Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 13 минути, Śūnyatā написа:

да му бъде вменено чувство за вина.

Потребителят, ако е наивен, сам поема въпросното чувство за отговорност и в тоя случай, то за каква "вменено" става въпрос?! 

Тук всеки потребител може да е свободен в своето безразсъдно поведение, стига то да не противоречи на правилата на този форум.

Всеки който сметне, че по някакъв начин са му накърнени правата, то си има протокол и вид наказание на участника проявил вид нарушение на правилата. 

За всичко което прави вид дете в пространството, то = има родител, който може да направи така, че въпросното да има достъп само до определена информация. 

Прощавайте, но тук всеки влиза на своя отговорност, а каква ще е си има правила! 

п.п. Твърде повърхностно мнение!!! 

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

• Автор
преди 11 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Ако дойде някой при Мен и не намрази баща си и майка си, жена си и децата си, братята си и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.

Слушай Лука 14:26
Лука 14:26 

Значи на базата на това най - вероятно. 

Ако искаш да си Христов, трябва да мразиш ,а като си изпълнен с омраза ,от какво ще те спаси Христос - от наказанието на Отец ли? То Христос себе си не е спасил ,та камо ли някой друг 

След това Исус се отдалечи малко от тях, падна по очи и започна да се моли: Отче мой, ако е възможно, нека тази чаша ме отмине! Но направи така, както искаш ти, а не както искам аз.

Съгласна съм, но никъде не виждам забрани за които става въпрос в книжката на адвентиският пастор.

преди 35 минути, Aumi написа:

Няма хуманно убийство!

Дано не те срещне мечка или вълк или глутница чакали. :) 

О, аз забравих... тя цивилизацията ги е прокудела, за да може охолно да произвежда изкуствени храни. :) 

преди 43 минути, Aumi написа:

Е, да, ако мъжът е глупав и жена му е още по-глупава и той се води по нейния акъл - да!

Ако искаш да кажеш нещо - кажи, а не говори с недомлъвки, които само ти си разбираш!

Смятайки, че всички мъже са глупави, то определено на такъв ще попаднеш, защото умния си знае. ;) 

Жива и здрава бъди и си мисли, че Ева е тази която е направила цивилизацията, но не и човещината. 

Това, че си сред изкуствената среда не означава, че познаваш цялата действителност. Реално си "домашен любимец". Няма лошо в това. Живей си в "клетката" или "буркана" и си въобразявай, че познаваш действителността. 

А за намека, то ... ползвай си цитата по-горе. 

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Потребителят, ако е наивен...

п.п. Твърде повърхностно мнение!!! 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

... защото умния си знае. ;) 

Това, че си сред изкуствената среда не означава, че познаваш цялата действителност.

Да не би да твърдиш, че познаваш цялата действителност? Ако е така, то си затънал много сериозно в самозаблудите си, до степен сам да си вярваш и сам да се самовъзвеличаваш. Как можеш да бъдеш сигурен, че твоето менение е задълбочено, а това на другите повърхностно? Спрямо какво прецени, че ограничено познание и ограниченото менение, което излагаш тук е по-добро от ограниченото познание и ограниченото мнение на другите? Ти също си сред изкуствена среда, изкована от заблудите и вярата ти в магическото шоу продуцирано от илюзорното ти съзнание.

преди 15 минути, Śūnyatā написа:

Как можеш да бъдеш сигурен

Това, че ти не можеш. си е твой проблем,  а не мой.

Нищо не казвам, нито твърдя. Мнението ми е елементарно: Който умее и сред дивото и сред цивилизацията да се справя сам е много по-интелект от човек "расъл в саксия". 

Човек израснал в охолно е като "муха в буркан", която си мисли, че само в буркана е действителността.  

Както и да е ... все пак за някои им е потребно такива същества, за да могат да си продават стоката. 

Честит Ви празник и да не Ви се изчерпват портфейлите. Банкерите се грижат за Вас!!! :) 

преди 35 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Това какво да се яде или не е в Стария завет. В Новия отпада, т.е. зайчета и прасенца са си в менюто.

преди 54 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Това е за хората от Израел, за да се отделят от нечистите религи и другите нечисти държави, примерно от сектата на Йешуа, Джоуша или Иисус. Те се имат за чисти и богоизбрани.

