Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

ако ни буташе нагоре нямаше да има тор за растенията

върху стъпалата си натиск ли усещаш или опън. Аз усещам натиск. Ако стоя дълго време прав, ме заболяват стъпалата от натискане, не от дърпане.

Друг е въпросът дядо господ как ги вижда нещата, или майката природа, за да не скандализираме Ванко. И Драганко да не скандализираме.

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

ме заболяват стъпалата от натискане, не от дърпане.

като намалиш яденето , натискането да  ти отслабне ще те боли от дърпането на земята . :clown:

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Или пък, може да не се разширява, а земята да е плоска. Е да ама, сякаш по лесно ни излизат някои сметки, ако допуснем, че земята е кръгла. Е, да ама, други сметки излизат по лесно, ако допуснем, че е плоска.

Сега, ако допуснем, че това са сметки без кръчмаря, възниква въпроса, кой е кръчмаря. Има ли кръчмар, няма ли.

"Взаимноотричащите се идеи по-скоро отварят съзнанието, отколкото да го затварят.

Философът Даниел Денет казва: „Когато науката започне да страда от стагнация, съществува една великолепна стратегия. Открийте онова, за което вече е постигнато всеобщо съгласие. После го отречете. Така вероятно ще направите пробив в разбиращата се от само себе си истина, която със сигурност ще се окаже не-истина, колкото и да е очевидна. Човек трябва винаги да търси парадоксите, защото точно в тях обикновено се съдържат и великите пробиви.“"

преди 8 часа, Yvan Sergeev написа:

към коя ябълка земята пада едната на северния полюс а другата на южния ....

Именно.

За това е неправилно в теорията на относителността да се казва Гравитация (като сила) а се казва кривината на четвърто-измерното време-пространството.

Но тъй като е дълго е останало "гравитация" от латинското привличам (което е подвеждащо)

Това е снимка от телескопа Хъбъл - не е фотошоп - а е видимото изкривяване на време-пространството.

potw1506a.jpg

Редактирано от Любомир Ико (преглед на промените)

Аз незнам какви са тия заблуди и психотични потребности с Будизъм да се пъчиш и мислиш,че си извисен. Кака поне е доцент и доктор сигурно а ти Шуня пред името ти какво има? Какъв ти е чина? Не си там капитан или майор или? Кат парадираш и си го получаваш щот е кухо отвсякъде. Тъй де пусто!:D

минала е покрай доктор  иначе може и да има некво вишо

на 18.05.2017 г. в 11:44, _sirena_ написа:

Само да ви споделя нежно , че Същност не се Преражда  в Животинският и Растителен Свят .

Това е "обслужващият персонал" .

Не ги виждам като "обслужващ персонал". Просто не са развили определени потенциали - но пък и хората не са от своя страна други. Не виждам разлика.

преди 25 минути, Любомир Ико написа:

Не ги виждам като "обслужващ персонал". Просто не са развили определени потенциали - но пък и хората не са от своя страна други. Не виждам разлика.

Забрави какво са те "учили" .

В обслужващия персонал няма от Първородната Енергия .

Всичката "алегория и хипотеза" е плод на Човешкото Въображение . Подчертавам - "човешкото" .

Тази Енергия е Изкуствено Създадена и в нея са заложени само инстинкти за самосъхранение , но липсва Съзнанието на 

Първородните Частици и не подлежи на Еволюция , нито съдържа в себе си каква да е програма .

Първородна Енергия не се преражда във Физически Носител на "обслужващият персонал" , въпреки митове , легенди и фантастики , фентъзита .

Ала щом ти се иска да вярваш във друго е твой Избор и Воля .

Потенциала е Единствено във Първородната Енергия .

преди 18 часа, Мо_хи_ни написа:

Онези, които умеят да мразят, страдат винаги повече от онези, които са мразени. Мразеният минава и заминава, не го носи в себе си. Мразещият обаче е непрекъснато в плен на чувството си и то го води до вътрешна деградация.

То мразения ако не се поинтересува защо го мразят е дебил! Един будист ще направи така да прекрати страданието на мразещия. Но тука си имаме деструктивни тарикати.

преди 15 часа, Любомир Ико написа:

Хах твърде бързо отричаш реално всичко което имаме! Това е единствената ни връзка - как си прекарваме "времето" и връзката му със "съзнанието".

Според теорията на относителността например е също толкова правилно да кажеш че "ябълката пада на земята" както и че "земята пада върху ябълката"

Сигурен ли си че ти не стоиш неподвижен докато под краката ти се приплъзват кухнята, хола и т.н.?

