Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 18 минути, Myanmar написа:

Все ми е бил интересен този момент - след като си бил заблуден, т.е. вярвал си и си приемал това за правилно, как сега, със сменена вяра и усещането, че пак си прав, може да приемаш самата си вяра и убеденост за доказателство, че не си пак заблуден?

Както се променят хората ,с годините.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

тц... Едни неща се променят, други - не мръдват с нищо. Смяната на обекта за вярване не е никаква промяна на човека, а само на сънищата му, при това само на някои елементи и образи.

На повърхността се сменят шарениите, но отвътре ядрото - не мръдва ако може и във вечността.

преди 31 минути, Myanmar написа:

Не. Не разбрах историята. Ако може да я разясниш.

Ааа, ясно, не се бъзикаш ами опитваш да търсиш теле под вола!

Ами споделих си лична история! Кой както иска да си я интерпретира....ти не съм останал с впечатление, че имаш нужда от разяснения... а и ти споменах, че не ми се "гледа" твоя "филм"...

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

И сега знаете какво да правите в света! Приемливо, макар и не много подробно. 

Всичко започва, когато започнеш да разбираш какво не трябва да правиш и наистина да спреш да го правиш.

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Имал си трудни периоди ,благодарение на ,които си се открил.

В общи линии е точно така.

преди 1 час, by_chechi написа:

Каквото и да е то ценно за другите можеш да направиш - направи го ! :nono:

Мъдри думи. Благодаря.

преди 39 минути, kipen написа:

Ааа, ясно, не се бъзикаш ами опитваш да търсиш теле под вола!

Нищо не съм потърсил. Не съм посочил никакво теле, че стои под вола. Попитах теб можеш ли да разтълкуваш собствената си история.

преди 44 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Не отговори на въпросът ми. След като си вярвал в нещо и си приемал определени неща за истина, а след това си разбрал, че си се заблуждавал, как може да знаеш, че отново не се заблуждаваш?

преди 42 минути, kipen написа:

....ти не съм останал с впечатление, че имаш нужда от разяснения...

Казах ти, че не съм разбрал историята. От това не разбра ли, че имам нужда от разяснения?

преди 14 минути, Śūnyatā написа:

Мъдри думи. Благодаря.

Без препинателни знаци тук може да има 10 различни "думи". Ти коя си избра, може и автора да не подозира.

преди 1 час, by_chechi написа:

До преди Християнството във всички религии , Бог е бил отговорен за делата човешки .

Това пък откъде си го измисли. Боговете преди християнския са си също толкова кръвожадни и отмъстителни копелета като Господ. На тях се правят подаръци, слугува се и се моли, иначе жална да ти е майка. Жертвоприношенията са класически метод за омилостивяване на богове, които са на етапа да те убият, защото не си бил достатъчно щедър към тях.

преди 1 час, Myanmar написа:

Не отговори на въпросът ми. След като си вярвал в нещо и си приемал определени неща за истина, а след това си разбрал, че си се заблуждавал, как може да знаеш, че отново не се заблуждаваш?

По естествен начин. Минаваш покрай камерата с превишена скорост ,глобяват те ,отчиташ грешка ,минаваш с разрешената скорост ,отчиташ правилно действие . Така и с убежденията и вярата.

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

По естествен начин. Минаваш покрай камерата с превишена скорост ,глобяват те ,отчиташ грешка ,минаваш с разрешената скорост ,отчиташ правилно действие . Така и с убежденията и вярата.

Само дето никой досега не ти е дал инструкции каква скорост във вярата е позволена, нито в каква посока. Значи се разбрахме, че нищо не ти пречи пак да си вярваш в заблуди.

преди 2 часа, Myanmar написа:

Само дето никой досега не ти е дал инструкции каква скорост във вярата е позволена, нито в каква посока. Значи се разбрахме, че нищо не ти пречи пак да си вярваш в заблуди.

Дал ми е самият Създател ,но късно ги поисках ,но по - добре късно отколкото никога. Пречеше ми ,и на много други им пречи ,и затова създадох Анжелизъма ,защото е крайно време да се сложи край на заблудите ,които се разпространяват от големите религии.