• Автор
преди 7 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Смятайки, че всички мъже са глупави, то определено на такъв ще попаднеш, защото умния си знае. ;) 

Къде видя да казвам , че всички мъже са глупави?

Или за пореден път си измисляш неща, които не съм казала.

преди 3 часа, Myanmar написа:

Това какво да се яде или не е в Стария завет. В Новия отпада, т.е. зайчета и прасенца са си в менюто.

Прасенцата и в християнството са посочени като "мръсни животни", просто думите "Не яжте месото на свинята" звучат повече като препоръка, а не като забрана. Но си ги има.

преди 16 минути, Belhor написа:

"Не яжте месото на свинята" звучат повече като препоръка, а не като забрана.

Баш заповед е. Не пише "Препоръчвам ти да не ядеш свинско". Ама пак повтарям, това е в стария завет, а в Новия пише, че може да си ги нагъваме. Т.е. Господ си е ъпдейтнал тези изисквания и Стария завет не може да се ползва за вегетариански цели, както неосведомени правят.

преди 3 часа, ncl написа:

Всички религии се считат за чисти и за богоизбрани.

И анатемосват останалите. Това е сигурен признак, че са измислица на човек. Такава дребнавост, страх и презастраховане едно съвършено същество не може да падне толкова ниско да го мисли.

• Автор
преди 46 минути, ncl написа:

На мен ми харесват прасенцата...

Как ти харесват - живи или печени?

преди 11 часа, Aumi написа:

Къде видя да казвам , че всички мъже са глупави?

Или за пореден път си измисляш неща, които не съм казала.

Не е тайна, че те възприемам като ИИ, а не човек. Не си измислям, а ти показвам кои жени се мислят за умни. 

Елементарно е: Всеки не търси подобие на себе си, а нещо което да го допълва. 

Ти смяташ себе си за умна = трябва ти глупав мъж. Нормално е, или какво ще отречеш, че си умна и ще си признаеш, че си глупава?!

Както при мъжете, така и при жените, има лицемери. Те смятат другия за глупав, но се отнасят към него, че е умен. 

Ако ти се смяташ за умна и мислиш, че си намерила умен мъж, то някой от вас е лицемер. 

Жива и здрава бъди и живей в лицемерния свят. 

Тук, сред интернет над нещата болшинството са лицемери. Наивно е да се смята, че другия казва истината. Той изгражда вид образ или образи и вижда кой образ е убедителен и има одобрение на другите. Първото правило в този форум е да може хора с еднакви интереси да се намерят. Не случайно някой ти обърна внимание на твоите интереси. ;) Твоя образ тук излъчвал омраза към мъжете. Реално считайки, че има мъже които могат и без жени ги смяташ за нисши същества, това е глупаво. 

Ти не може да приемеш, че някои изпитват любов не към конкретен човек, а изцяло към човечеството. Отношението му към другия пол е само и единствено за възпроизводство на рода (клона) на въпросното. Казано е: Множете се ... 

Кратко: Аз нямам нищо против "третия пол" стига да не посяга на нещо мое. Тогава реагирам мигновено и те така = по-силния надделява. Някои започват да се жалват, че съм им посегнал. :) Те не отчитат факта, че първо те са посегнали. ;) 

п.п. Приеми, че има религии където е нормално да се убива животно, за да се изхранят определен кръг от хора. Те не са по-ниско духовни, а само и единствено в твоя мозък е тази мисъл, че ти си по-духовна от тях. ;) 

п.п.2. Няма шанс да станеш духовен водач. Ти следваш вид мироглед, който определено е възприет от някой, което от своя страна означава, че се подчиняваш на нещо, което определено пък означава, че не познаваш свободата, а само имаш вид илюзия за въпросната. Отричаш вид своя зависимост, а на по-горно ниво не приемаш, че има истинско свободни хора. За теб, тяхното твърдение за действителността било лъжа. Крайност която не ти позволява да израснеш духовно. 

• Автор
преди 44 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

воя образ тук излъчвал омраза към мъжете.

Може ли да посочиш къде в думите ми видя омраза към мъжете?

