Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се е появил човекът на Земята според вас ?

Featured Replies

преди 1 минута, Śūnyatā написа:

Да, библията е перфектно доказателство за това :D

Май четеш през страница, защото сме коментирали този въпрос.

Библията не учебник, нито наука, че да търсиш доказателства. И въпреки това има повече доказателства, че написаното в нея е вярно. Не противоречи на науката и природните закони.

Тя не е написана за да доказва, а да каже нещо. Тя говори по духовни и морални теми, а не научни. Който повярва в написаното  ще живее, който не повярва, няма.  

Имате претенциите, че еволюцията е наука, следователно трябват доказателства, които я подкрепят, но НИЩО. 

Нито в археологията, нито от физиката,математиката, биологията,генетиката, нито от лабораторните изследвания и наблюдения, нито от историята на човека. НИЩО. 

Има едно съмнително изчисляване на годините и цялата еволюция се базира на това. 

За това чакаме Марс. 

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 часа, realno написа:

Заставам зад всяка дума, която съм написал. Само ще добавя още нещо. 

Глаголът  "съжали" или "разкая" както е в повечето преводи показва, е Бог също изпитва емоции и не е безразличен към човека и поведението му. "Разкая" показва, че поради греховете на човешката раса /преди потопа/, Божието предразположение спрямо нея се е променило. Отношението Му на милост и търпение се обръща към осъждение.  Битие 6: 7 " И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох." Следствието  на това е потоп. Но това не означава, че трябва да бъде унищожена напълно човешката раса. Бог съжалява, но в същото време и показва милост и спасява няколко души, като дава възможност на човек да продължи да населява земята.

8 А Ной придоби Господното благоволение. space.gif
9 Ето Ноевото потомство. Ной беше човек праведен, непорочен между съвременниците си; той ходеше по Бога.

Ако разбираш под "съжаление " изтребване на всичко хора, съжалявам, че ще разочаровам, но Бог  е имал друг план, благодарение на който и теб те има днес. 

Но явно свършиха аргументите ти подкрепящи еволюцията и започна да отклоняваш темата в друга посока. Ако искате да заключим темата и да чакаме пробите от  Марс като последна сламка.  Между другото вчера по обяд гледах по Нешанъл как хората са на Марс и вземат проби от почвата и след това официално обявяват пред целия свят, че живот ИМА. Пропагандата тече в пълна сила. Един ден това филмче ще изглежда комично след взети проби от Марс. Ще трябва да го пускат в някой комеди канал.

Както обичам да казвам, времето показва, кое е истина и кое , не. Ще поживеем и ще видим.  

Виж сега, когато човек казва истината, то той трябва да помни само истината. Обаче, когато човек лъже, то се налга да помни всяка изречена лъжа, че иначе лесно го хващат в крачка.

А какво се получава с теб? Първо, в опит да ни убедиш, че Бог не съжалява за нищо, като твърдиш, че:

Цитат

Бог не съжалява за Своите решения,

Цитат

Бог няма да съжали

Ненапразно съм те цитирал, та да се види какво тръдиш.

А сега:

преди 4 часа, realno написа:

Бог съжалява,

Знам, че пак ще се отплеснеш да ми обясняваш за Господ и т.н., ама не това е важното. Важното е, че лъжеш, а твърдиш, че не го правиш.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Да уточня, че не съм дарвинист, нито еволюционист. Никакъв не съм. Чакам да ме убедиш с нещо което мога да видя и пипна. Все едно съм някакъв туземец, виждам, пипам, чувам, говоря по малко. Не мога да чета, книгите за мен не са доказателство, ако опитът в тях не може да се повтори с гледане и пипане.

Това убеждаване вече е прилагано многократно. Отишли кюретата в Новия Свят и там що да видят - местните индианци се кланят на камъни, дървета, реки, пернати статуи и т.н. Като ревностни християни кюретата започнали да обясняват на индианците за единствения Бог, за неговия син Христос, за майка му, как ги носим в душата си и... познато ти е предполагам. Като видели, че приказките им не хващат дикиш, защото "око да види, ръка да пипне" и се сетили къде е ключа от бараката. Следващия път вече дошли със статуи на Богородица, кръстове на Христос, само баш Богът нямали как да го покажат, ама и другите двама стигат. И индианците като видели че и Христос може да се види и пипне и... е, не се е минало и без огън и кръв, ама това са подродбности. Православните си имаме и икони за тази цел.

