Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо има Бог ?

Featured Replies

Невъзможно трудно е да обясняваш на заблудени хора подобни глупости - как да им обясня защо има бог, като все няма такъв....Те са се психирали предварително....

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 200,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това между другото- Защото ми писна от оная тема защо нямало - сега да пишат защо Го има. Знаете ли притчата за стъпките по пясъка?

• Защото, както всички знаем, човекът е произлязъл от маймуната, а маймуните са стадни животни, също като овцете. Всеки индивид с овчи манталитет изпитва дълбока вътрешна потребност от овчар, пред когот

• Ами нека добавим към малкото.Няма откритие в никоя сфера на науката, което да не е постигнато именно благодарение на вярата и никога в/у скептичността. Всички известни откриватели са вярвали в своите

Публикувани изображения

преди 14 минути, attj написа:

Невъзможно трудно е да обясняваш на заблудени хора подобни глупости - как да им обясня защо има бог, като все няма такъв....Те са се психирали предварително....

Много хора не вярват в него. Има и много хора, които са получили доказателство за неговото съществуване и нищо и никой не може да ги убеди в противното. Не може и не трябва да се доказва, че има Бог. Той се търси от всеки човек по отделно и ако го потърсиш искрено ще го намериш и познаеш. Както се казва на всеки се дава според заслуженото. Някой не вярват. Други го търсят с недоверие, трети  са получили помощ а има и такива, които си говорят всекидневно с него както се разговаря с приятел.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 16 минути, nikolela написа:

Не може и не трябва да се доказва, че има Бог.

Защо?

преди 11 часа, Реджеп Иведик написа:

"На крак о парии презрени,

на крак о роби на труда.

Потиснати и угнетени,

ставайте срещу врага !!!"

В днешно време се появиха много хора, които ненавиждат християнството. В борбата си срещу него те му противопоставят каквато и да е друга религия или псевдорелигия. Между най-използваните религии за борба с християнството се издига будизмът.

преди 6 часа, nikolela написа:

Всичко за което се сещам е безкрайно и крайно, защото е затворено в кръг. всяко съществуване съществува заради нещо друго, което съществува.  Когато се прекъсне затворен кръг след време  идва и края на всичкото. Чудесен пример е човешкото тяло. То представлява една малка вселена и съществува защото е съществувало нещо друго заради което се е появило въпросното тяло. Тялото е съставено от много тела, които отново образуват кръг и ако се прекъсне идва края на цялото. Същото това нещо се повтаря в дървото, в тревата, във всичко което погледна. Дори и към познатия космос да погледна виждам въпросните градивни елементи, които са свързани и едното съществува заради другото. Макар и да не виждам цялата вселена ми става ясно, че е затворен кръг и съществува благодарение на нещо друго.

Ето кръг или кръговрат свеждаш го до нещо познато! Ама не можеш да ми отговориш две успоредни прави възможно ли е да се пресекат някъде в пространството.И математиците не могат.

преди 9 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Ето кръг или кръговрат свеждаш го до нещо познато! Ама не можеш да ми отговориш две успоредни прави възможно ли е да се пресекат някъде в пространството.И математиците не могат.

При положение, че всичко виждам като затворен неправилен кръг, не знам дали съществуват две успоредни прави. Да вземем една клечка за зъби. Срежем я на две и както е сложена на земята я боядисаме. Като я завъртиш, ще видиш, че от долу не е боядисана. Това ще рече, че на молекулярно ниво е кръг. Или при срязването ще станат два неправилни кръга.  Може и друг пример да се вземе. Крак на човек е част от неправилен кръг от тялото. Ако го махнеш от тялото и го изхвърлиш, ще имаме два кръга.  Тогава виждам, че този крак ще стане част от друг кръг на молекулярно ниво. Дали ще е изядено от животно или ще се образува в тор подхранващо дърво е без значение, защото ще стане част от животното или част от дървото. Все ще се свърже с нещо. Ако ми дадеш пример за две успоредни прави, може да помисля за прекъсването им. За сега се сещам само за прав лъч светлина, звук и други видове лъчения, които могат да се прекъснат. Айнщайн е казал, че Студа не съществува. Това е липса на топлина. Казал е, че не съществува тъмнина. Тъмнината не може да се изследва, защото е липса на светлина.

