Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

А защо точно аз ,е ,дълга история ,но имам заслуги пред Господ - Бог

Да. Писал съм вече за отредената ви "мисия" в самозаблудата.

Може да съм бил всякакъв ( пияница, любовкар  ,просяк ,бездомник и т.н.т. ...) Но съм си устроил вечността и съм си достигнал до позицията ,,Посланник на Господ - Бог"

haha.png

Една индийска поговорка гласи, че няма състрадание без страдание. Нищо чудно твоят Сатан, така де Бог, да е също "пияница, любовкар  ,просяк ,бездомник и т.н." и затова да ти влиза в положението!

И какво доказателство искаш ? Снимка от моя рай ли ? То малко ли свидетелства има ,от хора върнали се от отвъдното.

Снимка ще свърши работа на първо време.

разните му там военни и нему подобни институции са засекли несъответствие в пространството ,ама не могат да обяснят нищо и си траят и се вайкат ,но проблема си е техен

Засекли са гостуването на Господ и си траят. Мръсници!

преди 9 часа, Търсещ истини написа:

Интересното е, че истуканите са материални носители??? които излъчват нематериална благодат над аборигените... поне в съзнанието на самите приемници.

??

преди 12 часа, Aumi написа:

Живите организми, имат сложно изградени системи, които си взаимодействат по безупречен начин. Всичко това доказва, че те са създадени от интелигентен Разум.

В случай, че съм подминал поредният ти израз на училищен дефицит ще коментирам тази глупост.

Живите организми са много далеч от безупречни и проектирани с много разум. Примерно аналното и вагинално отверстие са толкова близо, че жените се разболяват от собствените си екстременти. За дишане и хранене пък си имаме само един отвор, което води често до задавяне, задръстване на дихателните проходи и смъртта на десетки хиляди души годишно (само в САЩ са 4500). Ако това е дело на Бог, значи е бил много пиян.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 22 минути, Myanmar написа:
преди 12 часа, Aumi написа:

Нямам за цел да доказвам каквото и да било

Защото не можеш

Aumi е права. Тя може да вярва и това да й е достатъчно. Друг подход. Много хора го споделят.

преди 54 минути, Търсещ истини написа:

Двумерно изображение на Лунната повърхност ни е достатъчно да твърдим, че съществува.

Абе човек, живеем в 4-измерен свят. Това че можеш да направиш една права линия не означава, че живеем в едномерно пространство! Наистина отиди да почетеш малко, срамно е да имаш такива пропуски.

преди 54 минути, Търсещ истини написа:

А пък за доказване на частици е достатъчно да бъдат фиксирани в точка, което си е едно измерение

Слаб (2)

За дефиниране (не доказване!) се ползва осите абсциса и ордината. Минимумът е двумерно пространство. Лежането на ос е частен случай.

преди 52 минути, Shiniasu написа:

Разбира се учените са в пълното си право, да не приемат нещо за което няма научни наблюдения и основания да се допусне. Но това не е (и не би трябвало да е) проблем на вярващите. 

Наличието на наука, която опровергава съществуването на Бог, не само не е пречело на вярващите, ами даже трябва да се води за необходимо условие haha.png

demotivatory-religiya-8.jpg

преди 1 час, Myanmar написа:

Отговарям ти с червено.

Отговорът е като на петокласник. Тя и темата е такава - създадена с идеята да редиш до безкрай картинки, клишета и "разсъждения", с които да покажеш на другарчетата си, че ти си големият затапващ всички разбирач. Нищо, че отговорите ти са почти изцяло емоционални и със съмнителна логика, важно е изживяването. Последното нещо, което те интересува е има ли Бог или няма, стига разговорът да върви за да имаш поле където да се изживееш като голям. 

преди 53 минути, petie1 написа:

Точно за теоретичната физика говоря

Докато описваме реалността. Много качествено включване!

CleverBowedAfricanwilddog-max-1mb.gif

преди 13 минути, Myanmar написа:
преди 9 часа, Търсещ истини написа:

Интересното е, че истуканите са материални носители??? които излъчват нематериална благодат над аборигените... поне в съзнанието на самите приемници.

??

Ще се опитам да бъда по- ясен.

