Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се е появил човекът на Земята според вас ?

Featured Replies

преди 54 минути, Shiniasu написа:

Колко много хора изобщо не са чували за Христос, било заради това, че живеят в изолирани райони или пък са умрели като деца. Ами тези, които са живели преди разпъването на Христос на кръст? Трябва ли те да страдат цяла вечност за нещо, което са нямали шанс да научат. Всъщност в оригинал в библията за вечност е използвана думата еон. Който иска ще си намери значениети и.

Адам и Ева са познавали Бог и са вярвали в Него и му се покорявали. Това било достатъчно да имат вечен живот.  Вярата в живия Бог се е предава от поколение на поколение и тези, които са я опазили са имали вечен живот, а тези, които са решили да вярват и кланят на други неща /като статуи на Буда примерно/ не са били спасявани.  По - късно Бог говори на Аврам, дава словото си на Моисей и всеки който е се е покорил на Бог е имал вечен живот. За хората, които са нямали достъп до словото на Моисей, Бог е говорил чрез творението си  природата, които вие отричате. Римляни 1:20  Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 16 минути, realno написа:

Адам и Ева са познавали Бог и са вярвали в Него и му се покорявали. Това било достатъчно да имат вечен живот.  Вярата в живия Бог се е предава от поколение на поколение и тези, които са я опазили са имали вечен живот, а тези, които са решили да вярват и кланят на други неща /като статуи на Буда примерно/ не са били спасявани.

Пълни глупости. Прав е Рамус и Библията не познаваш. Срам. Нито Ева, нито Адам са му се покорили. Може би само змията го е слушала внимателно. Последствието от "факта" (говорим хипотетично) че не са му се покорили, като са хапнали от дървото на познанието, е била смъртта, а не вечен живот. От поколение на поколение се предава смъртта и никой никога не е бил спасен. Поне не се наблюдава от първо лице. Може да се приеме само чрез вяра, но чрез вяра можеш да приемеш всичко, включително и напълно противоположната версия, както и всякакви фантазии, защото не са нужни доказателства. И тогава се превръщаш в зеленчук, който няма нужда да вижда и да мисли. Обезсмисля се феномена съзнание.

преди 9 минути, Śūnyatā написа:

Пълни глупости. Прав е Рамус и Библията не познаваш. Срам. Нито Ева, нито Адам са му се покорили. Може би само змията го е слушала внимателно. Последствието от факта че не са му се покорили, като са хапнали от дървото на познанието е била смъртта, а не вечен живот. От поколение на поколение се предава смъртта и никой никога не е бил спасен. Поне не се наблюдава от първо лице. Може да се приеме само чрез вяра, но чрез вяра можеш да приемеш всичко, включително и напълно противоположната версия, както и всякакви фантазии, защото не са нужни доказателства. И тогава се превръщаш в зеленчук, който няма нужда да вижда и да мисли. Обезсмисля се феномена съзнание.

Питахте те ме и ви отговорих. Никой не ви насилва да приемате написаното от мен. Няма ви убеждавам в неща, към които сте предубедени.

Дошъл от друга планета. И с годините сме се адаптирали с тази планета, която ни убива с кислорода си, бавно, бавно.

преди 58 минути, realno написа:

Свършиха ви земните доказателства и последната надежда за еволюцията и липса на Бог се крепи на Марс. Ако се окаже, че няма живот и там, ти какво ще направиш? По какъв начин това ще повлияе на вярата ти в Бог?

Подгответе се психически за разочарование. 

Нищо не е свършило. Ако се окаже, че на Марс няма живот аз ще си продължа. Нито ще изпитам някакво психическо или душевно разочарование, нито светът ми ще се срине. Интересно е ти какво ще правиш. А, знам, затова не ми отговаряй - НАСА ще изманипулира всичко и ще представи попдравени доказателства. Нали. Не се учудвай защо предишното изречение не завършва с въпросителен знак.

преди 11 минути, realno написа:

Питахте те ме и ви отговорих. Никой не ви насилва да приемате написаното от мен. Няма ви убеждавам в неща, към които сте предубедени.

Отговори като пак преиначи написаното в Библията. Не ти е за първи път. Няма да ти е и за последен. Иначе си вярващ и се покоряваш на Бога.

Будистите и другите, които не са чували за Христос не ги мисли. Спасявай себе си.

