Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библейският Бог - тиранин или любящ баща?

Featured Replies

Ако ти беше ясно, би го обяснил накратко.

Всяко телесно, вербално и ментално действие, което не е емоционално неутрално оставя отпечатък в aлая-виджняна (осмото съзнание) и при наличието на подходящи условия, дава резултат, който му съответства. Сега по-ясно ли е? Едва ли, защото тези неща в Ошо ги няма. ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 88,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Купчинката от думички накратко показва, че е особено безразсъдно да прилагаш закони над нещо, което ни най-малка идея нямаш какво е. Ти можеш ли да ми формулираш Вселената точно какъв тип система е или ще си говорим глупости с догадки, предположения и хипотези? Защото това пък хич не е точна наука, а врачуване и гадаене. Докато не ми опишеш Вселената, вторият закон на термодинамиката си го вкарай там от където си го изкарал. Аз проблем със закона нямам, но той е малко по-специфичен, отколкото се опитваш да го изкараш непрестанно. С този аргумент няма да минеш просто, освен ако не ми докажеш, че Вселената е затворена система и не ми опишеш Вселената и параметрите й.

Никой не пита кой закон ще прилагам.Не е нужно да демонстрираш постоянно  невежеството си.

Аз ли трябва да ти доказвам дали вселената е затворена с-ма.

Не си ли ти онзи който отрича, че има нещо отвъд вселената.Другата ти нелепост е претенцията ти да опиша вселената  и нейните параметри.

Втория принцип показва зависимост от един параметър - ентропията.

максимална ентропия - равновестно положение.Пълен покой.

При теб тези неща може да не минават, но при всеки един учил физика те са желязно доказателство.Това казва и онзи дето го погреба приживе - Стивън Хокинг.

Ама я за всеки случай, да си изясниш мисълта относно - проекцията може да има много коварни последици при някои типове характери.

Най-просто казано, може да бъдат поддатливи на внушенията ти, като им гледаш на бобец или на кафенце.

За повече информация, пусни тема в психологическия форум. :tongue2:

О, съвсем не ! Лао Дзъ е любимият ми  учител. Ошо е след него. ;)

Даоизмът е съхранен като традиция и няма много общо с преподаваното от Ошо.

:lol6: :lol6: ...........има си съпруга човека.

за фенките му да не говорим.аз раздавам членските карти. :whist:

Тази дума - съпруга - аз не съм я употребявал. Ти си я вкарваш в употреба. Явно си зле с разбирането на българския език.

А фенки няма как да има, щото ще го наръгат с ножа ония новите му събратя.

п.п.п.

скива ли че мюсюлманина не отрече фактите относно любовта, таи се като пръдня в гащи и гледа да му се размине да не го забележат хората това.

Да отричам твоите приказки ли бе? Много съм далеч от мисълта да коментирам каквото и да е от личния си живот с теб.

отново си противоречиш...нали човека беше еволюирала маймуна?я сега ни кажи ,кои са правилата на еволюцията?

Не си противореча. Това, че виждаш парадокс в думите ми е проблем в твоето ограничено мислене. Ние моделираме света по своята воля, защо да не можем да моделираме и природните закони, поне що иде реч до човешкият свят?

Нещата само донякъде зависят от нашата свободна воля, по-голяма част зависи  от Съдбата, Кармата, Бог....както искаш го наречи.  

Дрън-дрън. Тези три понятия обозначават съвършено различни неща. Пълна каша.

Най-просто казано, може да бъдат поддатливи на внушенията ти, като им гледаш на бобец или на кафенце.

За повече информация, пусни тема в психологическия форум. :tongue2:

Може и да може, ама ще трябва първо да се случи да гледам на някого на карти, щото при мен на бобец или на кафенце не се практикува. 

Обече тука на форума виж как му познах всичко на мюсюлманина, толкова много му познах че вика че нямал да обсъжда с мен нищо. Ама не казва че не е вярно, щото го е шубе да не пусна още пикантни сведения. Гледа да му се размине само с тези последните

Какво общо има психологическия форум с ясновидството ?

Пусни ти тема, че ако аз пусна ще я затворят набързо.

Пускай бе човек, каквито искаш сведения пускай.

Обече тука на форума виж как му познах всичко на мюсюлманина, толкова много му познах че вика че нямал да обсъжда с мен нищо. Ама не казва че не е вярно, щото го е шубе да не пусна още пикантни сведения. Гледа да му се размине само с тези последните

Да отричам твоите приказки ли бе? Много съм далеч от мисълта да коментирам каквото и да е от личния си живот с теб.

Ти въобще не си нито важен нито интересен, става въпрос за ясновидката ми дарба, само да потвърдиш че добре работи, без да даваш никакви подробности. 

Това може да бъде изтълкувано като косвено доказателство за съществуването на божество което да ми е дало специална дарба, значи е добре за вас набожните.

Пускай бе човек, каквито искаш сведения пускай.

Я виж ти, от говедо сега пък станах човек, по-късно може и аркадаш да стана.

