Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

След като изяснихме що е то лед и снежинки в темата за прераждането! Да попитам: Какво е човек лишен от емоции и не са ли те - емоциите - фактора помагащ ни да оценяваме заобикалящата ни реалност?

Не са ли емоциите дадени ни свише, и защо са ни дадени!

Аз живея емоционално, и чрез емоциите опознавам света! Значи ли това, че никога няма да достигна просветление??

--------------------------

Зависи какво разбираш под просветление.

Щото има /най-общо/ 2 вида

1. Новораждане в Огледалната сфера - в рамките на тази реалност.

2. Новораждане в Небесното царство - в една по-висша реалност.

За първият вид не знам почти нищо - не ме интересува, някога явно съм го правил.

За новораждането в Небесното царство - едно от многото стъпки е изчистване на собствения астрал от излишни страсти и емоции,

за да намалим до минимум връзките и зависимостите и с планетарния астрал - от там и с тази реалност като цяло. Това се извършва планомерно стъпка по стъпка след един достатъчно дълэъг период на подготовка. При това сам не можеш, само чрез помощ и посредством Петте помагача. :P:wub:

..."Когато настъпи вашето време, вие се родихте в света, без във вас да са души на архонтите. Така получихте една част от силата, която беше вдъхнал в този свят последният помощник. Това е силата, която сега е смесена с всички невидими и с всички архонти и всички еони, с една дума, смесена е с този свят на покварата.

Тази сила, която в началото извлякох от самия себе си, вложих в първата заповед. И първата заповед вложи една част от нея във великата светлина. Великата светлина вложи една част от това, което беше получила, в петте помагачи. Последният от помагачите взе една част от това, което беше получил, и я вложи в сместа. И тази част сега се намира във всички, които живеят в света на смесването, както току-що ви казах.”

Така говори Исус на учениците си на Елеонската планина. И добави: “Радвайте се и ликувайте, защото времената се изпълниха.

"...

"Пистис София" на Валентин

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 177,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

Октим, не се сърди ! :P За мен лично снежинките и прераждането имат мнооого голяма връзка :wub: Помниш ли, че те питах на няколко пъти какъв ти е профила или с какво се занимаваш "у дома". Понеже не ми отговори, прецених, че не си се интересувал. На мен, обаче, ми беше много любопитно да разбера за себе си и видях, че се занимавам с направата на форми. Структурни решетки, които впоследствие биват запълнени с енергия. Покрай обяснението какво и как, ползвах програмирането на водата за оформянето на снежинка. Сега, след като знам повече за леда и снежинките, преценявам, че това е била мноооого лоша аналогия и не вярна :)

... все още съм в процес на изясняване кое е спомен и кое плод на развинтената ми фантазия, от разказаното за "дома".

А за снежинките и как те се оформят има много готина "теория" от Тери Пратчет в книгата му "Фауст Ерик". На финала на книгата детронирания Лорд Астфгл, господарят на подземното царство, любител на крайния ред, прави и пуска снежинки във формата на буквички. За най-голямо негово щастие, никой не забелязва това и той решава да продължи със следващи, подобни експерименти. :wub:

п.с. Емоциите ни не помагат да оценяваме ставащото около нас. Те са резултат, реакция на ставащото около нас. Емоциите ни могат да ни подведат да оценим ставащото около нас погрешно. Ако си се събудил с дупето нагоре, дори и най-слънчевия ден не може да ти оправи настроението, докато негативната нагласа (отрицателната емоция) не те пусне. .. или ти не я пуснеш да си ходи...

Отрицателните емоции могат да имат разрушителна сила, за това и понякога се сещаме да броим до 10 преди да избухнем. Положителните емоции също могат да имат разрушителна сила, ако са неправомерна реакция над чуждо нещастие (примерно). За това е нужно винаги да можем да контролираме емоциите си и най-малкото да оценяваме причината за възникването им правилно. Последното би помогнало да изчистим "кармата" си, ако сме допуснали неправомерна реакция спрямо някакво събитие.

Редактирано от El. (преглед на промените)

След като изяснихме що е то лед и снежинки в темата за прераждането! Да попитам: Какво е човек лишен от емоции и не са ли те - емоциите - фактора помагащ ни да оценяваме заобикалящата ни реалност?

