сформирали в миналия век. Моделът вяра в Бог или отричането му е архаичен. Доволно мнозина са умирали в името на Бог, а други са убивали. От друга страна се видя инфантилното на атеистите. (Страхливци да имат възгледи за този свят). Считат, че след като не са вярващи трябва да управляват този свят и те да диктуват кой да живее и кой да умре. ОК, но се вижда в какво се е превърнал света през изминалия век. В бунище в едни региони, в кич в други. Това култура ли е?! Това ли е развита цивилизация?! 

Аз не претендирам за висока култура, но мога да видя какво е халтура.

Определено човек с висока култура не би постъпвал като него и следователно това му липсва на Рамус велики .... култура .... но с радост "сграбчва" проявата на "не-култура". Защо?! = Това явно желае да се преподава .... да се програмира в другия .... ;)

п.п. Нормално е във всеки регион да съществува различна култура. Ненормално е да се налага култура, която не отговаря на специфичните особености на региона. Има една по-обща култура, наречена в името на човечеството, а не в името на човек, род или народ.

Някои не могат да дефинират за себе си хуманизмът. Какво е. Все мислят, че трябва тяхната култура да властва сред човечеството ...

преди 20 часа, _sirena_ написа:

Какво да става ?  Нещо явно съм ти бръкнала директно в амигдалата , за да скочиш и да коментираш Личната си Интерпретация така запъхтяно и емоционално с червен химикал като "даскал" .

Нещо явно синдрома на множествената личност обуславя да търсиш обяснения в личностните действия на коментиралия текста ти, а не каква е структурата на самия ти текст и ефектите на безкритичния му прочит!

Имаш нужда май "да се храниш" с чуждо присъствие на личност, че ти от много трансцендентни "същности" май нямаш ясна представа личностни актове с каква насоченост извършваш! 

За ква моя лична интерпретация "говориш", при положение, че ясно описах механиката на внушението на Липса и последваща Вина, с което да се "заобиколят" съзнателните защити и да се "подготви" неосъзнаващия манипулацията за "прием" на индоктриниращата парадигма, която изповядваш явно.... ...иначе бая страстно се отдаде на търсенето на "теле под вола" у коментиралия текста ти... та и гол ти се иска да го видиш....

А етапите от повествованието ти след анализа ми, в които пък вече от позицията на "знаеща" почваш да даваш не просто указания, ми направо заповеди...там па вече се вижда как те "пердаши тока" на месианския комплекс(неразпознатият и неитегриран архетип на цялостната личност), изразен във форма - Ти дойде, о, велика майко, та да ми покажеш Истината... и естествено за подобно вътрешно развитие - никаква самокритичност, но пък ти дъ видиш "лошите други"...

Така си "потънала" в несъзнателни идентификации с "елементи" от колективното несъзнавано, че нема и да осъзнаеш, че женското ти его тотално се е идентифицирало с анимуса(за това и "ти се привиждат същности",а не личността ти) и немаш шанс към момента да го интегрираш, тъй като "егото ти е едно с анимуса".... без разделяне, разпознаване няма как да има интегриране!

Но пък хората колко добре са описали жената с неинтегриран анимус: "Без такова използване на мъжката си страна като диференциран източник жената може да попадне в безсъзнателна идентификация с образа на “висшестоящия мъж”, прокламирайки преценки така, сякаш са факт, правейки безпочвени допускания и безапелационно и догматично провъзгласявайки мненията си. Обсебването от Анимус или Анима променя личността така, че изпъкват онези черти, които психологически са характеристики на противоположния пол." 

....а твоето поведение е като на разгонен младеж....

И видиш ли веднага "първосигнално", без грам анализиране и задържане включи автоматизираните психични механизми на защита!