Като за начало:

- Само тези обекти които съществуват в "това което възприемаме като сега" ли съществуват?

- Когато преминат през "сега" - те продължават ли да съществуват - или изчезват?

- Моето възприятие за "сега" единствения момент на съществуване ли е??? 

Разбираш ли че като казваш  "има време извън съзнанието" че трябва да уточниш за "едно общо време" ли говориш? 

Проблема е че не се знае има ли едно сега, едно време (отделно че има ли изобщо време извън съзнанието). Всяка гледна точка може да има свое сега. Във физиката има модели в които два наблюдателя гледат едно и също - но виждат съвсем различни неща и събития - даже гледат един друг - и взаимно се виждат различно.

"Едновременността" според теорията на относителността е съвсем илюзорна. И е доказано неведнъж. Когато са изобретявали GPS мрежата не са отчели че движението им в орбита ще ги изпрати в друго "времево" състояние спрямо наблюдателите от земята. Те се движат далеч от скоростта на светлината естествено - но е достатъчно часовниците им на борда да престанат да са верни с тези на земята... За да функционират правилно сателитите софтуер на борда се налага да компенсира "времето" допълнително - да лъже??? за да е правилно за другата гледна точка - наблюдателите от земята. 

От друга страна - не знаем дали бъдещето и миналото не съществуват във вид на продължение на пространството, тоест няма просто "сега" - а имаме нещо като времева структура (4 тото измерение) - в което влиза и бъдещето и миналото а ние просто се приплъзваме по формата.

От там пък куп въпроси - детерминистично ли е, не е ли, има ли свободна воля. Твоята напълно материалистична престава не е хич проста както ти се иска - и е пълна със същите тези понякога смешни задънени улици - а изходите водят с формата си съвсем естествено в другата посока.

Прекалено много мислиш и философстваш!

преди 9 часа, Śūnyatā написа:

Някои никога не са се издигали за да паднат. Напълно неграмотни са, какъв диалог очакваш? Или да ги учим как да се държат сред хора или да минат трети клас. Животът е твърде кратък за да обръщаме внимание на всички неудачници в темата. По-добре да прочетем, преведем някоя строфа, да медитираме и разсъждаваме, отколкото да наливаме от пусто в празно.

Ти щом не си разбрал, че Будизма не е инструмент да се възхваляваш, жалко. И ти си невеж и грешен както и аз. Много добре знаеме как да се държиме спокойно! Сутрите са по-важни от нас ли? И от жена ти? Цялата тая приказка дет живееш в нея е важна? Боже господи!

преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

То мразения ако не се поинтересува защо го мразят е дебил! Един будист ще направи така да прекрати страданието на мразещия. Но тука си имаме деструктивни тарикати.

Цитат

Омразата е любов в отстъпление, което значи, че ако първо няма любов, няма да има и омраза. Омразата между непознати, не е омраза, тя е страх или гняв. А омразата между бивши приятели е отражение на емоционалната любов, която е зависела от условия, а най-често неизпълненото условие е тя да е споделена. Между впрочем възприятието, че любовта не е споделена не означава непременно, че не е.

За да има омраза, трябва първо да има някакво изискване или условие, на което сме държали и смятаме, че не е изпълнено.

Смятали ли сте, че щастието ви зависи от някого другиго? Ако е така, знайте, че щастието е продукт на възприятието, а единствено вие контролирате възприятията си.

Чувствате ли се омерзени? Омерзението е като предизвикателствата: изпитвате го само тогава, когато мислите или заблудите ви са ви довели до място, където можете да постигнете ново ниво на познание. Тези мисли, съчетани с всички други, създават идеалните условия да научите нещо ново.

И това, че не виждате положителното във вероятно мъчителната ситуация, в която сте изпаднали, не означава, че вътрешните ви цели не са постигнати или че не сте си търсели урока.

Не е лесно да видим съвършенството, когато се чувстваме омерзени, но ако приемем, че не съществуват случайности и съвпадения, започваме да проумяваме, че за всяко нещо си има причини, с които сме тясно свързани – и приемането на това помага за лекуването на болката.

Омразата е любов в отстъпление…

~ Из “Безкрайните възможности” – Майкъл Дули

Кака, майка ми като ми крещи и аз като мълча и не отговарям се озлобява!

Няма несподелена любов а караницата се изкарва като нещо без значение маловажно от моя страна!

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

преди 24 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Кака, майка ми като ми крещи и аз като мълча и не отговарям се озлобява!

