Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

Значи ,за ,,божията ръка" - има един барбон дето му давам цигари ,та той е неспособен на почти нищо ,защото Господ - Бог не го е дарил с никакви умения .Но пренася по нещо ,изхвърля боклуците ,разхожда кучета и заработва някой лев ,който лев дава за алкохол и цигари ... Ако всичко беше учене и упорит труд нямаше да има едни по- добре от други. ,,ДАРБА " ОТ БОГА " - обикновено тази дарба се кове от предците ни ,благодарение на молитвите на предците ни. След вярващите обаче идват такива ,които не вярват ( обикновено с дарби ,за какво ли не ) и следващото поколение му се губят дарбите ,благодарение на невярващите предци. Така е в живота . 

Няма значение коя религия изповядваш ,защото изконния първоизточник е един ( Господ ,който сключи вечен завет с Авраам. Аз съм Го виждал и общувал с Него ,и мога да кажа и потвърдя на 100 от 100 ,че Го има .). Християните и мохамеданите не трябва да се карат по между си ,а и последователите на всякакви различни религии ,защото истините са много и може да се премине през тях за по няколко години ( при желание естествено). 

Има много практики при ,които се утвърждава вяра в Бога примерно . Аз правя еди какво си и това е доказателство за вярата ми в Господ - Бог . Атеистите просто правите Еди какво си за да докажете ,че не вярвате ,и то си е за вас ,което не е от полза . .. Вярващите доказват вярата си по различни начини и е от полза за тях . ...

преди 8 минути, Shiniasu написа:

Аз също изпитвам необходимост да споделям.  В обкръжението си няма хора, с които подобни теми изобщо да бъдат засегнати. 

Ами споделяй ,. Аз поне имам един приятел ,който е заклет християнин,и го карам да пише тук ,но го мързи ,защото е голям футболен фен и мачовете го привличат повече от форумите . Вчера го черпих пица с кола ,и двамата благодарихме на Бога ,за пицата за колата и аз за цигарите....

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

на 21.04.2021 г. в 16:00, Shiniasu написа:

Сигурен ли си? Щото според мен пишеш пълни глупости. Това че на някого му се позволяват простащините не е негов плюс, а минус на фигурантите дето му ги позволяват. Аз примерно в живота си имам достатъчно проблеми и не желая някой идиот да си прави експерименти с мен във форума. Защото въпросния дето много го уважаваш точно експериментира. Хваща си жертва и търси откъде и как ще поддаде на провокациите му. 

Сигурен съм! А за мнението ти относно това, че пиша глупости, си свободен да си го изразиш.

Въпросът е, че "проблемите в живота" са взаимозависими с "фазите на растежа и развитието" и съответно интерпретацията на случващото се в заобикалящия свят. Според мен, разбира се!

Няма как да интерпретирам, че някой "ме хваща за жертва" и да не възприема "информационния поток" от комуникирането ни за "провокация".....наместо "предизвикателство" в процеса ми на съзряване......или в процеса на "разширяване на съзнанието"...

Не знам как можеш да уважаваш човек, който действа съзнателно деструктивно. Дори и да го прави с добри намерение, в което сериозно се съмнявам. 

Ами мога, щото познавам "методът на деконструкцията" и ползите за себепознанието ми....извън несъзнателно възприеманите самооценки, които си "поставям неусетно" съгласно парадигмите и доктрините, които ме карат да изпитвам чувството за пълноценна приобщеност към "обществото на...." изповядващите вярата си в съответната доктрина... "изкуствено да си раздувам Егото"... "Инфлация на егото"

Никой "свестен"(според моите критерии за оценка) "пътувал" не е споделял, че "пътя на индивидуалиста" е "лек" и няма "тръни" по "траекторията на пътя".

Всъщност в западната ни култура, независимо че "историята се повтаря", има доста инфо за подхода при деконструирането: "Въпреки че Дерида не признава деконструкцията като отделен метод или философска школа, понятието се употребява за опис на конкретните текстологични методи, които Дерида използва. Те включват откриването, разпознаването и разбирането на имплицитните презумпции, допускания, идеи и структури, върху които се надстрояват формите на мисълта и вярата – например при задълбочаването на обикновеното деление между природа и култура. „Déconstruction“ на Дерида черпи вдъхновение от трудовете на Мартин Хайдегер и неговата представа за Destruktion или Abbau[1], както и от Еманюел Левинас и идеите му за другостта."

..а и нещо, което съм си установил за мен си - резултирането след качествено "дълбока" деконструкция, или "рестарт", е необходимо условие за последващ "катарзис". А за да не "протича" изцяло несъзнателно процесът, то сам "си го причинявам"....доколкото съм развил "устойчивостта ми на страдание", щото "слоевете от его-защити" не се "смъкват безболезненено"....

