Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 17 минути, _ramus_ написа:

Типично за всяко дете е, че се ориентира само и единствено по "крайностите". Първо си дефинира нещо като "крайност" и след това се ориентира за 'другата крайност'. И после се оправдава и с двете. :)

По думите ти излиза, че си най-голямото дете в Калдата. Дефинираш "себе си" като "възрастен", "гениален" и "мега духовен практик", а останалите като "недоразвити деца". Е, в някои откриваш наченки на "духовен пубертет" и ти изглеждат малко "по-милички", в сравнение с "посерковците". Така че, не говори за крайности и среда, че започва много да мирише... 

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 25 минути, Śūnyatā написа:

По думите ти излиза, че си най-голямото дете в Калдата. Дефинираш "себе си" като "възрастен", "гениален" и "мега духовен практик", а останалите като "недоразвити деца". Е, в някои откриваш наченки на "духовен пубертет" и ти изглеждат малко "по-милички", в сравнение с "посерковците". Така че, не говори за крайности и среда, че започва много да мирише... 

на фона на будистките ти проповеди и нравствени възхвали и поучения, медитативни изцепки, звучи чудесно поредния ден с флуд към рамус. Много духовно, много изтънчено, направо през 'средния п(р)ъ(с)т. :lol6:

И така - да видим будисткия махдямик какви ги е родил, може би преди сутрешното кафе... Взимам за пример само последното изхвърляне, което е първото за днес - щото и останалото са пълни глупости, но последното е пример за триковете на реториката - малко първобитни, но и той самия е такъв и си е точно по съответствие.

преди 25 минути, Śūnyatā написа:

1, По думите ти излиза, че си най-голямото дете в Калдата.

2, Дефинираш "себе си" като "възрастен", "гениален" и "мега духовен практик", а останалите като "недоразвити деца".

3, Е, в някои откриваш наченки на "духовен пубертет" и ти изглеждат малко "по-милички", в сравнение с "посерковците".

4,Така че, не говори за крайности и среда, че започва много да мирише... 

1 По чии думи - излиза нещо, за някого си, след като това са твои лични интерпретации. После се самонавиват същите интерпретации като 'думи на рамус', според които... да си нагласиш дневните полюции. :)

2. Дефинираш себе си - втори път, същата тактика - личният прочит представен като 'думи на рамус'.

3 - в третата е използвана думичката "посерко",

4, която в четвъртата вече е представено като :"съвет" - недей да говориш за "крайности и среда" (които рамус не е написал и какво тогава съветва духовния будист :) ) че започвало  "много да мирише" заради думичката 'посерко' вероятно.

==========

Понеже си невеж проповедник и живота ти се върти около кутийката с будистките ти фантазии, да ти обясня, че тук става въпрос за Транзакционния анализ на Ерик Бърн, за който колегата вмъква свои интерпретации, при това напълно погрешни и съвсем фрагментарни. Ти се оака със свои, без дори да схванеш за какво става въпрос, а после съветваш някой си, с глупостите си.

Ей това е "достойно участие"... :lol6:иначе не е флуд де - такова нещо ти "няма как да направиш", защото не го пише в свещените будистки писания, ти си много навътре с илюзиите на егото  и си изключителния нравствен практик. Страшна практика показа, браво! :)

преди 56 минути, _ramus_ написа:

сигурно човек, значи ХОМО, но пък мен ме интересува Сапиенса що го няма в "заедно''-то. :)

Няма как да го има - точно в групата Сапиенса

.... И не крайностите определят поведението на сапиенса, определят само поведението на хомо.

На теб това винаги ти е било проблем в мисленето ! :nono:(поне тукашните ти изяви)

Делиш цялото на части за да го изследваш , което само по себе си е необходимо .

Но след това "забравяш" да събереш частите отново в едно цяло ! ......

Така се раждат Чудовища ! Мога (ако някой желае) да поясня с множество от примери .

........................

Крайностите означават достигнати граници . Сами по себе си не определят , а представляват корекции . 

В този смисъл , същността на човека се определя от Хомо , а проявленията се решават от Сапиенс !!! 

Решават се , бре ! Решават се , като задачи по математика да кажем ....

Т.е. Сапиенс без Хомо (или друга подобна форма на съществуне) няма ! :nono:

.......................