Няма несподелена любов а караницата се изкарва като нещо без значение маловажно от моя страна!

Очевидно майка ти има някакви изисквания и очаквания към теб, които ти не успяваш да въплътиш. Решението е да живееш самостоятелно, отделно от нея. Тя може да не спре да ти досажда с очакванията си, но това ще е твоя начин да й покажеш, че вече не може да насочва живота ти според нейните виждания.

Удачникът Шуня вместо да помисли още пари да изкара и да отиде до Индия ще е по-смислено от съзерцавания и медитации дома! Те нема да избягат!

преди 58 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Прекалено много мислиш и философстваш!

Прекалено и ти едни неща но поне в моя случай пиша в тема в която това е удачно, а ти си тук само за да манифестираш своята пълна несвързаност с темата.

От начало си мислих че си тук като веселия трол който изведнъж ще избухне с нещо смисленно, но явно просто си паразит.

преди 34 минути, Мо_хи_ни написа:

Очевидно майка ти има някакви изисквания и очаквания към теб, които ти не успяваш да въплътиш. Решението е да живееш самостоятелно, отделно от нея. Тя може да не спре да ти досажда с очакванията си, но това ще е твоя начин да й покажеш, че вече не може да насочва живота ти според нейните виждания.

Не ти се получиха запознанствата тук и на мен също! Може и ние да сме ненормални но по-добре така.

преди 8 минути, Любомир Ико написа:

Прекалено и ти едни неща но поне в моя случай пиша в тема в която това е удачно, а ти си тук само за да манифестираш своята пълна несвързаност с темата.

От начало си мислих че си тук като веселия трол който изведнъж ще избухне с нещо смисленно, но явно просто си паразит.

Ти знание във форум ли търсиш? Отивай в библиотека!

Като Шунята Будизъм по интернет?! Браво бе, това е несериозно!

Любчо какво да ти коментирам глупостите или бисерите на Реджепа? Така се получава от прекалено философстване.

преди 3 часа, _sirena_ написа:

Забрави какво са те "учили" .

В обслужващия персонал няма от Първородната Енергия .

Всичката "алегория и хипотеза" е плод на Човешкото Въображение . Подчертавам - "човешкото" .

Тази Енергия е Изкуствено Създадена и в нея са заложени само инстинкти за самосъхранение , но липсва Съзнанието на 

Първородните Частици и не подлежи на Еволюция , нито съдържа в себе си каква да е програма .

Първородна Енергия не се преражда във Физически Носител на "обслужващият персонал" , въпреки митове , легенди и фантастики , фентъзита .

Ала щом ти се иска да вярваш във друго е твой Избор и Воля .

Потенциала е Единствено във Първородната Енергия .

Отворен съм за всякакви възгледи - говори спокойно. Как  си стигнала до тези заключения?

Аз не бих нарекъл животните така. Те имат невероятни характери, притежават и състрадателност и любопитство и упоритост. Изживяват много сходно събития като тези в човешките съдби - смърт, приятелство, любов. Имат даже и специфични естетически себе-изявления.

По-дребните организми наистина са по-близо до определението "обслужващ персонал", но пък и ние сме съставени от такъв набор по-дребни организми живеещи в колаборация. Ако не отричаш еволюцията една от теориите е че преди нашите органи да "заживеят дружно"  и да се организират - са били различни видове, включително всеки с различно ДНК - а с времето са се сляли напълно.

Всички от органите на тази красавица например са различни организми които се събират за да се защитават подобно на колония ( Siphonophores ). Веднъж събрани са неразделни.

fondo-de-escritorio-falsa-medusa.jpg 

Историята с пчелите, мравките е подобна - въпреки че те не създават едно тяло.

Иначе съм отворен да приема че съм част от "организма Земя" - на който и аз съм обслужващ персонал от една гледна точка :  )

Редактирано от Любомир Ико (преглед на промените)

Свободното време е лукс, който трябва да ценим и да използваме по предназначение, т.е. за да се развиваме в посоката, която сме избрали. Ако това е лафене във форум, то лошо няма. Това сме си избрали да правим и му се посвещаваме изцяло.

Само не бива да се заблуждаваме, че правим нещо различно.

преди 16 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Така се получава от прекалено философстване.

Е то философстването си е секта братле - не е трудно да се стигне до пристрастяване ((((:  

преди 23 минути, scepsis108 написа:

Свободното време е лукс, който трябва да ценим и да използваме по предназначение, т.е. за да се развиваме в посоката, която сме избрали. Ако това е лафене във форум, то лошо няма. Това сме си избрали да правим и му се посвещаваме изцяло.