Липсваше ни. Добре дошла пак! :)

чичко ганьо,ставаш гнусен ,не се ли усещаш..престани със идиотския си спам в темата. :beat:

И ти ли му се ядоса? Значи на моменти го удря сачмата и започва да пише всякакви безумици. Обаче, аз още чакам снимката на половинката.

чичко ганьо,ставаш гнусен ,не се ли усещаш..престани със идиотския си спам в темата. :beat:

Ясновидството е от бога дадено, значи си е баш по темата понеже го обсъждаме дали е лош или добър библейския бог.

Аз викам че е добър с мен, помага ми когато трябва, даже без да му се моля нито да му чета божието слово от вехтата книга.

Щото той нали разправяш че е само един и всесилен, всичко каквото ставало било негова работа, значи моите успехи са пак с неговото благоволение. Аз от библейския бог не се оплаквам, ама виж от това вярващите в него има с какво да ме подразнят, барабар с поповете и писачите на вехтата книга. Не ви е виновен той библейския бог че такъв сте го създали, вие създателите му сте виновни и най-вече евреите.

Ясновидството е от бога дадено, значи си е баш по темата понеже го обсъждаме дали е лош или добър библейския бог.

Аз викам че е добър с мен, помага ми когато трябва, даже без да му се моля нито да му чета божието слово от вехтата книга.

Щото той нали разправяш че е само един и всесилен, всичко каквото ставало било негова работа, значи моите успехи са пак с неговото благоволение. Аз от библейския бог не се оплаквам, ама виж от това вярващите в него има с какво да ме подразнят, барабар с поповете и писачите на вехтата книга. Не ви е виновен той библейския бог че такъв сте го създали, вие създателите му сте виновни и най-вече евреите.

Интересни мисли като за един атеист материалист. :whist:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

вие създателите му сте виновни и най-вече евреите.

Следващата логична стъпка е да предложиш да бъдат изтребени, нали?

Последно, ти атеист ли си? Ако не си, то вярваш ли, че притежаваш ясновидска дарба?

Последно, ти атеист ли си? Ако не си, то вярваш ли, че притежаваш ясновидска дарба?

Тук иде на въпроса, дали, колко и кои гледачи на карти са вярващи. В какво точно вярват. Дали вярват, в религиозния смисъл на думата, или просто са нещо като алхимиците...Иначе казано, си правят нещо като псевдонаука и възгледи за материалната част на света, със свои разбирания за взаимовръзките....

Никой не пита кой закон ще прилагам.Не е нужно да демонстрираш постоянно  невежеството си.

Искам да ми обясниш как се връзва вторият закон на термодинамиката с разширяващата се Вселена. Ентропията се дефинира като неспособност на системата да извършва работа. В момента, в който в една изолирана затворена система настъпи равновесие, не може да се извършва работа, няма движение. Дребни проблеми в картинката са, че Вселената практически е безкрайна и че Вселената се разширява. Обектите във Вселената се отдалечават един от друг - движение има и то няма да престане. Има място с потенциална разлика - за момента не смея да го нарека другояче, освен празнотата(The Void). Ще намекна и за гравитацията, която направо си е отговорна за усложняването на системите и има пръст в слънцата и други нещица. Тая...гравитация...Нахвърлям си тук разбъркани мисли, малко теро-реро съм... На кратко - на локално ниво можем да имаме увеличаване на ентропията в регион от Вселената, но можем ли да говорим за цялата Вселена? п.п Стивън Хокинг не съм го погребaл, омотах малко докато писах мнението, мислех си нещо друго...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тук иде на въпроса, дали, колко и кои гледачи на карти са вярващи. В какво точно вярват. Дали вярват, в религиозния смисъл на думата, или просто са нещо като алхимиците...Иначе казано, си правят нещо като псевдонаука и възгледи за материалната част на света, със свои разбирания за взаимовръзките....

Аз нещо не съм в час. Белж, наистина ли се занимава с гледане на карти и други такива?

Интересни мисли като за един атеист материалист. :whist:

Стилът на изказване го изкопирах от текста на един предварителен договора писан от един нотариус.

Оня пише че предлага безплатна застаховка живот ( ако умре жена му да не плаща нищо, ами застарховката да плати ) на купувача при условие че е дал 5% капаро внесено на негова сметка до 8 дни от подписването, ама едновременно писал че застаховката важи само ако му са дадени парите. Значи на практика има застраховка, ама ако куповача не се ести да плати предварително и умре на третия ден ( преди да е платил капарото), после нотариуса ще каже на жена му че няма застраховка, щото не е получил парите преди смъртта.

Та и аз като нотариуса, тука първо ви разхождам из имането на бог и после ви обяснявам че вие създателите му сте виновни, което означава че него го няма, нищо че уж ми е бил помагал. Видя ли сега как става - хем го има, хем го няма, като на битака - тука има тука няма.

Трябва да се учим от нотариусите, те са много хитри материалисти.

Аз нещо не съм в час. Белж, наистина ли се занимава с гледане на карти и други такива?