Сега убеди ли се? :)

преди 15 минути, realno написа:

Библията не учебник, нито наука, че да търсиш доказателства. И въпреки това има повече доказателства, че написаното в нея е вярно. Не противоречи на науката и природните закони.

Тя не е написана за да доказва, а да каже нещо. Тя говори по духовни и морални теми, а не научни. Който повярва в написаното  ще живее, който не повярва, няма.  

Имате претенциите, че еволюцията е наука, следователно трябват доказателства, които я подкрепят, но НИЩО. 

Нито в археологията, нито от физиката,математиката, биологията,генетиката, нито от лабораторните изследвания и наблюдения, нито от историята на човека. НИЩО. 

Има едно съмнително изчисляване на годините и цялата еволюция се базира на това. 

За това чакаме Марс. 

Прав си, не съм прочел 500те ти поста, защото Библията съм я прочел няколко пъти преди да се родиш най-вероятно, тоест не пишеш нищо което да не знам.

Не можеш да мислиш логично, не знаеш значението на думите, четеш, но не разбираш. Колкото пъти да ти повторя, че не вярвам в теорията за еволюцията, будист съм и не вярвам на нищо без доказателства и без да имам лична опитност. 

Ти с нищо не си запознат, затова никой в нищо не можеш да убедиш.

преди 5 минути, A.com написа:

Това убеждаване вече е прилагано многократно. 

Възможно е. Не мога да си причиня такава щета на съзнанието, да прочета цялата тема :D

преди 1 минута, Śūnyatā написа:

Прав си, не съм прочел 500те ти поста, защото Библията съм я прочел няколко пъти преди да се родиш най-вероятно, тоест не пишеш нищо което да не знам.

Не можеш да мислиш логично, не знаеш значението на думите, четеш, но не разбираш. Колкото пъти да ти повторя, че не вярвам в теорията за еволюцията, будист съм и не вярвам на нищо без доказателства и без да имам лична опитност. 

Ти с нищо не си запознат, затова никой в нищо не можеш да убедиш.

Според будизма, как се е появил живота на земята?

преди 59 минути, A.com написа:

Виж сега, когато човек казва истината, то той трябва да помни само истината. Обаче, когато човек лъже, то се налга да помни всяка изречена лъжа, че иначе лесно го хващат в крачка.

А какво се получава с теб? Първо, в опит да ни убедиш, че Бог не съжалява за нищо, като твърдиш, че:

А сега:

Знам, че пак ще се отплеснеш да ми обясняваш за Господ и т.н., ама не това е важното. Важното е, че лъжеш, а твърдиш, че не го правиш.

Това убеждаване вече е прилагано многократно. Отишли кюретата в Новия Свят и там що да видят - местните индианци се кланят на камъни, дървета, реки, пернати статуи и т.н. Като ревностни християни кюретата започнали да обясняват на индианците за единствения Бог, за неговия син Христос, за майка му, как ги носим в душата си и... познато ти е предполагам. Като видели, че приказките им не хващат дикиш, защото "око да види, ръка да пипне" и се сетили къде е ключа от бараката. Следващия път вече дошли със статуи на Богородица, кръстове на Христос, само баш Богът нямали как да го покажат, ама и другите двама стигат. И индианците като видели че и Христос може да се види и пипне и... е, не се е минало и без огън и кръв, ама това са подродбности. Православните си имаме и икони за тази цел.

Сега убеди ли се? :)

Цитат

Бог не съжалява за Своите решения,

Цитат

Бог няма да съжали

А сега:

преди 5 часа, realno написа:

Бог съжалява,

Ще ти обясня по друг начин. И дано този път ти стане ясно. 

Когато Бог създаде човека, Бог се радваше на творението си. Но човек избра да живее в бунт срещу Бог битие  - 6:5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло, 

Тогава Бог промени мнението си за човека  Битие 6: 6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си. 

И следва въпроса: Бог разкая ли се от решението си? Не.

7 " И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох." 

И какво направи Бог: Битие 7: 10 И след седмия ден водите на потопа заляха земята.