Тук някъде (в Съзнанието) трябва да намериш мястото на Душата и Духа - чувства , емоции , воля за избор и реализация на възможности....

преди 8 минути, by_chechi написа:

Крайностите означават достигнати граници . Сами по себе си не определят , а представляват корекции . 

В този смисъл , същността на човека се определя от Хомо , а проявленията се решават от Сапиенс !!! 

Решават се , бре ! Решават се , като задачи по математика да кажем ....

1 - няма такова нещо, Стефчо. С КРАЙностите се задават "границите" - така се и казват, със съвсем точната българска дума. Задават се, после се ползват като такива... от някого/някои, за които през това привиждат ползите и им са толкова възможностите. Никакви корекции не са и просто днешния ден започва с изхвърляния.

2-та щуротия: Същността определя и проявлението, Стефчо. Проявлението е проява/изява на същността. Двете са в съответствие и по същество са в единство, от две условни състояния.

3 - просто не знаеш въобще какво бълбукаш - каква математика и какви "решавания" :)

Воля за избор на възможности - е просто низ от думички, които ги натъкмяваш, вероятно от махмурлук.

преди 8 минути, by_chechi написа:

Мога (ако някой желае) да поясня с множество от примери

въх - дойде дядо Коледа и почна с подаръците, за Пожелалите ги. :lol6:

===========

Хора - не държите на пиене, явно. Може да е от ракията, може да е от пияча - не е важно за случая, защото резултатите са по-скоро резил-тати.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

1 - няма такова нещо, Стефчо. С КРАЙностите се задават "границите" - така се и казват, със съвсем точната българска дума. Задават се, после се ползват като такива... от някого/някои, за които през това привиждат ползите и им са толкова възможностите. Никакви корекции не са и просто днешния ден започва с изхвърляния.

2-та щуротия: Същността определя и проявлението, Стефчо. Проявлението е проява/изява на същността. Двете са в съответствие и по същество са в единство от две състояния.

Тъй , тъй де ! Я се върни назад и виж аз какво съм писал ! А след това прочети отново и твоето ....:lol6:

преди 5 минути, by_chechi написа:

виж аз какво съм писал

ма само гениалности си писал, разбира се. :lol6:Ти си измислил и частите и цялото... измислил си и дробенето, после събирането отново... анализа и синтеза...

Разбира се, не съм само аз дето в твоя театър "не може да мисли", който не разбира мъдрите ти примери, не провижда дълбочината на Съждителя.

Кофти е за човечеството че не разбира в цялост мислите на скромния гений, може би и Маркс няма да ги разбере...

преди 28 минути, _ramus_ написа:

Понеже си невеж проповедник и живота ти се върти около кутийката с будистките ти фантазии, да ти обясня, че тук става въпрос за Транзакционния анализ на Ерик Бърн, 

Темата е за религия и духовност, а не за психология и рамус. Толкоз за невежеството. 

Ако имаш психични проблеми - параноя - субективна проекция на психичните ти модели, вместо приемане на темата такава, каквато е, стеснено съзнание само в рамките на "аз-рамус" , пълна погълнатост от фантазията за "себе си" и фикция за невежите "други", която ти пречи да бъдеш адекватен и възприемчив, то тук няма да намериш друга помощ, освен тази, която ти бе оказана вече.

преди 7 часа, Aumi написа:
преди 13 часа, Търсещ истини написа:

Тази изцепка на Давидовия род още ръси лъжи, а? Срам! При нацисткия холокост християни спасявали евреи, а сега една лъжлива уста пише враждебни думи към християните. Лоши нрави. Образец за лоши нрави.

Не разбирам защо толкова ви харесва на всички да обобщавате и заклеймявате евреите като най-лошите хора на света?

Моля, моля. Проследете ми мисълта. Има Давидов род, за който не се изказвам критично. Но този род си има една изцепка, която често лъже, а се отнася и с враждебни думи към някои деноминации на християнството. Като съм по- свободен ще намеря как се изказва за протестанти и католици и то в тази тема. Та тази "изцепка" е образец за лоши нрави.

Некоректно е да смятате, че  обобщавам.

преди 4 часа, _ramus_ написа:

ма само гениалности си писал, разбира се. :lol6:Ти си измислил и частите и цялото... измислил си и дробенето, после събирането отново... анализа и синтеза...