преди 57 минути, nikolela написа:

......

Струва ми се, че не разбра какво ти посочи човека. Стигаш до "нещо другото" т.е. Бог, чисто мисловно, свеждайки го до нещо познато - ок, но пропускаш, че по пътя на тази логика и "нещо другото" съществува благодарение на "нещо друго". Така, че не е съвсем уместно да се твърди, че можем да си представим "безкрайното", а че по- скоро стигаме посредством логиката до него. т.е. както спомена Шунята, това е несубстанциална абстрактна структура.

преди 36 минути, sound написа:

Струва ми се, че не разбра какво ти посочи човека.

Аз не разпознавам понятието две успоредно прави да се пресекат в пространството. Понеже пространството е едно общо и въпросните две прави са част от него. За това не разбирам, как пространството ще се раздели на две и да се пресече. Може да се раздвижи така както се раздвижва водата. Предполагам по тази логика се провеждат опити с ускорителя на частици, които при ниска скорост не си взаимодействат. Два лъча светлина от лазер се пресичат, но не си взаимодействат. Ако приемем нашата атмосфера като пространство и две капки вода падат към земята, те няма да се пресекат, освен под влиянието на външен източник като вятър. Тогава двете капки може да се пресекат и да се слеят или да си останат разделени, но определено при сблъсък ще им се промени масата.

преди 15 часа, attj написа:

Ами същото е, ако се опитваш да обясниш на вярващите в Бог, защо Бог няма. Както казваш, те са се психирали предварително.

преди 11 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Математиците нямат проблем с този въпрос. В евклидовата геометрия няма как две успоредни прави да се пресекат. И на математиците им е все едно, дали пространството в действителност е евклидово или някакъв друг вид. Разглеждайки повърхността на сфера, две успоредни прави винаги се пресичат.

Като цяло, всичко се гледа на микро ниво електрони и молекули. Някъде в материалното се намира и духовното. Него не знам как да го свържа или как си взаимодейства с материалното, но знам, че съществува и духовно. Когато бях малък, родителите ми купиха стара голяма двуетажна къща, която си имаше и негостоприемен дух. Въпросният дух се беше заял с майка ми а нейното куче порода пинчер безуспешно го хапеше по пръстите на краката бранейки майка ми. То по кучето знаехме и местоположението на въпросния дух, който една нощ направил опит да удуши майка ми.  Един поп реши трайно проблема с пеене и кадене. Вторият ми допир с духовното от близо е още по странен. Тогава се отделих от материалното и се отдалечих на достатъчно разстояние от цялото материално, което прие формата на енергийна сфера в която има много вихри. Тогава със сигурност напуснах вселената, която се оказа учудващо малка. При обратното ми свърване, летейки влязох във прозрачната и цветна енергийна сфера в която има много вихри приличащи едно към едно със наблюдението на ураган от сателит. Всеки ураган се движи във вселената и представлява галактика. 

А сега ми кажи, как се показва, или доказва цялостта на вселената, какво представлява и как работи, при положение, че ние се намираме в много малка скала рееща се във малък вихър в ураган. А във вселената има хиляди копия на нашия ураган, който хората наричат галактика. Сигурно ще ви изникне и въпрос! При положение, че съм се отдалечил толкова, би трябвало да съм видял и околността?  Да видях я и я оприличих като стая на лаборатория. Луд ли съм или тъп във вашите очи е без значение, защото аз спрях да търся отговорите на тези въпроси. Колко е голяма, де се намира и какво представлява вселената. Намерих и отговора, аз какво представлявам във цялото.

преди 15 минути, nikolela написа:

Луд ли съм или тъп във вашите очи е без значение,

Точно това е, че ако вярваш в Бог, тези които се опитват да заемат неговото място си загубват така лелеяното положение. Не са важни, мислещи се за много интелигентни, знаещи , можещи. И би трябвало да натрупат добродетели, да се променят, а те искат да ги приемаме такива, каквито са сега ,и да им галиме с перо г*за...

