Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

Стига толкова! Шуня дай един лайк да тъ.....:P

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 22 минути, Реджеп Иведик написа:

Бог човек ли е ?

Ако е чел внимателно и с разбиране - ще знае ! Ама не е - също като теб .

Бог не е човек , нито пък нещо друго различно от човешка измислица подменяща незнанието.....колко да го дъвчем това ? Като Дядо Мраз , ама той е за децата . Бог е за възрастни с мислене на деца...:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 22 минути, Реджеп Иведик написа:

Бог човек ли е ?

Не е и ти неможеш да го разбереш. Незнаеш как да сътвориш човек без жена да участва нали? Съответно и съзнание незнаеш какво е!

Айде и аз да плясна един цитат. който се разпознае, да са тагне моля. Хахаха :wink12:

Колкото по-ниско е душата на човек, толкова по-високо е вирнат носа му .
Оман Хаям

Формулата на Кока Кола знаеш ли я? Създателя само може да дефинира съзнанието. Твойто са догадки!

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Омар Хаям

Не е моя грешка, така го копнах. Аз даже не знам къв е тоз, пък и не ма интересува. По ма интересува какво е посланието. И мерси че са тагна аз точно за теб съм го постнал, пък и не само за теб, ма те си знаят. 

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 18 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Формулата на Кока Кола знаеш ли я? Създателя само може да дефинира съзнанието. Твойто са догадки!

И до съдателя някога може да се стигне....след време . 

Екстракта на Кока-кола се правел от някакви американски бръмбари . Истина е ! Вече се знае ! :)

Ако и нашето Съзнание е от бръмбари правено - жална ни майка ! Ама то знае ли човек - извънземни всакакви ! :lol6:

преди 7 минути, König написа:

Колкото по-ниско е душата на човек, толкова по-високо е вирнат носа му .
Оман Хаям

Шунята е доволен че ми е сърдит! Пак си е его. Но трябва се живее в приказката от красиви послания.

Добре, че ми каза

Ми ти що си мислиш че не го знам? А? Каква е според теб причината?

Ма то аз и много други работи не знам, как мислиш, защо?

преди 7 минути, König написа:

Ми ти що си мислиш че не знам?

Щот съм просветлен и имам критично мислене.

Не се безпокой, едва ли някой друг е забелязъл. А аз ще пазя тайна, ако се помолиш на Шунята за прошка

Не се безпокой, едва ли някой друг е забелязъл. А аз ще пазя тайна, ако се помолиш на Шунята за прошка

Айде айде един път не си критикувал Шунята! И точно тук си абсолютен и краен. Аман от чалъми!

преди 12 часа, witness написа:

На тъмно наистина човек може да си въобразява, че е на всякакво място. 

Точно за това говоря - ма как добре ме разбираш значи (((: - че ако имаш карта ще си въобразиш, че знаеш къде си. 

Може би си чувала за онзи човек, който бил от някакво племе в Амазония - бил син на вожда. Така се развили нещата, че този човек отишъл да учи в щатите - някакви мисионери му помогнали.  Та следвал там, дипломирал се и като тръгнал да се връща си рекъл: баща ми много обича Амазонка - а баща му, вожда, толкова бил влюбен в реката, че ходил чак до самите й извори; за това човека си казал, че баща му ще е много щастлив, ако му занесе една подробна карта на Амазонка и купил най- добрата, която намерил, и я занесъл на стареца. Но бащата погледнал картата, много се натъжил и яростно я захвърлил - това много уязвило синът, казал: донесъл съм дар, подарък, а моят баща го захвърли, защо? А бащата отговорил - това нещо е напълно фалшиво, защото аз тук не виждам никаква Амазонка. Как може Амазонка да е в/у хартията - ти си глупак, правиш мен на глупак и ме лъжеш. Аз съм пътувал по Амазонка и знам много добре как изглежда, с тази карта не можеш да ме излъжеш, тук има само някакви линии.

Никоя карта не е действителното нещо, за това най- добрия начин да се загубиш е да следваш някаква карта - няма как да сбъркаш, защото умът ще си мисли "сега вече знам за какво иде реч". Пък в действителност нищо не знаеш, защото Амазонка е прекрасна, опасна и ужасна - всяка крачка в истинското е риск, а всяка крачка по картата е пълна сигурност, знаеш всичко за Амазонка, без дори да се изкаляш.. Истинското пътешествие започва едва, когато стигнеш до момента, в който всички карти станат безполезни - тогава ще трябва да скочиш в пълния мрак, със завързани очи, защото ето на: с апофатиката вече си мислиш, че разбираш къде се намираш и да сбъркаш, имаш си карта, която да погледнеш и да се ориентираш. Но - погледни си картата и кажи: къде се намираш, щом твърдиш, че знаеш - къде е това местонахождение? Изчакай сутринта, ако трябва. (;

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Не ти не си просветен и тази опорна точка, за критичното мислене ти казах вече отдавна се изтърка. 