преди 11 минути, A.com написа:

Нищо не е свършило. Ако се окаже, че на Марс няма живот аз ще си продължа. Нито ще изпитам някакво психическо или душевно разочарование, нито светът ми ще се срине. Интересно е ти какво ще правиш. А, знам, затова не ми отговаряй - НАСА ще изманипулира всичко и ще представи попдравени доказателства. Нали. Не се учудвай защо предишното изречение не завършва с въпросителен знак.

Отговори като пак преиначи написаното в Библията. Не ти е за първи път. Няма да ти е и за последен. Иначе си вярващ и се покоряваш на Бога.

Будистите и другите, които не са чували за Христос не ги мисли. Спасявай себе си.

"НАСА ще изманипулира всичко и ще представи попдравени доказателства"

Опита учи.

"Отговори като пак преиначи написаното в Библията. Не ти е за първи път. Няма да ти е и за последен. Иначе си вярващ и се покоряваш на Бога."

Когато не ви харесва нещо винаги е "изопачено". Свикнал съм. 

преди 2 часа, realno написа:

"Отговори като пак преиначи написаното в Библията. Не ти е за първи път. Няма да ти е и за последен. Иначе си вярващ и се покоряваш на Бога."

Когато не ви харесва нещо винаги е "изопачено". Свикнал съм. 

За трети път ще те питам в тази тема - цитати искаш ли?

преди 4 часа, realno написа:

Няма ви убеждавам в неща, към които сте предубедени.

Точно това се опитваш да правиш и не успяваш, не защото сме предубедени. За да успееш трябва да притежаваш интелект и опитност, които да стъпят на нивото или да са левъл над четящите те, за да заинтригуваш някой, и този някой да намери полза и практическо приложение от думите ти, да има начин ги провери и да се убеди в правотата и непротиворечивостта им. Трябва да можеш да се изразяваш и със свои думи, а цитатите да ги ползваш в подкрепа на думите си, а не да ползваш думите си като подкрепа на цитатите. На нивото на което пишеш, шанса ти да ме убедиш в нещо е колкото този на сина ми тийнейджър.

преди 1 час, A.com написа:

За трети път ще те питам в тази тема - цитати искаш ли?

Искам разбира се.

преди 47 минути, Śūnyatā написа:

Точно това се опитваш да правиш и не успяваш, не защото сме предубедени. За да успееш трябва да притежаваш интелект и опитност, които да стъпят на нивото или да са левъл над четящите те, за да заинтригуваш някой, и този някой да намери полза и практическо приложение от думите ти, да има начин ги провери и да се убеди в правотата и непротиворечивостта им. Трябва да можеш да се изразяваш и със свои думи, а цитатите да ги ползваш в подкрепа на думите си, а не да ползваш думите си като подкрепа на цитатите. На нивото на което пишеш, шанса ти да ме убедиш в нещо е колкото този на сина ми тийнейджър.

Моя работа е кажа, но не е моя работа да накарам  някой да повярва ,  а на Бог.  

"За да успееш трябва да притежаваш интелект и опитност, които да стъпят на нивото или да са левъл над четящите те, за да заинтригуваш някой, и този някой да намери полза и практическо приложение от думите ти, да има начин ги провери и да се убеди в правотата и непротиворечивостта им. "

И това няма да помогне. Доказателство е  вярата ти в еволюцията. Нямаш нито едно доказателство, никой не я е проверил, противоречи на всички науки, но вярваш в нея, но доказателства срещу нея колкото искащ, но не вярваш в Твореца. Не е само до интелект. Защото ако беше така щеше да отхвърлиш вярата в дарвинизма, а да повярваш в Твореца на всичко. Надделяват предразсъдъка и гордостта ти.  

Ето още малко доказателства за сътворението и против еволюцията. Дано това задоволи част от интелекта ти. 

Хомологични органи

"При различните групи животни има органи, които са построени по един и същ начин. Такива органи наричаме хомологични. Пример за хомологични органи представляват предните крайници на всички земни гръбначни животни. Те имат рамена, лъчева и лакътна кост, еднаква структура и брой пръсти. От рамото до китката човешката ръка наподобява предната перка на кита, крилото на птицата или прилепа, предния крайник на костенурка и т.н.

Според еволюционистите, подобна прилика в структурата е доказателство, че тези животни са произлезли от общ прародител. Тази идея е една от опорите на еволюционната теория до ден днешен. На пръв поглед наличието на хомологични органи може да изглежда като доказателство за еволюцията, но задълбоченото му изследване доказва обратното.

