Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 1 час, valkiria1 написа:

И на какво ми обръщаш внимание, че не разбрах бе смешник ? 

Ето пример ,за надменно отношение. Това ,,смешник" го използва и един дупнишки евреин.

преди 2 часа, Myanmar написа:

Аз това не го знаех. Още една черна точка на черната дъска. За гой съм чел, но не съм проверявал дали е така.

17884832_6.jpg

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 29 минути, valkiria1 написа:

и ......:lol6::lol6:кое е по-различното ,че не разбрах, след като цитирам същия източник и то в началото на спора.

И какво излезе сега, и У-кито и сайта на БПЦ са с едно и също становище по въпроса. А през цялото време вие двамката твърдяхте,че сайта на Св.Синод е лъжлив.:lol6:

Нищо подобно не излезе. И хиляда емотки да намяташ, все си е тая. Енравота иска освобождаването на вражески пленник, което е предателство. Ако Енравота не беше покръстен от същия този вражески пленник, той нямаше да иска освобождаването му. Готина интрижка са опитали византийците, да оплетат престолонаследника и така да християнизират врага, но... имало и други престолонаследници. И от цялата работа... си имаме светец! :)

преди 54 минути, Aumi написа:

Но едно е сигурно - че само хора с комплекси мразят евреите, респективно мразят преуспелите и богатите.

аз затова се забавлявам толкова в тоя форум. Колко лесно се разпознават групичките по усойния си манталитет и произход и тук.Единствената им цел е да забравят напуканите си пети, което обаче е невъзможно, защото им са пред очите . Напуканите пети са една метафора-но това не променя смисъла на казаното.Първата работа на всеки потурковец, е да си въобрази,че се е намъкнал във фрака, но има неща,които не могат да се прикрият с нищо. Тука съм направила една обща"снимка "на тия екземпляри от мъжки и женски фракопотурковци и се забавлявам как с годините нищо при тях не се променя.

Забавлявай се. По- добре да те мразят по тази причина ,отколкото да те обичат в кошарата. ;)

преди 52 минути, valkiria1 написа:

"https://bg.wikipedia.org/wiki/Енравота

Когато обаче научава, че Енравота е станал християнин под внушението на Кинам, канът изтълкува това като предателство спрямо родовите традиции и влечение към изконните врагове – ромеите. Той призовава брат си и му нарежда да се откаже от новата си вяра. След категоричния му отказ Енравота-Воин бива посечен с меч по заповед на кана

преди 1 час, Belhor написа:

Уикито. https://bg.wikipedia.org/wiki/Енравота

преди 1 час, Belhor написа:

Според Теофилакт, Енравота моли брат си да му даде пленника Кинам, който е в тъмница по заповед на Омуртаг, заради отказа си да се отрече от християнството. Неподозирайки причината за молбата му, Маламир я удовлетворява. Когато обаче научава, че Енравота е станал християнин под внушението на Кинам, канът изтълкува това като предателство спрямо родовите традиции и влечение към изконните врагове – ромеите. Той призовава брат си и му нарежда да се откаже от новата си вяра. След категоричния му отказ Енравота-Воин бива посечен с меч по заповед на кана.

и къде викаш е разликата в постовете :lol6:

и кое е по различното по същност в сайта на БПЦ

"Обаче скоро княз Енравота-Боян тайно приел християнско кръщение под влиянието на Кинам. Като узнал това, Маламир опитал да застави брат си да се откаже от "чуждия Бог". Но князът решително заявил:

- Аз се гнуся от езическите идоли и почитам Христос, истинския Бог, и никой не ще може да ме отлъчи от любовта ми към Него!

Тогава Маламир произнесъл над него смъртна присъда."

https://bg-patriarshia.bg/sv-boyan-enravota

Няма разлика, ама ти си лянкай, не ми пречиш. И Мианмарчо не ми пречи.   :whist:

преди 28 минути, valkiria1 написа:

аз затова се забавлявам толкова в тоя форум. Колко лесно се разпознават групичките по усойния си манталитет и произход и тук.Единствената им цел е да забравят напуканите си пети, което обаче е невъзможно, защото им са пред очите . Напуканите пети са една метафора-но това не променя смисъла на казаното.Първата работа на всеки потурковец, е да си въобрази,че се е намъкнал във фрака, но има неща,които не могат да се прикрият с нищо. Тука съм направила една обща"снимка "на тия екземпляри от мъжки и женски фракопотурковци и се забавлявам как с годините нищо при тях не се променя.