Така твърди. Може и да си вярва...Вярването в себе си(ъъъ в него си :D), гарнирано с сериозен егоизъм...дали е религия? :rolleyes:

Така твърди. Може и да си вярва...Вярването в себе си(ъъъ в него си :D), гарнирано с сериозен егоизъм...дали е религия? :rolleyes:

Според мен от него ще излезе съвършен солипсист. :)

Прекрасният разказ на Фредерик Браун:

Уолтър Б. Джехова за чието име нямам намерение да се извинявам, тъй като той наистина се казваше така, беше солипсист през целия си живот. Солипсист, в случай, че не ви се е налагало да знаете думата, е човек, който вярва, че той самият е единственото нещо, което наистина съществува, че останалите хора и вселената най-общо съществуват само във въображението му, и че ако той престане да си ги представя, те ще престанат да съществуват.

Един ден Уолтър Б. Джехова стана практикуващ солипсист. В рамките на една седмица жена му избяга при друг мъж, той изгуби работата си на чиновник в параходна агенция и си счупи крака, опитвайки се да прогони една черна котка, за да не му пресече пътя.

В болничното си легло взе решение да сложи край на всичко.

Гледайки навън през прозореца, взирайки се в звездите, той пожела те да изчезнат, и те повече не бяха там. Тогава пожела всички останали хора да изчезнат и болницата стана необичайно тиха даже и за болница. После дойде ред на света и Уолтър Б. Джехова се оказа увиснал в пустотата. Отърва се от тялото си почти толкова лесно и тогава предприе последната стъпка — да изличи самия себе си.

Нищо не се получи.

Странно, помисли си той, нима може да има ограничение за солипсиста?

— Да — каза един глас.

— Кой си ти? — попита Уолтър Б. Джехова.

— Аз съм този, който създаде вселената, която ти току-що пожела да изчезне. И сега ти зае моето място — тук последва дълбока въздишка. — Аз мога най-накрая да прекратя своето съществуване, да намеря забрава и да те оставя да властваш.

— Но… как мога аз да престана да съществувам? Точно това се опитвам да направя, разбираш ли?

— Да, разбирам — каза гласът. — Ти трябва да постъпиш по същия начин, по който постъпих и аз. Да създадеш вселена. Да почакаш, докато някой в нея най-накрая повярва в това, в което ти си вярвал, и да пожелае да го изличи. Тогава можеш да се пенсионираш и да го оставиш да властва. А сега довиждане.

И гласът изчезна.

Уолтър Б. Джехова стоеше сам в пустотата и имаше само едно нещо, което би могъл да стори. Той създаде небето и земята.

Това му отне седем дни.

Белж, защо избягваш да ми отговаряш?

Искам да ми обясниш как се връзва вторият закон на термодинамиката с разширяващата се Вселена. Ентропията се дефинира като неспособност на системата да извършва работа. В момента, в който в една изолирана затворена система настъпи равновесие, не може да се извършва работа, няма движение. Дребни проблеми в картинката са, че Вселената практически е безкрайна и че Вселената се разширява. Обектите във Вселената се отдалечават един от друг - движение има и то няма да престане. Има място с потенциална разлика - за момента не смея да го нарека другояче, освен празнотата(The Void). Ще намекна и за гравитацията, която направо си е отговорна за усложняването на системите и има пръст в слънцата и други нещица. Тая...гравитация...Нахвърлям си тук разбъркани мисли, малко теро-реро съм... На кратко - на локално ниво можем да имаме увеличаване на ентропията в регион от Вселената, но можем ли да говорим за цялата Вселена? п.п Стивън Хокинг не съм го погребaл, омотах малко докато писах мнението, мислех си нещо друго...

Дали ще се разширява или свива това няма значение.Ентропията все нараства.Вселената е крайна, думите "практически безкрайна" са нон сенс.

Движението се поражда от енергия.Приказките, че то няма да престане са за баламурнци.Вечен двигател няма открит, а от 200 години откривателите на такива са пациенти на психиатрията.

Приказките  за потенциална разлика с празнотата също навяват асоциации със споменатото заведение.

Не, не се занимавам, ама ако искам бих могъл да го правя успешно със 100% сигурност на френски език. 

Тука на български, за без пари, виждаш че съм му познал на Свети Бадр.

То за ясновидството карти не трябват, боб не трябва, кафе не трябва, само дарба трябва да имаш. Не съм си играл на врачуване с карти от години наред. А на боб съм си играл да врачувам още като ученик, от баба ми го разбрах как става. На кафе нямам и представа кво се прави.

То това ясновидската дарба е трудна за разбиране от християните, без намесата на бог някакъв. Не могат да чатнат как работи, осебено ако им кажеш предварително че си атеист материалист. Щото те са на мнение че има бог и той раздава дарби разни. Хубаво, ама аз като не съм кръстен, как съм се уредил с дарбица тогава ???

Абе ясновидството без бог е малко като твоята религия дето викаш че си нямате бог в нея. Вие си постигате там разни преживявания, ама иди му обяснявай на християнина как става тия хватки без участието на божество някакво, за него - не може така , трябва си бог, щото попа така е казал.

Искаш ли да ти позная нещо, дето не искаш да се знае ?

Ама само няма да ми се сърдиш после, можеш да викаш че не е вярно де, ама дали другите ще ти повярват, това вече си е божа работа.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.