Само не бива да се заблуждаваме, че правим нещо различно.

Откажи се Скепсис, никой не е успял да пребори самсара. 

преди 1 час, König написа:

Откажи се Скепсис, никой не е успял да пребори самсара. 

Това значи ли че просветлението е невъзможно? Буда не е ли преборил самсара? Даже не схващаш тънките намеци които ти прави, но кво да се прави такъв е мат'риала.

преди 2 часа, Любомир Ико написа:

Отворен съм за всякакви възгледи - говори спокойно. Как  си стигнала до тези заключения?

Не са "възгледи" и не съм стигала до "заключение" .

Това е Библията ми.  Нося я в себе си .

Усещам , че си Жаден за "различни възгледи " , така както и усещам , че си стабилно "вкоренен в матрицата" .

Търсиш да си сглобиш "пъзела" и търсиш елементите в разнообразни Източници , но това , което ще "сглобиш" няма да те удовлетворява ..

И един по един "елементите " ще се "подменят , избледняват" , ще се търсят нови , които да "светят " по-логично , по-правдиво .

Във всяко Слово се Излъчва определена Вибрация . Когато четящият или слушащият не Вибрира в същата "тоналност" ..възникват въпроси .

С различен Характер и цели. Въпросите са с относителен акцент и не предполагат финал на единомислие. Поради тази причина смятам за безпредметно тяхното "разглеждане" .

Открехвам 'вратичка " само когато изпитам Импулс да споделя , търся Сигнал от Висока Енергийна Структура .

Подадох ти два ценни "елемента" , ако ги последваш ще изключиш "всичко , което е свързано и противоречи на тези два "принципа" 

и ще изхвърлиш доста "ненужно инфо' , което си приютил в себе си ..

Иначе ето то ти нещо , което вече съм споделяла :

Мога да дефинирам мнение по темата , ама се опасявам да не предизвикам Ефектът на Пеперудата , която да качи някои Енергийни структури на "виенското колело" в досаден оборотен "режим' на "причина >следствие>последствие".

Ама все пак кратичко да положа леки основи , които нямам намерение да развия до "покрив".

Прераждането е естествен Космичен Закон , създаден за да Обслужва , Съблюдава и Разширява "нуждите" на Енергийните Структури по Пътя към Духовното им израстване и Пречистване .

Душата , така наречена  .. е просто Частица от единен " организъм" . Висша Светла Енергия. На Земята я наричат Бог.

" Истинската История на Земята - Никога не е била Записвана . Нито една "библия" не е 'построена" и оставена в 'каналите на Времето".

Всичко Истинно се е предавало от уста на ухо и от ухо на уста от Учители , които са "слизали" , за да коригират и Родят "посоки' в Историческото развитие на човечеството.

ДНК- то е Уникалният Ключ и съдържа "паметта" на всички "дестинации , опит и развитие " на Всяка една Енергийна Структура .

Земята е Училището на Душата , просто казано.

Всяка една Душа , слиза тук с набор "инструменти" в торбичката си , с която трябва да Усвои определени персонални Параметри по Заложената си Програма , "изградена" според необходимите "критерии" , които трябва да "покрие" за да направи стъпка в Еволюционен план. 

Спомените за предишни "дестинации" се Запечатват във "файла " - секрет !

Няма как да се развиват обективно Структурите , ако разполагат със "спомените си " . 

Карма , значи Програма . Космична Програма .

Няма Хаос . Всичко е Подредено в Космоса.  

Няма как надникнете извън 3-то Измерение , бидейки в Него. 

Също Космичен Закон .

Всички "философии , учения , библии , тантри , мантри ' са създадени за да Облекчават Престоя Ви тук и да го правят по-Удобен и Мек ..

Всички спорове , които водите са безсмислени , защото Изхождат от Души на Различни Духовни Нива !

пример рисувам:

Няма как ученик в 3кл. да разбере задача от 7-8-9 кл. !

Просто не е стигнал в Материята на съответната Величина .

за него тя ще бъде просто "фантастика , теория , лудост , провокация" 

Всеки Маркира "идеал" Спрямо Собствения си ПРЕДЕЛ !

..................................................

Това , което нося в себе си не Подлежи на Дебат , нито на дискусия , тъй щото е Непозната Материя и противоречи на 'матричният човешки поглед" .

Накратко скицирано : Аргументите ми нямат авторитета на научният анализ , който ви е 'насаден" .

Затова споделям по лъжичка и то когато 'разгърна " Смисъл да го сторя - Импулс .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.