Забавлявай се. По- добре да те мразят по тази причина ,отколкото да те обичат в кошарата. ;)

и къде викаш е разликата в постовете :lol6:

и кое е по различното по същност в сайта на БПЦ

"Обаче скоро княз Енравота-Боян тайно приел християнско кръщение под влиянието на Кинам. Като узнал това, Маламир опитал да застави брат си да се откаже от "чуждия Бог". Но князът решително заявил:

- Аз се гнуся от езическите идоли и почитам Христос, истинския Бог, и никой не ще може да ме отлъчи от любовта ми към Него!

Тогава Маламир произнесъл над него смъртна присъда."

https://bg-patriarshia.bg/sv-boyan-enravota

Няма разлика, ама ти си лянкай, не ми пречиш. И Мианмарчо не ми пречи.   :whist:

Пропускаш, че Енравота е издействал от Маламир (който е в неведение), да освободи Кинам. А в случая Кинам си е чист вражески шпионин. Кратко и ясно- предателство. А ти си цитирай колкото си искаш и каквито искаш политкоректности. Българската история, Слава Богу НЕ Я пише БПЦ.

Глупостта на БПЦ е и в настойчивото наричане на Енравота "княз"- титла която НЕ съществува в България по това време. Първия български княз е Борис I Михаил.

преди 22 минути, Belhor написа:

Пропускаш, че Енравота е издействал от Маламир (който е в неведение), да освободи Кинам. А в случая Кинам си е чист вражески шпионин. Кратко и ясно- предателство. А ти си цитирай колкото си искаш и каквито искаш политкоректности. Българската история, Слава Богу НЕ Я пише БПЦ.

:lol6:Смешен си. Честно.Нищо не пропускам. Дала съм линк към текста. И не съм отрекла предателството. Но не това е причината да бъде канонизиран.  Това е за което спорим с теб.

Погледни какво си цитирал ,ти си го подчертал, аз пък ще ти го дам в по -голяма резолюция да си го  прочетеш  ...тоест причината за убийството!!!

преди 2 часа, Belhor написа:

Според Теофилакт, Енравота моли брат си да му даде пленника Кинам, който е в тъмница по заповед на Омуртаг, заради отказа си да се отрече от християнството. Неподозирайки причината за молбата му, Маламир я удовлетворява. Когато обаче научава, че Енравота е станал християнин под внушението на Кинам, канът изтълкува това като предателство спрямо родовите традиции и влечение към изконните врагове – ромеите. Той призовава брат си и му нарежда да се откаже от новата си вяра. След категоричния му отказ Енравота-Воин бива посечен с меч по заповед на кана.

Отговарях ти само от вежливост и забавление, заради усилието  ти да си  чешеш на клавитурата.

Сега те оставям да напишеш още десет пъти, какво не си разбрал от цитираното от самия тебе.

току-що, valkiria1 написа:

:lol6:Смешен си. Честно.Нищо не пропускам. Дала съм линк към текста. И не съм отрекла предателството. Но не това е причината да бъде канонизиран.  Това е за което спорим с теб.

Е ся па се извъртя. Спорим за причината да бъде убит!

преди 5 минути, Belhor написа:

:lol6::lol6::lol6:

ами ти си я написал . Не за мен, за теб е притеснително,че ти напомням 3-ти път  какво си писал

Същото, което твърдя  и аз...

преди 1 час, valkiria1 написа:

"https://bg.wikipedia.org/wiki/Енравота

Когато обаче научава, че Енравота е станал християнин под внушението на Кинам, канът изтълкува това като предателство спрямо родовите традиции и влечение към изконните врагове – ромеите. Той призовава брат си и му нарежда да се откаже от новата си вяра. След категоричния му отказ Енравота-Воин бива посечен с меч по заповед на кана

преди 6 минути, Belhor написа:
преди 8 минути, valkiria1 написа:

Е ся па се извъртя

Нали?! Отвратително поведение. Като захапе... лъже, върти се.... Лъвовете много се дразнят от хиените заради нещо подобно.
Разбирам защо Аспарух бяга от хазарите, а също и защо се разпада Хазарския хаганат. Прочее тази персона не ви ли дотегна? Не я чета, вече няма да коментирам и вашите сношения с нея. Спомен от калните бани в Поморие ми е, че вони.