Пълен цирк. Е, става за общи приказки по темите. То като помислиш, че в езотерика пишат повече атеисти, какво да очакваш. Ама добре че са те, че иначе изтрещелите съвсем ще изтрещят.

Само, ако се замислиш, на какво основание подмяташ, че "в езотерика пишат повече атеисти"...сякаш "езотеризма" е "запазена територия" за теисти...или, че единствено теисти могат да "дадат" "качество на подфорума"....и сам би могъл да установиш предразсъдъците, породени от собствените ти оценки за правилност....

Току-виж си успял "да се видиш" какъв си "наежен като таралеж пред змия"....само дето няма "змии", но ти си "натаралежен" и това ти "резултира като отговор" от средата ти....

Ако не си "придавам собственоръчно солидност", то кое мое да ме "промуши"?  ......освен "гъделичкането на горделивостта" ми, която не съзнавам колко се е "разрастнала"....ама ай и аз дъ не се прая на "разбиращ от психология"....

преди 1 час, Shiniasu написа:

разбира се неподкрепени от нищо

обърни внимание на собствените си думи - изречения с прекъсвания, хрумки несвързани с предишно изречение, но неотделени в абзац без подредено изразяване на съждения и мисли.

Сещаш ли се защо толкова контрастират с някои други твои писания, които са сравнително подредени, структуирани и прилично изведени и написани.

Да, знаеш, но знаенето е едно голо нищо. "Да, знам? - типичен отговор на всеки тийнейджър, когато просто не му стиска да направи нещо и се среща навсякъде. Питам се защо въобще толкова тийнове не го израстват и толкова ли се боят от порастването.

преди 16 минути, kipen написа:

Ей тва е - имаш си своите моменти и проблясъци.

Най-после, бе човек. Доживях :)  Все едно че 'друг е написал тия думички', контрастно на "предишните" изливания...  Толкова ли беше трудно да го надмогнеш онова "другото"... Когнитивно пропадане , и остават емоции, страсти и "бликовете им". И тук-там - лиготии и игрички.

Те това му обяснявам на духовния колега... че се е напънал за защитник на "слабите" и при дадени обстоятелства от писания, пропада когнитивно. Вероятно има личен проблем в неговия живот, от спомени за несподеленост и отхвърляне спрямо вярванията - негови или на близък човек. Но каквото и да е - това няма нищо общо с факта, че още не го е преодолял, а реди думички за 'духовност'. Каква духовност със зацикляне може да се реализира, въобще?

на 21.04.2021 г. в 16:05, _ramus_ написа:
на 21.04.2021 г. в 14:54, kipen написа:

Рамуса, поне 5 пъти се опитва да "изрази" този похват като критикува тези или постулати, които са "противоречащи".

Там е работата че и с твоите е така. Вече по-горе посочих с примери и че всеки коментар са налице. Когато емоционалните и чувствени тръпки минат някакво ниво, в думите не остава нищичко сериозно и цялата работа се превръща в цирк.

Ами нормално е и с "моите да е така"! Аз да не съм некъв "просветлен"! Пък и никога, поне съзнателно, не съм имал желание да бъда....парче егоист съм си и се интересувам от мене си....па току-виж съм разбрал що другите са такива, квито са.

на 21.04.2021 г. в 22:32, _ramus_ написа:

Айде стига лиготии и детински обяснения. Какви контакти - със себеподобни ли, от детската градина?

Амм чи да! Кеф ми е да си пиша с интелигентни хора, па макар и "изтрещели"......за къде да бързам? ... за там, където според теб трябва да съм, съобразно "крос-овър" оценките ли? И "другарката" ми в началното училище миналата година като ме видя за първи път от 20г. остана разочаована, че съм станал "горски", при положение че в 5ти клас бях 10ти в Б-ия по математика....ужас ти дъ видиш....деградация....регрессс....Аз съм това, което съм....а кой как ме "вижда" ми трябваше доста време да "го преодолея", и още не съм го....

на 21.04.2021 г. в 22:32, _ramus_ написа:

Полети свободно, изпусни напрежението...

.....що реши, че не летя, макар и ниско над брезичките, че мурите и клековете са ми високо.... там в алпийската част "видях" толкова много "отложености" от действителните задачи, на толкова много "духовни", "централновселенски", "измеристи", "световисти", "розенкройцеристи", "донхуанисти", селестинци" и секви тем подобни "летящи".....на "златни Удански килимчета"...

преди 13 минути, kipen написа:

що реши, че не летя

Амиии - сигурно съм се объркал, как няма да го реша. :lol6:Сигурно е голяма далавера, щом е толкова привлекателно... Вероятно заради "конекцията със себеподобни"... знам ли. Тия работи не ги разбирам :)

преди 27 минути, _ramus_ написа:

ма как няма да го реша. Сигурно е голяма далавера, щом е толкова привлекателно...