преди 44 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Реално считайки, че има мъже които могат и без жени ги смяташ за нисши същества, това е глупаво. 

Това също си е твоя измислица и лъжа!

Никъде не съм казала нищо подобно.

преди 45 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ти не може да приемеш, че някои изпитват любов не към конкретен човек, а изцяло към човечеството

Кои са тези хора?

преди 46 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

п.п. Приеми, че има религии където е нормално да се убива животно, за да се изхранят определен кръг от хора. Те не са по-ниско духовни,

Убийството и духовността са несъвместими като понятия.

Въпросът за изхранването при екстремни условия, е съвсем различен и няма общо със защитата на убийството за изхранване когато има иобилие от всякакви други храни. 

преди 49 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

п.п.2. Няма шанс да станеш духовен водач. 

Никога не съм имала подобни амбиции!

преди 40 минути, Aumi написа:

1. Може ли да посочиш къде в думите ми видя омраза към мъжете?

2. Това също си е твоя измислица и лъжа!

Никъде не съм казала нищо подобно.

3. Кои са тези хора?

4. Убийството и духовността са несъвместими като понятия.

Въпросът за изхранването при екстремни условия, е съвсем различен и няма общо със защитата на убийството за изхранване когато има изобилие от всякакви други храни. 

5 Никога не съм имала подобни амбиции!

1. Не в думите е това, а в словото. Същото е изградено от многобройни твои изкази, които показват отношението ти към мъжете. Ти не ги възприемаш на равни. Ползвам Ваш изказ към определени мъже: "Ти мразиш жените" ... Реално ти се бориш за равенство, но с метода, че си повече. Няма начин да не срещнеш съпротива. Равни хора не може да има!!! Самата ви полова разлика е очевидна, самата физиология също и т.н. Ти мислиш, че си по-умна от мъжете. Няма лошо. Не приемаш мъж под твоя начин на мислене. Пак няма лошо. Но изключваш, че може да има по-умни от теб, от вас. В тоя случай Вие и вие и ти си този който да докаже, че сте, че си поне умен/и, а че не си по-умна/ни = трябва да приемеш въпросния факт. Няма лошо да се мислиш за най-умната, но то е само и единствено твоя илюзия. 

2. За разлика от теб, аз не си измислям, а съпоставям с вид мои знания по въпроса. До определени ти няма как да се докоснеш, за да кажеш дали е лъжа. Да, за теб това е неистина, но тя си е твоя, а не моя. Считаш, че лъжа = добре. Не възразявам. Стига си се оправдавала, че ни си казала. Самата ти не разбираш словото си. То е в следствие на вид "програмиране". Самия ти изказ е такъв, а не думите или словосъчетанията ти. 

3. По именно ли ги искаш другарко. :) Те, в повечето случаи са безименни, а не анонимни. ;) 

4. Спрямо твоите възприятия в тоя свят, но същия не е скроен за теб или от теб. Отричаш, че Земята се върти и че има неблагоприятни климатични условия. Де да бяха идеални условията по цялата Земя, но това не е така и да смяташ, че в даден регион където хората убиват животни няма духовност, то си ... хм ... глупост. Това, че имат вид ритуал, чрез който умъртвяват животно и по този начин изразяват своята духовност за теб ти е непонятно, но има такива хора в тоя свят. Не може да ги считаш за по-нисши от теб!!!

5. Жива и здраве и вечно весела! :) 

Дадена религия, духовност не може да се харесва или не. 

Една религия се изповядва, а духовността се споделя. 

Ти или приемаш вид религия или не. Ти или споделяш своята духовност или не. Другия извън теб или приема или не. 

Нормално е да има вид "сблъсък" на вид религиозни убеждения. Нормално е да има и вид неприемане на вид духовност. По-религиозния човек спазва стриктно вид ритуали и начини на изповядване на дадена религия. По-духовния човек споделя повече от своята духовност. Изразните средства на религията са описани във вид книжа. Изразяването на своята духовност пък е по различен начин. 

Поради естеството на религиозните схващания, то се налага да има арбитър. Същия може да е монарх или група хора от обществото в което има многобройни вероизповедания. В единия случай се наследява въпросното статукво, а в другия се избират кои да са въпросните личности. Това се отнася по отношение на държавното устройство. В световен мащаб след ВСВ се създава ООН, за да се предотврати в бъдеще вид пагубни действия на даден човек или група от хора по отношение на цялото човечество. 

