Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 1 минута, Myanmar написа:

Аз не успях да те хвана последните страници като какво възприемаш Бог - като творение на човекът или като идея/концепция на човекът.

Като творец на човека.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 7 минути, acnekt написа:

вместо да ги накаже да отидат в Ада, както е наказал Луцифер,  ТОЙ, просто ги гони.

Извод: Адът е измислен след написването на Стария завет.

преди 4 минути, Търсещ истини написа:

Възразявам. Не е необходимо да е в 4 измерения. Достатъчно е 1 или хич. Прим. ако Шаро усети миризма на Картофа, значи, че айдука е бил тук- съществувал е тук.

Възразявам на твоето възразяване. Бягай да прочетеш кои са 4-те измерения и не се връщай, докато не си разбрал, че 5-6-7-те измерения, които предлагат киносалоните, разчитат на повсеместната неграмотност.

Хъх тука липреместихте цирка?

преди 3 минути, petie1 написа:

Уелкъм, уелкъм. Тука е много весело, има много магия и щипка разум за цвят.

4cbbec4acacc1b02b3c18c4dc2c8498f.jpg

golden state warriors nba GIF

преди 2 минути, petie1 написа:

Липса ни @Anne. Тя е нашата 6 чакра.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Възразявам на твоето възразяване. Бягай да прочетеш кои са 4-те измерения и не се връщай, докато не си разбрал, че 5-6-7-те измерения, които предлагат киносалоните са плод на неграмотност.

Повече от 4 са според фижиката

Уелкъм, уелкъм. Тука е много весело, има много магия и щипка разум за цвят.

golden state warriors nba GIF

Добре заварил

току-що, petie1 написа:

Повече от 4 са според фижиката

Няма такова нещо. Ако говориш за евклидови пространства и неща от теоретичната математика е едно, ама за описание на реалността са точно 4. Нито повече, нито по-малко.

преди 2 минути, acnekt написа:

Липса ни @Anne. Тя е нашата 6 чакра.

Та викаш лудницата да стане пълна

преди 9 минути, Myanmar написа:

Възразявам на твоето възразяване. Бягай да прочетеш кои са 4-те измерения и не се връщай, докато не си разбрал, че 5-6-7-те измерения, които предлагат киносалоните са плод на неграмотност.

Е...ати аргументите. Нали схващаш, че това е напътствие, а не аргумент?!?  :) 

и така. Двумерно изображение на Лунната повърхност ни е достатъчно да твърдим, че съществува. Обърни внимание- двумерно. Има няк. плащеница, с изображение на Христос, която е няк. доказателство, уж, само дето не дават учените да я изследват.

А пък за доказване на частици е достатъчно да бъдат фиксирани в точка, което си е едно измерение

преди 13 часа, Търсещ истини написа:

НЕВЯРВАЩИТЕ НЕ СА САМО ДОБРИ. ТЕ НЕ ВЪРШАТ САМО ДОБРИНИ.

Вярващите също.

Набожната ти обяснява, че живота на атеистите няма смисъл. И да вършиш добрини като атеист - НЯМА СМИСЪЛ!

преди 13 часа, by_chechi написа:

Не е патереца , а Е половината психика на човека....:nono:

А с две патерици е вече психопат. Стига с тези метафори, че ви губя дирите crazy homer simpson GIF

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Съществуването се доказва по- лесно. Има следи- дрехи, звуци, документи, снимки. Несъществуването не оставя следи.

Да, но какво от това? Наличието на следи доказва наличието на причина. Но в случая с Бог следи признати от науката няма. Т.е. безсмислено е да се сравняват двете възможности, след като едната не е налична. Няма следи - не може да се докаже нито съществуване, нито несъществуване. Разбира се учените са в пълното си право, да не приемат нещо за което няма научни наблюдения и основания да се допусне. Но това не е (и не би трябвало да е) проблем на вярващите. 

Няма такова нещо. Ако говориш за евклидови пространства и неща от теоретичната математика е едно, ама за описание на реалността са точно 4. Нито повече, нито по-малко.

Точно за теоретичната физика говоря а за релноста... Хм а какво е реалност всъщност?

преди 13 часа, Milkydead написа:

Това е една пълна и безочлива лъжа ! Твоя живот е също толкова безсмислен като на всяко друго животно по планетата земя.

Ако трябва да сме обективни, човешкият живот има смисъл, но той не е тъй възвишен, както някой си съчиняват. Има биологична предназначеност - да се размножава. Смисълът на живота на планетата ни е да се възпроизвежда.

преди 13 часа, Aumi написа:

Жените са благословени същества!

Хайде пак. Кой ви е благословил? На мен ми е известно само, че сте проклети от Бог да раждате с болка.

преди 13 часа, Aumi написа:

Вярата в Твореца, е вярата в Съществуването и Живота. Без Творец - няма Съществуване!

Happy Very Funny GIF by Disney Zootopia Моля да ми разясниш - аз ли не съществувам или света край мен не съществува? Защото аз си мислех, че разликата между света на атеистите и вярващите е дали Бог съществува.

преди 13 часа, Shiniasu написа:

И как правителството или някпй друг в България използва Бог за да налаага волята си?

Издръжката на тази пасмина е достатъчно престъпление, което лежи на съвестта ви.

0000119453-article2.jpg

А религиозният тероризъм не е отживелица, а е в своя разцвет. Това, че България е бедна държава и не е обект на масова смърт, не значи, че в Западна Европа не живеят в страх от бомби и биологични атаки.