Не са ли емоциите дадени ни свише, и защо са ни дадени!

Аз живея емоционално, и чрез емоциите опознавам света! Значи ли това, че никога няма да достигна просветление??

Най-общо има два вида емоции. Единият вид е резултат от това че възприемаме света от позицията на отделен и независим "аз" - възприемаме света дуалистично. Този вид емоции винаги зависят от причини и условия. Например когато попаднем в ситуация в която има условията за гняв - ние "спонтанно" реагираме с гняв. Имаме свободата да не го правим, но навикът ни е толкова силен, че дори не разбираме, че имаме свобода да направим нещо друго.

Ако осъзнаем, че имаме свобода на избор, ако разбираме че ситуацията е резултат от много причини и условия, ако не приемаме нещата лично, ако имаме малко дистанция към това, което се случва, тогава ще бъдем способни да "наблюдаваме" този гняв, който се е появил, ще "видим" как се променя през цялото време и как рано или късно изчезва. Тогава вместо да позволяваме на тази емоция да управлява мислите, думите и делата ни, ще "осъзнаем" много ясно ситуацията такава каквато е. В гнева се крие мъдрост, която е наречена "огледалоподобна", мъдрост която ни дава способност да разберем нещата каквито са.

По същия начин във всяко от основните "смущаващите" емоции се крие пряко познание - разграничаваща мъдрост, изравняваща мъдрост, мъдрост на опита и всепроникваща интуитивна мъдрост. Разбира се те са взаимнодопълващи се.

От друга страна има емоции или качества, които не зависят от причини, те са проявление и същност на това, което сме.

Абсолютно безстрашие, спонтанна радост, всепроникващо интуитивно знание и смислени действия които са полезни за другите, без идеята "аз правя нещо за теб" - това сме и тези качества не зависят от причини.

Октим, не се сърди ! :wors: За мен лично снежинките и прераждането имат мнооого голяма връзка :clap: Помниш ли, че те питах на няколко пъти какъв ти е профила или с какво се занимаваш "у дома". Понеже не ми отговори, прецених, че не си се интересувал. На мен, обаче, ми беше много любопитно да разбера за себе си и видях, че се занимавам с направата на форми.

Привет EЛ,

Прости мен деменциото! Ти си последният човек на когото ще се разсърдя! Отказана ми е такава информация, но като си спомням каква бе предишната ми инкарнация и просто необяснимото ми желание да бъда емоционално същество, тоест човек, съмнявам се, че съм творил нещо в дома ни! По-скоро осъзнаване, анализ и пак на земята, живот пълен с емоции!

п.с. Емоциите ни не помагат да оценяваме ставащото около нас. Те са резултат, реакция на ставащото около нас. Емоциите ни могат да ни подведат да оценим ставащото около нас погрешно. .......... За това е нужно винаги да можем да контролираме емоциите си и най-малкото да оценяваме причината за възникването им правилно. Последното би помогнало да изчистим "кармата" си, ако сме допуснали неправомерна реакция спрямо някакво събитие.

Точно в целта ЕЛ, но на мен точно това ми харесва!! Да се движа из лабиринта на емоциите е така вълнуващо, не намираш ли! Отказвам да приема факта, че са да съм духовно издигната личност, трябва да се превърна в безчуствен знаещ сухар! Не ми отговорихте какво е човек без емоции, според мен е зомби!!

Най-общо има два вида емоции. Единият вид е резултат от това че възприемаме света от позицията на отделен и независим "аз" - възприемаме света дуалистично. Този вид емоции винаги зависят от причини и условия. Например когато попаднем в ситуация в която има условията за гняв - ние "спонтанно" реагираме с гняв. Имаме свободата да не го правим, но навикът ни е толкова силен, че дори не разбираме, че имаме свобода да направим нещо друго.

