Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Наричаш лъжец ,човек,който цитира У-кито и български историци. В същото време ти цитираш същите източници, но не си лъжец ?!!!

Какъв си по-точно?! Ти кажи ?!

Справедлив и безпристрастен! Ето аз съм християнин, но не одобрявам лъжите на БПЦ за "княза". Сигурен съм, че и Бог не ги одобрява.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Ето пример ,за надменно отношение. Това ,,смешник" го използва и един дупнишки евреин.

Те всички дупени евреи така говорят. Стават много отворени, ама почват да ползват погрешното отверстие за комуникация.

преди 45 минути, valkiria1 написа:

Този Аспарух не беше ли с родово знаме една конска опашка. Един български източник   пишеше ,че това било символ " българите винаги ще се пъчат че излизат начело на много работи, но накрая остават все на опашката".

и в калта ли се валяш....:lol6:

тоя не е със всичкия си. :lol6:И определно е човек,който говори за неща, които никога  не е виждал. Пък че прави и някаква аналогия между Исус и Тангра, направо е покъртително .

Това мисля, че е https://bg.wikipedia.org/wiki/Ваклуш_Толев

Да, прочетох. Той е.

преди 1 час, valkiria1 написа:

аз затова се забавлявам толкова в тоя форум

Пффф, ще ходиш ей сега да плачеш. Само в алкохола ти е спасението. Време е за традицията да споделиш с какъв алкохол е пълна чашата ти и да качиш картинка на синагога.

току-що, Belhor написа:

Справедлив и безпристрастен! Ето аз съм християнин, но не одобрявам лъжите на БПЦ за "княза". Сигурен съм, че и Бог не ги одобрява.

Е, след като си справедлив и безпристрастен, не виждаш ли,че цитираме един и същи източник  с едно и също инфо...

Излиза ,че и У-кито/което цитираш/ пише същото, което пише и сайта на БПЦ..и това много добре се вижда от линка ,който си дал/това го повтарям трети път/

Аз не съм те нарекла лъжец, но по твоята логика излиза,че ти също си такъв.

преди 1 час, Belhor написа:

Е ся па се извъртя. Спорим за причината да бъде убит!

Тя цитира едно, пък говори за друго. На мен ми цитира въпроса, с който я изобличавам, че лъже кой е първият български светец и в отговор ми пише дали уважавам БПЦ. Неадекватна история. Или по-скоро поведение на пораженец.

преди 6 минути, _ramus_ написа:

губиш си времето. Те обикалят сред виртуала само с една цел и навсякъде по калдата може да се забележи каква е тя. Не може да се очаква нещо, което грухти да пее като славей. Смешния парадокс е, че това е тема за религия и духовност... но за тях нищо няма значение, освен грухтенето.

Съюзник като Валкирия е по- зле от истински враг Капутус. Наистина ли си готов да паднеш толкова ниско? Всъщност, тук аз показвам духовност, а ти ... каквото винаги си показваш- неспособност.

преди 6 минути, Belhor написа:

направо ме убеди с линка ,който цитираш

https://bg.wikipedia.org/wiki/Енравота

Свети мъченик
Боян-Енравота
княз Български[1]
български княз и мъченик
Роден началото на 9 век
Починал към 833 г.
Почитан в Източноправославния свят
Празник 28 март

един след друг - примери за интелигентност, мъдрост, безпристрастност и справедливост. :lol6:

Почва да ми се повдига от леещата се битова простотия от едни и същи хора по целия форум и превръщането му в кочинката сред която битуват.

току-що, Belhor написа:

Наистина ли си готов да паднеш толкова ниско?

А, ти, колко ниско падна ?

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Свети мъченик
Боян-Енравота
княз Български[1]
български княз и мъченик
Роден началото на 9 век
Починал към 833 г.
Празник 28 март

И? Ти какво си мислиш че направи? Собствен мозък нямаш ли?

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Свети мъченик
Боян-Енравота
княз Български[1]
български княз и мъченик
Роден началото на 9 век
Починал към 833 г.
Празник 28 март

Ся, само за да генерирам нови 20 страници... то и цар Симеон не е бил никога цар.

Симеон I

цар на българите
Видин, май 2013 - panoramio (79).jpg

току-що, valkiria1 написа:

Вал, така играеш по играта им. Просто няма смисъл - интелигентен разговор не може да се води сред кочина. Не му е там мястото, нито е с когото трябва.

преди 3 минути, Belhor написа:

Съюзник като Валкирия

Къв съюзник, един дол дренки са. Това ги обединява под общ знаменател.