преди 12 часа, by_chechi написа:

Малкото лъвче пита Цар Лъв :

- Тате , може ли да се убива ?

- Може ! Но само когато си много гладен.... (из " Цар Лъв ")

Те лъвчетата не са гладни и не търсят храна само като спят.

преди 12 часа, Търсещ истини написа:

Отнасям се с уважение, че сте изпитал "нещо, което не можете да получите по друг начин". Лично аз също съм чел книги за и на религията в юношеството, но надделя усещането, че получавам от тях повече като митология. 

В целият този път на търсене на истината не ти ли втръсна от религиите, които незнайно как се мразят едни други, а ужасно си приличат в неща, които не са за гордеене?

преди 12 часа, Milkydead написа:

След като боговерците не приемат рационални аргументи , а настояват останалите да им зачитат въображението като самодостатъчна истина без нужда доказателства е невъзможно да се стигне до взаимно съгласие.

Важното е да не попадат оръжия у първите, че няма да останат хора, които да мислят рационално.

got GIF by Game of Thrones: #PrepareForWinter

преди 15 минути, petie1 написа:

Точно за теоретичната физика говоря а за релноста... Хм а какво е реалност всъщност?

Ами откъде да е чувал човека за многомерни пространства.Те не се учат в средношколските курсове.

Може ли да се докаже съществуването на нещо без да се характеризира в нито едно измерение?

Да. Следите. Отпечатъците не са самият човек, но са знак, че ги е оставил именно той. В момента (по време) той може да е съвсем другаде. Може да го е смачкал валяк, но знаем, че е бил тук. Естествено, първо сме му снели отпечатъци- т.е. сме удостоверили, че съществува. За художника на Боянската църква съдим по рисунките и подписа. Те го идентифицират без да знаем колко висок или рус е бил.

Наш дълг е не само да казваме истината на останалите , но и да разобличаваме лъжата и човешката глупост

Аз съм "за" с двете ръце!

Защото както твърди Ницше до ден днешен само благодарение на отстраняването на глупаците и недостойните от мъдрите и достойните хора имаме цивилизация на първо време.По никакъв начин не трябва да оставяме тази пасмина от богоидиоти да увеличава жалката си вярва в невидимия човек(бог), в нашето общество!

Ницше е гений. Жалко, че онези, които го обвиняват в нехуманни подбуди никой не вижда, че се ръководят от нехуманни подбуди.

преди 12 часа, Aumi написа:

Нямам за цел да доказвам каквото и да било

Защото не можеш. Изкара се по-убава от целия свят, невярващите в невидими вълшебници - глупаци, които водят безсмислен живот, а сега бягаш от отговорността да защитиш думите си, защото си грубиянка, която хули без аргументи.

С нищо не допринасяш за дискусията, Ауми. Позицията на част от вярващите, че безсмисления им живот придобива смисъл с боготворение на невидим вълшебник, сме го чели и сме се начели. Позицията на надменност е в противоречие на това, което твоят Бог сам ти е заповядал. Горделивостта вече те е изпратила в Ада, заедно с останалите престъпили 7-те смъртни гряха. Остави ни нас, да имаме смислен живот, щом ти си се отказала от това даже и в отвъдното.

преди 3 минути, badr написа:

Ами откъде да е чувал човека за многомерни пространства.Те не се учат в средношколските курсове.

Според теоретичната физика има около 11  измерения а за реалноста се приема че е различна във всяко едно от тях

преди 13 часа, Shiniasu написа:

Просто усещах, че получавам нещо, което не мога да получа по друг начин.

Може да си настинал.

преди 9 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Тъй като светът се управлява от хора, които не са вярващи ( те ако бяха вярващи ,нямаше да крадат и мамят ,нямаше да рекетират ,щяха да се справят с наркотиците , щяха да дават по - високи заплати ,иначе казано щяха да разпределят ресурсите по - добре а не едни да работят и да гладуват за сметка на други които преяждат и т.н.т. )

Така като те чета изкара, че всички вярващи са моралисти. В темата има няколко вярващи, които признават че това не е вярно.

simon merrells knight GIF by HISTORY UK

преди 9 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

невярващите правят мръсотии на по- слабите, с цел лично облагодетелстване

Аха. Изяснихме и че неверниците са паплач достойна да бъде убита с камъни на площадаlove.png

преди 1 минута, petie1 написа:

Според теоретичната физика има около 11  измерения а за реалноста се приема че е различна във всяко едно от тях

Бе има много варианти.Остави теоретичната физика, има хиляди практически задачи решавани с  н-мерни пространства особено при работа с флуиди.

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Един невярващ работи за близкия празник или почивен ден ,докато един вярващ живее с мисълта да си устрои  вечността. 

Да. На този принцип са всички финансови пирамиди и Националната лотария.

Vasil-Bozhkov-i-Valeri-Simeonov.jpg

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

това ме навежда на мисълта ,че аз съм много важен ,защото съм посланник на Господ - Бог

Ееееееее, ама имах си хас да не си много важен. То освен да важничат, да презират другомислещите и да се бутат на Великден, аз други промени в поведението на хората приели правата вяра трудно откривам.

peacock GIF

преди 1 минута, badr написа:

Бе има много варианти.Остави теоретичната физика, има хиляди практически задачи решавани с  н-мерни пространства особено при работа с флуиди.

Така де ама тук се говори за реалност и измерения та затова забих натам

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.