Бог се разкая за че е сътворил човека, но не се е разкаял,  за потопа. 

Същото важи важи и за цар Саул. 

Дано сега ти е станало ясно, че няма противоречия. По просто не мога да го обясня. 

Та когато твърдиш, че някой лъже, първо се убеди дали си си направил труда да го разбереш

Аз съм сигурен, че и Дарвин не разбираш, но не твърдиш, че е лъже. Нали?

Няма да ти се получи, да знаеш.

преди 4 минути, realno написа:

Ще ти обясня по друг начин. И дано този път ти стане ясно. 

Когато Бог създаде човека, Бог се радваше на творението си. Но човек избра да живее в бунт срещу Бог битие  - 6:5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло, 

Нали Адам и Ева са се покорили на Бог? И като ти казаха, че не е така, ти какво направи - заяви, че те лъжат. Да търся ли точните цитати? Мисля, че @Śūnyatā

ти ги обясни тези неща.

От там тръгна приказката, че изопачаваш написаното в Библията и това не ти е за първи път.

преди 4 минути, realno написа:

Тогава Бог промени мнението си за човека  Битие 6: 6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си. 

7 " И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох." 

И какво направи Бог: Битие 7: 10 И след седмия ден водите на потопа заляха земята.

Бог се разкая за че е сътворил човека, но не се е разкаял,  за потопа. 

Същото важи важи и за цар Саул. 

Дано сега ти е станало ясно, че няма противоречия. По просто не мога да го обясня. 

Не става въпрос за какво се е разкаял Бог и за какво не. Свата въпрос за това, че като ти се каза, че Бог се разкайва и съжалява, ти продължи да твърдиш, че това не е така. Държиш се като типичен "прогледнал реилгиозен фанатик" - от 10 кладенеца вода носиш само и само да си прав. Е, не си. Тия каламбури, които се опитваш да използваш за да се оправдаеш само ти вредят и с тях нищо не постигаш. Ето ти и доказателство, за пореден път:

на 6.03.2018 г. в 15:18, realno написа:

Бог не съжалява за Своите решения, но

Цитат
  Цитат

Господ съжали, че е създал на земята човека, и се наскърби в сърцето Си.

Сега стана ли ти ясно?

преди 1 минута, A.com написа:

Няма да ти се получи, да знаеш.

Нали Адам и Ева са се покорили на Бог? И като ти казаха, че не е така, ти какво направи - заяви, че те лъжат. Да търся ли точните цитати? Мисля, че @Śūnyatā

ти ги обясни тези неща.

От там тръгна приказката, че изопачаваш написаното в Библията и това не ти е за първи път.

Не става въпрос за какво се е разкаял Бог и за какво не. Свата въпрос за това, че като ти се каза, че Бог се разкайва и съжалява, ти продължи да твърдиш, че това не е така. Държиш се като типичен "прогледнал реилгиозен фанатик" - от 10 кладенеца вода носиш само и само да си прав. Е, не си. Тия каламбури, които се опитваш да използваш за да се оправдаеш само ти вредят и с тях нищо не постигаш. Ето ти и доказателство, за пореден път:

Бог не съжалява за Своите решения, но

Цитат

Сега стана ли ти ясно?

Кое от написаното не  е вярно или тълкувам неправилно.  Или желанието ти да намериш под вола теле е по - голямо.

"Нали Адам и Ева са се покорили на Бог?"

Как са се покорили, след като са направили точно обратното на Божията заповед? Или пак ще кажеш, че не разбирам неправилно написаното?

преди 1 минута, realno написа:

Кое от написаното не  е вярно или тълкувам неправилно.  Или желанието ти да намериш под вола теле е по - голямо.

Как са се покорили, след като са направили точно обратното на Божията заповед? Или пак ще кажеш, че не разбирам неправилно написаното?

Ти пишеш, че Бог не съжалява за своите решения, нали? Да ти дам ли пак цитат? Ти казваш, че Бог не съжалява за своите решения.

А в Библията е написано точо и ясно:

Цитат
  Цитат

Следователно, Бог е съжалил за свое решение.

Въпрос: кой лъже? Ти или Библията? Отговор - ТИ.