преди 5 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Дал ми е самият Създател

Ти след като веднъж си се измамил, може и втори път така. Може да е бил Дявола, а не Създателя. Все пак нещата, които ти твърдиш, че са ненаказуеми и приемливи са изброени точно като седемте смъртни гряха. По собствените ти думи, учението ти е Сатанизъм.

преди 31 минути, Myanmar написа:

Ти след като веднъж си се измамил, може и втори път така. Може да е бил Дявола, а не Създателя. Все пак нещата, които ти твърдиш, че са ненаказуеми и приемливи са изброени точно като седемте смъртни гряха. По собствените ти думи, учението ти е Сатанизъм.

Изброй ми седемте смъртни гряха ,че нещо пак почна да си измисляш.?

преди 11 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Във всичките му форми е невъзможно да го развиваш ,защото разнообразието е много голямо.Не може хем да си отшелник ,хем да си войн.

Напротив. Може! Само където въпросния не е отшелник освен там където се е уединил да има безплатен интернет. ;) Теоретично, ако е откраднал вид лични данни, то чрез сателит може. :) (Макар, че те не крадат данни, а пари на вид наивни хора). ;) 

Съвременният аскетизъм е изключително много по-различен от миналото. По модерно му се вика "трети пол". ;) По старому се викаха сектанти. Простите хора ги наричат измамници. Затова и въпросните често използват следното цивилно: Много си прост и не заслужаваш внимание от нас по-възвишените и прозрели истините за този свят. 

Реално те не желаят да се развиват духовно, а само и единствено да се разпространява техния начин на мислене, техния мироглед, тяхната философия и т.н. Наивни и невежи, тук, сред ерата на един клик разстояние много! 

Говоря за въпросния образ тук, който съчетава едновременно отшелничеството (дистанцирал се е от обществото) и води незнаен за нас начин на живот. ;) = Той е лъжовен отшелник - аскет!!! 

Един отшелник, един аскет, не би се възползвал от удобството на електричеството, интернет, социална мрежа, форум и т.н. 

п.п. Илюзия е, ако някой смята, че един възвишен духовно човек би ползвал вид машина за обучение в областта на духовното. 

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Описаното не е естествения начин. ;) Камерата може да се "поврежда" докато ти минаваш. ;) Не мога да споделя какъв е начина. :) 

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Изброй ми седемте смъртни гряха ,че нещо пак почна да си измисляш.?

Реално няма смъртни грехове, а такива които не ще бъдат опростени. ;) 

п.п. Бог прощава, но Азът помни. ;) 

преди 13 часа, _ramus_ написа:

тц... Едни неща се променят, други - не мръдват с нищо. Смяната на обекта за вярване не е никаква промяна на човека, а само на сънищата му, при това само на някои елементи и образи.

На повърхността се сменят шарениите, но отвътре ядрото - не мръдва ако може и във вечността.

Тук би било коректно да обясниш какво разбираш под думата "ядро", за да може написаното да придобие някакъв конкретен смисъл.

За мен "ядрото" е чиста илюзия, но неизбежна и упорита. Всички се раждаме в нея. "Аз също". Тази илюзия е заложена във възприятието и цялото ни светоусещане. Изразява се в това, че от момента на раждането, до самия ни край се възприемаме като център на Вселената, около който се върти абсолютно всичко. Неосъзнаването на това, как стоят нещата всъщност е причина за всичките ни вълнения, възбуди (силни усещания), безпокойство и стрес (тревога, хаос, смут).

Наистина, това "ядро" желае да остане, ако може и във вечността. Това е невъзможно, разбира се, но "то" не спира да опитва, тласкано от неописуем страх. Не разбира, че това което търси, желае и копнее, през цялото време кротко седи, забулено вътре в него. По този начин, повечето хора умират невежи и уплашени (дори вярващите в Бог), без да са използвали адекватно разума и енергията си, без да са разкрили потенциала на истинската духовност, който е заложен всеки един от нас.