В съзнанието на аборигените, техните идоли= истукани им осигуряват благоденствие. Тези идоли имат тяло, могат да се идентифицират като съществуващи. Те са толкова значими в живота на примитивните народи, че се идентифицират със самите божества. Човек бива убиван ако отнеме божествата- закрилници, вкл. при монотеистичните религии.

Цитат

19. А понеже Лаван бе отишъл да стриже добитъка си, Рахил открадна
идолите, които бяха у баща й.
20. Иаков измами арамееца Лавана, като му не обади, че си отива.
21. И замина с всичкия си имот; и като стана, премина реката и се упъти
към планина Галаад.
22. На третия ден обадиха на Лавана (арамееца), че Иаков си заминал.
23. Тогава той взе със себе си (синовете и) сродниците си, гони го седем
дена и го настигна на планина Галаад.
24. И дойде Бог при арамееца Лавана нощем насъне и му рече: пази се, не
говори на Иакова ни добро, ни лошо.
25. И настигна Лаван Иакова; а Иаков разпъна шатрата си на планината, и
Лаван със сродниците си разпъна своята на планина Галаад.
26. И рече Лаван на Иакова: какво стори ти? защо ме излъга и отвлече
дъщерите ми, като с оръжие пленени?
27. Защо побягна тайно и се скри от мене и не ми обади? Аз щях да те
изпратя с веселба и песни, с тимпани и гусли;
28. ти ми дори не даде да целуна внуците си и дъщерите си; неразумно ти
постъпи.
29. В ръката ми има сила да ви сторя зло; но Бог на вашия баща вчера ми
говори и рече: пази се, не говори на Иакова ни добро, ни лошо.
30. Добре, тръгнал си, понеже с нетърпение желаеше да се намериш в
бащиния си дом, - но защо си откраднал боговете ми?
31. Иаков отговори на Лавана и рече: боях се, защото мислех, да ми не
отнемеш дъщерите си (и всичко мое).
32. (И рече Иаков): у когото намериш боговете си, той няма да бъде жив;
пред нашите сродници узнай, какво (твое има) у мене, и си го вземи. (Но
той нищо не намери у него.) Иаков не знаеше, че Рахил (жена му) ги бе
откраднала.

Става дума за кражба, измама и смъртно наказание на крадец на идоли, доста след Моисей.

преди 39 минути, badr написа:

Ами откъде да е чувал човека за многомерни пространства.Те не се учат в средношколските курсове.

Човекът, който парадира, че знае неща от средното училище и се налага да го поправям, ще ми обяснява на мене дали знам висша математика. Приземи се малко, малко ли те направих за смях.

преди 10 минути, Myanmar написа:
преди 1 час, Търсещ истини написа:

А пък за доказване на частици е достатъчно да бъдат фиксирани в точка, което си е едно измерение

Слаб (2)

Даскал! В най- лошия смисъл. :)  

преди 40 минути, Търсещ истини написа:

Може ли да се докаже съществуването на нещо без да се характеризира в нито едно измерение?

Да. Следите.

Офффф, къде ви обрах всички неграмотни в тази тема angry.pngТова, което не виждаш в този момент си е съществувало и то едновременно в 4-те измерения. Обърни внимание кое е последното и ще разбереш, че противоречие няма, а отсъствието и на едно измерение прави обекта невъзможен за съществуване в единствения свят, който познаваме - този, в който живеем и наричаме реалност.

преди 37 минути, petie1 написа:

Според теоретичната физика има около 11  измерения а за реалноста се приема че е различна във всяко едно от тях

В теоретичната физика сте много ограничени. В теоретичната математика ние боравехме с n-мерни пространства все едно са ябълки haha.png

преди 30 минути, petie1 написа:

Така де ама тук се говори за реалност и измерения та затова забих натам

А! Слезе на този свят.

преди 18 минути, Търсещ истини написа:

Aumi е права. Тя може да вярва и това да й е достатъчно. Друг подход. Много хора го споделят.

Виж какво цитираш. Не става въпрос дали вярва в бог, а за отношението ѝ към тези, които не вярват в нейния бог. Едното е вяра, другото е умопомрачение. Правете разлика.

преди 11 минути, Shiniasu написа:

Отговорът е като на петокласник. Тя и темата е такава

Повярвай ми, не съм и очаквал друг отговор от вярващ, който е безсилен пред фактите и всичко прилежно сервирано му за него е бошлаф работа, не му е важно, темата не струва, автора ѝ не струва...