Не е! Винаги едното е за сметка на другото .... просто е защитна реакция, щото ме е страх още да порасна.....че колкото пъти "си покажа потенциала", толкова пъти ме "товарят" с отговорности....(вече веднъж ти "избухнах" с констатацията, че с Дон Цеци сте "дърти пезевенти", дето си търсят някой да им "изнася товара" на споделянето на ценната им опитност....ми променете се малко и Вие, бре, баси тарикатите)

"Мързелът е двигател на прогреса", :lol6:..... казах ти вече, че сме в различни "времево разположени етапи".... толкова "време" ми трябваше да развия умението "да се надсмивам над себе си"....и да разбера "маханиката" зад "изнасилването на Времето" и производния Перфекционизъм....че още ликувам.....все още...

....докат не се появят "знаци", че "е дошло време" "да пусна и това, за да продължа".... 

п.п. ще ти споделя, че вчера докато търсех кви "разработки" има по отношение на "идентичността", "ми падна от сърцето камък"...ма бая гоуем.... Прочетох и установих, че идеята, дето исках да си споделя( за статичното време пространство и производните й смисли) вече е налична като "разработване" в обществото....perdurantism, four-dimentionalism , етернализъм,

Така, че напрежението ми от това да споделя "осенилата ме" преди 20 и кусур години идея вече ми спадна. ....Както обикновено се оказа, че не съм "открил топлата вода":lol6:

Айй лелийй......тука нещо стана, ама кво ли.....

Ще си позволя директно в полето на цитата да коментирам, с червено кът даскал! Извинявам се на публикувалият го!

на 21.04.2021 г. в 19:07, _sirena_ написа:

Въпроси , Въпроси , Въпроси ... Е много ясно, че "спусъкът" за подсъзнателната манипулация, ако не се усети четящия, ще започне с думата "въпрос", за да се породи подсъзнателната реакция, че те чака "отговор" и така да се "смъкне" разумната "защита".

Транзакция на Имагинерна Структура  Типично, по разработваните от десетилетия модели, още в заглавието имаш "заявка", че ще ти се "пренесе нещо", което е "въображаема програмка"

---------------------------------------------------

Някога задавали ли сте си въпроса - дали не сте пристрастени към Виртуалното Енергийно поле ? Безкритично се въвежда термин за нещо, което има и съвсем просто име, изразено от мисловното пространство на комуникиране между двама човека, но с "добавка внушение" - "пристрастен"(зависим)

Всяка една Същност Създава своята Картина на Света на база Ниво на Съзнание ! което по-просто е, че всеки човек си интерпретира по някакъв начин това, което възприема, но пък се въвеждат абстрактни понятия като "същност"(ама не Аз, което директно препраща към "ядрото" на психиката, дето Азът още не е съзнателен какво е), "картина на света"(директно внушаване на съмнение към сетивните възприятия) и "ниво на съзнание"(при положение, че няма единодушно приета дефиниция за съзнание е директно "задействане" на въображението)

Всички практики , опити , знания , които е Извел от настоящото му Прераждане са Собственото му Отражение  вече "същността извежда", а не азът, което резонира с "бягството от отговорност за собствените действия" и линията на внушение се допълва с недоказаното "прераждане", но пък "настящо" в комбинация с "отражение" вече поняся подсъзнателния фокус в абстрактното...така да се каже - "вратата вече е отворена" да влезе основното "тяло на програмката" ...

и Рисуват Персоналната му "картинка " за Света около него !  ...която ще стане част от "персоналната му картинка за света"

Накратко , всеки един от вас Възприема този Свят - Различно и Различно преминават отенъците 

през неговата призма ..като се опитват да се слеят в общите социални канали .  и като интро се започва с "подгряването на егото" колко си различен, как си неповторим, изключителен, а па другите ....тях въображението, обусловено от "несмлените емоционални товари" ще ги изрисува като такива, каквито не са в действителност. Но това е персонално послание, ти дъ видиш, щото "разказвача" вече ти "заповядва" как "да възприемаш, щото възприемаш различно"

Интереса , който Вдъхновява е всъщност Стремежа да се "презентира" от базата на потенциала , който притежава ,  

специфичните му качества , изградени от Пребиваването му Тук на Земята , от Изборът му на Усвоените Уроци и Знания .  ....и вече директно закачане за его-порива да се покажеш - "да се презентираш"

Всичко това е "закономерно " . Но някои нямат кой знае каква "база" .  Да, закономерно е щото "разказвача" познава функционирането на его-програмите, които си изгражда всеки човек, за да не пропуска цялата плява от външната среда, та белким стигне и "зърно" до дълбокото аз. ОБАЧЕЕЕЕ директен "залп"(при "отворена врата" за подсъзнателни внушения) отправен към това, което НЕ ПРИТЕЖАВАШ, т.е. НЯМАШ. А това е манипулативното внушаване на ЛИПСА, което пък спрямо естествените процеси в подсъзнанието ни ражда и необяснимото чувство за ВИНА.