Ако осъзнаем, че имаме свобода на избор, ако разбираме че ситуацията е резултат от много причини и условия, ако не приемаме нещата лично, ако имаме малко дистанция към това, което се случва, тогава ще бъдем способни да "наблюдаваме" този гняв, който се е появил, ще "видим" как се променя през цялото време и как рано или късно изчезва. Тогава вместо да позволяваме на тази емоция да управлява мислите, думите и делата ни, ще "осъзнаем" много ясно ситуацията такава каквато е. В гнева се крие мъдрост, която е наречена "огледалоподобна", мъдрост която ни дава способност да разберем нещата каквито са.

По същия начин във всяко от основните "смущаващите" емоции се крие пряко познание - разграничаваща мъдрост, изравняваща мъдрост, мъдрост на опита и всепроникваща интуитивна мъдрост. Разбира се те са взаимнодопълващи се.

От друга страна има емоции или качества, които не зависят от причини, те са проявление и същност на това, което сме.

Абсолютно безстрашие, спонтанна радост, всепроникващо интуитивно знание и смислени действия които са полезни за другите, без идеята "аз правя нещо за теб" - това сме и тези качества не зависят от причини.

Благодаря Вало,

Много съдържателен отговор, допада ми! Задавал ли си си въпроса че ние не живеем в дуалнен свят! Махалото Вало има и една трета точка която ни осигурява нужната дистанция! Тя е винаги неутрална, върхът на триъгълника, Вало, върхът на триъгълника, ако можем да гледеме как се движи махалото можем да бъдем максимално обективни!

Разбира се, че не! Твърде отскоро съм от тук и все още не познавам стила на изказване на всеки, за да позная кавичките и усмивките без писмени знаци. Вероятно ще те понастъпя още няколко пъти по палците, но са надявам да не е силно :ph34r:

Сигурен съм, че няма да е силно - освен ако не си више 70 ока. И леко с токчетата!

И да и не за леда. Има една приказка, че ескимосите имат 200 думи за лед. Това не знам, дали е вярно, но че има различни видове лед- има. Най-разпространеният, който настъпваме по улиците е Ih. Този има хексагонална кристална решетка. Ледът се приема за минерал след формирането си. Той има правилна кристална структура, базирана на молекулата на водата Н-О-Н. Освен хексагонална формация съществува и метастабилна кубична, при която атомите на кислорода са в диамантена структура. Това е лед Ic, който се формира между 130 и 220 K и може да съществува до 240 K, когато се връща в Ih.

Останалите 15 вида лед можеш да изровиш в Уики.

В интерес на истината и аз не знаех толкова много за леда, докато миналата седмица не порових за малко информация за формирането на снежинките.

Хъм, виш ти, аз бях убеден, че леда има изключително аморфна структура! Тия от Уикито, сигурно лъжат! Исках да кажа, че със сигурност лъжат! Пък аз се бях подготвил да им правя дарение...

Благодаря Вало,

Много съдържателен отговор, допада ми! Задавал ли си си въпроса че ние не живеем в дуалнен свят! Махалото Вало има и една трета точка която ни осигурява нужната дистанция! Тя е винаги неутрална, върхът на триъгълника, Вало, върхът на триъгълника, ако можем да гледеме как се движи махалото можем да бъдем максимално обективни!

Светът не е дуален, ние го възприемаме така.

Светът е такъв какъвто е - нещата се появяват в резултат на събирането на причини и условия, променят се през цялото време и рано или късно изчезват - свободна игра.

Това, което осъзнава и преживява постоянно променящите се неща - винаги е.

Всичко добро на всички.

Темата придобива необичайни обрати. :wors: Снежинки,кристали,огледала и какво ли още не. Но темата е за прераждането,нали? Обаче последното има различно значение в рамките на будизма, различните ведически школи, питагорейството и орфизма, неоплатонизма, гностицизма и т. н. Хубаво би било да си изясним тези разлики, за да бъде дискусията полезна.

Привет EЛ,

Прости мен деменциото! Ти си последният човек на когото ще се разсърдя! Отказана ми е такава информация, но като си спомням каква бе предишната ми инкарнация и просто необяснимото ми желание да бъда емоционално същество, тоест човек, съмнявам се, че съм творил нещо в дома ни! По-скоро осъзнаване, анализ и пак на земята, живот пълен с емоции!

Не, не мисля, че ти е отказана такава информация. По-вероятно е да Паала и Хол да считат, че не ти е необходима, за да свършиш работата си в този живот.