Добре дошъл в реалността.

the matrix GIF

преди 8 минути, Myanmar написа:

Човекът, който парадира, че знае неща от средното училище и се налага да го поправям, ще ми обяснява на мене дали знам висша математика. Приземи се малко, малко ли те направих за смях.

Абе не знаеш нито математика, нито физика.То си личи.

преди 6 минути, Myanmar написа:

Офффф, къде ви обрах всички неграмотни в тази тема angry.pngТова, което не виждаш в този момент си е съществувало и то едновременно в 4-те измерения. Обърни внимание кое е последното и ще разбереш, че противоречие няма, а отсъствието и на едно измерение прави обекта невъзможен за съществуване в единствения свят, който познаваме - този, в който живеем и наричаме реалност.

Алоу- трансцеденталният, бъркаш обект със следа от обект. 

преди 9 минути, Myanmar написа:
преди 31 минути, Търсещ истини написа:

Виж какво цитираш. Не става въпрос дали вярва в бог, а за отношението ѝ към тези, които не вярват в нейния бог.

Върни се към оригиналният коментар, тя настоява, че няма да доказва. Не изразява никакво мнение за хора. Нейната вяра не изисква доказателства и й е достатъчна.

преди 13 часа, Aumi написа:
преди 13 часа, Търсещ истини написа:

Много хора смятат като вас. Много са и еволюционистите.

Нямам за цел да доказвам каквото и да било, само ще посоче факти от реалността :
Във Вселената съществува ред и хармония - като се почне от семето, което съдържа живота, до неговото поникване и избуяване в различни форми.  Живите организми, имат сложно изградени системи, които си взаимодействат по безупречен начин. Всичко това доказва, че те са създадени от интелигентен Разум.

преди 18 минути, steelo написа:

Myanmar  вярваш ли в пророчествата на Ванга?

Не, разбира се.

А и нейните "пророчества" са неизбежни. Аз ако кажа, че иде голяма война, голямо чудо, голяма зараза, голямо добро, времето ще го сбъдне. Църквата я е анатемосала, но и вярващите се унасят в измамите ѝ, защото са будалисти.

https://www.kaldata.com/forums/topic/290427-будализъм/

преди 59 минути, Търсещ истини написа:

Алоу- трансцеденталният, бъркаш обект със следа от обект. 

Нека те върна в историята:

Може ли да се докаже съществуването на нещо без да се характеризира в нито едно измерение?

Не! Това е краткият отговор. Във всеки момент материята има и четирите си измерения. В никой момент тя не може да се лиши да се характеризира и с едно измерение. В противен случай то не би било в реалността, в която живеем.

Не знам защо настояваш да си прав за нещо, от което хал хабер си нямаш!

Ще се опитам да бъда по- ясен.

...

Тези идоли обекти ли са или хора? Като гръм от ясно небе бяха тези аборигени. Още не разбирам връзката с темата.

преди 8 минути, Myanmar написа:

Не знам защо настояваш да си прав за нещо, от което хал хабер си нямаш!

Позволявам си да пиша непремерено, защото такава е средата- не знаеш, че се пише трансцендентно, а се правиш на важен.

преди 1 час, badr написа:

Абе не знаеш нито математика, нито физика.То си личи.

Това, което си пролича е, че те поправям за знания от средното училище. С други думи, че те направих за смях, защото самия ти опита да се направиш на умен, а показа, че не знаеш даже числовите множества.

преди 10 минути, Търсещ истини написа:

Позволявам си да пиша непремерено, защото такава е средата- не знаеш, че се пише трансцендентно, а се правиш на важен.

Това със средата не е оправдание. "Трансцедентно" си е мой пропуск.

Върни се към оригиналният коментар, тя настоява, че няма да доказва.

Това ѝ е първото изречение в коментара. Очевидно твърденията ѝ са в предни коментари и аз ги цитирах след това:

https://www.kaldata.com/forums/topic/298891-защо-няма-бог/?do=findComment&comment=4755974
https://www.kaldata.com/forums/topic/298891-защо-няма-бог/?do=findComment&comment=4755966
https://www.kaldata.com/forums/topic/298891-защо-няма-бог/?do=findComment&comment=4755988

Един от тях бе:

преди 17 часа, Aumi написа:

Отсъствието на Бог в живота на един човек, е отсъствие на всякакъв смисъл в неговото съществуване.