Тук пак изпъкваш:

Цитат
на 2.10.2018 г. в 11:41, realno написа:

Адам и Ева са познавали Бог и са вярвали в Него и му се покорявали. Това било достатъчно да имат вечен живот.  Вярата в живия Бог се е предава от поколение на поколение и тези, които са я опазили са имали вечен живот, а тези, които са решили да вярват и кланят на други неща /като статуи на Буда примерно/ не са били спасявани.

Пълни глупости. Прав е Рамус и Библията не познаваш. Срам. Нито Ева, нито Адам са му се покорили. Може би само змията го е слушала внимателно. Последствието от "факта" (говорим хипотетично) че не са му се покорили, като са хапнали от дървото на познанието, е била смъртта, а не вечен живот. От поколение на поколение се предава смъртта и никой никога не е бил спасен. Поне не се наблюдава от първо лице. Може да се приеме само чрез вяра, но чрез вяра можеш да приемеш всичко, включително и напълно противоположната версия, както и всякакви фантазии, защото не са нужни доказателства. И тогава се превръщаш в зеленчук, който няма нужда да вижда и да мисли. Обезсмисля се феномена съзнание.

Виждаш ли сега защо не трябва да лъжеш. Забряваш какви лъжи си приказвал преди и какви сега.

преди 15 минути, A.com написа:

Ти пишеш, че Бог не съжалява за своите решения, нали? Да ти дам ли пак цитат? Ти казваш, че Бог не съжалява за своите решения.

А в Библията е написано точо и ясно:

Цитат

"Следователно, Бог е съжалил за свое решение.

Въпрос: кой лъже? Ти или Библията? Отговор - ТИ."

Никой не лъже, а търсите несъществуващи неща. Прочети внимателно какво съм написал по горе. 

Тук пак изпъкваш:

Написал съм: "вярвали в Него и му се покорявали" говорейки за живота им след грехопаденито. 

Рамус е написал: "покорили" говорейки за живота им ДО грехопадението им. 

Аз говоря за многократно им покоство, а рамус за едно непокорство , което довело до грехопадението. 

Така, че четете с разбиране, а не с предубеждения. 

Нали ти казах, че с тези каламбури нищо не постигаш. Как така трима не разбираме, а само ти разбираш.

Никой не лъже, а търсите несъществуващи неща.  

Ооо, някой лъже и това не е Библията. Ясно се вижда. Ако искаш се консултирай и с адвокат.

Цитат

Адам и Ева са познавали Бог и са вярвали в Него и му се покорявали.

Му се покорявали означава, че винаги му са се покорявали. Не означава, че му са се покорявали само след грехопадението или само преди него. А, както сам занеш Адам и Ева не винаги Му са се покорявали. Следователно...

преди 22 минути, A.com написа:

Нали ти казах, че с тези каламбури нищо не постигаш. Как така трима не разбираме, а само ти разбираш.

Ооо, някой лъже и това не е Библията. Ясно се вижда. Ако искаш се консултирай и с адвокат.

Му се покорявали означава, че винаги му са се покорявали. Не означава, че му са се покорявали само след грехопадението или само преди него. А, както сам занеш Адам и Ева не винаги Му са се покорявали. Следователно...

"Следователно..."

... ми четеш мислите.

"Ооо, някой лъже и това не е Библията."

Ами Библията като не лъже тогава признай, че има сътворение и че еволюцията е глупост?  Признай, че Исус Христос е Господ и Бог и му се покорявай. 

Или пък казваш това с лицемерие поради една проста причина, да ме "окаляш". Няма да ти мине номера. 

"Му се покорявали означава, че винаги му са се покорявали."

Това важили за Моисей, Авраам,Яков, Исак, Давид, апостолите....?

Но иначе имаш претенции, че правилно тълкуваш Библията. Всичко написано от мен или цитирано от Библията го тълкуваш както тълкува дявола евангелието или змията думите на Бог в Едемската градина. 

преди 2 часа, realno написа:

За това чакаме Марс. 

Еволюционната теория несъмнено е научна теория, защото може да бъде потвърдена или отхвърлена -
притежава качеството фалшифицируемост (това е едно от основните понятия на научната методология).
Може да бъде предложен метод, експеримент, чийто резултат да потвърди или отхвърли валидността
на теорията. 

Значи учените са честни - те не предлагат непроверими неща, а фактически казват - 
такава е нашата теория и всеки може да я провери по еди какъв си определен начин.