преди 27 минути, Belhor написа:

преди 5 часа, valkiria1 написа:

Но убит от брат си по същата причина е Енравота,който БПЦ почита като Св. мъченик Боян-Енравота княз Български.

преди 37 минути, Търсещ истини написа:

Разбирам защо Аспарух бяга от хазарите, а също и защо се разпада Хазарския хаганат.

Този Аспарух не беше ли с родово знаме една конска опашка. Един български източник   пишеше ,че това било символ " българите винаги ще се пъчат че излизат начело на много работи, но накрая остават все на опашката".

преди 37 минути, Търсещ истини написа:

. Спомен от калните бани в Поморие ми е, че вони.

и в калта ли се валяш....:lol6:

преди 29 минути, acnekt написа:

тоя не е със всичкия си. :lol6:И определно е човек,който говори за неща, които никога  не е виждал. Пък че прави и някаква аналогия между Исус и Тангра, направо е покъртително .

преди 17 минути, valkiria1 написа:

Добре де, колко пъти ще повториш една лъжа, макар и изречена от други. Енравота никога не е бил Княз Български!!!

преди 1 минута, Belhor написа:

Добре де, колко пъти ще повториш една лъжа, макар и изречена от други. Енравота никога не е бил Княз Български!!!

а ,сега пък се хвана за титлата.:lol6:

Аз мислех, че по същество се коментира причината за убийството. Поне такава песен пееш :

преди 30 минути, Belhor написа:

Спорим за причината да бъде убит!

щом виждаш смисъла на спора  като празно надприказване. Някои го наричат преливане от пусто в празно.

Аз приключвам..ти брой запетайките и пренеси спора върху тях.
преди 2 минути, valkiria1 написа:

а ,сега пък се хвана за титлата.:lol6:

Аз мислех, че по същество се коментира причината за убийството. Поне такава песен пееш :

щом виждаш смисъла на спора  като празно надприказване. Някои го наричат преливане от пусто в празно.

Аз приключвам..ти брой запетайките и пренеси спора върху тях.

Не се хванах, а немекнах. Защо ли? Защото това е откровена 100 % неистина. Тоест лъжа! И да се замислиш ти, дали ако някой лъже за едно, не лъже и за другото. Както виждам, не желаеш да участваш в дискусия, а да затапваш. Като един тъпиро тука. Не ме изненадваш с нищо разбира се, не съм и очаквал да опитваш друго освен изкривяване на истината, за да задоволиш смахнатото си невежо Его.

преди 9 минути, Belhor написа:

не желаеш да участваш в дискусия, а да затапваш.

Лицемерчо, и ти това точно на нея ли го написа...? :lol6:Ти щото точно в 'дискусия' ли взе участие, или в 'затапване'?

Докарахте си л@йната и миризмите от политическия кенеф, щото сте гоуеми дискусари... Ама от най-гоуемите. Особено - по гоуемите емотикони ще го познаеш единия, щото размера имал значение. Има - за да компенсира дефицита на един друг "размер" (тоя - на "клиничната медицина - психиатрията" и останалото нюню ) .

Лицемерието вече стана норма сред няколкото 'дискусари' сред форума, с морафетите да се крият зад лъжите за дискусии, някакви си, "обмен на мнения"... Откога личните фантазии и лъжи станаха "мнения"? Още повече пък - замерянето с тях , да било "дискусия". :) Смятате ли че го докарвате до "гарван на 4 месеца", само защото редите по виртуала тия селски морафети на подрастващи.

Добре ви го казаха - това за 'напуканите пети', щото мизерията отвътре не може да се скрие зад театро с фракове.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Лицемерчо, и ти това точно на нея ли го написа...? :lol6:Ти щото точно в 'дискусия' ли взе участие, или в 'затапване'?

