Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 1 минута, kipen написа:

- А бре, келеш, ми ако се съберат сега 10 човека и кажат, че тая картина е красива, кой ше е глупака? Кажи просто, че на теб не ти харесва, и тва е!

Не я разбрах тази мъдрост.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 1 минута, Myanmar написа:

Ми не е задължително да я разбереш! Както и да обяснявам какво съм имал предвид в поста ми, който беше след преден пост.

преди 8 минути, kipen написа:

Едно време, в 9 срещу 10 клас, понеже бях малко калпазан, вуйчо ми ме взе на "обучение" в Перник. Да се облагородя чрез труд, че с тия детски педагогически стаи, бая ядове имаха наште. Работех цяло лято нещо като барман и управител в по-малкото му заведение. 

Един ден бяхме седнали в един ресторант за обядваме. Загледах една картина на стената. Тъй като тогава доста по-често рисувах от сега, а и определено бях полу-независим от продажбите на картините ми, та се изказах, че тая картина е голям боклук и аз мога да нарисувам по-красива.

Вуйчо ми, лека му пръст, нищо, че може да се каже, че беше "мутра", ме фрасна през врата и ми каза:

- А бре, келеш, ми ако се съберат сега 10 човека и кажат, че тая картина е красива, кой ше е глупака? Кажи просто, че на теб не ти харесва, и тва е!

Това може да се разглежда като ,,притча"

О, Велики, заслужавам ли да ме анжелизираш? С притчи ли става това - някак не е "оригинално" за "чистак-бърсак религия"...  ... но, постой...нека първо мине Рамус....и Мианмара... и последен да съм аз и Валкирия1...

Прощавай г-н Димитров! Нека да е весело!

преди 4 минути, kipen написа:

О, Велики, заслужавам ли да ме анжелизираш? С притчи ли става това - някак не е "оригинално" за "чистак-бърсак религия"...  ... но, постой...нека първо мине Рамус....и Мианмара... и последен да съм аз и Валкирия1...

Прощавай г-н Димитров! Нека да е весело!

Нека да е весело. 🥳. На фона тоя корона вирус нека се веселим поне в интернет.  

преди 39 минути, Търсещ истини написа:

Какво намирате вие в тази далечна религия?

Намерих това, което не намерих никъде другаде. В интерес на истината - не знаех дори какво точно търся. В главата ми се въртяха непрекъснато всякакви неразрешими въпроси и проблеми. Не знаех къде са началото и краят на света, в който се намирам, нито какво да правя в него.

преди 1 час, kipen написа:

Ми не е задължително да я разбереш! Както и да обяснявам какво съм имал предвид в поста ми, който беше след преден пост.

А би ли я обяснил?

преди 1 час, Myanmar написа:

Той цитира Ал Капоне.

С добра дума и пистолет в ръка човек може да постигне далеч повече, отколкото само с добра дума.

току-що, acnekt написа:

Той цитира Ал Капоне.

Ал Капоне е бил много лош дизайнер на обувки. Бетоновите краища са били съвсем груби и недодялани.

преди 1 час, Śūnyatā написа:
преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Какво намирате вие в тази далечна религия?

Намерих това, което не намерих никъде другаде. ... Не знаех къде са началото и краят на света, в който се намирам, нито какво да правя в него.

И сега знаете какво да правите в света! Приемливо, макар и не много подробно. 

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

..... В интерес на истината - не знаех дори какво точно търся. В главата ми се въртяха непрекъснато всякакви неразрешими въпроси и проблеми. Не знаех къде са началото и краят на света, в който се намирам, нито какво да правя в него.

Каквото и да е то ценно за другите можеш да направиш - направи го ! :nono:

Ако питаш какво е ценно :

Пази , умножавай и развивай Живота във всичките му негови форми на съществуване ! (това е по-сложно за разбиране)

Може и още по-сложно , тайнствено и мистериозно . За това пък най-кратко и най-пълно , най-обобщаващо :

Побеждавай Ентропията ! :)

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Намерих това, което не намерих никъде другаде. В интерес на истината - не знаех дори какво точно търся. В главата ми се въртяха непрекъснато всякакви неразрешими въпроси и проблеми. Не знаех къде са началото и краят на света, в който се намирам, нито какво да правя в него.

Имал си трудни периоди ,благодарение на ,които си се открил.

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Имал си трудни периоди ,благодарение на ,които си се открил.

.....или е подменил една заблуда с друга.....Имам предвид и други негови постове във времето....

Както и най-често се прави....