Разбира се, не съм само аз дето в твоя театър "не може да мисли", който не разбира мъдрите ти примери, не провижда дълбочината на Съждителя.

Кофти е за човечеството че не разбира в цялост мислите на скромния гений, може би и Маркс няма да ги разбере...

Таман да започнеш да пишеш нещо свястно , и следва поредната неадекватна изява ......(казва се тъпотия ! :lol6:)

Жалък си в стремежа и опитите си да се правиш на нещо , каквото не си . :nono:

Този ти пост е едно от множеството свидетелства .

преди 3 минути, Търсещ истини написа:

Моля, моля. Проследете ми мисълта. Има Давидов род, за който не се изказвам критично. Но този род си има една изцепка, която често лъже, а се отнася и с враждебни думи към някои деноминации на християнството. Като съм по- свободен ще намеря как се изказва за протестанти и католици и то в тази тема. Та тази "изцепка" е образец за лоши нрави.

Такива изцепки можеш да намериш във всеки род . Човешко е ! :)

Божествено е да се прощава ! :)...така пише в Библията ...:)

преди 3 минути, by_chechi написа:

Такива изцепки можеш да намериш във всеки род . Човешко е ! :)

Не сме богове.

Има един филм и книга "Петият печат"- унгарска. Фашистите заставят група свободомислещи демократи да заплюят един смазан от бой антифашист. Другите се държат достойно- не го заплюват за което биват убити. Един от тях го заплюва и бива освободен. Той ес прибира в къщи, където укрива група еврейчета, които се нуждаят от помощта му. 

Там има и една интересна задача, но по- добре е да прочетеш книгата. Става дума за достойнството, което не позволява да прощаваш на лоши хора.

преди 12 минути, Търсещ истини написа:

Не сме богове.

Има един филм и книга "Петият печат"- унгарска. Фашистите заставят група свободомислещи демократи да заплюят един смазан от бой антифашист. Другите се държат достойно- не го заплюват за което биват убити. Един от тях го заплюва и бива освободен. Той ес прибира в къщи, където укрива група еврейчета, които се нуждаят от помощта му. 

Там има и една интересна задача, но по- добре е да прочетеш книгата. Става дума за достойнството, което не позволява да прощаваш на лоши хора.

Никаква задача няма , или отдавна е решена !

Соломон е казал : " По-добре живо куче , от колкото мъртъв лъв ! " :nono:

........................

Ето ! На Рамус примерно , постоянно му прощавам , но той даже не се усеща .....а от там нататък пътят е дълъг , докато прозре истината ....пък и дори да тръгне , какво ли не се случва по пътя !  :lol6:

преди 1 час, by_chechi написа:

Така е и без Библията , Господ ни прощава много неща ,понякога след наказание ,Но прощава. Това да живееш с мисълта за отмъщение е пагубно ,защото пропускаш много прекрасни моменти.

преди 59 минути, Търсещ истини написа:

Става дума за достойнството, което не позволява да прощаваш на лоши хора.

Е трябва си и наказание ,и след като накажеш ,можеш да простиш ,а понякога можеш да простиш и така защото е минало давност и онзи онази са се поправили и вършат добро.

преди 6 часа, by_chechi написа:

Делиш цялото на части за да го изследваш , което само по себе си е необходимо .

Но след това "забравяш" да събереш частите отново в едно цяло ! ......

Така се раждат Чудовища ! Мога (ако някой желае) да поясня с множество от примери .

Колкото и примери да дадеш, непредубедената оценка ще е - "Така се раждат Чудовища" не е вярно!

Вярната оценка, достъпна отвъд предварителните нагласи, е че "Така се раждат ДОГМИ" ("граници", "ограничения")

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Воля за избор на възможности - е просто низ от думички, които ги натъкмяваш, вероятно от махмурлук.

"Воля за избор измежду възможности" - по-трезвено ли "звучи"?! или пак отидох на кино, където има "пуканки"? хххх

Таман да започнеш да пишеш нещо свястно , и следва поредната неадекватна изява ......(казва се тъпотия ! :lol6:)

Жалък си в стремежа и опитите си да се правиш на нещо , каквото не си . 

А какво пречи да Е еди какво си .... И .....същевременно да Е нещо друго си?!

Що трябва всичко да е в "рамки" на допустимост, "нормалност"?!?... щото иначе интерпретиращия не мож си го обясни?!?....., а това е "некоректно"?!?......, както обича един съфорумник да се изразява винаги, когато нещо не му изнася как е поднесено.