Цитатът по-долу ми хареса като формулировка:

Вашата представа за себе си е замъглена от воала, който ви покрива в ниското измерение. Не са ви от помощ и онези, които ви контролират и крият истината от вас. Бяхте склонени да вярвате, че сте нисши Същества, докато всъщност вие сте върховни Същества и с вас трябва да се отнасят като към такива. Вие сте равни с всяка друга душа навсякъде във Вселената. Някои религиозни учения твърдят, че вие сте родени в грях, но вие не носите такова бреме. Вие започвате всеки живот на чисто, за да поправите грешките от предишни животи. Това е вследствие на действието на честни и справедливи закони, които не наказват, а позволяват да изпитате преживяванията, които сте избрали, използвайки свободната си воля.

и това

Мили хора, Създателят е съзнанието на Всичко Съществуващо и съдържа целия живот в себе си. Вашият Баща/Майка Бог е създателят на вашата Вселена и носи отговорността за всичко, което се случва в нея, но имайте предвид, че тя е и това, което бихте нарекли експеримент на Свободната Воля, така че вие също имате своята отговорност. Ние знаем, че много души не могат да разберат защо Бог не се е намесил на Земята, за да спре злоупотребите на Тъмните с вас и Майката Земя. Причината е в Свободната Воля и Закона на Привличането, така че Бог не може да се намесва в това, което сами сте си навлекли.

из "Възнесението е ваш избор" Послание от СаЛуСа, 03.11.2010 г.

--------------------------------------------------------------------------

Снежен офф-топик:

Хъм, виш ти, аз бях убеден, че леда има изключително аморфна структура! Тия от Уикито, сигурно лъжат! Исках да кажа, че със сигурност лъжат! Пък аз се бях подготвил да им правя дарение...

http://www.btinternet.com/~martin.chaplin/ice1c.html

Обърни внимание, че литературните източници са съвсем сериозни :baby:

Темата придобива необичайни обрати. :cool: Снежинки,кристали,огледала и какво ли още не. Но темата е за прераждането,нали? Обаче последното има различно значение в рамките на будизма, различните ведически школи, питагорейството и орфизма, неоплатонизма, гностицизма и т. н. Хубаво би било да си изясним тези разлики, за да бъде дискусията полезна.

Парата, леда, течността - агрегатните състояния на водата не са ли своеобразни трансформации-прераждания :р Нито една от формите не се повтаря, уникални са...

И ас съм сериозен. Има - няма 150 кила. А ти тържествено беше обещала да четеш и не поставените кавички...

Дал си помощ на Уикипедия ? Ооооооооо !

Не ми слагай грях, не съм обещавала :cool: Не е възможно да си 150. Нямаше да искаш да съм 70 тогава. :))) Искам снимков материал за доказателство!

--------

Розичке, харесва ми написаното от теб. И ще допълня, че ако изясним какви са разликите в концепциите на различните учения за прераждането, ще създадем условия за спор - чия концепция е правилна и коя не :) Не е задължително така да се случи, но е възможно.

Всяка година поткрепям проекта Уикипедия, въпреки често лъжливите им статии. П.П. Не само, че е възможно - ами ги надминавам (поне така показа кантара днес). Не случайно разправям, че съм дебел и кисел. Определено заради това не ми импонира идеята за прераждането!

:bedtime2: Един живот живеем и го пропиляваме в трупане и консумация, за какво ни е друг? И него ли да пропилеем. Живеейте си живота и не мислете за утрешния ден, защото само настоящето е важно.

Всяка година поткрепям проекта Уикипедия, въпреки често лъжливите им статии.

П.П. Не само, че е възможно - ами ги надминавам (поне така показа кантара днес). Не случайно разправям, че съм дебел и кисел. Определено заради това не ми импонира идеята за прераждането!

Като се преродиш в красив плейбой, е възможно да промениш отношението си към него. ;)

Възможно е да възникнат проблеми с идентичността, ако се окаже, че тогава си красив пернат плейбой... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

--------

Нямам нищо против някои хора да вярват в прераждането. Аз не вярвам. :)

Хахаха, е нема начин да нема начин - ама друг да го търси... П.П. За сега успешно решавам проблема с раздванадесеторяването на личността си. Обикновеното раздвояване беше десет реинкарнации преди това...