Таман както един "свит" младеж, "борещ" се да изпъкне на обществена сцена, би реагирал когато някой му посочи манипулативната страна на действията му, дето той самият си вярва, че това не може да се установи от друг. Па и би интерпретирал личностните действия на критикуващия действията му като директна "атака" спрямо неговата личност(а не действията му)...и те ти вече личностен конфликт, те ти вече "лошия друг", те ти "пропадане на комуникацията" до животински нива. Бобра за територия....предизвикана несъзнавано от желанието на "младежа"(в случая ти, мило "момиче с неинтегрирано анимусче"), а всъщност разиграване на "мита за отцеубийството", обусловен от "неразплетения комплекс на Електра", който е предизвикателство доста преди достигането до предизвикателството на "разплитането на Месианския комплекс" и достигането до интегрирането на архетипа на Цялостната личност(оцялостяването на психичните процеси у индивида, което съответства у езо-християнството на "постигане на Христово съзнание")

Щи ти изброя поне две, които ясно се открояват:

1. проекция - "Проекцията включва атрибутиране на личностни характеристики или мотивации на другите хора като функция на собствените личностни характеристики и мотивации."

И сама, както ми "даваш указания" на мен, можеш да си видиш, че анализирах и посочих "тънката" манипулация в текста ти.  Но пък ти "видя" че нищо не съм разбрал от поста ти(а не че ти не осъзнаваш в пълнота какво пишеш), "на мен ми повлия"(а не че изразява влиянието на написаното върху теб самата, твоето изживяване, твоите вярвания, твоят филм), реагира сякаш съм "враг" понеже посочих манипулацията (а всъщност ти си настроена "войнствено" към несъгласните/неподчиняващите се/позволяващи си да имат различно от "правилното" мнение).

2. изместване - "Изместването се изразява в замяна насочеността на своята активност от опасен към безопасен обект или в промяна начина на въздействие върху заплашващ обект. Активизиране на тази защитна мярка става при възникване на фрустрираща ситуация."

А какво по-фрустриращо би могло да има за човек с оформен тип съзнание - "религиозно", от това някой да му посочи манипулативните техники в изказванията му, за които самият "религиозен" не е напълно съзнателен, под давлението на напиращото и интензивно религиозно чувство, замъгляващо рационалните доводи и самокритикцизма.

И съвсем естествената проява на защитния механизъм на изместването - моето е "лично" като интерпретация, а не просто анализ( а не, че не осъзнаваш че твоят текст е свободна интерпретация на фантазии). Съответно "изместване на фокуса" към моите действия и подлагането им на съмнение относно "добронамереността"....едва ли не аз целенасочено "руша" твоите "свиши послания", които ти - "избраната"("the chosen One") си правиш труда да "сведеш" до "незнаещите"(тука па вече прозира и месианския комплекс, ако изобщо имаш намерение да си го изследваш)

А последващите части от написаното изразяват вече активираната его-програма - "Бий се или отстъпи" и индивидуалното ти решение, което е съвсем резонно при тези нива на "интегрираност на анимуса". Ми ноо ясно, че под "давлението на война на светлината" ще преминеш към директна атака, ама по по-хитрия женски начин("номера на китайката", да се гънеш и правиш шпагати и кът привлечеш внимание на околните да посочиш "врага") - "Аз такива ценни неща съм написала(безкритично), а некой си "невзрачен", "незнаещ" и с "проблеми"(дето му ги "предписах", щото освен осведомена по вселенски въпроси съм и "докторка") чрез "тенденциозни" лични интерпретации, съзира "нещо", дето си е негова приумица( а не подробен анализ на метакомуникативната манипулация с цел индоктриниране).

Всъщност не си единствената с подобни стратегически действия и изразен модел на поведение!

П.п. понеже едва ли ще си позволя да ти правя безплатно психоаналитични портрети вече(освен ако не продължиш "линка" с "голотата", та дъ си направим бартер/партер), ще ти споделя и нещо от моя страна.

Циклил съм в метафизичния модел на религиозната ти представа! Прекрасни изживявания предлага, но и точно поради големия му потенциал от предлагани изживявания, възниква взаимозависимо и фактът, че доста неща остават скрити от съзнателния ни фокус. От много кеф, не остава мотивиращо желание за "излизане" от комфорта...а така се ражда и "зациклянето", което е прикритото бягство от въпроса - "Защо пък да има множество "животи", а не само един?". Влага се толкова много "енергия" за поддръжка на виртуалния свят. А тя "енергията" се изразява от "вниманието", и така не остава достатъчно съзнателно внимание за действително случащото се в живота, а се живее с превес във виртуално конструираният ни свят(с помощта на безплатно достъпните "лего блокчета" на калифорнийските религиозни течения, дета са основани от обучени кадри на църковните организации оттатък океана). Притъпява се и критичността към социалните процеси и самата същност на идеите, но под формата, по която биват пропагандирани. А това е етап от цял процес с проследимо начало още по-миналия век.