преди 21 минути, Myanmar написа:

Не, разбира се.

Мислех да ти обясня на дълго и на широко някои неща, но виждам, че няма смисъл. Едно радио каквото и да му приказваш, то ще си пее все неговото и не чува нищо друго!

Пророчествата за 2-ата световна война на Ванга, а за Курск, а за близнаците, Буш и железните птици сигурно са детски приказки!?

преди 2 минути, steelo написа:

Мислех да ти обясня на дълго и на широко някои неще, но виждам, че няма смисъл. Едно радио каквото и да му приказваш, то ще си пее все неговото и не чува нищо друго!

Защо реши, че не си ти радиото, а аз? Не вярвам в измамници, съжалявам.

Виждам, че и ти си манипулиран какво и как е предрекла. Нека ти кажа само, че ще има не само трета световна война, но и четвърта и пета и шеста. Но да знам естествения развой на цивилизацията не ме прави пророк.

Ако можеш да ми обясниш, ще преобърнеш целия ми свят. Но съм скептичен към това. Представям си вече какви "доказателства" ще изкараш, които няма да издържат на проверка.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Защо реши, че не си ти радиото, а аз? Не вярвам в измамници, съжалявам.

По скоро те мързи да прочетеш и да се информираш. Седни като образован човек и прочети, гледай някой филм. Тези неща са документирани, а не просто приказки, както ти си мислиш. 

В предния си пост опита да ме убедиш, че като не вярвам на шарлатанка не съм достатъчно просветлен за да ми обясниш "на дълго и на широко някои неще". Сега аз излязох крив.

преди 12 минути, Myanmar написа:

Нека те върна в историята:

Не! Това е краткият отговор.

И така. Връщам се в историята. Българите на Аспарух. Те са си съществували в три измерения, но вече са на място злачно и покойно, прах от прахта. Не можем да ги позиционираме по никакво измерение днес. Факт.

Обаче можем да докажем съществуването им по разни начини- свидетелски показания на хронисти, по следи от живота им. Разказите на хронистите, погледнато абстрактно са драскулки по пергамента и са информация, символи и знаци за нещо, но не са по никой начин това нещо. Дори да ги разположим в пространство и време, прим. Тук и Сега, тези данни не са Аспаруховите българи, но пък са свидетелство за съществуването им. И така, изследователите ползват свои идеи и донагласени факти и казват "Аспаруховите българи са тюрки?", "Перси", "Траки", "Македонци", "Татари". Обаче не отричат СЪЩЕСТВУВАНЕТО им. То е доказано, но не може да се каже нищо за никакво измерение.

Извинявай, ако ти причинявам интелектуален дискомфорт, но ако има ограничения в темата за някакви възгледи, ще се съобразя. Във всички случаи, трябва да разделяме обектите от информацията, следите за тях. За Бог също. "Свидетелствата" за него трябва да бъдат подлагани на проверка, това е възможността да се покаже, че съществуването не е вярно. Изискването за представяне на божество "Тук и сега" ми се струва непечелившо. Дори да ти покажа идол= божество, какво, аргумент ли е?

преди 14 минути, steelo написа:

Седни като образован човек и прочети, гледай някой филм. Тези неща са документирани

Образованият насреща ти е гледал не един филм за Ванга. Говори човечно общи приказки, гази църковните канони и гадае. Я познае, я не. Ако не си чувал историите на тези, на които нищо не е познала и с нищо не е поогнала, значи познаваш само едната страна на монетата.

преди 7 минути, Търсещ истини написа:

Обаче не отричат СЪЩЕСТВУВАНЕТО им. То е доказано, но не може да се каже нищо за никакво измерение.

Моля те, спри да се излагаш.

Извинявай, ако ти причинявам интелектуален дискомфорт

Създаваш ми интелектуална мигрена с небивалиците си. Търсиш някакъв смисъл в разсъжденията си, но боравиш с термини, чието значение все още не си научил. Нелепо е.