Аз предложих един такъв експеримент - моделираме на компютър еволюция и така можем да видим 
какво следва от нашата теория.

Но, както виждам, тук спорите дали в природата наистина действат еволюционни процеси,
или еволюционната теория е само нещо теоретично възможно.

преди 2 часа, realno написа:

Битие 6: 6 заразкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си. 

Значи Бог се разкаял, че е създал човека. Значи заради неговото си погрешно решение, за което Бог съжалява, той наказва хората? А зверовете, влечугите и птиците защо? И те ли са зли?

В стария завет има прекалено много моменти, които са представени по начин, който може да обърка човек. На иврит се използват различни имена, които винаги са преведени като Бог, а не би трябвало. Взаимствани са моменти от други религии и митологии и ако човек е запознат с тези други религии лесно ще направи връзката. По-добре е да се чете новия завет, защото стария по-скоро може да обърка четящите.

преди 2 часа, NVJ написа:

Еволюционната теория несъмнено е научна теория, защото може да бъде потвърдена или отхвърлена -
притежава качеството фалшифицируемост (това е едно от основните понятия на научната методология).
Може да бъде предложен метод, експеримент, чийто резултат да потвърди или отхвърли валидността
на теорията. 

Значи учените са честни - те не предлагат непроверими неща, а фактически казват - 
такава е нашата теория и всеки може да я провери по еди какъв си определен начин.

Аз предложих един такъв експеримент - моделираме на компютър еволюция и така можем да видим 
какво следва от нашата теория.

Но, както виждам, тук спорите дали в природата наистина действат еволюционни процеси,
или еволюционната теория е само нещо теоретично възможно.

Как е проверена еволюционната теория и се разбрало, че е наука? Какви методи и експерименти са направени и какво показват?

Как всеки може да провери еволюцията? Децата в училище как могат да проверят да ли еволюционната теория е истина и наука? Пак опираме до "учените " дарвинисти, на които трябва да се доверим.

Като всичко може  и е толкова просто, защо няма доказателства? 

преди 1 час, Shiniasu написа:

Значи Бог се разкаял, че е създал човека. Значи заради неговото си погрешно решение, за което Бог съжалява, той наказва хората? А зверовете, влечугите и птиците защо? И те ли са зли?

В стария завет има прекалено много моменти, които са представени по начин, който може да обърка човек. На иврит се използват различни имена, които винаги са преведени като Бог, а не би трябвало. Взаимствани са моменти от други религии и митологии и ако човек е запознат с тези други религии лесно ще направи връзката. По-добре е да се чете новия завет, защото стария по-скоро може да обърка четящите.

"Значи Бог се разкаял, че е създал човека. Значи заради неговото си погрешно решение, за което Бог съжалява, той наказва хората? А зверовете, влечугите и птиците защо? И те ли са зли?"

Типично предубедено тълкуване на Библията.

Бог ли взе грешно решение или хората постъпиха грешно като послушаха змията, а не Бог?  И днес хората често обвиняват Бог за собствените погрешни решения и грешки., без да си дават сметка, че точно Бог ги предпазва често от нещо по - лошо. 

"На иврит се използват различни имена, които винаги са преведени като Бог, а не би трябвало"

Бог се разкрива на хората чрез тези имена. Другото е въпрос на превод. 

"Взаимствани са моменти от други религии и митологии и ако човек е запознат с тези други религии лесно ще направи връзката."

Коя съвременна религия или митологии са  по - стари от Юдаизма? 

Значи Бог създава хората свободни да вземат решения, а после ги обвинява, че те са се възползвали от тази свобода и са взели решения, които Бог не харесва. А животните защо са наказани? Няма как да знаеш, защотоне написано, ама не в библията.

преди 6 часа, realno написа:

Да, моралните теми са в сърцевината на библията и на всяка религия. По-точно съвестта, от която започва животът на човека и свършва животът на човешкото животно. Прави ли ви впечатление, че сякаш нарочно се концентрираме прекалено на техническата страна на нещата, сякаш за да го забравим. Не в смисъл да се обвиняваме едни други, а както каза новият участник, да определим оценъчния критерий. За това какво е поява на човека и какво еволюция.

