Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библейският Бог - тиранин или любящ баща?

Featured Replies

Защо? :ohmy:  :)

Дойде ми по линията на само развитието тази  идея. Нямам подходящо обяснение. Може пък да е:

въпрос на Неговата Воля.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 86,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Дойде ми по линията на само развитието тази  идея. Нямам подходящо обяснение. Може пък да е:

Нямам намерение да ставам монахиня :mad: ...но знае ли се... :wors:

Я другарчето с червения аватар написа това:

И докато аз не си направя баница, няма да ям баница - няма да падне от небето баницата. 

Обикновено по българските земи жените си правят баница, ние мъжете само я ядем.

Ама де да знае човек, възможно е по етични причини някои мъже не разполагащи с жена знаеща та точи кори, вероятно тайно вкъщи да си играят творчески с точилката.   

Новия също не е толкова мирен.

.......

34. Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч;

35. защото дойдох да разлъча човек от баща му, и дъщеря от майка й, и снаха от свекърва й.

36. И врагове на човека са неговите домашни.

37. Който обича баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който обича син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене;

38. и който не взима кръста си, а следва подире Ми, не е достоен за Мене.

.........

Кажи от това което цитираш ,кое не е вярно.Вярно е,че Библията е претърпяла много корекции , според политиката на властващите.Но не ,можеш да я преиначиш.Защото ,няма как да измениш Словото на Бога.Не повече от 2% са преиначени.Имам впредвид  ,някои думи са заменени с други.Библията е кодирана и буквите си имат числова стоиност и няма как да се отрича Словото Божие.38. и който не взима кръста си, а следва подире Ми, не е достоен за Мене.Днешната религия е далеч от хората, както и църквата.Но това не значи да я отхвърлим.Не съм капацитет , но има по страшни неща.Нарочно се изтъква от медиите религиозния фанатизъм и как хората убиват в името на Бога.Чиста манипулация , всичко е за влияние и пари.Бог не е тиранин и злодеи.Още сме много далеч за да разберем какво е Бог.Нямаме толкова ум в главата.

Опитваш ме да ме принудиш да използувам оная емотиконка, на която главестото човече се бие само по главата и/или онази, на която се е опулило...Обаче не ти се получава

Опитвам се да ти опиша основна идея от релативистичната физика - ВСИЧКО зависи от избора на отправна система.

Ако Бог реши, можеш да се разболееш, да легнеш на легло и да не можеш да станеш, да идеш на работа, да спечелиш пари, за  да си купиш хляб дори. Всичко е в Неговите "ръце" и въпрос на Неговата Воля.

Значи ще умра от глад, защото когато ми е трябвало да ми падне баница от небето - никога не ми е падала. Но въпросът е, че такъв няма, та ако това стане ще е неприятно, но няма да е нечий велик замисъл, а просто връзка от причинно-следствен тип. Та нищо не е в ничии ръце еднолично, инак докажи противното. Валящи баници не съм виждал още.
  • Автор

Опитвам се да ти опиша основна идея от релативистичната физика - ВСИЧКО зависи от избора на отправна система. Значи ще умра от глад, защото когато ми е трябвало да ми падне баница от небето - никога не ми е падала. Но въпросът е, че такъв няма, та ако това стане ще е неприятно, но няма да е нечий велик замисъл, а просто връзка от причинно-следствен тип. Та нищо не е в ничии ръце еднолично, инак докажи противното. Валящи баници не съм виждал още.

Разбира се, че нито баниците валят от небето, нито парите. Но пък не всеки има условия и възможност да печели много пари, колкото и да се мъчи. Та баницата в случая е само метафора.

Нещата само донякъде зависят от нашата свободна воля, по-голяма част зависи  от Съдбата, Кармата, Бог....както искаш го наречи.  

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Още сме много далеч за да разберем какво е Бог.Нямаме толкова ум в главата.

Вярно е че нямате толкова ум, че да  разберете че го няма, взел си е отпуска за неопределено време.