Определено заради това не ми импонира идеята за прераждането!

Ами... просто разграждането ще става по-трудно заради големия товар :lol6: макар че в дебелите книги под "товар" не се има предвид материалната маса.

(сигурно знаеш, имаме си 4 тела, първо умира материалното с част от едно друго, после другата част на другото и третото и накрая четвъртото, докато микрокосмоса не се изчисти напълно и не остане една точица само, после започва да търси къде да се въплъти пак. За някои този период е много кратък (в будизма-бардо-около 40 дни), за други е от две до 30тина години чакането. Всичко зависи от "товара" и теглото му.

НавНав, има пълни много красиви хора, не знам защо трябва да е пернат плейбой някой, за да е красив. Пък да ти кажа, познавам красавци като манекени, дето не са си проименили отношението от това :lol6:

Eто например какво пише Херодот в своята История, II 123:

Първи египтяните изказали схващането,че човешката душа е безсмъртна и с погиването на тялото тя винаги се вселява в друго раждащо се животно, а след като обходи и сухоземните, и морските, и пернатите, въплътява се отново в раждащо се човешко тяло; и че кръговратът и се осъществява за 3 000 години. Това схващане съществува и у някои елини, и в по-ранни, и в по-късни времена, сякаш е тяхно си собствено. Зная имената им, но няма да ги напиша.

Счита се, че Херодот е имал предвид орфиците,Ферекид, Питагор и Емпедокъл. Изобщо, идеята е била разпространена не само в Далечния Изток, а почти навсякъде, но в най-разнообразни модификации като да речем исмаилитската ерес в исляма.

Според мен точно те учат, че човешката душа се преражда само в човешка, животинската само в животинска (групова) и т.н. Приемам орфиците и Питагор за гностици. Но пък има значителни разлики в учението на гръцките и тракийските орфици по принцип. Какво ли е знаел самия Орфеййй... (: В будизма обаче има прераждане в различни сфери.

:)

Ами... просто разграждането ще става по-трудно заради големия товар :ph34r: макар че в дебелите книги под "товар" не се има предвид материалната маса.

(сигурно знаеш, имаме си 4 тела, първо умира материалното с част от едно друго, после другата част на другото и третото и накрая четвъртото, докато микрокосмоса не се изчисти напълно и не остане една точица само, после започва да търси къде да се въплъти пак. За някои този период е много кратък (в будизма-бардо-около 40 дни), за други е от две до 30тина години чакането. Всичко зависи от "товара" и теглото му.

НавНав, има пълни много красиви хора, не знам защо трябва да е пернат плейбой някой, за да е красив. Пък да ти кажа, познавам красавци като манекени, дето не са си проименили отношението от това ;)

Красивите отвън хора, с редки изключения, са кухи отвътре... ;)

До красивите жени обикновено има умни и грозни мъже - привличане на противоположностите.

А думите ми бяха обикновена закачка с ника на darkterminal, нищо повече. :P

Край на :)

Относно броя на телата може доста да се поспори. Например, че са 13, а не 4. Седем са главните, а осем - второстепенните, но две от последните са неустановими, затова спокойно могат да бъдат пренебрегнати. Така общият брой е 13, а не 15. Дематериализирането започва от точицата, а това се отразява на всички останали и те се надпреварват, кое да изчезне първо. Във всички случаи най-накрая остават някои от главните, но не за дълго. Големият чистач минава с метлата и всичко си отива на мястото, като освобождава терена за нови наслоявания. Това се нарича Кръговрат в микро- и макрокосмоса.

Не виждам необходимост да се задълбочаваме в проблема каква част от телата са паразитни, каква - излишни и каква - такива, без които не можем. Конкретно за себе си мога да кажа, че ми стига само едно и че се чувствам съвсем удобно в него. ;)

И аз говорех на шега, не обичам да споря...

Последното нещо което е от значение за избора ми е красотата, макар не рядко да се прехласвам пред нея.