преди 1 час, Shiniasu написа:

Значи Бог създава хората свободни да вземат решения, а после ги обвинява, че те са се възползвали от тази свобода и са взели решения, които Бог не харесва. А животните защо са наказани? Няма как да знаеш, защотоне написано, ама не в библията.

"Значи Бог създава хората свободни да вземат решения, а после ги обвинява, че те са се възползвали от тази свобода и са взели решения, които Бог не харесва."

Сега си недоволен/а, че имаш свободна воля ли?  Че имаш право да избираш и да вземаш самостоятелни решения ли?  Разбира се, пак Бог е виновен, а ние, не. 

"А животните защо са наказани? "

Заради хората. Нямат вина. 

на 1.10.2018 г. в 8:04, Aumi написа:

Ако нещо не ти се получава, значи някъде грешиш.

Хахахаххахахаха haha.png Разбра ли бе! Ако сметките не ѝ излизат, значи ти грешиш!!!

на 1.10.2018 г. в 12:09, NVJ написа:

По какво се различава от животните ?
Има по-силен разум...

Човекът няма по-силен разум от животните. Човекът е ЕДИНСТВЕНОТО познато ни същество, което има разум.

Еволюцията се мисли като постепенно развитие.
Но където и да погледнем, никъде не виждаме истинска непрекъснатост - има квантуване, дискретност, 
скокообразно изменение.

Викаш вчера беше вълк, днеска се събуждаш и то станало дакел!!! Баааааси. Но виновен е Господ, обясниха ти. Всеки нов вид, подвид и накапан Господ слиза да го подмени. Взема една кокошка, връща друга. Взема един кон, връща друг. Взема една пшеница, връща друга. Убива се от работа само и само да не научим, че генетиката е заблуда проклета и всичко върши Той, от зората на света. Как иначе може да възникне човекът, ако той не е взел 70 кг кал и да ги подмени с мъж???

Дали еволюцията чрез естествен отбор е водещ процес ?
Едва ли, защото отборът въобще предполага, че има критерий по който се 
избират печелившите.

Как едва ли? Критерий си има. Нарича се смърт. Ако една черта ти позволява да се нахраниш, а друга не, вторите не остават достатъчно дълго на тази земя, че да дадат потомство, което да носи тези неподходящи гени за оцеляване.

А как става приспособяването към среда, която се изменя непредсказуемо ?

Едно от най-популярните непредсказуеми събития в живота на средностатистическа българка е гладът. Никое момиченце не пораства с мисълта, че като възрастна кифла ще гладува, обаче манията да изглежда млада ще я принуди да си промени живота радикално. И, о чудо, тя не умира. Тялото ѝ започва да складира пълнеж, коричката ѝ се спаружва, но тя не умира, а се мумифицира. Преминава в радикален режим на пестене на енергия. Приспособява се.

Всяка зима и всяко лято твоето тяло също се приспособява и физиологията ти се променя. Иначе всяка зима и всяко лято ти щеше да умреш от претопляне и изстиване. Изглежда 40 градуса разлика, даже 60, промяна в осветеността и храната не ти се струва рязка промяна.

Защо природата се подчинява на ясни закономерности, изразени с математически формули ?

Нека позная: Ако не знаеш, значи причината е, че има свръхсъщество и то е направило така.crazy-monkey-emoticon-022.gif?1292792384

Някои свързват това с антропния принцип - 
вселената е такава, че да може да съществува устойчиво и в нея да възникне човека.

Ентропията поражда ред. Така, както разграждането на храната в теб, както изгарянето на горивото в колата, така както износването на човешкия живот за да строи небостъргачи.

В други вселени с други закони няма да е възможно да съществува човека,
и няма да има кой да ги изучава.

Щоо? Беше там и видя, че не стават работите ли?

Ако нищо не възниква безпричинно, какво е било в началото на Света ?

И аз това питам, кой по дяволите е създал Господ, след като вярващите в богове твърдят, че не може живота винаги да си е съществувал, като съотнасят това към собственото си съществуване, но не и към създанието, което сме създали по свой образ и подобие, за да задоволи липсата на знания в периода на нарастващо любопитство и тотално невежество.

В момента, доколкото знам няма точна дефиниция на основни понятия - 
какво е живот, какво е интелект.