Не им остава нищо друго , освен да ползват "полуфабрикати" .. лесно е - Модели Има ! Живеем в Социално общество . Е, имах си аз па да не е "лесно", при положение, че точно преди "лесно", вече е внушено, че не притежаваш, нямаш "нищо друго". Па и вече е "тамън времето", за да се "подаде сламката" - "модели има".

И така Неусетно започват да Създават една Имагинерна Структура , стъпила Смело върху Имитация и подражание 

на Желания Обект. Е вече остава е да не е "неусетно" зараждащото се желание да си "създадеш" "емагинерна структура", която ако не се усетиш "да я следваш(изпълняваш)" или "да й подражаваш(да не се отклоняваш)"

Хора, пишещи в темата, моля Ви за малко етика! Стига с тези индоктриниращи опити! Да не сме в църква, джамия, синагога, или пък "виртуален нюейджърски храм"!

Не вярвам да сте толкова неосъзнати марионетки! Ма дори и да сте, поне проявете уважение към другите, които имат желание да споделят индивидуални мисли, а не постоянно да "ги облъчват" с религиозна пропаганда!

Па ако не вярвате, че цитираното и анализирано от мен по-горе е пропаганда, погледнете, каквото и да е флаерче на адвентистите или "свидетели на йехова" и сами открийте "структурните" разлики, дет ги няма!

преди 1 час, kipen написа:

Сигурен съм! А за мнението ти относно това, че пиша глупости, си свободен да си го изразиш.

Е, аз пък виждам много малко полза на фона на вредата. Но пък ти си решаваш. А и дали оценката ти не е продиктувана от това, че се опитваш да покажеш, че си "над нещата"? Просто предполагам.

Въпросът е, че "проблемите в живота" са взаимозависими с "фазите на растежа и развитието" и съответно интерпретацията на случващото се в заобикалящия свят. Според мен, разбира се!

Няма как да интерпретирам, че някой "ме хваща за жертва" и да не възприема "информационния поток" от комуникирането ни за "провокация".....наместо "предизвикателство" в процеса ми на съзряване......или в процеса на "разширяване на съзнанието"...

Ти изобщо не схващаш проблема. Рамус няма никакъв шанс в нормална среда. Т.е. ако тук има модератори съблюдаващи темите да се развиват според заглавието си. Но в тази среда, съществуваща тук в момента, той е свободен да "руши", а всичко по темите (стойностно или не е без значение), реално се губи. Всеки който пише тук едва ли не е длъжен да защити написаното от него като за пред изпит. 

Ами мога, щото познавам "методът на деконструкцията" и ползите за себепознанието ми....извън несъзнателно възприеманите самооценки, които си "поставям неусетно" съгласно парадигмите и доктрините, които ме карат да изпитвам чувството за пълноценна приобщеност към "обществото на...." изповядващите вярата си в съответната доктрина... "изкуствено да си раздувам Егото"... "Инфлация на егото"

Т.е. трябва да се съобразя с това, в което Рамус се опитва да превърне темите ли? Вече съм сигурен, че наистина търсиш как да се покажеш, доколко много го разбираш. Някой решил да се прави на психолог, но по-важното е всъщност, че постоянно натрапва себе си - и това за теб е ок? Ами не, защото въпросния отдавна е преминал всякакви граници в които "занятието" му би могло да е полезно.  То се вижда по резултатите всъщност. Какви са реалните положителни резултати? Би ли ги посочил, но реалните, а не тези дето предполагаш, че биха могли да се случат.

преди 2 часа, kipen написа:

Само, ако се замислиш, на какво основание подмяташ, че "в езотерика пишат повече атеисти"...сякаш "езотеризма" е "запазена територия" за теисти...или, че единствено теисти могат да "дадат" "качество на подфорума"....и сам би могъл да установиш предразсъдъците, породени от собствените ти оценки за правилност....

Ами да внесат качество. Ама те не се и опитват (повечето). 

Току-виж си успял "да се видиш" какъв си "наежен като таралеж пред змия"....само дето няма "змии", но ти си "натаралежен" и това ти "резултира като отговор" от средата ти....

Щом казваш. А ти усещаш ли се, как се опитваш да ме вкараш в правия път и да започна едва ли не да се държа така, както ти искаш да се държа? На кой ли приличаш? Значи проблемът е в мен, щото искам темите да се развиват конструктивно и според замисъла им? Или поне искаш, вече не си правя илюзии. Това явно не е форум, а кабинетът на някой психолог (а може и да са повече), който е тук за да разрешава проблемите на участниците. Нещо не ти ли се струва, че не това е целта на подобни платформи?