преди 9 минути, nikolela написа:

А сега ми кажи, как се показва, или доказва цялостта на вселената

Заради това по принцип науката се стреми - разбира се доколкото е възможно - първо да доказва, а после да изказва. Да го наречем неприятния факт относно религиите и като цяло вярващите е, че изказвате твърдения, които не можете да докажете, нито покажете - просто е тази невъзможност няма как да не проваля работата .... ок, има това, има онова, ала забравяте да се погрижите за този деликатен момент. Разбира се това не важи за всички, но е много масово.

преди 2 минути, sound написа:

Заради това по принцип науката се стреми - разбира се доколкото е възможно - първо да доказва, а после да изказва.

И тогава не става. Можеш да прегледаш обширната тема в сайта за плоската земя. ;)

То ако аудиторията ти са сектата на плоската земя ......... загазилия си ти. :Д

Не съм към тях, но се учудих неприятно от активността на темата. А трябваше да приключи още на първата си страница. Предполагам за майтап я развиха до толкова много, но е факт, че всичко доказано не се приема от всички.

Тази реалност е холограма; времето, пространството, причинността и егото (аз-а) са нереални. Феноменалният свят не е реален, а проектиран. В нас има програмирани, също и блокирани записи, които са синхронизирани с цялостната външна матрица. Подсъзнателните сигнали и информацията се изстрелват в нас непрестанно, "реалността" е информация. Кой, кои или какво управляват тази симулация, не ни е дадено да знаем, защото ние сме подчинени, под нейна власт. Това е фалшива реалност, генерирана от свръхтехнология, която чете непрекъснато цялата холограма, и въпреки че ни помага и информира, в същото време ни заробва и контролира (астрален детерминизъм). Тази система някои наричат "БОГ". Ние сме в проекция. Ние сме в лабиринт, който е нереален. Проекцията действа посредством диалектиката, тя е постоянно текуща. Тя е ирационална, защото нейния създател е ирационален*.

*от латински irrationalis - неразумен, механичен

преди 51 минути, Śūnyatā написа:

Това е фалшива реалност, генерирана от свръхтехнология, която чете непрекъснато цялата холограма, и въпреки че ни помага и информира, в същото време ни заробва и контролира (астрален детерминизъм). Тази система някои наричат "БОГ". Ние сме в проекция. Ние сме в лабиринт, който е нереален. Проекцията действа посредством диалектиката, тя е постоянно текуща. Тя е ирационална, защото нейния създател е ирационален*.

Моля те остава да има бог Рамус!:ohmy:

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Тази реалност е холограма; времето, пространството, причинността и егото (аз-а) са нереални. Феноменалният свят не е реален, а проектиран. В нас има програмирани, също и блокирани записи, които са синхронизирани с цялостната външна матрица. Подсъзнателните сигнали и информацията се изстрелват в нас непрестанно, "реалността" е информация. Кой, кои или какво управляват тази симулация, не ни е дадено да знаем, защото ние сме подчинени, под нейна власт. Това е фалшива реалност, генерирана от свръхтехнология, която чете непрекъснато цялата холограма, и въпреки че ни помага и информира, в същото време ни заробва и контролира (астрален детерминизъм). Тази система някои наричат "БОГ". Ние сме в проекция. Ние сме в лабиринт, който е нереален. Проекцията действа посредством диалектиката, тя е постоянно текуща. Тя е ирационална, защото нейния създател е ирационален*.

Ужас!

Моля те, остави да има Бог!

преди 6 минути, Sleda написа:

Ужас!

Та точно от него зависи...

Мадхямик- критик на тибетския будизъм, отрича реалността - е това се казва цирк, едно с едно последователност няма: "холограма генерирана от свръхтехнология"  нещо, като "силата на Волтрон".:Д

преди 10 часа, Sleda написа:

Ужас!

преди 10 часа, mecholari написа:

Та точно от него зависи...

Това е само един от множество варианти, умствена спекулация, логическа конструкция, която има и няма своите основания, в това което наричаме "реалност".

О, оставил съм всичко да има, ако от мен зависи и не-зависи, вкопчването в една единствена гледна точка, както се опитвам да обясня на някои в темата за будизма е крайност, противоречаща на Средния Път, а той има своите основания в действителността, непостулиращ абсолютни и независими "реалности".