преди 3 минути, Belhor написа:

Съюзник като Валкирия е по- зле от истински враг Капутус. Наистина ли си готов да паднеш толкова ниско? Всъщност, тук аз показвам духовност, а ти ... каквото винаги си показваш- неспособност.

Защо на мен Рамус не ми пречи ?

преди 2 минути, valkiria1 написа:

А ти нали също реши да не общуваш с лъжци?

Кога ще спреш да ме цитираш?

преди 12 минути, Myanmar написа:

Къв съюзник, един дол дренки са. Това ги обединява под общ знаменател.

Рамус моли за съдействие персоната,  която го презира. Ебем ти и падение, ебем ти и его. Азът е мъртъв!!!

преди 6 минути, _ramus_ написа:

Почва да ми се повдига от леещата се битова простотия от едни и същи хора по целия форум и превръщането му в кочинката сред която битуват.

Спри да се четеш и ще се оправиш love.png

преди 2 минути, Belhor написа:

Рамус моли за съдействие персоната... която го презира.

Ама как мазно му сипа плява да квичи срещу нас haha.png

преди 3 часа, Myanmar написа:

Отчаяните еврейки имат нужда от отчаяни мерки!!!

преди 2 минути, Belhor написа:

И? Ти какво си мислиш че направи? Собствен мозък нямаш ли?

тъй ,тъй давай сега с обидите,че то друго не ти остана .Това е дежурен аргумент при липса на стойностно възражение.или когато те хванат натясно. Със или без рецепта, фактът е очевиден: свидетели сме как не четеш източниците, които цитираш и спориш за единия си инат. Още по смешния вариант е,че те са лъжливи, когато са цитирани от мен, но са верни, когато ги цитираш ти. Надникне ли се в кошарата, със сигурност може да се извадят още един кош канони от същата категория.

преди 3 часа, Aumi написа:

Но едно е сигурно - че само хора с комплекси мразят евреите, респективно мразят преуспелите и богатите.

Това не е сигурно ,че само хора с комплекси мразят евреите ,със сигурност има хора без комплекси ,които мразят евреите.

Само за информация първите четирима по богатство са ,,Джеф Безос - с неустановена религия,Бил Гейтс - агностик , Уорън Бъфет - атеист, Бернар Арно - също няма данни за религиозна принадлежност".

Така ,,много висок процент от евреите били преуспели и образовани" - е много ясно ,ако си обикновен работник ,евреите не те приемат сред тях,затова процентила на богати и образовани им е голям ,просто защото са едно затворено и негостоприемно общество. При другите религии всички са добре дошли.

преди 17 минути, Myanmar написа:

Ся, само за да генерирам нови 20 страници... то и цар Симеон не е бил никога цар.

Симеон I

цар на българите
Видин, май 2013 - panoramio (79).jpg

:lol6:сигурно щом казваш. Вие най-добре си знаете мизериите и лъжите.

Излиза ,че цялата ви история не се е състояла. Какво да се прави,не от  всяка история става бетселър.

И не всяка история влиза в светите писания на която се кланят и православните християни. :whist:

То па и една история има в светите писания, то едно чудо. Вестник "Работническо дело" на първи век. По-точно едно по иначе приложение на въпросния вестник. 

преди 55 минути, _ramus_ написа:

Вал, така играеш по играта им. Просто няма смисъл - интелигентен разговор не може да се води сред кочина. Не му е там мястото, нито е с когото трябва.

Това към метафората за напуканите пети. Все по-често ситуацията сред тях  заприличва на масов делириум. Сякаш един огромен фас марихуана се подава от ръка на ръка и гледаш как малки човечета с претенции за големство и изключителност чакат реда си за едното смук-смук.Ах дай да си смукна от твоята значимост.И какво опиянение следва в масовата мизерия не само в делничния живот. Смук-смук  докато напълно им се завъртят главите и да не виждат мизерията,духовна и материална  в която са затънали. Ей така става, когато стъклени шишарки се вземат  за звезди от върха на елхата. Коледно дърво на преувеличенията,Рамусе,  вече си набрал впечатления с колко евтини дрънкулки от мъжки и женски род е накачено.Кой да произведеш в знаменитост в тая миризлива мъгла, като самите те не си виждат хала от нея. Наркомани на славата си вмирисана .Как се беше изразил Радой Ралин, когото моята половинка лично е познавал.Било мисъл от рода на това че" българския стероид неиземнно е един-да мрази. Да мрази всеки който е различен от него.Да мрази успелия.Да мрази всеки ,който не се потопява в кочинката му".Другата му мисъл е била ,че" българите са обединени само в едно - в омразата си".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.