Ако не си "придавам собственоръчно солидност", то кое мое да ме "промуши"?  ......освен "гъделичкането на горделивостта" ми, която не съзнавам колко се е "разрастнала"....ама ай и аз дъ не се прая на "разбиращ от психология"....

Така ли мислиш? Не, не е гордост. Няма да напиша какво е. Бях достатъчно откровен за днес.

Не се "опитвам да се покажа", че съм "над нещата",  ами се показвам като всеки друг!  Това е съвсем естествена програма заложена у всяко дете още с раждането, но всяко дете като порасне може да покаже единствено това, което е развило като умения, способности, знания и познание.

преди 27 минути, Shiniasu написа:

Ти изобщо не схващаш проблема. Рамус няма никакъв шанс в нормална среда. Т.е. ако тук има модератори съблюдаващи темите да се развиват според заглавието си.

В "нормална среда" мнозинството мачка малцинството! И това е естествен "ред на нещата", защото е продукт на "схеми" унаследени от родово-племенния строй ( и с които автори като Дейвид Айк спекулират че са "рептилоидни", за да си продават книгите

А форумната среда е такава, вероятно е заслуга и на модераторите, че позволява да се реализират и транзакции на пакети от информация( концептуални модели, типове взаимоотношения), които не могат да се "случат" в обичайното ежедневие! Аз поне съм за "ненормалната среда"!

И за кво се опитваш да внушаваш отговорност на модераторите да следят за развитието на темите, според това ти как си решил, че би трябвало да се развиват "съобразно заглавието им". Защо мислиш, че твоята интерпретация на "заглавието" е меродавна за това как трябва да изглежда "съдържанието"?

Но в тази среда, съществуваща тук в момента, той е свободен да "руши", а всичко по темите (стойностно или не е без значение), реално се губи.

Според мен "се губи" единствено очакването темата да се развие по някакъв определен начин. А иначе написаното не се губи - всеки е свободен да си го интерпретира както пожелае(ако осъзнава мотивацията за желанията си, би следвало да може и да разглежда написаното от различни "гледни точки")

Всеки който пише тук едва ли не е длъжен да защити написаното от него като за пред изпит. 

Ами има го този момент - "като на изпит", но в "нормална среда" няма време да човек да е "на изпит", а тука има. И има възможност и да се изисква обяснение от "изпитващия", за да се "задълбае" в "резултатите от изпита". И на мен не ми е гот да ми "се закачат" за думичката, дето съм използвал, ама кът си прегледам написаното виждам, че до известна степен имат основания, щото без някакво синхронизиране на езика, нема как да си говорим разбираемо.

Т.е. трябва да се съобразя с това, в което Рамус се опитва да превърне темите ли?

Цитираният ми пасаж изобщо не е с насоченост "какво да направиш против "опитите на Рамус" за..."

Още повече е "изваден извън контекста" на споделената ми опитност с деконструкцията на възгледите и последващото им съграждане. Споделих го, за да може да изкристализира идеята, че страхът да деконструираме ни вкарва в "рамките на повторението". И че, ако нещо в нас е наистина стойностно, то "тухличките" пак ще се подредят около този "стълб", ама ще отпадне "излишното". Има и аналогични химични реакции за очистване от примеси чрез повишаване на температурата .... има и алхимични аналози.....

Последният абзац изразява мнението ми за "положителните резултати"! Рядко можеш да откриеш хора, които да изиграват ролята на "лошия", т.е. "да ти вдигат температурата", "да ти палят вълшебното килимче", "да те приземяват преди следващия полет"!

Отчети го, имам неква опитност! Неслучайно постнах преди време мисълта на Плутарх -

• Не ми е нужен приятел, който във всичко се съгласява с мен и, кимайки с глава, си сменя възгледите с моите, тъй като това много по-добре го прави сянката ми.

..а и нещо, което съм си установил за мен си - резултирането след качествено "дълбока" деконструкция, или "рестарт", е необходимо условие за последващ "катарзис". А за да не "протича" изцяло несъзнателно процесът, то сам "си го причинявам"....доколкото съм развил "устойчивостта ми на страдание", щото "слоевете от его-защити" не се "смъкват безболезненено"....

Ама това е едната страна на медала. Медала се върти около Рамус, като му показва само едната си страна. Както луната се върти около земята. И той плюе тези, които са виждали и другата страна, щото толкоз му е акъла.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

еее, най-после едно нещо да 'спадне'. :)

Еййй, хиенооо.....нема да кажа кво си внуших, че магьоснически искаш да ми спадне..... да ми се изгуби....

Ама мога да дам пример от произведение, в което на героинята и спадна нещо!