Първо, структурата на предните крайници на всички земни гръбначни животни наистина е една и съща, но при много от видовете те са се развили от различни ембрионални клетки и от различен генетичен материал. Ако земните гръбначни животни се бяха развили от един общ прародител, то тогава развитието на предните крайници трябваше да бъде от едни и същи клетки и от един и същ генетичен материал.

Второ, задните крайници на всички земни гръбначни животни поразително приличат на предните както по структура, така и в ембрионалното си развитие. Но никой не би могъл да твърди, че задните крака произлизат от предните или от същите ембрионални клетки. Според еволюционистите, те са възникнали независимо, чрез случайна мутация. Как е възможно възникването на абсолютно една и съща структура два пъти от напълно различни гени и различни ембрионални клетки по чисто съвпадение? Задните и предните крайници произхождат от различни части на съответния зародиш, имат различна функция за всеки отделен организъм и са построени по различен начин, но структурата им е еднаква.

За еволюционната биология представлява двойно предизвикателство да обясни това развитие чрез случайно натрупване на незначителни мутации.

samtiden.gif

Могат да се дадат още много примери. Например, бъбрекът или храносмилателният канал на гръбначните, които имат същата структура и функция при всички гръбначни, но произхождат при много видове от различни генетични материали и различни ембрионални клетки. Хомологията или подобието не доказват родство или еволюция.

• Какво да кажем за окото на сепията, което наподобява много човешкото. Човекът от сепията ли е произлязъл?
  • Птицечовката има човка на патица и опашка на бобър. Тя преходна форма на патицата ли е или на бобъра, или преходна форма между патицата и бобъра?

Хомологичните органи не говорят за родство, а по скоро за наличието на интелигентен замисъл и дизайнер, който е използавал модел и план за направата на определени части на растения и животни по аналогичен начин, според функциите им. Предните крайници, например, са построени по същия начин, тъй като при всички земни гръбначни те трябва да бъдат много подвижни и много силни.

samtiden.gif

Дарвин е абсолютно прав, като отрича твърденията на учените негови съвременници за устойчивата непроменяемост на видовете. Отклонение действително съществува, но то е в рамките на вида! Това обаче не означава, че има макроеволюция.

Моделът на дарвинизма изисква да повярват в него, което условие само по себе си го дискредитира.

Фактите са следните:

• Между основните видове съществуват ясни и непреодолими бариери.
  • В рамките на основния тип отклонението може да бъде изключително голямо.
  • При адаптиране, кръстосване и мутации се използва съществуващият материал, а не се образува нов.
  • Генетичният материал, който е на разположение, е в идеална форма.
  • При получаването на многото мутации (необходими за еволюцията), видът винаги се изражда, дегенерира.

Естественият подбор не води до устойчиви видове, а ограничава дегенерирането чрез елиминиране на по-слабия или по-малко приспособилия се вид. По този начин той си осигурява и адаптирането на даден вид към промяна в околната среда и към различен климат.

Природата изобилства от видове с най-невероятно поведение, външност и механизми за хранене и възпроизвеждане. Това е в пълно противоречие с идеите за естествения подбор и борбата за съществуване. Повечето хомологични органи в тесния смисъл на думата не са хомологични въобще и за това не могат да бъдат никакво доказателство за еволюция. Много често органите са построени по един и същ начин, защото трябва да отговарят на определени условия, например движението и силата. Примитивните прародители не съществуват в този вид, в който ги предвижда моделът на еволюцията – възходяща линия на еволюция не може да се намери нито в природата, нито при който и да е експеримент, нито в молекулярната биология. Всички групи растения и животни съществуват успоредно едни с други.

В съвременния свят не може да се намери дори едно единствено доказателство за еволюция. Всички наблюдения и експерименти са в полза на теорията за сътворението на света"

преди 9 часа, realno написа:

Свършиха ви земните доказателства и последната надежда

Доказателства бол, но надежда да се получи дискусия с теб никаква, се едно спориш с телевизора, ответната реакция е една и съща бла бла.

преди 24 минути, bulljo написа:

Доказателства бол, но надежда да се получи дискусия с теб никаква, се едно спориш с телевизора, ответната реакция е една и съща бла бла.