"Свидетелствата" за него трябва да бъдат подлагани на проверка

И във времената на Библията не е имало абсолютно никакви доказателства. Нещата са "един каза, от втори чух".

Това са истории как последните ще станат първи, ще живеят в Царството небесно, ще има възмездие. Библейската история ПО НИЩО не се различава от приказката за свинаря и царската щерка.

0001651443.jpg

Тъкмо тези струни, докосващи човешкото и неговите ламтежи, издават, че Библията не е божествено дело, а човешко съчинение. Толкова е очебийно!

преди 17 минути, steelo написа:

Пророчествата за 2-ата световна война на Ванга, а за Курск, а за близнаците, Буш и железните птици сигурно са детски приказки!?

Някой казва, че са детски приказки? Стига, бе, верно?

А- пропо, пророчествата не са присъщи на божествата, а на пророците. Повдигаш въпроса "Има ли пророци?" Така ли?

Мнението ми е, че ходът на някои познати явления може да се прогнозира. Когато на невежия кажеш прогнозата, той е много впечатлен. Тук пак играе роля "Ако нещо не ти е ясно, сложи Бог (в случая пророчица)  и веднага ти става ясно". 

Веднъж ми попадна издание с тълкувания на Нострадамус, от пролетта на 1939 г. Тълкувателите не можаха да предположат какво ще се случи след 6 м. Как да му вярвам?

Обаче, ако видиш, че някой реже клона, на който седи от към ствола, кажи му, че ще падне. Ще си велик пророк.

преди 15 минути, Myanmar написа:

Образованият насреща ти е гледал не един филм за Ванга. Говори човечно общи приказки, гази църковните канони и гадае. Я познае, я не. Ако не си чувал историите на тези, на които нищо не е познала и с нищо не е поогнала, значи познаваш само едната страна на монетата.

Можем да спорим с години за това какво е право и какво не е, но ти го казвам като човек, който се е докосвал до така наречените пророци и мога да те уверя, че това е повече истина от колкото можеш да си представиш. Ходил съм при "лечител-пророк" с доста голяма доза скептицизъм. Само му показах снимка на предмет и той ми каза имена на мои близки и роднини, точни местоположения на предмети, които единствено и само аз знам къде се намират. За твое голямо съжаление ще трябва да ти кажа, че както съществува нашият спасител Исус Христос, така и съществуват зли сили и демони. Пожелавам ти никога да не се сблъскваш със злото, защото тогава живота ти може да се превърне в истински Ад тук на земята. И само Господ Бог може да ти помогне в такъв моменти и никой друг. Както казват хората, не питай старило, а питай патило! Добре е и ти да погледнеш другата страна на монетата, може да се изненадаш какво ще откриеш. Аз лично до преди 2 години се отнасях към тези неща с голям скептицизъм, докато не ми доде до главата! Така че смело мога да твърдя, че съм бил от двете страни на този спор.

преди 13 минути, Myanmar написа:
преди 13 минути, Търсещ истини написа:

Обаче не отричат СЪЩЕСТВУВАНЕТО им. То е доказано, но не може да се каже нищо за никакво измерение.

Моля те, спри да се излагаш.

Съжалявам да го кажа, но императивното "Спри" не върви. Искат се аргументи. 

Обясни на простия трудещ се, кои са трите, пардон четирите измерения на абстрактното понятие "Аспарухови българи". Нали няма да ми посочиш двуизмерна карта?

преди 4 минути, steelo написа:

За твое голямо съжаление ще трябва да ти кажа, че както съществува нашият спасител Исус Христос, така и съществуват зли сили и демони.

Нощ е, време за страшни приказки. Моля, разкажи как изглеждат и какво правят.

преди 12 минути, Търсещ истини написа:

Съжалявам да го кажа, но императивното "Спри" не върви. Искат се аргументи. 

Обясни на простия трудещ се, кои са трите, пардон четирите измерения на абстрактното понятие "Аспарухови българи". Нали няма да ми посочиш двуизмерна карта?

Нощ е, време за страшни приказки. Моля, разкажи как изглеждат и какво правят.

На глупавия акъл се набива, а наглия си мисли, че от акъл прелива. Няма да си губя повече от времето с някой, който си мисли, че с всичко е наясно и всичко е преживял, така че няма какво повече да му покаже живота. Лека вечер!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.