Те виж си сама как се "заформя" "Световен парламент на религиите"(ноо ясно, че в щатите и с "подкрепата" на Теософското общество), па и как "тръгват" New religious movement , както и Хюман потеншъла дет се сбират в Esalen Institute и наред с неориентираните за "играта на тронове(религиозни)" в организациите е бъхано от мисионери и проповедници. И те ти вече и ню ейджа на днешно време, с религиозно заредената представа за 4-мерното пространство!  ..... ши мислиш, ма както сме ти посочили, ши мечтаеш, ма както сме ти показали...

преди 7 часа, dioib :cat написа:

Възгледите принципно са като алгоритмите.

Е как резултатът от изпълнението на програма може дори и "принципно" да е еквивалентен на самата програма?!? Искаш да кажеш нещо смислено, па ти се получава.........

Таман като "бунтът срещу" атеистите дето са "инфантилни" щото са "страхливци", тъй като нямат възгледи за този свят?!? Издрънка поредна "морална" оценка, отразяваща конфликти и етикетчета излезнали главно от твоята глава(и не само в твоята е фокусирано върху "борбата")... ....опс та нали ти не беше тук а само твое "отражение"....то отраженията не им е присъщо да носят отговорност за действията си, щото аксиоматично не са "притежатели на същност"....колко удобно....

Та и вече и неква "батална битка" между теисти и атеисти измисли...за управлението на този свят, па и в "главите" им "бръкна" та установи какво "считат, че трябва"...... ма нали требе да има неква "битка", та да може да се идентифицираме като "защитници" или "жертви"...иначе излиза, че няма кво смислено друго да измислим...

Ами, че то "борбата" е основна цел в стратегията за докопването до властта и на теистични организации и на организации, съставени от атеистични като възгледи хора. И това са резонни борби за власт, които са неотменната част от функционирането на обществото, основано на модела "господар-роб".....а в тези "борби" "моралът" не е такъв какъвто ти се иска...

Ама друго си е драмата и трагедията на филма, де.... "кучетата си лаят, кервана си върви"....не живеем толкова, колкото е нужно, за да се затвори понякога дори и краткосрочен цикъл на промяна в обществото, ама сипем ли, сипем оценки.....а не зависи от нас, а от всички нас.....но аз и ти не сме сред определящите "посоките"....да не драматизираме излишно!

Но пък от девет планини, и от девет дерета "донесе водичка" да "налееш в канчето"....толко труд, та да може да изкажеш, че някой, който те дразни, нямал култура.... то тоз не е от "Бог", ми от "Сатаната", от неква тъмна сила се "задвижва" ...ние "от страната на Бог" вече му дадохме присъдата, а па изказваме твърдения как в "името на Бог са убивали"....дай още поводи за "разделяне-конфронтиране-владеене"....

....тоя "номер на китайката" нооо модерен, бре....доста се използва тука за "цапардосване".....явно е част от "културата за водене на дискусии"(с дразнещи некултурни типове)...

преди 7 часа, Shiniasu написа:

Това непрекъснато желание да се подлагат възгледите под съмнение за мен е крайност, както вчера споменах. 

Етапите са етапи, щото имат начало и край! Няма как да "скочиш" към следващ етап, без да се премине през някаква форма на "крайност".

"Непрекъснато" е субективната ти оценка. Желанието за промяна е обусловено от инстинкта за растеж и развитие.

Напористото "съветване" не само от Рамус, та и от мен е защото е очевиден потенциалът ти за "повече от досегашното", но решението си е твое!

Напълно подкрепям мнението ти, че когато човек не е "узрял" за нещо, не е нужно толкова да му се "поднася", щото ефектът е по-скоро обратен и резултатът се разминава диаметрално спрямо първоначалното намерение, поради непрестанно включващите се "защити".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.