To същото важи и за вас. :)  Разликата е, че аз давам доказателства, а вие само говорите за тях. Сега последно чакаме нещо да се появи на Марс като доказателство, но до тогава и за тях ще говорим. 

Наистина е похвално, че се опитваш да се аргументираш, че търсиш факти в подкрепа на това в което вярваш. Фактите, които предлагаш може и да са о.к. Въпросът е дали изводите, които правиш възоснова на тях са единствените възможни и отговарят на истината.

преди 37 минути, realno написа:

Разликата е, че аз давам доказателства, а вие само говорите за тях.

Обясни значението на думата доказателство със свои думи, без да четеш в нета (ще си проличи веднага) и ако ме впечатлиш с това което знаеш за една единствена дума от утре ставам вярващ.

преди 6 часа, realno написа:

Искам разбира се.

Заповядай:

Първо снимчици: 1, 2, 3

Директен линк.

И цитат:

Цитат
  •  
  • pip_7.png.f942e65870a028a9449e9bfbd4bc70
  • A.com
  • Потребител
  • 3764
  • 3613 мнения
  • 3.5.jpg.3972b3e174811c6d1a8f0af14c911cf7
  • Град:Благоевград
на 6.03.2018 г. в 15:18, realno написа:

Бог не съжалява за Своите решения, но се натъжава от някои неща, които хората понякога правят в отговор на Неговите решения. Бог не променя намеренията си, а по-скоро действа в съответствие със Своето Слово в отговор на нашите действия.

Цитат
  Цитат

Господ съжали, че е създал на земята човека, и се наскърби в сърцето Си.

Цитат
  Цитат

Самуил вече не видя Саул до деня на смъртта си, но тъгуваше за него, защото Господ беше се разкаял, че беше поставил Саул за цар над Израил.

Цитат
  Цитат

И Господ каза: „Ще изтребя от лицето на земята човеците, които сътворих – човек и добитък, влечуги и птици в небето, понеже съжалих, че съм ги създал.“

Цитат
  Цитат

‘Ако останете в тази земя, тогава ще ви съградя, а няма да ви разоря, и ще ви насадя, а няма да ви изкореня, защото съжалих за бедствието, което ви сторих.

Сега разбра ли защо повече няма да ти отговарям? Нямам нужда някой да ми казва какво пише в даден текст, след като много добре се вижда какво пише. А ти продължавай да изопачаваш думите, написани в Библията и да си мислиш, че си ревностен християнин. 

Цитат

• kaldata приятел
  • pip_5.png.64391c21a929bb930b250fd6a68193
  • realno
  • Потребител
  • 36
  • 495 мнения
  • 0.5.jpg.03238f22ab35ed797997a27577be6c17
на 6.03.2018 г. в 21:44, A.com написа:

Цитат
  Цитат

Господ съжали, че е създал на земята човека, и се наскърби в сърцето Си.

Цитат
  Цитат

Самуил вече не видя Саул до деня на смъртта си, но тъгуваше за него, защото Господ беше се разкаял, че беше поставил Саул за цар над Израил.

Цитат
  Цитат

И Господ каза: „Ще изтребя от лицето на земята човеците, които сътворих – човек и добитък, влечуги и птици в небето, понеже съжалих, че съм ги създал.“

Цитат
  Цитат

‘Ако останете в тази земя, тогава ще ви съградя, а няма да ви разоря, и ще ви насадя, а няма да ви изкореня, защото съжалих за бедствието, което ви сторих.

Сега разбра ли защо повече няма да ти отговарям? Нямам нужда някой да ми казва какво пише в даден текст, след като много добре се вижда какво пише. А ти продължавай да изопачаваш думите, написани в Библията и да си мислиш, че си ревностен християнин. 

Много добре знам какво е казал Бог. Разбира се, че Бог си променя мнението, както когато трябва да накаже някого, така когато трябва да спаси някого. Когато някой след много предупреждения упорства в греха, Бог го наказва, колкото и да Му е тъжно, защото Бог свят / но Бог няма да съжали, защото го прави за наше добро/. Също така, след предупреждения някой се осъзнае и признае греха си и спре да съгрешава, Бог отново ще се си промени мнението за наказание и ще покаже милост/отново за наше добро/.  Отново ще върна на примера с полицая, колкото и да му тъжно, че ще трябва да използва оръжие, за да защити беззащитния и няма да съжали, че го използвал, защото осъзнава , че защитил друг живот. Но Бог не се променя когато трябва да си постигне целта.  А целта на Бог е хората да живеят според Неговото слово и воля. Няма никога да си промени мнението за хомосексуализма, педофилията, убийствата, изнасилавнията, идолопоклонството, окултизма и всички други грехове. Най - лесното за Него беше да унищожи човечеството още при потопа и да не се занимава с нас. Но добре, че си промени мненито тогава , защото днес нямаше да ни има. Той го напрви от любов към хората. Но въпреки, че тогава си промени мнението, никога няма да си го промени когато става въпрос за живота в грях. Бог не е жесток, както се опитваш да го искараш, напротив, ако си променя моментното мнение то е в наш интерес.  Може би говорим на различни езици, че не се разбираме. 