За телата е интересно, и аз съм чувала различни теории. Ето в какво вярвам аз (може и преди да съм го показвала...):

Микрокосмос

Двете жизнени полета

Във флашчетата става дума и за други неща, които не обсъждаме тук, но системата раждане-живот-смърт-раждане и така нататък в кръга на самсара е ясно показана. Също и четирите ни тела. Ако ви е интересно, разгледайте. Не ги показвам с цел да убеждавам някого, а информативно.

В будизма обаче има прераждане в различни сфери.

Но пък няма душа (атман и от там учението се нарича анатмавада), тъй че няма и какво да се преражда :D . А и между другото на индийците не им е хрумвало, че някой може да се прероди в растение. В бог, в демон, в животно иди дойди, но в маргаритка например звучи твърде екстравагантно.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Но пък няма душа (атман и от там учението се нарича анатмавада), тъй че няма и какво да се преражда :tongue2: . А и между другото на индийците не им е хрумвало, че някой може да се прероди в растение. В бог, в демон, в животно иди дойди, но в маргаритка например звучи твърде екстравагантно.

Мисля, че няма "душа" като термин, не като понятие.

Ако съпоставим някои понятия в будизма, приликите с някои езотерични понятия са смайващи. Има един вечен Ум, който се намира в... сърцето. В езотериката е Дух (думичката). Да ама на земята Ума/Дух не може да съществува самостоятелно затова се вмъква във форма, която се преражда - тялото. Не съм сигурна как е в будизма, но в езотериката Духа се облича в душа и тогава в тяло. Не става пряко. Или нещо такова... :rolleyes: каквото и да е, все е в света на диалектиката и не си струва подробното изучаване, понеже все там стига, никога по-навън.

Това за ученията, оставени ни от велики езотерични учители и от Буда, но не за учителите и за Буда. Те са друга песен... която няма да запеем преди да се превърнем в извънчовешки Буди...

"Да можех да разпозная всички прояви на бардо, които се появяват пред мен като мои собствени проекции, излъчване на собствения ми ум..."

Падмасамбхава

(:

Има "външно разтваряне и вътрешно разтваряне" - съпоставям с разпадане на телата, в няколко фази, нали? Напомня ми на... (: флашчетата ми.

И няколкото вида бардо...

После прераждането с прегрупирането на вътрешните и външните елементи. От къде са се взели? Нали се разпадат? Ами като в ауричното същество... Пази ни ги някой, дето той сме ние в същото време.

Само не разбирам 4те възможности за прераждане (в будизма), - от майка, от яйце, влажна топлина и появяване. Или смесените от тях. Като ги гледам така изброени... все е в човек, просто сферите са различни, божествени или адски. (понеже при изчерпване на добрата карма в божествените сфери пак долу на земята в човешката форма - т.е. избавление от личността няма дори в тях )Само много изплашения може да се набута в животинска утроба при липса на по-добра карма, която да го изяви без да го пита. Е, нали всичко играе роля а свободната воля е денонощен маркет...

Много интересно е износването на новия човек. Болка, болка болка... да ни се чудиш защо не опитаме да се спасим...

Редактирано от secret_rose (преглед на промените)

Мисля, че няма "душа" като термин, не като понятие.

На едно понятие (концепт) и би следвало да съответства някакъв термин, инак що за понятие е? :rolleyes: Шегувам се и разбирам, какво имаш предвид. В Адвайта Веданта да речем има Атман, който е идентичен с Брахман, а в някои будистки школи има Буда-същност (Татхагатагарбха), която е идентична с крайната реалност (Татхата). Има и прилики, и разлики.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Зная, че ме разбираш :rolleyes:

Прилики и разлики има, ако ги търсим...

Но не е нужно да съпоставяме. На земята има толкова много учения, защо? Според мен те са стъпълца. За всеки според него конкретно...

А кое е последното преди избавлението от този Ад само избавилия се може да каже.

Офф:

(само да не ме пляснат през ръцете за това)

интересно е как е конструиран този форум например. Кошче. Празни приказки. Развлечения. Религии. Изкуство... Електроника, физика. Технология и помощ.

Усмихната вечер... (:

Редактирано от secret_rose (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.