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

преди 16 часа, Śūnyatā написа:

Кой, кои или какво управляват тази симулация, не ни е дадено да знаем, защото ние сме подчинени, под нейна власт. Това е фалшива реалност, генерирана от свръхтехнология, която чете непрекъснато цялата холограма, и въпреки че ни помага и информира, в същото време ни заробва и контролира (астрален детерминизъм).

Технологията предполага наличието на някой, който я е създал и който я направлява. Технологията предполага и наличието на определени принципи възоснова на които да работи. И защо да не можем да знаем, какво направлява симулацията в която евентуално се намираме? Ако има нещо вечно и неизменно, то е валидно на всички нива на съществуване. В този смисъл, както е казал Хермес, принципите направляващи този свят, няма да са по-различни от тези направляващи висшите светове. Разбира се ще има разлики в проявите, но не и в същността.

преди 55 минути, Shiniasu написа:

Технологията предполага наличието на някой, който я е създал и който я направлява. Технологията предполага и наличието на определени принципи възоснова на които да работи. И защо да не можем да знаем, какво направлява симулацията в която евентуално се намираме? Ако има нещо вечно и неизменно, то е валидно на всички нива на съществуване. В този смисъл, както е казал Хермес, принципите направляващи този свят, няма да са по-различни от тези направляващи висшите светове. Разбира се ще има разлики в проявите, но не и в същността.

Откъде може да си сигурен, че този който е създал технологията е вечен, извън нашата представа за време е разбираемо, но той може да се е самоубил, щом е всемогъщ защо не, или да се е въплътил в тази технология (друг вид самоубийство но на индивидуалността му само) и да продължава да функционира само като сбор от механични процеси в нея? Хермес приятелю точно е описал принципа на холограмата, "това което е долу, е горе", просто тогава този термин не е бил измислен. Непрекъснато забелязвам пропуски в дисциплините в които имаш претенции че си силен, но това е разбираемо, защото няма как да имаш задълбочени познания и да зяпаш мачовете на Реал и друг шит по телевизия, просто защото човек има само един фокус. Това те превръща в промит, осакатен мозък.

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

Откъде може да си сигурен, че този който е създал технологията е вечен, извън нашата представа за време е разбираемо, но той може да се е самоубил, щом е всемогъщ защо не, или да се е въплътил в тази технология (друг вид самоубийство но на индивидуалността му само) и да продължава да функционира само като сбор от механични процеси в нея? Хермес приятелю точно е описал принципа на холограмата, "това което е долу, е горе", просто тогава този термин не е бил измислен. Непрекъснато забелязвам пропуски в дисциплините в които имаш претенции че си силен, но това е разбираемо, защото няма как да имаш задълбочени познания и да зяпаш мачовете на Реал и друг шит по телевизия, просто защото човек има само един фокус. Това те превръща в промит, осакатен мозък.

Защо да е един, може пък да са (най-общо) три фокусите. Ние си мислим, че е един и се намираме донякъде осъзнато в един, а другите същевременно също си работят. И така - незабелязано ту в един, ту в друг фокус. Освен това, съвременната наука психология съвсем него отрича. 

Трима сме братя от Кронос, които е Рея родила:

Зевс, Посейдон и бог Хадес, владеещ подземното царство.

Всичко на три е делено и всеки частта си получи

Илиада XV 187-189

Не ми издържа тезата, че нашата планета нейното въртене и наклон и природата и живота е възникнал от чиста случайност!Все пак вселената колко беше голяма 13 милиарда години! Остава да има творец.Като кажем бог се сещаме за какво иде реч ма не можем си го представим.

Истината, защитавана и доказвана от Църквата, е следната: Бог в Своята същност, т.е. това, което Той е Сам по Себе Си и в Себе Си, е недостъпен и непознаваем за никого. Ако можехме да познаем Бога изцяло, Той би престанал да бъде Бог и щеше да е като всеки един от нас. От друга страна, доколкото е необходимо за човека да познава Бога, Бог е открил Себе Си, и в този смисъл Той е познаваем.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.