Тук драмата се развила в "сериал" - 'Моите учени са по-яки от твоите учени" .

Който не е съгласен със Дарвин е невежа и не е ходил на училище.  Който не вярва в Бог е негоден примитив.

Който се опъва на Рамус е бебе с беберон  и залъгалки и живее в приказките на Братя Грим , който не слуша ам-ам  , да се връща веднага у 1-ви "А" кл.,

вторият срок и да си слага очилата!

Всичко , което не е официално документирано е - Илюзия , Фантазия , Приказка , театър , опера и цирк !!

Няма го Същественото !  Личната Библия !  Щото Личната Библия не е "Фиксирана " още !

"Науката ' още не я е Разгадала !  Значи "оставаме и чакаме ".  

ДНК  се познава от наречената "наука " едва 10-на % ! Другото било 'отпадък" !  Щото немало ПОЗНАНИЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ ! 

А , че ДНК е Уникалният Ключ на Всяка Същност , това ще се знае след има-няма  16 год. ! 

ДНК  е Персоналният Компютър ! Точно онези 90% , които им се чудят и не могат да разгадаят .

Еволюция Има , но съвсем не е Дарвиновата , а е Еволюция в Ментализма , така да го кажем .

За да стигнете някъде е нужно Движение.  Нали така ?

За да Прогледнете е Нужно да си задавате Правилните Въпроси . И след това да търсите отговорите си отново в себе си .

Защото Всички отговори са във Вас . Всичко във "Вселената " е във Вас Самите .

Аз ще ви задам един 'правилен въпрос" - табелка :

Бог е Творец , нали така ?

И е направил хомо сапиенс по негово подобие ?

Защо тогава му е сложил "брояч" , Часовников Механизъм ? 

Вие Пребивавате тук Кратко !  Някакви години във Време !

Хайде още 1 :

Защо биологичният ви часовник е настроен да "Почива " в сън ? 

Бог не почива , защото няма Нужда. Съвършенството няма нужда от почивка.

Опитайте да си издълбаете отговорите на тези въпроси  - отговорите ги няма във гугъла , учебници , НАСА и книжките.

И друго да ви кажа ..."Фантазиите " не са нищо друго , освен Искри от ДНК-то , тоест какво ? Спомени .....

Спомени от какво ?   Никой не може да Притежава "картини " , които не е Притежавал !

Вашите Фантазии са Вашите картини.  Вие не ги Създавате -  вие ги "Съживявате " .

преди 8 часа, A.com написа:

Заставам зад всяка дума, която съм написал. Само ще добавя още нещо. 

Глаголът  "съжали" или "разкая" както е в повечето преводи показва, е Бог също изпитва емоции и не е безразличен към човека и поведението му. "Разкая" показва, че поради греховете на човешката раса /преди потопа/, Божието предразположение спрямо нея се е променило. Отношението Му на милост и търпение се обръща към осъждение.  Битие 6: 7 " И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох." Следствието  на това е потоп. Но това не означава, че трябва да бъде унищожена напълно човешката раса. Бог съжалява, но в същото време и показва милост и спасява няколко души, като дава възможност на човек да продължи да населява земята.

8 А Ной придоби Господното благоволение. space.gif
9 Ето Ноевото потомство. Ной беше човек праведен, непорочен между съвременниците си; той ходеше по Бога.

Ако разбираш под "съжаление " изтребване на всичко хора, съжалявам, че ще разочаровам, но Бог  е имал друг план, благодарение на който и теб те има днес. 