Оооо, ама аз не съм казал че обиждаш говедата по този начин, те са твои братя по интелект, ти тях няма да ги обидиш.

Аз сега тука имам едно друго разкритие да пусна за твоя път към исляма.

Според ясновидството ти си се срещнал с един "хубавец" ( според твоите представи ) , който ти е предложил да се обичате по мюсюлмански. Ти като си бил очарован от излъчването му и чара му и в името на любовта ви, си се съгласил да приемеш  да ти го резнат малко ( или може и да е било повечко, ти ще кажеш). Всички знаем кво става в турска баня и колко чиста ви била мюсюлманската любов.

Пак според ясновидството до теб любяща те жена няма. Ясно се вижда че ти не си способен да обичаш истински една жена. И като не ти се отделя време да се грижиш за жена, еми ти ходиш по джамиите да се търтите там с подобните на теб.

Разрешавам ти да го питаш твоя алах как ги знам тези работи, можеш да разкажеш какво ти е отговорил.

Значи за протокола, аз те смятам за бъдещ светец, значи ти ще си Свети Бадр, заради това те обсъщам в тази тема. Понеже ти ще осветлиш пътя на духовно търсене на бъдещите поколения и ще станеш световно известен. Та аз после ще мога да се поизфукам че съм си лафил с теб, докато си бил още жив.

Това писание навежда на съмнение за подтиснати хомосексуални желания, които са се отприщили под формата на ясновидство относно друг човек! :tongue2:

Това писание навежда на съмнение за подтиснати хомосексуални желания, които са се отприщили под формата на ясновидство относно друг човек! :tongue2:

Това навежданесъмнение  от собствен опит, когато се подлага на психоанализа ли идва ?

Слагам ключ на темата! Както и предвидих тя се изврати и по нея явно вече няма какво да се каже!

Това не е вярно. Има много какво още да се каже по темата. Само че..някои от пишещите в нея няма какво повече да кажат.

Разбира се, че нито баниците валят от небето, нито парите. Но пък не всеки има условия и възможност да печели много пари, колкото и да се мъчи. Та баницата в случая е само метафора. Нещата само донякъде зависят от нашата свободна воля, по-голяма част зависи  от Съдбата, Кармата, Бог....както искаш го наречи.

Всичко това поставя предопределеност, а аз силно не вярвам в предопределености, различни от причинно-следствената връзка, но дори тя не е ултимативна и императивна. За първата част - какво да ти кажа.. Това с баницата и буквално го приеми, метафорично - смисълът почти не се променя. Истината е, че свише нищо не се получава, а само с работа. Хората са го обобщили с народната мъдрост "Лозето не иска молитва, иска мотика!"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това навежданесъмнение  от собствен опит, когато се подлага на психоанализа ли идва ?

Това съмнение идва от познаването на работата на психическия апарат.

Пък и ясновидците не са нищо повече от хора, на които несъзнаваните мисли не срещат задръжки и те свободно си ги споделят. Когато някой клиент дойде при теб да му врачуваш, ти просто проектираш своите несъзнавани мисли върху него - то и затова някои хора ти се връзват на "гадаенето", защото проекцията може да има много коварни последици при някои типове характери.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Слагам ключ на темата! Както и предвидих тя се изврати и по нея явно вече няма какво да се каже!

Всъщност, аз май така и не разбрах какъв точно ѝ е проблемът на Бел Ами, но има. Точно такова още не сте чели, ако на някой му се чете - за разнообразие.

LETTER No. CXXXIV

Е. П. Б. –  Синет

(…) Най-после се видях с М. и му показах последното ви писмо, или по-точно, писмото на Бенемадхаб, на което сте надраскали въпроса. На последния Мория отговаря. Написах го под негова диктовка и сега го копирам.

(следва отговора на М., в скобите – бележки на Е. П. Б.)