Успя да устои на неустоимото за болшинството от хората ЧУВСТВО ЗА ВЛАСТ!

пък и е прекрасно визуализирано през какви форми може да премине анимата като аспект на вътрешното изживяване на Не-аза, несъзнаваното ни, това дет не виждаме като нас си......

(па и при положение, че сме мъжки егота, то с вътрешната ни контрасексуална женственост е хубаво да "си говорим с нас си", "да се поучаваме сами себе си" чрез женски образи)

преди 34 минути, Shiniasu написа:

Не, не е гордост. Няма да напиша какво е. Бях достатъчно откровен за днес.

:lol6:Мнеееее - как ще е гордост, ти си духовен човек, гордостта е кофти и няма как...

Порциите откровеност се разбират като 'достатъчни'... Брей-брей. За мен това е новост и все още не съм разбрал за 'критериите'. 

Освен всичко рамус това, рамус е терминатор, руши всичко ценно, важно, стойностно, плаши стойностните хора, отблъсква умните и мъдрите... И всичко това да се докара изживяването на личната роля. :)

Не ти прави чест че с елементарни оправдания си като  ученик без домашно, на открит урок. Вместо да се спреш, да се овладееш и стабилизираш когнитивно... караш по инерцията. И какво? , ГОРДОСТ? - никога.

Всеки може да ръси мнения на килограм, щото вярвал в тях. При заявка за претенции, си върви с покритие, не с цитати, не с позоваване, не с чужди думички на тия, дето вече са си изработили "покритията". Като ще се цепиш с лични заявки, излизаш на светло... това е положението. като не ти понася - стой си сгушен сред духовната си приказка и се крий някой да не ти я "открадне".

Ама аз съм духовен, ама... рамус, формата, форума, другите, админите на форума са криви... са като ученически измишльотини. напълно в духа на "да, знам". Никой не го интересува дали знаеш нещо или не го знаеш. Но като го знаеш се увеличава отговорността спрямо това 'защо не си направил нещо си, щом разполагаш и със знание за него". Пък си чака - теб чака.

Лекувай раните, а не ги крий. Отрова се влива не отвън, а "отвътре" когато тия рани от стари работи, се крият и се правиш че си "много железен". А не си... и гърмиш. Гърмиш и няма как да стигнеш никъде с "рани отвътре", закъдето и да фантазираш че си тръгнал.

преди 3 часа, Shiniasu написа:

Всеки сам трябва да осъществи нужните промени в себе си и ако не приема когато другите му посочват грешките му, значи още не е готов за въпросната промяна.

Освен това, някои посочват грешките на други хора за да ги атакуват.
Именно за да атакуват, унизяват, подтискат друг човек се правят на големи критици и анализатори.
Това е недобронамерена критика и не трябва да се счита за просто "посочване на недостатъците" на друг човек за да се поправи.

Не казвам конкретни имена, защото има много хора с такова поведение, които 
са сякаш ръководени от една и съща отрицателна сила, която им диктува.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Лекувай раните, а не ги крий. Отрова се влива не отвън, а "отвътре" когато тия рани от стари работи, се крият и се правиш че си "много железен". А не си... и гърмиш. Гърмиш и няма как да стигнеш никъде с "рани отвътре", закъдето и да фантазираш че си тръгнал.

Е го доказателството. Рани, страдание. Страхотия. 

Толкоз му е акъла, аз ти казах.

преди 20 минути, kipen написа:

Успя да устои на неустоимото за болшинството от хората ЧУВСТВО ЗА ВЛАСТ!

Момента от филма е изключителен и чудесно илюстриран и изигран.

Нееееее - болшинството от хора дори не предполагат и това предизвикателство въобще си нямат на идея колко е огромно. Точно МНОГО СИЛЕН човек, да премине през това - е огромното предизвикателство. Само той разбира до каква степен му е възможно да се "закачи"... Това не е за обикновени хора - за тях закачката е "всеки според него си' и на принципа на съответствието.

Говоря и от личен опит... халхабер си нямах че и аз ще се изправя пред много труден избор... с висока цена, ако не се поддам на инерцията и "така, както си вървеше"... Така бях свикнал да имам нещо си, идваше ми толкова естествено... Пък се наложи да му сложа край... завинаги. Отгоре на всичкото - не е като само да избереш и край - "то си стои в мен" и в моменти на слабост изскача наново и наново правя разбор на първоначалната заявка и вече направеното решение. Демек - ще си натиска цял живот за "неговото". :)  Този аспект не е отразен във филма... пък и няма защо всичко да се отразява. 

преди 13 минути, NVJ написа:

Аз знам кой е. Няма да му казвам името за да не се потретям.