Извини ме за прямостта, но в изказването ти личат доста пропуски от училище, а хора без смислено оползотворяване на първите 18 години от живота си нямат особено бъдеще в опознаването на света. Бих ти препоръчал първо да поучиш, а след това да правиш изводи за реда на вселената.

на 1.10.2018 г. в 12:12, Shiniasu написа:

4 от 5 случая отговарящи на числа на Фибоначи

Първо, не са 4 от 5 случая. Второ, даже и толкова да беше, Редът, комуто превъзнасяте и с жертвоготовност се заканвате да му се кланяте като на бог, очевадно не е ред, а хаос.

Почти 20% от майките навършили 45-годишна възраст раждат близнаци. И от това не следва, че съществува божествен закон, че майките над 45-годишна възраст раждат само близнаци! Просто споменавам, заради хората скарани с логиката.

на 1.10.2018 г. в 14:41, A.com написа:

Концентрирай се и спри да се излагаш.

Ауми е доказано човек без срам, без съвест и без достойнство. Заявявам го като някой, който е имал неудоволствието да комуникира с нея с вероятно стотици постове, в които тя бе изобличавана, опровергавана и излагана и това никога не ѝ попречи да продължи да не уважава знанието, не я убеди в личната неграмотност, не я научи на нещо полезно, въпреки многократните опити, безплатно и с най-добри намерения, които ѝ бяха отправяне в името на мнимо желания от нея диалог. Това е патология.

realno е същият фен на фантастика базирана на Фотошоп и жълти вестници, но след всяко изобличаване просто сменя плочата и също нямаше достойнството да признае, че е бил наивник, че е вярвал в лъжи и че е проповядвал заблуди.

на 1.10.2018 г. в 14:41, A.com написа:

Показваш ни видео, в което се твърди, че фи се среща под път и над път. Аз ти показвам, че видеото е манипулирано и, че най-нагло се лъже. В отговор ти ми казваш, че ако сметките не ми излизат да прочета няколко темички, в които деца питат как да съставят алгоритъм за получаване числата на Фибоначи. Каква връзка има между това, че а/б не е 1.61 и алгоритъм за изчисление на числата на Фибоначи? Да ти отговоря - никаква. Същата работа като с "вирусите са живи организми, но не са изградени от клетки" и твоят отговор "всички живи организми са изградени от клетки".

Да твърдиш, че числото на Фибоначи е божественото число и, че се среща навсякъде, а в същото време да показваш съвсем други числа е чиста лъжа. А когато ти покажа, че 4/2=2, а ти отговориш, че понеже не съм получил, че 4/2 = 1,5 и съответно греша, то това е наглост до безобразие. 

Ето това е "диалогът" с патологията. Насреща си нямаш разумно същество. Имаш папагал, който може да повтаря каквото е накълвало, но не може да те разбере какво му говориш.

преди 21 часа, _sirena_ написа:

ДНК  се познава от наречената "наука " едва 10-на % ! Другото било 'отпадък" !  Щото немало ПОЗНАНИЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ ! 

бебчооо - ти вече си в киреча... Спрягаше се някъде че си била медицински работник... ако е така, как си взела изпитите бе душа?...  :) мама и тати вероятно не са внимавали много-много за образованието ти и си го минала "покрай" - като халеева комета... Не е изключено да бъркаш и сайтовете - тия дето са за ... "запознанства и флирт". Там тия могат да минат, щото мачовците дето се борят за препикаване и мушкане си карат още като в пещерите... макар че ти се бориш за фантазия, за приказки, за изживяване... Ама пък - за наука, трагично е...

Пълна карта на ДНК се завърши преди повече от 6 години - има няма. И... няма отпадък - пак си начаткала купчина глупотевини с намеци за ясновидство и "знаене н а бъдещето, гледка отвисоко на живота, света..." Те тва за теб нема тайни въобще. Нема и правопис, нема слова - те са некви човешки изгъзици и немаш време да се занимаваш с дребнавости и подробности...

Как един от критиците не подаде знак че поне е средно образован, с интерес към познанието... Един - личните библии, друг - извънземните, трети - библията на господ и смяната на настроенията на последния... щото бил милостив дори и когато наказвал, убивал, затривал...