В крайна сметка точно в Транзакционния анализ (дето упомена Рамус) , във "функционалния план" на "Родителя" има категория - "Критичен Родител" – Има своята конструктивна и деструктивна част. При конструктивната, той контролира и поставя правилата, а при деструктивната наказва, забранява, дори и без причина." (уж)

Така че не знам защо да е "тъпотия" нещо, което е естествена защитна реакция на човек в его-състояние - "критичен родител", за да не прозре "детето" в себе си 🤩:wub: , което те харесва щото му прощаваш...

На Рамус примерно , постоянно му прощавам , но той даже не се усеща .....а от там нататък пътят е дълъг , докато прозре истината

Те тука направо "изби рибата"! В неква "леко изопачена", моя версия(не вересия :), ама знае ли се) , излиза,

че през "твоята прошка" "минава" "пътят към истината" :)  Звучи сякаш раздаваш "индулгенции" или "визи". 🗝️:no-no::D

преди 18 часа, _ramus_ написа:

И да напомня, че върха на конуса и самия конус имат съществена разлика.

Е това, ако можеш го обясни без "пуканки" на човек, за който изказът ми е некоректен! 

И ако може да му обясниш, че върхът на конуса е част от същността на конуса, но не и самата същност, ала конус без връх - НЯМА, и за това не са отделни, както реши съфорумника, че съм "направил" с Аза и Съзнанието.

А по-интересно е как ще му обясниш на същия тоз съфорумник, че конусът е хомеоморфен на кълбо! ... дали може да си представи, че тоз "център" на кълбото, ако го "издърпаш нагоре" и "пльоснеш висящата останала част" върху "равнина", ще се получи конус... и че повърхността на сферата, де факто е и околната повърхнина на конуса, което от стереометрично в планиметрично е кръгът, центърът, периферията. 

и все такива ми ти "топологични работи"

преди 10 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Манге ... я си гледай социалните помощи в Берлин ... не се прави на европеец

При следваща такава изцепка ще се погрижа да получиш време за размисъл.

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Моля, моля. Проследете ми мисълта. Има Давидов род, за който не се изказвам критично. Но този род си има една изцепка, която често лъже, а се отнася и с враждебни думи към някои деноминации на християнството

Проследих мисълта ти, и я намирам за риторичен аргумент.Не е задължително да харесваш някого, но едва ли подобни похвати придават тежест на мнението ти.

преди 7 часа, Aumi написа:

Може би той ще ти помогне, Sound"е :cheers:

Благодаря ти Ауми! Оценявам жеста!

Ама свежата ти наивност, която на моменти изобщо не осъзнава какви глупости може да роди като мнения, ще си я имам като обичка на ушенцето!

В нашия край имаме един лаф - "Последвал бръмбъра, отвел го до л..йната!"

В посочения профил на sound не виждам с кво ще "ми помогне" човек, дето за  една вечер "изджасва" 27 мнения по не преброих колко, доста различни като качество теми.

Таман се наспал след 1 през нощта на 19.01.2020 и кат запчонал малко преди 17ч та до 23ч на 20.01.2020 не се спрял... явно се е "изстискал" достатъчно, та след единствения пост на 21.01 вече не пише!

преди 2 часа, by_chechi написа:

"Да грешиш - човешко, да прощаваш - божествено" са думи на Александър Поуп. Не ми звучи хич библейско.

преди 17 часа, Belhor написа:

Борис НЕ убива Владимир Расате! Ослепява го. Сваля го от престола, където самия той го е възкачил и го ослепява, защото се опитвал да върне езичеството. В следствие Расате става монах, но не е никакъв християнски мъченик! Не знам от кой пръст си го изсмука това, но ти обичаш да си изсмукваш от пръстите нали? Сатанизъм??? :)

От толкова светли и категорични примери за налагане на християнството в България,човек наистина се обърква. Та, ако е толкова фатална грешката и се е разминал само с едното вадене на очи  на сина си,да ме прощава Борис. Но убит от брат си по същата причина е Енравота,който БПЦ почита като Св. мъченик Боян-Енравота княз Български. Така че не може да става и дума за някаква измислица и зловреден слух измислен от Валкирия. Но пък интересното е,че ослепяване и убиване заради християнството или заради езичеството си е практика при българите. Виж обаче понеже някой си друг нарушил закона и проповядвал ерес е  престъпление да бъде наказан. Да си съберете камъните дето ги хвърляте по чуждите градини и като им прибавите малко хоросан да си построите къщичка .За покривче да и сложите НЗ.