Но явно свършиха аргументите ти подкрепящи еволюцията и започна да отклоняваш темата в друга посока. Ако искате да заключим темата и да чакаме пробите от  Марс като последна сламка.  Между другото вчера по обяд гледах по Нешанъл как хората са на Марс и вземат проби от почвата и след това официално обявяват пред целия свят, че живот ИМА. Пропагандата тече в пълна сила. Един ден това филмче ще изглежда комично след взети проби от Марс. Ще трябва да го пускат в някой комеди канал.

Както обичам да казвам, времето показва, кое е истина и кое , не. Ще поживеем и ще видим.  

Каква еволюция , каква революция , каква деволюция бре , какви 5 лева ........в Съзнанието ? Само се сменят "играчките".... :lol6:

Във всеки пост на всеки , едно и също се наблюдава - мърдане няма : "....И Човекът сътвори бог по собствен образ и подобие....." . Другото сте го чели , може би ....... Но файда никаква ! :nono:

Какво по-добро доказателство ? :lol6:

преди 12 часа, Śūnyatā написа:

Обясни значението на думата доказателство със свои думи, без да четеш в нета (ще си проличи веднага) и ако ме впечатлиш с това което знаеш за една единствена дума от утре ставам вярващ.

Потвърждение от науката /физика, математика, генетика, биология, археология и др./. Кое от всичко това потвърждава дарвинизма? Никое. 

Потвърждение чрез лабораторни опити и наблюдения. Кое от всичко това доказва дарвинизма? Никое. 

Човешките наблюдения през хилядите години. Кое от това потвърждава дарвинизма? Никое.

Казано по друг начин, доказателство е нещо, което може да се види или  пипне. 

Това са доказателства, а не просто теории възникнали  за момент в главата на някои си като теориите като живота на Марс, Големия взрив, съществуването на извънземни и други дивотии. 

Направо подминахте  плоскоземците.  

Аз бих наказал децата си, но чак да ги убия... А какво остава да ги обрека на вечни мъки. Не ме разбирай погрешно - аз вярвам в Христос може би много повече и от теб. Но тези образи за иначе съвършения Бог и за Христос, които са създадени в библията... това не е любов, нито съвършенство.

преди 40 минути, realno написа:

Казано по друг начин, доказателство е нещо, което може да се види или  пипне.

Дотук добре. 

Да уточня, че не съм дарвинист, нито еволюционист. Никакъв не съм. Чакам да ме убедиш с нещо което мога да видя и пипна. Все едно съм някакъв туземец, виждам, пипам, чувам, говоря по малко. Не мога да чета, книгите за мен не са доказателство, ако опитът в тях не може да се повтори с гледане и пипане.

преди 1 минута, Śūnyatā написа:

Дотук добре. 

Да уточня че не съм дарвинист, нито еволюционист. Никакъв не съм. Чакам да ме убедиш с нещо което мога да видя и пипна. Все едно съм някакъв туземец, виждам, пипам, чувам, говоря по малко. Не мога да чета, книгите за мен не са доказателство, ако опитът в тях не може да се повтори.

"Да уточня че не съм дарвинист, нито еволюционист. Никакъв не съм."

Тия може да ги разправяш на други.

"Чакам да ме убедиш с нещо което мога да видя и пипна."

Не мога да те върна в началото на сътворението, че да се убедиш, но изброявайки нещата, които могат да бъдат доказателство по горе,  те доказват, че няма сътворение, а има креационизъм.  Аз няма какво да ти показвам, сам можеш да прочетеш и да се убедиш. Има достатъчно научна информация. Ако си предубеден и това няма да ти е достатъчно.  От теб зависи, а не от мен.

Еволюцията може да се моделира на компютър.

Създаваме формално представяне на някакви виртуални същества.
Дефинираме функция за оценка, чиито стойности показват колко добре се представя всяко същество.

Пускаме еволюционен алгоритъм.
Через мутации и кръстосване на формалните представяния се създават нови същества.
Отборът премахва съществата с най-ниски оценъчни функции.

Възможни са различия в детайлите на реализацията на формалното представяне на съществата,
оценъчната функция, генетичните операции, еволюционния алгоритъм и метода за отбор.

При всичко това общата схема остава същата: еволюционният алгоритъм е 
просто алгоритъм за оптимизация, който служи за намиране на максимума на оценъчната функция.

Кой максимум ? Локален, глобален, единствен ли е ?
Вместо еволюционния алгоритъм може да се използва и друг метод за оптимизация, градиентен или друг.