• Автор
преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Реално няма смъртни грехове, а такива които не ще бъдат опростени. ;) 

Не бой се! Няма грях, който не може да бъде простен, след като Исус е изкупил всички грехове на Цялото Човечество!;)

преди 7 минути, Aumi написа:

Не бой се! Няма грях, който не може да бъде простен, след като Исус е изкупил всички грехове на Цялото Чевечество!;)

Ако вярваш на написаното в Новия Завет относно Исус, би трябвало да вярваш и на написаното в книгата "Откровение на свети Иоан Богослов", която също е част от Новия Завет. А там е описан броя на отбелязаните с печат: сто четирийсет и четири хиляди. 

• Автор
преди 11 минути, Śūnyatā написа:

Ако вярваш на написаното в Новия Завет относно Исус, би трябвало да вярваш и на написаното в книгата "Откровение на свети Иоан Богослов", която също е част от Новия Завет. А там е описан броя на отбелязаните с печат: сто четирийсет и четири хиляди. 

Не, не вярвам, само посочвам как е според Християнството.

Единственото условие е да се покаеш и да повярваш!

Най-лесната религия с най-големи обещания!

12 като благодарите на Отца, Който ни удостои да участвуваме в наследството на светиите в светлината;
13 Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син.
14 В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете;
15 в Него, Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание;
преди 9 минути, Aumi написа:

12 като благодарите на Отца, Който ни удостои да участвуваме в наследството на светиите в светлината;
13 Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син.

Ако се покаеш и повярваш, можеш ли да правиш каквото си искаш? Или трябва да не правиш някои неща, въпреки че си се покаял и повярвал?

• Автор
преди 3 минути, Śūnyatā написа:

Ако се покаеш и повярваш, можеш ли да правиш каквото си искаш? Или трябва да не правиш някои неща, въпреки че си се покаял и повярвал?

Не знам колко пъти можеш да се покайваш. Не мисля, че това е уточнено в Библията.

Ауми, пропуска най-важното, не трябва само да се покаеш(като извинение), както явно го разбира тя, а да осъзнаеш деянието си и да не го повтаряш.

преди 18 минути, Aumi написа:

Кое точно е лесното - да се покаеш или да повярваш? За да се покаеш е необходимо първо да осъзнаеш живота си. Тук не става въпрос само за греховете, но и цялостния си възглед, ценности, стремежи, скрити мотиви и др. Това означава разбиране, различаване... Когато го постигнеш, всъщност няма нужда някой да ти прощава. Ти вече си различен човек, осъществил си нужната промяна. Мисленето и съзнанието ти вече съответстват на необходимото за обещания по-добър живот. Без това съответствие, този живот ще ти е непонятен и няма да ти донесе бленуваното щастие. Хората всъщност търсят щастието там където има зависимост и привързаност към илюзорни неща. Те не виждат щастието в това да се освободят от съответстващите желания; не виждат щастието в по-пълното осъзнаване на действителността, а виждат щастието в това към което са привикнали или което не са имали тук на земята. 

Вярата, благодарността - това пак е свързано с осъзнаването. Изкуплението е да ликвидираш всичко, което те свързва със старото ти аз. Остава може би само опитът и спомените. Иначе какво значи да благодариш за направеното за тебе; за възможността, която ти се дава, ако не ги осъзнаваш и ако не реализираш тази възможност.

преди 18 минути, Aumi написа:

Не знам колко пъти можеш да се покайваш. Не мисля, че това е уточнено в Библията.

Фалшиво можеш да се покайваш колкото си искаш. Правиш ли разлика между покайване и покайване? Ето един случай от Новия Завет, в който се описва конфликт между хора, които са покаяли и повярвали и разликата между тях.

9. Писах до църквата; ала Диотреф, който обича да първенствува между тях, не ни приема.
10. Затова, ако дойда, ще му напомня за делата, които върши, като ни хули с лоши думи; и като не се задоволява с това, и сам не приема братята, пък и на желаещите да ги приемат забранява, и ги пъди от църквата.
11. Възлюбений, не подражавай на злото, а на доброто. Който прави добро, от Бога е, а който прави зло, не е видял Бога.

3 Йоаново 1:9-11

преди 5 часа, Aumi написа:

Защо пък с най - големите обещания?.