преди 24 минути, by_chechi написа:

:nono:

Ако питаш какво е ценно :

Пази , умножавай и развивай Живота във всичките му негови форми на съществуване ! (това е по-сложно за разбиране)

Може и още по-сложно , тайнствено и мистериозно . За това пък най-кратко и най-пълно , най-обобщаващо :

Побеждавай Ентропията ! :)

Във всичките му форми е невъзможно да го развиваш ,защото разнообразието е много голямо.Не може хем да си отшелник ,хем да си войн.

преди 11 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Във всичките му форми е невъзможно да го развиваш ,защото разнообразието е много голямо.Не може хем да си отшелник ,хем да си войн.

Подхождаш ограничено (да не кажа друго) ! :nono:

"...Каквото и да е то ценно за другите можеш да направиш..."  (сору)  - вникни в целия текст . Не само "на парче".....

Аз , от това по-просто за разбиране , не знам как да го кажа....

Между другото - отшелничеството е път към нищото , към Ентропията , т.е. е тъкмо обратното ! .....:nono:

преди 14 минути, by_chechi написа:

.....или е подменил една заблуда с друга.....Имам предвид и други негови постове във времето....

Не се знае ,когато си заблуден. Примерно аз съм имал период в ,който бях християнин ,докато не си смених мирогледа изобщо. 

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Не се знае ,когато си заблуден. Примерно аз съм имал период в ,който бях християнин ,докато не си смених мирогледа изобщо. 

Едно време християните са ги смятали за сектанти. Секта на юдаизма.

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Не се знае

Тези неща тъкмо се знаят от хиляди години ! Но не на всеки е дадено да го знае и разбира ...................Тогава се Вярва (на какво ли не ) !

току-що, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Все ми е бил интересен този момент - след като си бил заблуден, т.е. вярвал си и си приемал това за правилно, как сега, със сменена вяра и усещането, че пак си прав, може да приемаш самата си вяра и убеденост за доказателство, че не си пак заблуден?

преди 1 час, Търсещ истини написа:

И сега знаете какво да правите в света!

Ти да видиш - знае, че как да не знае. Дращи по форума вече амнайсе години да се прави на будист. Ти му гледай само сеира и ... "практиката". :)

Но пък вечната мода е на далаверата - "намерих си истината, която ми беше нужна". Един - на едно място, друг - на друго. Все "истини".

преди 1 минута, acnekt написа:

Едно време християните са ги смятали за сектанти. Секта на юдаизма.

Те са си били секта. После по политически причини, заради централизирането, каквото императора опитва да въведе обожествявайки се сам себе си, е било наложено с блага дума и меч. А Ауми ли беше, пробутва това като голямо постижение за християнството и едва ли не критерий, че е по-религия от другите.

преди 16 минути, Myanmar написа:

Те са си били секта. После по политически причини, заради централизирането, каквото императора опитва да въведе обожествявайки се сам себе си, е било наложено с блага дума и меч. А Ауми ли беше, пробутва това като голямо постижение за християнството и едва ли не критерий, че е по-религия от другите.

Християнството много рядко се разбира , даже и измежду служителите ! ....Само се вярва !:nono:

До преди Християнството във всички религии , Бог е бил отговорен за делата човешки . При Християнството "...всеки сам си носи кръста..."

Ако човек размисли , ще види великият принос на Християнството за развитието на цивилизацията - експоненциално развитие ! :nono:

При това всичко е тръгнало в древни времена от Египет , принесено по "наши земи" от Мойсей.....

Император Константин I-ви или е бил страхотно прозорлив да види , или му е било удобно . А най-вероятно и двете .....

преди 11 минути, by_chechi написа:

Бог е бил отговорен за делата човешки . При Християнството "...всеки сам си носи кръста..."

забрави да напишеш дежурния припев - за знаенето и вярването. :) А за християнството си подочувал само по спомени от Маркс, на младини, при това доста неясни - само подозрения. Но пък звучиш бодро, нахакано... но това си е "по принцип" - опит за внушение на респект... :)

Стефанееееее - пак си на кайсиева, човеко! Не знам носиш ли на пиене по принцип, но пак си я закършил рано-рано. Изглежда че Идиоида има основание че за някои хора живота се решавал главно в кръчмата. Не ви понася и самотното подпиване, ами се дърлите да правите форума и темите на кръчма - не визирам само теб, но... кенефа силно намирисва особено вечер - много народ насъбрал багаж, дето привечер гледа да го изходи... при това в количества.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.