Един от най-важните компоненти е оценъчната функция - колкото тя е по-силна толкова 
по-добри резултати могат да се очакват.

И така, освен че е прост алгоритъм за търсене на максимум на оценъчна функция,
еволюцията не е всемогъща.

Ако някой е на противоположното мнение, нека да демонстрира програма за еволюция, която може да реши
всички проблеми на света или поне да създаде изкуствен живот, който да прогресира,
да се превърне от само себе си в изкуствен интелект, в личност и т.н.

Това би било неоспоримо доказателство, надявам се.

преди 7 минути, NVJ написа:

Еволюцията може да се моделира на компютър.

Създаваме формално представяне на някакви виртуални същества.
Дефинираме функция за оценка, чиито стойности показват колко добре се представя всяко същество.

Пускаме еволюционен алгоритъм.
Через мутации и кръстосване на формалните представяния се създават нови същества.
Отборът премахва съществата с най-ниски оценъчни функции.

Възможни са различия в детайлите на реализацията на формалното представяне на съществата,
оценъчната функция, генетичните операции, еволюционния алгоритъм и метода за отбор.

При всичко това общата схема остава същата: еволюционният алгоритъм е 
просто алгоритъм за оптимизация, който служи за намиране на максимума на оценъчната функция.

Кой максимум ? Локален, глобален, единствен ли е ?
Вместо еволюционния алгоритъм може да се използва и друг метод за оптимизация, градиентен или друг.

Един от най-важните компоненти е оценъчната функция - колкото тя е по-силна толкова 
по-добри резултати могат да се очакват.

И така, освен че е прост алгоритъм за търсене на максимум на оценъчна функция,
еволюцията не е всемогъща.

Ако някой е на противоположното мнение, нека да демонстрира програма за еволюция, която може да реши
всички проблеми на света или поне да създаде изкуствен живот, който да прогресира,
да се превърне от само себе си в изкуствен интелект, в личност и т.н.

Това би било неоспоримо доказателство, надявам се.

Чрез компютър можеш да пътуваш до центъра на слънцето и да се върнеш само по бански. 

"Това би било неоспоримо доказателство, надявам се."

Ти ще кажеш.

Но за вярващите еволюционисти е възможно. Щом като вярват милиардите  случайности /от Големия взрив до сега/докарали земята в това състояние, ще повярват на всичко друго. Но първо някой  авторитетен "учен" трябва да измисли теория за това. Без теория не става. После ще търсим доказателства. 

Разбира се, че еволюцията съществува. Еволюцията е природен закон, според който глупавите, тъпите, лошите, лъжливите и крадливите загиват и умират, а умните, добрите и честните оцеляват, и продължават напред. В България изглежда е пълно със заспали примитиви, които не могат да еволюират, затова след 50-60 години нацията няма да я има, а ще е изчезнала от планетата Земя. Случващото се в България - еволюция в действие...
Може би така са изчезнали и маите, и много други народи, които не са могли да еволюират и да се приспособят към промените в средата.  

Неотдавна се зачетох в най-стария летопис, в който е споменат нашият народ – Латинския хронограф от 354 г. И с изненада забелязах, че от споменатите в него 20 древни народа само четири все още съществуват на света – това са българите, арменците, арабите и индийците. Оказва се, че за 17 века от всеки пет стари народа четири са изчезнали и е останал все още жив само един.

Затова, струва ми се, че първата историческа истина, която трябва да научи всеки българин от дете, е, че от света са изчезнали твърде много народи и племена, затова трябва да се пазим да не сполети и нас тази съдба и да държим здраво един за друг и за нашата обща родина. Още повече, че в най-новата глобална прогноза на ООН „Светът до 2300 г.” се сочи, че ако в България нищо не се промени, в края на този век нейното население ще спадне до 3,9 млн. души, от които по мои изчисления българите ще бъдат 1,9 млн. заради плачевно ниската раждаемост и паническото бягство от страната на младите хора.

Косачката на историята за съжаление трудно може да се спре, защото не може да се спрат и озаптят тъмните страсти и интереси, които я движат. И ако тя продължи да променя света със същата невидима сила, не е трудно да се пресметне, че след 15 века, а може би и по-рано, от днешните над 40 европейски народа ще се запазят само десетина, а от другите ще останат само техните имена

преди 32 минути, realno написа:

Без теория не става. После ще търсим доказателства. 

Да, библията е перфектно доказателство за това :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.