Аз написах на Синет мнението си за Аллахабадските теософи (не чрез мен обаче?). Адетиаром Б. написал глупаво писмо до Дамодар и Бенемадхаб пише глупава молба до м-р Синет. Тъй като К.Х. е решил да кореспондира с две лица, оказали се във висша степен полезни и нужни на Обществото, всички те –  проницателни или глупави, схватливи или тъпи, възможно полезни или съвършено безполезни – също претендират за директна кореспонденция с нас. Кажете му (тоест на вас), че това трябва да се прекрати. От години не сме кореспондирали с никого и сега нямаме намерение. Какво е направил Бенемадхаб или който и да е друг претендент, за да имат право на такова искане? Нищо. Те ще се присъединят към Обществото и макар оставайки упорити както винаги в старите си вярвания и суеверия, без да се откажат нито от кастата, нито от един-единствен техен обичай, те, в себичната си изключителност, ще очакват да ни видят и да разговарят с нас, и да получават помощта ни във всичко. Ще ми бъде приятно, ако м-р Синет каже на всеки, който се обърне към него с подобни претенции, следното: „Братята” искат от мен да доведа до знанието на всеки от вас, местните, че ако някой не е готов да стане истински теософ, т.е. не е готов да постъпи като Д. Маваланкар – да се откаже напълно от кастата, старите си суеверия и да се покаже истински реформатор (особено по отношение на детските бракове), то той ще си остане просто редови член на Обществото без надежда да чуе нещо от нас. Обществото, действайки по отношение на това в съгласие с нашите указания, никого не принуждава да става член на втора секция. То е въпрос на собствен избор. Безполезно е за него да доказва: „Аз водя чист живот, аз съм трезвеник и се въздържам от месо и порок, всичките ми аспирации са към доброто и т.н.” и в същото време да издига с действията си непроходима бариера на пътя между нас и себе си. Какво отношение имаме ние, последователите на истинските Архати, на езотеричния будизъм и Сангиас, към шастрите и ортодоксалния браманизъм? Има 100 хиляди факири, санясини и садху, водещи най-чист живот, и въпреки че са такива каквито са, те са на неправилен път, без да имат възможност да ни срещнат, видят или да чуят за нас. Техните прадеди са прогонили последователите на единствената истинска философия на земята далеч от Индия, и сега не последните трябва дойдат при тях, а те трябва да дойдат при нас, ако го желаят. Кой от тях е готов да стане будист, настика, както ни наричат? Никой. Онези, които вярваха в нас и ни следваха, получиха своята награда. М-р Синет и Хюм са изключения. Техните вярвания не са препятствие за нас, защото те нямат никакви. Може да има влияния около тях, лоши магнетични еманации вследствие на алкохола, обществото и безразборните физически контакти (възникващи даже от ръкостискане с нечист човек), но всичко това са физически и материални пречки, които можем да неутрализираме с малко усилие и дори да ги отстраним напълно без голяма вреда за себе си. Но не така стоят нещата с магнетизма и невидимите последствия от неправилните, но искрени вярвания. Вярата в Богове и Бог и други суеверия привличат милиони външни влияния, пълни с живот същества и мощни агенти около тях, за чието отстраняване би ни се наложило да прилагаме много повече сили от обичайното. Ние предпочитаме да не го правим. Не намираме нито за необходимо, нито за полезно да си губим времето във война с неразвитите планетни духове, които се наслаждават да играят ролята на богове и понякога на известни личности, живели някога на земята. Съществуват Дхиан-Чохани и „Чохани на мрака” – не точно онова, което наричат дяволи,  а несъвършени „разуми”, които никога не са се раждали нито на тази, нито на което и да е друга земя или сфера като „Дхиан Чохани”, и които никога няма да влязат в числото на „строителите на Вселената”, чистите Планетни Разуми, управляващи по време на всяка Манвантара, докато Чоханите на мрака управляват по време на Пралаите. Обяснете това на м-р Синет (аз не мога) – кажете му да препрочете казаното от мен в няколкото неща, които обясних на м-р Хюм; и нека помни, че както всичко в тази вселена е контрастно (не мога да го преведа по-добре), също така на светлината на Дхиан Чоханите и чистия им интелект са противопоставени „Ма-Мо Чоханите” с техния разрушителен интелект. Те са онези богове, на които индуизма, християнството, исляма и всички други фанатични религии  и секти се прекланят; и докато поклонниците им се намират под тяхното влияние, ние мислим не повече за присъединяване към тях или за противопоставяне на работата им, отколкото мислим за Червените шапки на земята, резултатите от злата дейност на които се стараем да смекчим, но в чиято работа нямаме право да се месим, докато не пресекат нашия път. (Предполагам, че няма да разберете това. Но помислете хубаво над него и ще разберете. Тук М. има предвид, че те нямат право и дори власт да противодействат на естествения ход или работата, предписана от природния закон на всеки клас същества или съществуващи неща. Братята, например, могат да удължат живота, но не могат да отстранят смъртта дори за себе си. До някаква степен те могат да смекчат злото и да облекчат страданията, но не могат да унищожат злото. Не повече могат Дхиан Чоханите да възпрепятстват работата на Мамо Чоханите, защото техният Закон е мракът, невежеството, разрушението и т.н., докато на предишните е Светлината, знанието и творчеството. Дхиан Чоханите съответстват на Буддхи, Божествената Мъдрост и Живота в блажено знание, а Ма-мо са персонификации от вида на Шива, Йехова и други измислени чудовища с невежество в опашката им).