Даден човек или група от хора имащи власт по дадена територия или членува в тази организация или не. При положение, че вид права са нарушени било то по територията на членка или извън нея, то се свиква съвет, за да се вземе решение как да се постъпи към въпросния или въпросните държавник или държавници, които управляват въпросната територия. 

Отделно към ООН си има клон за подпомагане на вид население където има вид несправедливост и/или страдание. 

Светът, цивилизацията, е устроен/а по някакъв начин. Ти или може да помогнеш да се подобри или не. Има си надлежен начин, за да декларираш и правиш това, но то не е под формата на анонимност, нито е под формата на безличност. 

За да ползваш ник, да не показваш своя истински облик, то това си е вид схващане, че имаш недоверие към този начин на общуване, споделяне и т.н. = кратко: Това е вид лицемерие! До колко си искрен си зависи от теб. Само посредствено искреността може да разбереш истината. Не си ли искрен дори малко, то нормално е да считат, че "говориш" неистина, а дали е лъжа = не може да се докаже!!!

преди 1 час, Aumi написа:

Убийството и духовността са несъвместими като понятия.

Много от написаното по темата не е съвместимо с духовността - мъдростта, морала, вътрешния покой.

Духовен ли е някой, който критикува и се заяжда с другите само защото не мислят като него, защото са различни от него, докато "самия той" продължава да вярва в илюзията, че съществува нещо "негово"?

• Автор
преди 7 минути, Śūnyatā написа:

Много от написаното по темата не е съвместимо с духовността - мъдростта, морала, вътрешния покой.

А кое е съвместимо с духовността?

1. Не в думите е това, а в словото. Същото е изградено от многобройни твои изкази, които показват отношението ти към мъжете. Ти не ги възприемаш на равни. Ползвам Ваш изказ към определени мъже: "Ти мразиш жените" ... Реално ти се бориш за равенство, но с метода, че си повече. Няма начин да не срещнеш съпротива. Равни хора не може да има!!! Самата ви полова разлика е очевидна, самата физиология също и т.н. Ти мислиш, че си по-умна от мъжете. Няма лошо. Не приемаш мъж под твоя начин на мислене. Пак няма лошо. Но изключваш, че може да има по-умни от теб, от вас. В тоя случай Вие и вие и ти си този който да докаже, че сте, че си поне умен/и, а че не си по-умна/ни = трябва да приемеш въпросния факт. Няма лошо да се мислиш за най-умната, но то е само и единствено твоя илюзия. 

Може ли да посочиш мои думи в които твърдя, че мразя мъжете директно или индиректно!

Аз никога не съм твърдяла, че мразя мъжете, просто защото не е истина.

Но ти винаги твърдиш, че жените са по-долу от мъжете като нееднократно даваш примери с библейският факт, че жената била създадена след мъжа и е виновна за греховете на човечеството.

2. За разлика от теб, аз не си измислям, а съпоставям с вид мои знания по въпроса. До определени ти няма как да се докоснеш, за да кажеш дали е лъжа. Да, за теб това е неистина, но тя си е твоя, а не моя. Считаш, че лъжа = добре. Не възразявам. Стига си се оправдавала, че ни си казала. Самата ти не разбираш словото си. То е в следствие на вид "програмиране". Самия ти изказ е такъв, а не думите или словосъчетанията ти. 

3. По именно ли ги искаш другарко. :) Те, в повечето случаи са безименни, а не анонимни. ;) 

4. Спрямо твоите възприятия в тоя свят, но същия не е скроен за теб или от теб. Отричаш, че Земята се върти и че има неблагоприятни климатични условия. Де да бяха идеални условията по цялата Земя, но това не е така и да смяташ, че в даден регион където хората убиват животни няма духовност, то си ... хм ... глупост. Това, че имат вид ритуал, чрез който умъртвяват животно и по този начин изразяват своята духовност за теб ти е непонятно, но има такива хора в тоя свят. Не може да ги считаш за по-нисши от теб!!!

Тези неразбираеми брътвежи са продукт на замъгленото ти съзнание!