Докарахте си л@йната и миризмите от политическия кенеф, щото сте гоуеми дискусари... Ама от най-гоуемите. Особено - по гоуемите емотикони ще го познаеш единия, щото размера имал значение. Има - за да компенсира дефицита на един друг "размер" (тоя - на "клиничната медицина - психиатрията" и останалото нюню ) .

Лицемерието вече стана норма сред няколкото 'дискусари' сред форума, с морафетите да се крият зад напрежения за дискусии, някакви си, обмен на мнения... Откога личните фантазии и лъжи станаха "мнения"? Още повече пък - замерянето с тях , да било "дискусия". :) 

Кажи бе Капутус! Проследи спора и конкретизирай, къде и защо не съм прав! И къде излъгах за да затапя. Ако ти е възможно, без да ми правиш сто хилядния психо профил.

преди 4 минути, Belhor написа:

Ако ти е възможно, без да ми правиш сто хилядния психо профил.

haha.png Това е да искаш от кокошка да не снася.

Напъне ли...

преди 7 минути, Belhor написа:

Не се хванах, а немекнах. Защо ли? Защото това е откровена 100 % неистина. Тоест лъжа! И да се замислиш ти, дали ако някой лъже за едно, не лъже и за другото. Както виждам, не желаеш да участваш в дискусия, а да затапваш. Като един тъпиро тука. Не ме изненадваш с нищо разбира се, не съм и очаквал да опитваш друго освен изкривяване на истината, за да задоволиш смахнатото си невежо Его.

Я опитай пак .....ама хубаво се опитай, защото издишаш като балон. ..

Да ти припомя линка, който ти даде като доказателство за думите си :Като отвориш линка какво пише видял ли си, или само ми надигаш стойки.

Защо след като уличаваш информацията в него за лъжа, го цитираш ? М? Ето това ти е в дясната страна на линка !!!  Браво бе. Лъжеца вика лъжец.

Свети мъченик
Боян-Енравота
княз Български[1]
български княз и мъченик
Роден началото на 9 век
Починал към 833 г.
Почитан в Източноправославния свят
Празник 28 март

Енраво̀та е най-възрастният син на кан Омуртаг. Носи и името Воин (или с транскрипция Боян). Канонизиран е като Св. мчк Боян-Енравота, княз Български.

Енраво̀та е най-възрастният син на кан Омуртаг.

Браво, научи се да ползваш Гугъл. Нестихнали са опитите ти да се ограмотиш с двама учителя на главата ти! А научи ли вече, че първия български светец не е тоя, който си мислеше?

току-що, Belhor написа:

Кажи бе Капутус

не мога да се насиля да общувам с лъжци. Някак си ми е нехигиенично да отивам до свинарника, за да ми грухтят. Не знам как да ти го напиша по друг начин... а и няма значение. Надявам се да ми простиш за прямотата, но възпитанието не означава за мен да лицемеря.

преди 3 минути, Belhor написа:

И къде излъгах за да затапя.

Наричаш лъжец ,човек,който цитира У-кито и български историци. В същото време ти цитираш същите източници, но не си лъжец ?!!!

Какъв си по-точно?! Ти кажи ?!

преди 1 минута, _ramus_ написа:

възпитанието не означава за мен да лицемеря

Абе кажи си го, възпитан си да си простак. Какво мажеш, знаем те, не пишеш от вчера.

току-що, _ramus_ написа:

не мога да се насиля да общувам с лъжци. Някак си ми е нехигиенично да отивам до свинарника, за да ми грухтят. Не знам как да ти го напиша по друг начин... а и няма значение. Надявам се да ми простиш за прямотата, но възпитанието не означава за мен да лицемеря.

Лъжец! Не можел да се насили да общува с лъжци, пък ме цитира с дразнещи, детски фразички. Що си толко елементарен бе майна?

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Какъв си по-точно?! Ти кажи ?!

губиш си времето. Те обикалят сред виртуала само с една цел и навсякъде по калдата може да се забележи каква е тя. Не може да се очаква нещо, което грухти да пее като славей. Смешния парадокс е, че това е тема за религия и духовност... но за тях нищо няма значение, освен грухтенето.

Наричаш лъжец ,човек,който цитира У-кито и български историци.

haha.png

Belhor, ти с пиян спорил ли си? Няма смисъл, оставих ви преди няколко часа, не е разбрала още ни история, ни себе си.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.