Тя разбираш ли пътешества, когато никой не пътешества, ама нали разбираш понеже е чифут, има връзки и за нея тва не се отнася. Брейййй, за Бенямин Нетаняху се отнася, ма за Валката не.😆

Сега, ти че евреите няма как да ги стигнеш е ясно. Това сигурно, защото въпреки ,че вярваш в техния бог ,споменаваш напразно името му.:lol6:Иначе, какъв е проблема да си пътешестваш.Света не е спрял да пътува. Ето сега например имате пет чартъра за Малдивите по Нова година  от България. Направо се включвай и да ни покажеш снимки.  Някакви си2 -или  3 к евра/ според хотела,който избереш/

И ще каже че е ходила в Бирма на гости, на самия Адонай- най- най

Бирма не е интересна. Виж Тайланд съм го посещавала два пъти. Искаш ли снимчица на фермата за крокодили и алигатори в Банког  ? Много мили животинки.:lol6: Особено ,когато ги хранят с някое току-що заклано животинче. Много интересен е и дървения мост по който минавахме. Казват,че самоубийците от там се хвърляли -направо върху алигаторите.

преди 16 часа, Търсещ истини написа:

Тази изцепка на Давидовия род още ръси лъжи, а? Срам! При нацисткия холокост християни спасявали евреи, а сега една лъжлива уста пише враждебни думи към християните. Лоши нрави. Образец за лоши нрави.

Аууу, кеф. Кажи си сега  кой е твоя царски род да видя можеш ли да ми говориш като равен.:lol6:И между другото , още висиш с отговора на въпроса :Къде  е цитатата от Талмуд, за който твърдиш, че там се проповядва ненавист към християните. Защото нали знаеш, като нямаш доказателство си клеветник. Та, докато не ми дадеш доказателството считай се за такъв:whist:

И това знаме за спасението на евреите  ще ми го развяваш,когато не се криеш зад гърба на двама трима достойни българи, ами ми кажеш ,черно на бяло ти колко евреи си спасил

преди 38 минути, badr написа:
преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Моля, моля. Проследете ми мисълта. Има Давидов род, за който не се изказвам критично. Но този род си има една изцепка, която често лъже, а се отнася и с враждебни думи към някои деноминации на християнството

Проследих мисълта ти, и я намирам за риторичен аргумент.Не е задължително да харесваш някого, но едва ли подобни похвати придават тежест на мнението ти.

Нъц. Имам общо положително мнение за евреите и негативно за персони, които се държат непочтено, перчещи се с еврейско потекло.
Не държа мнението ми да е тежко. Достатъчно е да бъде разбрано правилно.

преди 4 минути, Търсещ истини написа:

Не държа мнението ми да е тежко.

Спокойно . Никой не може да твърди,че ти ,или мненията ти имат някаква тежест.

преди 31 минути, Myanmar написа:

"Да грешиш - човешко, да прощаваш - божествено" са думи на Александър Поуп. Не ми звучи хич библейско.

На мен ми звучи съвсем библейски.

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

. Като съм по- свободен ще намеря как се изказва за протестанти и католици и то в тази тема. Та тази "изцепка" е образец за лоши нрави.

Като се освобосиш, намери и онзи свой пост да видим за кого правиш асоциация като за "говореща  кучк@" . Нали знаеш, какво връща ехото.Та нежно ти казвам,  много внимателно, и на пръсти около мене и за мене. :whist:

преди 44 минути, valkiria1 написа:

човек наистина се обърква... Така че не може да става и дума за някаква измислица и зловреден слух измислен от Валкирия.

Ся, последно убил ли го е или не го е убил haha.png

Belhor, прав беше, Валкирия не само, че лъже, ами маже подире си.

преди 44 минути, valkiria1 написа:

интересното е,че ослепяване и убиване заради християнството или заради езичеството си е практика при българите

Практика за епохата е, българите нямат авторски права нито над убийствата, нито над ослепяванията. В думите ти прозира тъпа пропаганда срещу българите.