Не прекалявай с винцето и ракийката, защото определено не се отразяват добре на мисловните ти процеси!

преди 41 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Дадена религия, духовност не може да се харесва или не. 

Глупости! :lol6:

Не може, но ти не харесваш религиите и духовността на другите и твърдиш, че единствено Православието е най-правата вяра!

преди 13 минути, Aumi написа:

А кое е съвместимо с духовността?

...................

Тези неразбираеми брътвежи са продукт на замъгленото ти съзнание!

Не прекалявай с винцето и ракийката, защото определено не се отразяват добре на мисловните ти процеси!

Глупости! :lol6:

Духовността е състояние на ума, което може да разкрие всеки, който практикува търпение, който се стреми да не се гневи и да не обижда другите.

[Благословеният:]

"Аз не лежа изпълнен със страх,
Нито се страхувам аз да заспя.
Нощите и дните не ме измъчват,
И за мен няма упадък в този свят.
Затова аз мога да спя в покой,
Изпълнен със състрадание към всички живи същества."

Тогава Мара, Злият ... изчезнал на мига.

Самютта Никая 4.13

на 5.12.2020 г. в 8:32, Śūnyatā написа:

За мен "ядрото" е чиста илюзия, но неизбежна и упорита. Всички се раждаме в нея. "Аз също". Тази илюзия е заложена във възприятието и цялото ни светоусещане. Изразява се в това, че от момента на раждането, до самия ни край се възприемаме като център на Вселената, около който се върти абсолютно всичко. Неосъзнаването на това, как стоят нещата всъщност е причина за всичките ни вълнения, възбуди (силни усещания), безпокойство и стрес (тревога, хаос, смут).

Наистина, това "ядро" желае да остане, ако може и във вечността. Това е невъзможно, разбира се, но "то" не спира да опитва, тласкано от неописуем страх. Не разбира, че това което търси, желае и копнее, през цялото време кротко седи, забулено вътре в него. По този начин, повечето хора умират невежи и уплашени (дори вярващите в Бог), без да са използвали адекватно разума и енергията си, без да са разкрили потенциала на истинската духовност, който е заложен всеки един от нас.

ти си конкретния пример.

Първия абзац от цитираното - съдържа неверни данни, защото те първо са предложени в готова концептуално-представна форма и така са приети. После следват утвържденията им - колко са правилни.

Втория абзац също съдържа набори и комбинации от заемки. В някои части те имат адекватност, но в други - няма как. Невъзможността да се вгледаш внимателно и критично е заради обърнатия начин на възприятие - първо седи приетото за правилно - после се извежда за да се докаже че е "правилното'. Това е когнитивната грешка на всеки религиозен последовател. Но е "грешка" само на тия от тях, които не се ангажират с 'вярата и вярванията си", а вместо това се впускат в територии в които вярванията им не са адекватни.

Отгоре на всичко - устрема за валидации чрез идейни и фантазни проекции ги кара непрекъснато да имитират наукоподобни думички и народни клишета от тях. Имитират като ги заимстват, но понеже не ги разбират, но пък с ползването им се повишава сугестията на самозаблудата по пътя да се валидира на всяка цена онова, което са приели да вярват (като правилно, като истина ).

Ти си чудесен пример за човек, който е потънал в т.н. самоизмамен религиозен профил от типа на двойно отражение - "аз вярвам, че аз не вярвам". И това следва по модела - "аз вярвам че знам всичко за АЗ а, за самозаблудата, за илюзиите, за механизмите им"... защото съм прочел и ми е харесало нещо, което касае тия неща и съм видял в прочетеното нужната за мен "истина'. Привиждането е типична самозаблуда - водещо е значението на усещането за облекчение. Обикновено профила е спасителни търсения сред кризи на идентичността, кризи на вярата, на разминаване в правила и норми, на разклащане на устои... Същата формула е в основата и на упоритото уверение от типа "аз вярвам - че знам, че мога, че правя, че мисля, че съм мъдър, че гледам трезво, че познавам". Фантазния характер на всички тия е лесен за проверка, на всяко ниво... това и направих съвсем лесно - на всеки от типовете отражение. Камен направи същото - със същия резултат... Но стремежа да се валидира точно нужното усещане, представна форма - е изключително силен и неговата настойчивост говори достатъчно за липсата на здрав разум и влиянието на силния фантазно-идеен модел, граден и разработван единствено със защитна цел.