Последната фраза на М., която превеждам, е такава: „Кажете му (т.е. на вас), че заради желаещите да учат и да получат информация, съм готов да отговоря на 2-3 въпроса на Бенемадхаб от шастрите, но в никаква кореспонденция с него или който и да е друг няма да влизам. Нека ясно и отчетливо да изложи въпросите си до (вас) м-р Синет, и тогава ще отговоря чрез него (вас)."

––––––––––––––––––––––––––––––

http://www.phx-ult-lodge.org/mahatma_letters.htm#CONTENTS

„Изглежда, мислещата част на човечеството бързо се разделя на две части, едната несъзнателно си готви дълги периоди на временно унищожение или състояние на без-съзнателност, дължащо се на преднамерена капитулация на интелекта, на затварянето му в тясната бразда на сляпата набожност и суеверието, процес, който не може да не доведе до пълна деформация на интелектуалния принцип; другата необуздано се отдава на животинските си наклонности, с обмисленото решение да се предаде в случай на неуспех на хилядолетна деградация след физическото си разлагане. Тези „интелектуални класи”, реагирайки на невежите маси, които те прелъстяват и които гледат на тях като на благороден и подходящ пример за подражание, унижават и провалят морално  онези, които би трябвало да пазят и водят. Между унизителното суеверие и още по-унизителния брутален материализъм едва ли има място, на което да почине нежеланото краче на бялото гълъбче на истината…”

"Letter from the Maha-chohan" 1881г.

Имах предвид, че стана място за лични нападки, дискриминационни изказвания и даване на квалификации за участващи в дискусията. Освен това самата авторка обърна посоката й, вече не коментира по тематиката, а си прокарва възгледи, които са както определи и Скептика по учение което не е религиозно.

Стига си се изживявал като нещо, което не си. ;)

• Автор

Имах предвид, че стана място за лични нападки, дискриминационни изказвания и даване на квалификации за участващи в дискусията. Освен това самата авторка обърна посоката й, вече не коментира по тематиката, а си прокарва възгледи, които са както определи и Скептика по учение което не е религиозно.

О, аз бих обсъждала Библията много по-обстойно, но както виждам, почти никой тук не иска да говори по Библията. А темата беше за библейския Бог. :rolleyes:

О, аз бих обсъждала Библията много по-обстойно, но както виждам, почти никой тук не иска да говори по Библията. А темата беше за библейския Бог. :rolleyes:

"Беше" е една от причините, заради която смятам, че темата няма смисъл да продължава. Това с което я удължаваш, е обсъждано в други теми. Както тук в "езотериките", така и ако не се лъжа във "Философия".

• Автор

"Беше" е една от причините, заради която смятам, че темата няма смисъл да продължава. Това с което я удължаваш, е обсъждано в други теми. Както тук в "езотериките", така и ако не се лъжа във "Философия".