Говорил съм с много представители на християнството ( евангелисти,католици ,православни ,протестанти ...) . И като ги питам ,,какво ме очаква след смъртта според техните религии ? Има ли Плътска любов? Има ли интернет ? Има ли компютърни игри? - Има ли алкохол ,кафета, цигари? --- нямало - това било от дявола.

И какво като е най - лесната религия като след смъртта си ще имаш единствено една стая в ,която ще ти носят храна и най - голямото удоволствие ще ти е ,това че си с роднините си.? Отгоре на всичкото ,ангелите щели да помагат ,което значи че според християнството и след смъртта си ще имаш трудности. 

И кое по точно му е хубавото на християнството ?

Като им четох книжката за греховете ,че то всички жени с червено червило ще ходят в ада ,всички които се възползват от плътската любов освен за възпроизводство - ще са в ада ,всеки който пие различно от една чаша вино - ще ходи в ада ,всеки пушач ще ходи в ада. Да не споменавам ,че  самата мисъл за нещо греховно е грях и ще ходите в ада.     И кое му е лесното на християнството ? - Да трябва да се отречеш от всички земни удоволствия ,за да може след смъртта си да получиш стая в ,която да ти носят храна ,а ако не се отречеш от земните удоволствия ще се пържиш в ада. 

преди 31 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Отгоре на всичкото ,ангелите щели да помагат ,което значи че според християнството и след смъртта си ще имаш трудности. 

Тея Райски градини имат нужда от копан haha.png

Като им четох книжката за греховете ,че то всички жени с червено червило ще ходят в ада ,всички които се възползват от плътската любов освен за възпроизводство - ще са в ада ,всеки който пие различно от една чаша вино - ще ходи в ада ,всеки пушач ще ходи в ада. Да не споменавам ,че  самата мисъл за нещо греховно е грях и ще ходите в ада.

Затова няма и християни. Има хора, които палят свещи, като им напомнят по телевизията, и носят бижута във формата на разпнатия Христос. Най-много отчетата (не пиянките по селата) да са християни. Те са чели Библията и я следват в своя живот. Останалото е суета.

а ако не се отречеш от земните удоволствия ще се пържиш в ада

Християнският бог не обича да дава право на избор. Изглежда сам не си вярва, че това, което предлага мотивира особено стадото да следва гегата му.

• Автор
преди 2 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Защо пък с най - големите обещания?.

Говорил съм с много представители на християнството ( евангелисти,католици ,православни ,протестанти ...) . И като ги питам ,,какво ме очаква след смъртта според техните религии ? Има ли Плътска любов? Има ли интернет ? Има ли компютърни игри? - Има ли алкохол ,кафета, цигари? --- нямало - това било от дявола.

И какво като е най - лесната религия като след смъртта си ще имаш единствено една стая в ,която ще ти носят храна и най - голямото удоволствие ще ти е ,това че си с роднините си.? Отгоре на всичкото ,ангелите щели да помагат ,което значи че според християнството и след смъртта си ще имаш трудности. 

И кое по точно му е хубавото на християнството ?

Като им четох книжката за греховете ,че то всички жени с червено червило ще ходят в ада ,всички които се възползват от плътската любов освен за възпроизводство - ще са в ада ,всеки който пие различно от една чаша вино - ще ходи в ада ,всеки пушач ще ходи в ада. Да не споменавам ,че  самата мисъл за нещо греховно е грях и ще ходите в ада.     И кое му е лесното на християнството ? - Да трябва да се отречеш от всички земни удоволствия ,за да може след смъртта си да получиш стая в ,която да ти носят храна ,а ако не се отречеш от земните удоволствия ще се пържиш в ада. 

Не знам какви книжки си чел, явно са били на някоя секта. В Библията не пише нищо такова.

преди 2 часа, Myanmar написа:

Християнският бог не обича да дава право на избор.

Кой е християнският бог, който не дава право на избор?

преди 15 минути, Aumi написа:

Кой е християнският бог, който не дава право на избор?

Господ.

преди 16 минути, Aumi написа:

В Библията не пише нищо такова.

Е, то оставаше вътре да пише за електронните игри.

преди 32 минути, Aumi написа:

Не знам какви книжки си чел, явно са били на някоя секта. В Библията не пише нищо такова.

Книжките в които пише какво е грях според религиите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.