Тук е момента да спомена - няма нищо адекватно в "търсенето на спасение по време на криза на устои" - всяко "намиране" е по-голяма самозаблуда от предишните устои, но с по-силен устрем към стабилизацията, по-широк диапазон от "валидации" и доказвания... и респективно - на утвърждения после. След всяко такова "намиране" окопаването в лични конструкции от идейно-фантастичен тип, намират 'покритие' на всяко място, където в социума се срещнат на принципа на "подобието". Именно формулата - "ами намерих, защото много силно търсих, защото преодолях, защото преминах през всякакви изпитания..." - е много характерна за допълнителното окопаване в капана на самозаблудата, чрез намиране на нова форма на "по-здрава, по-устойчива и по-неуязвима" идейно-фантазна конструкция, чрез която да преживявам че съм силен, устойчив, стабилен и така -..... спокоен и уравновесен.

И така - твърде много неща не разбираш и си нямаш понятие. Няма и как да имаш, защото кръга на потребностите ти е сведен до спасително-защитна стратегия, от фантазно-идеен тип, която е насочена именно към намирането на твърдини и постоянства във :"визираното ядро", като в случая то се бетонира с маската че вече е "проникнато, че вече го знаеш, че вече ти е ясно за него, вече си го преодолял... и т.н.

Стремежа отново да не получиш поредното разочарование и да пропаднеш в нова криза, е че тук е налице нов тип огледална отрицаваща проекция, чрез позитивна показност, като компенсация. Няма как да разбираш тия думички и дори и да се скъсаш от зор, няма да си позволиш да стигнат до теб. Отрицанието ще е до дупка, защото... така повеляват някои съвсем човешки "азови" движения... за теб будизма е твоя вариант на изграждането на нов тип защитаване и за целта да не бъдеш отново "предаден от идеите и човешките им носители" си караш по свой личен вариант и за тази цел ти служи именно форума и участието ти в него.

В общ план - твоят сегашен когнитивен статус, разкрива че си в нов много по-голям личен капан от самозалбуди, създаден само и само да преодолееш предишен срив на подобни конструкции. Не можеш да намериш никъде устоите в себе си, нямаш стимул, нямаш разбиране, нямаш нагласа - да търсиш в себе си, без патериците, и дори протезите, на готови социални картинки и приказки, на които да резонираш. Вътрешния емоционално неустойчив профил не се променя с нищо и той е наследства още от детските години, дефицити в израстването, общуването...

Като цяло - един типичен случай, с характерен и стандартен масов модел на активност, стремежи, мотиви и поведение.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Духовността е състояние на ума, което може да разкрие всеки, който практикува

и ето го самият "пример" - две деца си говорят за един приказен свят - единия играе ролята на посочващ, съветник и разяснител. В информационен смисъл - никакво съдържание, но пък носи някакъв фантазен заряд на което другото дете си реагира по детски.

Детската градина е налазила тема за ДУХовност и децата в нея си спрягат детинщините си. Това могат, от това имат нужда, това стремят...

Понеже вярват че са пораснали, че са мъдри, мислещи, добри, умни, знаещи... няма проблем да играят на образи... Деца... и игрите им на...

преди 20 минути, _ramus_ написа:

И така - твърде много неща не разбираш и си нямаш понятие.

Това е истина. Нещата, за които имам понятие, също не ги разбирам напълно.

преди 23 минути, _ramus_ написа:

ти си конкретния пример.

Това е целта - да дадеш пример. Ако твърдя, че разбирам напълно всичко, неговата същност, неговата реалност, как мога да постулирам, че светът е магическо шоу, а представата "Аз Шунята" - чиста илюзия :)

Не разбрах само - ти какъв пример даваш?

преди 25 минути, _ramus_ написа:

И това следва по модела - "аз вярвам че знам всичко за АЗ а, за самозаблудата, за илюзиите, за механизмите им"...

Дано не се разочароваш, но това не съм го твърдял, нито вярвал в него, поне в близките няколко години.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.