Чудесна сговорна неграмотна дружина, с основния мотив - неква наука им мътила водата и понеже за дечицата в приказката пишело за Дарвин, значи както и християни имало, тия, учените религиозници, били "дарвинисти"... Дарвин ако видеше тия простотии от гроба си, сигурно щеше да пукне наново от смях.... или от "мъка"... :) 

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Чудесна сговорна дружина, с основния мотив - неква наука им мътила водата и понеже за дечицата в приказката пишело за Дарвин, значи както и християни имало, тия, учените религиозници, били "дарвинисти"...

И както на вяра приемат, че някакъв Господ създал света за една неделя, така и учените вярвали, че разни неща ставали, покрай това да ги доказват, тестват, демонстрират. Значи у тази сговорна дружинка, будалисти, критичното мислене не просто не се практикува, а е непонятно. Това е съвсем нов свят, неизследван и непосещаван от душици, които спорят с научните достижения на човечеството, а даже не знаят значението на думите, които ползват.

преди 1 час, realno написа:

"Значи Бог създава хората свободни да вземат решения, а после ги обвинява, че те са се възползвали от тази свобода и са взели решения, които Бог не харесва."

Сега си недоволен/а, че имаш свободна воля ли?  Че имаш право да избираш и да вземаш самостоятелни решения ли?  Разбира се, пак Бог е виновен, а ние, не. 

"А животните защо са наказани? "

Заради хората. Нямат вина. 

Не, не съм недоволен. Това, което се опитвам да покажа е, че Бог така, както е представен в стария завет е далеч от съвършенството и любовта. Нямам нищо против вярата ти в Бог, но съм сигурен, че сам можеш да си изградиш по-добър образ на едно съвършенно същество отколкото някои са изградили преди хиляди години, а други след това променили още незнайно колко пъти.

току-що, Shiniasu написа:

но съм сигурен, че сам можеш да си изградиш по-добър образ на едно съвършенно същество

ааа - сакън бе джанъм... Ми тва е ерес - как ще създава "образи" , при тва - "по-добри"... Няма как да стане, пък и не му е нужно. Той образ си има вече - достатъчно вменен.

Колкото до бог - в стария завет - той стария завет много-много не го долюбва и не е на почит. Той е евангелист - новия му завет е светинята. С некви Яхови и Ил-ове - той е над тия неща.

Историческата действителност, условия и потребности - са били в основата да се създаде въпросния "библейски образ". Все пак е било нужно да се формира народ, на базата на приказка, чрез писан канон, обявен за свещен, чрез нужните легенди и митове, чудеса и окултни образи. В приказката се задават основните положения за ежедневния живот. Каквото не е зададено, си има хора дето после го нагласят. И го нагласят и през годините в които условията са се променяли, променя се и приказката... Но основния канон и ядро - не се променя. Това му е и целта. Това и ще го довърши... Живота върви, развива се, нищо че тук се леят глупости против еволюцията. Но тия, дето стоят още на канон, съставен преди хилядолетия и се облягат на него за да си обяснят света през призмата му - това е вече трагедията....

преди 48 минути, аm-аm написа:

Ауми е доказано човек без срам, без съвест и без достойнство. ...Това е патология.

Ето това е "диалогът" с патологията. Насреща си нямаш разумно същество. Имаш папагал, който може да повтаря каквото е накълвало, но не може да те разбере какво му говориш.

преди 18 минути, _ramus_ написа:

бебчооо - ти вече си в киреча...

Как един от критиците не подаде знак че поне е средно образован, с интерес към познанието... 

Чудесна сговорна неграмотна дружина,

Хмм... претите пак ги пуснаха от въжето ;) Рамус, иди да се мазниш в научния форум,  или те е страх от зелени забележки за, цитирам, "невежи, банални малоумни постинги" или нещо подобно. 

преди 10 минути, Shiniasu написа:

Не, не съм недоволен. Това, което се опитвам да покажа е, че Бог така, както е представен в стария завет е далеч от съвършенството и любовта. Нямам нищо против вярата ти в Бог, но съм сигурен, че сам можеш да си изградиш по-добър образ на едно съвършенно същество отколкото някои са изградили преди хиляди години, а други след това променили още незнайно колко пъти.

Може би съвършенство  за теб  би било да си живееш  както смяташ за добре и  след това да не отговаряш пред никого. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.