Откровеността не води задължително до страдание и терзания, това е въпрос на това, какъв е конкретния човек. При някои наистина е така, ама някой трябва да му обясни и да спре да досажда.

Ма няма да спре, щото няма да повярва. Колко съм го бил по тиквата. Не приема.

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Откровеността не води задължително до страдание и терзания, това е въпрос на личностно развитие. При някои наистина е така

С това, независимо че противоречи на собствения ми опит, съм съгласен!

Щото в проследимото ми за мен си личностно развитие съобразно условията на средата, всеки (както го нарекох в комуникацията ни със "звучния") "когнитивен скок" ми се е предшествал от "дози страдание".

Като "изключа от уравнението" мисловните ми модели, обуславящи подобно развитие "чрез страдание" ми е лесно да допусна, че го има и варианта "не е задължително".

Но, за да може да се реализира този вариант в социалния живот на индивида трябва да присъства, като условие, и качествен подпомагащ процеса на съзряването!

Тва некой вече го спомена в темата преди 10-найсе страници.

А и дундурканото дете е доста по фрагиле от типа дете - "дивото зове" ...и само си налича проблемите, а не бяга от тях.

И това се загатна под неква по-повърхностна форма от "женката с циците" - "абдикацията от живота", нихилистичната интерпретация на будиската идея.

А теософите и производните им, са си баш проводници на будистката идея, ама "примесена" те така....неволно май....с йерархиите и подчинението...дето поддържат системата "господар-роб"....

п.п. ще споделя нещо и от "дълбоките ми фантазми"!

Ако си позволим да разгледаме Света като проекция на Цялото, то "раждането на самостта", остави варианта на възпроизвеждане на Цялото в ограничена версия, би имало и друго резултиране в рамки на възможно интерпретиране на нещо невъзможно за наблюдаване в 3мерния ни сетивен свят, но пък достъпно като история за въображението ни.

От тази перспектива, съзряването (индивидуацията по Юнг) би изглеждало като "отделяне", но какво ще представлява "останалото" от гещалта? Ми колективното, обществото, другите, заобикалящата среда.

Е нема как едно "раждане" да не е съпроводено от "болка"!

Моля Ви колеги! Точно такива представи има като наследство в повечето езотерични и окултни школи... не вервам да не сте запознати...

преди 54 минути, kipen написа:

И за кво се опитваш да внушаваш отговорност на модераторите да следят за развитието на темите, според това ти как си решил, че би трябвало да се развиват "съобразно заглавието им". Защо мислиш, че твоята интерпретация на "заглавието" е меродавна за това как трябва да изглежда "съдържанието"?

Това се очаква от един форум - да се водят дискусии по съответните теми. А това, че в много случаи това не се случва, е очевидно. 

преди 58 минути, kipen написа:

Според мен "се губи" единствено очакването темата да се развие по някакъв определен начин. А иначе написаното не се губи - всеки е свободен да си го интерпретира както пожелае(ако осъзнава мотивацията за желанията си, би следвало да може и да разглежда написаното от различни "гледни точки")

Хайде помисли по-сериозно, защото в момента го караш на инат, просто за да защитиш вече заетата позиция.

Мога да приема всякакви интерпретации на позицията ми, ако е наличен културен диалог и взаимно уважение. И знам много добре, че това предизвиква раздразнение в мен - не неприемането, а начинът по който то се проявява. Не само по отношение на мен лично към мен. 

преди 41 минути, Реджеп Иведик написа:

Колко съм го бил по тиквата.

Спри да се фантазираш че си още на кораба и се правиш на велик с пияните юнги. :) Ако и ти си пиян - не засяга никого. 

преди 41 минути, Реджеп Иведик написа:

това е въпрос на личностно развитие.

така е - когато някой се изцепи по отношение на :"духовността", пък му липсва личностното развитие и си списва къде му се пука черупчицата, си остава гол и бос фантазьор.

Това не е детска градина, нито е нужно да се милваме едни други, като в бг-мама. Когато някой изтрещи и му пада пердето да се правим че не забелязваме и всеки да си чопли сред фантазните си простори. Всъщност точно това правите, щото е от полза едни на други. За теми и житейски положения става въпрос, за които тук списващите се правят на железни, герои, на мъдреци и духовни дракони. Къде сте тръгнали само с фантазиране, като елементарно покритие няма още от личностното развитие? Каква духовност и на какви ще се изфантазирате като я няма основата?

Абсурдите стигат дори дотам, че просташкия махленски стил на говорене върви редом с претенциите за просветленост. :) Гениите по моретата и софийските файерфайтъри си играят на духовни герои, докато леят помийката и се фантазират колко са велики и просветени п14ове.