И аз да искам прошка? Че аз нищо не съм направил бре, че да трябва да го правя. Аз не съм този дето, ма видял мека китка, с розова фанелка. Между другото се замислих за коя фанелка става въпрос, и най вероятно става въпрос за една единствена в такъв цвят която имам. И е на Томи Хилфингер струва бая евро и е купена от най скъпата шопинг улица във Виена, Грабен. Да не казвам колко стува, да не ставам като мухлини, ама е колкото заплатат му за цел месец сигурно. Където той никога даже нама и да припари. И ти как може да си правиш устат въобще за нещо подобно. Аз да съм тръгнал за някой така като него да съм направил? Шшшш ей, я по сериозно. Лапеши работи, ша ва за моля. И едно извинение само по себе си не значи нищо, то трябва да е подплатено с много постъпки и поведение, и то за голям преиод от време. Пропорционално на нивото на селка проява която е постъпил. И като гледам даже не е почнал, ма то така трябва. така че си ги избии тия мераци, пък и аз не искам под чадъра. Мен дъжда ме кефи, и съм гол до кръста. Хахаха :-)

преди 16 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Айде айде един път не си критикувал Шунята! И точно тук си абсолютен и краен. Аман от чалъми!

Виж, даже на Ванко му дойде на акъла, пиян и накозен. пък ти си мислиш че никой не вижда. Пристрасет човек, няма как да постигне баланс.

преди 18 минути, sound написа:

....

Голяма каша забърка с материално и идеално , ама карай да върви лафа...! Който може и без това ще се справи...А карта , особено ако е за Острова на Съкровището си трябва ! ......Даже и да е измислена , по нея можеш да се върнеш....Други неща може да откриеш по пътя - като алхимиците.....:lol6:

Аз като се извиня какво ще спечеля? Една година да му правя теманета да заслужа да съм му приятел? Защо летите двамата толкова високо?

преди 5 часа, Любомир Ико написа:

Нямам представа какво ще са 500 прераждания за лисица, но ако са за сърна в България - тъкмо ще пораснеш и ще те застрелят. Средната възраст на сърните тук е само 2-3 години.

За лисица пак толкова, пише около 3 години в дивия свят, колкото куче ако е затворена. Разрешена целогодишно за отстрел, главен разпространител на бяс. Да кажем 5-6г. някога преди пушките, 2-3000г. Кога е живял Буда Кашяпа обаче идея нямам, по пали канона трети ли беше за тази калпа, а калпите са нещо от рода на 1 със 140 нули и нещо не ми излязоха сметките с животите на лисиците.)

Гледам фатмака дава мазни лайкове инкогнито, да не та е пуснал тука да ми агошиетваш нещо? Хахах ;-)

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Това е краен възглед. Може би вие сте паднали прекалено ниско

Айде е чакам да ми поставиш диагноза и на мен, на кво съм и колко промила. И да са сетиш, що не знам толкова много работи. Ма ми кажи тихичко само на мен тук, да не чуват другите. Особено шунаята. 

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Това е краен възглед. Може би вие сте паднали прекалено ниско

Мен и да ме напсува на другия ден мога да съм му приятел! Не деля хората на паднали и възвишени! С една бутилка и меча на кой беше решавам проблемите! Вие много философствате а решителни ли сте?

Реджепа пишел с три ника у форума! Шуня жертва си на ловък манипулатор а аз бях с най-добри чуства.

преди 55 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Вие много философствате а решителни ли сте?

Във форум тези неща не могат да се разберат. Само, ако познаваш лично човека. За това и няма смисъл да се обсъждат, тъй като почти никой не пише тук с реалното си лице и живот.

преди 1 час, by_chechi написа:

Бог е за възрастни с мислене на деца...

Не е само Богът, всички приказки са за деца.

преди 1 час, by_chechi написа:

Голяма каша забърка с материално и идеално , ама карай да върви лафа...! Който може и без това ще се справи...А карта , особено ако е за Острова на Съкровището си трябва ! ......Даже и да е измислена , по нея можеш да се върнеш....Други неща може да откриеш по пътя - като алхимиците.....:lol6:

С джипиес също се навигира добре, но има хора, дето и с джипиес се губят, какво остава, ако им се случи да трябва да разчитат на карта в непозната местност, за да се ориентират. :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.