О, нямам нищо против да я затворите, щом няма повече интерес към нея. :)

Тогава дай да обсъдим Книга на Йов или пък защо бог е изгонил човека от Рая. ;)

Вселената е система с променящи се параметри - хипотеза за разширяващата се Вселена. Единствен вариант за равновесие се описва като Топлинна смърт на Вселената - де факто няма да има топлина, която да се разпределя. Некоректно е да се прилага Вторият закон на ТД към Вселената, защото това налага използването на твърде голям брой допускания. Вторият закон на ТД е обобщение при изследване на краен брой частици, елементи - макар и много на брой, което е несъвместимо с практическата безкрайност на Вселената. Ти не знаеш, нито можеш да опишеш какво е Вселената, но вече смееш да и мъцваш нашето ограничено разбиране като меродавно за цялата Вселена.  

Голяма простотия те е  налегнала, като не знаеш си мълчи.Тази безсмислена купчина от думички издава тотално безхаберие.

Втория закон има много формулировки, от които се извеждат следствията му.Описва всякакви системи и нищо което му противоречи не се смята за наука.

И може много да ти е неприятно, но ще се позовавам именно на него, а ти си разправяй как нямам доказателства.

• Автор

Тогава дай да обсъдим Книга на Йов или пък защо бог е изгонил човека от Рая. ;)

Може разбира се. Защо не? Но, предполагам в друга тема с подходящо заглавие. ;)

Може разбира се. Защо не? Но, предполагам в друга тема с подходящо заглавие. ;)

Заглавието на тази тема е доста подходящо. ;)

Голяма простотия те е  налегнала, като не знаеш си мълчи.Тази безсмислена купчина от думички издава тотално безхаберие.

Купчинката от думички накратко показва, че е особено безразсъдно да прилагаш закони над нещо, което ни най-малка идея нямаш какво е. Ти можеш ли да ми формулираш Вселената точно какъв тип система е или ще си говорим глупости с догадки, предположения и хипотези? Защото това пък хич не е точна наука, а врачуване и гадаене. Докато не ми опишеш Вселената, вторият закон на термодинамиката си го вкарай там от където си го изкарал. Аз проблем със закона нямам, но той е малко по-специфичен, отколкото се опитваш да го изкараш непрестанно. С този аргумент няма да минеш просто, освен ако не ми докажеш, че Вселената е затворена система и не ми опишеш Вселената и параметрите й.
  • Автор

приканих те веднъж ..кажи си какво притеснява главицата ти ...за ишаяу ти отговорих...давай смело нататък,мило наше  розово облаче

Мисля, че ти отговорих, че според казаното от теб, това са личните проекции за Бог на пророка Ишаяу.

Можем да обсъдим Йов или изговнването от Рая или някоя друга тема по Библията, но сега вече е време за :bedtime2:

Това съмнение идва от познаването на работата на психическия апарат.

Пък и ясновидците не са нищо повече от хора, на които несъзнаваните мисли не срещат задръжки и те свободно си ги споделят. Когато някой клиент дойде при теб да му врачуваш, ти просто проектираш своите несъзнавани мисли върху него - то и затова някои хора ти се връзват на "гадаенето", защото проекцията може да има много коварни последици при някои типове характери.

Има един неприятен проблем обаче, никакви клиенти не идват при мен да им врачувам, ама хич тамън никакви, нито един няма братче и клиентки няма. Пари от печалба от врачуване няма.

Ама я за всеки случай, да си изясниш мисълта относно - проекцията може да има много коварни последици при някои типове характери.

Карай с думи прости, щото иначе нищо не се разбира от това което си искал да кажеш.

Па ако кажеш нещо полезно, ще взема да си го запиша, да си го знам.

п.п.

ти как си с психическия апарат ?

п.п.п.

скива ли че мюсюлманина не отрече фактите относно любовта, таи се като пръдня в гащи и гледа да му се размине да не го забележат хората това.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.