Всеки можел да си говори - ми чудесно, някой да го е спрял? Ама не бил доволен, щото не било като по неговото. И? - какво от това? Да заиграем по лудостите и фантазиите на всеки, щото малките дечица искали да си 'споделят'. Пък и - да си споделят. Не всеки, обаче е нужно да е като тях и "да си споделял" и да се подпира на фантазиите на 'сходния'. И да си играят на фантазни бълбукания и споделяния на изтрещелости... за да имало кеф за всеки. 

преди 49 минути, NVJ написа:

Именно за да атакуват, унизяват, подтискат друг човек се правят на големи критици и анализатори.
Това е недобронамерена критика и не трябва да се счита за просто "посочване на недостатъците" на друг човек за да се поправи.

Я кажи кой клас си още? Живота - като на малките деца в клас, че "да се поправили" - на изпит ли ще ходят или ще ги мъмрят на открития урок?

И повторение два пъти "атакуване" ... Душиците те наранени :)  Ми де е кака ви , духовната майка - да ви накърми, да ви нагушка, да ви посочи 'добронамерено недостатъците според вселената, да ви успокои и обича"...  Запишете се в нейния "кръг на любовта" дето свети в розово, по розовите сайтове...

Кога ще пораснете бре?

Анализа е независим от резултата и това не е шоу, с цел да се хареса някому или някой да го играе на "война" и жертвичка. Критичният анализ не е за да бил някой доволен щастлив или да играе игрите си. Вкл и за мен.

Всеки е длъжен да носи отговорността за себе си - всеки приема правилата чрез регистрацията в сайта, колкото и никове да си направи. Когато някой излезе на светло на сцената - пък той още не знае дали е от публиката, докато се изживява на неин говорител - бъркотията е гарантирана. Но пък - "духовна"... От най-духовната. Пък ... и що да не - кво плащате, след като нагласата е всеки да си направи кефа.

Не ми е нужен приятел, който във всичко се съгласява с мен и, кимайки с глава, си сменя възгледите с моите, тъй като това много по-добре го прави сянката ми.

Това прилича на оправдание. Нещо му липсва. Защото критиката е умение. Ти владееш ли го? А този, дето го защитаваш? Да накараш другия дори да обърне внимание на думите ти, когато противоречат на възгледите му, да подбереш подходящия подход, момент за да го накараш сам да поиска... Написах нещо за резултата, който липсва. А и само с критика не става. Критиката според мен дори и не трябва да е преобладаваща, а много премерена и постепенна. Да се започне от малкото и близкото. То всъщност малкото много често не е толкова малко.

преди 37 минути, kipen написа:

затова и бягат цял живот - за да не се порасне... Щото раждането... е кофти работа - нещо умира, за да се роди в нова форма, сред нова реалност и среда.

Защо да се ражда нещо си, като някой си - друго си е да си каканиже сред фантазната си защитна утроба, да играе на добри и лоши, да ХОМО-реагира, глези или лигави.

Друго си е да си малък и да се играеш безопасно на "голям, силен, могъщ, мъдър"...

Пък извън фантазиите в черупчиците някои им се налага да преминат през ветрове и бури, през потоп или огън. Може и да се изгори... но се върви - който докъдето може, докъдето издържи. Именно думите на такива хора си менкате за да се фантазирате колко сте велики, духовни, разбиращи и мъдри виртуално - анонимно и наужким.

Очаквало се форума да предлага поле за дискусия - Ми да - предлага го, но само поле и медиа - не е достатъчно. А и "дискусията" всеки си я разбира според кефа, очакванията и щенията си. Ако не му се предоставят - вой от типа "ми вие сте лоши, искам си моето си". Дискусия - е израз на резонанси и близост. Лесно е да се изиграе със "себеподобни". Трудното е - между различни. И е с корелация - колкото вече "различни", толкова повече "трудното". Изискват се качества, но резултата си заслужава. Иска се и търпение, упоритост... понякога дочакваш нещо да се "реализира"... Пък другия "скърца", пропада, извисява, стене и киска по своите си сънища... А после - "дискусия"! :)

преди 32 минути, kipen написа:

И от радост. 

А може и само от болка.

А може и само от радост.

А може и... според въображението

Когнитивния дисонанс не е проклятие. Нито пък разкриването на собствени "грешки" задължително страдане и болка. 

"Светът е оцелял, защото се е смял"

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

"Светът е оцелял, защото се е смял"

А може би - щото е редил народни клишенца? :)

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

А може и само от болка.

А може и само от радост.

няма как... няма. Колкото до "моженето"... може би става за духовно чоплене, но извън него не става така. Ако беше бил достатъчно около "раждания" щеше да си по-наясно.

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Ако беше бил достатъчно около "раждания" щеше да си по-наясно.

Абе ти да не си малоумен ?

Ами ако грешката е вярна ко праим ?

Посипваме си главата с пепел, щото неправилно сме си посипали главата с пепел първия път ли ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.