Само един пример - Беласишката битка:

samuil-smaller-e1412716062187.jpg

преди 46 минути, valkiria1 написа:

Сега, ти че евреите няма как да ги стигнеш е ясно.

Belhor и да се утрепе, няма как да стане толкова омразен, каквито са евреите за света.

1521199747154658182.jpg

От всички недостатъци, които човешко същество може да има, Ауми опита поне да създаде илюзията, че не са глупави, но набързо я опровергах.

преди 49 минути, valkiria1 написа:

Бирма не е интересна.

Кисело ти е гроздето. Много съм си хубав, ама там евреите не ги долюбват. Ти обикаляш само пустините.

преди 51 минути, valkiria1 написа:

Кажи си сега  кой е твоя царски род да видя можеш ли да ми говориш като равен.:lol6:

Откъде тази надменност? Ти даже да си пряка потомка на еврейски цар, както е в мечтите ти, да те питам цар над какво - над пясък и евреи? Че то това си е за срам haha.png

преди 53 минути, valkiria1 написа:

И това знаме за спасението на евреите... ами ми кажеш ,черно на бяло ти колко евреи си спасил

Пословичната еврейска благодарност haha.png Народ, който е скъперник и на пари и на помощ към всички.

преди 47 минути, ncl написа:

На мен ми звучи съвсем библейски.

По библейски би било, че човекът е по образ и подобие на бог. И че човек може да прощава.

преди 24 минути, valkiria1 написа:

асоциация като за "говореща  кучк@" . Нали знаеш, какво връща ехото.

кака, а може ехото да върне и баба.

Валкирия си е доста надменна. То типично за еврейка ,то и затова недолюбват евреите ,защото са доста надменни. Ама оуу чакайте ,аз забравих ,че са богоизбран народ ,а другите са пълнеж. Евреите все разбират божията промисъл ,а другите все нищо не знаят. Хора ,я малко по - приятелски ,защото всеки си има убеждения ,които защитава.

Само да ви кажа ,че Господ обича всички и никой няма да страда след смъртта си ,просто ще има някои ,които ще са по - добре ,защото са направили повече добри дела. 

Но надменното отношение е лошо,защото да си по- добре от някой не означава  да унижаваш този ,който е на по - ниско стъпало от теб ,а да му помогнеш да се издигне. 

То не казвам ,че и аз не съм се държал надменно ,но имам гузна съвест за това ми държане . 

преди 44 минути, Myanmar написа:

Ся, последно убил ли го е или не го е убил haha.png

Belhor, прав беше, Валкирия не само, че лъже, ами маже подире си.

Не бе.  Нарушено е летоброенето.

Маламир убива брат си Енравота . В името на същата "права вяра" . Та този Маламир заколвайки брата си ,създал традицията, че някой  може да   заколи брата си, без да му мигне окото-било по причина ,че не могат да разделят педя земя, някоя  жена, някоя коза, било по опричина ,че въобще няма никаква причина. Борис идва след братоубиеца Маламир и  нежно  е извадил очите на сина си, в името на християнството. В името на това същото богоугодно дело взел главите и на най-първите си боляри/ според Стефан Данаилов  и на родата им до девето коляно/Преди това се въртял като пумпал кой да му стане кръстник:  папата или византийския патриарх. Гърците като по- оправни и шмекери изпреварили като пратили един второстепенен  владика да покръсти българското величие и да му напише кръщелното свидетелство. Благодарение на двамата братя оКирил и  Методий, името на царя не се четяло Буриз ,ами Борис,защото българската вежливост "ще ти счупя краката" с гръцкото словесно  "изящество" щеше да се чете "сте ти сцупя краката" .Има и други зрелищни събития в българската история, но затова по-нататък, ако стане дума.

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Не бе.  Нарушено е летоброенето.

Маламир убива брат си Енравота .

Какво летоброение, ти твърдиш, че Борис е убил сина си:

на 14.12.2020 г. в 0:47, valkiria1 написа:

Защото и Борис убива сина си

преди 12 минути, valkiria1 написа:

Та този Маламир заколвайки брата си ,създал традицията, че някой  може да   заколи брата си, без да му мигне окото-било по причина ,че не могат да разделят педя земя, някоя  жена, някоя коза, било по опричина ,че въобще няма никаква причина.

Прехвърлям го в бисерите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.